- Bambu Lab 3D nyomtatók
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
Ebben a témában VPN-el kapcsolatos kérdéseket lehet megbeszélni, különféle VPN szolgáltatók, és VPN képes eszközök, pl. VPN-t is tudó routereken, NAS-okon a VPN használata. Különféle VPN típusok (PPTP, L2TP, OVPN, WG, SSTP, stb...), pl. melyiket érdemes, mik a különbségek, előnyök-hátrányok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Ha egyedül a normális sebesség a fontos és hogy dán IPm legyen, akkor kb bármelyik szolgáltatót választhatom nem?
Az a baj, hogy a havi kivitelek drágág, de ha havi akkor már Mullvad kb nem? Az legalább fixáras ninca rejtett jajj kövi évbe nyúltunk vagy hasonló...
-
mrots
junior tag
válasz
ArthurShelby #3553 üzenetére
"Már a vdsl-nél sem használhatsz saját modemet."
Egyreszt nekem VDSL van es a sajat cisco routerembe rakott EHWIC interfesz modul a modem, tehat de, sajat modemet hasznalok, nem szolgaltatoit.Masreszt 15 eve amikor nem volt ennyire elavult es meg fejlesztettek, akkor is hasznalhattal sajat modemet, meg 20 evvel ez elott is. Ha annyira problema lett volna a vegfelhasznaloi support es komplexitas csokkentese, mar akkor sem engedtek volna.
-
mrots
junior tag
válasz
ArthurShelby #3550 üzenetére
"Rengeteg user errort ki tudsz szűrni, ha szolgáltatói eszközt osztogatsz (jók e a beállítások pl), könnyebb a hibát behatárolni."
Ha ez lenne az ok, akkor a DSL-nel a mai napig csak a szolgaltato modemjet / routeret lehetne hasznalni. -
4Grider
félisten
Mondjuk ez itt tök off.
Ha szolgáltató vagyok és az átadási pont az ont helyett egy száloptika, akkor mindjárt nem látom, hogy hol és miért lehet problémája a hibát bejelentő ügyfélnek. Magyarul sokkal több élő munkaerőt kell tartsak, akik költsége az 5000 Ft-os kiszállási díjakból vagy visszajön, vagy inkább mégsem. -
ArthurShelby
addikt
Egyszerűség, és biztonság.
Rengeteg user errort ki tudsz szűrni, ha szolgáltatói eszközt osztogatsz (jók e a beállítások pl), könnyebb a hibát behatárolni.
Másrészt biztonságilag a saját hálózatodra csak saját eszközt engedsz fel (mac szűrés, nem ismerik a helyes beállításokat...)Lakossági szinten letojják a te igényeid, hogy neked nem kell 2 külön eszköz. Nekik csak egy izgága ügy fél vagy. De üzleti szinten is beteszi pl a t a rack-be a saját eszközét. Egyszerűen azért, mert így tisztább hol a hiba (a szolgáltatói eszköz előtt, vagy után).
Mobilnetnél nincs garantált sebesség ott nem grantálnak semmit. Sosem lehet tudni, hogy hol a hiba (lefedettség, pillanatnyi túlterhelés, készülék hiba...). A sim kártyát bemondásra cserélik, hogy hátha segít
-
mrots
junior tag
válasz
4Grider #3548 üzenetére
Ez valoban igy van, de en evek ota toprengek azon, hogy vajon miert ment el ebbe az iranyba a koax es az optika, es miert nem ment el ebbe az iranyba a dsl es a mobilnet. Ertem, hogy a szolgaltato halozataban kell lennie egy dedikalt szolgaltatas atadasi pontnak, illetve az egyszeri felhasznaloknak az arcaba kell tudnia tolni valami egyszeruen ertheto dolgot, hogy lassa, hogy mukodik a hozzaferes.
De ahogy barki barmikor barmire lecserelhette a szolgaltatotol kapott DSL modemet (amit kesobb a szolgaltatok mar nem is adtak), illetve barmilyen routerbe tehetsz sim kartyat es hasznalhatod, egyik esetben sincs problema a szolgaltatas atadasi pont korul, nem teljesen ertem, hogy miert ne vehetne maganak valaki egy sajat docsics eszkozt ami koaxot termianl, vagy egy sajat optikai eszkozt, ami az uvegszalat terminalja.
Amikor meg nagyon nagyon nagyon nagon regen volt koax alapu elofizetesem, szivesen vettem volna egy HWIC-CABLE-D-2 -t ami egy docsics 2.0 interfesz volt cisco routerekbe. Minek legyen plusz egy doboz a lancban, ami egy media konverter es csak elromolhat? Ertem, hogy valoszinuleg kevesen akartak volna ilyet venni, de ahogy DSL-nel gyakorlatilag mindenki maganak vette a modemet, sosem ertettem mas technologianal miert ne lehetne.
-
CJ3
senior tag
Sziasztok, szolgáltató hídként funkcionáló routerét ki lehet venni a sorból ? Pl optikai kábelt befogadó routerre cserélni ? És ott beallitani a vpn cliens t ?
Milyen márkák amikbe csatlaklztatható optika is közvetlen ? -
-
Helló, egyik ismerősömnek iOS-re kellene egy ingyenes VPN, vagy egy olyan VPN, amelyiknek van próbaideje, és nem kell előre fizetni, Elég számára ha pár napos is a Trial verzió.
Mit ajánlanátok? -
Empihal
újonc
válasz
ledgeri #3538 üzenetére
Értem. Sajnos a problémámhoz valószínűleg nincs köze, mert ha letiltom, ha nem, mindenképp baj van. Arra nincs ötletetek? Legalább afelől, hogy mit érdemes megpróbálni? A programot már többször újratelepítettem, olyankor működik pár napig, de ugyanaz a vége. Keresgéltem a beállításokban, de csak azt az adaptert találtam, ami valószínűleg nem befolyásolja.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Empihal #3535 üzenetére
Az az adapter egy viruális adapter, amit az OS úgy kezel mint a fizikait, így onnantól beállításoktól függően, amelyik progi arra menne, azon jut ki. (Az tök mindegy, hogy annak a forgalmát majd a vpn progi becsomalgolja, és így is úgy is a fizikain megy ki, OS logikai szinten egyneenértékünek számít!) ... azt hogy miként, mihez tiltogatható vagy nem az már megint egy másik kérdés.
-
gyulaszu
senior tag
válasz
ArthurShelby #3536 üzenetére
Mit értesz a "feltelepíteni" alatt?
Csak az androidos telefonon gondoltam beállítani, azt pedig elég a menüben hozzáadni. [kép]
Jól gondolom?
Van esetleg hasonló , de ingyenes szolgáltatás? -
Empihal
újonc
Sziasztok!
Volna némi problémám a VPN-emmel, érdeklődnék, hallottatok-e már hasonlót. NordVPN-t használok, úgy van beállítva, hogy ha lehet, mindig magyar szerverre csatlakozzon, és ez így is szokott lenni. Időnként azonban valami történik, és a gép elveszti a kapcsolatot az internettel, hiába nem történt látszólag semmi. Kábelesen használom, de próbáltam vezeték nélkül is. Alapvetően mindkettő jól működik, a router a szobámban van, az internet gyors. Csak ilyenkor kergül meg és nem lát semmit.
Azért gondolom, hogy köze van a VPN-hez, mert a használata után egy héttel kezdődött el és azóta is tart, valamint, ha minden, a VPN-nel kapcsolatos dolgot letiltok, és letörlöm, akkor egy hétig is gond nélkül megvagyok.
Egyébként, ha számít, lát a gép a "hálózati adapterek" listában egy "Tap-NordVPN Windows V9 adapter" nevű dolgot is, fogalmam sincs, mi az. Egy ideje le van tiltva, mert elvileg így is működik maga a VPN, bár nem értek túlzottan hozzá, és egyébként a problémát nem oldotta meg. Az szokott segíteni, hogy a gépet újraindítom, ilyenkor majdnem mindig újra látja az internetet, működik a VPN is. Ha baj van, kapcsolódik ugyan elvileg hozzá, de azt írja, hogy nincsen, pedig minden más eszközön nyilván van.
Elnézést, ha a leírásom így is pontatlan, nem vagyok a téma szakavatottja, ezért is érdeklődöm itt. Bármilyen meglátást szívesen fogadok. -
gyulaszu
senior tag
Sziasztok,
kiküldetésre Kínába kell menjek a közeljövőben.
Szeretnék vpn-en keresztül egy olyan hálózathoz csatlakozni a mobillal, hogy el tudjam érni a gmail , Messenger ill. WhatsApp fiókjaim. Tudom hogy ez egy kicsit szürke zóna a "nagy tűzfal" mögött , de tudtok esetleg egy megbízható szolgáltatót javasolni, amin keresztül működik a dolog? előny ha ingyenes ... -
mrots
junior tag
vagy cel, vagy forras alapu routinggal, felteve, hogy a vpn tunnel amugy mar el es mukodik, csak forgalmat kell bele kuldeni.
Ha tobb eszkozon kell, amelyek maguk egyeb forgalmat is generalnak, akkor szukseged van az ip tartomanyokra amelyek a cel ip cimek amikor a forrasok a netflixet hasznaljak. Ezek az IP cimek idovel valtozhatnak. Nem biztos, hogy van publikus lista az IP cimekrol, nyilvan regionkent ezek kulonbozoek lehetnek.
Ha az eszkozok, amik netflixet neznek amugy mast nem nagyon csinalnak az internet kapcsolattal - peldaul tevek - akkor elkepzelheto, hogy egyszerubb forras IP cim alapu routingot (policy routingot) hasznalni es minden forgalmat az adott forras IP cimrol a vpn tunnelbe terelni.
Igy olyan forgalom is belemehet, ami nem netflix forgalom, cserebe nem kell allandoan nyomozni, hogy megvaltozik-e a netflix altal hasznalt IP tartomany.
Ha IPv6 is van, akkor arra ugyancsak meg kell csinalnod a fentieket, mert dual stack eseten a vegpontok a v6 forgalmat preferaljak. Hiaba van v4 vpn-ed es kuldod arra a netflix v4 forgalmat, ha a teve v6-on kilep a lokalis internet kijaraton.
-
Jubejo
csendes tag
válasz
mokas_gizi #3401 üzenetére
Mikrotikkel hogy lehet megoldani hogy csak a netflix forgalma mennyen bele a vpn tunnelbe? A cél az lenne hogy ez a forgalom is az otthoni (vpn server) felöl látszodjon
-
Indiant
addikt
válasz
4Grider #3524 üzenetére
Nekem sem állt össze a kép, de mivel ezzel a témával még nem foglalkoztam, gondoltam megkérdezem tőletek, akik járatosak ebben. Nekem is az volt a sejtésem, hogy a szerveroldalon kuszálódott össze valami. (már ott gyanús volt, hogy az első teszt után /ami sikeres volt/, kb. egy hétre rá megint kérték ,hogy teszteljük /ami már nem volt sikeres/ a kapcsolatot ) A vpn kapcsolódik, de a megosztást nem érjük el.
-
4Grider
félisten
-
4Grider
félisten
válasz
Indiant #3519 üzenetére
Nincs mit.
A 10.52.86.0/24 elég egyértelműen nem fedi le a 10.51.209.155-öt (a /32 ugye ezt az egy ip-t takarja). TCP/IP esetén nincs olyan, hogy valaminek csak domain neve van, de nincs ip címe. Egyébként dns ip nincs a konfigban? Mert ha van, akkor a makimajom.valami-re kell névfeloldásodnak lennie, ergo rögtön kiderül az ip cím... -
Indiant
addikt
válasz
4Grider #3518 üzenetére
Kedves vagy, köszi. Az említett megosztáshoz nem férek hozzá, mint ahogy a szerverhez sem. Én a klienst tudom állítani. (nekem már az is gyanús ,hogy a szerver ip címtartománya nem egyezik a kliensével (AllowedIPs = 10.52.86.0/24 és Address = 10.51.209.155/32)). Az endpoint domainnév és nem ip. Természetesen nem pingelhető.
Ja és ők küldték a kliens konfigot... -
ledgeri
nagyúr
válasz
phrenetiX #3512 üzenetére
Windscribe. Email-reg nélkül 1, email-reggel 10 giga, havi resetes net.
Protonmail ingyen, limit nélkül de random kijukadóval (lehet, hogy románia, lehet, hogy USA...).Másik kérdés, hogy mennyire nézi majd az emailszolgáltatód jó szemmel, hogy reggel otthonról, délben más országból, este megint othhonról lépsz be.
Lehet, hogy ekkor inkább az otthoni routert kéne a teló VPN-n keresztül elérni, így mindenki mindenkor azt látná, hogy otthonról lépsz be. -
mrots
junior tag
válasz
4Grider #3514 üzenetére
Elkepzelheto, hogy az illetot az zavarja, ha megtudjak, hol van az emailje. Az SMTP es IMAP/POP valoban TLS felett megy mar jo regen, tehat azt nem fejtik vissza, de a TLS handshake-ben megtalalhato a hostnev amihez csatlakozik, igy felfedi hol van az emailje, amibol akar mar maga az email cim is kovetkezhet, legalabbis a domain resze.
Ezen tulmenoen, ha valamilyen hitvany szolgaltatonal van, ahol nem patcheltek regi TLS hibakat, akar meg alanya lehet egy TLS downgrade tamadasnak is, ami ellen a vpn vedene.
Amugy a legtobb ingyen wifin engem se szokott erdekelni a vpn az emailek miatt, mert valoban tls-ben kozlekedik es kit erdekel, ha a hosting szervert valaki kifigyeli a TLS adatokbol.
-
-
phrenetiX
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani olyan VPN-t, ami ingyenes? Nincsenek nagy elvárásaim, nem is használnám mindig, csak alkalmanként épp ezért nem akarok állandóan fizetni érte.
-
KorySoprano
tag
válasz
ledgeri #3508 üzenetére
MELYIK PROGIT? A Radmin-T? A KÉPEN AZ LÁTHATÓ, ESETLEG NEM LEHET , HOGY VALAMI ÁTJÁRÓ KELL VAGY VALAMI HASONLÓ?
Uhh bocsi a capslockért.. lan-on nem látja a játékot de ha az ip-met beírják akkor igen, de nem csatlakozik
ma meg próbáljuk a gameranger-t az is írta a CoD-t -
ledgeri
nagyúr
válasz
KorySoprano #3507 üzenetére
Azt a progit nem próbáltam. Passz...
-
KorySoprano
tag
válasz
ledgeri #3505 üzenetére
re.
le szedtem a redtem a Radmin progit , nagy nehezen telepítettük látja is a cimbi az általam létrehozott klienst is és a játékot is amit creetelte a cod-ban de nem tud csatlakozni idő túl lépés miatt legalább is azt mondja! Mi lehet a baj mellékeltem 2 fotót is , h mutassam nálam mit ír, pingeli is a gépét de a jatékhoz nem csatlakozik[Kép1] [Kép2]
-
KorySoprano
tag
válasz
ledgeri #3505 üzenetére
Szia és köszi a segítséget előre is!!
amivel elsősorban játszanánk a Cod 4 MW4, illetve ha ha hálózat összejönne akkor további játékok is esedékesek lennének mint pl:
Assecto corsa, Toca, Counter Strike 2, Street X és egyébb játékok az a lényeg hogy mintha itt lenne a másik gép hálózatban Lan-on, filéket is cserélnénk ha lehet...pl: cerberus ftp serwer én legalább is azt ismerem.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
KorySoprano #3504 üzenetére
Milyen játékról van szó?
A VPN ez esetben gyűjtőfogalom, tartalmaz mindent ami azt akarja elérni, hogy "két gép úgy lássa egymást, mintha csak egy router lenne köztük, és ne az egész internet".
Játékok esetében sok alternatíva van, pl gameranger, ami bármi extra nélkül pont ezt "két játszó belső hálón játszon, miközben valójában intrneten keresztül játszanak" igényt szolgálja ki régebbi játékoknál... Már hallottam hogy egy újabb formája is van (radmin pontosabban valaki ezzel hívott, csak pont nem értem rá, így próba nem volt -és ez komolyabbnak is érződött), de le merem fogadni, hogy millió más is.
Ha annak a játéknak nincs online szervere, de népszerűvolt, biztos van rá ajánlott megoldás! Érdemes pl redditén rákeresni "multiplayer VPN" szavakra.
Esetleg "gameranger alternatívák" keresés neten csak úgy általánosan.Azért alapból mindkettőtöknek egy full vírus--scan-t, meg backupot ajánlanék a csatlakozósdi előtt.
Nagy eséllyel elég lesz csak valami progi a gépre, és a routerhez nem kell nyúlni! -
KorySoprano
tag
Sziasztok fórumlakók!
Olyan problémám lenne és előre is elnézést kérek azoktól akiket untatnék ezzel a kérdéssel, már biztosan álmukból ébredve nyomják a választ rá sajnos én eddig ilyesmivel nem foglalkoztam csak helyi hálóval.
Szóval a kérdés a következő lenne:
Barátommal szeretnénk helyi hálózatban játszani de a megye nem egyezik így azt olvastam, hogy vpn hálózatot kell létre hoznunk, csak ahogy mondtam sajna egyikünk sem értünk hozzá .
Mit, honnan, mettől, meddig, illetve nem tudom de egy Tp-link router is van és azon kell e valamit állítani (forward) és ha igen kinek az ip címét kell beírni stb... szal ha valaki lenne olyan kedves fel venni a kapcsolatot és érzi magában a segítő készséget annak nagyon örülnék!!
Előre is Köszönöm. -
Rauha
csendes tag
Hali!
A NORDVPN-nel eddig tökéletesen működött a gép. Most az történik, hogy a NORD indításakor megszakad a hálózati kapcsolat. Tud valaki megoldást?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest