- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kötelező frissítésnek számít a Microsoft legújabb csomagja a Windows 11-hez
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Ismét analóg billentyűzettel jelentkezett a Cherry Xtrfy
- OLED TV topic
- Jó lenne, ha ez a monitor megtalálná az útját Európába
-
PROHARDVER!
Spórolós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoltan6
addikt
válasz
tibbike01
üzenetére
Akkor ezek szerint tényleg területfüggő hogy hol milyen a minőség. Nálunk a penny a legjobb. Finom a gyökérkenyér,a kovászos kenyér,jó a császárzsemléjük,van már mákos rétesük is. Múltkor az Aldiban vettem császárzsemlét,a fejem szerintem betört volna tőle,meg akkora volt mint a fél tenyerem. Azt hittem elfelejtették megsütni.
-
st6969
őstag
válasz
Ciccuka
üzenetére
Összehasonlíthatatlanul jobb az Aldis vágott zsemle, császár zsemle és rusztikus bagett. De kb. minden más is. Kenyérszeletelőt jó lenne, ha tennének be.
A kezdetekben is jobb volt az Aldié, de a Lidl szörnyen sokat romlott. Mondjuk így is tömve van a Lidl, szóval miért is ne csökkenetnének a minőségen, ha így is ugyanannyira kell... -
Lackooo84
nagyúr
válasz
Ciccuka
üzenetére
Hát ja. Van az a wafels nápolyi, régen szinte fekete kakaó volt benne isteni igazi kakaó ízzel, megfogta a fóliát is amibe be van csomagolva. Aztán mikor hirtelen drága lett nem vettem, de nemrég volt akciós (akciósan is drágább már jóval, mint anno teljes áron) na mondom nem érdekel veszek egyet mert imádom, és hát a "kakaó" töltelék nem kicsit megvilágosult, és mondanom sem kell az íze sem emlékeztet kakaóra, köze sincs a régihez... Többet azt sem kell venni...
-
Santi22
senior tag
válasz
Ciccuka
üzenetére
Aldiban nálunk változó nagyon. Én csak oda járok vásárolni, mert nálunk az a legkultúráltabb hard, de gondolom embere válogatja éppen ki sütötte vagy mennyire sietett, mert van amikor kb félig nincs megsütve a pékárú, szinte totál fehér, máskor ugyanaz meg olyan sötétbarnára sütve, szinte az odaégés határáig (de azért még éppen nem). Van olyan, hogy egyidőben megtalálod a kínálóban mindkét sütést.
-
-
tisn
veterán
válasz
LanyUs
üzenetére
nem is veszek mar ott semmit. januartol mostanaig nagyon csabitott a beigli, de vegul is megalltam, hogy ne egyek. (soxor te voltal fejben a pelda)
felegyhaziban veszek neha pogit, ha utazashoz kell, ott a turos, sajtos nagyon finom, cukraszdai minoseg, de persze eleg draga is.
-
Atomantiii
addikt
válasz
Ciccuka
üzenetére
Én most reggel néztem a Sparban itt nálunk mintha összement volna egy kicsit a kifli, az ára maradt ugyanaz. A helyi sütődékből hozták eddig ez már lehet nem onnan van.
Aldiból-Lidlből nem veszek semmilyen pékcuccot már mert nem lehet egyikkel sem jóllakni, meg kéne belőle enni vagy 10-et is.
-
válasz
LanyUs
üzenetére
Én nagyon szépen lejöttem végre a lidl-aldi péksütikről, nagyritkán, egy-egy fánkot szoktam csak venni, szigorúan csak akkor, ha akciós.
Futások után szoktunk enni egy-egy kakaós csigát a lipótiban, de most ott is mintha visszaesett volna a minőség (vagy csak ott, ahová járunk). Szerencsére a Félegyháziban még jóféle a csiga (bár most épp nem volt, így nagy duzzogva be kellett érnem egy ischlerrel
) -
Ciccuka
veterán
Azt észrevettétek, hogy Lidl-ben érezhetően romlott a pékáruk minősége az utóbbi hónapokban?
-
bul07
nagyúr
válasz
TrollBalint
üzenetére
Nem kimérős. 250g-os zacskós minkét üzletből.
-
TrollBalint
addikt
Ennyit romlott az Aldis? Régen (kb. 3-4 éve legalább) Aldisat vettünk, akkor még nem láttam a Lidlbe kimérőst* és az nagyon finom volt, kb. mint a csomagolt. De kb. ennyi ideje már nem vettünk, talán csak egyszer, az tényleg ratyibb volt, de be tudtam annak, hogy pont rossz szériából vettem...
*Mondjuk Lidlbe azóta se látok kimérőst, de lehet azért, mert már (még) nem járunk oda
-
bul07
nagyúr
válasz
123xyz
üzenetére
Tegnap még sikerült venni az Aldis pisztáciából
Aldi / Lidl pisztácia összehasonlítás
Sózás talán erősebb az Lidl fajtánál
Íz hát kb egál, talán néha egy egy szemnél jobb az Aldis
Viszont az Aldis nincs annyira megpörkölve, puhább nyersebbek érződik, ez a ropogóság élményét rontja, na meg így nehezebb a szem is és e miatt kevesebb szem kerül a zacskóba, tippemre olyan 10-15%-al kevesebb szem van az AldisbaHa egy áron lehetne venni akkor én a Lidl fajtát venném inkább
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Cs1csó
üzenetére
Pár hónapja volt erről egy részletes teszt, több tucat telefont folyamatosan töltöttek-kisütöttek, némelyik csoportot csak 80%-ra feltöltve, de épp csak mérhető különbség volt a teljesen feltöltött csoporthoz képest, ami a gyakorlatban észrevehetetlen - ellenben az ötödével kisebb akkukapacitás állandóan érezhető lenne, szóval tényleg nem érdemes ezzel önszivatni.
Pl. egy laptop már más téma, mert ott tipikus a hálózatról használat, és az valóban nem tenne jót akkunak, ha folyamatosan 100% környékén lenne - de egy telefonnál nincs ilyen.
-
Cs1csó
titán
válasz
Beni2360
üzenetére
Arra jöttem rá, hogy mindenben jó az akkus (nyilván nem hőlégbefúvónál) csak előrelátóan kell használni: töltőre kell dugni.
A kollégám szenved sokszor, hogy tölti a telefont aztán rövid a kábel meg vinné magával amikor ide-oda mennie kell stb.
Nálam egyszerű: este felrakom töltőre aztán reggel leveszem. Volt idő amikor figyeltem arra, hogy 85% felé ne töltsem de már nem foglalkozom vele.
Ha a telóm tudna ilyet hogy 85-nél nem tölti tovább akkor beállítanám de így nem foglalkozom vele.Ameddig bírja egy teló pl. 3-5 évig esetleg 6-8 ha valaki sóher annyit ha vigyáz rá kibír.
Amit ugye nem szeretnek az akkuk:
- a nagyon magas hőmérsékletet és közben esetleg még tölteni, és akár még durván használni is stb.
- az extrém páratartalom sem annyira jó
- és persze az extrém hideg. (ilyenkor érdemes olyan helyen tartani ami közel van a testünkhöz és akkor kevésbé veszít hőt, extrém párás helyre nem kell vinni ha megoldható, és persze ne hagyjuk autóban vagy szélvédő mögött napsütésben stb. -
perempe
veterán
Lidl Pilos vaj 250g 445Ft->510Ft
-
Cs1csó
titán
Az enyém már be sem indul, mondjuk benzin sincs benne.
-
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Beni2360
üzenetére
Nem azért mert a fűnyíró elvárná, hanem mert abban a legkevesebb (<5%, néha <1%) az alkohol és jobban tárolható. Ha tavasszal tárazol be E10-es benzint fűnyíróhoz, a nyár végére, őszre már jó eséllyel megromlik, nem indul be vele. Persze ha csak annyit veszel amit belátható időn belül el is használsz, akkor mindegy.
-
tisn
veterán
fura ilyet olvasni a sporolos topikban
en 99%-ban auchan 95-os-t tankoltam. kizarolag arstopnal (vagy ha utkozben kell) tankolok mas kutnal. -
mentor_4
csendes tag
válasz
Degeczi
üzenetére
mondjuk auchannál rendszeresen jobb minőségű a normál dízel mint a prémium smart, legalábbis a független vizsgálati jegyzőkönyvek alapján (magasabb cetánszám, alacsonyabb kéntartalom stb)
nem tudom hogy lehet, de sokszor így van, mindenki ellenőrizheti magának ha nem hiszi el, ott van a holnapon hónapokra visszamenőleg
-
vilmose33
őstag
válasz
LurkerSheik
üzenetére
Voltunk Holdtúrán úgy emlékszem a Magda forrásnál álltunk meg piheni ,este körül volt még forgalom rendesen , vitték a vízet kanna számra autóval is.
-
Egerben külterületi nyaralónk van ahol gyűrűs és fúrt kút is van. Volt olyan száraz idő hogy alig volt vízhozam vagy elöntöztük. Ivóvíz pedig kell ilyen helyre is bőséggel mindenhez, így vittük a forrásvizet a Navarat megpakolva kannákkal.
Jó hogy van még ilyen lehetőség pár helyen.
Nem olyan ördögtől való ez. -
zoltan6
addikt
válasz
st6969
üzenetére
Tankolással rohadt kevés pontot adnak. Én is céges MOL-os tankoló kártyával gyűjtöm a pontokat,de 30-40 ezres tankolásra ad ilyen 30-40 pontot. Míg múlkor asszonnyal vettünk 2 hotdogot meg 2 kávét,fizettem olyan 4000 körül,aztán 175 pontot adtak.
vilmose33
A vizeskanna neve : Ceglédi kanna -
Atomantiii
addikt
Most mér... Kollégám egyszer hazavitte a 19 L-es vizes ballont melóhelyről, hogy otthon kell a víz a gyereknek a medencébe.

Felénk a c típusú polgárok szoktak ilyet csinálni a szomszéd faluban. Bár már láttam egyszer olyat is a temetőben, hogy az egyébként jómódúnak gondolt család kigurult a temetőbe, kocsi hátulja tele volt 10 L-es kannákkal és feltankoltak. Hogy milyen sűrűn fordultak ki tudja, nem vártam meg. De hát ugye általában az szokott sírni, akinek van mit a tejbe aprítania.
-
8
őstag
válasz
xcvbxcvb
üzenetére
nem ez volt a kérdés, de szerintem vegyél több kisebb kiszerelésűt
pl ez a mannol teljesen korrekt, hozza amit kell és 103Ft/db, 3g
https://aruhaz.kauffer.hu/termek/sctmannol_9922_super_glue_pillanatragaszto_3g-6529 -
8
őstag
-
bul07
nagyúr
válasz
zoli03
üzenetére
Hát engem zavar mert izzadós vagyok, így nagy a kipárolgás. Meg tudom magamról hogy én se szeretem más bőrszagát szagolni, így mindent megteszek hogy másnak se keljen az enyémet.
Amúgy néha a drágább lesz végül az olcsóbb megoldás.
DM saját márkás tusfürdőből, havonta elment kettő három flakonnal, az olyan 800-1000Ft. December elején kezdtem el használni kettő 1literes Old Spice tusfürdőt, és kb egyiknek a fele másiknak meg a 45% még megvan. Tehát ha kiszámoljuk még így spórolok, mert ugyan annyi pénzérért tovább elég lesz, és még jobb a hatása is.Amúgy sajnálom hogy nem lehet ABCC11 nevű gén azon változatát valahogy beépíteni a szervezetbe, és akkor nem lenne az izzadás kellemetlen szagú.
Ázsiaiaknál van ez a funkcióvesztő mutáció.
Így ha Ázsiába mentek vigyetek elég izzadásgátló dezodort mert ott nem igen lehet találni. -
xcvbxcvb
aktív tag
Nagyobb kiszerelésű ( 20g) olcsó pillanatragasztót nem tud valaki esetleg ?
-
Xtomi
tag
Sziasztok!
15-20 wattos LED izzót vennék olcsón amelyik nem ég ki 1-2 hónap alatt. -
zoli03
őstag
Nekem pl teljesen jó a saját márkás tusfürdő. Egyáltalán nem érdekel, hogy meddig érzem az illatát, a bőröm szagát se érzem. Az sem érdekel, hogy 300 vagy 500 Ft lesz. Havi 1-2 fogy, 2 saját márkás üdítő ára. A fogkrémmel ugyanígy vagyok, a 170-200e Ft-os havi beváslási összegben elveszik, hogy 500 Ft-tal többet kell rákölteni.
-
bul07
nagyúr
válasz
123xyz
üzenetére
Kösz
Lehet rámegyek ha szerdán megyünk látogatni az öreget
(Már ha kedden megműtik és szerdán már engedik látogatni, szombaton a katéterezést félbe kellet hagyják gondok miatt, és holnap döntenek hogy próbálják megműteni. Aztán lehet hogy még kisebbre kell húzni a szíjat így még most lehet veszek, Aldisat még ugye ettem)Amúgy az aldis Sztracsatella jégkrém elég jó, ha netán 1000Ft alá akcióznák akkor meg mindenképp megéri rápróbálnotok
(Nincs olyan mint a régi Pennys-s) -
bul07
nagyúr
Csak érdeklődés gyanánt
Lidlbe most 1299Ft a 250g pisztácia
Ettől olcsóbban tudtok valahol?Jó tudom Romániában ez is olcsóbb most akcióban [kép] , de nem esik útba az elkövetkezendő pár napba
Szombaton vettem a Debreceni Auchanba diós bejglit
Lehet ez volt [kép] [link] , de nem ennyiért árulták hanem 299Ft volt a 300g-os, sima zacskóban árulták semmi címke a csomagoláson
Meglepően jó, nem édes annyira, és ami még meglepet a tölteléke, házias nagyobb darabokban is van benne a dióból szépen szét kell rágni, az összes bolti bejgli közül ennek a tölteléke hasonlít legjobban a régi mamám fajtájához.
Három ment a fagyasztóba meglátom kiolvasztás után milyen lesz -
bul07
nagyúr
válasz
Vérboci
üzenetére
Én próbáltam az olcsóbbakat, van is jó sok mert vettem jó sok DM saját márkásat ~300Ft-ért, Majd kezdenem kell valamit vele vagy áron alul eladni vagy elajándékozom, vagy 10-15fakonyi
De annyit is ér, bőrön rendkívül kevés ideig érezni, és hamar kezdem érezni utána a bőröm szagát.
De ez volt más olcsóbbal is nálam
Míg egy Dove vagy Old Spice tusfürdő után sok órával később is érezni a bőrömön az illatát, és a bőr szaga is később jelenik meg.Tárolás hát nálunk nem gond akár kamionnyi cuccot is tudnánk tárolni, lenne hol, toalett papír is van itthon 187tekercs, télig biztos elég lesz
Fogkrémbe én fehérítőset használok, már csak a tudat miatt is bár hatását nem nagyon látok.
[link] , sőt szerintem mióta változtattak rajta rosszabb lett a hatásaAmúgy
DM kicsi árcsökkenés
Toalettpapír Classic, 3-rétegű, 20x220 lap, 20 db
[link]
2759FtSzámoljunk
150laposra számolva 94Ft/tekercsNa de ha most felhasználjuk a pont szorzót
7csomag 20db-os meg 1csomag 10db-os , ez teli áron 20778 Ft
És erre jár 1380pont , ami 4140Ft levásárolható összeg
Kiszámolva így 150laposra 75Ft/tekercsre jön kiÉn annyi hátrányt tudok neki felhozni hogy perforációnál hamar szakad, törlés közben is
-
Vérboci
addikt
értem, akkor számomra ez nem jó spórolási forma, hogy teletegyek egy szobát mindenfélével és évekig kerülgessem. egyrészt hely sincs hozzá, másrészt a várható spórolás mértéke elenyésző, éves szinten gyakorlatilag kerekítési hiba.
pláne hogy én fogkrémet jelenleg 350-400 forintért, tusfürdőt meg liter áron jelenleg kevesebb mint 1000 forintért veszek.
Évi soktízezret olcsóbb termékre váltással te is meg tudnál spórolni... És még raktár se kell hozzá.
-
mentor_4
csendes tag
keddtől jöhetnek ide a sonkaleárazások
tavaly egész jól betáraztamaldi keddtől:
-
mentor_4
csendes tag
válasz
Santi22
üzenetére
a pánikot csak te hoztad be - sőt külön többször ki is emeled.senki más nem beszélt ilyesmiről
mondjuk borotvából miért ne vehetnék meg most 10 dobozzal? szigorúan pánik nélkül!
az öt év múlva is borotvapenge lesz, teljesen mindegy hogy most veszem meg vagy májusban amikor már kutatni kell a konkrét általam kedvelt típus után
(mert most az európai "ázsia center" típusú elosztóközpontokba itthonról viszik kamionszámra az árrésstopos készleteket - ismerősöm holland "vietnámi" boltból küldött képet magyar matricás tusfürdőről meg fogkrémről) -
Ittnemaz
aktív tag
62, meg az apro.
de ebből majd 6 vissza jön kpban.
sajnos a szülinapi 10* már nem ment rá. -
Santi22
senior tag
Nem voltam elég konkrét, de nyilván élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemről beszéltem, gondoltam ebben a topikban egyértelmű lesz, ha nem írom végig, csak annyit írok kereskedelem. A benzinkutakat kár idekeverni.
Hogy mikor menjél? A dátum máj 31., ha jön a döntés, hogy meg fog szűnni, menjél, ha nem jön semmi hír május 2-3. hetéig, akkor menjél, mert vagy megszűnik onnantól számított 2 héten belül vagy nem, mivel semmi nincs bejelentve azon a ponton, ezért jobb ha mész.
De április 4-én ez még nem téma semmilyen szinten, csak túlreagálás és pánikkeltés.De elengedem a témát, én fogom tudni mikor menjek vagy ne menjek, mert a szférában dolgozom, próbálnék segíteni és nyugtatni a kedélyeket, hogy ez most még nem téma, de ha a pánikolás jobban esik, akkor tőlem.
-
bul07
nagyúr
válasz
Vérboci
üzenetére
Azért egy 3000Ft literes tusfürdő esetén simán lehet 300-450Ft, egyik napról a másikra hétre vagy köv hónapra, aztán persze megy rá a infláció hónapról hónapra.
Pl Old spice ráírt szavatosságuk 2028 jó közepe vége, így 2027-ben vagy 2028-ban már simán lehet 700-1000Ft-al több az áruk.
Ugyan az a fogkrémnél is, ami most 750Ft két három év múlva simáén lesz 1000-1200Ft.
De lehetne sorolni az ilyen tartós dolgokat amik nem romlanak meg nem veszítenek a anyagukból.
Ha minden ilyen dolgot összeírunk évi sok tízezret lehet megspórolni nem is beszélve egy mondjuk 4személyes család esetén.Jelentős áremelkedést jósolnak az összes olyan dolognál ami műanyagot tartalmaz. Az is befog gyűrűzni minden termékre. még ha csak 0.5-1% de akkor is.
Autókba is sok műanyag van még az elektromosokba is azok is drágulhatnak e miatt.Ha még sokáig tart narancs ámokfutása simán jöhet egy 2008-nál is rosszabb. Na meg ki tudja milyen állapotban van az állam, esemény után bárkié lesz a gyeplő lehet kemény intézkedéseket kell meghozni. Csak nehogy visszajöjjön a 1990 utáni jó pár év 18-35%közötti évi infláció.
-
8
őstag
válasz
Santi22
üzenetére
“Kereskedelemben nem születnek egyik napról a másikra ilyen rendeletek.”
de.
Pár hetes friss ellenpélda: védett üzemanyagár. Késő este jelent meg a rendelet ami éjféltől életbe is lépett.
(továbbra sem politikai témának szánom!)pánikvásárlásról szó sincs természetesen.
De egy pontos dátumot majd írj légysz, óra-perc mégjobb, hogy szerinted majd mikor induljak el bevásárolni

-
bul07
nagyúr
Auchan
Ugye sokunknak nincs még fiók regisztrációja.Na most regisztrál az ember mert megy a boltba és bepipál mindent mert kell, marketing és társai
Megadja a születésnapját, mert ép azért regisztrál mert megy és ha már most van a születésnap akkor el akarja használni a születésnapos kupont. [kép] Vásárlás előtt aktiválni kell
Most ad még két kupon is,
-Üdvözlő kupon [kép] (10e Ft feletti vásárlás felett 1000pont), regisztrációtól számítva 14napig él. Vásárlás előtt aktiválni kell
-Ezüst szint kupon [kép] (10e Ft felett 1000pont), adott hónapba aktív. Ez vásárlás után lesz aktív és akkor kell lekérniTehát bemegy az ember vásárol 10005Ft-ért
Elhozza a 3db születésnapos terméket(Nem számít bele a 10005Ft-ba)
Majd fizetés után bemegy az appba kuponok részbe lekéri a 1000pontot (másik az automatikus), és ott lesz min 2000pont a fiókba. Ekkor simán visszamehet és vesz valamit(amit direkt nem vett meg mondjuk) 2205Ft-ért (Minden vásárlás maximum 90%-a fizethető Bizalompontból), és levonatja a pontokat és fizet 205Ft-ot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- HBO Max
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Eladó Dell Latitude 5340 i5-1345U 16 GB DDR5 Törésgarancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 14 M1 16GB RAM 1TB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4660
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ebben a topikban?

)

Ha használom a kártyát, pontot kapok, amit beválthatok hod-dogra? Vagy ez csak időszakos akció? Mennyi 95-öst kell tankolni egy hot-dogért (kb)?

!
MADcat
Mr.Csizmás