Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
H2o-pok
üzenetére
Ahogy #10662SeniorTilla is írja, van, csak Care estén az önrész magasabb.
Mondjuk a kérdés, hogy konkrétan mi történt?
Nekem annó szoftver hiba miatt halt be egy Mavic 2 Pro egy tó felett. A kontrollerhez kötött telefonos appból aztán a DJI, a log-ból le tudta követni, hogy nem az én hibám volt és semmit sem kellett fizetnem a cseréért. Meg a telefonon ott volt a cachelt videó is, amin látszik hogy semmilyen behatás nem érte a drónt. -
-
H2o-pok
senior tag
Üdv
Csak érdeklődni szeretnék. Ha véletlenül örökre elrepül,pl. Care biztositott dron (Neo 2 vagy avata 2) , arra van gari? Vagy meg kell lenni a törött dronnak, vagy egy részének.
Köszi -
-
Sir81
senior tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
További jó izmozást.
-
-
Sir81
senior tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Visszaolvasva a fórumban a stílusod a probléma nem a szakértelmed.
-
Sikerült pont a lényeget nem megértened. Gondolom profi vagy és minden nap drónozol. Bár az az igazság, hogy akkor nem írnál ilyen butaságokat.
Lehet amatőrként drónozni, nincs ezzel baj, nektek készült pl. a Flip. A profikat egy amatőr viszont ne alázza, mert magából csinál hülyét. Majd nyöszörögsz, ha belegangol a Fliped a susnyásba és összetörve találod meg ha megtalálod. Gondolom Care-t se vettél, mert minek az, felesleges pénzkidobás.
-
Sir81
senior tag
válasz
r3dsnake
üzenetére
Én is így látom. Nem igazán értem hogy ha valaki filmezéshez fotózáshoz használja akkor hol fogja az zavarni hogy ronda meg hangos... Ez gyerekes felfogás pont olyan mint amikor valaki magát fényképezgeti egy Iphone-al, de ezen kívül tök fölösleges volt neki kidobni az ablakon több százezer forintot, csak hogy mutogassa neki mi van. A Flip legnagyobb hátránya hogy szélben szenved, az pedig hogy nincs körberakva "szemekkel" az én szempontomból nem tényező. Nem vlog-olni fogok vele a sűrű erdő közepén... Árban pedig ég és föld a különbség.
-
válasz
r3dsnake
üzenetére
Plusz a teljes körű védelmem. a működőképes aktív követés akár közepes sebességnél is, stb. De mindegy, mindenki olyat használ ami neki tetszik. Nekem könnyű dolgom van, van összehasonlítási alapom

Egyébként a Neo 2 elég jó lett. Ha már a kicsiknél tartunk. Napokban repültem vele a Mátrában Goggles 3-mal, telefonnal és RC2-vel is, követés is volt az erdőben. Szépen tette a dolgát, és még a hangja is elviselhető volt. Halkabb lett mint a Neo 1.
Anno amikor a Flip és a Neo 1 megjelent, csodálkoztam, hogy ezeknek a gyenge kis gépeknek miért van ilyen borzasztó hangjuk. Egy Air 3-at nem hallasz meg olyan messziről, mint egy Flipet. A kéttollas propok miatt van elsősorban, plusz magas a fordulatszám, magas a pitch, ami a relatív (nem decibelben mért) hangérzetet nagyon megnöveli. Egy Mini 4 pro után ezek a gépek értelmezhetetlenek, legalábbis nekem. A mini 5 pro is hangosabb lett... de ott nagyobb a súly a kamera miatt, plusz a bajonettes propok miatt is lehet. Múltkor repültünk a 4 és 5-tel is egymás után, simán hallható a különbség, az 5 hangosabb.
Ez a gép nagyon hangos, érthető okokból. 150kmh vízszintesen (hátszélben megvolt már a 185 is), és ami még fontos: függőlegesen 110kmh felett van a max. sebesség, indulás után 2-3 mp alatt. Felszállásnál olyan, mintha puskából lőtték volna ki

-
r3dsnake
nagyúr
válasz
SeniorTilla
üzenetére
250ért az RC2-es FMC-ban verhetetlen áron volt. Amúgy semmivel se tud kevesebbet, mint a mini 4, a waypoint mappinget leszámítva.
-
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Teljes jó a Flip, én is azzal tolom.
-
-
Sir81
senior tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Elektronikai cuccokban nem reszkírozok használt vásárlással... Az általad említettek pedig újonnan sokkal drágábbak. Amihez nekem kell ott nem számít hogy hangos az meg hogy csúnya hát...nem nevezem be szépségversenyre... A buta alatt mit értesz? Azt tudom hogy szélben nem a legjobb választás és akadály esetén valóban buta, sebessége sem olyan jó.
-
-
Sir81
senior tag
Sziasztok! Szeretnék vásárolni egy drónt fényképezésre videózásra. Péntárca nem nagy sajnos ezért néztem ki a flip-et. Amatőr fotósként használnám illetve néha szoktam videókat is készíteni vágni. Szerintetek kezdőnek megfelelő lehet a felsorolt dolgokhoz? Ha a DJI hivatalos oldaláról rendelem akkor arra még rápakolnak vámot áfát vagy sem? Köszi!
-
-
Jozsó
tag
Van valami ajánlott/megbízható AliExpresses forrás plusz aksira?
-
Tutu7030
veterán
-
Jozsó
tag
Sziasztok, egy dji mini 4k-val kezdeném ezt a mostani drónos pályafutásomat. A kérdés, hogy jól értelmezem-e, a szabályozást:
- jogosítvány nem kell, de lehet csinálni osztrák oldalon ingyen, online
- regisztráció kell nekem és a drónnak is, külön-külön
- ez a regisztráció az egész EU-ban érvényes
- felelősség biztosítás nem kell, de ajánlottIlletve kérdés, ha nincs felelősség biztosítás az az egész EU-ban ok, erre a méretre? Vagy ha mégis kötnék mennyi és hol a legjobb.
A válaszokat előre is köszi, gondolom más is feltette már, de így párszáz kérdést visszalapozva nem találtam.
-
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Inkább nálunk nem kérdezek rá...
-
-
Utazott már valaki Vietnámba és vitte magával a drónt? A neten a laza beutazástól az elvették a drónt kommentekig mindent lehet találni.
Elvileg a minisztériumtól kell egy engedély, hogy bevihesd az országba és ott használhasd, ahhoz meg egy másik.
Ahogy utána olvastam, kb. senki nem kapott még választ a kérelemre mint külföldi állampolgár.
Van ezzel valakinek tapasztalata? -
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Itt Svájcban kell, de amíg Németországban éltem (4 évvel ezelőtt), már akkor is kellett ott és azóta is kell.
-
kiskakas
senior tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
köszönöm!
-
-
pumuklis1
csendes tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Sikerült kikapcsolnom a Neo 2-nél az akadályelkerülést. Most már tudok vele repülni a lakásban is.
Ha valakit érdekel, így kell kikapcsolni.
"A DJI Neo akadályelkerülésének kikapcsolása a DJI Goggles N3 és Motion 3 használatával a szemüveg menüjében lehetséges: nyissa meg a menüt a Motion 3-mal, navigáljon a "Settings" (Beállítások) > "Safety" (Biztonság) részhez, majd kapcsolja ki az "Obstacle Avoidance" (Akadályelkerülés) opciót. -
-
pumuklis1
csendes tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Hát kikapcsolnám az akadályvédelmet, ha tudnám hogyan kell. A kedves google csak az RC N3 controller, és telefon segítségével mutatja hogy hogyan kell kikapcsolni az akadályelkerülést. Nekem Goggles N3-am, és RC Motion 3 controllerem van. Hát arra még nem találtam leírást vagy videót. De lehet, hogy rosszul keresem.
-
-
pumuklis1
csendes tag
Köszönöm krokk!
Át tudtam állítani, de nem sokat számított.Legfeljebb annyit, hogy a szobába a padló, és a mennyezet közelségét nem pirossal jelölte mint eddig, hanem világosabb szinnel. Az ajtón most is csak többszöri nekifutásra ment átt, de a folyosón nem megy tovább. És persze a szemüveg végig csipog. Hát úgy látszik, hogy valami pluszt valami negatívért kell elviselni. -
krokk
senior tag
válasz
pumuklis1
üzenetére
amúgy lehet rajta állítani is. ha már ez volt a kérdés. de kontroller kell hozzá, akár a telefonos verzió vagy az rc2. át tudod tenni a kikerülést "nifty"-re. ami sokkal közelebb engedi az objektumokhoz. Bár lehet a te esetedben ez nem segítene. de ennyit lehet rajta állítani.
-
pumuklis1
csendes tag
Köszönöm!
-
-
pumuklis1
csendes tag
Sziasztok! Dji Neo 2-nél ki lehet kapcsolni , vagy lehet az érzékenységén csökkenteni az ütközésgátló rendszernek? A Neo-val simán tudok repkedni a lakásban hideg téli napokon. A Neo 2 viszont nem hajlandó átmenni a folyosó szűkebb szakaszán. Már az ajtónál is eléggé elgondolkodik.
-
Tutu7030
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Azért ausztria (is) előír egy minimum 750 000 SDR fedezetű biztosítást minden üzemeltetett drónra. (Coverdrone biztosítónál kb 7500Ft/év és ez nem csak egy drónt biztosít)
-
-
-
-
-
Tutu7030
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Azt azért tegyük hozzá, hogy hiába nincs a 120 méteres korlát az Air3 esetében, attól még ugyanúgy csak GND+120 méter a korlát az open kategóriában, csak ezen nagyvonalúan átsiklanak az emberek.
-
NF-
aktív tag
Üdv!
Szerintetek ez néha bemozduló/rázkódó dolog mechanikai hiba ami? https://www.youtube.com/watch?v=ZrJCTqc44vY Pár napja lettem rá figyelmes, eddig nem vettem észre, hogy ilyet csinált volna. -
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Akkor ez csak Magyarországon van így. Ha külföldre viszed a drónt, 250 gramm alatt is kell a biztosítás. Mondjuk ez eléggé logikus...
-
Grillo
őstag
válasz
Masterboy84
üzenetére
KTI honlapján van magyar anyag ingyen, próbatesztek, regisztrálni kell.
Az osztrák vizsgát meg lehet csinálni angolul is, de olyan is van, aki a telefonján google fordítóval azonnal fordítva magyarul oldotta meg. -
Masterboy84
tag
Köszi a válaszokat, ezek szerint az Air irányába terelnétek

Nekem is nagyon bejön, az említett tehetségek miatt is, szinte csak a kompaktsága és az hogy nem olyan feltűnő mint egy nagyobb drón ami a mini mellett szól.Még egy kérdés vetődött fel bennem, hogy sokan írják, hogy az osztrák jogsit 20-25 perc alatt meg lehet csinálni. Ez oké annak, aki tud németül
de ahogy néztem, a tananyag videón van vagy pdf-ben. Na ezt fordítgatni nem kis meló. Létezik magyar nyelvű tananyag, ami alapján le lehet tenni az osztrák vizsgát? -
-
válasz
Masterboy84
üzenetére
Nagyon nagy különbség van a két drón között. A mini 120 méterig megy fel, az Air 1000-ig. Nagyon más a perspektíva 120-ról mint rendes magasságból. Két kamerája van. Sokkal-sokkal jobban állja a szelet és gyorsabb, mint a mini. Akkuidő is jelentősen több.
Nekem is van Air 3 és Mavic 4 pro is. Mini nincs, mert ebben a flottában nincs semmi értelmes ok, amiért kellene.
-
Grillo
őstag
válasz
Masterboy84
üzenetére
Igen, sok helyen elég a 2 regisztráció, és az aplikációs területjelölés. De az kell a minire is. Olyan nincs itthon, hogy semmi nélkül lehet legálisan repülni olyan drónnal, ami nem számít játéknak..
-
válasz
Masterboy84
üzenetére
Tudtommal biztosítás mindenhez kell.
-
válasz
Masterboy84
üzenetére
Hali
Szerintem... amíg legálisan repülsz, addig teljesen mindegy, hogy valaki rosszul néz rád vagy sem. Egyébként is, vagy az van, hogy az embereket nem érdekli, vagy akkor is oda mennek fikázni, ha tenyérnyi drónnal akarsz repülni. Nem a méret miatt fog valaki beszólni.
Egyébként meg sokan félre értik az EU-s drón törvényt. Attól, hogy 250 gramm alatti a drón, még nem repülhetsz mindenhol, mert van rajta kamera. Ez a legtöbb országban az apró betűs részben benne van, csak szívesen átsiklanak a tény felett.
-
Masterboy84
tag
Sziasztok!
Véleményeteket szeretném kérni. Két drón között nem tudok dönteni: Mini 4 pro és Air 3.
Ami nagyon a mini mellett szól, hogy mivel kicsi, sokkal kevésbé kell paráznom attól, hogy mit szólnak hozzá, kit mennyire zavar (sima Air-em volt és azzal is sokszor paráztam). (ezen kívül utazáskor, túrázáshoz sokkal könnyebben vihetem magammal és technikailag nem tud sokkal többet az Air).
Az Air külsőre számomra sokkal mutatósabb, minőségibb (a mini számomra elég gagyinak tűnik), és nem mellesleg stabilabb repülés közben és az akksija tovább bírja, csak hát a mérete....
Őszintén szólva Air 3-at még élőben nem láttam, de vidókon nézve jóval nagyobb még az Air 2-nél is.
Kérdésem az lenne, hogy ezeket összegezve ti melyiket ajánlanátok és hogy szerintetek mennyire kell tartanom a negatív fogadtatásról mások részéről?
Másrészről jól értem, hogy az Air-hez minden egyes repülés előtt eseti légtérhasználati engedélyt kell kérnem, amit lehet hogy hetek múlva kapok meg?
-
válasz
vidra1221
üzenetére
2 év az egész világon, illetve EU-ban. Teljeskörű garancia, mindegy ki hogyan hívja. A DJI nagyon ügyfélbarát nemcsak eladáskor, hanem garanciális ügyintézéskor is.
A magyarországi hatóságok által kitalált legyen 3 év a garancia nem gyártói. A 3. évet a bolt vállalja akitől vetted. Ami azért nem ugyanaz
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen notebookot vegyek?
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Elektromos autók - motorok
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- UrbanFlow Inox kihúzható konyhai csaptelep
- 4K Konferencia Kamera - Aver VC540 -új dobozos - Új ára 1,2 Milió
- Philips Lattego EP2221 I Szervizelve I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Konferencia kamera + mikrofon egyben - vaddi Conferenceshot AV Camera távirányitóval
- Secretlab MAGNUS Pro elektromos asztal - FULL EXTRÁS szett (2 monitor kar, PC tartó, kiegészítők...)
- Apple iPhone 13 /128GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / akku: 85%
- Használt Artfone A400 4G Senior mobiltelefon / 12 hó jótállás
- 221 - Lenovo LOQ (17IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5050 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B350M R7 1800X 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD RX 5600 XT 6GB Rampage SHIVA 400W
- ÉV ELEJI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
ha huncutkodni szeretnél a ronccsal.