- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kissbill #1941 üzenetére
manapság minden is kínában készül, még a gyári kiegészítők is... ugyan annyi esély van erre ennél a cuccnál, mint akár egy gyári eszköznél
amúgy nem állandó üzemre vettem, hanem ha rendszert mentek külső ssd-re, akkor ne merüljön mint a titanic
így talán töltésen tudja addig tartani míg azt a pár 10 gb-ot lementem...
1.5 év jótállás van még rá, ha letelik, valszeg intézek hozzá ram meg akku bővítést... -
kissbill
tag
válasz
st3v3np3t3r #1940 üzenetére
Nem felted a kis ally-t ?
Ezek a kis olcso kinai kutyuk nem tudom mennyire stabilak, minosegiek , nehogy valamit tul feszkot okozzon, vagy aram ingadozast ami szepen gyilkolja az alaplapot !
-
-
LeventeV
senior tag
válasz
LeventeV #1936 üzenetére
Ennek utánanéztem kicsit és ha valaki ki akarja váltani a PS Portal-t egy Ally-val a remote play-hez, annak három opciója van:
- hivatalos Remote Play app, amihez kell egy program ami elhiteti a Remote Play-el, hogy a beépített kontroller az egy Dualshock/Dualsense (pl rewasd);
- nem hivatalos Remote Play appot használ, ami támogatja az Ally beépített kontrollerét (PXPlay, Chiaki);
- hivatalos Remote Play appot használ és csatlakoztat az Ally-hoz egy Dualshock/Dualsense kontrollert (ez viszont megöli a hordozhatóságot). -
Urby66
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #1935 üzenetére
Ha nagy gond tudsz venni utángyártott ház alsót, és elég azt faragni ha kell. Az eredeti megmarad ha garanciáztatni kell...
-
LeventeV
senior tag
Sziasztok!
Használja esetleg közületek valaki PlayStation Remote Playhez az Ally-t? -
-
válasz
st3v3np3t3r #1933 üzenetére
Mindegyik modnál le kel csípni a házból, különben fizikailag nem fér be a nagyobb akku.
-
-
válasz
st3v3np3t3r #1929 üzenetére
Az AllyX-nek a hűtése is erősebb.
43W (short term 53W) módban 84C° szvsz emészthető.
30W módban 74C°:
Amúgy manuál 20W módban játszom.Jsaux csinált 65Wh akkut Ally-hoz. Kicsit csipegetni kell a házból, de nem vészes: [link]
Lehet otthonilag is gyártani hozzá: [link] -
-
peet05
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #1929 üzenetére
#1917 - Manual 20W
-
válasz
eldiablo #1928 üzenetére
Gondolom Turbó módban futtatod a legtöbb játékot, elnézve, hogy medium beállítás jelen játéknál...
Én kicsit óvatos vagyok ezzel a turbo móddal, igen csak forrósodik a masina, és hát a Z1Extreme max üzemi hőfoka(tjMax) 95-100°C fok, ami alsó hangon ennél a játéknál eléri a 90-93°C-ot... így ha nagyon nem muszáj, kompromisszumokkal a Performance is elég mondjuk nekem a low beállítás 900p-n max fps lockolva 60ra, 40-50fps ígyis meg van.Amúgy én azon gondolkodom, hogy a vajon a Ally X akkujával elmenne-e a Ally(2023)... csak üzemidő miatt...
-
Elnézést a minőség miatt. Screenshotról lemarad az AMD overlay.
TLoU Pt. 2, 720p Medium beállítás:Alap dolgok futnak. Armoury Crate, Steam.
GPU: 6.6GB
Rendszer mem: 12.7Gb. -
válasz
eldiablo #1926 üzenetére
max 5GB-ig allokálhat, annyi van beállítva, a maradék 11GB-ot tudja használni minden más...
Biztos akad olyan, meg olyan is ami nem támogatja a kontrolleres vezérlést(pl.Diablo3)...
én nem játszok olyannokkal Ally-n, én PC párti vagyok, pár játékot el tudok viselni kontrollerrel, ami "combat prefered" pl... ilyen például a the last of us is, de pl. a diablo4el is elvagyok a ally-n,de pl. fallout76ot vagy division2őt már nem játszanék rajta, max. ha ládákat kell bontogatni, vagy felszerelést kell fejleszteni. -
válasz
st3v3np3t3r #1925 üzenetére
A "megakadt hw" az elfogyott memóriából is fakadhat, főleg ha dinamikusra van állítva a GPU-nak allokálható memória mennyisége. Lekarmol 7GB-ot a játék VRAM címen a maradékon osztozhat a Win, programok plusz a játék. Gyorsan elfogy a 16GB.
BTW, ha vissza olvasol vannak azért játékok amik el sem indulnak a 16Gb-os Ally-on. -
válasz
eldiablo #1924 üzenetére
eddig 1 játék se fagyott le a 2023as ally-mon... az hogy lefagy vagy crashel problémában nem mind1...
fagyásnál a program előtérben marad és totál megakaszthatja a gépet, crashnél meg az alkalmazás bezáródik viszont nem akasztja meg a hardvert, de akadhat olyan is, hogy crashel az app majd az fagyást okoz... -
válasz
st3v3np3t3r #1923 üzenetére
Nagyon nem mindegy, hogy 16 vagy 24GB, 6400 vagy 7500MT/s.
Nálad sem fagyna ha lenne elég memória. -
-
-
consono
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #1920 üzenetére
Két lehetőséged van: van valami hack, hogy települjön az Adrenalin, volt itt is szó róla korábban, talán a framegen kapcsán. Vagy vársz az Asus frissítésére.
-
Napost.
Hasonló hibával szembesült már valaki RC71L modellen?
The Last of Us part II-nél fordult eddig csak elő ez a gond.
Elindul a játék, PS logós videó majd .net framework crash... természetesen a támogatási weboldalon nincs frissebb meghajtó, az AMD Adrenalin 25.x meg nem települ...
DDU-val GPU meghajtó gyalulás és meghajtó újratelepítés után ugyan ezca hiba fenn áll, de látszólag a játék elindul... -
Hátha valakit érdekel, AllyX, TLoU Part 2 720p medium beállításon elég szépen fut frame-gennel. 17W módban random laggolt, de manual 20W módban 60fps körül van, de olykor 70-75fps. Frame gen nélkül 30-40fps.
-
peet05
aktív tag
Our little robot friend is cooking something up... [link]
-
radar
tag
Sziasztok.
Rog ally X Assassin's Creed Shadows játék inditásnál a lenti hardver hibát kapom. Valakinek találkozót már ezzel?
Köszönöm a választ!
[link]Hardware Warning
You are running an unsupported video driver. Please update your driver for optimal performance.
-
-
törölt tag
Jelenleg egy 3200U-s processzorral szerelt kijelző nélküli ("asztalosított") notit használok netezni, ez is kezeli a 4K 60Hz-et és a freesync-et is, bár utóbbinak nem sok jelentősége van, mert csak nezetésre használom. Alapvetően azért szoktam át erre a gépre, mert az előző albérletben hajnal 2-kor "átzongorázott" a szomszéd, imitálva a mecha billentyűzetem püfölésének ritmusát, mert nyilván éjjeli bagolyként meló után estem neki a fórumnak. Egy notebook klavi azért klasszisokkal halkabb, de azért beüzemeltem egy "silent" egeret is biztos ami tuti alapon. Nyilván költői túlzással, de lábujjhegyen fingva az alsó és felső szomszédnak is meg kell fognia a "csetreszes" szekrényt
Ehhez képest (20e sem volt rammal és ssd-vel) a ROG Ally másik dimenzió lenne, de túlzásnak tartanám csak netezős gépnek meghagyni. Lehet, hogy 10-20 milliszekundummal csökkenne a fórum betöltési sebessége
Egyedül youtube fekszi meg a gyomrát 1080p 60 fps felett, 1440p még határeset, 4K már esélytelen. -
törölt tag
A gépen lévő csatlakozó az DP alt-nak számít (jelentsen bármit is), így DisplayPort-on feltételezhetően mennie kellene gyári dokkoló nélkül is (pl.: WD19), de a TV-n nincs DP. A netezős monitoron (32" 4K freesync, irodai szék) van DP bemenet, de kockulni inkább a TV-n szoktam (49" 4K VRR, relax fotel).
-
affli
tag
válasz
#95712068 #1899 üzenetére
Értem, más a helyzet, nálam az ally a fő pc/konzol, meg porosodik a sufniban egy ezer éves asztali gép. Médiafogyasztásra meg ott a tablet...
Ha jól értelmeztem a rog fórumon azt írják, csak akkor működik a freesync, ha displayport-ra van csatlakoztatva az ally, vagy xgmobile használtával hdmi-n keresztül. dp-hdmi nem műxik..
-
törölt tag
Az a kérdés, hogy a WD19-cel működik-e a freesync hdmi-n keresztül? Ehhez freesync / VRR kijelzőre van szükség.
#1898 affli
Két freesync / VRR kijelzőm is van, és jelenleg nem állok fényesen, ezért is racionalizálnék, azaz adnám el az amúgy sem használt pc-ket. 2 porosodik mellettem, az elmúlt fél évben 1-2 alkatrész teszteléséig voltak bekapcsolva. ROG Ally sem volt használva érdemben, de dokkolóval tudnám használni. 49" 4K 120 Hz kijelző és Series X előtt ülve nehezen vesz rá a lélek, hogy egérmoziban kockuljak, bár GP-s Octopath Traveller-t nyomtam egy kicsit, az ilyen játékoknak jól áll a kis kijelző is. Illetve ünnepek idején meglátogat minket unokatesó, és akkor jól tud jönni. Utoljára csak így tudtunk 3-an Diablo 4-ezni az apjával, mert couch coop-ban csak 2 játékos lehet konzolon (Diablo 3-nál lehetett 4-en is). -
törölt tag
Lassan eljön az idő, hogy "racionalizálás" miatt ritkítsam a felgyülemlett pc mennyiséget.
ROG Ally-t megtartom, de szükségem volna egy olyan dokkolóra, ami támogatja a freesync-et / VRR-t hdmi-n. Létezik ilyen szerkezet? Steam deck dock? Jsaux?
WD19(xy)-et kérdeztem korábban, de nem kaptam választ.
Gyári asus kütyün összesen 1db usb 2.0 van, ezt kellene még usb hub-bal szétosztani, ami szerintem problémás lehet (klavi+egér szett, xbox wireless usb stick fejeshez és elite1 kontrollerhez, esetleg egy külső ssd-nek sem ártana egy 3.0).
30W-on használnám lehetőség szerint, de "csak" 30W-on, azaz a turbo és egyéb fölös dolgokkal nem foglalkozok. 2 perc miatt nem fogok beállítani egy játékot, mert kb addig tartja a turbo órajelét. Fix 30W-on viszont viszonylag vállalható hőfokot produkál, illetve sokkal könnyebb freesync range-re belőni egy játékot a konstans teljesítmény miatt. -
peet05
aktív tag
SteamOS 3.8 on Ally - [link]
-
peet05
aktív tag
Próbálgattam a GTA 5 Enhanced változatát, Ally-X-en, RT-vel, és ez lett a vége, borderless fullscreen/fullscreen-ben (képernyőmentéskor nem jeleníti meg a layer-t, ezért az utolsó képet telóval lőttem):
VRAM-nak valamiért 16GB-ot címez automatikusan, ezt nem tudom, hogy miért.
Ezekkel a beállításokkal (RT shadows off), 1080p-ben, 27-31fps között mozog. -
beteg
őstag
Köszi szépen!
-
affli
tag
Mivel méred az aksi degradációt?
A parancssorba begépeled hogy powercfg /batteryreport , és generál egy html fájlt az adatokkal.
Én am beszaladtam a médiába kábelért (arany áron mérik), ha esetleg sürgősen kell, az eladót megkérdezed tudni fogja. Max 20watton használom handheld módban az allyt, nekem elég a 60wattos kábel is, ezzel 25watt a plafon, 30watt turbo nem működik.
-
affli
tag
válasz
#95712068 #1887 üzenetére
Én 1 terrásat használok, plusz egy 1 terrás 2280-as ssd-t, usb-s házban, anno klónoztam a gyárit, nem kellett újrapakolni a rendszert. Az inkább asztali módban játszható játékokat a külső ssd-re pakoltam.
Amúgy egy jó powerbank ki tudja tolni vagy 150%kal az üzemidőt! Mióta megvan csak azzal használom handheld módban, azóta minimális az akksi degradáció. Kell egy 100wattos usbc kábel a max teljesítményhez, ami elég merev, vaskos, ha elég a 25watt, akkor 60wattos usb kábel is megfelel, ami jóval kényelmesebb.
Ja a #1886-ra reagáltam
-
válasz
Vampire2nd #1886 üzenetére
2230-as SSD kell bele. Én egy 2tb-ast vettem, de ez is egyéni preferencia és pénztárca függő. És a 2terrás a jelenleg kapható legnagyobb is.
Újrahúzni szerintem a bois-ban lévő recovery-vel érdemes. Készülj fel, piszok lassúSzerintem az egy teljesen "normális" üzemidő. Ez ennyit tud sajnos
-
törölt tag
válasz
Vampire2nd #1886 üzenetére
És mostanában 25W Mode 50 percet bír, ezzel lehet valamit csinálni?
Pontosan azt kell tenni, amit mi is szoktunk:
közelebb ülni a konnektorhozB verzió: steam os-sel ez a felfoghatatlan időmennyiség kitolható 20%-kal, szóval így már 60 percet is tud.
-
törölt tag
Én is xbox handheld-nek használtam a gépet, így nyilván elég nagy hátránya a steam os-nek, hogy ez nem megoldható. Vagyis a felhős játék nálam nem opció, másra viszont lehetőség tudtommal nincs (GP esetén).
De a plusz közel 10% fps mellé 20% akkuidő miatt erősen meggondolandó, elvileg ilyen előnyei lehetnek a steam os-nek a win11-gyel szemben.
Szerintem a bestof dual boot külső ssd-vel, azaz dokkolva a külső ssd-ről indul a win11, és dokkolóról lehúzva menne a steam os. Így ki lehet váltani egy asztali pc-t vele, és működne hh módban is kicsit jobb üzemidővel. -
axlfsi
veterán
Biztos buta kérdés, de sajnos nincs időm próbálgatni, ezért megkérdezném: SteamOS alatt elérhető az Xbox alkalmazás is (stb, ...)? Ugyebár az MS GPU miatt, de más szolgáltatások alatt is vannak megvárásolt játékaim...
Kíváncsi lennék már egy játékra optimalizált rendszerre, hogy fut Ally-n (Z1 Extreme, még nem az X), mert a Windowstól kicsit elfáradtam és mintha egyre rosszabb lenne.
Apropó: Avowed-et próbálta valaki? ... a legeslegbutább beállításokon (ami már hányadék konkrétan) sem megy 40-50 fps fölé... elég játszhatatlan sajnos.
ui.: vagy inkább Bazzite a befutó választás?
-
avex
csendes tag
Sziasztok!
Esetleg valaki tudna segíteni hol tudnek beszerezni Budapesten thumbs gripet?
Köszi 🙏 -
kissbill
tag
Nyar elejen johet az Asus rog ally kompatibilis steamOS : https://prohardver.hu/hir/valve_steamos_elozetes_kezikonzol_telepitheto.html
Bizok a seamless hibernacioban -
peet05
aktív tag
Egy kis info: [link]
-
törölt tag
válasz
kissbill #1876 üzenetére
A múltkori oboakoncert után számomra ez azt jelenti, hogy 2 hétig nem szabad még bekapcsolni sem a gépet.
-
kissbill
tag
Uj firmware update ,felprobalta mar vki?
[link]Teljesítmény javulást ígér.
-
peet05
aktív tag
-
kissbill
tag
Szerintetek a rog ally 2 bejelntes utan milyen arak lesznek az Ally X-re es a sima Extrame-re ?
240 es 100k ?
Nezem a 130-160k mar alap sav lett a simanak. X meg jol tartja magat.
-
kissbill
tag
válasz
eldiablo #1870 üzenetére
Azt irja, a chatGpt, hogy ha van/volt benne lube akkor az ilyen gomb puhabb , lagyabb megnyomasara szolgal, nem lesz kattogos hangu es merev nyomasra [ilyet nem tapasztalok egyelore ] illetve igen , kicsit elettartalmat is novelhet , plusz kontatktot javit.
De ha mukodik akkor ezen ne aggodjak. Rendes megnyugtatott.
-
kissbill
tag
Igen, a mikro kapcsolot. Csak annyit csinaltam, hogy leszedtem a hatlapot, majd a mikro kapcsolora csoppentettem ahogy eppen elertem. Meg kellett kicsit donteni a keszuleket, hogy biztos befolyjon az alkhol es utana nyomkodtam az RB gombot.
Majd fel orat raraktam a kb 40 fokos radiatorra, hogy biztosan elparologjon minden.
[ Utana vissza hatlap, radugni a toltore, bekapacsolni. Kiprobalom, semmi, ugyan olyan rossz..... mondom neee mar. Aztan leesett, h a LB gombot mostam at ....Ugye amikor megforditod a hatuljara akkor pont felcserelodnek az RB es LB gombok, tukrozodik... Na, ezutan a malor utan ismet hatlap le, most a RB gombot mostam at tenyleg. Szaritas, osszerak, toltore , bekapcs, es mukodott !!
]
-
kissbill
tag
Kepzlejetek, sikerult az RB gombot megjavitani hazilag! Atmostam 100% alkohollal es ugy mukodik mint elotte !
-
axlfsi
veterán
válasz
#95712068 #1858 üzenetére
Az most lekerült az enyémről, mert végülsi maradtam DI-nál, hiába vettem meg D4-et, viszont hátha ugyanaz ez a rész;
Telefonon, amikor egy játkossal interaktálni akarok, akkor egyszerűen rábököm az újjammal. Nagyon praktikus pl. ha vkit gyorsan invelni akarok, ... Ally-n ilyenkor a karakterem odamegy az adott pontra, ahova böktem (hiába az egy player), mint amikor egérrel kattintasz egy területre és odanavigál a karaktered... de, hogy lehet akkor megoldani, hogy a játékosra kattintok úgymond? (tuti én vagyok a béna, de hiába van meg az Ally fél éve, még mindig telefonon kényelmesebb valamiért a DI ... próbáltam megszokni, de pl. ezzel a problémával nem tudta, mit kezdeni).
-
axlfsi
veterán
Valaki a topikból esetleg játszik Ally-n Diablo Immortallal?
-
-
válasz
sirarcheer #1854 üzenetére
HW ID alapján aktiválja magát a Windows.
Drivereket szerintem az Armoury Crate is le tudja húzni, de én még nem próbáltam. Az első Cloud Recovery után csináltam backupot az OS-ről.
-
válasz
sirarcheer #1852 üzenetére
Esetleg próbáld meg azt, hogy egy sztenderd Win10/11 telepítővel letörölsz mindent az SSD-ről.
Linux teszt után csinálta a Cloud recovery, hogy elindulni sem volt hajlandó amíg (számára) ismeretlen particiók voltak.Egyébként van fórumtárs aki vanilla W11-et húzott fel az Ally-ra és utána driverezte fel.
Cloud recoveri amúgy egy pain in the ass. Félelmetesen lassú. Dell gépeknél hasonlóan működő recovery kb. harmada idő alatt megcsinálja ugyan ezt.
-
-
kissbill
tag
válasz
sirarcheer #1850 üzenetére
Van dokkolod ? Ethernet , vga kimenettel ? Ha igen , ra kene igy probalni inditani.
-
sirarcheer
senior tag
Sziasztok!
Első szériás ROG Ally Extreme gépem nem indul el. A windows helyreállítás nem működik (Azt írja, nem állítható helyre).
Próbáltam Biosba belépve a helyreállítást, ott tovább jutottam, de amikor elkezdené a helyreállítást (Wifihez kapcsolódtam, stb..) elsötétül a kép és percekig semmi. A kurzort tudom mozgatni és annyi....
Ilyen hibával vihetem szervízbe, vagy valamit rosszul csináltam?Segítséget előre is köszönöm.
-
kissbill
tag
-
axlfsi
veterán
válasz
eldiablo #1844 üzenetére
De bizony, lehet (szerintem). Ugyanis teljesen irrelevans, hogy az adott alkatresz "filleres tetel" vagy sem, ha az ember nem maganak vegzi el, mert inkompetens a temaban es szervizhez fordul, manapsag 20k Ft oradij + alkatresz ar alatt, aligha hiszem, hogy barki is foglalkozik vele (szamlasan biztosan nem).
Ne legyen igazam...ui.: szervizes vagyok, nagyjabol van ralatasom a szakmara (ugyan sokkal dragabb eszkozoket javitunk, de az most majdnem mindegy).
-
kissbill
tag
válasz
eldiablo #1844 üzenetére
ilyet talaltam : https://www.a-accessories.com/ally-console/connector/rog-ally-tact-switch-connector-92519-85203.htm
Persze, nem magara a hardware-re gondoltam, hogy ennyi, hanem cakkum pakk , ismerve a marka szervizeket .
Errol esetleg velemeny ? Gugli ezt dobta ki asus utani szerviznek :
https://www.asuslaptopszerviz.hu/garancianelkul/ -
válasz
kissbill #1843 üzenetére
Egy mikrokapcsoló cseréje nem lehet 25-30K.
Kerestem hi-res képeket, hogy hány lába van etc, de nem látszik rendesen. Amúgy egy mikrokapcsoló filléres tétel.
Support lemezt már találtam hozzá, de kapcsolót még nem.
Szvsz jobban jársz, ha besétálsz vele a Fixhez személyesen.
-
kissbill
tag
Szerintetek van ertelme 'kuzdeni' az asus ugyfelszolgalattal ?
Hasznaltan vettem az ally-t es telekom szerzodesen nincsen szamla sorszam. Minden mas meg van ugymint --> eszkoz neve, mennyibe kerult, elado ceg neve , datum.
RMA-t toltottem ki naivan, feltoltve ezt a telekomos szerzodest , de kb 1 ora mulva jott egy level arrol, hogy toltsek fel szamlat a hibajegyhez ....
Ez lenne a default valasz ? Nem reszletezik mi a baja a kuldott doksival, vagy probaljam ujra feltolteni kisero szoveggel, hogy csak ennyi doksim van a keszulekrol?
---------------------------------------------------------------------
Illetve, ha nincs eselyem telekomos szerozodessel, akkor mennyibe kerulhet egy RB gomb javitattasa ? 25-30K fullon ?Koszi, ha tudtok tanacsot, tippet adni
-
VincentVG
senior tag
nincs igazan ra jo magyar szo. kézi PC eleg bena. ( lenne )
amugy meg: "A játékkonzol nem más, mint egy olyan célszámítógép,, azaz egyetlen feladatra tervezett eszköz, amely kifejezetten számítógép,es játékok futtatására szántak."
eleg durvan jatekra celszerszam azert ezzel a kialakitassal, ebben megegyezhetunk.
de ja, lehet sok minden masra is hasznalni.
-
peet05
aktív tag
Sziasztok!
Csatlakozom én is egy Ally-X-el a csapathoz!
Első konzolom, ráadásul Win alapon, de eddig nagyon tetszik, hogy mi mindenre képes ez a kis "gyösz". Zseniális.
Egyelőre Kingdom Come Deliverance II-őt próbálgatom.
1600*900, medium (spec. beállításoknál is med.), FSR-quality - sajna a screenshot-on nem látszik az AMD szoftver saját mérője (AC-t használtam képlövésre), de így ezekkel a beállításokkal szépen tartja a 45-60fps-t, akkuról performance-on, 17W.
-
kissbill
tag
Ti mar feltettetek az uj VGA drivert ? Redditen mindenki ilyen plusz 5 FPS-t ir javulasnak, hogy ez a driver vegre jol sikerult.
PS2 emulaciot viszont megfingatja, meg a 4k yt lejatszast, random megakad a kep . -
kissbill
tag
válasz
mAtThEw0319 #1835 üzenetére
Általában akkor szoktak hackelni AMD drivert az Allyra ha az már túl lemaradt az asztali VGA driverektol és olyan dolgok vannak benne ami a sokat dobna teljesítményben a kis kézi konzolon.
Lasd videó : https://youtu.be/vfEXkV2dDfE?si=nQAZx_nBOq35HlQs -
mAtThEw0319
senior tag
válasz
mAtThEw0319 #1810 üzenetére
Erre valaki?
-
törölt tag
WD19S tud freesync-et?
Találtam helyben 55€-ért egyet 180W-os táppal, ennyiért csinálok asztali pc-t a kis masinából -
radar
tag
Ally X-nek várhatóan mikora fog csökkenni az ára?
Mert ezt 380 ezert nagyon sokalom, de gondolom más is így van ezzel. -
axlfsi
veterán
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy Oculus Rift 2 (vagy 3) VR-ral próbálta már valaki?
Tettem pár próbát 2-essel; Beat Saber gyakorlatilag hibátlan, de a Half Life Alyx eléggé recegős még full low beállításokkal is.Viszont nem vagyok profi, illetve nem is volt lehetőséem, csupán egy órácskát tesztelni. El tudnám képzelni, hogy driverek mókolásával valamit el lehetne érni (én csak annyit tettem, hogy manualban felnyomtam 25W-ra, illetve a két driver lehetőségnél az opciókat be- illetve kikapcsolva megnéztem). ... Nem tudom pl. azt sem, hogy az a bizonyos Linux alapú OS miként hajtaná meg (ha egyáltalán kompatibilis), valamit szerintetek a CPU (és a 16Gb) nem szűk keresztmetszet, az elég lehet mindenre és egy külső VGA megoldás mindenre?
Apropó külső VGA; egy külső VGA helyett nem jobb döntés inkább egy Ally X? (bocsánat, nem vagyok igazán képben az árakkal sem, lehet eleve hülyeséget kérdezek, illetve almát a körtével...)
Akárhogy is, érdekelne a véleményetek az Ally es a VR kombóval kapcsolatban
-
affli
tag
Aki esetleg még venni akar új ally-t most tegye, mert már csak elvétve lehet kapni itt-ott, gondolom ahol épp beragadt a raktárba.
Lehet 250 körül még mindig jobban megéri, mint 380ért az iksz..
Úgy látom, lassan fél milla alatt nem lehet majd kapni windózos handheldet..
-
axlfsi
veterán
Hasonlóképpen gondolom. Túl nagy a különbség a két gép között árban, amit tudásban nem kapsz vissza (nem oly mértékben).
Pl.: egy makulátlan Z1E használtan (pár hónaposan) 150 körül bőven találni... Az (ráncfelvarrott) utódja közel kétszer annyi még.
...és ha ősszel egy komplett generációs ugrás érkezik, akkor pláne érdemes kivárni (hogy aztán az újat vagy az X-et olcsóbban behúzni).Persze, igények függvénye a döntés.
-
Sapphi
aktív tag
Én vettem egy ROG Ally Z1 Extreme-et használtan (kb. akkor, mikor az X megjelent), hogy kipróbáljam mégis milyen. Sokaknak nem jön be (sok eladó is van nem véletlenül), de amire én használom arra tökéletes.
Én így már kivárom a "next-gen"-t és egyből lecsapok majd rá!
Persze, ha a pénz nem számít akkor ROG Ally X ez nem is kérdés.
-
peet05
aktív tag
Gyors kérdés!
Perpill vennétek Ally-X-et, vagy érdemes várni a "next-gen"-re? -
Sapphi
aktív tag
A League of Legends pörög rajta ezerrel.
AAA játékkal még nem is játszottam rajta. Megvárom a leértékeléseket, amikkel még nem játszottam (előtte volt PS5-öm). Meg ezért szeretnék majd egy eGPU-t, hogy monitoron is tudjak komolyabb játékokkal játszani.
Amúgy főleg indie címekkel játszom rajta handheld módban.
-
affli
tag
Én egy AOC 100Hz-es freesync-es monitort vettem nemrég, mert a régi lcd-m pixelhibás lett. Minden műxik, kivéve a HDR-t, a windóz szerint nem kompatibilis
Próbáltam HDMI kábellel charger dock-on keresztül, és direktbe USB-c kábellel, (tudja tölteni is 65wattal a monitor az allyt, nem kell dokkoló. ha hamarabb tudom, hogy létezik ilyen nem veszek dokkot
) de sehogy nem működik....
Valami ötlet? Elvileg az ally tudja a HDR-t, a dock chargerben nem vagyok biztos, semmi infót nem találtam...
-
axlfsi
veterán
... de ha a FreeSync-et ki sem tudod használni (mert valamiért nem megy), a 240Hz hol opció ezen a kis vackon, mikor annak örülönk, ha egy AAA játék stabil 60 fps-t tud?
No offense, csak kérdezem. PC - mint olyan - "működik" 60Hz-en is(a mai napig úgy használom a laptopom, céges gépem, vagy otthon ... persze, tudom, van jobb is már, de na).
-
Sapphi
aktív tag
Csak HDMI csatlakozóban tud többet a JSAUX (HDMI 2.1). Én azért vettem, mert van FreeSync-es monitorom és mondhatni PC-ként használom a kis gépet (a FreeSync pont nem működik, de a 240Hz legalább igen.
).
Remélem nyáron érkezik majd a ROG Ally 2, ahhoz már veszek majd egy eGPU-t, hogy teljesen legyen a szett, de ha szeretnék az ágyban játszani, akkor arra is legyen lehetőségem.
-
axlfsi
veterán
Köszi srácok az infókat, tapasztalatokat!
Egyelőre nincs VRR-képes monitorom (és annyira nem is aktuális a monitoról játszás).
Egy ideje ez az egyik kedvenc dokkolóm és ha jobban belegondolok, az RGB csicsán kívül, sokkal nem is lennék beljebb az JSAUX-szal (?)
Axagon-t azért szeretem, mert alapból egy nagyon frankó billentyűzetem is van vele...
Ismeritek, esetleg használjátok Ti is? -
Sapphi
aktív tag
Szia!
Nekem a HB0801S van, de firmware frissítés után a VRR megadta magát és sajnos a JSAUX sem tudott segíteni, elég hosszasan beszéltem velük erről. Ami nekem gyárilag rájta volt firmware arról azt állították, hogy nem is létezik, hiába küldtem nekik róla képet.
Ezen felül nálam van egy olyan hiba, hogy a monitor nem tud energiatakarékos állapotra váltani (ezt reddit-en másik is irták), ha a ROG Ally-al használtam és kikapcsolom (vagy elmegy alvó állapotba). MacBook Pro-nál ezt a hibát nem tapasztaltam.
Amúgy valakinél meg tökéletesen működik a VRR, de itt végső soron nekem azt mondta a JSAUX, hogy amit használok monitort azt nem támogatja a cucc (de akkor hogy működött a gyári firmware-el?
).
Ettől függeltlenül használom, mert a VRR-on kívül jól teszi a dolgát.
Remélem majd adnak ki rá egy frissítést, ami ezeket rendberakja.
-
kresz2
aktív tag
Sziasztok!
Vajon miért árulják sokan a garanciális rog ally konzolokat döglött SD kártya olvasóval?
Ezt nem javítja a szervíz garanciában? -
mAtThEw0319
senior tag
válasz
NightLord #1707 üzenetére
Van erről vmi YT videó? Bár nen igazán értem miről van pontosan szó, mert nekem gyárilag fent volt az AMD Software (Adrenalin Edition) mikor Cloud Recovery-ből állítottam vissza a Win-t egy SSD upgrade után.
Kifejtenéd, hogy mit jelent ez:Az egyetlen "trükkös" dolog a GPU driver lecserélése az AMD saját driverére
Miért? Gyárilag nem AMD driver van fent? Bocs, ha láma a kérdés..
Igazából csak azért kérdezősködöm, mert nekem hol működik az AC-ben a Performance opciók állítgatása hol nem, (mármint állítgatni engedi, de pl. vmikor nem kapcsol be egy funkcó, hiába engedélyeztem..) de a Radeon Software-ben is néha megy, néha nem..
Nekem az is elég, ha van erről egy YT videó, hogy mit kell csinálni egy "szűz" Rog Ally X-el, hogy minden f**za legyen! -
VincentVG
senior tag
vegre aljutottam oda h kicsit teszteljem az emulatoros tudasat a gepnek ( ally X ).
mivel en fokent sport gaming-re hasznalom, (hordozhato modban pont jo 20-40perces session-okre) de nagyon hianyzott pl egy Fight Night, vagy UFC.
a PS3 nosztalgia miatt: RPCS3 / Vimm.net comboval kezdtem.
Mindenkinek ajanlom: nagyon szep es stabil 60fps-eket lehet elerni, nehany shader problemat leszamitva ( van ahol tokeletes ez a resz is mondjuk) - plusz a kis kepernyo miatt szuper a grafika is.
Teniszbol a TopSpin sorozat utolso PS3 verzioja majdnem hozza ugyanazt mint az uj 2K25, es sokkal stabilabb fps-el.
Erdemes kiprobalni.
-
peet05
aktív tag
Egy kis érdekesség: [link]
-
Nirvatti
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Macbook air m4, 1 hetes új, 3év garancia
- JÁTÉKOS Dell 15 NVIDIA 2gb Intel core i5-7200 8gb ddr4 256gb ssd win11 Magyar bill VILÁ
- GAMING LEGION 17col 144HZ RTX 2070 8gb i7-8750H 16gb ram 500gb ssd Win11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AX-370 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Zalman S3 EVGA 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest