Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ismét le a kalappal a DJI Care Refresh szolgáltatása előtt! Tegnap 9:35-kor leadtam a kárigényemet (összetörtem szombaton az Avata2-t) és ma 13:30-kor kiszállították a cseregépet, egy vadiúj bontatlan darabot.
-
válasz
SeniorTilla #10263 üzenetére
Igen, nekem is állítható PolarPro van, de így a panorámák gyakorlatilag használhatatlanok, bárhova is állítom a szűrőt, ma direkt próbáltam. Sparkon meg olyan volt, ami nem volt állítható (szintén PolarPro gyártmány), az nem okozott ilyet. Fotózok fullframe géppel is, azon is használok CPL-t, szóval én értem, miért van a sávosodás, de itt a drón mozgása miatt nyilván lehetetlen utánaállítani, ezért kellene egy fix polarizáló szűrő, ami nem olyan hatékony, de ki lehetne vele védeni a jelenséget. Egyébként az a furcsa, hogy videó esetében nem jelentkezik ez, pedig egy circle, boomerang épp úgy elfordítja a naphoz képest a gépet.
Egyébként a Mini 3 fotós képessége nem egy nagy tűz, esküszöm, rosszabbnak érzem a Sparkénál, ami nem is tudom, hogyan lehetséges. A RAW is hulladék, a JPG motor majdnem jobban dolgozik, mint amit PS-sel utómunkában ki lehet hozni a nyersből. Lásd alábbi képek, full olajfestménynek tűnik főleg a fákat mutató fotó. Mindenkinél ilyen gyenge a minőség, vagy én várok sokat?
Ezen pedig jól látszik a CPL szűrő "áldásos" hatása...
-
Van rá állítható irányú polárszűrő igen. ND-vel kombinált is. Nekem az Air 3-ason fent van egy, de a panorámák égkéke itt is átmenetes, nem egyforma. Ez sztem a polárszűrés miatt van, lehet, hogy a panorámához le kell venni a szűrőt?
Egyébként logikus, hogy ilyen effektet okoz, itt szépen elmagyarázzák.
Jó is hogy beszéltünk róla. Az effektet én is észrevettem, de nem problémáztam vele. Viszont így tudom mitől van
-
Két kérdés: Mini 3-ra létezik sima PL szűrő CPL helyett? Vettem utóbbiból egy PolarPro-t, ami szimpla videónál vagy képeknél teljesen jó, de a panoráma fotóknál pocsék, mert átmenetesek a képek. A Spark mellé is volt egy PP szűrőm, de az csak PL volt, és nem jelentkezett ilyen gond.
Másik kérdésem, hogy az Ali-s akku töltőkkel megéri kockáztatni, vagy csak a gyári? Nem szeretem akkubból és töltőből se az aftermarket cuccokat, de a gyári töltő annyira satnya egyszerű cuccnak tűnik, hogy nincs kedvem érte adni 17-18 ezret. Az Ali-s 8 ezer forintos egy fokkal se tűnik rosszabbnak, de nem szeretném kockáztatni az akkukat, ha esetleg csal a látszat.
-
válasz
SeniorTilla #10259 üzenetére
ja, nem is fotózni szeretnék vele, arra megtartom az M2P-t
-
-
válasz
SeniorTilla #10257 üzenetére
Nagyon sokáig analogoztam, aztán "mostanában" egy M2P-t szoktam, egy dji goggles v1-el reptetni. Ha ezt a minőséget hozza, én teljesen elégedett vagyok
-
válasz
Pulsar #10256 üzenetére
Én imádom az enyémet. A V2 szemüveg a legjobb, ami passzol a fejemre, persze extra párnázással. A legnagyobb a pélmény is, a goggles 2 és 3-ban a kép sokkal kisebb. Egyszóval a V2 a legjobb, még akkor is ha a képminőség elmarad a másik kettőtől.
Sajnos a jelátvitel régi, ezért a hatótáv csak tuningolva jó és extra antennákkal. A goggles3 O4-es átvitele faxa, erdős terepen megveri a tuningolt V2-t. Az Avata 2 kamerája is király, még teljes szürkületben is lehet vele repülni. Csak a géphez kellene egy olyan upgrade pl. az axistól, mint az avata1-re. Mert 90 fokban felborul manuálban éles fordulónál, ami elég ciki. És nem dobja ki magát normálba, mint az av1, hanem leesik.
-
válasz
SeniorTilla #10255 üzenetére
Valamiért az volt a benyomásom, hogy nem szeretik, egy időben rengeteg eladó is volt. De ha nem, annak csak örülök
Köszi az összehasonlítást. Igazból nekem az FPV sokkal szimpibb. Ebből van olyan amihez nem a v2 szemüveg van ugye? Mert arra azt nem ajánlották ha jól emlékszem.
-
válasz
Pulsar #10253 üzenetére
Az FPV nem népszerűtlen! Keresett gép, hidd el nekem.
FPV+: erő, sebesség, brutál gyorsulás és manőverezhetőség, nem érdekli mekkora szél van, nagyon-nagyon jó súlypont, pl. le tudod ejteni a felhőkből kikapcsolt motorokkal és szépen esik lefelé.
FPV-: hangos de nagyon, manuálban 7-8 perc repidő, karambolkor törik azonnal és szívás szétszerelni, javítani
AVATA+: belemehetsz a fába, leejtheted, ütköztetheted, ha megfelelően fel van szerelve védelemmel, szinte mindent kibír
AVATA-: gyengécske, lassú, manuálban felborul a hátára és leesik, szélérzékeny, sötétedéskor a kamera képe beszürkül
Ami a kettő között a legjobb választás, az az Axisflying kites Avata1. Ez iszonyat jó lett. Stabil, halk, akkuidő sokkal hosszabb, ennek ellenére gyorsabb és nem borul fel.
-
válasz
SeniorTilla #10251 üzenetére
Hamarabb kellett volna...
-
Aki próbálta már őket. DJI FPV vagy Avata? De lehet kérdezhetném úgy is, hogy az FPV miért ennyire népszerűtlen?
-
pumuklis1
csendes tag
válasz
SeniorTilla #10251 üzenetére
Köszönöm a gyors választ.
Hát magam is tapasztaltam, nagyon tud visítani.
A Mini 3 suttog mellette. -
pumuklis1
csendes tag
Sziasztok!
DJI Neo-hoz tud valaki halkabb légcsavart ajánlani? -
válasz
buksikutya11 #10240 üzenetére
FMC-s Sparkok mennek 60-65 körül, az enyém például tényleg szép volt, és minden tartozékkal, táskával, 4 akkuval együtt tudtam eladni szabad szemmel látható összegért; gyakorlatilag a teljes pakkért PolarPro szűrőkkel, 2 szett Masters AirScrew propellerrel, minőségi és hasznos kiegészítőkkel együtt kaptam 90-et érte. Szerintem célozz meg vele egy 50-et, aztán pici alkuval próbáld meg 45-ért adni. Csinálj róla értelmes képeket, amelyeken látszik az állapota, közeli képeket a karokról, gimbalról, stb.
@pumuklis1: támaszd ki őket 1-1 bottal, úgy elég halk állítólag!
Master Airscrew Stealth sorozatát nézném meg, nem tudom, van-e Neo-ra.
-
Emberek, mi van itt, ne legyünk már idióták...
-
-
galocza
aktív tag
válasz
galocza #10244 üzenetére
matematikailag igaz - lenne, ha nem lenne negatív tartomány.
amit írtál, az az információ üres HELYE, jelzése, h kellene ott valaminek. egy tér, ami be/kitöltést igényel. vákuum.
azt hiszem, megegyezhetünk abban, h ez negatív tartomány, kevesebb a semminél.de röviden összefoglalva, tőlem, neked:
kabbe.
tőled nekem nem kell semmi.
ücsörögj csak a kis üvegtornyodban. -
-
galocza
aktív tag
válasz
SeniorTilla #10243 üzenetére
kidolgoznád?
ez eddig kicsit kevesebb volt a semminél. -
-
galocza
aktív tag
air 3s lett.
elsőre csöppet félénk volt, de másodjára, még első nap felvitte az öregúr a fák között ellavírozva, s megnézte, van-e elég széna a vadaknak.összefoglaló: sok népszerű témánál van.
megfordítva a kérdést: miért ne lenne?
ez alatt nem azt értem, hogy "elvárt", vagy hogy "kötelező".
de minden topikban van pár igazán hozzáértő, s ők válaszolják meg ugyanazokat a kérdéseket századjára.
és ilyenkor, amikor felmerül uaz a kérdés 101. alkalommal, el lehet küldeni a kérdezőt, h "olvasd mán' el a qrva összefoglalót"!mind1, nem az én ügyem, s volt 1-2 év, amikor én is okos voltam egy dologban, s én sem vállaltam fel.
szóval abszolúte nem szemrehányás lett volna. -
galocza
aktív tag
válasz
Tigerclaw #10187 üzenetére
nagyon köszönöm hasznos válaszodat.
s igazad is lett. air 3s lett a vége, s amikor közel küldtük a dámokhoz (saját terület, saját dámszarvasok), egy ideig nézegettek bután, közelebbre vive felfutottak az erdőbe.
de ez megszokás kérdése: mivel területük mellett napi rendszerességgel párszor elmegy autó, amiatt már fülük bojtját sem rezgetik.
sajnálom, de páros patások buta fajta...de az igaz lehet, h igazi VAD vad nem viselné ilyen könnyen.
bááár...
nyugati országrészben élünk, itt nem az a gond, h mikor ölsz vadat, hanem h a vad mikor öl meg téged, az autóddal együtt...
öregektől mentünk hazafelé kb este 9kor ("tanyáról" városba), s tesóm satufék, mert egy szarvascsorda azt az időt érezte helyesnek átcaplatni az úton. bambultak a csillogó szemükkel, bele a reflektorba, néztek bután, s szépen átballagtak... -
buksikutya11
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van nekem egy 2018-ban vásárolt DJI Spark drótom, ami helyett vettem egy Mini 4 Pro-t. A Sark maga az alapgép+táv, nem FMC. Az akkuja 2 éves, 15 ciklussal. Sosem zuhant, jó állapotú a korához képest.
A kérdésem az volna, hogy ezt most így mennyiért lehet reálisan eladni? Próbáltam nézegetni hirdetéseket, olyan 30-40k közé lőném be így hirtelen, ez megállja a helyét? -
lionshamlet
senior tag
válasz
SeniorTilla #10238 üzenetére
Ja igen, van valami fizetős "szolgáltatás" erre.
FW-Downgrade azthiszem. -
válasz
lionshamlet #10237 üzenetére
Az újakon sincs 500m korlát, ha ügyes vagy
-
lionshamlet
senior tag
Ok, akkor végulis kihagyom.
Tavaly osszetortem egy p4pro plust, most szereztem egy másikat.
Kapcsolódott is az előző modell kijelzős kontrollerével.
Most újra ismerkedem a drónnal így 1 év kihagyás után.Meg kell néznem milyen fw van rajta, talán még nincs rajta 500m altitude korlátozás
Egyelőre itt tartok
Van vagy 6 akksim a dronhoz, csakhogy simán félretettem őket, asszem 50%-ra voltak merítve.
Este ránezek működnek e még. -
twine
veterán
válasz
lionshamlet #10234 üzenetére
már nem tudtam szerkeszteni az előzőt,,,
mivel "+" verzióról beszélünk, kijelzős transmitterrel, biztosan kicsit több kört kell futnod a google-el, de ha a DJI RC-t meg lehetett oldani , ami igazi kihívás....
Akkor biztos vagyok benne, hogy a pro+ transmitterre is van már "képlet"... -
twine
veterán
válasz
lionshamlet #10234 üzenetére
ezt engedd el.....semmire sem jó...
első körben szerintem nézz utána a CE és FCC mód különbségnek, aztán annak, hogyan tudod FCC módba állítani a géped, és ha ezek után is kevés(kötve hiszem) , Akkor valami hasonló hardveres antenna modot érdemes keresni...(ez utóbbi random találat részemről, csak polarizált antennára kerestem rá)
Szerk:
De FCC-t nem szabad itthon használni....uh. én nem javaslom, csak feltételeztem Amerikában tartózkodszEZért írtam....
amugy meg ejnye bejnye -
lionshamlet
senior tag
Hi, signal boostert használ valaki?
Phantom 4 pro+-ra érdemes feltenni?
[kép] -
M_AND_Ms
veterán
válasz
SeniorTilla #10232 üzenetére
A tervezés általánosan jó, de ennél a résznél figyelmetlenek voltak.
A terpesztve tárolás ezt a bakit bár kiküszöböli, de azért nem fogok még egy garnitúra táskát venni. (és azt hiszem, sokan mások se) Kinyomtatom a linkelt kis készséget, az megoldja a problémámat -
-
M_AND_Ms
veterán
Ki, hogyan oldja meg?
Mini 4 Pro akksiját csak úgy lehet kivenni, ha két propeller kart kinyitom. Rádásul pont azokat, amik teljesen átfordulnak a nyitáskor. Szerintem ez elég rossz tervezés így, hiszen a karok nyitogatása az egyik legkényesebb müvelet és feleslegesen nem kéne csinálni.Edited:
Úgy látom, mást is zavar
[link] -
4k a max. videofelbontás az 5 pronál is. Nincs nagyobb felbontása a szenzornak, max. szoftveresen felturbózva. Fotónál számíthat talán, legalább hamarabb betelik a memóriakártya
Itt egy összehasonlítás, Action 5 pro és Insta360 Ace Pro éjszakai képei között:
DJI Action 5 Pro (30sec, ISO 800):
Insta360 Ace Pro (30sec, ISO 1600): -
Dr V
őstag
válasz
SeniorTilla #10228 üzenetére
5-nek 4szer akkora a felbontása, pixel összevonással dolgozik. Optikát nem tudom, de nem hiszem, h nagy újítás lenne benne. Sajnos arról senki sem ír, h azonos aksival mennyit tud a 4.
-
-
Dr V
őstag
Sziasztok!
Érdemes action 4-et venni vagy inkább az 5 a jobb választás hosszú távon?
Pár tesztet próbáltam nézni, a sétálós instahuszárok nem segítenek...
Ami eddig feltűnt, mintha az 5-nek jobb lenne az optikája, jobb a felbontóképessége, részletesebb, meg nyilván sötétben jobb.
Azonos aksival, 4k stabival mennyit tudnak a kamerák? -
Fuvaros
senior tag
Vásárolt valaki Mic Minit az Osmo Action 5 pro mellé?
Motorozásnál vezérelhető a kamera a microfonon keresztül?
Jobb hangot ad a Mic minivel a felvétel motoron mint az Osmo saját beépített mikrofonjával? -
-
válasz
SeniorTilla #10221 üzenetére
Ott csak a statisztikák miatt volt fiókhoz rendelve, de más értelme nincs szerintem se
-
-
válasz
SeniorTilla #10219 üzenetére
Köszönöm!
Mondjuk ez még nem Fly, hanem Go4, de hátha ebben az esetben is van lehetőség.
-
Sziasztok! Úgy döntöttem, eladom a kis Spark-ot, mert évente kábé egyszer repülök vele, és a köztes időben csak fáj a szívem, hogy ott áll a szekrényben, és csak az akku karbantartás miatt veszem elő. A kérdésem az lenne, hogy a DJI accountomról hogyan lehet eltávolítani a gépet, hogy a következő tulajdonos majd a saját fiókjához rendelhesse? A fiókomot nem adnám a géppel együtt el, mert van más DJI eszközöm is, amivel használom. Köszi a segítséget!
-
Mtomasz81
tag
Még egy kérdésem lenne. Éjszakai képet még soha nem próbáltam dji mini 2se-vel. Lehet vele? Van rá valami beállítás vagy ezzel típussal nem lehet?
-
Mtomasz81
tag
Sziasztok! Lenne egy olyan gondom a dji fly mini2se-nél meg akartam reptetni, de valamiért 30m-nél feljebb nem lehetett. Be van állítva pedig a 120m. Szerintetek? Valami ötlet?
-
Troy.
addikt
Sziasztok!
A DJI Mimo csak apk-ban érhető el, playstore-ban nem? Van egy action kamerám, most használgatnám.
üdv.
-
krokk
senior tag
válasz
SeniorTilla #10204 üzenetére
szerencsére van aki bár djitól kapta de elég rendesen bemutatta a hibáit is...
pl ha sérül a propeller védő akkor küldheted az egész gépet javításra mert külön nem cserélhető...
Néztem is hogy a srác indított egy szavazást és 70% azt mondta hogy inkább nem kéne neki a Flipha már ilyesmit vennék akkor inkább a Neo..
-
-
Jarod1
veterán
Van már valami videó hogy repül?
-
-
Nagyon csúnya szegényke ezekkel a bicikli kerekekkel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 7900 XTX 24GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Samsung Galaxy S20 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest