Hirdetés
- Fórumok
- Multimédia, életmód, 3D nyomtatás
- Autóhifi
- (kiemelt téma)
- E-book olvasók
- Computex 2026: nehéz volt visszahozni a Ryzen 7 5800X3D-t
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen egeret válasszak?
-
79684 - 79601
79684 - 79601 79600 - 79501 79500 - 79401 79400 - 79301 79300 - 79201 79200 - 79101 79100 - 79001 79000 - 78901 78900 - 78801 78800 - 78701 78700 - 78601 78600 - 78501 78500 - 78401 78400 - 78301 78300 - 78201 78200 - 78101 78100 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2016-11-12 16:20 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
sfknasty
aktív tag
-
meri
aktív tag
-
meri
aktív tag
A kézikönyv szerint valóban van a menüben is "Facoty reset", de az előlap alatt is van egy süllyesztett gomb. Ha ezt bekapcsolt állapotban, az előlap leszedése után 5 mp-en belül megnyomod, az is egy reset.
-
flash-
veterán
Kenwood bt306 fejegységen hogy kell factory resetet csinálni?
Sehol sincs ilyen a beállításokban... -
matecs
csendes tag
Udv, tud valaki ajanlani szerelot 2013 gs lexus mark levinson erosito javitashoz? Valoszino oreg kondenzatorok. Magas hangeron vagy folyamatos mersekelt magas hangeron pukkan majd kikapcs...
Kosziba segitseget elore is
-
Szalai józse
újonc
Szia! Igen már nagyon bánom hogy ráfrissítettem, de most már ez van! Minden más tökéletesen működik csak az nem amihez a Canbus kell. Most még kiveszem a fejegységet és ránézek hogy nem-e csak kicsúszott a kis Canbus doboz a helyéről.Kértem a Német eladóktól hogy ha tudják küldjék el nekem az eredeti program letöltési linkjét.
-
Szena67
aktív tag
Sziasztok. Van egy kinai Android 15-ös fejegységem a kocsiban. Ma frissítettem a szoftverét wifin és azóta nem kommunikál a Canbussal. Nincs ajtónyitás, tolatókamera, kormányvezérlés. Minden más működik.
Mit lehet ezzel kezdeni? "If it ain't broke, don't fix it" Ha valami nem romlott el, ne akard megjavítani. Jelezd a kínai gyártónak a hibát, kérdezd meg, hogy vissza lehet -e térni a működő verzióhoz. Ezért nem kell mindent frissíteni mert csak rosszabb lesz, legyen az telefon vagy bármi más.
-
Szalai józse
újonc
Sziasztok. Van egy kinai Android 15-ös fejegységem a kocsiban. Ma frissítettem a szoftverét wifin és azóta nem kommunikál a Canbussal. Nincs ajtónyitás, tolatókamera, kormányvezérlés. Minden más működik.
Mit lehet ezzel kezdeni? -
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
megint előjött ez a fránya generátor zaj....BP, vagy környékén valaki tapasztalt tudna segíteni ránézni?A másik gondom, hogy párszor lemerült már az akku azt hittem, hogy a hifi az. Most rámértem és lekapcsolva 5mA amit fogyaszt, ez nem tűnik vészesnek. Idle viszont 1.6-2A, ami viszont már tudja elvileg fogyasztani az akkut pár nap alatt.
Egy gladen dsp 6to8 van, amire előlről jön magas jel. Magas jelre kapcsol be, és innen van a remote tovább adva a másik 2 erősítőnek. Okozhat ez gondot?
BMW E92, sok opcióm nincs a remote jel tovább vitelre. -
sfknasty
aktív tag
Szarul,de büszkén halad a projekt

-
Szena67
aktív tag
Szerintetek mennyit dob ez az erősítő majd?
Volkswagen T-roc
A gyári hangszórók ki lettek cserélve. És kapott az ülés alá egy kis subot.
Most akarok berakni egy erősítőt, mert a gyári fejegyseg nem tudja meghajtani rendesen.
Ezek lesznek, részben vannak.
Axton A894DSP 8.1 CH DSP autó erösít ő
Focal is 165 és 155 hangszórók vannak benne 2ohmosak
Illetve egy infinity basslink mini sub.Ennyit biztos nem vernék el rá. Látva azokat a focal gyártó specifikus hangszórókat csodát nem kell várni tőlük. Nekem szerencsére nem kellett erősítő, mert egy rendes frontrenddel megküldve magára talált a gyári, mert rendes meghajtást kapott. Ha erősítő kellett volna akkor ilyen kis méretűt néznék. https://www.autohifinyiregyhaza.hu/ESX-c3_1549_3.htm Máshol is árulják ezeket, de ezt dobta ki hirtelen. Kicsi, kompakt. A minőségnek szigorúan utána kell járni autóhifi beszerelőknél. De mivel úgy tudom német cég vannak róluk tesztek. De azért illúzió ne legyen ezeket a dobozokat mind kínában bér gyártják, mint azokat a focalokat is.
-
fojtviki
őstag
Volkswagen T-roc
Most akarok berakni egy erősítőt, mert a gyári fejegyseg nem tudja meghajtani rendesen.
Illetve egy infinity basslink mini sub.Ha jól láttam a focal az coax? Ha igen, akkor attól sokat sajna nem kell várni

-
Tiger.
nagyúr
Volkswagen T-roc
Illetve egy infinity basslink mini sub. -
sfknasty
aktív tag
Ha jól saccolom,akkor nálam kb 12L környéki lesz a láda,de én megdöntöm,hogy több legyen a lábtér.
-
fojtviki
őstag
-
sfknasty
aktív tag
-
sfknasty
aktív tag
Apa kezdődik
-
Szena67
aktív tag
Hát akkor eddig minden "remek" a beépítéssel
Átkapcsoltam az input switch-et RCA-ra, illetve segítségül hívtam az OpenAI-t, hogy a potmétereket mire érdemes beállítani a körülményeket ismertetve . Gain kb. 30%-ra, Freq. valahol kb. 80Hz közelében, Bass Boost Level pedig 0, EQ-n és Balance-Fader-n is mindent lenulláztam alapállapotra. Már ennyitől jobb lett az élmény, alacsonyabb hangerőnél is "megjön" a basszus.
Továbbá abba bele sem gondoltam, hogy még ekkora térben is így el tud "fogyni" a hang, a csomagtér rolót feltekerve, vagy akár a hátsó ülésre ülve is másabb hangzás.
Mindezektől függetlenül akkor viszont a táp bekötésének kérdését mindenképpen érdemes lenne felülvizsgáltatni / újragondolni, igaz?
Miért nem viszed vissza mekkeleknek? Tegye rendbe, hiszen fizettél érte. Egyébként ez egy budget termék nagy elvárásokat nem érdemes hozzá fűzni. A tápkábelen is a színtiszta spórolás látszik.
-
JulesTS
addikt
Átkapcsoltam az input switch-et RCA-ra, illetve segítségül hívtam az OpenAI-t, hogy a potmétereket mire érdemes beállítani a körülményeket ismertetve . Gain kb. 30%-ra, Freq. valahol kb. 80Hz közelében, Bass Boost Level pedig 0, EQ-n és Balance-Fader-n is mindent lenulláztam alapállapotra. Már ennyitől jobb lett az élmény, alacsonyabb hangerőnél is "megjön" a basszus.
Továbbá abba bele sem gondoltam, hogy még ekkora térben is így el tud "fogyni" a hang, a csomagtér rolót feltekerve, vagy akár a hátsó ülésre ülve is másabb hangzás.
Mindezektől függetlenül akkor viszont a táp bekötésének kérdését mindenképpen érdemes lenne felülvizsgáltatni / újragondolni, igaz?
Azzal a pici csatlakozóval nem biztos, hogy sok értelme van sok pénzt és energiát belefektetni a tápolásba...
-
haromegesz14
senior tag
-
JulesTS
addikt
Elhelyezéssel kapcsolatban egyébkét már az átvételkor problémám volt, mivel a ládát a csomagtér jobb falára tolva került elhelyezésre - arról lettek a kábelek is átvezetve -, és hát így a reflex csőnek túl sok levegőmozgásra nincs esélye. Amennyire a kábelezés engedte, próbáltam a bal oldalra orientálni, most van neki kb. 30 cm szabad helye a cső oldalától.
Illetve van a ládán egy input switch, aminek 2 állása van: RCA, SL Line.
A szaki ezt SP line-ra állította, kb. maximumra tekert gain mellett.
A leírásban úgy olvasom, hogy ennek a kapcsolónak akkor kellene SP line állásban lennie, ha a bekötésnél a hangszóróról vett jel közvetlenül lenne bekötve a ládába. Esetemben a bekötés viszont úgy történt - ha jól logikázom - , hogy a hangszóró jelre kötött jelszint átalakító RCA jele lett bekötve a gyári kábelköteg RCA csatijára. Így viszont ennek az input switch-nek az RCA-n kellene lennie, igaz?Igen, akkor RCA-ra kellene kapcsolni, a plusz magas szintről RCA-ra alakító meg felesleges, lehetett volna közvetlenül a mélyládára kötni a hangszóró vezetéket...
-
haromegesz14
senior tag
Elhelyezéssel kapcsolatban egyébkét már az átvételkor problémám volt, mivel a ládát a csomagtér jobb falára tolva került elhelyezésre - arról lettek a kábelek is átvezetve -, és hát így a reflex csőnek túl sok levegőmozgásra nincs esélye. Amennyire a kábelezés engedte, próbáltam a bal oldalra orientálni, most van neki kb. 30 cm szabad helye a cső oldalától.
Illetve van a ládán egy input switch, aminek 2 állása van: RCA, SL Line.
A szaki ezt SP line-ra állította, kb. maximumra tekert gain mellett.
A leírásban úgy olvasom, hogy ennek a kapcsolónak akkor kellene SP line állásban lennie, ha a bekötésnél a hangszóróról vett jel közvetlenül lenne bekötve a ládába. Esetemben a bekötés viszont úgy történt - ha jól logikázom - , hogy a hangszóró jelre kötött jelszint átalakító RCA jele lett bekötve a gyári kábelköteg RCA csatijára. Így viszont ennek az input switch-nek az RCA-n kellene lennie, igaz? -
JulesTS
addikt
Egy teljesenn új Pioneer TS-WX300A.
350W-ot ír erre, az 14,4V-tal számolva 25A legalább 6mm²-es vezeték kellene, de inkább 10...
https://www.ahifi.hu/article/detail/kabelkeszlet-az-autoba-mi-minden-befolyasolja-a-megfelelo-valasztast.htm -
haromegesz14
senior tag
-
JulesTS
addikt
JulesTS:
Testkábel a 10 pines molex fekete szála.Szena67:
4 ohm, 30 cm-es a hangszóró benne.
Kombiba csomagteŕébe került.Ha ezt a tápellátást a gyártó komolyan gondolta, akkor az régen rossz...
Milyen márka/tipus? -
haromegesz14
senior tag
JulesTS:
Testkábel a 10 pines molex fekete szála.Szena67:
4 ohm, 30 cm-es a hangszóró benne.
Kombiba csomagteŕébe került. -
Szena67
aktív tag
Annyit sikerült kb. csak felfognom belőle, hogy a gyári fejegységnek nincs RCA kimenete, ezért a hátsó hangszóró jeléből lett egy jelátalakítóval (LOC) rákötve a láda RCA bemenetére. A +12V-t hgy honnan tudta leszedeni fogalmam sincs.
Szena67:
A ládához tartozó gyári kábelköteg lett felhasználva - legalábbis bízok benne, mert enek megléte nélkül a szaki el sem vállalta. Akksi az "általános" helyen van, elől a motortérben. Elég vékonyak a kábelek gyárilag is, a betáphoz (kb. 4,5m hosszú a leírása alapján) van egy 20A-s biztosíték, alább egy kép róla:

mycso:
Átadáskor tartottunk egy próbát, igazán nagy összehasonlítási alappal sajnos nem rendelkezem, de többre számítottam.Ezt ,mondom én is, hogy az a gyik sárga kábel lenne 12V, az eleve az a kategória, ami jobb kocsikban szivargyújtó aljzathoz megy. A hátsó hangszórókról szedett jel az ok, a legtöbb gyári fejegységen nincs sub kimenet. A ládában lévő hangszóró membrán átmérője sokat számít. Mekkora az impedanciája, mert ha 2ohm közeli úgy nagyobbat üt. Akusztika szempontból mennyire sikerült jól elhelyezni egy eleve összevissza rezonáló rossz bádogdobozban (autó).
-
JulesTS
addikt
Annyit sikerült kb. csak felfognom belőle, hogy a gyári fejegységnek nincs RCA kimenete, ezért a hátsó hangszóró jeléből lett egy jelátalakítóval (LOC) rákötve a láda RCA bemenetére. A +12V-t hgy honnan tudta leszedeni fogalmam sincs.
Szena67:
A ládához tartozó gyári kábelköteg lett felhasználva - legalábbis bízok benne, mert enek megléte nélkül a szaki el sem vállalta. Akksi az "általános" helyen van, elől a motortérben. Elég vékonyak a kábelek gyárilag is, a betáphoz (kb. 4,5m hosszú a leírása alapján) van egy 20A-s biztosíték, alább egy kép róla:

mycso:
Átadáskor tartottunk egy próbát, igazán nagy összehasonlítási alappal sajnos nem rendelkezem, de többre számítottam.Ez nem valami vaskos kábel, legfeljebb kapcsoló szálnak használnám. Ja és a testkábel is hiányzik...
-
haromegesz14
senior tag
Szena67:

mycso:
Átadáskor tartottunk egy próbát, igazán nagy összehasonlítási alappal sajnos nem rendelkezem, de többre számítottam. -
mycso
veterán
Sziasztok,
Aktív mélynyomók esetében mennyire bevett, illetve helyes eljárás NEM közvetlenül az akkumulátor saruról kötni a tápot?
Elvittem egy autóhifis szakemberhez beszereltetni egy aktív ládát (TS-WX300A), gyári fejegységhez. Az autó átvételekor érdeklődtem, hogy miként és merre lettek elvezetve a kábelek, és hát nyilván szemmel is látható, hogy nem közvetlenül az akksi saruról van kötve.
Teljesen laikusként nem álltam bele, de azért a ládához járt leírás lapozgatása alapján ezt valóban a sarura kellett volna kötni. Így elsőre nem nagyon vagyok elégedett a láda teljesítményével sem - bár lehet Nekem irreálisok az elképzeléseim, vagy még finomhangolni kellene rajta.
Szia, pedig akkuról kell, saját biztosítékkal, ahogy előttem is írták, így kitudja milyen fogyasztót/kábelt/biztosítékot terhel.
Nekem is aktív láda van, hifis szerelte be, és itt mégegy megjegyzés, hogy utána nem kellett semmit állítgatni, mert az is része a beszerelésnek, hogy beállítja a rendszert. Természetesen átadás előtt, teszt és saját zenével hangpróba.
-
Szena67
aktív tag
Sziasztok,
Aktív mélynyomók esetében mennyire bevett, illetve helyes eljárás NEM közvetlenül az akkumulátor saruról kötni a tápot?
Elvittem egy autóhifis szakemberhez beszereltetni egy aktív ládát (TS-WX300A), gyári fejegységhez. Az autó átvételekor érdeklődtem, hogy miként és merre lettek elvezetve a kábelek, és hát nyilván szemmel is látható, hogy nem közvetlenül az akksi saruról van kötve.
Teljesen laikusként nem álltam bele, de azért a ládához járt leírás lapozgatása alapján ezt valóban a sarura kellett volna kötni. Így elsőre nem nagyon vagyok elégedett a láda teljesítményével sem - bár lehet Nekem irreálisok az elképzeléseim, vagy még finomhangolni kellene rajta.
Attól is függ milyen hosszú a kábel, melyen messze van az akkutól és ahogy fentebb írták a vezeték keresztmetszet. Hol van a kocsiban az akku, elől vagy hátul. Ha elől van, úgy sanszos, hogy nem ártott volna. De lehet, hogy lusta volt átkábelezni az egész utastéren keresztül aztán jött a jóvanazúgy. Van -e a csomagtérben olyan fogyasztó, aminek nagy áram kell és eleve vastag kábele van. Vagy bekötött egy plusz akkut és jól elrejtette.
-
Dr V
őstag
Sziasztok,
Melyik ágra kötötte rá?
Az lehet a gond, h a mélyláda és az akksi közötti vezeték vékonyabb, nem tud kellő áramot átengedi, jobban melegedhet és ki tudja, h milyen biztosíték van most így megterhelve...
Hangrendszerek nem véletlenül az akksira vannak rákötve (mondom én is laikusként). -
haromegesz14
senior tag
Sziasztok,
-
sfknasty
aktív tag
-
fojtviki
őstag
Elég rosszul tetted
Egyébként nekik is automap-tól van, ők a hivatalos forgalmazók. -
sfknasty
aktív tag
-
Tiger.
nagyúr
-
Dr V
őstag
-
fojtviki
őstag
-
Lite
őstag
-
Dr V
őstag
-
Lite
őstag
-
Tiger.
nagyúr
-
troll81
addikt
-
Tiger.
nagyúr
-
troll81
addikt
-
Tiger.
nagyúr
-
fojtviki
őstag
-
Tiger.
nagyúr
-
fojtviki
őstag
-
Tiger.
nagyúr
Ez pl nem dsp és gyakorlatilag ezekhez a hangszórókhoz ajánlják, biztos dobna rajta de itt fizikálisan kelenne állítani és nem olyan helyen lenne mint a sub, hogy bármikor tudom állítani. Azt is jó párszor elorantottam mire be tudtam állítani normálisan.
FOCAL IMPULSE 4.320
-
Tiger.
nagyúr
-
troll81
addikt
Erre a gyári fejegysegre köthető plug and play erősítő ami normálisan meghajta a focal is vwc155 és 165 hangszórókat
Dsp és telefonon keresztül lehessen hangszínt állítani és az ülés alatti infinity basslink mini subot is kezelje, és a fejegysegtol erősebb legyen tud valaki ilyet ajánlani ami max 100-200 közt van?
Ez a gyári fejegyseg Volkswagen T-roc 2020
Szia valami ilyesmire gondolsz [link]
-
Tiger.
nagyúr
Erre a gyári fejegysegre köthető plug and play erősítő ami normálisan meghajta a focal is vwc155 és 165 hangszórókat
Dsp és telefonon keresztül lehessen hangszínt állítani és az ülés alatti infinity basslink mini subot is kezelje, és a fejegysegtol erősebb legyen tud valaki ilyet ajánlani ami max 100-200 közt van?
Ez a gyári fejegyseg Volkswagen T-roc 2020
-
troll81
addikt
2008 bol megvan a márka?
végre sikerült szerezni egyet -
Szena67
aktív tag
Mindezzel nem kívánok vitatkozni, viszont ez már messze túlmutat a plug&play megoldáson, amit a fórumtárs az egyszerűség kedvéért keresett. Pláne, ha fog 2 hegesztőkábelt meg egy biztosítékot és ráköti az akksira is (nem garanciális autóról beszélünk!), akkor pláne. A DSP azért sokat dob, ha jól sikerül beállítani.
A VW Discovery fejegységek erősítő chip-je egy igen jól sikerült darab, egy fórumtárs (szintén Passat B8) megtalálta / bemérte és bizony 4x 20-25 W-ot lead 4 ohm-on, ami több, mint korrekt egy fejegységtől.
Az ajánlott Axton-hoz egyébként van Hi-Res BT modul, amivel direkt az erősítőbe küldené a jelet.Egyébként az autóhifi-építés egy folyamatosan durvuló lejtő...

mindegyik gyári fejegységben ahol a gyártó picit ad magára valamilyen ST microelectronics/texas ic van. A régebbiekben AB osztály az újabbakban D osztály. Ezek 15 éve tudják a 20-25W-ot 4ohmon, 2 ohmon 30-35w. Bár lehet, hogy ez a volkswagennél új, ahol szegecselik a műanyag hangszórót és egyszer használatos kárpit patentek vannak. Csak arra utaltam, hogy aftermarket akkor ér valamit, ha valóban többet tud, de ugyanaz a tápfeszültség ugyanaz a hídba kapcsolt végfok modul, ugyanazt fogja leadni. Pofátlanságnak tartom hires minősítés nélkül BT modullal eladni bármit 2026-ban. A DSP ahogy írtam szerintem a rossz irány, hogy először hibákat csinálunk majd dsp-vel javítjuk a hangot. Már egy jól megválasztott hangszórócsere is javít egy gyári fejegységen (mondom nagy érzékenység 2ohm blam 165RS pl.), de az igazi a normális frontend. A gyári fejegységek legtöbbje is gyári hangzás beállítással rendelkezik, összevissza kiemel meg vág, hogy az ócska papírhangszórók hibáit elfedje, ettől lesz jó vödörhangja. Azért építettem magam, mert ilyet senki nem kínál, nem is fog, kompromisszumot meg nem kötök, hogy otthon hallgatom a jót útközben meg sokol rádió. Ha már a forrás minősége rossz akkor akármilyen erősítő is csak ezt a hibát tudja erősíteni.
-
Tiger.
nagyúr
Mindezzel nem kívánok vitatkozni, viszont ez már messze túlmutat a plug&play megoldáson, amit a fórumtárs az egyszerűség kedvéért keresett. Pláne, ha fog 2 hegesztőkábelt meg egy biztosítékot és ráköti az akksira is (nem garanciális autóról beszélünk!), akkor pláne. A DSP azért sokat dob, ha jól sikerül beállítani.
A VW Discovery fejegységek erősítő chip-je egy igen jól sikerült darab, egy fórumtárs (szintén Passat B8) megtalálta / bemérte és bizony 4x 20-25 W-ot lead 4 ohm-on, ami több, mint korrekt egy fejegységtől.
Az ajánlott Axton-hoz egyébként van Hi-Res BT modul, amivel direkt az erősítőbe küldené a jelet.Egyébként az autóhifi-építés egy folyamatosan durvuló lejtő...

Azt mondod ez a fejegyseg ami nekem van jónak mondható? Igazából magas hangokat keveslem de csak radional, mert spotifyn jó ott van equalizer és ott jól be lehet állítani.
-
Lite
őstag
additional power supply nélkül nem tud többet, mint a gyári végfokok, ott az adatlap. Ez fizika 12-14.4V-ból nem lehet többet kihozni külön dc-dc konverter nélkül (ezekből meg a gagyi zajos lesz, sipol, fütyül kakukkol) . BT-nál kussolnak a codec-ről, akkor nyilván nem LDAC vagy AptX HD, ez megint a gyári színvonal. A DSP rajta a rózsaszín flamingó, azzal próbálják eladni. Arra jötten rá, hogy azzal, hogy építettem egy hires dac usb/BT LDAC, elektroncsöves puffer kombót régi minőségi válogatott (műszer/katonai) alkatrészekből a gyári végfokot rendesen ostorral üti, annyira meghajtja nem kell erősítő 2ohm mellett. A legtöbb gyári és aftermarket hifi hangzásának bajai már a forrásnál kezdődnek ezt próbálják dsp-vel javítani, elfedni. Pedig csak minőségi forrás kell, amely rendesen meg tudja hajtani a rendszert nagy dinamikatartománnyal alacsony kimenő impedanciával torzításmentesen. Már itt elvérzik a rendszerek 99%-a. Nagy érzékenységű hangszórók (impedanciában a 2 ohm preferált) nem a nagy nehéz lusta membrán de 500W ráírva.

-
Tiger.
nagyúr
Ez?
MATCH UP 4DSP -
Szena67
aktív tag
Róla van szó, autóspecifikus kábelt is nézz hozzá (VW létezik).
additional power supply nélkül nem tud többet, mint a gyári végfokok, ott az adatlap. Ez fizika 12-14.4V-ból nem lehet többet kihozni külön dc-dc konverter nélkül (ezekből meg a gagyi zajos lesz, sipol, fütyül kakukkol) . BT-nál kussolnak a codec-ről, akkor nyilván nem LDAC vagy AptX HD, ez megint a gyári színvonal. A DSP rajta a rózsaszín flamingó, azzal próbálják eladni. Arra jötten rá, hogy azzal, hogy építettem egy hires dac usb/BT LDAC, elektroncsöves puffer kombót régi minőségi válogatott (műszer/katonai) alkatrészekből a gyári végfokot rendesen ostorral üti, annyira meghajtja nem kell erősítő 2ohm mellett. A legtöbb gyári és aftermarket hifi hangzásának bajai már a forrásnál kezdődnek ezt próbálják dsp-vel javítani, elfedni. Pedig csak minőségi forrás kell, amely rendesen meg tudja hajtani a rendszert nagy dinamikatartománnyal alacsony kimenő impedanciával torzításmentesen. Már itt elvérzik a rendszerek 99%-a. Nagy érzékenységű hangszórók (impedanciában a 2 ohm preferált) nem a nagy nehéz lusta membrán de 500W ráírva.
-
Dr V
őstag
Nekem Passatba Match volt, saját mélyáládájavl és meglepően sokat dobott rajta, szerettem nagyon. 1 ülés alatt elfért minden, fejegységről kapta az áramot, de az akksira is rá lehet kötni direktbe. Csak ajánlani tudom.
Az újabbakba ha jól tévedek, már lehet állítani is a hangzást, ami nagy előny. -
Lite
őstag
-
Tiger.
nagyúr
Mi az axton pontos típusa?
-
Lite
őstag
Sziasztok.
Van egy Volkswagen T-roc 2020-as kocsim ezekbe ki lett cserélve a gyári hangszórók vw specifikus focal sugarzokra, és kapott az ülés alá egy infinity basslink mini subot, az lenne kérdésem úgy tudom létezik plugen play erősítő hozzá ami gondolom picit dobna rajta, könnyű beszerelni? Mennyivel lenne jobb? A gyári fejegysegre menne.Match és Axton, azok a quadlock csatiról kapják az áramot (max 20A). A kesztyűtartó mögé befér (2022 Passat), a csatlakozón kell egy-két vezetéket átdugni. Van YT videó általában hozzá. Elég sokat dob(hat) rajta, mert mindegyik DSP-s. Viszont a Focal szett 2 Ohm-os emlékeim szerint, azt bírniuk kell (Axton bírja).
A legnagyobb előrelépés azonban az ajtók szigetelése lenne!
-
Tiger.
nagyúr
Sziasztok.
Van egy Volkswagen T-roc 2020-as kocsim ezekbe ki lett cserélve a gyári hangszórók vw specifikus focal sugarzokra, és kapott az ülés alá egy infinity basslink mini subot, az lenne kérdésem úgy tudom létezik plugen play erősítő hozzá ami gondolom picit dobna rajta, könnyű beszerelni? Mennyivel lenne jobb? A gyári fejegysegre menne. -
hundai
aktív tag
-
hundai
aktív tag
-
Lite
őstag
A piros vezeték csavarjára, az anya alá.
-
hundai
aktív tag
Sziasztok!
Ti ide hogyan rögzítenétek szemes sarut a + részre?
Sajnos gyárilag rövid a menet, így a saru után már nem tudnám betekerni az anyát. A csavar úgy van belepréselve, nem lehetne olyan könnyen cserélni.
Gemini haverom toldó anyát javasolt...
-
cOxeR
Ármester
Haladtam, szigeteltem mélynyomó körül, hangszórót cseréltem, “ládát” inkább tejesköcsögöt ahol csak bírtam feljavítottam. Kopogtatásra egész jó lett az oldala a kocsinak, bent is volt egy felület ami rezonált, az is kapott.
Közben beteg lettem, kb a fülemen veszem a levegőt hangokat meg tompán hallom, úgyhogy a hallgatózás azt elengedtem. Ami biztos, feszesebbek lettek a mélyek, bent ülve nincs az a korábbi bizonytalan dübögés es utómorajlás.
Biztos fogom még szétszedni, kerékjárat felől hallok lemezt kívülről rezegni, de mivel az akku is ott van meg alul is vannak borítások, lehet esélytelen meg találnom a ludast. Azokra is megvan az anyag, csak kellene +1 emelő, meg idő.
Kettő első ajtó a következő, a talán legfontosabb rész marad a végére, ott van rezonancia bőven.
[kép] [kép] [kép] [kép] -
troll81
addikt
Sziasztok valakinek megvan az impact erősítő?
Jók voltak? -
berek21
őstag
Használ vagy használt valaki Hertz Mille MP 165 közepeket? Vagy esetleg a Pro verziót?
-
cOxeR
Ármester
-
haromegesz14
senior tag
Sziasztok!
Pioneer TS-WX300A-hoz tartozó gyári kábelköteggel nem rendelkezik véletlenül valaki?Ez lenne az:
-
cOxeR
Ármester
-
Szena67
aktív tag
Köszi, végül a hozzászólásod miatt kimentem és addig haladtam míg kiderült a saru apa része volt rossz, levágtam és újrakötöttem. Nem a gyárira öntött műanyag csatlakozónál volt a gond… persze előtte próbáltam újrapréselni, hátha az a gond, de csak a vágás segített.
Van újra magas hang… el se hiszem.Akkor végre kontakthibamentes lett, a hang. Jobb, ha nincsenek hatalmas átmenti ellenállások az útjában.
-
cOxeR
Ármester
Másik gyári specifikust ugyan, de levágtam, mint a huzat a végéről a sarut és a hangszóróra forrasztottam, egy kontaktussal kevesebb. A másik végén a gyári csatlakozó összedugásánál úgyis van egy legalább több ne legyen. Mielőtt újat rendelsz érdemes megnézni, hogy lehet -e picit összenyomni az érintkezőket. Ezektől a kínai tucatáruktól nem kell pontosságot várni. Ha újat rendelsz ugyanabból, az nagy valószínűséggel ugyanolyan. Egy próbát megér az anya oldali saru picit feszesebbé tétele azzal, hogy óvatosan 1 tizedmillimétert összenyomod ha nem működik, akkor még mindig jöhet a saruzás.
Köszi, végül a hozzászólásod miatt kimentem és addig haladtam míg kiderült a saru apa része volt rossz, levágtam és újrakötöttem. Nem a gyárira öntött műanyag csatlakozónál volt a gond… persze előtte próbáltam újrapréselni, hátha az a gond, de csak a vágás segített.
Van újra magas hang… el se hiszem. -
Szena67
aktív tag
Sziasztok,
egy kis kérdés, újra tudtam foglalkozni miért nem szól a komponens szett magasa.
A gyári csatlakozóig jó vagyok, a gyári hangszóró szól, viszont az amire cseréltem nem.
A toldó kábel ami rossz, fogtam kettő kis vékony vezetéket és a gyári csatlakozóba bedugtam és kikerültem a kapott toldót, így életre is kelt a magas.
Gyártó specifikus csatit mennyire cink levágni? Most vehetek kísérletként 2 új toldót (ilyet: [link] ) de nem vagyok benne biztos, hogy ez jó lesz.
Gyártótól kérek két másikat, ha egyáltalán hajlandó megmozdulni... kérdés mikorra ér ide.
Illetve marad a levágom és kötök én egyet, igazából késes csatlakozó van a hangszóró felől, tehát nincs nagy varázslás, csak tennem kell a gyári vezeték végére egy lapos csúszósarut és összedugni.
Ki mire voksol? Ha netán vissza kell építeni a gyárit akkor van egyedül gond belőle. Kicsi az esély erre azért.
Köszi a javaslatot, ki mit tenne.Másik gyári specifikust ugyan, de levágtam, mint a huzat a végéről a sarut és a hangszóróra forrasztottam, egy kontaktussal kevesebb. A másik végén a gyári csatlakozó összedugásánál úgyis van egy legalább több ne legyen. Mielőtt újat rendelsz érdemes megnézni, hogy lehet -e picit összenyomni az érintkezőket. Ezektől a kínai tucatáruktól nem kell pontosságot várni. Ha újat rendelsz ugyanabból, az nagy valószínűséggel ugyanolyan. Egy próbát megér az anya oldali saru picit feszesebbé tétele azzal, hogy óvatosan 1 tizedmillimétert összenyomod ha nem működik, akkor még mindig jöhet a saruzás.
-
cOxeR
Ármester
Sziasztok,
egy kis kérdés, újra tudtam foglalkozni miért nem szól a komponens szett magasa.
A gyári csatlakozóig jó vagyok, a gyári hangszóró szól, viszont az amire cseréltem nem.
A toldó kábel ami rossz, fogtam kettő kis vékony vezetéket és a gyári csatlakozóba bedugtam és kikerültem a kapott toldót, így életre is kelt a magas.
Gyártó specifikus csatit mennyire cink levágni? Most vehetek kísérletként 2 új toldót (ilyet: [link] ) de nem vagyok benne biztos, hogy ez jó lesz.
Gyártótól kérek két másikat, ha egyáltalán hajlandó megmozdulni... kérdés mikorra ér ide.
Illetve marad a levágom és kötök én egyet, igazából késes csatlakozó van a hangszóró felől, tehát nincs nagy varázslás, csak tennem kell a gyári vezeték végére egy lapos csúszósarut és összedugni.
Ki mire voksol? Ha netán vissza kell építeni a gyárit akkor van egyedül gond belőle. Kicsi az esély erre azért.
Köszi a javaslatot, ki mit tenne. -
pilu01
senior tag
Sziasztok
Vettem autót benne egy KW-M560BT fejegységgel.
Mondta az előző tulaj, hogy kényes az usb kábelra, nem mindegy milyet használok.
Adott hozzá egy kb.4 méteres usb-usb-c kábelt ezzel müködik is, de nagyon hosszú, és vastag is.
Ami itthon volt kábel, kb 5 darab, (noname, samsung, xiaomi, baseus) azzal ugyanaz a telefon nem működik. (fel sem ismeri, és nem is tölt.)
Hogyan keressek ehhez egy rövidebb, lehetőleg fekete kábelt. -
hundai
aktív tag
Sziasztok!
Van olyan, hogy egy univerzális 2 din beépítő keret nem kompatibilis egy 2 din rádióval?
Vettem egy Pioneer MVH-S620BT fejegységet, meg a kocsihoz beépítő szettet, amiből a gyári csatlakozó - iso csatlakozó átalakító, meg a műszerfalba való műanyag keret az tök jó, de a fém beépítő keretbe nem tudtam beimádkozni a fejet. Pontosabban a csavart nem tudtam belehajtani a fejegységbe a bepattanó füleken keresztül. Meg már az is furcsa, hogy a fejre szerelendő lapokon akkora a lyuk, hogy a csavarok feje átmegy rajta, ha "nagyon akarom". Ezt még megérteném, hogy minél kevésbé "lógjon ki", hogy tuti ne akadjon bele ki-be csúszkálás közben semmibe, de na, kicsit már soknak érzem.
Próbáltam a csavarokat beletekerni a rádióba minden nélkül is, de nem akaródzott nekik. Nem mondom, lehet, hogyha brutál izomból küldeném, akkor belemenne, de na. Nem akartam / mertem, nehogy szétbarmoljam. Szóval kicsit mintha vastagok, (meg rövidek is) lennének a csavarok.
Gondolom ti többet szerelgettetek, sőt, tudom, nekem ez az első nekifutásom, szóval ha valaki valamit, bármit... Örömmel venném. A bolttal sem akarok kicseszni, hogy esetleg csak a bénaságom miatt álljak el a vásárlástól. Bár lehet, hogy ez már amúgy is elúszott, mert persze mielőtt bepróbáltam volna a fejet, beraktam a műanyag műszerfal elembe a fém keretet és behajlítgattam a füleit, lehet, hogy ez már kizáró ok, de mindegy, ennyi tanulópénz belefér. Csak ha már ennyit szaroztam az ajtók szigetelésével, meg a hangszórók beépí...gányolásával (
), rohadtul tudnék örülni, ha végre nem a gyári fos vergődne a hangszórók meghajtásával.. 
Köszi!
Szia!
Neked sikerült már esetleg rájönnöd, hogy bt csatlakozásnál miért app connectedet ír, és miért csak cseszekedés után vált át bt audiora?.
-
dmad
aktív tag
Úúú, akkor már csak egy csavarnyira vagyok? Ez nagy megkönnyebbülés, köszönöm!
Ha kell segítség, keress privátban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
79684 - 79601
79684 - 79601 79600 - 79501 79500 - 79401 79400 - 79301 79300 - 79201 79200 - 79101 79100 - 79001 79000 - 78901 78900 - 78801 78800 - 78701 78700 - 78601 78600 - 78501 78500 - 78401 78400 - 78301 78300 - 78201 78200 - 78101 78100 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Multimédia, életmód, 3D nyomtatás
- Autóhifi
- (kiemelt téma)
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Apple MacBook Pro 2020 évi 10. gen core i5 CPU-s notebook AkciÓÓ
- Apple MacBook Pro 2018 évi 8. gen core i7 CPU-s notebook AkciÓÓ!
- Ultra AM5 Gamer - Ryzen 5 8400F / RTX 5060 Ti / 16GB DDR5 / 512GB NVME + 007 First Light ajándék!
- MacBook Air 13" M4 Sky Blue
- PALIT GeForce RTX 5070 White OC 12GB 3 év ALZA garanciával
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- szinteÚJ Lenovo ThinkPad L14 Gen5 i7 155U 16GB 1TB FHD+
- LG UltraGear 27GR95QE-B 240 Hz OLED 2560x1440 Gamer Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000/ RTX 4000 SFF 20GB ADA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Mit lehet ezzel kezdeni?

4-Kanal Class A/B Verstärker mit 6-Kanal Full HD Audio DSPLeistung:4x 35 Watt RMS an 4 Ohm4x 50 Watt RMS an 2 Ohm