- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
citkar
addikt
Nem szorosan ide tartozó téma, de sokak használják: DDNS.
Korábban no-ip-t használtam, de nemrég költöztem és kipróbáltan a DuckDNS-t.
Most éppen egy ideje nem megy és rákerestem a probléma okára, azt tapasztaltam a vélemények kapcsán, hát ez időnként leáll.
Röviden: ki melyik DDNS-t használja?[ Szerkesztve ]
-
ekkold
őstag
válasz citkar #26101 üzenetére
FreeDNS, nekem bevált, évek óta nem állt le. Elvileg be kéne lépni néha, gyakorlatilag nem okozott problémát, hogy nem nagyon léptem be. Persze az IP-t rendszeresen frissíti a routerem. Nagyon sokféle domainnév közül lehet választani.
http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/ https://www.hobbielektronika.hu/apro/index.php?u=1574
-
-
DJ. Ru$y
félisten
Van aki használ Virtual Machine Manager-t XPenology alatt?
Költöztettem egy ML310-ről egy XPE-t egy DL380p szerverre, ML310-en tudom, hogy futtattam próbából anno VMM-et, most fel akartam tenni DL380p alatt a VMM-et, fel is települ, kiválasztom, hogy melyik kötetet szeretném, hogy használja Cluster létrehozáshoz, majd közli, hogy "A klaszter létrehozása nem sikerült." és bezárja a Virtual Machine Manager-t és ennyi. Neten nem sok minden találtam sajnos.
Redpill loader
DSM 7.2Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
őstag
Nem tudja valaki, ez a hibaüzenet mitől lehet? Újraraktam már a NAS-t, de a hiba megmaradt. Belépve a NAS-ba, random előjön ez az ablak.
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Casoli #26114 üzenetére
Javasolnám, hogy backupolj egyet és tolj rá valami frissebbet. (Én most költöztettem két éles rendszert itthon, fostam, természetesen mindent backupoltam egy 3. DSM-re, de minden adat megmaradt update után is.)
seger-rel együtt kell értenem, főleg 5.x alatt nem engedném az admin usert, ha ki van engedve valamerre, ugyanis pont arra volt azt hiszem valami sérülékenység, amit ki tudnak használni, ha engedélyezve van az admin user.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
VanAzAPénz
tag
válasz zsolt20 #26100 üzenetére
Sziasztok!
J5040-m van és olyan gondom van hogy nemrég telepítettem ARC loaderrel nemrég vett 2x4TB WD H.D.D-l.
Volt másik vasam, arról átmigráltam mindent , restartoltam és kiírja hogy készenlétben van a rendszer. SSH-n beléptem force-ltam hogy a boot ok és belépést követően azt írja hogy minkét kötet tönkre ment.
Azért az gáz lenne ha vatta új vinyókból mindkettő egyszerre menne tönkre.
H.D.D sentinel szerint nincs gond.
Előzményként hogy Vmware-ből is ugynezzel a loader-rl dettó restart után ugyenez lett a vége.
Valakinek ezzel tapasztalata? -
faki_
senior tag
Sziasztok!
Megoldható, hogy egy USB HDD tárolóként/tárhelyként látszódjon DSM 7.2.2-72806 alatt?
-
kgymac
őstag
Meg lehet. Ups (kötelező) + a fel és lecsatolást végző scriptekkel, amit neked kell megírni és ütemezni is.
mdadm-mel kell "bűvészkedned" hozzá.
Kell 3 partíció, mint a belső hdd-knél. Az első kettő egyezik, azokat hozzá kell adni a sys raid1-es tömbjeihez. /proc/mdstat ad infót, hogy melyik partíciót mihez. /dev/sdu1 & /dev/sdu2 valamelyik md0, 1, vagy más indexű tömbhöz. Üres vagy nem dsm alatt használt hdd esetén neked kell partícionálni, de nem kell betenni a scriptekbe.
A /dev/sdu3-mal egy új mdX tömböt kell összeállítani, ahol X eggyel nagyobb, mint a /proc/mdstat -ban lévő legnagyobb mdY.
Utána tudsz kötetet létrehozni az új mdX tömbön, ekkor fog látszani a tároláskezelőben.
A induláskor futó scriptbe már csak az összeállítási parancs kell, majd a felcsatolás a volumeZ-be.
Leálláskor hasonló, de fordított sorrendben. volumeZ lecsatol, majd mdX szétszed.
Ugyanezzel a technikával lehet meglévő tömbböt (basic javasolt csak, különben közel biztos az adatvesztés) usb-s házban felcsatolni, értelem szerint a partícionálás nem kell. Több usb eszköz esetén /dev/sdu az első hdd, abc sorrendben a következő betű a második. A sorrend elvileg bármikor felborulhat egy új pendrive rádugásával is.
Elég nagy odafigyelést igényel, így ha bármi is ismeretlen ebből, inkább neki se állj. Én inkább egy lsi 9211-8i-t használok, abban is van elég tartalék, ha kevés lenne, elég bekapcsolnom az alaplapi sas vezérlőket (hp microserver g7 és g8, dell perc 310/200 hba-kkal, it fw-vel, letiltott alaplapi hba-kkal).Az mdstat töbmbjei kb. így néznek ki:
tömbID : status üzemmód tömböt alkotó partíciókroot@HPN40L:~# grep md /proc/mdstat
md3 : active raid1 sdg5[3] sdf5[2]
md4 : active raid6 sdc5[0] sde5[3] sdb5[2] sdd5[4]
md5 : active raid1 sdf6[0] sdg6[1]
md6 : active raid1 sdh6[0] sdi6[1]
md2 : active raid1 sdi5[3] sdh5[2]
md1 : active raid1 sdb2[0] sdi2[7] sdh2[6] sdg2[5] sdf2[4] sde2[3] sdd2[2] sdc2[1]
md0 : active raid1 sdf1[0] sde1[7] sdb1[6] sdd1[5] sdc1[4] sdg1[3] sdh1[2] sdi1[1] -
kgymac
őstag
válasz Mykroft #26121 üzenetére
Nem saját (syno topicból), de a lényeg benne van, el lehet indulni. Persze, az mdadm paramétereinek megfejtéséért kell egy kis gugli vagy minimális tudás. Még xpeno (már jun1.02b/6.1-en jártak) előtt próbáltam, hogy a teszt hdd-ről (1 disk shr) hogyan lehet lementeni. Ugyanez a megfejtés, mdadm tömb összeállítása, majd az új mdX felcsatolása, utána mentés. Scriptek itt nem lényegesek, de megoldható az mdstat-ból kinyerni a legutolsó tömb id-jét, majd az megnövelhető 1-gyel, tehát akár automatikus is lehetne. Ugyanúgy a /dev/sdu? meg a következő pár drive is összekalapozható shell scripben, némi partíció típus ellenőrzés után csatolhatóak az első két md tömbhöz. Lecsatoláskor azokat a tömböket kell keresni (md0 és md1 nélkül), amiben az sdu3 benne van, ahogy a mount-ban is megkereshető, hogy honnan kéne lecsatolni (volumeY), majd utána szétbontani az mdX-et, ill. kivenni az md0&1-ből az usb-s partíciókat, mert a dsm nem fogja kezelni.[ Szerkesztve ]
-
faki_
senior tag
Köszönöm! Találtam rá utalást pl. itt is, de ez VMware. Nekem nem virtuális gépen fut, hanem egy HP8540p-n, itt nincs ilyen lehetőség vagy nem kerestem eleget.
-
DJ. Ru$y
félisten
Nem virtualitása miatt lehet állítani, hanem a loader tudja, a loader pedig virtuálisan és fizikálisan ugyanaz a loader, szóval csak nem néztél meg minden beállítást, de egyet se félj, bármikor újragenerálhatod a loadert más beállításokkal és 95%, hogy menni fog vele utána ugyanúgy a rendszer mint előtte, de biztonsági másolat legyen, ott az 5%.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
fsdb
aktív tag
Szeretném a gépemben lévő 1TB vincsesztert 4 TB-ra cserélni.
Az ok az üzemidő, csak hogy ilyen is van, 100%-os állapot még torrentel, ajánlott laptop vinyó volt:
Nyáron összeomlott, de csak tápellátási hiba volt, Molex Sata átalakító miatt.
A kötet SHR adatvédelem nélkül szeretném tükrözni, és utána az 1TB-s vinyót eltávolítani.
Mi az SHR-nél az eljárás?[ Szerkesztve ]
Az ön családjában szenved valaki elmebajban? Nem szenved senki! Mindenki élvezi!!!
-
fsdb
aktív tag
Ez hsz_19689-19689 működik shr-nél?
Az ön családjában szenved valaki elmebajban? Nem szenved senki! Mindenki élvezi!!!
-
fsdb
aktív tag
Kicsit visszább olvasva, valószínűleg ez kell nekem: hsz_19625-19625
-
fsdb
aktív tag
Tükrözött, a régit kivettem. mdadm --grow --raid-devices=1 --force /dev/mdX az új meghajtó számával beírtam... Ez rosszul volt leírva nem az új meghajtó száma kell hsz_19689-19689. mdadm --grow --raid-devices=1 --force /dev/md2 ezzel működött.
Viszont nem tudom így a kötetét a tároláskezelőben megnövelni, vagy csak nem találom.[ Szerkesztve ]
-
fsdb
aktív tag
Remek: [link]
-
kgymac
őstag
-
fsdb
aktív tag
válasz kgymac #26133 üzenetére
Valahol olvastam, hogy lehet így. Lehet te írtad a másik fórumban.
Ha egyforma méretű a másik lemez amit mellé teszel, akkor engedi hozzá a méretváltoztatást.
1 lemez van csak, hobbi, most van időm ilyenkor elásom benne magam. Pendrivet megírtam, reggel megpróbálom a parancssoros, terminálos particionálást, ha nem megy majd sírok. (Nem fogok.) Köszönöm, remélem menni fog így is. Már így is belevisz az open SSH win alatt, és a nas a linuxba.[ Szerkesztve ]
-
fsdb
aktív tag
Seagate ironwolf 4TB ez így néz ki kb. méretileg? DSM7.1, Btrfs.Az ön családjában szenved valaki elmebajban? Nem szenved senki! Mindenki élvezi!!!
-
kgymac
őstag
Így kellene kinéznie. Látszik, hogy a tárolókészlet meg lett növelve, 4TB-ből 3.6TB látszik. A köteten is így kellene lennie, nálam is 3.5TB a kötet.
Nálam st4000vn006-3cw104 a típus, állandóan smart raw read error rate és seek error rate hibái vannak. Állítólag ez a "normál" működés, bár nekem nem kis csalódás.szerk: a btrfs a meta adatokhoz használ egy kis helyet, ez megmagyaráz némi tárhely csökkenést.
[ Szerkesztve ]
-
fsdb
aktív tag
válasz kgymac #26136 üzenetére
Köszönöm.
Valami volt a maradék területen, a felhasznált terület mögött, Gparted-del töröltem, lett egy egybefüggő unallocated terület, de így sem tudta a területet növelni. Létrehoztam kiosztatlan területen egy btrfs partíciót, azon néztem mit lehetne csinálni, azon működtek volna a dolgok, de a bővítendő területen nem. Parteddel megnéztem a kiosztást, töröltem a létrehozott partíciót, resizeparttal meg hozzáadtam. Mindkét program benne volt a live ubuntuban. A nason a filestation ikonja valamit csinált, a kötetnél meg kiírt valamit a területről, és ahogy rákattintottam hozzá is adta. Érdekesnek találtam, hogy nem írták a particionálóprogramok a bővítendő btrsf területre a file rendszert.Az ön családjában szenved valaki elmebajban? Nem szenved senki! Mindenki élvezi!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest