- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- Ismét minimalista miditorony érkezett a Fractal Design műhelyéből
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- Prezentálta PCI Express 6.0-s SSD-vezérlőjét a Silicon Motion
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
galaxys80
veterán
Elkezdtem belakni a DS124-em. Download Station-el akadtam el kicsit. Van itt lehetőség arra, hogy az adott torrendből csak bizonyos fájlokat töltsek le ne az egészet. Sem a webes felületen sem DSLoad alkalmazásban nem találtam ilyet. Transmission-t mennyire nehézkes telepíteni?
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Sanyi.mTs #96597 üzenetére
Vezérlőpult / Frissítés és visszaállítás résznél a Konfiguráció Biztonsági Mentése fül alatt az Exportálásnál ezeket menti :
Ezek alapján lehet menteni a kívánt jogosultságokat.
De , hogy egy másik NAS-ra ezt hogyan teszed át....
Mert ugye sok más dolgot is ment és azok meg nem kellenek....sőt biztosan más beállítások ( hálózat , megosztott mappa stb...) miatt még lehet el is ronta azok beállításait.
Tehát.....szerintem....nem lehet. -
Sanyi.mTs
addikt
pluszos nasról át lehet menteni a felhasználókat (jogokkal, jelszavakkal, 2FA adatokkal együtt) másik pluszos nasra?
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Magnat #96595 üzenetére
Régebben mikor még 12 lemezzel ment , akkor volt lemezhibám és ebből kifolyólag kötet összeomlásom.
Vettem másik lemezt és kicseréltem.
Aztán másik lemez megint.....Olyan HDD sorozatot fogtam ki ami....mint kiderült szériahibás volt.
Eredetileg 6 db ilyen Seagate lemezem volt , amiből már "csak" 3 üzemel.....amiből 1 db már rosszalkodik. Lassan azt is cserélnem kell. De van tartalékban vagy 4 db Toshiba lemez....most is.Ezért is szeretem az SHR-t.
Elromlik, kiveszem, javítom , megy az élet tovább.Megj. :
Lehet a hétvégén bele is rakom a lemezeket és beállítom "tartaléknak" azaz HOT SPARE-nak.....ez automatikusan kiveszi az esetleges rossz meghajtót a tömb-ből és helyére teszi a tartalék lemezt.
Eddig még nem próbáltam ki ezt a lehetőséget. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Sub-ZeRo #96593 üzenetére
Raid dolgon nem gondolkoztam még el, így hát egyelőre külön köteteten mennének (ha egyszer meglesz a nas).
Ha nincs RAID és minden lemez külön - külön kötet az kb olyan mintha egy PC-ben is lenne pár db HDD....
mind külön meghajtó : D:/ , E:/ , F:/
Ekkor ha egy lemez meghal, akkor minden adat ugrott róla.
Ez igaz a PC-s hasonlatra és a NAS-ban lévő különálló 1 lemezes kötetekre is.Ott van azért ellentmondás, hogy aki NAS-t vesz az szeretné az adatait FOLYAMATOSAN elérni....és itt most nem az áram ki és bekapcsolt állapotra gondolok.
Hanem arra, hogy egy olyan megoldás kell , ami védi az adatokat 1 vagy 2 db lemez meghibásodása ellen.
Ez lesz ugye a RAID.
2 lemeznél lehet RAID1....azaz tükrözés.
A lemezek tartalma azonos.
Bármelyik meghal.....no problem mert a rendszer fut a másik lemezről amin MINDEN adat megvan.
De ha 2 lemeznél több van.....3-4 db , akkor jöhet a RAID5 ( Minimum 3 lemez !!! ) vagy az SHR ( Működik 1-12 lemez !!! ).
Tehát 3 vagy több lemezből álló tömbben ha 1 lemez meghal, attól még a rendszer megy, és az adatokat is eléred.
Az SHR tömb kapacitása pedig X-1 lesz....azaz 1 lemeznyi kapacitás az "ára" ennek a dolognak.Azonos méretű lemezek esetén.
PL. : 8*4Tb SHR tömb , Hasznos tárhely "csak" 7*4Tb
Lehet hülyeség - más szerint - de én jelenleg is 8 lemezes SHR tömböt használok.....pedig szinte csak is torrentezésre használom a NAS-t.
Érdemes ezen elgondolkodni.
És mint nálam is.....ha van még üres fiók...., akkor roppant egyszerű a kötet további bővítése lemezzel ! -
válasz
Sanyi.mTs #96590 üzenetére
Az 1u méret pont jó lenne nekem, mert nem magas a rack-em. Így hát az lenne a legjobb megoldás rá. A 822+-t meg pont azért venném meg, mert ehhez még hozzá lehet fúzni rack-et.
DS széria nem igazán érdekel, mert a rack-be tenném a lehet hogy minden egy helyen legyen.Raid dolgon nem gondolkoztam még el, így hát egyelőre külön köteteten mennének (ha egyszer meglesz a nas).
Már van amúgy egy 12 terás a másik nasban, de az tele van. Elsőnek a rack kellene, menne bele még memória, meg utána egy 12 terás hdd. Ez nem egy napos vásárlás lenne, csak agyalok rajta hogy ez jó lenne. Néztem másik gyártótól is egy 1u magas racket, de a mobil procitól félek. Oké, ez is az, de ez messze erősebb mint amit néztem. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Sub-ZeRo #96589 üzenetére
Szia !
2x12 tb menne bele, meg egy 2 terás letöltésnek. Meg persze egy ssd a rendszernek...
Rack-be építhető Synology NAS-al még nem volt személyes tapasztalatom.
Viszont ha nem tévedek, akkor itt is úgy működik a rendszer mint a sima asztali verzióknál : azaz a rendszer ( DSM ) Minden lemezre felkerül. Pont azért met ha RAID5,6,10 tömb van , vagy SHR tömb.....és 1 db lemez meghal......akkor a rendszer még simán fut tovább a többi lemezről és az adatokat is elérd.
Tehát az megoldható, hogy a 2 db 12 Tb-s lemez külön-külön kötet legyen de mehet RAID1-ben is.....így ugye fele tárhely de minden adat 2X van meg a lemezeken....REDUNDANCIA.
És ezek mellé mehet önálló kötetként a 2 Tb-s léemez is.
SSD-t ebben a formában nem biztos, hogy erőltetném.
Amúgy pedig 3 db partició készül minden lemezre :
- Rendszer számára
- Gyorsítótár részére
- Adatoknak
Elég erős vas ....én inkább plusz egy 12 Tb-s lemezt tennék bele , SHR kötetben a 3 lemez.
Így MINDEN adatod védett lenne 1 db lemez kiesése ellen.
Az így megmaradt 2 Tb-s lemezre pedig mehetne a legfontosabb családi képek és videók biztonsági mentése. -
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Sub-ZeRo #96589 üzenetére
Ha lenne is rackem, csak akkor vennék RS822+-t, ha az 1U-s kialakítás a legfontosabb lenne.
Én mondjuk megvárnám az idei DS425+-t, az már 1db 2.5G LAN-nal érkezik.
DS423+-szal szemben:
- drágább kb 200k-val (kb 220k vs 430k)
- hangosabb (19.8dB vs 27.4dB)
- többet fogyaszt (28.3W vs 47.7W)
- nincs benne IGP (de erősebb CPU van benne)
- tovább támogatott a 423+, a 425+ meg még tovább
423+-hoz meg venni kell a tálcát -
Sziasztok!
Azon gondolkozom, hogvy egy RS822+ -ra beneveznék.
Most egy terramaster van, 5 lemezes, dual celeron procival de az életemet megeszi...
Így hát egy elborult ötletem lenne, hogy egy ilyenre beneveznék. Van rack szekrény, lenne neki 2 lan is még fenntartva. Van valakinek ilyen?
Smb megosztás, torrent letöltés menne rajt. film nézés. esetleg plex, jellyfin stb. Persze fotók, zenék is lennének tártolva rajta, 2x12 tb menne bele, meg egy 2 terás letöltésnek. Meg persze egy ssd a rendszernek... -
fatal`
titán
Ha self signed cert, akkor FF-hez a böngészőbe kell hozzáadni, mint trusted, Chromehoz/Edgehez (meg a többi chromium alapú böngészőhöz) meg a rendszer trusted cert storejába kell telepíteni (legalábbis Windowson). Let's encryptnél nem kell telepíteni semmit sehova.
Szerk.: Azt a hostot írd a böngészőbe, amire a tanúsítvány ki lett állítva, az IP cím nem lesz benne.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
galaxys80 #96579 üzenetére
A Belső lemez lehet Alap...azaz Basic kötet de lehet SHR ( Synology Hibrid RAD ) is. Igazából 1 db lemez esetén lényegtelen, hogy melyik.
Fontosabb inkább a fájlrendszer.
Alapból EXT4 szokott lenni de INTEL CPU esetén már van lehetőség a Btrfs választására is.....aminek van pár előnye.Bár ahogy nézem a DS124 adatlapját.....meg sem említik a fájlrendszert. Lehet a Realtek RTD1619B CPU miatt.
A külsőleg , usb-n rákötött meghajtók pont úgy felcsatolódnak mintha egy PC-re dugnád. Semmi köze nem lesz a belső lemezhez.
Esetleg annyi, hogy a belső lemezen található FONTOS adatokról tudsz automatikus , időzített mentést készíteni a külső lemezre.
Ez hasznos funkció és egyben a Biztonsági Mentés első és legegyszerűbb módja !Amúgy egy kis olvasni való :
Synology összefoglaló.
Az írás már nem mai darab......akkor még a DSM 6-s verziója volt életben.....azóta kalapáltak rajta és jelenleg v7.X-nél jár.
De nagy vonalakban az alap dolgok maradtak. -
galaxys80
veterán
Sziasztok! Holnap érkezik a D124-em. Ez lesz az első Synology NAS-om. Eddig egy Zyxel 326-ot használtam.
Próbálok minél többet olvasgatni előre is.
Egy kérdés azért már felmerült bennem. Értelemszerűen 1 db belső Hdd -m lesz. De lógni fog rajta 2 db külső is.
Ebben az esetben SHR vagy a Basic a megfelelő konfig? -
Tuto
aktív tag
Köszönöm, nekem itt 2 tanúsítványom is van, egyik a távoli, másik a belső hálózatról történő hitelesítéshez és bejelentkezéshez (nem kérek újat :-) ) de mégis a böngésző azt írja ki hogy nem hiteles :-(. Olyan mintha a böngészőbe kellene felvenni a tanúsítványt , mait amúgy nem tudom hol tárol a NAS...de lehet valamit rosszul gondolok...
-
Tuto
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, hogy ha a böngészőből belépek a NAS-ba, mindig kiírja , hogy tanúsítványbaja van (nem ellenőrzött oldal vag yhasonló), hogy tudom kicsapni, hogy biztonságos az oldal?
Kicsit kezd zavarni, már de nem találtam meg a módját eddig. Köszönöm -
geogabcsi
tag
Sziasztok! DSM-ben lévő McAfee-ben csak 1-2 év licenszet lehet venni, de nekem van fiókom, amiben van licesz. Hol tudok belépni és azt használni? Van szabad eszköz lehetőségem.
-
Gombinyó
őstag
Sziasztok!
Tudtok abban segíteni, hogy a DMS hol tárolja fájl szinten a vezérlőpultban generált Let's Encrypt tanúsítványt? acme-vel generálok most már saját domainre, port nyitás nélkül, de nem találom hová kellene átmozgatni az új tanúsítvány cer fájlokat, hogy meg is jelenjen a vezérlőpultban. DSM 7.2.2, Synology DS920+ NAS.
-
Ami gond lehet a jövőben hogy a filerendszer ext4 jelenleg, az új javasolt pedig btrfs, ami kell pl VM-ek futtatására, ABP-hez stb. Érdemes lenne elgondolkodni esetleg az új lemez, új telepítés módszerben vagy az adatok mentése+új telepitésben. A lemez költözéssel megmarad az ext4 sajnos.
btrfs-el lenne snapshot, replikáció, tömörítés lehetőség is.
-
-
Sanya
nagyúr
Mailplusba jött valami AI stuff bétában. Van vele valami tapasztalat?
-
Guenwhywer
csendes tag
sziasztok! Tudom hogy nem illik de megismételném a hozzászóálsomat hátha most valaki olyan látja aki tud megoldást a problémára. Vagy legalább ötlete van hogy mi nézzek meg mert még azt sem tudom hogy mit nem tudok kb..
Egy ideje jól működik a nas, mostanra a plexet is sikerült megoldani. Egyetlen. visszatérő problémám van amivel nem boldogulok. A download stationt használom letöltésre, RSS feed-el az ncore oldalról. Random nem hajlandó letölteni. Kiirja hogy várakozás majd időtúllépés hiba. Van amikor minden gond nélkül elsőre indítja a letöltést van amikor egy egyszer újra kell indítani a letöltendő file-t de van amikor 20 próba után sem hajlandó megcsinálni. Nem látom benne a rendszert. A hálózatom gyakorlatilag terheletlen, speed test max sebességet hoz, és torrent klienssel azonnal le is jön a kiválasztott torrent. A nas egy ds224+ 6gb rammal. A cpu általában 0-5% között mozog a ram meg kb 2/6gb a foglalt. Rögtön az elején amikor elkezdtem használni már előjött a hiba de akkor azt hittem hogy a nas terheltsége miatt van mert akkor éppen 3 eszközről szinkronizált képeket és indexelt. Azóta alig kap terhelést de ez néha naponta előjön néha 1-2 hétig semmi. Jelenleg kb 60 torrent fut seed-ben de amikor kitöröltem a felét akkor sem változott a dolog. Van valakinek ötlete mi okozhatja a problémát? Előre is köszönöm a segítséget. -
BaLee
addikt
Sziasztok!
Ha én költözni szeretnék egy régi NAS-ról egy újra (a régiben egy 1TB-os HDD van) úgy, hogy az újban nincs HDD, akkor azt meg tudom valahogy oldani plusz HDD nélkül? Ha igen hogyan? -
válasz
Magnat #96560 üzenetére
Egyrészt olvastam nemrég itt, hogy létezik ez a funkció.
Másrészt nemrég elvesztettem fel egy második ethernet portot a DS223 eszközömön. Ezt egy USB3 Realtek átalakítóval csináltam meg, pusztán kíváncsiság okán.
Jelenleg a NAS második hálózati kapcsolata a "vendeg", vagy inkább "wifi" subnet-ben van. Nagyon eddig nem foglalkoztam vele, és jelen pillanatban nem is látom még sok hasznát itthoni környezetben.
Na, majd ha újra lesz egy kis szabad időm, nézegetem egy kicsit. -
Magnat
veterán
válasz
Zwodkassy #96558 üzenetére
Nagyon leegyszerűsítve annyit, h mindig azon a lábán válaszol vissza a nas, ahonnan kérdezték. Ez ha azonos subnetből szólítod meg akkor alapjáraton is így van, de routolt hálózaton vagy vpn-en már nem. Otthoni környezetben sztem nem nagyon van rá szükség, de biztos van akinek jól jön ... akartam rá írni példát, de olyan nyakatekert lett, h inkább kitöröltem
-
Ez a "Több átjáró engedélyezése" mit jelentene, mit takar?
-
makoss
veterán
válasz
Magnat #96552 üzenetére
Az jó, jól néz ki, de ez csak egy sima 2,5"-os 5 Terrás WD Elements lenne.
Azt is megértem ha nem, csak gondoltam megkérdezem mert a synology beestationnál lehet -
Borisz76
nagyúr
válasz
Magnat #96552 üzenetére
Én voltam
Írtam is róla.
Igaz nem Raidsonic hanem Sharkoon 5-Bay Raid Station - Adatlap -
Borisz76
nagyúr
válasz
makoss #96549 üzenetére
A belső volumeot értelemszerűen nem tudod növelni vele.
ezt hogy érted?A NAS-ban lévő 1 vagy több lemez lehet 1 vagy több kötet.
Na ...ezekhez a kötetekhez nem lehet hozzáadni az usb-n rádugott lemezt.Kb úgy működik mint a PC-ben lévő HDD és a bedugott usb-s HDD.
Látja de külön kezeli. -
makoss
veterán
Üdv!
Egy DS224+ látom van 2 db USB csati, ezekre lehet még + külső HDD-t kötni megnövelve a tárat?
-
válasz
prochris #96538 üzenetére
Ha jól emlékszem, anno a Ds218Play egy erre a feladatra is kiadott olcsó(bb) dobozka volt.
Én nemrég cseréltem egy ilyet DS223-ra, de sohasem használtam média lejátszásra vagy megosztásra, így nem is tudom mennyire bírná.
Nyilván egy "+" verzió sokkal könnyebben megbírkózik az ilyen jellegű feladatokkal. -
IRO21
senior tag
válasz
prochris #96543 üzenetére
A hivatalos Plex NAS compatibility list-ben (oldal alján a tényleges link) megtalálod, hogy melyik NAS-nál kb. mire számíthatsz transzkódolás terén.
A DS418j pl. elvileg 720p vagy kisebb bitrátájú 1080p felbontásig bírja.NAS Compatibility List | Plex Support
Esetleg még érdemes lehet megpróbálni az Emby-t vagy Jellyfint Plex helyett.
-
Sziasztok!
Új kérdésem lenne, hátha valaki már találkozott ilyennel és tudja a megoldást.
923+-on lévő három mappát szerettem volna hyperbackup-al felmenteni a C2 synology felhőbe.( növekményet lett volna heti egy mentéssel, és 5 verzió megtartásával ) Rendben el is indult, aztán másfél nap múlva volt egy net szakadás, és nem indult újra (ez az első probléma) ~2.1Tb-ból 460Gb ment fel. Ma újra indítottam, és bakker nem a 460gb-ot folytatta hanem elkezdte nulláról(ez a második)
Tud valaki erre a kettőre valami megoldást ? (már átnéztem minden beállítást háromszor)
Már hogy net szakadás esetén folytassa ha visszajön a net, és hogy akkor ne kezdje el nulláról hanem folytassa.Előre is köszi mindenkinek a helpet !!
-
válasz
prochris #96538 üzenetére
Szia!
Bár pontosan nem ismerem, hogy mikor mit csinál a plex, de azt tudom, hogy a j széria sose volt szerintem alkalmas ilyesmire, a sima lejátszás is szvsz csoda, hogy megy.
A benne lévő 1 GB ram és a kis 2 magos ARM cpu vért fog izzadni, ha transcode-olni kell, ahogy több user esetén a nagyobb könyvtárak, fileok tallózása is.
-
stigma
addikt
Sziasztok!
Az alábbi pár kérdésre keresem a megoldást, remélem tudtok segítnei.
DS423+ RAID 5-öt használok (WD Purple 6TB 3 db) + 1 SSD kötetnek ezen vannak az alkalmazások, VM, Docker konténerek.
USB 3.0-ra egy külső HDD-m lóg (WD Purple 4 TB), HyperBackup-al mentek napi adatokat pár mappáról.
Most volt időm foglalkozni vele, és azt szeretném megoldani, hogy:
1. Ti miket mentenétek Hyperbackup-al?
Fontos mappák oké, gondoltam a Synology Photos képekre, de az ugye a /home vagy /homes alatt vannak. Ezt le fudom menteni valahogy a külső HDD-re?
Ezenfelül ugye Photo-s alkalmazással feleségem és az én telóm képeit mentem, viszont ezt is backupolni akarnám.
Ezenfelül látom HyperBackup-al lehet menteni nem csak mappákat, hanem "telejs NAS tartalmat" (Utolsó opció). Ez mint ment valójában?2. Webdav HyperBackup-al:
Ezt nem sikeült megoldanom, de vettem elég olcsón tesztelésre https://internxt.com oldalon tárhelyet.
Webdav-on keresztül és Rcolne-al van lehetőség feltölteni ide is a fontos dolgokat nehogy elvesszenek.
Van valami jó leírásotok, hogy hogyan tudom menteni az adatok, mert googliztam (Synology webdav szavakra) , de sok videot/tutorialt/guide-ot nem találtam róla.Segítséget előre is köszönöm.
-
prochris
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy DS418j, belőttem rajta a Plexet, távoli elérés engedélyezve, felvettem két usert, megosztottam a szükséges mappákat a Plexen belül. A problémám hogy bár mindkét user hozzáfér a mappákhoz, de a kb 2-3GB-nál nagyobb médiafájlok megnyitása lehetetlenül lassú, ha meg is nyílik, elég durván szaggat. Mindenhol gigabit van, a két távoli usernél Smart TV-n, mobilon is próbáltuk, a TV-n 120-140Mbps, a telefonon 350Mbps-t mérve, szóval a netsebesség talán nem kéne hogy gond legyen. Esetleg a 418j hardvere karcsú? Azt látom, hogy amikor valamelyik elindítana egy filmet, akkor 100% a cpu terhelés, de ha én teszem ezt ugyanúgy Plex-szel LAN-on, akkor gond nélkül működik.
-
IRO21
senior tag
válasz
tobias40 #96536 üzenetére
Portot akkor kell nyitni, ha az eszköz, amihez csatlakozni akarsz, NAT vagy tűzfal mögött van.
Ha már van egy működő VPN kapcsolatod a két eszköz között, akkor közvetlenül elérik egymást, majdnem olyan, mintha egy hálózaton lennének. Ilyenkor nem kell külön portokat forwardolni a routeren. (A NAS tűzfalon persze át kell engedni a megfelelő forgalmat, ha a szabályok az összes interfészre vannak felvéve, nem csak a LAN-ra.)A leírás arra az esetre vonatkozik, ha VPN nélkül használnád a funkciót.
-
tobias40
veterán
Ezt nem nagyon kockázatos bekapcsolni a routeren?
"
A szinkronizálási feladatok sikeres beállításához először konfigurálja a következő beállításokat.Győződjön meg arról, hogy a forrás és a cél Synology NAS szerver neve eltér. Ha megegyeznek, módosíthatja a kiszolgálónevet bármelyik Synology NAS-on a Vezérlőpult > Hálózat > Általános > Kiszolgáló neve menüpontban .Az interneten keresztüli szinkronizáláshoz konfigurálja a porttovábbítási szabályokat a Shared Folder Sync funkcióhoz. Az alapértelmezett portok a 22-es portok a titkosított átvitelekhez és a 873-as portok a titkosítatlan átvitelekhez."
-
Pékmester
tag
válasz
burgatshow #96506 üzenetére
Köszi
-
cigam
titán
-
IRO21
senior tag
válasz
burgatshow #96520 üzenetére
Hülyén fogalmaztam.
Alapból minden hopnak megpróbálja feloldani a nevét, nem úgy értettem, hogy ez a fő funkciója. -
Magnat
veterán
Jah, ezt elfelejtettem, sztem azért látja a tracert h a 204-es ip a PC-4 és a ping azért nem, mert ez ha jól gondolom, nincs bejegyezve a dns-be, hanem egy sima windows gép hostneve és akkor az netbios v vmi más módon jutott a tracert tudomására ... a ping meg nem néz csak dns-t meg host file-t.
Ha kiadod, hnbtstat -c
Akkor lesz bejegyzés a PC-4-re?
-
burgatshow
veterán
Allj allj allj! A traceroute nem csinal nevfeloldast. Marmint mellektermekkent lehet, de az csak azt mutatja meg, hogy melyik szegmensbol hogyan es merre lehet eljutni a celig. Ha a nevfeloldas nem megy, akkor a DNS-ben kell keresni a bibit. Es itt lehet DNS a sajat router is.
-
Guenwhywer
csendes tag
sziasztok! Egy ideje jól működik a nas, mostanra a plexet is sikerült megoldani. Egyetlen. visszatérő problémám van amivel nem boldogulok. A download stationt használom letöltésre, RSS feed-el az ncore oldalról. Random nem hajlandó letölteni. Kiirja hogy várakozás majd időtúllépés hiba. Van amikor minden gond nélkül elsőre indítja a letöltést van amikor egy egyszer újra kell indítani a letöltendő file-t de van amikor 20 próba után sem hajlandó megcsinálni. Nem látom benne a rendszert. A hálózatom gyakorlatilag terheletlen, speed test max sebességet hoz, és torrent klienssel azonnal le is jön a kiválasztott torrent. A nas egy ds224+ 6gb rammal. A cpu általában 0-5% között mozog a ram meg kb 2/6gb a foglalt. Rögtön az elején amikor elkezdtem használni már előjött a hiba de akkor azt hittem hogy a nas terheltsége miatt van mert akkor éppen 3 eszközről szinkronizált képeket és indexelt. Azóta alig kap terhelést de ez néha naponta előjön néha 1-2 hétig semmi. Jelenleg kb 60 torrent fut seed-ben de amikor kitöröltem a felét akkor sem változott a dolog. Van valakinek ötlete mi okozhatja a problémát? Előre is köszönöm a segítséget.
-
Magnat
veterán
Sztem nem lehet, mármint meglehet, h vmi tákolással igen, de ezt az adott vpn sztem maga állítja be ... az történik, h amikor indítasz egy kérést a kliensről, akkor a nas virtuális vpn csatolójáról (10.2.0.0) routolódik át a kérés a 192.168.1.x lábára ... de itt van egy NAT, olyasmi mint amikor az otthoni routeren kimegy a kérés az internet felé. Amikor egy másik 192.168.1.x hálóban lévő eszközt akarsz elérni, akkor a NAT táblában elmenti, h az a kérés a 10.2.0.1-es ipről jött, a választ oda kell visszaküldeni ... de a saját wan lába egy speciális eset, erre alapvetően nincs NAT szabály, mivel ez "ő maga", erre szolgálna a NAT loopback vagy más néven hairpin nat, ha ez nincsen, akkor egyszerűen nem tudja, h a kérésra adott választ hová kell visszaküldeni ... van pár ilyen router is ahol nincs ilyen NAT loopback, azokon az eszközökön nem tudod a saját nasodat sem a lanból elérni a ddns címével, mivel az a router kint lábának a címe és nem fog visszafordulni a kérés a belső hálózatba ... ez van az l2tp esetében is a nason ezek szerint.
-
Magnat
veterán
Akkor jól értem, h így elérsz mindent, csak a nast nem a 192-es címén hanem a 10.2.0.0-n? Azt sejtésem szerint azért nem, mert ezexerint nincs nat loopback a nas tűzfalában, de ha a 10.2.0.0-n eléred, akkor azért nagy baj nincs (ok, értem h a ddns nevével pl nem éred el).
-
cigam
titán
válasz
tobias40 #96507 üzenetére
Vezérlőpult -» Hálózat és Internet -» Hálózati kapcsolatok
Itt lesz egy virtuális hálózati csatoló a VPN kapcsolatod nevével. Megnyit a Tulajdonságait, és a Hálózat fülön megnyitod az IPV4 tulajdonságait. Ezután alul a Speciális gombra box, és mindjárt az első fülön van ez a pipa.IRO21
Nem, két külön tartományon van a két hálózat, és nem egyezik a VPN által adott címtartománnyal sem.Magnat
ping 192.168.1.204
Pinging 192.168.1.204 with 32 bytes of data:
Reply from 192.168.1.204: bytes=32 time=6ms TTL=127
Reply from 192.168.1.204: bytes=32 time=29ms TTL=127
Ping statistics for 192.168.1.204:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 6ms, Maximum = 29ms, Average = 11mstracert 192.168.1.204
Tracing route to PC-4 [192.168.1.204]
over a maximum of 30 hops:
1 5 ms 5 ms 21 ms NAS [10.2.0.0]
2 5 ms 5 ms 5 ms PC-4 [192.168.1.204]
Trace complete.Szóval még a távoli névfeloldás is működik, és elérem a távoli hálózat megosztásait, kivéve a NAS-t. A tracert adta az ötletet, hogy a nullás címen próbáljam meg elérni a NAS-t, mivel a 192...-es címén még a pingre sem válaszol.
-
akosxyz
senior tag
Meglett a problémám. DS File-ba próbáltam belépni helyi hálózaton úgy, hogy a tűzfalam és minden jól be volt állítva. Na a DS File engem nem enged be IP cím beírásával. Drive és Synology Photos működik rendesen. OpenVPN-nel is ugyanúgy a helyi IP megadásával belép(igaz azért kell neki idő míg magához tér néha). DS file az nem akar, akármit próbálok. Szóval egyelőre azt feladtam
Többi működik, VPN is jó, laptopon is be tudok lépni. Szóval a fontosabb dolgok most mennek biztonságosan.
Köszi mindenkinek a segítséget! -
Magnat
veterán
válasz
defy456 #96500 üzenetére
-Nasnak fix címe legyen akár dhcp szerverben, akár magán az eszközön
-nem lehetsz szolgáltatói NAT mögött
-routeredhez kell hozzáférés, elvileg ha a nast eléred akkor reverse proxyval elérheted router felületét is, de ha nem csináltél még ilyet akkor lehet jobb lenne helyben megcsinálni vagy inkább egy ottani gépre Teamviewerrel belépni és arról beállítaniNagyjából ennyi ...
-
burgatshow
veterán
válasz
Pékmester #96505 üzenetére
Tokre eleg a sajat hutese ha szobahomersekletu helyen van. Egyebkent is oldalt es elol sziv be es hatul fuj ki, szoval alatenni egy notebook hutot nem sok ertelme van.
Nekem egy 924-es van a nappaliban 4 lemezzel es nemi terhelessel, kb. 24-25 fok van a helysegben es igy is rendben van. -
Pékmester
tag
Sziasztok!
920+ Nasom van, vmi kiegészítő hűtésen gondolkodom. Laptop hűtő alá ér valamit? Vagy van vmi hatékonyabb megoldás? Most már 4 vinyó lesz benne, jó lenne vmi plusz hűtés a saját ventiken felül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia
- ÚJ CORE I7 12700 Z690 RIPTIDE GAMER MAX PC 32Gb RAM 1.0TB SSD GEFORCE RTX 3070TI 8GB DDR7 2ÉV GAR!
- Elektronikai hulladékot vásárolok!
- Bambu Lab P1 Series Hardened Steel Upgrade Combo
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest