Új hozzászólás Aktív témák

• Buldex

csendes tag

Pár napja vettem: HIS HD2600XT IceQ turbo 256MB GDDR3 ~30000HUF

Nekem is fejtörést okoztak pl. a 3D Mark lefagyások, de erre nem térnék ki, mert ki lett vesézve a téma és már csak ezért is érdemes volt végigolvasnom a topicot. Köszönet érte minden hozzászólónak! :)

A kártyát meg kellett rendelnem, és az üzlet tulaja ismerősöm, a megérkezéséig nagyvonalúan kölcsön adott egy noname (CAPTIVA) GF 8600GT 512 MB-os karit.

Ez kiváló lehetőség volt számomra, hogy objektíven összehasonlíthassam a mostanival.

Pár adat, benyomás a fent nevezett kártyáról, hátha valakinek tudok még újat mondani:

Kinézetre megnyerő, tekintélyt parancsoló és mit tagadjam, szép. :) A hűtése kimondottan hatékony. A borda hatalmas, a ventillátornak gyakorlatilag nem hallható a hangja. A meleg levegőt a házon kívülre fújja, cserében elfoglal egy PCI bővítőhelyet, aminek nem örülök, mert már csak egy szabad helyem maradt az alaplapon.

GPU: 830MHz, Memória: 1920MHz. Arra számítottam, hogy gyárilag ki lett hegyezve, már nem tudok tuningolni, de tévedtem. A GPU órajelét mondjuk nem sokkal tudtam emelni, a PowerStrip-pel 864-ig sikerült. Feljebb nem engedi, pedig alig melegszik
    és teljesen stabil. A memória órajelet 2200MHz fölé húztam és semmi rendellenességet nem vettem észre. Semmi gyanús melegedés, szemetelő kép, stb! Majd később kitapasztalom a határait, ezzel egyelőre maximálisan meg vagyok elégedve.

Pár teszteredmény tájékoztató jelleggel, összehasonlítva a 8600GT-vel:
    (AM2 4600+ proci, 2X1GB 800MHz-es DDR2 RAM, Catalist 7.10)

3DMark 03 default: 8600GT: 13270 pötty. Némi tuning után: 14228
    HD2600XT: 14613 / 14723
    Úgy tűnik, az Ati eredményén nem dobott túl sokat a tuning.

3DMark 06: 8600GT: 5030 Tuningolva: 5377
    HD2600XT: 6005 / 6104

1024 x 768 felbontáson mértem alapbeállításokkal és AA nélkül, hogy tudjak viszonyítani. Amúgy is általában így szoktam játszani.

Összeségében úgy érzem, jobban jártam, mintha 8600GTS-t vettem volna, amit eredetileg akartam.

Meg kell jegyeznem, hogy a kölcsön kapott Captiva GF8600GT ár/érték viszonya még jobb, mivel 22800Ft-ért vesztegették... De nem bántam meg. Elégedett vagyok a kártya teljesítményével, tudásával. Remélem, az újabb driverek erre még rátesznek majd egy lapáttal. :)

Végül egy kérdés: Ki tudja, mit lehet állítani a jumperrel a kártya elejének felső részén?

Új hozzászólás Aktív témák