Új hozzászólás Aktív témák
-
NightLord
tag
válasz
st3v3np3t3r #1995 üzenetére
Valaki nyünnyög azon, hogy alig 1 órát bír ally-ja, valaki meg nekiül, és megoldja, hogy menjen 2x annyi ideig.
Énis az utóbbi kategóriába tartozom : )
-
NightLord
tag
válasz
st3v3np3t3r #1978 üzenetére
Igen, 24 ezerért vettem, ami kb 60%-a annak, ha itthonról akarnád beszerzni. Nyilván garancia nuku ilyenkor, de ez nem az olcsó húsnak híg a leve kategória, hanem az, hogy el lehet dönteni, hogy megéri e neked a garancia 70%-os felárat, másképpen mondva, adsz e annak 50% körüli esélyt, hogy egy ilyen eszköz garancia időn belül elromlik. Hát én nem.
Sebessége amugy R 3.5Gb/s W 2.5GB/s, nem gondolom, hogy napi használatban ezek között a értékek között érzékelhető különbség van.
-
válasz
st3v3np3t3r #1999 üzenetére
65W-tal tud tölteni. KIírja, hogy nem gyári, de simán megy vele a 30W turbo is. Laptopot is szoktam róla töltei.
Üzemidőt nem tudom megmondani, 2 óránál nem szoktam többet játszani az Ally-al egyhuzamban, annyit meg elmegy simán a saját akkujáról.
-
affli
tag
válasz
Vampire2nd #1997 üzenetére
Én itt vettem a Baseust [link]
Nekem az adaman van, felkiáltójeles a töltés, ami annyit jelent, hogy a max powert ráengedve már nem tudja tartani a 80%-ot a powerbank akkukímélő módban, de működik a 30watt turbó, a manual 25-30wattot viszi (egyébként 20volt, 3.25amper a max). Az ally gyári töltőjével nagyon hamar fel lehet tölteni
Kb. másfélszeresére tolja ki az üzemidőt, ami perf. módban nem is rossz.
-
válasz
Vampire2nd #1997 üzenetére
Én ilyen Alzást vettem kb 1 éve: [link]
-
válasz
st3v3np3t3r #1995 üzenetére
Nem mindenkinek való a DIY, ez nem kétséges.
Azért örülök, hogy legalább vidámságot tudtam okozni. -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
eldiablo #1994 üzenetére
A múltkori akku barkácsolós 67Wh-ás videón nagyon jót nevettem amúgy... gondoltam is,hogy a farzsebembő lelúhozok egy iylen digitális nagyítót...mert ha már nincs, akkor legyen... Bírom az ilyen kókány sufnyi tunyingos videókat... olyan szépen megbarkácsolja meg 3d nyomtatóval otthon nyomtatgatnak cuccokat, mintha minden lakásban ez a 3d nyomtató egy alap felszereltség lenne
-
válasz
st3v3np3t3r #1993 üzenetére
Ebben semmi rosszindulat nem volt, szimplán csak a megfigyelésemet irtam le.
-
affli
tag
válasz
Vampire2nd #1991 üzenetére
Szia Anker, Baseus 65-100watt
-
Vampire2nd
csendes tag
Sziasztok, milyen power bankot érdemes sima Allyhoz venni? Utazók és jó lenne út közben használni.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
biztos lesz majd egyszer valamikor
nekem ezekkel a linuxos disztrókkal az a bajom, hogy vannak játékok, amik EAS-t használnak és az valamiért nem szereti a linuxot, anno próbálgattam a tuf laptopon különféle erre specializált linux disztrót, de nem akart menni az EAS egyikken sem, azóta nem is foglalkoztat míg nem lesz hiteles forrás arról, hogy már megy hiba nélkül linux alatt.
-
peet05
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #1986 üzenetére
Inkább linkelem: [link]
Több + van ott azért, és érezhető a difi.Lesz stabil verzió, biztos vagyok benne.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
eldiablo #1984 üzenetére
AFMF érkezik majd winfosra is, van nrm hivatalos forrásból elérhető(jobban mondja még nem publikus), de az asus szerveréről letölthető driver, ami már támogatja az AFMF-et, de pl. a TLOU2 crashel rajta,más játékról nem olvastam, ami esetleg crashel vagy kifagyna a verzión, ezt a drivert felfedő cikket korábban linkelték a topikban én leszedtem, feltettem, de a vége az lett, hogy DDUval le kellett szednem és az utolsó hivatalos drivert vissza kellett tennem,a TLOU2 miatt.
Bár meglepő módon szépen fut a 1gen Ally-n 5GB shared vram mellett Low-banlegalacsonyabb grafika mellett is szép a játék
És mint írtam, a +8gb fizikai ram nem számít dedikált vramnak, mivel ugyan úgy shared rendszerben használja...
-
st3v3np3t3r
nagyúr
Amit én olvastam ally vs ally x kapcsán:
16+8gb onboard ram(ami nem számít dedikált vramnak! a dedikált az, ha a fizikai ram mellett van olyan memória amit kizárólag a igpu használ és nem a fizikai mennyiség rovására :) )
1+1 type-c
40+40Wh akku
512gb helyett nagyobb 1tb vagy 2tb ssd
Ez lényegében teljesítmény szempontjából elenyésző...Béta SteamOS... majd akkor kell igazából szóba hozni, ha lesz stabil verzió, nem csak kísérleti :) Ez a reszelgetés dologról mindig az Androidos LineageOS jut az eszembe
sokszor a stabilként kiadott verziók is elég instabialk voltak
De mint írtam, személyes vélemény...
Amúgy nekem teljesítmény szempontjából az akku kivételével nincs bajom az 2023as Ally-val... Kompromisszumot kell kötni, ennyi
Én elvagyok jáaékok terén a Very Low grafikával is 720as vagy 900as felbontáson ha legalább stabilan hozza a 30-45fps-t -
peet05
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #1983 üzenetére
Az elsővel tapasztalatod van, gondolom a másikról csak hallottál, olvastál már, ha máshol nem, itt a topikban.
Z2 Extreme-ről volt szó.
A 64 lehet, hogy opció lesz, nem kőbe vésett. Kis gép, nagy gép, felhasználás függő, hogy ki-mire, mennyi kell neki - azt is említettem, hogy ált. felhasználás mellett mire lehet még alkalmas.
A 16-ot én is kevésnek tartom, de a 24-et nem - most még.Olyannyira foglakoznak vele, hogy a beta SteamOS 3.7.5-nél jár a nem Steam Deck handheldekre. Reszelgetik szépen.
Azért annyira nem mondanám minimálisnak a difit.
-
válasz
st3v3np3t3r #1983 üzenetére
"ha lenne 8gb dedikált vram az igpu-nak, ebbe a kis gépbe elég lenne a 16GB is... "
AllyX."Nem mellesleg, ha nem lesz gyártói/fejelsztői oldalról 100%os linuxos driver a ryzen z szériához, akkor SteamOS port sem lesz..."
Szépen megy a hivatalos SteamOS az Ally-on, plusz van még pár disztro ami SteamOS szerű, pl ChimeraOS. Én is próbáltam, akkor még nem volt AFMF support. Most mi a helyzet, nem tudom. Csak ezért engedtem el akkor."Az, hogy ki veszi majd a fáradtságot, hogy a 0ról full apu supportos linuxos drivert készítsen, ez nagyon távoli érkezésnek látszik... "
Az AMD.
Nézd meg a zöldeket. -
st3v3np3t3r
nagyúr
Mivel nekem 2023as Ally Z1E-m, mégis hogyan tudnám Ally X-hez mérni?
Nem mellesleg a Z2 sok infóoldal szerint 880M-el fog érkezni...
Még akkor is felesleg a 64GB... Főleg ebben a kis gépben... mondjuk a 16GB a rohadt kevés, még a 24GB is... 32GB minimum keleltt volna, úgy,hogy csak osztott memóriás video ram van, nincs dedikált... ha lenne 8gb dedikált vram az igpu-nak, ebbe a kis gépbe elég lenne a 16GB is...
Nem mellesleg, a linux alapból máshogy kezeli a hardvert, mint a winfos. Nem mellesleg, ha nem lesz gyártói/fejelsztői oldalról 100%os linuxos driver a ryzen z szériához, akkor SteamOS port sem lesz...
Az, hogy ki veszi majd a fáradtságot, hogy a 0ról full apu supportos linuxos drivert készítsen, ez nagyon távoli érkezésnek látszik... Amúgymeg, nem értem ezeket gyors szériakiadásokat sem, mivel még az első Ally se megy normálisan, rengeteg driver elavult, a főleg az igpu driver terén van fényévekkel lemaradva, de már készül a z2őre épülő modell... rohadt felesleges...
Amúgy az Ally és Ally X között hardveresen rohadt minimális ám a difi...
-
peet05
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #1980 üzenetére
Az a baj, hogy az Ally-hoz méred, nem az Ally-X-hez. Nekem utóbbi van, és kellemes meglepetés volt, hogy a kis 780M mire képes. 80Wh akkuval, 17W-os beállítással: CP 2077 (2.21), 1080p, high settings, 45-53fps. GTA5 Enhanced, 1080p, RT-ON(!) - RT shadows off, 28-29fps (egy-két hsz-szel feljebb képeket is linkeltem), stb.
Üzemidőben is le a kalappal, mert az említett címekkel, ilyen minőségben is hozható 2-3 óra.
eldiablo is csinált tesztet, hogy mi a szitu akkor, ha alkalmazol egy 4/8, 6/12-es beállítást a procinak (szintén visszakereshető).A SteamDeck más kategória, mert ott az OS is gépre szabott, akárcsak a játékok. Ha minden jól megy mi is kapunk SteamOS-t, és akkor kiderül, hogy mi a helyzet.
Ha minden igaz, akkor a Z2 Extreme, 890M-el lesz szerelve, addig is lesd meg, hogy mit tud egy másik gépben - [link] , HX 370-nel.
A 64GB RAM gondolom az AI-proci, és az aköré épülő programoknak is jót tesz majd, különösen, hogy címezhető, így kisebb műveletek is futtathatóak rajta - akárcsak a ROG Flow Z13-mal, AI Max+ 395-tel (persze nem ua. teljesítményben).
-
st3v3np3t3r
nagyúr
eleve ezek az iGPU-k nem a legerősebb arzenál közé tartoznak.
Váltani biztos nem fogja megérni azért a +10% grafikai teljesítményért...
64GB ram meg hát ilyen gépbe abszolút felesleges lenne.
A probléma ezekkel a gépekkel inkább az, hogy kicsi az akku teljesítménye a max üzemmódhoz.
Nekem az Ally 2023 Z1E-s, 25W-on alig tud 1órát a 40Wh-s akkuval.
Sok játék meg a 10-15W-al még minimális grafikai beállítások mellett is nagyon gyengén fut és effektív rövid ideig akkuról.
Rog Ally Z1E:
Ha 10W-os módba állítod akkor 15W-ot lazán megeszik, 15W-ban akár 20W-22W-ot, manuális 20W-on meg 25W-ot kiszív az akkuból, 25W-os turbóban meg akár 33-35W-ot, akkor.is ha 45fps-re és 720ra van korlátozva a felbontás.
Nekem a HP Vitus 16 RTX4050 Mobile-al akkuval bír 1 max 1.5órát a 70Wh-ás akkujával. Ehhez lépest a Ally 2023 a maga 40Wh-ás akkujával lényegesen kisebb teljeménnyel se tud többet.Így elnézve, nagyon sokat van kell még fejelszteni ezeken a gépeken, hogy pl. egy SteamDeck a maga akár 4órás üzemidejével versenyképes legyen.
Ez személyes vélemény.
-
Semin
őstag
Infómorzsák Rog Ally 2 : [link] (magyarul is)
Talán be is fut idén. Nagyon kíváncsi vagyok rá, főleg ha SteamOS-t is kap. -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
NightLord #1971 üzenetére
Csak a külföldi ilyen motyókkal az a baj, ha tönkremegy vagy meghibásodik, dobhatod a kukába, mert visszaküldeni rohadt drága, jótállásos ügyintézés nagyon körülményes.
Ez a tipikusan olcsó húsnak híg a leve...67dodóért vetted akciósan, az mondjuk 360Ft/dodóval váltva 24ezer ft-ért vetted...akkoriban...
Én tapasztalataim alapján, ilyen motyót csak és kizárólag akkor éri meg kintről rendelni, ha nagyon nyomott áron adják a valid méretűeket, és ha tönkremegy van a fiókban másik.
Én is vettem kintről ssd-t, bár nem ekkota méretben, azok kisebb méretűek...Mind2 nevenincs kínai, 32gb és 128gb sata m.2, az egyik egy külső táolóban van, a másik a nas pc-t viszi... eddig hibálanul, hiba nélkül.
De aki ssd cserén gondolkodik, a minőségi és gyors ssd-t ne cserélje nagyobb,ámbár sokkal lassúbb ssd-re.
Nekem alaból egy WD SN740 512GB volt benne, ez tudott 5GB/s olvasási és 4GB/s írási sebességet. Én ezt cseréltem le egy Micron 2400 1TB-ra, ami elenyészően ugyan, de csak kevéssel van ez alatt, R4.5/W3.6 GB/s... Ennél lassúbbra nem éri meg cserélni, ami mondjuk tud talán 3GB olvasást és talán 1.8GB írást.
Meg ebben a 2230as méretben nem is nagyon választék. -
kenny123
addikt
Hali, sziasztok!
Akinek van Ally x, és próbálta esetleg;
Az új cod warzone-ban, illetve apex legendsben framegen szoftverek nélkül, (lag elkerülése végett) nagyjából milyen teljesítményre lehet számítani? Állandó tápellátás mellett megközelít mondjuk egy series s szintet, lehet vele "komolyan" játszani?
Köszi. -
peet05
aktív tag
Ally 2 info: [link]
-
kissbill
tag
válasz
st3v3np3t3r #1963 üzenetére
Nem tudom mitől drágultak ennyit! Itt egy srác árulta 45k ért a 2tb-at... Majd 40-ért, rairtam , hogy 35k-ért vinnem, mondta 36k . A biznisz utan kérdeztem mennyiért vette anno ? 30k .....
és ő is csak pislogott amikor látta mostanság mennyibe kerül
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #1965 üzenetére
sajnos meghajtó butítás lett a vége, visszaraktam a korábbit...
javasolt megvárni, míg stabil verzió jön ki ebbőlés hivatalosan is letölthető lesz -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #1963 üzenetére
A The Last of Us Part2 crashel...
Fallout76 elindul....
Az Armoury Create SE kifagy a Fallout76 után...Úgyhogy valószínű ez valami instabil Béta driver lehet,...
-
axlfsi
veterán
AFMF 2.1
... póbálta már valaki esetleg Ally E Z1-en?? -
axlfsi
veterán
válasz
st3v3np3t3r #1957 üzenetére
Köszi, ez hasznos infó! Egyelőre nem moddolnám a 2280-as SSD-re a gari miatt, de a 2230-asok elég borsosak, ...
Tudok ajánlani esetleg korrekt áron 2230-as SSD-t, boltot?
-
Norbeey90
tag
válasz
st3v3np3t3r #1957 üzenetére
Köszi az infot. Meglátjuk a csavar hiánya minek számít
-
Norbeey90
tag
Köszi az infokat. Sajna azért szeretném szervizbe vinni mert használhatatlan az ally.Én még mindig driver vagy szoftver hibára gondolok de gondoltam nézzenek rá.Elég sok mindentől újraindul, vagy bsod lesz és mindig más hiba miatt. Ha ráhuzok egy új windowst, kb az első update-ig rendben van utána megint elkezdi, van hogy he se tölt csak forrósodik ott magában csoro, mert asus logo mellet a ventik se indulnak be. Van amikor simán betölt a windows, de pin kód beírása után egyből restartol meg ilyen. Szóval be akarom adni, csak volt benne ssd cserélve, illetve egy csavart el os hagytam a hátlapból…Visszaraktam az eredeti ssd-t de ugyan azt produkálja egy idő után.
-
axlfsi
veterán
válasz
Norbeey90 #1943 üzenetére
2230-as SSD-t rakhatsz bele nagyobbat (pl. 2TB), de ugye azok jóval drágábbak, mint egy adapter+2280-as méretű ... kicsit én is szenvedek a gyári mérete miatt, de valójában olyan keveset használom (1 éve van nálam és nincs még benne 16 játékóra sem
), ezért inkább én is kivárom, míg lejár a gari, addig nem moddolom, ... de lehet jobban járnék, ha eladnám
Más: még mindig nem sok értelme van javíttatni a microSD olvasó miatt, mert valójában a javítás után közelhamar ismét megsül vagy esetleg van már valamilyen gyári rework, amitől stabilabb lesz? (kezdetek óta meg van makkanva, de nem volt kedvem azárt leadni egy hétre a szervízbe, hogy aztán "két nap múlva" ismét ott legyek, ahol a part szakad...
-
Norbeey90
tag
Sziasztok! Nem találtam egyértelmű utalást arra, hogy hivatalosan ha felnyitottam a ally z1e-t ssd csere miatt, az befolyásolja a jotállást?
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
kissbill #1941 üzenetére
manapság minden is kínában készül, még a gyári kiegészítők is... ugyan annyi esély van erre ennél a cuccnál, mint akár egy gyári eszköznél
amúgy nem állandó üzemre vettem, hanem ha rendszert mentek külső ssd-re, akkor ne merüljön mint a titanic
így talán töltésen tudja addig tartani míg azt a pár 10 gb-ot lementem...
1.5 év jótállás van még rá, ha letelik, valszeg intézek hozzá ram meg akku bővítést... -
kissbill
tag
válasz
st3v3np3t3r #1940 üzenetére
Nem felted a kis ally-t ?
Ezek a kis olcso kinai kutyuk nem tudom mennyire stabilak, minosegiek , nehogy valamit tul feszkot okozzon, vagy aram ingadozast ami szepen gyilkolja az alaplapot !
-
LeventeV
senior tag
válasz
LeventeV #1936 üzenetére
Ennek utánanéztem kicsit és ha valaki ki akarja váltani a PS Portal-t egy Ally-val a remote play-hez, annak három opciója van:
- hivatalos Remote Play app, amihez kell egy program ami elhiteti a Remote Play-el, hogy a beépített kontroller az egy Dualshock/Dualsense (pl rewasd);
- nem hivatalos Remote Play appot használ, ami támogatja az Ally beépített kontrollerét (PXPlay, Chiaki);
- hivatalos Remote Play appot használ és csatlakoztat az Ally-hoz egy Dualshock/Dualsense kontrollert (ez viszont megöli a hordozhatóságot). -
Urby66
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #1935 üzenetére
Ha nagy gond tudsz venni utángyártott ház alsót, és elég azt faragni ha kell. Az eredeti megmarad ha garanciáztatni kell...
-
LeventeV
senior tag
Sziasztok!
Használja esetleg közületek valaki PlayStation Remote Playhez az Ally-t? -
válasz
st3v3np3t3r #1933 üzenetére
Mindegyik modnál le kel csípni a házból, különben fizikailag nem fér be a nagyobb akku.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
-
válasz
st3v3np3t3r #1929 üzenetére
Az AllyX-nek a hűtése is erősebb.
43W (short term 53W) módban 84C° szvsz emészthető.
30W módban 74C°:
Amúgy manuál 20W módban játszom.Jsaux csinált 65Wh akkut Ally-hoz. Kicsit csipegetni kell a házból, de nem vészes: [link]
Lehet otthonilag is gyártani hozzá: [link] -
peet05
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #1929 üzenetére
#1917 - Manual 20W
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
eldiablo #1928 üzenetére
Gondolom Turbó módban futtatod a legtöbb játékot, elnézve, hogy medium beállítás jelen játéknál...
Én kicsit óvatos vagyok ezzel a turbo móddal, igen csak forrósodik a masina, és hát a Z1Extreme max üzemi hőfoka(tjMax) 95-100°C fok, ami alsó hangon ennél a játéknál eléri a 90-93°C-ot... így ha nagyon nem muszáj, kompromisszumokkal a Performance is elég mondjuk nekem a low beállítás 900p-n max fps lockolva 60ra, 40-50fps ígyis meg van.Amúgy én azon gondolkodom, hogy a vajon a Ally X akkujával elmenne-e a Ally(2023)... csak üzemidő miatt...
-
Elnézést a minőség miatt. Screenshotról lemarad az AMD overlay.
TLoU Pt. 2, 720p Medium beállítás:Alap dolgok futnak. Armoury Crate, Steam.
GPU: 6.6GB
Rendszer mem: 12.7Gb. -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
eldiablo #1926 üzenetére
max 5GB-ig allokálhat, annyi van beállítva, a maradék 11GB-ot tudja használni minden más...
Biztos akad olyan, meg olyan is ami nem támogatja a kontrolleres vezérlést(pl.Diablo3)...
én nem játszok olyannokkal Ally-n, én PC párti vagyok, pár játékot el tudok viselni kontrollerrel, ami "combat prefered" pl... ilyen például a the last of us is, de pl. a diablo4el is elvagyok a ally-n,de pl. fallout76ot vagy division2őt már nem játszanék rajta, max. ha ládákat kell bontogatni, vagy felszerelést kell fejleszteni. -
válasz
st3v3np3t3r #1925 üzenetére
A "megakadt hw" az elfogyott memóriából is fakadhat, főleg ha dinamikusra van állítva a GPU-nak allokálható memória mennyisége. Lekarmol 7GB-ot a játék VRAM címen a maradékon osztozhat a Win, programok plusz a játék. Gyorsan elfogy a 16GB.
BTW, ha vissza olvasol vannak azért játékok amik el sem indulnak a 16Gb-os Ally-on. -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
eldiablo #1924 üzenetére
eddig 1 játék se fagyott le a 2023as ally-mon... az hogy lefagy vagy crashel problémában nem mind1...
fagyásnál a program előtérben marad és totál megakaszthatja a gépet, crashnél meg az alkalmazás bezáródik viszont nem akasztja meg a hardvert, de akadhat olyan is, hogy crashel az app majd az fagyást okoz... -
válasz
st3v3np3t3r #1923 üzenetére
Nagyon nem mindegy, hogy 16 vagy 24GB, 6400 vagy 7500MT/s.
Nálad sem fagyna ha lenne elég memória. -
consono
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #1920 üzenetére
Két lehetőséged van: van valami hack, hogy települjön az Adrenalin, volt itt is szó róla korábban, talán a framegen kapcsán. Vagy vársz az Asus frissítésére.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
Napost.
Hasonló hibával szembesült már valaki RC71L modellen?
The Last of Us part II-nél fordult eddig csak elő ez a gond.
Elindul a játék, PS logós videó majd .net framework crash... természetesen a támogatási weboldalon nincs frissebb meghajtó, az AMD Adrenalin 25.x meg nem települ...
DDU-val GPU meghajtó gyalulás és meghajtó újratelepítés után ugyan ezca hiba fenn áll, de látszólag a játék elindul... -
Hátha valakit érdekel, AllyX, TLoU Part 2 720p medium beállításon elég szépen fut frame-gennel. 17W módban random laggolt, de manual 20W módban 60fps körül van, de olykor 70-75fps. Frame gen nélkül 30-40fps.
-
peet05
aktív tag
Our little robot friend is cooking something up... [link]
-
radar
tag
Sziasztok.
Rog ally X Assassin's Creed Shadows játék inditásnál a lenti hardver hibát kapom. Valakinek találkozót már ezzel?
Köszönöm a választ!
[link]Hardware Warning
You are running an unsupported video driver. Please update your driver for optimal performance.
-
-
törölt tag
Jelenleg egy 3200U-s processzorral szerelt kijelző nélküli ("asztalosított") notit használok netezni, ez is kezeli a 4K 60Hz-et és a freesync-et is, bár utóbbinak nem sok jelentősége van, mert csak nezetésre használom. Alapvetően azért szoktam át erre a gépre, mert az előző albérletben hajnal 2-kor "átzongorázott" a szomszéd, imitálva a mecha billentyűzetem püfölésének ritmusát, mert nyilván éjjeli bagolyként meló után estem neki a fórumnak. Egy notebook klavi azért klasszisokkal halkabb, de azért beüzemeltem egy "silent" egeret is biztos ami tuti alapon. Nyilván költői túlzással, de lábujjhegyen fingva az alsó és felső szomszédnak is meg kell fognia a "csetreszes" szekrényt
Ehhez képest (20e sem volt rammal és ssd-vel) a ROG Ally másik dimenzió lenne, de túlzásnak tartanám csak netezős gépnek meghagyni. Lehet, hogy 10-20 milliszekundummal csökkenne a fórum betöltési sebessége
Egyedül youtube fekszi meg a gyomrát 1080p 60 fps felett, 1440p még határeset, 4K már esélytelen. -
törölt tag
A gépen lévő csatlakozó az DP alt-nak számít (jelentsen bármit is), így DisplayPort-on feltételezhetően mennie kellene gyári dokkoló nélkül is (pl.: WD19), de a TV-n nincs DP. A netezős monitoron (32" 4K freesync, irodai szék) van DP bemenet, de kockulni inkább a TV-n szoktam (49" 4K VRR, relax fotel).
-
affli
tag
válasz
#95712068 #1899 üzenetére
Értem, más a helyzet, nálam az ally a fő pc/konzol, meg porosodik a sufniban egy ezer éves asztali gép. Médiafogyasztásra meg ott a tablet...
Ha jól értelmeztem a rog fórumon azt írják, csak akkor működik a freesync, ha displayport-ra van csatlakoztatva az ally, vagy xgmobile használtával hdmi-n keresztül. dp-hdmi nem műxik..
Új hozzászólás Aktív témák
- BOMBA ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 640 G9 Laptop! / i5-1235U 16GB 256GB 14"col garancia/
- Akciós áron eladó HP Elitebook 850 G7 / I7 10610U/16 GB/512 SSD/15"/FHD/IPS/MX 250
- Szuper áron eladó új ACER SWIFT EDGE 16 /R7-7735U/16GB/512SSD/ 4K OLED
- DELL G15 5515 Gamer Laptop /Ryzen 7- 5800H/16GB 512 SSD/ Nvidia RTX 3060 6GB/120Hz/
- Szuper áron dobozos új Asus Vivobook Pro /i5-11300H/16 GB/512SSD/3K OLED
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest