Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Ebben a témában VPN-el kapcsolatos kérdéseket lehet megbeszélni, különféle VPN szolgáltatók, és VPN képes eszközök, pl. VPN-t is tudó routereken, NAS-okon a VPN használata. Különféle VPN típusok (PPTP, L2TP, OVPN, WG, SSTP, stb...), pl. melyiket érdemes, mik a különbségek, előnyök-hátrányok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ekkold
Topikgazda
Az otthoni NAS eléréséhez továbbra is kell a DDNS, ezt a VPN nem fogja megoldani.
Viszont ha otthon használsz olyan routert ami képes VPN-t kezelni létrehozni, akkor az otthoni dolgokat ezen keresztül biztonságosabban tudod elérni, pl nem kell portot nyitni a net felé, mert a VPN-el a saját belső hálózatodat el tudod érni. Azonban ezt ne keverd össze egy szolgáltató által adott VPN-el, az nem jó erre, csak arra hogy elrejtse az IP címed, és nyilvános hálózat használata esetén biztosítsa az adatok titkosított továbbítását.
-
ekkold
Topikgazda
Nyilvános, titkosítás nélküli wifi használatakor (ha használsz néha ilyen, nyilvános wifi-t) az adatok ellophatók. Ha használod a VPN-t akkor minden adat titkosítva megy át (cserébe kicsit lassabban). Neked kell tudnod szükséged van-e ilyenre.
Sima böngészés esetén elrejti az IP címed, nehezebben tudják a követős oldalak behatárolni, hogy hol vagy, és hogy ki vagy (cserébe esetleg kicsit lassúbb lesz a net).
Ez csak akkor ér valamit, hogyha eleve jobban figyelsz az adatvédelmi dolgokra. Tehát ha mondjuk be vagy jelentkezve facebookon, és közben egy másik oldalt is böngészel, akkor valószínűleg akkor is tudják, hogy ki vagy, ha használod a VPN-t.Átlag felhasználónak, magyarországon általában nincs szüksége erre. Akinek mégis szüksége van rá, az általában tud róla, hogy miért kell neki.
Németországban (vagy más olyan helyen, ahol üldözik pl. a torrentezőket) esetleg hasznos lehet, de akkor inkább kimondottan ilyen típusú védelemre szakosodott szolgáltatót érdemes választani, olyat aki: pl. nem naplózza a tevékenységedet, és nem adja ki az adataidat az adott ország hatóságainak sem, pl. azért mert abban az országban ahol a cég működik, ott ezt nem kell megtennie.Tehát lényegében az első pont esetleg, de erre is vannak olcsóbb megoldások, pl. saját otthoni VPN.
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Elnézéseteket kell kérnem, teljesen hülye vagyok a VPN megoldásokban.
Na jó, azért annyira nem, csak kicsit, de nem használtam még, így vissza sem olvastam, mert nem biztos, hogy érteném azt, amire kíváncsi vagyok.
Most vírusírtó megújítás előtt állok. 1000 éve ESET van kedvezményesen és most azt látom, hogy az Eset Home Security Premium bővült, VPN funkcióval.
Megkérdeztem az AI-t, ez mit jelent, itt a válasza:
„Az ESET HOME Security Premium szoftver VPN (virtuális magánhálózat) funkcióval való bővülése azt jelenti, hogy a csomag részeként a felhasználók egy beépített VPN-szolgáltatást kapnak, amely fokozott biztonságot és adatvédelmet nyújt az internet használata során.
A funkció a következőket teszi lehetővé:
· Biztonságos kapcsolat nyilvános Wi-Fi-hálózatokon: Nyilvános helyeken, például kávézókban vagy repülőtereken lévő, gyakran nem biztonságos Wi-Fi-hálózatokhoz csatlakozva a VPN titkosítja az összes internetes forgalmat. Ez megakadályozza, hogy illetéktelenek (például hackerek) lehallgassák az adatait, jelszavait vagy banki információit.
· Adatvédelem és anonimitás: A VPN elrejti az Ön valódi IP-címét, és egy másik, az ESET szervere által biztosított IP-címet ad helyette. Ezáltal anonim módon böngészhet, és elkerülheti a kéretlen nyomon követést.”Szóval, most ez konkrétan mit jelent, mit kapok 3 eszközre plusz 6 000 Ft/év értékben?
Kell ez nekem?Le tudnátok írni egyszerűen?
Mondjuk így már megoldható lenne, hogy az otthoni NAS elérést, vagy router beállításokat ne kelljen távolról pl. DDNS névvel intézni, hanem VPN?
Elnézést, tényleg csak most szeretném kezdeni….
Köszönök minden segítséget! -
válasz
5leteseN
üzenetére
CsibVPN, van pár giga ingyen, megnézitek hogy sebesség/használhatóság megfelel-e, utána valami havi 1500 ha havonta fizetitek, nem összeg. Ha pedig hosszabb távú előfizú is megfelel akkor a hide.me, Proton, Surfshark, NordVPN, PIA, Cyberghost etc-ből az ami a legjobban bejön.
Ez talán segíthet valamennyit.
-
5leteseN
őstag
Sziasztok!
Melyik ingyenes VPN javasolt Windows11/Firefox kombinációhoz?
Előre is
-
whbear
senior tag
CsibVPN megy ismét.
-
whbear
senior tag
CsibVPN nálatok megy? Nálam az oldal sem jön be.
-
mrobes
tag
válasz
tobias40
üzenetére
Gondoltam rá, valószínűleg ez lesz a vége, de mivel nincs mobilnet elérés a tableten, ezért mindenképp a telefon hotspothoz kell csatlakoznom és így egyszerűen mehetett volna a forgalom a telefon vpn-en keresztül.
Na meg ugye b@ssza a csőröm rendesen, hogy nem akar összejönni az eredeti elgondolás szerint.
-
mrobes
tag
válasz
4Grider
üzenetére
Igen, így gondoltam, ahogy írod. A vpn kapcsolat él a router és a telefon között és erről a telefonról működik is a megosztott mappa elérése a 192.168.1.1 címen.
Viszont a telefonhoz hotspoton keresztül csatlakozott tabletről már nem érem el a mappát ugyanazon beállítások mellett.Internetelérés van a hotspoton keresztül, de lehet, hogy nem vpn keresztül megy?
-
mrobes
tag
Sziasztok!
Adott egy Wireguard vpn kapcsolat az otthoni routerem és egy mobiltelefon között.
Ha a telefon indított hotspotra csatlakozok pl. egy tablettel, akkor ebben a formában el tudom érni a tabletről az otthoni hálózatot és a megosztott mappákat? -
picur10
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni, hogy miért bont le óránként az openvpn-es kapcsolat és mit tehetek ellene?
Ez van a log-ban:
⏎[Dec 2, 2025, 16:21:27] Connected via TUN_WIN
⏎[Dec 2, 2025, 16:21:27] EVENT: CONNECTED picur@xx.xx.xx.xx (xx.xx.xx.xx) via /UDP on TUN_WIN/10.8.0.2/ gw=[10.8.0.1/] mtu=(default)⏎[Dec 2, 2025, 17:21:15] Tunnel Options:V4,dev-type tun,link-mtu 1601,tun-mtu 1500,proto UDPv4,cipher AES-256-CBC,auth SHA512,keysize 256,key-method 2,tls-client
⏎[Dec 2, 2025, 17:21:15] Transport Error: missing password
⏎[Dec 2, 2025, 17:21:15] Creds: UsernameSessionId/PasswordEmpty
⏎[Dec 2, 2025, 17:21:15] EVENT: NEED_CREDS ⏎[Dec 2, 2025, 17:21:15] EVENT: DISCONNECTED ⏎[Dec 2, 2025, 17:21:15] SetupClient: signaling tun destroy eventKöszi!
-
-
tobias40
veterán
Látott valaki vmi gigantikus BF akciót vpn előfizura?
Semmi extra kívánságom nincs csak gyors legyen ,legyen torrentes servere is ha lehet,sok országba lehessen költözni vele stb....
Most a Proton van nekem de lenne vmi nagyon olcsó minum ennyi tudással-szolgáltatással akkor lehet váltanék.
Még 4-5 hónapig van a proton előfizum...
-
4Grider
félisten
válasz
Balázzs
üzenetére
Bejelentkezel a szolgáltatói eszközre és megnézed, mi a wan ip címe. Majd a lan oldalon egy gépen/telefonon böngészőben megnyitod az ipcim.com oldalt. Ha az ipcim.com által megjelenített ip cím azonos az eszközöd által kapottal, akkor a szolgáltatód publikus ip címet ad a saját eszközének. Ez neked még kevés, ennek az eszköznek ezt a publikus ip címet tovább kell tudni a saját eszközödnek adnia. Azaz a szolgáltatói eszköznek tudnia kell modemként működni. Azt hogy tud-e, a szolgáltató támogatja ezt a bridge/híd üzemmódot, az a szolgáltatód topikjában vagy a telefonos ügyfélszolgálaton tudod megkérdezni.
-
4Grider
félisten
válasz
Balázzs
üzenetére
Akkor már csak azt kell kiderítened, hogy kap-e majd a routered a szolgáltatói ont/gateway mögött publikus ip címet. Ha igen, két db 17-18 ezer Ft-os Cudy WR3000 router megoldja a problémádat. A 15 Mbps-os feltöltési minimumot azért megpróbálnám szerver oldalon egy kicsit felfelé tornászni, mert azzal nem nézel két eszközön Netflix-et...
-
4Grider
félisten
A seedhez tudni kell, hogy te melyik porton vagy nyitva. A gond az lehet, hogy a te saját ip címedre ez még igaz lehet, de mivel vpn szolgáltatót használsz, az adott vpn-es publikus ip címen az a port már nem lesz nyitva, vagy nem hozzád tartozik, hiszen x-en osztoztok azon az ip címen. Ez vagy beállítható egy vpn szolgáltatónál, vagy nem.
-
kat10
tag
válasz
Aweriot
üzenetére
Megtörtént, és sajnos a seed nulla. Semmit nem tölt vissza. Angliában élek Virgin media az internetszolgáltató és a Nord vpn előtt jó volt a seed. Amióta használom a Nord vpn-t semmi seed. Ez a problémám. Van erre valami megoldás? Vagy inkább adjam vissza az elfizetést?
-
-
Balázzs
senior tag
válasz
4Grider
üzenetére
Vezetékes net van mindkét helyen, otthon Net M, ami legfeljebb 300 Mbit/s letöltési és legfeljebb 30 Mbit/s feltöltési sebességet kínál. A garantált letöltési sebesség legalább 150 Mbit/s, a garantált feltöltési sebesség pedig legalább 15 Mbit/s.
Itt pedig 400 Mbit/s le és 40 Mbit/s fel max. -
4Grider
félisten
válasz
Balázzs
üzenetére
Először tisztázni kellene, hogy kliens oldalon milyen net lesz. Ha mobil (sim kártyás), akkor olyan gyártó kell, akinek van wireguard képes 4G/5G routere. Ha mindenütt van vezetékes net, akkor szinte bármilyen páros képbe kerülhet. Ha viszont csak wlan van, akkor máris megint szűkül a kör.
És nem ártana tisztázni a vezetékes net díjcsomagot sem (mit tud felfelé és kap-e publikus ip címet). -
Balázzs
senior tag
válasz
4Grider
üzenetére
Az a baj, hogy most nem vagyok otthon, talán 500-as net van optikai kábellel. Sebesség szerintem nem gond, mert az IP-s kameráknál akár hatot is tudok nézni egyszerre távolról. Publikus IP-t hogyan tudom ellenőrizni? Asus app megtalálja a routert bárhol vagyok. Valami részletesebb leírás jó lenne, hogy mit hogyan tudnék távolról is akár megcsinálni.
KösziMég egy kérdés: ha külföldre vennék egy pl. proton vpn képes routert, amit a kinti, szolgáltató által adott router mögé téve csak a TV-nek adna "magyar" netet nem egyszerűbb? Ok, hogy van előfizu, de 1200 HUF havonta.
-
4Grider
félisten
-
Balázzs
senior tag
Sziasztok!
Magyar Netflix tartalmak és Kréta alkalmazás miatt kellene egy VPN-n csinálnom, amin keresztül egy TV és max 1-2 telefon virtuálisan Magyarországról netezne. Tudtok ajánlani olyan szolgáltatást és routert amivel ez aránylag egyszerűen kivitelezhető? Proton VPN-t néztem, most kb. 1200 HUF/hó, és talán egy Asus router mellé, de nem vagyok biztos abban, hogy ez így jó lesz. Mit gondoltok és mit ajánlotok?
Köszi előre is! -
Wayferer
csendes újonc
Surfshark Starter 1 hónap próba Nov.30-ig [kép]
Igényelhető itt [link] -
kat10
tag
Sziasztok, eléggé új vagyok a témában. Most fizettem elő a Nord vpn-re. A kérdésem, melyik a legjobb szerver ha egy torrent fájlt letöltöttem és szeretném, hogy a seed is jó legyen? Illetve mit kell csinálnom, beállítanom. Előre is köszi a választ.
-
-
válasz
tobias40
üzenetére
De azon a routeren ha létrehozom a vpn-t, ugyanott vagyok mint most, itt is felépül a kapcsolat de nem tudom hogyan lehet továbblépni hogy lássam a megosztott lemez tartalmát.
Először át kéne látnom hogyan lesz egy vpn kapcsolatból fájlok elérése de ez se megy.
Ebben kérnék segítséget.
Utána ha működik kitalálok valamit hogy ne ezt a régi protokollt használjam de ha nem tudom hogyan tovább, nincs értelme az egésznek.
Megvan a megosztás, a routerre kötött lemezt elérem helyi hálón, hogyan tudom elérni a vpn-en keresztül, mit kell még megadni, milyen portot vagy belső ip-t, hol jelenne meg, a Win fájlkezelőbe, vagy hogyan kell csaolni, egyáltalán semmi nem világos nekem. -
ekkold
Topikgazda
válasz
tobias40
üzenetére
Tapasztalat szerzésre ez is jó lesz.
Tibi: Ha van abban a routerben tűzfal, akkor érdemes beállítgatni. Én is használok még PPTP-t, (bár én több extra tűzfalszabállyal védem, így) arra amire kell teljesen jó. Persze ilyenkor az otthoni hálózatban minden legyen védve, ne legyenek jelszó nélküli gépek, és a megosztások is jelszóval védettek legyenek. Ha egyszer majd lecseréled a routert, akkor olyan eszközre érdemes, ami ismeri a wireguardot is - jelenleg ez az egyik legmodernebb VPN megoldás. -
ekkold
Topikgazda
válasz
tordaitibi
üzenetére
Windows alatt simán jobbklikk az asztalon -> új parancsikon. Célnak add meg:
\\192.168.1.1
A név tetszőleges. A kész parancsikonra kattintva meg kell nyitnia a mappát, ha a VPN kapcsolat jól működik. Nevet és jelszót majd kéri a windows, le is lehet menteni, hogy legközelebb már ne kérje.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Interactive Brokers társalgó
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Sorozatok
- Milyen autót vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Beszámítás! Acer Nitro 5 AN515-58-75F8 Gamer notebook - i7 12700H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB
- Autós kamera eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest