- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- HP notebook topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Virag.h
aktív tag
Az lenne a kerdesem h egy merevlemez mikor gariztathato?
pl 5 bad sector utan? Vagy 90% kondicio?
van egyalktalan erre hivatalos leiras vagy gyarto fuggo? Koszi -
Gardaai
senior tag
Ide is bedobom hátha jobban témába vág: [link]
Ötletek? -
tibaimp
nagyúr
válasz
leikomessi #56384 üzenetére
Én is az alaplapi csatira szavaznék. A SATA 2 sebesség nem fogja befolyásolni a HDD-t, mivel az 3Gbit/sec, vagyis ~375MB/sec, ami jóval több a mai modern HDD-k sebességétől is!
-
leikomessi
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy alaplap 2 db SATA 3 és 2 db SATA 2 porttal. Előbbire 2 db SSD van kötve ezekhez nem nyúlnék, a másik kettőn 2 db SATA3 HDD.
Van egy két portos PCI-E SATA3 bővítőkártyám is.
Az alaplapi SATA 2-es vagy a bővítőkártya SATA 3-as portjaira kerüljön a két HDD? Szerintem nagy sebességnövekedés nem lenne várható ellenben stabilabbnak gondolom az alaplapi portokat.
Köszönöm a válaszokat. -
Chrystall
senior tag
válasz
King Unique #56382 üzenetére
Hackintosh a MacOS
-
King Unique
titán
válasz
Chrystall #56381 üzenetére
Mármint ha normál, PC-s laptop, akkor azon macOS max. Hackintosh tákolással van, ha standard Mac, akkor meg a Windows működése nem feltétlen lesz azon százas.
Az eleve bajos, ha az USB-kábel csatlakozójának mozdítására van csak megfelelő működés, akkor ott eleve csatlakozási, érintkezési probléma van, mint már említve volt.
Ha a macOS detektálja a külső HDD-t, akkor addig kell lementeni róla az adatokat amíg lehet, pláne ha szektorhibás.
-
Chrystall
senior tag
válasz
King Unique #56379 üzenetére
Ugyanarról a gépről és USB portról van szó. Egyszerre fut a gépen Windows és MacOS. Tudja a laptop mind a kettőt. Mac-en is van néha csipogás, ott is meg kell mozgatni és abbahagyja.
-
Mr.Mercury
aktív tag
válasz
King Unique #56378 üzenetére
@Chrystall, King Unique köszi a választ!
Egyébként egymás mellett van a két partíció, így akkor próbálkozom majd a Windows lemezkezelőjével.
-
King Unique
titán
válasz
Chrystall #56369 üzenetére
"ha bedugom, akkor csipog, és nem csinál semmit, olyankor megmozgatom a dugóját az aljzatánál és egyszer abbahagyja és megjelenik."
Vagyis eleve csatlakozási, érintkezési probléma van az USB-ajzat és az USB-kábel csatlakozója között, ami nem éppen a legjobb, pláne sokszor ismételve... + Ha nem USB 3.X porthoz van csatlakoztatva a 2,5" külső merevlemez, akkor az elégtelen USB-s tápellátás is gondot okozhat.
A Windows akkor nem detektálja az eszközt, jelen esetben a külső merevlemezt, ha az sem az eszközkezelőben, sem a lemezkezelőben nem jelenik meg.
Ha Macen a macOS detektálja a külső merevlemezt és hozzá lehet férni a tartalmához, akkor normál esetben PC-n a Windowsnak is kellene. Persze ha a PC-nél az előbb említett USB-s csatlakozási, érintkezési probléma van, akkor nem meglepő ha nem működik. -
King Unique
titán
válasz
Mr.Mercury #56374 üzenetére
How to Extend Volume or Partition in Windows 10
Az üres partíciót először törölni kell, majd utána lehet a meglévő partíciónál a kiterjesztés.
Viszont ez csak akkor oldható meg (alaplemezként) a Windows lemezkezelőjével, ha a hozzáadni kívánt lemezterület közvetlenül a kiterjeszteni kívánt partíció mellett és után helyezkedik el, egyéb esetben nem, max. 3rd party particionáló programmal. -
Chrystall
senior tag
válasz
Mr.Mercury #56376 üzenetére
nem
-
Chrystall
senior tag
válasz
Mr.Mercury #56374 üzenetére
Üres partíciót törlöd, a meglevőnél Extend.
-
Mr.Mercury
aktív tag
Sziasztok!
Tudom, hogy nem teljesen témába vágó a kérdésem, de jobb gyűjtőtopikot nem találtam hozzá: annyit szeretnék kérdezni, hogy amennyiben egy kettéparticionált HDD-nél az egyik partíciót (ami tök üres) szeretném összevonni a másikkal, ahol viszont vannak adatok, milyen eséllyel bukom az adatokat azon a partíción, ahová "beolvasztanám" a másikat? Nem arra gondolok, hogy erre most van egy konkrét %-os szám, de mivel nincs módom biztonsági mentést készíteni az adatokról, így ha alapból nagy a rizikó, akkor inkább várok azzal az egyesítéssel...
-
Chrystall
senior tag
válasz
Doky586 #56372 üzenetére
Windowsban semmi, mintha nem lenne csatlakoztatva. MacOS-en bejön, megjelenik, lehet browse-olni rajta, kimásolni, csak lassan. Pedig fura mert NTFS. Sok file-t nem másol át. Amikor keresgélsz, lassabban jönnek be a dolgok, de pl. van hogy több gigás file-t hamar átrak, egy-egy file esik meg, hogy sokat gondolkodik. Tehát file-onként változik a gyorsaság, van amit normál sebességgel átrak, van amit nem, van hogy nem is látja. Plussz néha ez hogy ha bedugod pittyeg, de ha megmozgatod a kábelét megjavul.
-
-
daavidvhs
csendes újonc
válasz
MCGaiwer #56367 üzenetére
Azok még javíthatóak. HDSentinel-ben a Reinitalize disk surface funkcióval - vagy ha esetleg az nem menne, HDTunePro-ban erase, azon belül is zero fill funkcióval tudod javítani. (Természetesen előtte ments le minden adatot róla mert ez mindent törölni fog a lemezről. )
-
Chrystall
senior tag
Sziasztok! WD MyPassport sajnos nem jelenik meg ha rádugom a Windows gépre. Partition Managerben sem. Már korábban is be volt lassulva eléggé, de lehetett rá meg róla másolni. Multkor kitöröltem egy nagy könvytárat, órák alatt se fejezte be, nem lehetett megszakítani a törlést. Kihúztam a kábelt. Azóta nem jelenik meg. NTFS amúgy. MacOS-en megjelenik elég lassan, és ki is lehet róla lassan másolni adatokat. De sok az olvashatatlan fájl.
Amúgy már régebb óta volt vele olyan gond, hogy ha bedugom, akkor csipog, és nem csinál semmit, olyankor megmozgatom a dugóját az aljzatánál és egyszer abbahagyja és megjelenik.
Most ez vajon valami szoftveres vagy hardver hiba ami van? -
AssAssynn
addikt
Hali.
Nem tudom hol tegyem fel a kérdésemet, először itt próbálkozom. Adott egy laptop, amiben van egy HDD. Ha az egeret mozgatom, akkor folyton hallom a HDD hangját, ha a touchpadot használom, akkor néma marad. Mi okozza ezt?
-
daavidvhs
csendes újonc
HDSentinel mit ír pontosan? Gyenge vagy hibás szektor?
-
MCGaiwer
addikt
WD30PURX hddmen lett pár hibás szektor (32). Nem tárolok rajta fontos adatot.
Ha jól tudom formázás esetén a HDD elméletileg kiszűri és tartalékokkal helyettesíti a hibás szektorokat, de nem tudom, ez mennyire megbízható. Gondoltam arra, hogy kisebb partíciót csinálok rajta, de nem tudom, hogy lehetséges-e valahogy a hibás szektorokat a nem felhasznált tárhelyre (unallocated space) kényszeríteni. -
daavidvhs
csendes újonc
"Szerencsére" pont aközben lett ilyen, hogy átmentettem egy másikra amik ezen voltak. Megkísérlek egy szektorjavítást, aztán ha mást nem olyat jó lesz tárolni ami nem olyan fontos. Azért ez meglepett hogy kb 2 teleírást bírt ki, szerintem ezután maradok a Seagate-nél inkább..
-
King Unique
titán
válasz
daavidvhs #56361 üzenetére
• HDS
—►
Nem tökéletes a merevlemezem, mit lehet tenni?
• Toshiba Storage DIagnostic ToolHa sikerül lementeni róla az adatokat, akkor utána lehet nyüstölni ilyen-olyan tesztekkel, jó esetben egy olvasásteszt vagy inkább teljes önteszt / írásteszt stabilizálhatja a gyenge szektoros HDD állapotát, átkerülhetnek a tartalék területre ahol nem sok vizet zavarnak.
Egyébként igen, a sokat szidott Seagate HDD-k nálam is gond nélkül mennek (kopp-kopp), a Toshiba és a WD meg hullanak, legutóbb egy 2,5" WD kezdte el gyártani a gyenge szektorokat mindenféle előjel nélkül.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
daavidvhs #56361 üzenetére
Ez egy P300-as széria, 2 év garral. Kifogtál egy rossz példányt, de az igaz, hogy nem a legjobb sorozat, nem véletlen 2 év gar van csak rá gyárilag is. Ez úgy néz ki, így az elmondásod szerint, hogy sajnos kuka lesz.... Mentsd le még az adatokat, ha még engedi egyáltalán.
-
daavidvhs
csendes újonc
-
-
-
Aureal
őstag
Nagyon keveset ment, egykor újonnan vett, WD 240 gigás sata hdd iszonyat lassú. Főleg csak adattárolásra használtuk, os nem volt rá telepítve. Sentinel szerint nagy gond nincs, de a képek eléggé beszédesek, hogy vmi nem smakkol vele. De mi lehet a probléma? [kép] és [kép]
Egy kb. 120 KB-os jpg fájlt is fél perc róla megnyitni. -
nagyfejü
őstag
Sziasztok!
Dokkoloban van a HDD. Érdekes módon eddig ha másoltam rá elég lassan kb.30MB/s al másolt!
Tegnap a másolásnál 60-100 MB/s volt a sebesség!
Most ismét lassú!
Ez csak nekem anomália , vagy mitől lehet? Semmin nem lett változtatva !
üdv -
-
-
roseA580
tag
válasz
Laraxior #56340 üzenetére
Szia!
Szerintem kuka a HDD, újabb HDS verzió sem fogja megjavítani! (én mindig a legújabbat használom mivel megvettem)
Én is már többször ugyanúgy jártam mint Te!
Általában semmi gond a HDD-vel amig nem akarom lementeni a tartalmát...Lehet néha javítani valamit a HDS-sel, de nem igen lesz tartós a javulás!
Most egy 8 TB-os HDD-vel jártam úgy hogy 1 hét után újra megjelentek javíthatatlan olvasási hibák rajta, szerencsére lelehetett másolni róla a 8 TB anyagot csak egy file sérült meg, egy nap alatt sikerült a másolás. -
-
-
Laraxior
titán
Van egy pár külső winyom, többnyire WD, 4-5TB mérettel. Most vettem egy nagyobbat, hogy a sok "kicsiről" áttegyek mindent a nagyra, egyben legyen minden.
Pár fájlnál elkezdett lassulni a másolás és meg is állt, elengedtem azt a pár filmet inkább, de a HDSben mire leszedtem mindent a winyoról leesett 96%-ról 85%-ra.
Kukázzam, vagy még azért helyrepofozza vajon a HDS?(Tudom, régi verzió, de ez ingyenörök reges volt anno egy napig belehetett húzni)
Vagy esetleg akármilyen tanács? Most tök üres már.
-
-
King Unique
titán
-
adzam
kezdő
válasz
tibaimp #56330 üzenetére
Köszönöm, de ez nem cicereg, inkább "pittyeg", bár most csendben van. Nem igazán értem, mert teljes formázást kapott, kb. 9 órán át, majd felment rá 3,5 TB anyag, utána órákig próbáltam rendbetenni a bootloadert. (Dual Win-Ubuntu, valamiért átköltözött a cserélendő HDD-re SSD-ről. Húzhattam újra a Wint...) Kapott a gép egy BIOS frissítést is, jól el voltam maradva a verziókkkal. Visszatettem a régit, egyelőre csendben van. Esetleg bejáródott?
Vissza sem merném vinni, tuti a szervizben meg sem mukkanna...
-
galaxys80
veterán
Van egy régi Toshiba külső HDD-m. HDS szerint 100/65 az állapota. 26 hibás szektorral. Volt már róla adatvesztés is és nem ismerte fel a PC sem rendesen. Sikerült végül formázni EU-n alatt. Most működik, de a fenti értékekkel. Érdemes ezzel foglalkozni még vagy mehet a szeméttelepre?
-
adzam
kezdő
Sziasztok!
Új WD64PURZ időnként csipogó hangot ad. Nem zörög, vagy kattog, olyan, mint telefonon a billentyűzet hangja: "bip, bip" HDSentinel szerint tökéletes... A csatlakozásokban nem látok hibát. Kezdjek aggódni? -
Nem rég nekem is volt egy hasonló esetem, de a lemez nem állt le csak nagyon hallgatózva és ráfogva éreztem hogy van egy pont amin folyvást megakad. Volt belül egy kis tompa katt 1db ami folyton ismétlődött szabályos időközönként. Végül fogtam egy programot [link] ráeresztettem és sikeresen lementettem mindent. Lehet szerencsém volt most ebben az esetben. A Windows csak a lemezkezelőben látta a lemezt borult felosztásban, és a mentő program is ezért tudtam vele próbálkozni. A HD Sentinel meg teljesen hibátlanra írja, érdekes. Azóta még nem nyúltam hozzá, semmit nem próbáltam vele csinálni, jelenleg ráérős kategória nálam, pótoltam a helyét.
-
Sa-K
újonc
Sziasztok! Gondoltam, hátha találkozott már valaki ilyen problémával, mint én, és valami megoldásra is jutott. Felvázolnám: van egy kb fél éve vásárolt WD RED 4TB merevlemezem, amit kb 2 hónapja helyeztem üzembe egy dokkolón való használatra, adatmentés céljából. Tegnapelőtt még olvastam, meg írtam, majd tegnap délután az asztali gépem bekapcsolásakor rövid ideig halk kattogó hangot hallottam felőle. Este szerettem volna írni rá, de nem találtam a meghajtót. Minden bekapcsoláskor hallani ezt a halk ütemes, néha kissé ritkább, majd ismét sűrűbb kattogó hangot, de a gép (Win10) nem ismeri fel. Majd a hang abba marad. A lemez felpörög a kattogó hang előtt, és a pörgés hallatszik is a kattogás ideje alatt. Másik HDD-t a dokkolóba téve (kb ugyanolyat, mint ami nem jó) - hibátlanul tudok írni, olvasni. A dokkoló kb 10 éves. Recuva sem ismeri fel a HDD-t. Ja, visszaálltam korábbi Win7-re, ott volt egy Hard disk Sentinel, ami mintha olvasott volna valamit a lemez infóiról, de pl a serial number valami kevéssé értelmes, sok egyforma számból állt. Na, túl hosszú voltam, szóval kérdésem, hogy találkozott-e valaki hasonló esettel?
-
KBalázs34
tag
válasz
tibaimp #56321 üzenetére
Én is arra gondoltam, de már rá költeni nem akarok ha nem muszáj!
Laptopot szeretnék venni!
Minden 1! Csak az adataimat tudjam visszahozni!
Azért köszi a segítséged!
Majd lehet megróbálom megvariálni hogy elsőre csak az ssd legyen benne aztán rákötöm folyamatosan a többit de csak akkor hogy le mentettem az adatokat -
KBalázs34
tag
válasz
tibaimp #56319 üzenetére
Én is alaplapra gyanakodtam! Sata kábelt cseréltem de ugyan az a probléma, de érdekes hogy hdd meg fut rajta!
Tápot kb fél éve cseréltem egy Deepcool 450 Wattos tápra mert az elöző kb 14 éves 400 Wattos Codegen táp volt!
Mondjuk Le akarom cserélni a gépet Laptopra mert a gépem nem támogatja a win 11 mert már régi!
Gigabyte 2011 es alaplap pontos tipusát most fejből nem tudom. AMD s ! -
KBalázs34
tag
válasz
tibaimp #56317 üzenetére
Értem! Azért köszi! Az nekem is furcsa, de néha össze vissza cserélgeti! Mondjuk régebben gond volt a sata portokkal a 0. ba volt az Ssd sokáog utánna valami történt sokszor lefagyott meg nem töltött be a wondows és nem tudom miért aztán átraktam másik sata portba ott mükődött, aztán megint csinálta és megint át kelett raknom ez kb 1 évvel ezelött volt most müködik de azóta újra raktam a windowst!
Nem tudom hogy működik a 0. Port ba azóta nem próbáltam! -
tibaimp
nagyúr
válasz
KBalázs34 #56315 üzenetére
Ott nincs, csak M2-es csati SATA SSD esetén van az egyik SATA port letiltva (mivel azt a portot az M2-es SSD használja, csak nem SATA kábellal van összekötve, szóval logikus).
A Lemez 0 nem probléma, a HDS így számoz!
Az a fura, hogy a Lemez 0, tudomásom szerint, a boot meghajtónak kellene lennie!!! És ugye nem az, ahogy nézem az SSD az, ami meg a Lemez 2. Ez fura -
KBalázs34
tag
válasz
tibaimp #56313 üzenetére
100/100 as a régi amiről eltüntek az adatok a másik meg hardver aprórol van wd purple 2 Tb os 100/100 as de a lemezem is wd purple 2 Tb os amiről eltünt az adat! Eddig még nem történt ilyen hogy beraktam egy hdd pluszba!
Ssd 128 gb os 2,5 colos sata!
Akkor lehet hogy az lett vele amit te mondasz!
Erre nem gondoltam!
De gondolom az adatokat vissza tudom nyerni?
Még mindig scanneli a program és látom hogy meg vannak az adatok csak sokáig tart! Azokat elvileg vissza tudom állítani amit beraktam hdd re?
Ha sikerül akkor kiveszem azt a hdd t vagy átrakom egy másik sata portba -
tibaimp
nagyúr
válasz
KBalázs34 #56312 üzenetére
A HDS megfelelőnek látja az új HDD-t is, vagyis 100/100?
Az új HDD, vacsi új, vagy valami használt cucc?
Az adatok az új, most betett HDD-ről tűntek el, vagy a korábban gépben volt HDD-ről?
A gépben lévő SSD M2-es SATA alapú, vagy 2,5 colos? Csak mert, ha M2-es és SATA alapú, az bizonyos SATA csatit, általában a 0 jelzésűt, kilövi!! -
KBalázs34
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hogy tegnap be raktam egy merevlemezt a gépbe így 3 db hdd van meg egy ssd!
A gond ott kezdődött hogy amikor újra bekapcsoltam a gépet bejött windows és a hdd sentinel jött fel autómatikusan és mögötte fekete képernyő fogadott de tudtam mozgatni az egeret de azon kívűl nem tudtam semmit csinálni, újra inditottam a gépet és mi elött betöltötte a windowst elkezdte javítani azt a hdd t amiről el tüntek a 2 Tb nyi adatom!
Kérdésem az lenne hogy ez mi történhetett?
Segítségeteket előre is köszönömKözben letöltöttem egy data recovery programot azzal most scannelem az adatok megvannak csak vissza kell állítanom és kb majdnem fél napja megy!
-
King Unique
titán
válasz
F4ther #56306 üzenetére
Mármint egy 3rd party tákolmány tool és firmware, nem a WD által kiadott, meg "USB-s WD-khez alkalmazható firmware patch" is érdekes, amikor számtalan féle My Passport van...
Első dolga, mármint hogy ilyen vagy egyéb tákolással nekiesnek, meg pláne hogy a WD My Passportoknál hardveres titkosítás van, ahol az USB helyett a SATA-s csatlakozás pont megnehezítheti az adatmentést?
-
ricsip
addikt
Ha megvagy a mentéssel, és már nincs komoly tétje, én megpróbálkoznék a helyedben egy command-line tool-al (smartmontools), és abban lefuttatnám a teljes offline meg extended self-testeket:
https://prohardver.hu/tema/hdd_problema_segitsetek/hsz_56230-56230.html
illetve az eszköz log-jait is le lehet vele kérdezni, a standard SMART log-nál sokkal részletesebb log-jai is vannak a gyártóknak (pl. SEAGATE -nél a FARM log), enterprise kategóriás diszkeknél főleg
-
zoltanz
nagyúr
válasz
King Unique #56277 üzenetére
" jó hír, hogy az ilyen hibás szektorok már nem jelentenek problémát, mivel azok már nem kerülnek használtra. "
Értem. Köszi.
A kérdés gyenge szektorokra vonatkozott. Elvileg Smart-nak ezt is úgy kéne kezelnie mint bad szektorokat, elkülönítve. Windows Xp lassú formázással elkészítve problémamenntesenek kellene lennie, mint a bad szektorosnak. -
válasz
ricsip #56293 üzenetére
(Szóval mentem az adataimat (8TB HDD...7452.0GB). A lemez majdnem tele volt, de még nem kritikusan. Másodjára kezdtem neki, mert újraindult a gépem, gondolom Windows frissítés miatt az éjszaka.) Ok, ezt most nem tudom melyik topikba is kellene írnom, mert ami miatt ide hoztam az hogy ránéztem a HD Sentinel -re és szerinte a lemez hibátlan. Vagyis valami bibi történhetett, talán ahogy használtam, pedig vigyáztam a leállítással, leválasztottam mindig stb....sok nap van feltüntetve. Arra gondoltam, ha lementettem mindent utána vissza klónozok és lesz két példányom mindenből. A lemez nem lesz atom biztos, de ezt elkönyveljük, jobb mint nélküle.
-
F4ther
tag
válasz
King Unique #56305 üzenetére
Nekem pl a helyzet az, hogy nem tudom írni a firmware-t usb-n keresztül. Elvileg satán keresztül nagyobb az esélye hogy sikerüljön - igy kiküszöbölve a firmware bug-ot. A HDD opensuperclone tool-jában van egy beépített direkt a USB-s WD-khez alkalmazható firmware patch. Valamint az adatmentő cégeknek is az első dolga ezekkel a WD-s meghajtókkal, hogy rápattintják a megfelelő PC-3000-es USB-SATA konverter PCB-t és nem is próbálkoznak USB-n keresztül.
-
King Unique
titán
válasz
ricsip #56304 üzenetére
Akkor azt kellett volna írni, meg azon 2 gyártó termékeit, nem általánosítva az összesre...
Nem feltétlen, maga a SATA-USB adapter nem szokott csak úgy tönkremenni ezekben, max. inkább az USB-s csatlakozó, de az utóbbi is csak erős feszegetés hatására szokott leválni rossz esetben a PCB-ről, ami eleve user error.
Ha a HDD lesz szektorhibás, akkor viszont kb. majdnem mindegy is hogy integrált USB-s vagy különálló SATA-USB adapteres megoldás. -
ricsip
addikt
válasz
King Unique #56303 üzenetére
Igen, a gyári külső doboz, gyárilag beleszerelt és usb-s pcb-jű hdd-vel.
Sok esetben az usb konverter vagy a pcb-n az usb csatlakozó kotlik meg (nekem is van 1 ilyenem, azóta undorodom az egész kategóriától), amikor a diszk amúgy teljesen hibátlan. Csak hát ha nem sata, hanem usb-t kellene átforrasztani sata-ra, az már nemcsak az átlagembernek, hanem pl. a magamfajta nem tákolós IT- szakmunkásnak is necces. -
King Unique
titán
válasz
ricsip #56302 üzenetére
Mármint a 2,5" Toshiba és WD gyárilag készre szerelt külső merevlemezekre célzol, mert csak és kizárólag azoknál van ilyen integrált USB-s megoldás, a többinél nincsen.
Már ha beszarik, mert ugye normál esetben nem és gond nélkül működhet évekig. + Ennyi erővel egy belső HDD / SSD is tönkremehet, lehet szektorhibás vagy firmware hibás, amin nyilván nem fog segíteni, hogy épp SATA-n van csatlakoztatva.
Pont hogy biztonsági másolat célra is sokan vesznek és használnak ilyen külső HDD-ket, elég bevett szokás.
-
ricsip
addikt
válasz
F4ther #56297 üzenetére
Mindenki utána bánja meg egy életre ezeket a külső házas usb hdd-ket, mikor valamiért beszarik náluk, és az usb-s házból kisebészkedve nem tudja az ember egy csupasz sata-ra csak úgy rádugni adatmentés idejére.
Ezeket a szarokat nem lenne szabad hagyni árusítani sehol, főleg olyanoknak nem akik nem csinálnak róla még életében rendszeresen mentést (magyarul a hazai átlagemberek 99%-a). -
F4ther
tag
válasz
King Unique #56300 üzenetére
Szeriten meg horgászni nem érdemes ha visszadobom a halat, kinek mi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Revolut
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Megszórta One UI 7-tel a Samsung az A-szériát
- További aktív témák...
- Western Digital Ultrastar DC HC550 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- Samsung 980 PRO 2TB M.2 NVMe ssd eladó /Garanciás/
- Synology 3.5" 8TB SATA3 HDD (HAT5310-8T) Új, bontatlan, garanciával!
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.100-12.600 MBs - Eladó!
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Fotó állvány eladó
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest