Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen TV-t vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Akciókamerák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple MacBook
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Máté94
addikt
válasz
TeeJay
üzenetére
Bekapcsoltam én is. Majd figyelem holnap, amikor ma este kikapcsolom, hogy fogyaszt-e többet kikapcsolva. Előtte nálam minden órában 2 W volt eddig éjszakánként.
Nem vagyok benne biztos, hogy jól érzékelem, de bekapcsolva a kompresszor előmelegítést, mintha az olvasztás utáni elindulások alkalmával az első nagyobb áramfelvétel után azonnal/jobban visszavenne ilyen 250-300 W körülre, és onnan viszonylag lassabban emeli a fordulatot / melegíti talán egy kicsit lassabban a beltéri hőcserélőt.
De ez nélküle is hasonló. Tehát eddig is volt jó 5 perc volt, mire egy kikapcsolt állapotból felmelegítette, és a ventit is magasabb fokozatra kapcsolva elkezdte tolni magából. De majd holnap figyelem. Nehéz összehasonlítani így emlékezetből. -
llacee
őstag
Igen, TeeJay szerlte fel, RXF35F kültéri.
Egyik távirányítóval sem tudtam belépni a menübe
-
TeeJay
félisten
válasz
Máté94
üzenetére
Na meglesem Comfora távirányítóval szerviz menüben

Gyárilag nullán kell legyen
Fűtésben lehet hogy bekapcsolja?Hogy is kell a szerviz menübe lépni?
Már rég csináltamMost jutott eszembe hogy neki már RXF35F kültéri van a beltéri FTXF35E mert az még nem gyárilag wifis 2025-ös széria.
Lehet az F végűben már megy ilyen? Nekem még RXF35E kültéri van -
Strezi
őstag
válasz
llacee
üzenetére
Kompresszort minimálisan melegen tartja, direkt nem forgó, hanem egyenáramamot ad rá. Ha jól emlékszem. Fuji csinálta, pár tiz wattal.
Most daikinokon nem látom, mert egyt mérőn van a kettő és egyik megty folyamatosan, ugye. De, ha annak nyugisabb, egyenletes a fogyasztása akkor nem látszik benne plusz kapcsolgatás. Jav: 25W ingadozxást vélek látni egy egyenletes időszakban.. Szóval lehet annyit "eszik" az álló ... -
TeeJay
félisten
válasz
llacee
üzenetére
Ha jól látom ilyen 20percet fogyaszt 40percet semmit
Szerintem ez valami kommunikáció lesz és ilyenkor a kültéri panel fogyasztása is benne van mert adatokat kell lekérjen attól is.
Na ezt se gondoltam volna.
Tálcafűtés biztos hogy nincs benne mivel nekem is van RXF35E kültérim és karter fűtés sincs benne
Ha a beltérit ventilátor vagy hűtés módban használod majd úgy kapcsolod ki utána is fog vajon ilyet csinálni? -
llacee
őstag
válasz
TeeJay
üzenetére
közben frissítettem a képet, mert lemaradt az eleje. wifihez sokallanám az 50w-ot, mert akkor nyáron ez mérhető lenne a többi gépnél is, ami státuszol, de nem megy.. mindegy nem a világ csak érdekességképp irtam.
A lakás inverteren ugyan igy látszanak a 50w púpok ezen a fázison, így evileg nem a shelly mérése rossz. -
TeeJay
félisten
válasz
llacee
üzenetére
Na ezt megnézem, sajnos nekem olyan mérő van ami az egész lakást méri, cos Fí meg amper meg minden de 10wattot már biztosan tud jelezni így látnám ha fogyaszt.
Beltéri lehet méreget és kommunikál a kültérivel hogy wifin tudjon neked adatokat adni a belső és külső hőfokról? -
TeeJay
félisten
válasz
llacee
üzenetére
Sensira-ban nincs tálcafűtés, biztos hogy kikapcsolt állapotban volt és wifi sem kommunikált? Nálam 1watt alatt kért amikor konnektorból mértem és ki volt nyomva.
Bár majd lenyomok mindent és újra nézem mert mind be van kötve kismegszakítóra így nehezebb nézni
Sensira A C és E van nekem mindben wifi modul -
llacee
őstag
Korábban irtam, a Comfort X-ek hideg időbeni 70W fogyasztásáról.()tálcafűtés)
Most szereltem egy shellyPM-et a Sensira konnektorába is és meglepő módon az is fogyaszt üzemen kívül 50W-ot.
Csak infó/érdekesség jelleggel írtam, mert volt róla szó a Daikin másképp oldja meg, mint a gree. -
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül, hogy egy Gree Comfort Pro klíma esetében, amihez még a régebbi fehér-fekete (középen narancs gomb) távirányító van, ha veszek hozzá egy ugyan ilyen távirányítót Temun, akkor rátudom programozni azt is, hogy párhuzamosan két távirányítóval is lehessen kezelni? Azért kérdezem, mert 5 éves gyerkőc szobájában van a klíma és állandóan a távirányítót akarja piszkálni és gondoltam mielőtt még leejti vagy tönkreteszi az eredetit veszek inkább egy olcsó után gyártottat amit úgymond nem sajnálok.
-
válasz
Lorden
üzenetére
Ilyen hűvös időben nálam inkább leáll, mint leszabályozna, bár nálam 24 fokra van állítva, automata ventilátorral. Pár napja amikor 5-6 fok volt nálam is leszabályzott 180 watt körülre, nem is néztem, milyen meleget fúj, de a hőmérséklet megvolt
Szerintem vedd fentebb 20 fokról, az ígyis-úgyis nagyon hűvös, főleg, ha mozog a levegő.
Vagy vedd le a venti sebességet minimumra, akkor kénytelen lesz melegebb levegőt tolni. -
TeeJay
félisten
[link] Fűteni Gree 2,7kW konzolos
2,9kW-ot tud fűteni 22dB hangerővel ami már azért elviselhető bőven
nagyobbik tesó 3,52kW-os 3,75kW-ig tud felmenni de annak 25dB a minimum fűtési hangereje
Ez padlón fúj így ideálisabb fűteni gyanítom hatékonyabb is mint az oldalfali split ami a plafon alatt van
-
válasz
Lorden
üzenetére
Simán ajánlanék egyébként Gree-t bárkinek előtérbe, folyosóra, nem aktívan használt szobába, kötve hiszem, hogy ott egy Daikin számottevően kevesebbet fogyasztana, a zaj pedig ugye nem releváns, ahogy az sem, hogy nem 0.2 fok pontossággal tartja a hőmérsékletet.
Nálam most egy Amber (nem Royal) van a szomszéd szobában, ami átfúj a dolgozószobámba, ez is teljesen jó. Bár épp újítani akarom, nem a hang miatt, inkább ezt a román akciót szeretném kihasználni, ameddig él, mégis csak jóval alacsonyabb SCOP, sokat használom fűtésre mostanában, és lenne máshol helye az Amber-nek. -
TeeJay
félisten
válasz
-szabi-
üzenetére
Most nincs tejköd, addig jól működnek a klímák
0fok teljesen oké mindnek, ha bejönne a hajnali -15fok ott majd érdemes lesz tesztelni
Ha idén gond lett volna szerintem a decemberi 3hétig ködös idő alatt már mindenki visított volna és lekopogom eddig még egy ügyfél sem hívott
Gree-k Syen-ek Polar Ultimate-ek jól végzik a dolgukat, a többi akinek meg legolcsóbbat raktam és most mégis fűteni akar vele az majd valahogy kibírja
-
-szabi-
addikt
válasz
ecaddsell
üzenetére
Éves napelem szaldó van szóval amíg lehet inkább klíma de ahogy fentebb írtam most én is inkább átkapcsoltam gázra.
A héten egyszer már a Totya is használatban volt. Ott ugye kevésbé kontrollált a hőszabályzás jó meleg is lett, nincs párja.
Viszont ami akkor a klímákkal kapcsolatban bosszantott a nagy meleg ellenére maguktól nem akartak leállni, néha érthetetlen a hőszabályzásuk. -
-
Reggie0
félisten
válasz
kk831228
üzenetére
Menet kozben is. Igy legalabb a hatotav sem csokken, ami amugy sem combos(kb. 100km). Arban ugyan annyi, mintha 72ft-os villanyrol menne, viszont igy parkolas kozben is bekapcsolva maradhat, amig beulok valahova es nem hideg autoba kell beulni. No meg taviranyitorol is tudom inditani, mielott a kocsihoz lemennek.
-
kk831228
addikt
válasz
-szabi-
üzenetére
Meg se próbàltam , Comfora / Perfera pàrossal , fürdetès előtt benyomom 20 percre , ennyi . Vèszmegoldàskènt jó hogy vannak , ha besz..na a gàzkazàn.
Mèg ősszel próbàlgattam , de 2-3 nap utàn a konyhàba semmit nem nyomott ki a szobàból a comfora , a perfera meg mèg messzebb van . Szóval kínlódtam csak kívàncsisàgból , de nem lepett meg hogy a központi az központi.😬 -
Teve6-%
újonc
Jön a sok hó, a hófúvás és ezt beszívja a klíma...parabolás tévék nem fognak működni, rájuk fagy a sok hó, tévé se lesz pár napig. Mikrohullámú net is akadozni fog. Mobil átjátszók rommá lesznek jegesedve. Másszon fel a tornyokra, háztetőkre havasan, viharos szélben akinek 2 anyja van......
-
Reggie0
félisten
válasz
beboke
üzenetére
En pont most szereltem ilyen futest az elektromos automba.

Fontosabb infok:
1) sajnos csak 70% koruli a hatasfoka alapbol, mert nagyon forro kipufogogazt enged ki. Ahhoz, hogy jo legyen a futesi hatasfok a kipufogocsovet egy hocserelore szokas rakotni, ugy mar 95% felettit is el lehet erni.
2) az uzemanyagpumpa viszonylag hangosan kattog, szoval olyan helyre erdemes tenni, ahol nem fog zavarni.
3) Jol le kell szigetelni a kipufogocsovek bekoteset, mert az awab bilincses megoldas nem az igazi, szivarog belole a gaz. Ehhez en 1000 fokig hasznalhato kalyha szigetelot hasznaltam. A 300 fokos szilikon nem jo, mert maximalis teljesitmenyen 400 fokig is felmegy a kipufogogaz homerseklete.
4) ki kell egetni, mint egy elektromos rezsot, mert a gyartasi maradvanyoknak a belsejeben szaga van egy ideig. En fejfajast is kaptam tole parszor, bar eleg hipohonder vagyok. Utana hibatlan.Viszont nekem a kocsiban bevalt, 50% feletti teljesitmenyen meg most sem kellett hasznalnom.

-
-szabi-
addikt
Elgondolkodtam érdemesebb volna e most ebben az időben visszaállni gázfűtésre.
Comfort X klímák vagy óránként állnak ki olvasztásra kb fél-egy percig hideg levegőt fúj, elég kényelmetlen.
Matekozta ezt már valaki? -
MrCsiT
addikt
Sziasztok,
Gree++ appban rendben fel van véve 3 klíma. Ezek szépen szabályozhatóak is.
Ami feltűnt, hogy az appban az "Energia" menü azt írja, hogy "Még nem érkeztek energia adatok", amit nem értek, mert jó ideje megvannak a klímák (csak nem nagyon használtam az appot, amíg folyton elfelejtette a felvett klímákat, viszont 1-2 frissítés óta már ezzel nincs gond).
Adatok frissítése (lefelé húzással) sem hoz változást.Mitől lesznek ott energia értékek?

jjohn: az egyiken már megcsináltam a wifi frissítést az 1.31-re, nem tapasztaltam egyelőre hibát vele.
-
Teve6-%
újonc
Nincs kedvem fával tüzelni, szarakodni vele. Hamarosan elromlik a gázkazán, több mint 20 éves.
-
Teve6-%
újonc
Asztalnál ülve sokszor fázok 20 fokban, gázzal épp a 12ft/kw árban vagyok. Régi gázkazán van, lehet 20ft/kw jön ki a vége, ha a kazán veszteségét is beleszámoljuk.
Van vegyes kazán is, vagy 10 m3 tartalék kemény fával, ingyen kaptam. -
Teve6-%
újonc
Gree Amber az Gree Amber Royal akart lenni, Royal kimaradt.
1,2 millióba kerülő H tarifán üzemeltetett klímához, még nem lett hozzáadva 10 év fogyasztása a klímának. Az + 1 millió.
Gázkazán helyett kellene 3 darab 3,5 kw Gree Amber Royal.... -
Teve6-%
újonc
Lehet fűtésre Gree Amber helyett elég lesz egy 160w teljesítményű fűtő takaró.
Számoljunk: Fűtőtakaró ára 33 ezer forint.
Gree Amber 3,5 kw H tarifás árammal kiépítve 1,1 millió vagy 1,3 millió vagy több.
70 ft kerül ma 1 kw áram.1.200.000 forint osztva 70 ft/kw áram árral = 17142 óra sima hősugárzós fűtés.
17142 óra fűtés osztva 3650 nappal = 4,7 kw / nap fűtés jön ki a klíma árából 10 éven át, minden nap.
Lehet nem veszek klímát fűteni, marad a régi gázkazán + villanypárna, vagy kis 450-750 wattos hősugárzó az asztal alá.
Új hozzászólás Aktív témák
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- Xiaomi Redmi Pad 2 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Újszerű Acer Aspire A515 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB SSD - Win11
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" Ryzen 5 4680U 6magos! 16GB 512GB 1 év garancia
- 100/100! - 0 Perc! WD BLACK SN850P 2 TB! Playstation 5
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest