- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Autós kamerák
- Milyen házat vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- CPU léghűtés kibeszélő
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
Állítólag volt egy kis leak
bár gyanús a 9K+ értékelés.
IGN: [link]
-
axlfsi
veterán
válasz
nrbrtbkf #2103 üzenetére
Tudsz, igen... de - főleg az X-hez mérten - meglehetősen korlátozottan fogod élvezni... Tudom, mert van XSX-em, Allym is ... nem egy liga. Nagyon nem... casual, egyszerűbb játékok OK, de ahova kell a szufla, nem lesz szép. XSX-et nem is hivatott kiváltani (és szerintem az érkező MS Ally sem lesz sokkal élvezetesebb (nyilván vmennyire igen, de na...)), hanem az egyetlen és nagy előnye a mobilitása.
Nem adtam volna el a helyedben, ... főleg, hogy milyen drága lett azóta (mondjuk, nem tudhattad...) -
nrbrtbkf
újonc
Sziasztok! Rog Xbox Ally X- el kapcsolatban lenne egy kérdésem. Tavaly eladtam a series x-emet, nem vettem helyette semmit sem. Idén tervezek venni egy Rog Xbox Allyt. Kérdés: Ezzel a készülékkel tudok Game Pass-os játékokkal játszani úgy hogy nincs konzolom otthon , vagy kell hogy legyen és felhő alapon tud csak majd menni?
-
Linusnál a JSAUX ROG Ally Battery & Thermal Upgrade Kit.
-
válasz
st3v3np3t3r #2097 üzenetére
TLoU2 Adrenalin 25.5.1-el hibátlanul megy.
Ally-ra kellett egy update, mert félkész volt. -
st3v3np3t3r
nagyúr
A driverezéssel osztott véleményekkel én is egyet értek az Ally esetében...Lásd TLoU-nál problémát okozó kompatibilitási probléma is ezt mutatja...
Véleményem szerint jó lenne rgy olyan driver is, ami kicsit aggresszívabban kezelné az energia felhasználást, hogy a max óra jelen is csak akkor menjen, ha nagyon feltétlenül muszáj... Én azt vettem észre sok pár játék esetében, hogy nagyon erőltetné a CPU a maximális órajelen való futtatást, ami hát valljuk be, nagyon az akkuidő rovására megy... Bizton megoldható lenne más órajel/terhelés vezérlés, de ebben viszont az AMD/Asus duó $z@r!k rá nagy ívben...
Én amúgy teljesen feleslegesnek tartom, hogy évente 1 vagy 2 handheld konzol jöjjön piacra... lásd, a Steam Deck-ből sincs minden évben új... 2-3 évente egy új bőven elég lenne a piacra...
Amúgy mobil téren is így vélekedekek... felesleges évente tőbb modellt ráncfelvarrva újra piacra dobni... -
peet05
aktív tag
válasz
eldiablo #2095 üzenetére
Ahogyan az Ally is válasz akart lenni a Deck-re, a többi pedig válasz akart lenni az Ally-ra. Több-kevesebb sikerrel.
A Claw 8 AI+ (258V) váltotta az A1M-et (155H), MSI-nél ez a váltás volt az a pont, mint nálunk az X, de azért kellett előtte a szárnypróbálgatás.
Killer-nek semmiképpen nem nevezném, de egy értelmes alternatívának igen.A driverek-ben egyetértek. De azért az Asus/AMD sem bombázott minket olyan húdesűrűn.
-
Mindegyik "Ally killer"ként kezdte, de számokat nem tudott produkálni. Sajnos az Intel szrk a driverekre.
Ezér tart ott az intel ahol...
BTW, az Ally esetében is igen feltűnő volt, hogy minden tech tuber ugyan azt a 4-5 buzzwordöt fújta az Ally teszt videóiban. TheVR, Tech2 stb. Nincs ez másként a Claw-nál sem.
-
NightLord
tag
válasz
ZsoltGoku26 #2086 üzenetére
doboz biztos hogy nem kell a gariztatashoz.
-
válasz
ZsoltGoku26 #2086 üzenetére
Biztos szoftveres a hiba?
CMD admin módban fut? -
ZsoltGoku26
junior tag
Sziasztok!
Nem láttam ilyen egy furcsa problémàs hogy beépített kontroller az egész gomboknak sem reagálnak, majd MCU frissítést megpróbáltam de eközben írja h "wmic" nem ismeri fel parancsot, nem tudja olvasni alaplapon termékkódot és sikertelen történt. Érdemes vinni hivatalos asus-hoz, papír alapú számlát megvan de gyári doboza hiányban nem lesz gond? -
axlfsi
veterán
válasz
NightLord #2081 üzenetére
0 hozzászólásos, amúgy 2 napja is itt járt jóember... nem szeretem az ilyeneket. Már elvből sem üzletelnék az ilyen megbízhatatlanokkal.
Mindenesetre jönnek-mennek a hirdetések, 150k-ért bármikor találsz patika állapotot, garival, papírokkal, de inkább már lassan alatta. -
axlfsi
veterán
Nem ismerem az eladot, de gyanusan olcso. Ha valos hirdetes es hibatlan a cucc, akkor ennyiert ajandek. Nezd meg, irj ra...
-
-
affli
tag
Úgy látom elvitték a használt ally-kat, kettő darab van összvissz itt az aprón..
-
Urby66
aktív tag
válasz
kissbill #2068 üzenetére
Én LTSC-t használok az ally-on már régóta. Semmi problémát nem tapasztalok, mind a játékok mind a Gamepass előfizetés működik.
Az akku időt nem tudom, hogy jobb vagy rosszabb, mivel vettem vele nagyobb akkumulátort. Max 18W van beallítva, így 70° fölé még sosem ment. Az SD olvasó sem döglött még meg. A Doom kb. 3 órát ment egy töltéssel, ha ez jelent bármit is... -
kissbill
tag
Egy reddit "komment" :
There's also a stripped-down version of Windows 11 coming next year for handheld. The Xbox Ally series will launch with the OS, and the OS will be available for the Z1, Z1E, and the Ally X shortly after.Erről hallott mas is mar ? Gondolom ha tényleg lesz új csupasz win, akkor rogra is fel lehet dobni.
-
axlfsi
veterán
válasz
st3v3np3t3r #2066 üzenetére
Mindenképpen megéri az árát, ez nem is vitás!
Használd egészséggel! -
axlfsi
veterán
Sziasztok!
Ez a cucc jó lehete Ally-hoz?
Swissten Power Line 40000mAh 100W Power Delivery -
st3v3np3t3r
nagyúr
jelenleg a jsaux battery mod upgrade ami kapható 80$,amit én néztem, jelenlegi otp váltási értéken lenne 28.000Huf ingyenes szállítással egy 65Wh-s akku(a gyári 40Wh-s helyett)
ez az upgrade elvileg +50% üzemidőt jósol, nyilván függ a teljesítmény beállítástól is... minden esetre elgondolkodtató lehet egy ilyen moddingra majd beruházni...
de még mindog ott van egy későbbi ram upgrade is, hogy azt ki mennyiért vállalná, hogy a 16GB-ot upgradelje 24 vagy esetleg 32 GB-ra....
És ezekkel elég jó ki kézi konzol lehetne...Amúgy kb. én is 230e körül vettem talán a telekomnál...
-
axlfsi
veterán
válasz
st3v3np3t3r #2058 üzenetére
Érdekes, amit írsz, mert nekem - mindazon túl, hogy sokszor és jellemzően 230 közelében használom - az akkuupgradek hada megjelent már és több olyan is, amikor kvázi a garit sem bukod (nyomtatott extra hátlappal modding vagy a jsaux legújabb akku modja).
Az akkuméret miatt pont nem érné meg azt a most... mennyi is? 100-150k felárat? (használtpiacon)... legalábbis a Z1 Extreme nagyon maxosan 150k, míg az X emlékeim szerint még mindig jól tartja az értékét. -
st3v3np3t3r
nagyúr
Igazából a ram mennyiségén és az akku üzemidején kívül más bajom nincs az Ally(Z1E)-val, amikkelcjászok rajta, azokat szépen viszi...
Pl. csak akku üzemidő miatt én nem cserélnék X-re... sőt, +10-15% plusz teljesítményért sem...
Ezekből a handheld-ekből nagyon felesleges minden félévben új modellt kiadni, többet érne a gyártó egy normális szoftveres támogatással ilyen téren szerintem.
Pl.SteamOS port vagy Linuxos rendszer és jó lenne, ha az AntiCheat szoftver gyártók nekiugorhatnának már a Linux supportnak.... -
affli
tag
A Zotac Zone2 am elég jónak tűnik, de biztos q.drága lesz... [link]
-
affli
tag
válasz
Vampire2nd #2054 üzenetére
Nem biztos hogy kihasználnám, de én is gondolkodom a cserén x-re, kipróbáltam a minap a Last of us p1-et és a Rachet-et, mindkét játéknak kell a 6-8gb vram, futnak elég szépen am AFMF mellett, de kellene az a 24gb ram...
#2051: teljesen egyetértek
-
VincentVG
senior tag
válasz
eldiablo #2051 üzenetére
Az erosebbik verzio teljesitmenyere kivancsi leszek, de en sem erzem h erdemes lenne valtani X-rol. ( design meg: hmmm. kicsit eroltetettnek tunik, bar en ugy vagyok vele, hogy az aktualis max fps -ert, fogok en 2 fakockat is gombokkal
- nekem az elso Ally is teljesen kenyelmes volt)
-
válasz
VincentVG #2050 üzenetére
Szerintem nevetséges a design.
Aki fogott Decket vagy AllyX-et, az tudja, nem kell batár nyél a kényelmes fogáshoz.Valamiért a mobil dolgok nem mennek a picipuhának. Kb minden mobil cuccuk bukás volt. MS most kénytelen kaparni, mert nem állnak jól a konzol piacon.
Majd a piac eldönti, mennyire életképes a dolog. Részemről ez a gen kimarad. -
VincentVG
senior tag
es akkor megerkezett... Xbox Ally
-
consono
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #2047 üzenetére
Arra várhatsz
Mármint az anticheat-re Linux alatt... Ezen a téren inkább visszarendeződés van.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
Tudjuk jól, legalábbis aki már kicsit is foglalkozott Linux Gaminggel, hogy a Linux messze menően jobban kezeli a hardvereket, mint a winfos...
Majd tervezem én is, hogy az Ally-n leváltom a Winfost, de megvárom míg lesz valami elég stabil SteamOS port, amin a nem steames játékok többsége is elfut, és az anticheat szoftverek sem akadnak ki... -
Semin
őstag
-
axlfsi
veterán
válasz
st3v3np3t3r #2040 üzenetére
"...Mondjuk kellemesen csalódtam az Argusban..."
Oh, ne is mondd! Én is ... főleg ez az új IPA, jól behűtve - mennyei nedű! -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
eldiablo #2039 üzenetére
Nekem lényegesebben olcsóbban jött így ki egy 32gb-os biztonsági tárhely...Ami neked lehet Ironkey 200, abból egy 32gb-os jelenleg 82e az ipon-on
...
Anno a ház meg az ssd nem volt 20e...
Mondjuk kellemesen csalódtam az Argusban, nekem olyan noname-nek tűnt, ehhez képest meglepett, hogy valóban milyen jól rejti el az adatot...
Az én kombóm is még mindig 15e kb... jó, ehhez kell kábel, a pendrivehoz nem -
válasz
st3v3np3t3r #2038 üzenetére
Kingston Ironkey + Samsung T7 Touch.
Az Ironkey megsemmisíti az adatokat ha valaki túl sokszor próbálkozik.Laptopon meg ott a Bitlocker.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
eldiablo #2037 üzenetére
Annak is csak akkor van értelme, ha munka miatt hurcolászod, ha csak otthon van az asztalon, akkor szintén tök felesleges.
Amúgy én szenzitív adat tárolásra külső ssd-t használok, hardveres pin kódos zárral, automata visszazárással, hardveres titkosítással, a lemez tartalma csak a kód megadása után látható, ha kiveszik, és beteszik egy másik külső házba, akkor csak full üres ssd-t lát amin nincs partíció
Argus GD-MSLK01...microUSB 3.0-ás, HW AES256 titkosítás, NGFF 2242 SATA SSD kell bele -
válasz
st3v3np3t3r #2036 üzenetére
Az ilyenek miatt sem jelentkezek be az MS fiókommal.
Laptopomon van Bitlocker, de az tartalmaz szenzitív adatokat. -
st3v3np3t3r
nagyúr
én mikor megvettem, első beállításnál után azonnal kapcsoltam is ki
...
amúgy ha javasolhatom, oszd fel az új ssd-t, lehetőleg a tárhrly végére, ehhez nagyon jó app az aomei partition assistant, majd másolj rá annyi adatot a régiről, hogy a bitlocker tudjon visszafejteni, majd zsugorítsd le az eredeti ssd-t a lehető legkisebbte, és azt klónozd, majd az új ssd-n méretezd át... én így csináltam, bár nekem volt külső nvme ssd házam... -
axlfsi
veterán
Ezt a szopast!
... koltoznek egy nagyobb 2230-ra es mielott nekialltam volna klonozni a meghajtot (Macrion R.) ugyebar kikapcsoltam a Bitlockert (20GB hijan teleirt 512-es alap meghajto), ... es mikor mar 20 perc utan meg sem mozdult a csuszka, rakerestem, hogy meddig is tart ez a folyamat, majd ezt talaltam:
"BitLocker decryption time in Windows 11 varies significantly depending on the drive size, computer speed, and whether the process is interrupted. Microsoft estimates that it takes approximately 1 minute to decrypt 500MB of data, but the actual time can range from 20 minutes to several hours. For example, a 400GB drive could take around 13.3 hours under optimal conditions. "
Ez most komoly??? Ti, hogy csinalatatok? Ki kell kapcsolni elotte, nem? Ezt mar nem tudom megszakitani, ugye? ... ha tudom, elotte lenyomok egy gaming sessiont azt hagyom ugy ejszakara/masnapra ... ehh
-
VincentVG
senior tag
válasz
kissbill #2031 üzenetére
vegul az lett, h meglepo modon simabb mozgast kaptam 120hz re allitva, bar a vsync bekapcsolva ( nyilvan meg sem kozeliti a 120fps-t fullHD-ben ) de esku fluidabb mintha 60hz-en lenne ugyanigy. bevallom semmi logikat nem latok most igy ebben, full laikus probalkozasnak tunik, pedig volt mar dolgom par jatekkal.. de a lenyeg h igy teljesen oke es elvezheto.
-
NightLord
tag
válasz
st3v3np3t3r #2027 üzenetére
OK lehet. Nekem csak fps, illetve api (dx11/12/vulkan stb) van kiirva, ezek megvannak afterburner nelkul.
-
radar
tag
Milyen vr szemüveget ajánlotok az Ally x-hez. One pro vagy az air 2 ultra. A látószög lényeges lenne. Vagy várjam meg, Xreal Project Aura szemüveget 70-es látószögel?
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
NightLord #2023 üzenetére
Nem érted... RTSS kiiratás megjelenítéséhez kell...
A HWinfo a hőmérsékletek,cpu freki gpu freki, apu fogyasztás, akku idő kiiratás miatt kell, a Afzerburner a directx/opengl/vulkan renderelési infó miatt kell, de akkor ezzel együtt a frame per sec+frame time kiiratás miatt..A HWinfó ugyan tudja az FPS-t, de a renderelést nem tudja -
st3v3np3t3r
nagyúr
Asus Armoury Crate SE-ben AMD GPU Driver Update Elérhető
v32.0.21001.9024 2025/05/15
Elvileg ebben már javítva van a TLoU2 és DTDA összeomlás...
-
VincentVG
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #2021 üzenetére
igen persze, teljesen ertem a kompromisszumot is, csak bosszanto ha pl a fent emlitett jatekban nincs teljes AA off, csak low, en barmikor lekapcsolgatok mindent, mert baromi szep a fullHD alapbol ezen a kepernyo meretben.
@kissbill koszi, ismertem, de jo reg neztem, megprobalom ezzel is.
-
NightLord
tag
válasz
st3v3np3t3r #2010 üzenetére
Ha jól nézem, a renderelési infót azt RTSS alapból ki tudja tenni, <APP> hypertexttel, se hwinfo, se afterburner nem kell hozzá.
-
VincentVG
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #2019 üzenetére
mindenben
performance es turbo is.
de igazabol sztem itt is az a megoldas h vegig kell probalgatni kb mindent. volt ahol a vsync fix 60fps hozta a legsimabb mozgast es volt ahol unlimited fps es 120 hz.
de az biztos h rengeteg idot el lehet ezzel szorakozni , jol elveszni a beallitasokban es nincs tuti universal config. -
VincentVG
senior tag
sziasztok, nem kimondottan ALLY lesz, inkabb pc gaming, viszont a ROG-on zavar leginkabb szval ide:
lekaptam a Deliver At All Costs - ot ( btw ingyenes az epic games-en ha valakit erdekel) es mindig kicsit meglepodok h ha egy GTA5 vagy FC24 tud fullHD 60fps el futni, akkor miert nem sikerul ezt megugrania jo par jateknak. ( hiaba butitom ameddig csak tudom, kb 640x480nal fluid )
(ugyanitt nalam visszatero problema h sem az FMF2.1 sem a Lossless scaling, nem hozza azt a sima mozgast amit "erobol" egy vsync.)
egyszeruen csak optimalizacio ( hianyarol ) van szo?
-
NightLord
tag
válasz
st3v3np3t3r #2007 üzenetére
En siman RTSS + hwinfo64, afterburner nelkul is megvan minden info, amit ki akarok tenni.
Mondjuk frame gen nem szempont nalam egyelore.
-
Overkill a cucc.
Én 3080Ti-t használok egy régi Intel vezérlős eGPU kerettel. Úton van egy modernebb, gyorsabb ASmedia vezérlős megoldás. Ha megérkezett, bemutatom.
A jelenlegi olyan 700MB/s-al lassabb. Nem hiszem hogy játékoknál megoldja a random akadásokat, de javítani fog tudni rajta.axlfsi, AMD Overlay. Minden más kinyírja a Frame generálást és anomáliákat tud okozni. Desktopon sem használok mást. Tudja amit kell.
-
axlfsi
veterán
Melyik a jobb, melyiket érdemes használni;
- a "gyári" AC-s real-time monitort vagy
- az AMD Adrenalin szoftverének overlay infotékáját? Apropó, a legutolsó még mindig a 25.5.1-es verzió (2025.04.25)?Köszönöm!
-
axlfsi
veterán
válasz
NightLord #2002 üzenetére
Nem is a garival van a baj, hanem, hogy a kínából érkező adathordozók (pendrive, ssd, stb) nagyon nagy százalékban hamisítványok, olyan értelemben, hogy a meghirdetett paraméterek töredékét tudja ... ezért para a külföldi várárlás ebben a kategóriában. Egyébként rengeteg mindent várásolok 25 éve Kínából, alapvetően nincs bajom a gari hiányával sem, értem és én is elfogadom a jóval alacsonyabb árral járó garis komproimosszumot...
Viszont megtehetnéd, hogy elküldöd nekem a linket, akinél vásároltad, mert jó eséllyel akkor az eladó megbízhatónak számít -
radar
tag
Ally x-hez vetem AG02 dokkolót és egy Apple Thunderbolt 3m kábelt, amihez szeretnék egy videokártyát kb. 700.000ft-ig eltudok menni. Milyen kártyát javasoltok hozzá. Köszönöm!
-
NightLord
tag
válasz
st3v3np3t3r #1995 üzenetére
Valaki nyünnyög azon, hogy alig 1 órát bír ally-ja, valaki meg nekiül, és megoldja, hogy menjen 2x annyi ideig.
Énis az utóbbi kategóriába tartozom : )
-
NightLord
tag
válasz
st3v3np3t3r #1978 üzenetére
Igen, 24 ezerért vettem, ami kb 60%-a annak, ha itthonról akarnád beszerzni. Nyilván garancia nuku ilyenkor, de ez nem az olcsó húsnak híg a leve kategória, hanem az, hogy el lehet dönteni, hogy megéri e neked a garancia 70%-os felárat, másképpen mondva, adsz e annak 50% körüli esélyt, hogy egy ilyen eszköz garancia időn belül elromlik. Hát én nem.
Sebessége amugy R 3.5Gb/s W 2.5GB/s, nem gondolom, hogy napi használatban ezek között a értékek között érzékelhető különbség van.
-
válasz
st3v3np3t3r #1999 üzenetére
65W-tal tud tölteni. KIírja, hogy nem gyári, de simán megy vele a 30W turbo is. Laptopot is szoktam róla töltei.
Üzemidőt nem tudom megmondani, 2 óránál nem szoktam többet játszani az Ally-al egyhuzamban, annyit meg elmegy simán a saját akkujáról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Opel topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Autós kamerák
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- Bivaly erőmű Lenovo P1 G3 (Core I9 8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) MAGYAR laptop eladó!
- TUF A15 FA506IU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- TUF A15 FA507NUR 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4050 16GB 512GB NVMe gar
- ThinkPad T16 Gen2 16" FHD+ IPS érintő i7-1365U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Precision 7710 17,3" Laptop , i7 6820HQ , Quadro M4000M 4GB , 32GB DDR4 , 512GB SSD
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest