Hirdetés
- Projektor topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Steam Deck
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- Nem kell még temetni: 2 éves órajelcsúcsot döntöttek meg Raptor Lake-kel
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Napokon belül váratlan versenyzővel bővül a VGA-piac
- Analóg fényképezés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vampire2nd
csendes tag
-
Semin
őstag
Valóban érdekes de, ezek szerint a Legion BIOS/SW optija - hasonlóan a gen. 1-hez- közel sem tökéletes. Mondjuk annak fényében hogy az Xbox Ally X-ben vastagon benne van az MS keze várható volt. A kommentek alapján 1-2 LG2 tulaj biztosan elégedetlen a géppel.
-
LeventeV
őstag
I Tested Forza Horizon 6 on ALL Windows Handhelds - ETA PRIME
Itt már azért rendesen kijön az Xbox Ally X előnye a sima X-el szemben.
( ha csak ugye 17w-ból kell megélni
)
Itt pedig Auto SR-rel fűszerezve :
ROG Xbox Ally X - Forza Horizon 6 Performance Tested!!Azért ez konkrétan áll leejtős :
720p Game- Auto SR 4K - High Preset -TAA - 35W : [kép]Nekem ebből az a meglepő, hogy a Legion Go 2 le van maradva az Xbox Ally X-hez képest.
-
Semin
őstag
I Tested Forza Horizon 6 on ALL Windows Handhelds - ETA PRIME
Itt már azért rendesen kijön az Xbox Ally X előnye a sima X-el szemben.
( ha csak ugye 17w-ból kell megélni
)
Itt pedig Auto SR-rel fűszerezve :
ROG Xbox Ally X - Forza Horizon 6 Performance Tested!!Azért ez konkrétan áll leejtős :
720p Game- Auto SR 4K - High Preset -TAA - 35W : [kép] -
kissbill
tag
Szia, nálam ez a helyzet. Hétvégén remélem oda jutok és lemérem neked.
Varom, varjuk, koszi !
-
Vampire2nd
csendes tag
-
icemad
nagyúr
Sima ROG allyn meglehet nézni, hogy mennyi órát ment? Kíváncsi vagyok rá. Az lenne jó, ha külön mutatná a frissítéssel töltött időt meg a játék időt is.
-
Semin
őstag
Auto SR For ROG Xbox Ally X Is Here! Best Use For An NPU In A Handheld
Még Insider beta , de már most nagyon impresszív.
Végre van értelme az NPU-nak
(ennek megfelelően csak XAX-on elréhető) -
Semin
őstag
-
kissbill
tag
Van olyan aki esetleg Extreme-el indult es Xbox Ally-lett ?
A ventillator hangereje maxon nagy kulonbsegu ? Halkabb az Xboxos ? sokkal akar ?koszi
-
axlfsi
veterán
-
Semin
őstag
-
Kerio
őstag
-
axlfsi
veterán
-
affli
tag
Új graf. driver jelent meg mai dátummal rog allyhoz és x-hez
-
Semin
őstag
-
axlfsi
veterán
Új BIOS elérhető mindkét X-en : ROG Xbox Ally X 316 & ROG Xbox Ally BIOS 318
Az XAX kapott új audio funkciót is (és javítva is lett egy hiba):
- Support BT LE Audio out-band SMONO.
- Fixed SPL settings issue of Manual mode.Valamint a Gaming mode-ba érkezik egy nagyon-nagyon hiánypótló funció: [link]
Illetve tűkön ülve várjuk az AUTO SR-t
Hali!
Nem tudod, a régebbi generációk (Ally Z1 E, Ally X) is megkapták, megkapják?
-
Semin
őstag
Új BIOS elérhető mindkét X-en : ROG Xbox Ally X 316 & ROG Xbox Ally BIOS 318
Az XAX kapott új audio funkciót is (és javítva is lett egy hiba):
- Support BT LE Audio out-band SMONO.
- Fixed SPL settings issue of Manual mode.Valamint a Gaming mode-ba érkezik egy nagyon-nagyon hiánypótló funció: [link]
Illetve tűkön ülve várjuk az AUTO SR-t
-
Semin
őstag
-
peet05
senior tag
-
peet05
senior tag
Most akkor ezen mennyi VRAM van 8 GB vagy 12 GB ?
Nem írja sehol
Az 5070Ti 12GB.
-
ImpersonatoR
addikt
Ha valaki esetleg keresi:
ASUS ROG XG Mobile GC34R RTX 5070 Ti - Dokkoló állomás | Alza.hu
(eléggé vacak volt elérhetősége itthon)Most akkor ezen mennyi VRAM van 8 GB vagy 12 GB ?
Nem írja sehol
-
Semin
őstag
Ha valaki esetleg keresi:
ASUS ROG XG Mobile GC34R RTX 5070 Ti - Dokkoló állomás | Alza.hu
(eléggé vacak volt elérhetősége itthon) -
Semin
őstag
Note 2 ha nem vagy ott a letöltési csík végén és nem nyomsz rá a "Confirm" -ra akkor magától újraindul a gép egy kis idő múlva és belép a BIOS ba, mint ha mi sem történt volna.
Természetesen amit letöltött elveszik és kezdheted teljesen előröl az egészet.
Lazán ott hagytam csináltam a dolgom hiba volt.
A SD után olyanok voltak az ASUS megoldásai mintha léptem volna 10 évet vissza az időben. Félre ne értsétek a XAX ereje vitathatatlan, de túl van bonyolítva.
-
ImpersonatoR
addikt
Note 2 ha nem vagy ott a letöltési csík végén és nem nyomsz rá a "Confirm" -ra akkor magától újraindul a gép egy kis idő múlva és belép a BIOS ba, mint ha mi sem történt volna.
Természetesen amit letöltött elveszik és kezdheted teljesen előröl az egészet.
Lazán ott hagytam csináltam a dolgom hiba volt.
-
Semin
őstag
Jó akkor biosból Cloud Recovery.
Megpróbálom az életbe nem gondoltam volna hogy sima USB nem jó hozzá.
Remélem ezzel működni fog.
Lassú, és vagy 500x fog újraindulni. Normális, ne aggódj
-
ImpersonatoR
addikt
Jó akkor biosból Cloud Recovery.
Megpróbálom az életbe nem gondoltam volna hogy sima USB nem jó hozzá.
Remélem ezzel működni fog.
-
Semin
őstag
Tiszta telepítés gyári SSD -re hivatalos Win11 USB kulcsról. (Win 11 Home)
Felrakok minden updatet Win update / armory crate SE / myasus és továbbra sincs FSE mode a gépház / játék módban holott előtte volt a "gyári" windows al és kéne is hogy legyen natívan de akkor sincs ott.Én telepítettem már újra SSD csere miatt. Semmilyen USB kulcs nem kell hozzá, cloud recovery kell BIOS-ból. Ellenkező esetben sima win 11 megy fel, nem a specifikus.
@peet05:
Pontosan
-
peet05
senior tag
Felrakok minden updatet Win update / armory crate SE / myasus és továbbra sincs FSE mode a gépház / játék módban holott előtte volt a "gyári" windows al és kéne is hogy legyen natívan de akkor sincs ott.Nem lehet, hogy ez csak a Cloud Recovery-vel lesz megint elérhető, mármint azzal a telepítéssel, ami Xbox Ally specifikus?
-
ImpersonatoR
addikt
Felrakok minden updatet Win update / armory crate SE / myasus és továbbra sincs FSE mode a gépház / játék módban holott előtte volt a "gyári" windows al és kéne is hogy legyen natívan de akkor sincs ott. -
eldiablo
addikt
Na ez már tartalmasabb leírás

Van itt valaki aki teljesen törölte a window-t és a partíciókat az SSD -ről ami a géphez jár-t ROG XBOX ALLY X -en ?
Mert mondjuk Bazzite / Steam OS t rakott fel rá.És utána újra felrakta USB ről a windows 11 -et ?
Mire vagy kiváncsi? Dualboot? Vagy csak sima újratelepítés?
-
ImpersonatoR
addikt
Na ez már tartalmasabb leírás

Van itt valaki aki teljesen törölte a window-t és a partíciókat az SSD -ről ami a géphez jár-t ROG XBOX ALLY X -en ?
Mert mondjuk Bazzite / Steam OS t rakott fel rá.És utána újra felrakta USB ről a windows 11 -et ?
-
peet05
senior tag
Jött új BIOS a ROG Xbox Ally X (2025) -re.
BIOS Update for Windows
Verzió 315
15.36 MB
2026/02/24Fel is raktam sok változást nem látok
-
Semin
őstag
BIOS Update for Windows
Verzió 315
15.36 MB
Ezek általában optimalizációk, hibajavítások. Ha jól csinálták meg nem kell feltűnnie

-
ImpersonatoR
addikt
BIOS Update for Windows
Verzió 315
15.36 MB
-
Semin
őstag
Lehet, de egyelőre elengedem ezt a vonalat. Maradok ennél az IPS-nél, bár kompromisszumos a fekete, de más problémája nincs. Remélem a következő HH generációban is lesz IPS.
Bár annyira bejön a Z2E, hogy lehet egy generáció váltás kimarad.
-
eldiablo
addikt
Nem a VRR villogással volt a bajom (ezt segíti kikapcsolni az anti flicker), azt azonnal kikapcsoltam (mármint a VRR-t) Borzasztóan zavaró volt sötét jeleneteknél a villogás.
Alacsony fényerőn (35) használtam végig, de az OLED technológiájából adódó PWM-et nem tudtam megszokni. Ettől fájt a szemem, akárcsak az OLED Deck esetén.Nem minden OLED PWM-es.
Van PWM, DC és "hibrid"(DC like) megoldás is.
A laptopom OLED-je (Samsung ha minden igaz) egyértelműen PWM-es és 90% alatt látható a villogás és bántja is a szemem, de a desktop monitorom az nem vibrál.
BTW, SD OLED is bánja a szemem. -
Semin
őstag
Nem a VRR villogással volt a bajom (ezt segíti kikapcsolni az anti flicker), azt azonnal kikapcsoltam (mármint a VRR-t) Borzasztóan zavaró volt sötét jeleneteknél a villogás.
Alacsony fényerőn (35) használtam végig, de az OLED technológiájából adódó PWM-et nem tudtam megszokni. Ettől fájt a szemem, akárcsak az OLED Deck esetén. -
eldiablo
addikt
Ez a monitorom volt : Asus ROG Strix XG27AQWMG és ahogy a linkelt tesztben is írják ez biza LG panel. (
new 4th Gen WOLED panel from LG.Display
)
Egy 8 órás etap végén konkrétan bevérzett a szemem, annyira bántotta.
Azóta IPS van (ROG Strix XG27ACS), és folyamatos 12 óra után sem okoz semmilyen tünetet.@axlfsi, peet05, Pulsar : Pontosan úgy van ahogy leírtátok

A doboz a monitorhoz tartozik (már elpakoltam
), és eGPU - ROG XG Mobile GC34R RTX 5070 Ti.Azért az asztali variánsok azért bőven erősebbek, ez a konfig kb. ezt tudja : [link]
Nekem 34GS95QE van. Bármeddig nézhetem, nem folyik ki a szemem. Mondjuk a fényerő vissza van fogva, mert amúgy kb lebarnulnék tőle.

OLED anti flicker sem segített?
-
Semin
őstag
Ez a monitorom volt : Asus ROG Strix XG27AQWMG és ahogy a linkelt tesztben is írják ez biza LG panel. (
new 4th Gen WOLED panel from LG.Display
)
Egy 8 órás etap végén konkrétan bevérzett a szemem, annyira bántotta.
Azóta IPS van (ROG Strix XG27ACS), és folyamatos 12 óra után sem okoz semmilyen tünetet.@axlfsi, peet05, Pulsar : Pontosan úgy van ahogy leírtátok

A doboz a monitorhoz tartozik (már elpakoltam
), és eGPU - ROG XG Mobile GC34R RTX 5070 Ti.Azért az asztali variánsok azért bőven erősebbek, ez a konfig kb. ezt tudja : [link]
-
eldiablo
addikt
Azért bárhogy is nézzük nagyon réteg termék. Ha veszel is egy HH-det nem biztos, hogy beváltja a hozzá fűzött reményeket. Lightosabb a teljesítmény, esetleg nem olyan a kis kijelzőn játszani/olvasni, vagy nem adja a kontroller-es irányítás stb stb. Ma már nagyon könnyű impulzus vásárolni kedvenc streamereink ajánlására, hogy aztán fiók és eladás legyen a vége

Amúgy sajna az OLED monitort sem bírta a szemem, el kell engednem ezeket a perifériákat. Pedig a telóm és a TV-m is OLED, és azokkal semmi baja a szememnek.
Úgyhogy maradt a Fast IPS, még ha vacak is a fekete, legalább bírja rendesen a látásom.
Kipróbáltam az Amazonról rendelve a Silkland TB5/DP kábeleket - ha keres valaki- nagyon minőségi cuccok.

Az én szemei baromi érzékenyek, de az LG OLED pl nem bántja. Az Asus mintha Samsung paneleket használna, de azokat nem ismerem.
-
Pulsar
veterán
Párszor megfordult a fejemben, hogy RAM-ot kellene upgradelni rajta (ugyebár, kellő szakértelemmel és szerszámokkal megoldható), aztán mindig eszembejutott, hogy még vagy 1 áv gari van rá, így nem bántom, ... és habár van erősebb, nagyobb, "rendes" gaming notim is, azt gondolom, hogy bőven gyors, reszponzív és használható napi rendszerességgel, ha nincs más)... illeve, leszámítva pár nagyon új és nagyon AAA címet, minden szépen elfut rajta... még mindig a legjobb vétel (lévén az X és Xbox X-ek 300k körül továbbra is).
a bal oldali fekete doboz az micsoda? Külső videó kártya?

Az egyébként
(fancy, meg minden, de ebben a felállásban (ROG XG Mobile és egy Rog
Xbox Ally X) már megint csak irreálisan drága és annyiért egy jóval izmosabb notit is lehetne venni)amikor megjelentek ezek a gépek, még nem az X csak a simák, akkor volt HardverApró-n is pár ilyen külső VGA, 500 körül. Kicsit nekem is tikkelt rá a szemem.
250 körül már lehet elgondolkodnék rajta, de ez kicsit túl van rajta
Azóta pedig nem is látok ilyet eladód -
peet05
senior tag
Na, hát ez az; a fenti fotón látható konfig nem gyenge (lehet még a Te asztalidnál is erősebb?), hiszen az a külső VGA jó eséllyel egy ASUS ROG XG Mobile GC34R RTX 5070 Ti, szóval lehet itt handheldben is brutál teljesítményeket elérni, ha dokkolod őket... más kérdés, hogy kinek, mi éri meg. Mindenesetre, cuki, az nem kérdés
Bizony, nem gyenge ez az eGPU-s megoldás (5070Ti).
Nálam a desktop: 9700X/rtx 5070 a felállás. -
axlfsi
veterán
Én vegyesen használtam, de kellett a teljesítmény, így 2025 májusban asztalira váltottam.
És tényleg, monitor doboz!
"Az egyébként
Xbox Ally X) már megint csak irreálisan drága és annyiért egy jóval izmosabb notit is lehetne venni)" - olcsóbban jött ki, mint egy 5070Ti noti, így megérte Semin-nek, és azt se felejtsük el, hogy egyben dokkoló is.Na, hát ez az; a fenti fotón látható konfig nem gyenge (lehet még a Te asztalidnál is erősebb?), hiszen az a külső VGA jó eséllyel egy ASUS ROG XG Mobile GC34R RTX 5070 Ti, szóval lehet itt handheldben is brutál teljesítményeket elérni, ha dokkolod őket... más kérdés, hogy kinek, mi éri meg. Mindenesetre, cuki, az nem kérdés
-
peet05
senior tag
Én vegyesen használtam, de kellett a teljesítmény, így 2025 májusban asztalira váltottam.
És tényleg, monitor doboz!
"Az egyébként
Xbox Ally X) már megint csak irreálisan drága és annyiért egy jóval izmosabb notit is lehetne venni)" - olcsóbban jött ki, mint egy 5070Ti noti, így megérte Semin-nek, és azt se felejtsük el, hogy egyben dokkoló is. -
axlfsi
veterán
Párszor megfordult a fejemben, hogy RAM-ot kellene upgradelni rajta (ugyebár, kellő szakértelemmel és szerszámokkal megoldható), aztán mindig eszembejutott, hogy még vagy 1 áv gari van rá, így nem bántom, ... és habár van erősebb, nagyobb, "rendes" gaming notim is, azt gondolom, hogy bőven gyors, reszponzív és használható napi rendszerességgel, ha nincs más)... illeve, leszámítva pár nagyon új és nagyon AAA címet, minden szépen elfut rajta... még mindig a legjobb vétel (lévén az X és Xbox X-ek 300k körül továbbra is).
a bal oldali fekete doboz az micsoda? Külső videó kártya?

Az egyébként
Xbox Ally X) már megint csak irreálisan drága és annyiért egy jóval izmosabb notit is lehetne venni) -
Pulsar
veterán
Azért bárhogy is nézzük nagyon réteg termék. Ha veszel is egy HH-det nem biztos, hogy beváltja a hozzá fűzött reményeket. Lightosabb a teljesítmény, esetleg nem olyan a kis kijelzőn játszani/olvasni, vagy nem adja a kontroller-es irányítás stb stb. Ma már nagyon könnyű impulzus vásárolni kedvenc streamereink ajánlására, hogy aztán fiók és eladás legyen a vége

Amúgy sajna az OLED monitort sem bírta a szemem, el kell engednem ezeket a perifériákat. Pedig a telóm és a TV-m is OLED, és azokkal semmi baja a szememnek.
Úgyhogy maradt a Fast IPS, még ha vacak is a fekete, legalább bírja rendesen a látásom.
Kipróbáltam az Amazonról rendelve a Silkland TB5/DP kábeleket - ha keres valaki- nagyon minőségi cuccok.

-
axlfsi
veterán
Igazad van, hogy rétegtermék, de nem az első generáció, így aki megveszi, azért előtte csak tájékozódik, hogy mi az, amiben kompromisszumot kell kötni, mi az, amiben több, mint az elődök. Szerencsére több forrásból lehet tájékozódni, nem csak streamer oldalról.
Persze, megértem, ha valakinek nem jött be, és eladja, csak meglepett a viszonylag nagy számok aránya.A magam részéről az Ally-X napi használatban volt, jött helyette más, de eladni nincs szívem, mert annyira megszerettem. Néha-néha még bekapcsolom, használgatom, de nem olyan "hardcore" módon, mint előtte.
Miért nem használsz egy LG C5-öt monitornak?
Nekem is IPS van még (2022 - 32GP850), tökéletesen megfelel, de persze, én is eljátszottam a gondolattal, hogy legyen OLED helyette majd valamikor.Abban a nagy ROG dobozban mi lakozik/lakozott?
... mi jött helyette (helyébe)? (én így vagyok az Ally Z1 E-vel; eleve alig használtam, manapság meg szinte semmit... de nincs szivem eladni 130-ért...).
... gondolom a monitor doboza, nem? -
peet05
senior tag

Igazad van, hogy rétegtermék, de nem az első generáció, így aki megveszi, azért előtte csak tájékozódik, hogy mi az, amiben kompromisszumot kell kötni, mi az, amiben több, mint az elődök. Szerencsére több forrásból lehet tájékozódni, nem csak streamer oldalról.
Persze, megértem, ha valakinek nem jött be, és eladja, csak meglepett a viszonylag nagy számok aránya.A magam részéről az Ally-X napi használatban volt, jött helyette más, de eladni nincs szívem, mert annyira megszerettem. Néha-néha még bekapcsolom, használgatom, de nem olyan "hardcore" módon, mint előtte.
Miért nem használsz egy LG C5-öt monitornak?
Nekem is IPS van még (2022 - 32GP850), tökéletesen megfelel, de persze, én is eljátszottam a gondolattal, hogy legyen OLED helyette majd valamikor.Abban a nagy ROG dobozban mi lakozik/lakozott?
-
Semin
őstag

-
peet05
senior tag
-
Semin
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Új, bontatlan - Apple MacBook Air 13 M4 16/256GB - Sky Blue
- Új Dobozos ASUS VivoBook Go 15 Laptop 15,6" -20% Ryzen 5 7520U 16/512 Radeon Graphics FHD OLED
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- Macbook Pro 16" A2485 2021 M1 MAX 32/1TB 32 GPU Astro (2) (39 ciklus 97% akku)
- HP EliteBook 6 G1 Ryzen 5 PRO 2.5 ÉV GARANCIA Csak 9 ciklus!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1i - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Dell Latitude 5400 14" FHD IPS, i5 8365U, 8-16GB RAM, SSD, számla, 6 hó gar
- Corsair Vengeance DDR4 32GB ( 2x16GB ) 2400 MHZ
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 64GB White-2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5460
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)