- E-book olvasók
- OLED TV topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Spórolós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
zoli03 #36615 üzenetére
Attól, még hogy szerinted nem az, a NAV szerint az a törvény alapján.
Erre adhatnál valami konkrétabb hivatkozást, mert itt a PH-n rengetegen vannak olyanok, akik negyedéves, vagy annál sűrűbb gyakorisággal adnak el dolgokat más magánszemélyeknek, szóval közérdeklődésre tart számot az információ
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
iatti
aktív tag
válasz
Soulfly842 #36617 üzenetére
hogy a topik témánál maradjunk, holnap meló után benézek az egyik multiba. azt ha találok valami piros címkét, akkor rárabolok. az ötvenesre megyek rá általában
pacal, karaj ,tarja, drága sajtok, virsli, majonézes cuccok, stb. jöhet minden
-
Soulfly842
addikt
Az ekét vágjátok már zsebre, kicsinyes ez itt egy spórolós totyikban.
Térjünk vissza inkább a spóroláshoz, az akciókhoz
[ Szerkesztve ]
-
zoli03
őstag
válasz
Donki Hóte #36613 üzenetére
"Ha veszek darabonként 9 euróért gyümölcsízű elektromos cigit, amit átadok a szomszédoknak 5-7 ezer ft-ért, akkor az erősen javítja az egyenleget."
Nem hagytam ki semmit, elolvastam. Ha kettő embernek adsz el, az már üzletszerű, márpedig a szomszédok az legalább kettő, mert többes számban van. De ha 3 havonta mész ki és mindig egy embernek adsz el, az is üzletszerű. Attól, még hogy szerinted nem az, a NAV szerint az a törvény alapján.
-
Nikaré
őstag
válasz
Donki Hóte #36613 üzenetére
De azt nem írtad, hogy kamionnal.
Vicc volt! -
válasz
zoli03 #36606 üzenetére
Itt egy fontos részletet kihagysz, mégpedig hogy te ezt a tevékenységet üzletszerűen folytatod
Egy fontos részletet te is kihagytál ember, a fórum olvasását
Írtam, hogy 2-3 havonta megyek ki. Ez szerinted üzletszerű
-
nikotinmentes ecigi
és ezt a klienseid is tudják vagy csak a placebóhatást próbálgatod rajtuk?Eleve ezt kérték (le akarnak szokni és tudják, hogy kint van ilyen), de ha akarnám, akkor se tudnám letagadni, mert nagy betűkkel rá van írva a dobozára
-
bul07
nagyúr
Én is pont ezt csináltam vagy 25éve Romániából
A faluban élő emberek megfizettek azért hogy hoztam nekik benzint meg cigit RomániábólNa de amikkor a faluban élő határon dolgozó vámos is jött hogy kellene neki benzin a Trabantjába, akkor eldöntöttük hogy az a kis zsebpénz nem éri meg. Igen zsebpénz mert iskola mellet csináltuk.
Témához, van akinek megéri kimenni vásárolni, van akinek meg nem.
Ha nekem kilométerben egyforma lenne Nagyváradra menni vagy magyar városba ahova vásárolni szoktunk menni akkor csak Nagyváradra járnék.
Az árak kb egyformák, mondjuk az kiakaszt hogy magyar lisztből kb féláron sütik a dolgokat
Most is Lidl újságba láttam hogy románba kb féláron adták a fánkokat[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
cd930
aktív tag
válasz
zoli03 #36606 üzenetére
Nem értem miért zargatjátok..
Ha az én szomszédom mondaná, hogy figyi, hozz már valamit, beszállok a benzinpénzbe, nem mondanék nemet.
Pl most én is szívesen hozatnék vajat, pár doboz sört fizetnék annak, aki megtenné.
Akkor ő most vajcsempész lenne, amit jövedékiadó-köteles sör fejében tesz?
20+ éve a Prohardveren
-
pietrrr
aktív tag
Én egyáltalán nem csendőrködöm vagy házmesterkedem, engem nem zavar, hogy ő ezt csinálja, megvan a saját véleményem nekem is, hogy mennyire is érdemes itthon adót fizetni, mit is kapunk érte.
Viszont nem gondolom jó iránynak, hogy egy spórolós topikban érvként hozzuk fel és propagáljuk a csempészést. És teljesen mindegy, hogy ezt erős eufemizmussalátadok a szomszédoknak
néven nevezzük vagy csencselésnek; mindegy az is, hogyaz 5-6 eft-os benzinköltség csökkentése a cél
vagy hogyaz erősen javítja az egyenleget
, ez akkor is törvénybe ütköző.Ha ezek után pedig még meg is próbálnak hazudtolni, akkor azt szóvá fogom tenni
-
zoli03
őstag
válasz
Donki Hóte #36557 üzenetére
Itt egy fontos részletet kihagysz, mégpedig hogy te ezt a tevékenységet üzletszerűen folytatod és ez így már gazdasági tevékenységnek számít, hiába magánszemélyek között történik az adásvétel.
Félre ne értsd, engem egyáltalán nem zavar, hogy mit csinálsz, csak pontosan kéne leírni a dolgokat. -
bugizozi
őstag
Aldi:
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
8
senior tag
válasz
Donki Hóte #36597 üzenetére
nikotinmentes ecigi
és ezt a klienseid is tudják vagy csak a placebóhatást próbálgatod rajtuk?
Instant vízport is hozhatnál nekik! az is olcsóbb ott. Meg szagmentes öblítőt.52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya. K&H vagy Erste számlanyitáshoz 50.000Ft. Raiffeisen kisvállalati ajánlókód. Revolut regisztrációhoz 7.500Ft. Privát üzenetben küldöm
-
pietrrr
aktív tag
válasz
Donki Hóte #36597 üzenetére
Pedig de:
-
bugizozi
őstag
válasz
Mr.Csizmás #36593 üzenetére
Anyósom nem veszi meg a mascarponét, mert ő nem fog érte kiadni 1500 forintot, helyette "csinál" kefírből és aranka krémporból (nem tudom milyen lehet, nem vagyok hajlandó megkóstolni).
kb az összes smilet be tudnám most illeszteni ide de legyen csak egy
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
válasz
pietrrr #36586 üzenetére
Igen, saját fogyasztásra. De a fórumtárs üzletelésről beszélt.
Most nem tudom, hogy ki az említett fórumtárs.
Biztosan nem én, mert írtam, hogy 2-3 havonta megyünk ki és egyértelműen csak az 5-6 eft-os benzinköltség csökkentése a cél.
Persze nem tudom, hogy kinek hol kezdődik az üzletelés fogalma, ha ez beletartozik, akkor mindenki üzletel, aki vett már szomszédtól, ismerőstől zárjegy nélküli pálinkát, bort
Amúgy az általunk hozott ecigi legfeljebb a szürke zónába tartozhat, mert nikotinmentes (szóval max. a magyar jogszabályi csűrcsavarás útján kerülhet be a "dohánytermékek" kategóriájába), annyira, hogy Szlovákiában erre zárjegyet sem tesznek, míg ugyanabban a boltban a mellette árult, ugyanolyan gyártmányú, de nikotintartalmú ecigire tesznek zárjegyet.
-
123xyz
aktív tag
válasz
Peterhappy #36595 üzenetére
A mai naptól országos kiárusítás kezdődött, persze üzletenként eltérő kínálattal.
Itt Miskolcon a Pesti úti boltban pl pumpák, női kabát, roller, prémium akkus porszívó volt többek között leárazva.
-
Peterhappy
őstag
A nalunk levo Aldiban (XVIII. Meta) allati sok dolgot szornak ki 60-70% engedmennyel. Foleg kerti, kerteszeti cuccokat (viragladak stb), nagy femvazas medenceket, felfujhato gumicsonak/kajak es rengeteg Ferrel (vagy mi a neve) barkacsgepet. Volt akciodus aksis porszivo is.
Hatha mashol is.
-
válasz
echterion #36581 üzenetére
Csak a kint minden olcsóbb és vastagon megéri narratíva sokkal árnyaltabb, mint azt hirdeti sok fórumozó itt, többek között ugye te is.
Ebben a mondatban elég komoly
csúsztatásfélreértés van, sosem mondtam olyat, hogy kint minden olcsóbb. Azt mondtam, hogy vannak dolgok, amik olcsóbbak és ha akciós dolgokat vesz az ember, akkor megéri (de ekkor sem vastagon) kint vásárolni.Egyetlen árucsoportra igaz az, hogy kint a termékek 99 %-a olcsóbb, az pedig az alkoholos italok köre. De ezt úgyis ki tudod aknázni, ha fel sem állsz a számítógéped mellől, szlovák ital-nagykerek (drinkcentrum, bondston) interneten leadott megrendelés alapján szállítanak Magyarországra is, egy bizonyos rendelési érték elérése után szállítási díj felszámolása nélkül (mondjuk ebben az esetben nem a szlovák 20 %-os, hanem a magyar 27 %-os ÁFÁ-t számolják fel a piákra, de még így is olcsóbbak, mint a magyar kereskedők).
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
headhunter #36592 üzenetére
a nagynénis sztori k.vajó
de ez remek esszencia az ész nélküli sparen-re:
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
headhunter
addikt
Egy pici "off"...
Mit gondoltok a fillérb@szóskodásról? Vannak-e konkrét sztorijaitok amik kiakasztottak? (reddit)
[ Szerkesztve ]
-
PuffyDog
aktív tag
válasz
Donki Hóte #36575 üzenetére
Teljesen jól teszed.
Ha tehetném levegőt se vennék itthon.=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
joe979
aktív tag
Kezd igazán spórolós topik lenni
Szissz
-
echterion
nagyúr
válasz
Degeczi #36582 üzenetére
Mások már megírták, jó tanulást. Legközelebb érdemesebb lenne kevésbé magas lóról érdeklődni, úgy határozottan kisebb lesz a végén az arcvesztés, sőt.
De persze ennél az esetnél is igaz a mondás, hogy minden törvény annyit ér, amennyit betartatnak belőle.[ Szerkesztve ]
*** 20% kedvezmény 1 éves AlzaPlus+ előfizetésre: NoFEopRuDdVn - https://shorturl.at/7LR4L ***
-
soldi3r
veterán
-
echterion
nagyúr
válasz
Nem ítéllek el, félre ne érts, mindenkinek saját dolga, hogy milyen erkölcsi háttérrel és értékrend szerint élve szidja azokat a politikusokat, akik szerintük lopnak. Csak a kint minden olcsóbb és vastagon megéri narratíva sokkal árnyaltabb, mint azt hirdeti sok fórumozó itt, többek között ugye te is.
[ Szerkesztve ]
*** 20% kedvezmény 1 éves AlzaPlus+ előfizetésre: NoFEopRuDdVn - https://shorturl.at/7LR4L ***
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
nemhogy itthon költenéd a 27%+4,1-4,5% áfa-különadóval a kevés pénzedet
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
tisn
addikt
válasz
Nincs ezzel gond, fiatalon en romaniaba jártam tankolni.
-
iatti
aktív tag
válasz
az egyik adót csal, a másik seftel a kuponokkal
hogy én is bemószeroljam magam, a 90-es évek balatonpartján valutanepper voltam
[ Szerkesztve ]
-
válasz
echterion #36573 üzenetére
Elgondolkoztam rajta, hogy te már a második vagy, aki csempészésnek, adócsalásnak tekinti ezeket a dolgokat.
Ha pedig többen mondanak valamit, abban lehet valami igazság...
Egyrészt persze mondhatnám, hogy (Rejtő Jenőt idézve) az vesse rám az első követ, aki nem fél, hogy tökön rúgom, viszont úgy érzem, hogy tisztességesen leróvom kötelezettségeimet az államkassza irányában
Munkáltatóm rendesen fizeti utánam a közterheket, járulékokat, én magam pedig tavaly több mint 1,8 millió ft SZJA-t fizettem be
A jövedelmem elköltött része után nagyságrendileg kb. ugyanennyi ÁFÁ-val is gazdagítottam a költségvetést
Úgy gondolom, hogy ez legyen nekik elég
Adótámogatást, állami segítséget, otthonteremtési támogatást, kedvezményes hitelt, gyerekkedvezményt nem kapok semmire, sajnos semmilyen rendszerszintű korrupcióból sem részesülök, úgyhogy kénytelen vagyok piti, elítélendő ügyeskedésekkel, ÁFA csalásokkal csökkenteni a költségeimet
Korábban írtam, hogy építkezünk, ha tudnátok, hogy ezen a téren mennyi spórolási lehetőség van, ha az ember nem kér számlát és kp-vel fizet
Sőt, egy csomó dolgot a saját kezemmel csinálok meg, na ez aztán az adócsalás, hiszen ha vállalkozóval csináltatnám számlára, akkor csak úgy ömlene be az ÁFA a közösbe
Szomszédok főznek jövedékiadómentes pálinkát, ezen is igen sokat lehet spórolni ha veszek belőle. Háztól vesszük a tojást, tejet, ilyenkor disznóvágások idején a húst is.
Szóval az én elvem az élni és élni hagyni, úgy gondolom, hogy sokat teszek be a közösbe és nagyon keveset veszek ki, tehát csak az dumáljon, akinek ennél pozitívabb a szaldója a közösség irányában!
-
echterion
nagyúr
válasz
Donki Hóte #36551 üzenetére
Tehát némi adócsalással neked megéri.
-
iatti
aktív tag
válasz
Donki Hóte #36571 üzenetére
ahogy mondod
haver már toporog, jönne megint. két hete volt velem fuvarba, de a héten nem járok arra. azóta elfogyott 3láda krusó 12-es neki. na jó, ő azért keményen nyomja
[ Szerkesztve ]
-
-
tisn
addikt
válasz
lumpy92 #36567 üzenetére
mondjuk csak a telex cikket olvastam, meg az itteni temakat kovetem, de nekem erosen az jott le, hogy nem eri meg.
amiket beraktatok blokkokat, akciokat, szamokat, abbol most eloszor ez a crunchy muzli az, amibol spajzolnek. de veszek 10 dobozzal (fele sem fer el), nyerek 4000ft-ot, minusz utazas, ido, annyiert en nem megyek romaniaba (az van kozel)
foleg hogy aldiban nemreg volt akciosan, akkor vettem 10 dobozzal meg tart.
pia, cigi nem erdekel
-
válasz
erdey_a #36565 üzenetére
Amiket írtam, azok épp akkor voltak akciósak (sajt, müzli), nem tudom, most épp mi az, ami ekkora különbséget jelent.
Mikor nem akciós a müzli, akkor 680-700 körül van, ami olcsóbb, mint nálunk (900), de már nem annyival
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
j.bravo
addikt
válasz
lumpy92 #36567 üzenetére
Annak hogy megéri vagy sem, van egy szubjektív komponense, az eltérő egyéni fogyasztói kosár mellett. A nyers matek egy-egy konkrét termékekre egy konkrét időpontban (!!! ld. akciók) persze nem vita tárgya, de hogy a saját ideje vagy fáradsága kinek mennyit ér, hány forintot vagy ojrót kell spórolni hogy úgy érezze, hogy az idő- és energiaráfordítás megérte, elég szubjektív.
Erre jön rá hogy sokan hajlamosak azt feltételezni, hogy mindenkinek ugyanazok a preferenciái mint neki. De aki általában gondol erre, az is elfelejti néha.
Vagy hiába írja le valaki hogy neki nem éri meg, a másik ezen átsiklik és beleáll hogy dede, igen. És lőn lö hitvita, akár minden résztvevő jó szándéka mellett is.[ Szerkesztve ]
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
lumpy92
aktív tag
Pálya mellől bekiabálva:
Mindig rácsodálkozom, hogy időről időre netes fórumokon feljön hitvitaként, hogy megéri-e külföldre kimenni bevásárolni.
Miközben 1000+1 részletes leírás fent van a neten befotózott blokkokkal, azonos termék árösszehasonlítással, gépjármű és időköltséggel végigmatekozva, hogy igen sok esetben megéri, kijön a matek. Bemondja a híradó, hogy vállalkozók kisbuszos bevásárló körutakat szerveznek Romániába és tele vannak. És megéri nekik. Erre mindig jön - számomra meglepően magas számú - ember, aki elkezdi mantrázni, hogy márpedig nem éri meg kimenni bevásárolni, hülyeség az egész.
Ezek az emberek ilyenkor mit gondolnak?
1. azt feltételezik arról a nem kis számú emberről, aki kimegy bevásárolni, hogy nem tud összeadni, kivonni? vagy
2. valami érthetetlen okból védi a kormány és az ország "becsületét", hogy márpedig ez itt valóban a tejben vajban folyó kánaán és egyáltalán nem igazak a vele szemben megfogalmazott kritikák?
Komolyan ennek mi értelme?
Sok esetben megéri kimenni bevásárolni, más esetekben meg nem. De ezt egy harmadik osztályos gyerek is ki tudja számolni, ha akarja.
(Ja és én nem szoktam kijárni, de ha arra járok veszek kint dolgokat)."never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
-
8
senior tag
válasz
erdey_a #36565 üzenetére
"az ízesített dohánytermék Mo.-n pedig en bloc illegális."
"csak a tudálékos kioktatás miatt jelzem, hogy tévedni tetszik"
bármelyik nemzeti dohányboltban vehetsz ízesített vízipipa dohányt52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya. K&H vagy Erste számlanyitáshoz 50.000Ft. Raiffeisen kisvállalati ajánlókód. Revolut regisztrációhoz 7.500Ft. Privát üzenetben küldöm
-
erdey_a
addikt
válasz
Donki Hóte #36557 üzenetére
azt biztosan tudod, hogy ez a magánszemélyek közötti szabad adásvétel nem vonatkozik - többek között - a dohánytermékekre. az ízesített dohánytermék Mo.-n pedig en bloc illegális.
én persze leszarom, ha valaki ezzel csinál mellékest, csak a tudálékos kioktatás miatt jelzem, hogy tévedni tetszik.
pláne ezzel a példával igazolni, hogy mennyire megéri kint vásárolni, kissé visszás.@fateless, f4lcon: köszönöm a tippeket, ezekre a dolgokra ránézek. most éppen Nyitrán vagyok, ha lesz időm, meg is állok a helyi Lidlben körülnézni
Vérboci
-
iatti
aktív tag
válasz
erdey_a #36554 üzenetére
én ha fuvarba megyek esztergomba, akkor szokok átugrani folyadékért. sör, üdítő, égetett szesz. akkor neked kilőve a felvidék
más nem nagyon megérős. ha esetleg nagyon akciózzák, de kb. egyformák az árak. nyáron hoztam egy tálca csemege ubit. 1euró volt. most 1.40 ott is. múlt héten vettem itthon 500ft-ért.
-
válasz
erdey_a #36554 üzenetére
_mindent_ ott venni nem éri meg
amit megéri, azt viszont sokszor nagyon megéri
vettem ketchup-öt, majonézt, tonhalat, gnocchit, csokit, olajat kint olcsón - úgy, hogy én sem iszom szinte semmilyen alkoholt, mégis meg szokta érni majdnem 100 km-ről is a szlovák Kaufland/Lidl páros
persze nem ezért megyek ki, hanem ha arra van dolgom, akkor ráteszek egy-másfél órát az életemből meg 10-20 km-t a céges benzinből, és átmegyek bevásárolni. azt veszem, ami olcsó és eláll, plusz a parenyicát“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Beni2360
félisten
Hova tűnt a heti akciós válogatás megosztása?
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
válasz
erdey_a #36554 üzenetére
a gyümölcsízű elektromos cigi olcsó vétele és drága eladása pedig nem spórolás, hanem csempészet
Komolyan mondom, hogy az agyadra ment az irígység
Két EU tagállam viszonylatában, az egyik államban legálisan megvehető, nem kereskedelmi mennyiségű termék átvitele a másik országba semmiféle szabályba sem ütközik.
Azt is biztosan tudod, hogy magánszemélyek közötti adásvétel nem tilos, sőt ha az ebből a tevékenységből származó jövedelem (bevétel minusz vételi költség) nem ér el egy bizonyos mértéket, akkor még SZJA-t sem kell fizetni utána!
Ha nem így gondolod, akkor nyugodtan jelents fel a NAV-nál, mert látom, hogy a részedről van igény az ilyesmire
-
válasz
erdey_a #36547 üzenetére
Pár hete épp Esztergomba kellett mennem (Szombathelyről, ilyenkor Komáromnál átmegyek a határon, mert könnyebb Párkány felé menni, mint Mo-on)
Ha már arra mentem, beugrottam a Lidl-be, mert akartam a lányoknak venni füstölt sajtot (a kis csíkok, nem tudom, mi a nevük)
Épp akció volt, így vettem különféle sajtokat (rengeteget eszünk) átlagosan 30-35%-kal olcsóbban, némelyiket 54%-kal olcsóbban, mint az itthoni Lidl-ben.
Emellett a chipsadóval, 27%ÁFA-val és 4,5%-os kiskeradóval megturbózott Crownfield Crunchy müzli, ami nálunk 899Ft, az épp 1,09EUR volt kint, abból is vettem 12 dobozzal (már bánom, hogy nem többet, mert több, mint fele elfogyott), azaz féláron.Mivel siettem, ezért nem nézegettem körbe, csak épp futtában vettem meg, ami hirtelen kellett, meg még pár apróságot. 16 percet töltöttem el a vásárlással (épp ránéztem az autóban az órára kiszállásnál és visszaszállásnál), de 26.600Ft-ot fizettem. Itthon este feleségemmel kiváncsiságból megnéztük neten a hazai árakat, és 41.800Ft lett volna a vásárlásunk.
Mindez úgy, hogy egy nagy táskába belefért, amit vettem.
Minden bizonnyal ezek a termékek épp az általad említett olcsóbb harmadból voltak, ráadásul akciósak. Nem gondolom, hogy minden olcsóbb lenne kint (ahogy Ausztriába is kijárunk időnként vásárolni, az közel van, ott is csak az olcsóbbat vesszük meg, nem állandó vásárlásért megyünk), viszont amikor megyünk erre-arra, rendre bevásárolunk a kedvezőbből, mert ilyenkor hetekre, hónapokra előre meg tudjuk venni nagyobb mennyiségben, és jelentős különbséget mutat a két ár.
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
válasz
joe979 #36553 üzenetére
Nálunk Magyarországon az a baj, hogy sokaknak valóban nem alternatíva olcsó beszerzési forrásokat találni.
Nálunk a faluban csak egy három betűs nevű bolt van, a megszokott sárga Csíbor kávénkat 2 eft feletti áron árulják. A szomszéd városban van EcoFamily, ott a múlt héten 999 ft-ért adták ugyanezt a kávét
Mi átmegyünk autóval gond nélkül, csak akinek nincs autója az nemigen tudja ezt az olcsóságot kihasználni, mert a 8 km-re lévő város már másik megye, ráadásul nem jó irányban van a fő közlekedési irányhoz képest, így buszjárat naponta kettő van
-
erdey_a
addikt
válasz
akkor ezzel igazolod, hogy klasszikus értelemben bevásárolni nem éri meg kimenni.
a gyümölcsízű elektromos cigi olcsó vétele és drága eladása pedig nem spórolás, hanem csempészet
a tömény italok / sörök olcsóbbsága viszont valid érv, de mivel én ilyesmit nem fogyasztok, így rajtam nem segít.pedig tényleg érdekelt volna pár hasznos - spórolós - tipp, hogy mit érdemes venni.
[ Szerkesztve ]
Vérboci
-
Mr.Iksz
tag
válasz
ha csak alkoloert atmesz (sör, tömény), már akkor megéri. Romare es a csoki is olcsobb, de mindig van valami akcio amibol meg lehet venni - 2 szett Minionis agynemuhuzatot vettem osszesen 6.000ft-ert a kettot. wtf? uh car kimondani,de olcsobb kint sokminden, ha tetszik ha nem
-
válasz
erdey_a #36547 üzenetére
Kezdjük ott, hogy Szlovákiában lehet kapni olyan dolgokat, amiket itthon eleve nem árulnak.
Ha veszek darabonként 9 euróért gyümölcsízű elektromos cigit, amit átadok a szomszédoknak 5-7 ezer ft-ért, akkor az erősen javítja az egyenleget.
Aztán kint az energiaitalokból nem spórolják ki a taurint, így akkor is megéri megvenni, ha ugyanannyiba kerül, mint itthon.
Amióta járunk Szlovákiába, azóta itthon nem vettünk szeszesitalt, mert a tömény ital kint üvegenként kb. egy ezressel olcsóbb, mint itthon. A sörök ráadásul nemcsak olcsóbbak, hanem sokkal jobbak is mint nálunk.
Ráadásul kint sokkal bátrabban akcióznak (itt is írták, hogy a nálunk 30 eft-ra akciózott konyhai robotgép kint 60 euróba kerül akciósan) szóval aki akkor megy, amikor olyan dolog akciós, ami neki fontos, akkor sokat tud spórolni. Sokan rendelnek a kinti MerkuryMarketből akciós dolgokat, ehhez ki se kell menni, itthonról is rendelhető.
-
Soulfly842
addikt
válasz
Stylewars_kp #36549 üzenetére
Azt nem tudom, de a nyíregyi KGST még mindig olcsóbb sok mindenben
(kávéért, papírtörlőért szoktam kiugrani többször is pl.)
[ Szerkesztve ]
-
Stylewars_kp
őstag
válasz
erdey_a #36547 üzenetére
+1
Hasonlóan látom én is. Cementért voltam, abból sok kellett. Az még üzemanyaggal is megérte, amikor közel 3/4 áron vettem. De az élelmiszerek, pipere cuccoknál csak úgy érte meg, ha otthagytam legalább 200 ezret.
Egy időben sokat jártunk a szabadkai piacra. Ott tényleg lehetet spórolni, amikor pl. féláron vettem a pipere cuccokat vagy tartós élelmiszert 3/4 áron. Csak előszeretettel hamisították a mosószereket, szóval mindig ugyan ahhoz jártunk vissza. Viszont kovix óta nem voltunk. Valaki volt mostanában? Mik a tapasztalatok?[ Szerkesztve ]
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
Soulfly842
addikt
válasz
erdey_a #36547 üzenetére
Az energia helyzet náluk se rózsás most, az inflációra a termékek szintjén ki fog hatni. Nagyon sok saját gyártású terméknél érezhető(bb) lesz.
Nekem egyszerűbb a helyzet, mert járok a határ környékén (Román, ill. szlovák határ). Onnan könnyebb átugrani. Eddig szlovákiába ugrottam át többször, de így, hogy könnyebb lett a határon átkelés valószínű, hogy többször átfogok ugrani romániába is.
-
erdey_a
addikt
válasz
Donki Hóte #36546 üzenetére
én hetente többször átmegyek, és minden héten megnézem a kaufland \ lidl újságokat, de az utóbbi 1 évben szinte semmit nem találok, amit érdemes lenne venni. persze van ami kicsit olcsóbb, pl. akciós volt a múlt héten a tej, de hogy igazán keressek is a bulin, tehát ne 100 forintot spóroljak, 6-8 kartonnal kellett volna venni, de a benzinköltéget így se hozná vissza.
a normál heti bevásárlókosarunk harmada lenne kicsit olcsóbb, harmada ugyanannyi, harmada pedig drágább. pont mint ha idehaza az ember mondjuk az aldi helyett a lidlbe menne.
azért az egyharmadért, ami olcsóbb és csak kicsivel, én nem megyek be plusz egy boltba. az időm többe kerül.
aki kifejezetten az akciós ill. olcsóbb dolgokra utazik és azokból nagyobb \ többhavi mennyiséget vesz, annak ilyen értelemben "megéri", de aztán pakolja, hűti, tárolja és áll benne a pénze.
van ebben némi önbecsapás és ilyenkor jön elő a "de jobb minőségű" kártya, ami szintén nem feltétlenül igaz.
ja, a fentiek Szlovákiára igazak, én ott (is) dolgozom.ugyanitt természetesen szívesen veszek tippeket, hogy mit érdemes ott venni mégis. meggyőzhető vagyok.
szerk: csak a matek kedvéért. ha 120km a túra, az fogyasztás függvényében 4-5000 forint üzemanyag. ha 50.000 forintért vásárol valaki, akkor 10%-os spórolás kell, hogy egálba legyen. szlovákiában minden amit veszel, átlag 10%-kal olcsóbb? nem hinném. és akkor még hol van a vastagon megéri dolog? vagy 200ezerért vásárolsz? és akkor keresel ugyanezzel a matekkal 15ezret? ez 7,5%. Nem túl vastag. És akkor még az euró váltás buktáját nem is számoltam.
Neked hogy jön ki a matek?
[ Szerkesztve ]
Vérboci
-
válasz
Beni2360 #36538 üzenetére
Mi 2-3 havonta átmegyünk autóval, kb 120 km a teljes túra oda-vissza. Még sosem volt olyan, hogy az utiköltséget is beleszámolva, ne érte volna meg vastagon a kirándulás.
Természetesen nem egy kocka vajat szoktunk venni
-
Beni2360
félisten
válasz
Mr.Csizmás #36544 üzenetére
Csak költői kérdésnek szántam.
Nem is emlékszem mikor ültem Volán buszon.
BKV buszon utoljára 1986-ban, úgy mint vonaton is.
Metrón is több mint 20 éve ültem 1x oda vissza.
Sajnos csak kocsival tudok közlekedni.
Maradok az akciós Penny teavajnál vagy Lidli.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
perempe
veterán
Lidl Blahánál 400g-os görög joghurt nem vagyok már este fél 7 körül. Érdeklődtem, segítettek is volna, de elfogyott.
[ Szerkesztve ]
* Brahms: 4. szimfónia *
-
cd930
aktív tag
válasz
warcat #36540 üzenetére
Felénk csak 30%-kal akciózzák le pár nappal korábban, 50%-os csak max 2 nappal lejárat előtt kerül rá.
Rendszeresen nézem, de évek óta nincs lejáratos vaj.
Auchanban vettem hétvégén, ott is 679 a 200 grammos, 3395/kg, viszont nem nagy kunszt elkölteni 20ezret, ahol jár egy 2000 Ft-os kedvezmény.
Igaz, még így is picit 3k/kg az ár, meg sem közelíti a szlovák akciót, esz is a penész20+ éve a Prohardveren
-
warcat
veterán
Alternatíva a helyi Aldi forgalmától függően, hogy kinézed mikor járnak le a vajak, 1200 forintért jóval kevesebbet vesznek és nem fogy, 4 nappal lejárat előtt szokták reggel leárazni (-50%), 599 Ft/db (250g) áron vettem 7 darabot pár napja (egész doboz járt le, jutott másnak)
Ahogy fent is jelezték, remekül fagyaszthatóEA: It's in the crate!
-
Beni2360
félisten
Kérdés, hogy az ingyenes nyugger utazás odaát a határmenti városig elég? Mivel autóval átmenni már ráfizetés lenne.
-
8
senior tag
Szlovák lidlben 1940Ft a vaj kilója, ha párosával veszed
(itthon az árfigyelő szerint a legolcsóbb 3395Ft/kg)tipp: nagyon jól fagyasztható, pl simítózáras tasakban érdemes eltenni (zsíros termék lévén máskülönben könnyen beszedi a környező szagokat), hónapokig felhasználható minőségromlás nélkül
52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya. K&H vagy Erste számlanyitáshoz 50.000Ft. Raiffeisen kisvállalati ajánlókód. Revolut regisztrációhoz 7.500Ft. Privát üzenetben küldöm
-
erdey_a
addikt
jövő héten a szlovák lidlben is lesz ez a topiktéma konyhai robotgép. aki határ közelében lakik, spórolhat is, mert csak 60 euro lesz, tehát 5-6000 forinttal olcsóbb.
Vérboci
-
edk-
őstag
Próbálta valaki ezt az aldis port? 02.09-től akciós.
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
edk-
őstag
Bp. III. kerületi Lidlben ma hegyekben állt a robotgép.
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
-
perempe
veterán
válasz
4264adam #36510 üzenetére
Egy másik megoldás a keto / carnivore. Egy órája lett vettem ki két kiló marha májat (699Ft/kg) és 1 bő kiló lépet (500Ft/kg).
Proper British Lad Only Eats Grain Sludge for 1 Week @tomiwatp
A magyar Lidl-ben ugyanezeket a cackokat kapni.* Brahms: 4. szimfónia *
-
fogselyem
senior tag
válasz
Donki Hóte #36520 üzenetére
A GYEREK szajabol a robotgepet!!!!!4!4!4!4NEGYNEGYNEEEEGY
Houhi-Gassen (放屁合戦) harcos. Sziasztok! Sanyi meghalt puszi!!!
-
erdey_a
addikt
válasz
nagyjából kéthetente van aldi/lidl vonalon ilyen / ehhez hasonló "diszkont" konyhai robotgép. Én is egy ambianot használok pár éve, a legnagyobb megelégedéssel. Szóval hozzá lehet jutni, legfeljebb nem zöld lesz a jövő héten hanem kék.
Vérboci
-
4264adam
veterán
válasz
Nyitásra mentem 6:30 Debrecen, elsőként vittem. Kb 10 db volt a Balmazújvárosi úton, 16:30-kor vissza mentem még más dolgokért és már valóban ott sem volt.
Ezek szerint veszik az emberek, használják csak éppen aki ezt használja nem az FB-n vagy itt szolja le a terméket hanem helyén kezeli. -
válasz
4264adam #36519 üzenetére
Én kérdeztem először, hogy milyen ez a gép, a vicc az, hogy végül nem tudtam venni. Amikor először mentem, akkor csütörtök reggelre nem sikerült kiszállítani, aztán valamikor jött, de mire megint mentem, már elfogyott
Marad a kenyérsütőgéppel való dagasztás
-
4264adam
veterán
válasz
Beni2360 #36509 üzenetére
Habverés és 2 dagasztás után a véleményem: 30 ezret megért az Aldi Konyhai Robotgép. Ennyi garanciával elfogadható.
Nem csendes, de a dagasztás: 10 perc.
Habverés : 5 perc8 percnél kikapcsol és újra kell indítani. Keverőszárak is fémből vannak, csak a gallérjai műanyagok.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz
st6969 #36512 üzenetére
Evvel tisztába vagyok, mint látod az új gépem csak 100W tud a leírás szerint többet de 60%-l tud többet feldolgozni.
-
Sterilzona
senior tag
válasz
mexicanraven #36462 üzenetére
Én Auchanban szoktam venni. Azt hiszem fél liter olyan 6-700 forint.
-
PuffyDog
aktív tag
válasz
LurkerSheik #36513 üzenetére
Link?
=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
válasz
Donki Hóte #36493 üzenetére
Aleggróról az a vékony lemezből készülő legolcsobb salgó 8k
180x90x40, 2 hete erkezett ingyen szallitassal.
Itthon 10-11 korul indul + szallitas.
Osszepakolasnal rem gagyi, de felallitva a helyere es pakolva teljesen jo.
gondoltam massziv polcokra, az obiban is van par masszivabb, dupla tripla aron vagy muanyag a bauhausban, de oly felesleges, a 8 ezres gagyi salgo egy polcnyi befottet lazan elbir / polc, ennel tobb sullyal nehez is megpakolni.biztos nem koltenek feleslegesen 10 ezreket ilyenre.
[ Szerkesztve ]
Új S25 / S25+ / S25 Ultra rendelhető! /// People with passion can change the world for the better |||
-
Beni2360
félisten
válasz
4264adam #36510 üzenetére
2023 nov-ben vettem akkor 115 e Ft volt és csomagolás sérült ként vettem 85 e Ft. Két tállal és 4 keverővel.
[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
válasz
Beni2360 #36509 üzenetére
+1
Amíg nekünk is kis adagra kell én merem ajánlani 30k-ért. 3 év múlva meg ha mégis megadja magát feljebb lépünk Electrolux-ra.
Szülőknél hasonló "Electrolux E5KM1-6" teljesít szolgálatot. 120k de most akciós: euronics-ben:
[Electrolux E5KM1-6] 80 299 Ft[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz
4264adam #36503 üzenetére
Mivel rá néztem és 1000 W és nekem volt egy
1100 W SENCOR gépem és ott már a (600 g liszttel való kenyér dagasztásnál megizzadt. És 15 p után leáll és nem indult csak 20 p után. Odaadtam az unokámnak, ök csak kis tételben használják.
Vettem egy 1200 W Elektroluxot EKM5570
Az elbír 1kg liszt+ adalékokkal kenyér dagasztásnál. Tiszta fém.[ Szerkesztve ]
-
A Tescoba ez a beváltós gyűjtős 5-10-15%-os végösszege kedvezmény ami van jó akciós termékre is?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest