Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
czanga
őstag
válasz
czanga #79065 üzenetére
Fix, konstans 12V kötést kért, hőálló vastag vezetékkel akkuról húztam be. Ground egy nagyon közeli pont lett ami eleve adott volt az ülés alatt. Fejegységről kapott remote jelet. Én teljesen meg vagyok vele elégedve. High és Low pass belőve mindenféle EQ és egyebek kikaocsolva, és tényleg hozza amit szerettem volna.
Eszközön lévő gain kb 1/-6-od állásban és pont ad kellemes mély hangokat, de nem tolakodó, csak kiegészít. Az ajtóban lévő komponenst szett így nem torzít, erőlködik. Magasabb hangerőn is élvezhető. Mély hangban pedig lehetne még feljebb menni, de nem akartam, nem volt célom.
Kikapcsolt állapotban nem volt mérhető felvett áramerősség, hiába van ott a csatin a 12V fixen, amíg a remote nem kapcsol a fejegységről, addig nem fogyaszt. (persze a multim már régi és picit szarakszik már, szóval lehet nem mért rendesen) Led viszajelzésnek van az alján.
Az ezer éves (99-es) GF8 gyári sport ülései alá épphogy befért. A vezető oldali alatt több hely lett volna, de ott a kábelezés lett volna gond elvezetés szempontjából, így másik oldalra került. Ott a 7cm magasság elfért, de nem sok maradt felette.
-
csabi98
tag
Sziasztok.
Adott egy Sony 1din fejegység (Dsx-A60Bt)
Néha olyan jelenséget produkál,hogy engedi magát bekapcsolni,de utána nem reagál sem a hangerő szabályzásra sem a többi gombra. Próbáltam az előlap levételét és a mögötte lévő érintkezőket megtakarítani hátha csak oxidos,de sajnos nem. (Hátul az iso csatlakozót is néztem,ott is minden rendben van!)
Ekkor 2 napig normálisan működött,most megint elkezdte és random néha jön ez csak elő nála.
Tegnap a kocsiban ülve kivételesen nem csatlakoztam rá bluetoothon keresztül a rádióra telefonálás közben hanem kihangosítva telefonáltam és ekkor meg magától random bekapcsolt.
Alig lehetett kikapcsolni.
Elég zavaró dolog ez.
Szerintetek mi lehet a gondja? Javítható? Érdemes lehet vele foglalkozni? Vagy lassan kuka lesz?
Hátha valaki találkozott már hasonló problémával.
Köszönöm a segítséget! -
czanga
őstag
válasz
SlyChocolate #79068 üzenetére
65Ah-s akku van az Imprezában. Stand by áramfelvételt nem tudom sajnos megmondani, csak majd ha lesz időm vele foglalkozni.
-
czanga
őstag
Sziasztok,
Vettem egy Pioneer TS-WX130ea aktív, ülés alá tehető subot. Tudom, hogy nem igazán ajánlottak ezek errefelé, de az alsó hangtartomány kikerekítésére szeretném használni, plusz levenni a terhet az ajtókban lévő hangkeltőkről. Szerintem ezt meg fogja ugrani.
Kérdés ami felmerült. Gyári manual szerint utastérben lévő biztosíték táblára kellene bekötni egy olyan táphelyre ahol legalább 15A-es biztosíték van.
Na most bennem alapból az merült fel, hogy a pozitív szálat az akkutól húznám be, megtoldva a gyári kábelezését. (amin amúgy egy 10A-es lengő tartós késes biztosíték van)Arra keresek választ, hogy akkuról behúzva közvetlenül vajon képes lenne e leszívni az akkut szép lassan? (mivel hobby autó, sokszor hetekig nem használom, csak ha jó idő van stb)
Van ezzel kapcsolatban tapasztalatotok?
Azt látom, hogy a kapcsolást a fejegységről kapja egy kék remote szálról, de nem tudom van egy standby áramfelvétele az eszköznek. Mert amennyiben igen, akkor lehet jobb lenne ténylegesen egy gyújtás kapcsolt táphelyről vételezni a delejt hozzá. -
Alu
senior tag
Ma végre volt egy kis időm beszerelni a Quadlock toldót. Hát nem volt sok hely... de eddig úgy néz ki sikerült a műtét.
A toldó kábelen a táp is átmegy. Ahogy néztem az erei vannak olyan vastagok (de lehet hogy még vastagabbak is), mint a gyári tápkábelek, de ugye +1 csatlakozó is került az áram útjába. Lehet túlgondolom, de szerintetek lenne értelme módosítanom annyit, hogy az infotainment tápját nem viszem át a Quadlock toldón, hanem kiszedem a pineket a gyári csatiból és átteszem abba, ami most a toldó kábel navi felőli oldala?Illetve a másik kérdésem, hogy a gyári erősítő kimeneteinek negatív oldalai méréseim szerint egymástól és a GND -től is függetlenek. Nem lesz belőle gond, ha a nagy jelszintet fogadni képes erősítő bemenete úgy indul, hogy a jobb és bal oldal negatív pontjait közösíti?
-
sfknasty
aktív tag
Alakul ez is
-
Bondix
aktív tag
Sziasztok
Kocsiba recseg a hangszóró és azt szeretném cserélni.
Semmi extra elvárásom nincs de amiket nézek mindig az a vélemény hogy nincs mély hang benne nagyon.
Nem egy mélynyomó szinten szeretnék és nem is komoly zene műfaj én se persze de azért ha egy coronita vagy hiphop zenét hallgatok azért élvezhető/ érezhető legyen a gyári után 🙃
Tehát előre szeretnék két hangfalat 16.5 méretbe
Mit tudtok ajánlani max 15 ezer Ft-ig?
Köszönöm előre is -
Alu
senior tag
A gyári infotainment egység neked is a kesztyűtartóban van?
Amennyiben igen, merre tudtad eltűrni a toldó kábelt és annak minden csatlakozóját?Ma egy délutánt szívtam vele, de a Quadlock toldót sehogy se sikerült elhelyeznem úgy, hogy a kesztyűtartó visszamenjen a helyére.
Igaz amit vettem azon 4 ISO csati van pluszban, de már a quadlock anya-apa se nagyon fért el sehol, annyira kevés helyem van a navi mögött, kürül.
#79050 Wiz Khalifa
Itt is köszönöm a felajánlást! A tied szerintem a 40 pines verzió és az sajnos nem lesz jó nekem. -
Dr V
őstag
CTK dynamtot hol érdemes venni? Jövő héten járok Budapesten, lassan eljön az ideje a kerékjárati ívnek a csillapítására.
-
Alu
senior tag
válasz
Wiz Khalifa #79047 üzenetére
Megköszönném!
Igen, a Parrotos valószínű nem is lenne plug&play, de azt néztem, hogy a pinek nagy része át van kábelezve, amik pedig külső ISO csatira mennek kábelek, azokat legrosszabb esetben összeforrasztom. Kvázi "barkácsolnék" belőle egy fullos toldó kábelt. Legalábbis ez lenne az ötlet.
#79048 Dr V:
Köszi, ez kellene nekem is. Komoly áron mérik, még barátkoznom kell vele... -
Dr V
őstag
Nekem ez van a kocsimban.
-
Alu
senior tag
Quadlock adapterre van esetleg hazai beszerzési forrásod? Elméletileg nekem az 52 pines kell,
de olyat sehol se találtam itthon.4CarMedia 80315.52 lenne TME -n, de ők már nem szállítanak Mo. -ra magánszemélyeknek... -
Alu
senior tag
válasz
Wiz Khalifa #79035 üzenetére
Köszi! Vettem többet, inkább legyen rajta +1 méter, mint hogy 10 centi hiányozzon.
Más:
Jól sejtem, hogy a mezei ISO hangszóró csati nem fog csak úgy belemenni a VW Quadlock csatijába, igaz? Gondoltam csinálok egy toldó csatit és arról viszem a jelet hátra, hogy ne a gyári kábelköteget kelljen vágnom... -
Dr V
őstag
válasz
Ununqatrium #79040 üzenetére
Szvsz mind1
-
Dr V
őstag
válasz
Ununqatrium #79038 üzenetére
BT nem ördögtől való dolog, kodekre kell figyelni, h mit tud.
Jack hosszabbító simán működhet, lábkiosztásra figyelj, de elvileg nem lesz gond vele. -
Ununqatrium
aktív tag
Köszi. Őszintén, a technikai részéhez kissé laikus vagyok. USB-C jack átalakítóm van a telóhoz, beépített hi-res chip-el ami elvileg dac-ként szolgál (sorry, ha hülyeséget írok), ezt használom fejhallgatózáshoz is. Ha ehhez vennék egy jack+jack kábelt és auxon összedugnám, elvileg működhet esetleg elfogadható minőségben is?
Volt szerencsém kipróbálni egy kb. 4 ezer forint értékű BT vevőt, siralmas minőségben szólalt meg a rendszer, ezért elvetettem a kábelmentes dolgokkal való próbálkozást, hogy ne kezdjek felesleges költögetésbe. -
Dr V
őstag
válasz
Ununqatrium #79036 üzenetére
BT-AUX-nál nézd meg, h milyen kodeket tud, illetve milyen a forrásod minősége.
Mondjuk Spotify-nak szvsz mind1, sima alap BT kodek is ki tud téged szolgálni.
Nem tudom, milyen telód van, de USBC-jack átalakítót is nézhetsz, telótól függen kell aktív DAC v sem. -
Ununqatrium
aktív tag
Hello!
Van rá valami mód, hogy BT nélküli rádió müködjön telóról pl. Spotify-on és hasonlókon keresztül? Usb port tudom, hogy felejtős, esetleg ha usb-C aux kabelt veszek működhet, hogy a teló hangszórója helyett az autóhifi szólaljon meg vagy esélytelen?Szerk.: tudom, hogy vannak ilyen olcsó BT vevők USB portba vagy aux csatiba, de nem tudom, ezek a hangminőséget mennyire nullázzák le azért a pénzért, esetleg eleve működnek-e normálisan?
-
Wiz Khalifa
veterán
Puffer? Érdekes megnevezés.
Én a Megane 2-nél az akkutól hátra az erősítőhöz 6.5m kábelt húztam szépen elvezetve ott ahol kell és a kocsi 4.5m hosszú. Szóval neked a 7m a kesztyűtartótól kicsit túl kalkulált, viszont annyira piti pénz a 1.5-es vezeték, hogy ha annyit veszel se nagy veszteség.
-
kecstama
tag
Beleöltem egy napot, de sikerült összehozni a hangot.
Ládát megfordítottam, átraktam a vezetőoldalra és megcseréltem a vezetékét is. EQ-val is szenvedtem egy keveset, valamiért maximumon volt a Q-factor, azzal sehogy sem akart jól szólni.DTA-t is beállítottam, remélem jól értettem a távolságokat a használatiba. Még kicsit fura így a hang, hozzá kell szokni.
-
Alu
senior tag
& Lite
Köszönöm mindkettőtöknek!Az akkum teljesen a bal hátsó sarokban van (GTE).
Kábelezéshez mekkora keresztmetszetet ajánlotok, ha teljesítményt nem, csak magas jelszintet viszek rajta? 2x0.5 vagy 2x0.75mm2 elég lehet?Milyen dsp -t használsz? A hangszórókat cserélted elől vagy még a gyáriak?
Hosszú távon nálam is első ajtók szigetelése + hangszóró csere lenne a terv, de még nem hallottam a gyári rendszeren kívül mást és nem tudom eldönteni, hogy mennyire szeretnék megindulni (ismét) ezen a leejtőn...
-
Dr V
őstag
Jobb oldali küszöbben hátra tudod vinni, a hátsó pad alatt fel lehet húzni a kábelt a csomagtartóhoz. A kábel pont kifér az üléstámla és a csomagtér alja közötti kis hézagon.
Akksid nem tudom, h hol van pontosan, de a burkolatok alatt bőven van hely a kábel elvezetésére.
Nálam a két első ülés alatt van a dsp-d erősítő és egy másik erősítő. -
rbalint88
addikt
Sziasztok, hamarosan erkezik haza egy ujabb “oreg kotla” es mivel nagyon megszerettem a carplayt (es a vele jaro normalis jelatvitelt) a ceges autoban, ezert gondolkodom rajta, hogy lecserelnem a gyari fejet egy carplayesre - no meg mivel az elozo (majdnem ugyanilyen) hobbiautomban egy Dension modul volt es az erezhetoen szuk keresztmetszet meg az alap hifivel is, ebben meg Bose lesz, ezert kulonosen sajnalnam, ha a bemeno jelen elvereznenk rogton. Nyilvan van a gyari rendszerrnel jobb, de molesztalatlan husz eves autot nem fogok bantani, amivel a tavlati cel az OT
Pioneer es Kenwood “perfect fit” modelljeit neztem, jok-e ezek vagy van hasonlo arban jobb valasztas? Ahogy kerestem kepeket a neten, tenyleg perfect fit a celjarmube, ami plusz pont, hogy ha mar nem korhu, legalabb nem a ket dines bepeitokereten belul a fejegysegen belul van az egermozis matrjoskat jatszuk a kinezettel
A ketto kozul inkabb melyik es miert? (A 2 vs 3 ev gari miatt a Pio szimpibb)
Nyilvan ha penz nem szamitana, Alpine lenne, csak az dupla ar
Koszonom! -
Alu
senior tag
Sziasztok!
B8 Passat kombi csomagtartóba szeretnék mélyládát tenni. A terv, hogy az első hangszórók jeleit vinném hátra a kesztyűtartóban lévő gyári erősítőtől az autó bal hátuljába (ott található az akku, valahova oda szeretném elhelyezni az erősítőt is). Az erősítő elméletileg tud magas jelszintet is fogadni, ezért egyenlőre nem tervezek külön jelszint átalakítót. A kábel elvezetésre milyen megoldást javasolnátok? Húzzam végig az autó jobb oldalán és a hátsó üléssor alatt/mögött vigyem át a bal oldalra vagy már rögtön elől a műszerfal mögött menjek át vele a bal oldalra és húzzam hátra? Az erősítő egy Gladen RC1200 vagy RC600 lenne, van létjogosultsága külön magas-alacsony jelszint átalakítót alkalmazni vagy mélyre "elég" a beépített?
Köszönöm előre is a segítséget! -
Lite
őstag
válasz
kecstama #79020 üzenetére
A magasakat nem biztos, de általában meg kell fordítani, többnyire akkor nem visítanak, ha szubbal azonos polaritáson vannak. Full aktív rendszert használsz, vagy van fizikai keresztváltó a magasak előtt? (Ha ez utóbbi van, akkor a váltó után fordítsd meg a kábeleket, a fejen hagyd békén!)
A mély beállításai borzasztóan egymásra engedik az alsó frekvenciákat. Nagy összegben fogadok, hogy azonos polaritáson vannak a mélyközepek a szubbal, a vágások ráadásul nem is biztos, hogy azonos meredekséggel, így nem csoda, hogy csak +10-en hallod meg a ládát, de az viszont kész csoda, hogy még semmit nem égettél le / robbantottál fel.Ugyanis így csináltál egy tökéletesen kioltó rendszert...
Javaslom, ne a fejen kezdj el első körben variálni. Mindenekelőtt a szub kábelét fordítsd meg az erősítőn és vedd le a vágást 63 vagy 80 Hz/12 dB-re. Ha így remegni fog a kocsi a basszustól (valószínű), akkor megszüntetted a kioltást és elkezdheted hangolni a rendszert. -
kecstama
tag
Meglepően komoly és tiszta mélyet adnak az Etonok, még így is hogy nincs csillapítás az ajtókban. Láda nélkül is elégedett lennék a hanggal, de ha már volt egy itthon, miért ne raknám be
A mélyeket még talán értem, de a magasakat miért kell fordítva kötni? A fejegység is tud fázist váltani, majd kipróbálom.
Most 100-nál van vágva a mély, Etonok meg 70-nél. Nem hallom hogy összefolyna a kettő. Sajna elég halk a láda, hiába van +10-en. Lehet hogy megérdemelne egy jobb erősítőt, de egyenlőre marad ez.
-
Lite
őstag
válasz
kecstama #79018 üzenetére
Eh...
De akkor szól, ez a lényeg. A többiről:
Inkább a fejen állítsd a vágásokat, az erősítőt teljesen átengedő állapotban hagyd (több helyen történő vágás fázisforgatást, így akár kioltást is okoz = ront a helyzeten).
A szubot minél mélyebben kell vágni, annál jobb. 100 Hz fölött már van irányhallása a fülnek, nagyon kellemetlen lesz, illetve szó szerint ráordít a többi hangszóróra.
Egyébként azt teljesen jól gondolod, hogy a többit is vágni kell, szokás is!
Én kb. ezt javaslom, az Eton-t alul 80Hz/12 dB meredekséggel alul vágni, a szubot 63Hz/12 dB meredekséggel felül vágni. Ez kb. pont összeszól, amiből valószínűleg először nagyon rossz hangot fogsz kapni, de akkor a szub hangszóróvezetékén cseréld meg a pólusokat, mindjárt jó lesz (és szinte tuti, hogy a magast is fordított polaritással kell kötni a keresztváltó után!).Annyit mindenképpen kísérletezz, hogy az Eton-t meddig tudod leengedni (vagy meddig nem!) - amíg tiszta, határozott hangja marad, addig jó, de ne várj tőle eget rengető mélybasszust, azt majd a szub kipótolja! (Tippre 60 Hz alatt szenvedni fog.)
A szubot 95 Hz-re felengedni már kb. gyilkosság, azzal 10 cm-es hangszórókat, 125 Hz körül vágva szolgál ki...Ha a vágások kb. megvannak, jöhet az időkorrekció:
1. közepek (ezekből lesz a színpad alapja)
2. magasak (ez macerásabb lesz), így lesz kész a színpad, de mélyszegény lesz
3. szub aláillesztése, amikor a zene szemből, a színpadról jön, akkor vagy jó (a mélyet nem hátulról halljuk, hiába van ott a nyomó...)
-
kecstama
tag
Meglett a hiba, a SpeakOn csati nem lett rendesen elfordítva.... Mindenre gondoltam csak arra nem
Sajnos az ülések elég jól tompítják a hangját, még játszadoznom kell az elhelyezéssel és hangváltóval.
Hol érdemes LPF-t állítani, az erősítőn vagy a fejegységen?
Érdemes a hangszórókat is vágni hogy ne fedjék egymást a frekvenciák?A mélynyomó használatija 95 Hz-s keresztváltót ír, gondolom nem baj ha kicsit magasabban, 150-nél vágom
-
kecstama
tag
2 Nap alatt végre beszenvedtem a mélynyomó kábelezését, "örömömre" viszont hangja nincs. Táp kapcsol, erősítőnek mennie kéne, hang nincs.
A fejegység beállításain végigfutottam, SW: ON, LPF kikapcsolva (van az erősítőn).
Mi lehet a gond? Kenwoodnál van valami titkos beállítás ami miatt nem megy a nyomóba hang?
-
Bondix
aktív tag
Sziasztok
2001 Nissan Almera első két hangszóróját szeretném cserélni mert recsegnek így kuka.
Nem szeretnék nagy minőségi zenét de azért legyen basszus is.
Ezt néztem JVC CS-DR420 de ha bármi jobb javaslat van akkor köszönöm.
Mondjuk a gyári itt egész korrekt árba van mindennel együtt is
Lehet ennél olcsóbban ugyse lesz másik és a célnak megfelelő lehet.
https://www.autodvd.hu/nissan-dacia-kicx-dc-mr-hangszoro-szett.htmlEzzel a fejegyseggel lesz ezt most vettem:
MNC 39751 MALIBU autóhifi fejegység -
kecstama
tag
válasz
kecstama #78992 üzenetére
Megjött az Eton, ha összejön akkor a hétvégén be tudom szerelni
"Levegőben" hallgatva nem rossz a hangjuk, az alu magas igencsak éles, beszerelve lehet jobb lesz. A hangváltó egy darab árva kondi.
Eléggé meglepett hogy a magas kábele nem réz. Elsőnek azt hittem alu, de azt sokkal nehezebb lenne forrasztani, ezüst lenne?
-
KRISSTUS
aktív tag
válasz
bandi0000 #78999 üzenetére
Ha a Helix koaxot vennéd akkor a gyári magasakat kösd ki, mert "megkavarja" a hangzást.
Igen, az autóspecifikus kiemelő gyűrű lényege, hogy bármilyen (egy adott mélységig) 16-os hangszórót beépithesz a gyári helyére (nem kell a rács).Magam részéről inkább a 2 utas szettet ajánlanám mint a koaxot. A szetteknél a magashoz szoktak adni egy beépető gyűrűt, amivel könnyebben be tudud építeni.
-
Lite
őstag
válasz
bandi0000 #79005 üzenetére
Minél nagyobb felületet fedj le, annál jobb és hallhatóbb lesz. A Hanno tényleg nem az igazi, régebben az olcsósága miatt használtuk néhányan, de borzasztó nehéz is, ennyire nem kell terhelni az ajtót, a mai cuccok (STP, Comfortmat család) azért jelentősen könnyebb.
-
bandi0000
nagyúr
Köszönöm, még1 kérdés, hogy ezzel gondolom az egész ajtót kellene borítani, vagy csak mondjuk egy 20*20 részt a hangszóró körül?
-
Lusu
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Futás, futópályák
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 8GB I 480GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest