Hirdetés
- VR topik
- Apple asztali gépek
- Két 16 GB-os GeForce gyártását szüntette meg az ASUS
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen házat vegyek?
- Nem elég a RAM-ok, NAND-ok és VGA-k áremelkedése
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
Én a Bazzite-ot próbáltam, ott ezek működnek.
-
peet05
senior tag
A GPD Win 5 bebizonyította, hogy bele lehet "szuszakolni" handheldbe a Strix Halo-t, és nagyon korrekten oldották meg.
Most jön a OneX, szintén handheld vonalon. A másik, 2in1, inkább a ROG Flow "ellenfele".Jönnek a 388 (8/16), 392 (12/24) chip-ek, szintén 8060S-el, utóbbit már az Asus az A14 notiban hirdeti. Talán most jobban elterjednek.
Ally 2: egyelőre nem hiszem, hogy lesz, gyakorlatilag az volt az Xbox Ally-X, nem hiszem, hogy házon belül csinálnak maguknak konkurenciát. Perpill így látom, de ki tudja mit hoz a jövő.
-
NightLord
tag
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
SteamOS on mukodnek ezek, az biztos. Amugy ki kell probálni.
-
Semin
őstag
Érdekes megjelenések : [link]
Ez szerintem előrevetíti az idei Ally (2 ?) fejlesztéseit. -
mAtThEw0319
senior tag
Bazzite -t vagy az eredeti SteamOS-t ajánljátok ROG Ally X-re?
Elvárásom: Stabil legyen, TDP állítás működjön és az akkumulátor töltést lehessen korlátozni.
Ha jól tudom az utóbbi kettő az mindkettőn állítható, de nem tudom melyik működik jobban, stabilabban Ally-n.. -
Semin
őstag
Én is így jártam, el kellett adnom, mert nem bírta a szemem.
Így nekem az LCD alap kritérium volt HH választáskor. (többek között ezért esett ki MSI CLAW) Azt viszont tudni kell, hogy az OLED deck pont villogás szempontjából nagyon gyenge. Lehet, hogy a 2025-ös oled HH már közel sem lenne annyira tragikus.@NightLord:
Én azért kíváncsi lennék a ROG variánsra
Ki fogom próbálni ebben biztos vagyok 
-
peet05
senior tag
Soha nem használtam még hasonlót, biztosan nagy élmény lehet, szó szerint.
Viszont, aki érzékeny, annak hamar problémái lehetnek a viseletéből/használatból - talán Linus említette a YT videó végén.
Sajnos az OLED Steam Deck-et is azért adták el páran, mert használat közben kezdtek rosszul lenni (talán a PWM miatt?). -
Semin
őstag
Na ez is egy érdekes történet

ASUS Made Big Screen Glasses For Gamers -
axlfsi
veterán
válasz
NightLord
üzenetére
Van, kétség nem fér hozzá. Az izgalmasabb kérdés, hogy a gyakorlatban ez mennyire számít? Hány fps-t nyerünk vele? 77 helyett lesz 85 is vagy 20 helyett lesz 59? Mert míg előbbi nem érdekelne akkora a felár a két gép között, utóbbi már sokkal megfontolandóbb...
Ezektől a szintetikus tesztektől már tele a padlás, de valójában ez nem sokkal több csak egy fszméregetéstől... Gameplay videós összehasonlítás, ami az érdekesebb.
-
Semin
őstag
válasz
NightLord
üzenetére
Igen, meglepően jól teljesít a kis gép.
Ez akkuról 35W - Manual profil, és egy kávé mellett készült
[kép]
(A Benchmark ingyenes, és elég konzisztens)Azóta már kapott egy SSD upgradet (maradtam a WD NS770 mellett), és - bár meglepő- a szerelés sem volt horror.
@peet05:
Tegnap nem volt időm, de megcsinálom amit kértél. -
d3tox1c
senior tag
Sziasztok.
Gondolkodom pc mellé egy ally x-en.
Érdemes még ezt venni, vagy inkább az xbox ally x-et ajanlanatok?
Árban azért van különbség, érdekelne hogy teljesítményben is akkora az ugrás, mint árban?
Itt angliaban az xbox x 800,míg a sima x nem egész 600 font -
zedok
őstag
Sziasztok!
Kicseréltem az akksit a Rog Ally Z1 Extremeben. Ég és föld a különbség. 74Wh-s került bele Aliról. Kivágtam ahol ki kell, kapott alufólia bevonatot és szépen megy. Nettó 20-25 perc volt a csere.
Más téma:
Cyberpunk 2077-t futtatom meglepően jól ilyen 55-70 FPS-ekkel (FSR 3.0 és Frame gen on). -
Semin
őstag
Kellemes ünnepeket mindenkinek!
Kérdés :
Bővíteni akarom SSD-t az XBox Ally X-ben. Van egy WD_BLACK SN770 NVMe SSD 2TB-om, a kérdésem az, hogy érdemes lenne egy WD_BLACK SN7100 NVMe SSD 2T-ra beruházni, vagy az a sebesség különbség (5k vs 7k)már nem jelentős? -
Semin
őstag
AC-ben ha csatlakoztatod - mivel ugye tölt is - egyből turbóba vált. (35W)
Tippre azért 115W, mert nem működik a DB.(A Dynamic Boost) egy 25W-os keret amit a CPU és a GPU között osszt el a rendszer terhelés függvényében. A gyártó persze nagyvonalúan a max-ot tünteti fel,
vagyis az 5070 ti esetében a 115+25=140W-ot. )Ha AI barátunkat megkérdezed, már ezt is mondja a tesztek alapján :

-
Semin
őstag
Nos játszottam is kicsit és 112W a max amit láttam, vagyis megfelel a 115W-os gyári specifikációnak. Sajnálatos, hogy nem terveztek 140W-ra, mert a 5xxx sorozat végig szépen skálázódik. A hűtés is bírná, hiszen a 5090 -es variánsnak is ugyanez a “doboza”, és ott 150W-al is elbír. Persze akkor azt nem lehetne eladni 2300$-ért
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Jelentem a cucc kellően hangos (szerencsére nem zavaró visítás hanem szélzaj), és rútul köpi a meleget
(no azért a TUF-om hangosabb)
Persze a fizikát nem lehet meghazudtolni ezt is vártam.Teljesítményben nagyjából 18% a bukó egy 140W-os Laptophoz képest, ami meglepően jó eredmény.
@eldiablo:

-
Semin
őstag
Ha valakit érdekel akkor kb. ezt tudja a kombó: [link]
-
-
axlfsi
veterán
600k+ egy ilyen móka? Ez most komoly?! ... Biztos megéri?

(persze, tudom, mindenkinek egyéni szocproblem, mire mennyit költ... De számomra irreális, ha azt nézzük, annyiért egy komplett notit veszek, 5070-nel ... És még méregdrága RAM is lesz benne 32GB...).
Na, mindegy, ... Csak hangosan gondolkodtam
-
Semin
őstag
Köszi!
Azért tegnap meglepett, hogy a belakás egy kicsit nehezebben ment mint ahogy arra számítottam. (Egy Steam Deckhez képest konkrétan rémálom)
Frissítések csúsztak el, az ACSE konkrétan még mindig 2.1.15-ön van és Up to Date-nek mutatja, közben pedig megvan a 2.1.16.-os feature. Ahogy látom nem egyedi probléma...
A gép ereje/hatékonysága, és előre definiált Ai power/FPS kezelés is - már ahol támogatott- zseniális.
Bazzite-ra/Steam OS nem lesz opció egyelőre, mert érkezik hozzá egy kiegészítő, de az megköveteli a Win használatát.
ETA Prime YT videóit meglesheted
Köszi az ajánlást mindenképpen rálesek
-
peet05
senior tag
Grat a géphez!
Kicsomagol, belak, használ, kb. ennyi. Aztán ha a kisördög ott van, akkor tesztelgeted úgy is, akár Bazzite-ra/Steam OS-re, megnézed a magletiltást (most már menüből), stb.
ETA Prime YT videóit meglesheted a géppel kapcsolatban (is), hátha találsz egy-két hasznos dolgot. -
Semin
őstag
Nos én is csatlakoztam. Szerintem a mai nap elmegy a belakással
Esetleg 1-2 tippet szívesen fogadok amit mindenképp érdemes beállítani. 
-
Nuparu
csendes tag
Sziasztok vettem 1 rog ally extrem-et de mikor felrakom stemröl a borderlands 4 játékot valamiért a bal oldal nem megy csak a ravaszok. De ha nem játszok jó minden. Próbáltam állitani de nem megy.Jatekkal van baj vagy csak én rontok ell valamit?
-
axlfsi
veterán
Megvettem én is ezt a lossless scaling appot, ... de elég összetett (sok beállítási lehetőség) és kapásból nem értem, mikor, melyik beállítás lehet a megfelelő.
Ez egyébként teljesen játéka válogatja és egészen nagyban eltérő beállítások szükségesek egyik-másik játék között vagy létezik egy mondhatni alap-ideális beállítás, ami kvázi minden esetben hasznos, jó, javít az FPS-en (ha van ilyen és ismeretes, esetleg megosztjátok itt azokat?
).Hja, ami fontos lehet: Ally Z1 Extreme
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude E7470. Olcsó üzleti kategóriás laptop! Új akkumulátor!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 12700E / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1 TB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4121
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(persze, tudom, mindenkinek egyéni szocproblem, mire mennyit költ... De számomra irreális, ha azt nézzük, annyiért egy komplett notit veszek, 5070-nel ... És még méregdrága RAM is lesz benne 32GB...).
)

).