Hirdetés
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Dell notebook topic
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
paljani
aktív tag
"...Azért van gond mindkét oldalon. AMD utóbbi időben felerősödött, főleg az X3D procikkal..."
Értem már. Nem egészen jól lett ez elválasztva szerintem. Logikailag ha egy bekezdés erejéig ecseteled az Intel gondokat, majd az átkötés "azért van gond mindkét oldalon" után nem az AMD-s problémákat kezded sorolni, hanem elkezded dícsérni az X3D-ket (jogosan, nekem is az van) akkor az ilyen kóbór apácák mint én összezavarodnak.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Trailblazer #25 üzenetére
mármint az i9 -re gondolsz ?
-
RobbyJr
addikt
Egy szóval nem írtam, hogy az X3D-vel lenne baj. Én azt írtam, hogy mind két oldalon van. AMD oldalon 1-2 leégett Ryzen volt, más nem.
"AMD utóbbi időben felerősödött, főleg az X3D procikkal" Ezzel arra céloztam, hogy teljesítményben nagyot ugrottak ezzel a procikkal.
Értelmezd amit írtam -
MaraTóni
tag
ha jól sikerül, erre talán érdemes lesz váltanom az akkor már 4 éves 13700k-ról
aki pedig minden gen-nél vált, annak egészségére -
carl18
addikt
Intel ismét fejlődik akkor, most már minden új cpu generáció mellé új foglalat érkezik.
Igazán Megéri kategória, pár Intel fan boy írja nem baj mert úgy se akar ő cput cserélni.Addig AM5 BIOS update után a Zen 6 generációt lazán el viszi.
Tervezett elavulás Intel oldalon nagyon megy. -
RobbyJr
addikt
Azért ami lement az elmúlt időben a micro kódolásos mizériával, meg frissíteni kellett a BIOS-t, hogy normális feszültségen menjenek az Intelek, sokakat megijesztett.
Mai napig olvasom redditen, hogy halnak meg i9-es procik 13900K, és nincs készleten, nem tudják cserélni őket az USA-ban. 1-2 ember meg cserébe kapott 14900K procit (szerencsések)Azért van gond mindkét oldalon. AMD utóbbi időben felerősödött, főleg az X3D procikkal.
Ami játékokkal én játszom autó szimulátorozás, ott a játékok szépen kihasználják az X3D-s procikat, ott az Intel i7-i9-es procik alulmaradnak.Aki új gépet épít, és csak játékra kell neki, már én is AMD procit javaslok, mindezt úgy, hogy életemben nem volt az elmúlt 30 évemben AMD-s procim, de a következő váltáskor tuti AMD-t veszek.
-
Busterftw
nagyúr
Ez amit itt lebontottal, egy erosen DIY hozzaallas, ami a piac nagyon apro szelete.
"Intel mellett mi szól, csak kérdem."
Nem olyan koztudottan es merhetoen hudefos annyira, hogy az emberek zsigerbol utaljak.
Ha Petike megveszi az Inteles gepet jatszani, nem lesz rossz elmenyben resze. Mivel nem volt rossz elmenyben resze, miert valtana.Amire te gondolsz, hogy 39W-al tobbet eszik a lejton hatrafele Forniteban, meg +0.025V nagyobb fesz kell 5GHz-hez, meg alaplap support meg ilyenek, Petiket hidegen hagyja.
Az AMD egyedul eleve nem tudna kiszolgalni a teljes piacot.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
powerage76 #43 üzenetére
De a Core Ultra uti a Core-t.
Tudod, Iphone Pro Max Uber XXX 9999.Illetve az erv szempontjabol mindegy, mert ha most van neki egy i5 9600K, akkor megveszi a i5 14600K-t es kesz, teljesen mindegy, hogy melyik alaplap hany gent tamogat,
-
brabbitz
aktív tag
válasz
zebra_hun #36 üzenetére
Steam Hardwaresharen neztem pont, az intel meg mindig tobbsegben van az eleg sokaig eltoltott herevakaraszas utan mind Intel mind AMD reszrol.
az AMD jon fel viszont, +6.55% -ot hozott iden. Ez azert nem rossz. Mikor en utoljara raneztem a statokra regen (talan Zen+ vagy Zen2 eraban) akkor volt ilyen +3%? Kb.
ez a rengeten szó nem hiszem hogy megállja a helyét, csak ugy mint ez az ugynevezett alacsony fogyasztas sem.
Mondjuk ha egy jó 10 évvel ezelőtt látom/írod ezt a kommented, teljesen megállta volna a helyét. -
pilu85
őstag
válasz
Busterftw #42 üzenetére
Szerintem ez az "átlag user" lassan kisebbségben lesz a mostani magyar viszonylatok miatt. Saját vélemény, hogy egy 4060, vagy egy rx 7600-7700 mellé 100 alatt megvan egy 7500f+alaplap innen apróról, szinte újan. Ez még évekkel ezelőtt sem számított sok pénznek, és ez még egy 4070 mellé is megfelelő. Jópár éve került nekem a 11600k lappal együtt 130ba. És akkor még nem volt Ukrajna+Brüsszel meg stb.
-
Gdi
senior tag
Ha a következő tokozás eltalálja a születési évem, akkor veszek egyet abból a generációból.
-
ezekben a nehéz időkben nagyon meg kell becsülni az intel-fan emberkéket! ellenkező esetben még drágábbak lesznek az amd processzorok!
tízesével reportolják az önmegsemmisítő 9es ryzeneket
tényleg volt vagy 40. főleg asrock lapokban boot problémák. jött ki új bios.
ellenben a gyártáshibás, túlfesz miatt instabil, degradálódó 13-14 genes intel procikkal. vegyétek csak! használtan is milyen jó lesz!még a 4790k-nál megharagudtam intelékre. egy kiló noctuával a tetején is kevesebb, mint 1 mp alatt lőtt ki 95 fokra a hőfoka a nyomorék pasztázás miatt.
-
paljani
aktív tag
válasz
Busterftw #31 üzenetére
Ezt a 4-5 évet (aka 3 CPU generációt) egy AMD-s platform ki tudja szolgálni az Intel meg a felét sem. Hovatovább a használt deszkák jobban szeretnek pusztulni mint a használt CPU-k. Olyan 25 év után váltottam AMD-re tavaly mert már nekem sem volt "mindegy". Használtan még mindig olcsóbb egy CPU mint egy CPU+MOBO (vagy éppen ez utóbbi áráért komolyabb előbbit kapsz).
Abszolút megértem ha valaki Intelt vesz otthonra, de már ajánlani senkinek sem tudom.
-
pilu85
őstag
válasz
powerage76 #33 üzenetére
A 14 gen után sztem nem kéne az amd 9 gennel érvelni
-
powerage76
csendes tag
válasz
Trailblazer #25 üzenetére
(be kell nézni Redditre, tízesével reportolják a halott 9-es szériás cpu-kat)
Tudsz erre linket is mutatni?
-
zooly
aktív tag
Aki elvezi az kinozza csak magat osszelegozos desktop geppel, 10+ eve valtottam nuc/notebookokra, ezalatt 1db hibas sodimm modullal gyult meg a bajom.
-
Geri Bátyó
addikt
Nem meglepő. Már régóta azt csinálják, hogy 2 generáció/foglalat, de most a Meteor S nem jelent meg, szóval maradt az Arrow.
-
pilu85
őstag
-
Cassi
őstag
Tegnap bejelentett egy 20%-os leépítést Lip-Bu, próbálja karcsúsítani Chipzillát.
-
ViZion
félisten
Igen, meglepően sokan. Gyorsan változnak a dolgok, ezt -nem a Ph olvasókra gondolok- nem követik, még mindig az Intel az ász, kész. Nekünk hobbi usereknek jó a sok gen váltás, mert ócóbban tudunk levetett vasat venni, pl. home servernek teljesen jó kis gépeket, amik már "elavultak". Mondjuk a sárba döngölt forint miatt nem annyira jó most a használtpiac sem.
Eddig is variáltak kb. 2 évente a foglalatokkal, nincs itt semmi látnivaló.
-
paljani
aktív tag
Vesz még otthonra valaki intelt?
-
pilu85
őstag
Maga alatt vágja a fát az Intel ezzrl a rengeteg foglalat váltogatással...
-
ricsip
addikt
Amit nagyon hiányolok a PH-ből, h. ezeknél a követhetetlen intel *.kisfszomlékek-nél ott kellene lennie egy családfának, hogy akkor ez most ki-fia-borja, milyen generáció milyen algenerációja amiről éppen szól a hír. Mert szerintem az emberek nagy többsége -de legalábbis akinek nem ez a napi 8 órás munkahelyi dolga- annak már rég nem világos hogy ez a 3 tucat lék honnan jön és hova megy. Én kb. Skylake óta vesztettem el a fonalat, az meg 2015-ben volt. Szóval az a családfa krva hasznos volna minden ilyen "új családtag született a már amúgyis népes putriba" intel cikk alján. Ahol látom h. igen van raptorlék, meg raptorlék rifresh, van ez a whiskeylék, whiskeylék rifresh, alderlék, melyik mobil melyik desktop melyik hedt, melyik workstation, melyik szerver stb. Egy nagy közös családfán, ahol ott van a timeline h. melyik évről (megjelenés) beszélünk, és látszik h. ki volt az apja-anya, tesók, mi lett aztán belőle 1 évvel később stb.
Na ez hiányzik nekem a PH-ból, ami kiemelné a szimpla átvesszük a híreket 1 hét késéssel, google translate, vagy mostanság már vmi AI cikkgenerátor, oszt publish.
-
westlake
félisten
Nem jöhet, hanem jön is (3xx). Ez sem hír már. Legalábbis számomra nem. Viszont a refresh mióta másik generáció? Sosem volt az, sosem lesz. Az Intel ráaggathatja ezt a jelzőt, de ez a valóságon nem változtat semmit. Hogy ne menjünk nagyon messzire: a Raptor Lake egy generáció, nem több. Az Intel, elnevezhet modelleket 13. és 14. generációsnak, de ettől még ez EGY generáció.
-
westlake
félisten
Már bocsánat, de aki ezen a híren meglepődik, az magára vessen. Emlékeim szerint már az ARLS megjelenéskor pontosan lehetett tudni, hogy a 1851 csak egygenerációs lesz. Szóval nem is értem, hogy ez egyáltalán miért hír. Azt meg végképp, hogy ez bárkinek miért kérdés még egyáltalán.
-
arn
félisten
Lassan raforraszthatnak az alaplapra…
-
Alusky
senior tag
Most már háromféle mag is van benne?
-
tibaimp
nagyúr
Miért nem lepődök meg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Nova Lake kódnevű generációhoz állítólag új alaplapra lesz szükség.
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Nők, nőügyek (18+)
- Eredeti játékok OFF topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autós topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Subaru topik
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R7 3700X / RTX 2070S / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Samsung Galaxy Watch 5 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest