- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- Ismét minimalista miditorony érkezett a Fractal Design műhelyéből
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- Prezentálta PCI Express 6.0-s SSD-vezérlőjét a Silicon Motion
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
huan
őstag
Sziasztok,
Megoldható, hogy telefonról elindítsunk előre megírt feladatokat, amik a feladatidőzítőben is szerepelnek, de nem időzítve, hanem manuálisan? Nem távoli asztalra, vagy a DS-finder-be gondolkodom, hanem valami telefonos parancsra (iPhone). Tailscale van.
Köszi -
fatal`
titán
válasz
hemaka #96691 üzenetére
SSD-re is csak utólag tudsz poolt létrehozni amikorra már van egy rendszered.
Biztos lesz rá script, csak pont a kicsi home nasoknál nem lesz megoldható, hogy rájuttasd az eszközre mielőtt telepíted.
Ráadásul ha már szét kell scriptelni a rendszert, akkor inkább építek egy NAS-t.
-
fatal`
titán
válasz
burgatshow #96689 üzenetére
Van egy ilyen rész is:
The use of compatible and unlisted hard drives will be subject to certain restrictions in the future, such as creating pools and supporting problems and disruptions caused by the use of incompatible storage media. Volume-wide deduplication, lifespan analysis and automatic firmware updates of hard drives will only be available for Synology hard drives in the future.
Benne van még, hogy régi nasból hozva a diskeket továbbra is működni fog (ennél a generációnál). Nekem úgy tűnik, hogy ez is csak átmeneti, új poolt nem fogsz tudni létrehozni rajtuk.
Aztán lehet, hogy csak felmérik a terepet, hogy mennyi vásárlót veszítenének ezzel.
És persze a végén ott van a szokásos bullshitelés is:
Close integration of Synology NAS systems and hard drives reduces compatibility issues and increases system reliability and performance.
Remélem a NASComparesen hamarosan lesz 25-ös modell tesztelve, aztán kiderül, hogy mi a tényleges helyzet. Mindenesetre szerintem nem néz ki jól. -
fatal`
titán
válasz
burgatshow #96687 üzenetére
Azt nem irjak (egyelore) hogy egyaltalan nem fog mukodni amit beleraksz es nem certified.
De ezt írják (más nem lesz kompatibilis), különben szerintem ki se adják ezt a közleményt, mivel ez a jelenlegi állapot a régebbi modellekkel.
Reggel volt egy kép egy belga webshopról, ott is ki volt emelve, hogy csak Synology lemezekkel működik. Persze az is kérdés, hogy mi számít certifiednak, azt még nem tudni, hogy a kompatibilitási listájuk hogy fog kinézni az új modelleknél. Perpillanat a legnagyobb disk is talán 16TB.
Ha kell a teljes kepessege a rendszernek akkor olyan alkatreszt kell venned.
Inkább veszek olyan eszközt, ami nem korlátoz. A syno diskjeiben semmi különleges nincs, eladják a fele akkora lemezt 2x annyiért. -
burgatshow
veterán
válasz
fatal` #96686 üzenetére
Ez ugyanaz mint amit minden mas gyarto is csinal, nem latok benne kivetni valot. Ha kell a teljes kepessege a rendszernek akkor olyan alkatreszt kell venned.
Azt nem irjak (egyelore) hogy egyaltalan nem fog mukodni amit beleraksz es nem certified.Lasd pl. Apple MFI program.
-
fatal`
titán
Aki az idei modellekre várt, egy fontos info:
“With our proprietary hard disk solution, we have already seen significant benefits for our customers in various deployment scenarios,” says Chad Chiang, Managing Director of Synology GmbH and Synology UK. “By extending our integrated ecosystem to the Plus Series, we aim to provide all users - from home users to small businesses - with the highest levels of security, performance and significantly more efficient support.”
For users, this means that starting with Plus Series models released in 2025, only Synology's own hard drives and third-party hard drives certified to Synology's specifications will be compatible and offer the full range of features and support.
A következő NAS-om más gyártótól lesz.
Ami érdekes, hogy egyelőre csak a német oldalon van ez kint:
[link] -
galaxys80
veterán
válasz
burgatshow #96677 üzenetére
Illetve ,ha jól értelmeztem akkor csendes üzemmódban is felpörgeti a ventit, ha túl meleg lenne.
-
cigam
titán
Megvan a bűnös: HyperBackup. Ha leveszem a sebességét 1024kB/s-ra, már nem is swapol, és minden paramétere normalizálódik.
Cserébe "soha" nem fog végezni a mentés (több mint 2TB). Ki kell sakoznini, hogy mekkora sebességnél nem swappol? Vagy hogyan lehet megállapítani, meddig fekszik neki a dolog? -
cigam
titán
válasz
Patice #96679 üzenetére
Ott melyik paramétert kellene nézni?
A kihasználtság 50% körüli, az írás/olvasás 100/20MB/s alatt van. Elméletileg a merevlemezek tudnának ennél többet is nem? Vagy a sok pozícionálás miatt össze vissza rángatja a fejet, és ez levesz a teljesítményből? Mondjuk a CPU sem mai gyerek, egy ANNAPURNALABS Alpine AL314, 2GB RAM-al.
Esetleg ki lehet deríteni melyik program/szolgáltatás rángatja meg ennyire? -
cigam
titán
Hogyan lehet kideríteni, hogy mi a szűk keresztmetszett, miért Várakozik ennyit? -
1 lemezes, Ds115j-ről költöznék 2 lemezes Ds216j-re.
Addig tiszta sor, hogy átrakom a HDD-t, felismeri az új vasat, frissíti, amit frissíteni kell, és műxik tovább.
Viszont ha már 2 lemezesre térek át, szeretnék tükröt csinálni.
Ismerve Synology rendszert, remélem ezt meg lehet ugrani benne. -
galaxys80
veterán
Én vagyok csak a vak vagy a hivatalos oldal infóival ellenetétben nincsen lehetőség állítani a LED fényerőt a DS124-ben?
-
galaxys80
veterán
válasz
makoss #96664 üzenetére
Nekem ugyan nem baj. Úgy szivatod magad, ahogy akarod. Minden létező tv-s fórumom, tesztnél kiemelik, hogy ha valamit akkor ezeket a hókuszpókuszokat kapcsolják ki.
A szemem pedig tökéletes. Pontoson ezért látom, hogy ezek a mesterséges képjavító funkciók, hogy cseszik szét teljesen a képet. Szóval erősen kérdéses, hogy kinek is van gondja a látásával. -
cigam
titán
Van arra lehetőség, hogy a mentés idejét korlátozzam? Pl. elindul 22:00-kor, de 07:00-kor be kell fejeznie(fel kell függesztenie) a mentést. Nézegettem a HyperBackup lehetőségeit, de nem találtam hasonlót. Vagy csak nem látom, mert kiböki a szemem?
-
boborján2
senior tag
válasz
makoss #96664 üzenetére
Az a nagy mókolás belekerül vagy nettó fél percbe
Összességében a legnagyobb baj ,a kitalált képkockákkal van. Tökéletesen látszik ,hogy 24fps--->60fps tökéletes lejátszás ma még nem létezik.
Tévék esetében is egyiknek jobban megy ,másiknak kevésbe ez a technika , de mind belehibázik. Ugyanígy pc esetén is.
Zidoéknál nem tudom mi a helyzet, de csodálkoznék ha annak ez hibátlanul menne.de ez itt már nagyon off.
-
makoss
veterán
válasz
boborján2 #96651 üzenetére
A potplayer csak mókolva tudja, de nekem nem úgy kel, hanem simán, úgy még nem tudja.
#96652 PhoenixK Az amit nálad a Zidoonál....senki nem tökéletes
#96653 galaxys80 Ez már a te bajod, elég nagy azok tábora akiknek megváltás lett a 60 fpsre váltás, tru motion, vagy frame ráta, kinek mi...sokkal jobb a szemnek, ha te ezt nem látod akkor gond van a látásoddal
-
cigam
titán
Milyen kutyatő társaság készíti a magyar ferdítést?
Ez már a második "elgépelés" amit találtam. Az előző hibára amit találtam azt írták, hogy köszönik, tudnak róla. Akkor miért nem javítják?! -
Sanya
nagyúr
válasz
AiRLAC #96654 üzenetére
Nem mindenki szereti magát authentikálni egy tök idegen szerveren és megkapni az engedélyt, hogy a saját háztartásomban lévő eszközről nézhessem a médiáimat. Van, akinek bejön a plex, van, akinek nem. Nekem nem jött be, emiatt használok Jellyfin-t. Az sem a legjobb, de nekem elég.
-
boborján2
senior tag
válasz
ekkold #96658 üzenetére
Az említett programok annyit csinálnak hogy a film valós képkockái közé,mesterségesen generálnak még több képkockát és azt beillesztik lejátszás közben. Ezzáltal elérik azt, hogy ha a film csak 24 képkocka / másodperc (fps) sebeggéggel került rögzítésre , a lejátszó csinál belőle egy kamu 60fps filmet.
Előnye (már aki szereti) sokkal simább lesz a mozgás.
Hátránya ,hogy a gyors jeleneteknél belehibázhat, hiszen ott nincs valós adat, csak a program próbálja kitalálni mit kellene oda rajzolni.Van aki szereti és van aki utálja ,mert elveszíti a tipikus mozi feelinget. Tegyél vele egy próbát és döntsd el te magad. Google/chatgpt segít milyen megoldások vannak ,melyik lejátszóval.
-
galaxys80
veterán
HDD hibernálását ti szoktátok használni? Én Zyxel-en ezt kikapcsoltam anno. Egyelőre itt is így tettem.
-
makoss
veterán
-
Bitpalace
senior tag
válasz
makoss #96647 üzenetére
Ezt én értem, de alternatív megoldásképp jó lesz a VS helyett. Nekem azzal sem volt komolyabb gondom, külön filmek/sorozatok, epizódokat is szépen csoportosította, media adatokat szépen betöltötte IMDB-szerveréről...stb Én el voltam vele, csak most már rávettem magam a frissítésre, és nyilván jobb egy külön készülék amit te is mondtál...De én jelenleg ezzel is beérném
-
makoss
veterán
válasz
boborján2 #96637 üzenetére
Felhasználó vagyok mint itt sokan, nem fejlesztő
De ha fejlesztő lennék én hanyagolnám a Plexet, inkább a Potplayer, VLC player meg hasonlókat fejleszteném, hogy mindegyik feltudja javítani a még most is elég gyenge minőségű videókat 60 fps-re! Erre kellene már áldozni, mert 60 fps-es mozifilmet sokkal jobb nézni mint silány 23.976 fps-es videókat
Sajnos most még igen kevés azon lejátszó ami tudja (ingyenes: Splash, fizetős: SVP)#96639 Bitpalace Nálam először kb 3 éve volt fent a Plex, meg kb 1 hónapja, de silány tudása meg, hogy sosem úgy rendszerezte a filmeket ahogy kellett volna (egybe mindent ömlesztve) mindkét esetben kukáztam, abszolut nem vált be
#96644 csomi1977 Igen, de van amiért fizetek, valami meg lomtár
-
RockCNC
őstag
-
Bitpalace
senior tag
válasz
makoss #96634 üzenetére
Nem fogok venni, mert 3 tv van a belső hálózaton, és ameddig volt Video Station tökéletesen ellátta funkcióját. Most hogy frissítettem a NAS-t így megszűnt tehát maradt a Plex. De ez nem olyan egyszerű számomra. Egyszerűen képtelen vagyok beállítani, nincs egy normális tutorial hogyan kéne. Megadtam az engedélyt hogy melyik mappához férhet hozzá, de vagy suta vagyok vagy én nem tudom hogyan kell beállítani, hogy normálisan működjön. Ebben kértem segítséget.
-
boborján2
senior tag
válasz
makoss #96636 üzenetére
Elhiszem. Ahogy a csoki fagyinak sem körte íze van, meg egy zsigulival sem lehet legyorsulni egy ferrarit. De attól még sokan szeretjük a zsiguliban nyalni a csoki fagyit.
Ha viszont megvan az a tudásod hogy lefejlessz egy plex (vagy jobb)szerver/kliens párost , akkor minden elismerésem és őszintén irigyellek.
-
boborján2
senior tag
válasz
makoss #96634 üzenetére
Ez nem ennyire fekete vagy fehér.
Egy olcsó droid lejátszón is mehet a plex kliens vagy épp lehet filmezni nélküle is pontugyanúgy fog mindent lejátszani amit le tud.
De ha pl. van egy samsung oled tv-d , akkor az azért plexel fel lehet villanyoztatni és rögtön nem egy fapad DLNA elérésed lesz. Mert azok a tévék kb ennyit tudnak. (Ezért is vettem android tv-t
)
A baj a plexel van mert már szerencsétlen annyira szét van bonyolítva ,hogy az is elromlik benne ami addig jó volt.
Én ezért használok Jellyfint. Full szeparáltan is futhat helyi hálón , nyilt forráskód,közösségi fejlesztés. Nincs mögötte cég , aki szétbarmolja egy jó kis áremelés mellett ha épp olyan kedve van.
(lásd: play store új plex app telefonra)
Bár megint ott a kérdés ,hogy ez meg nincs pl. samsung tévére.Persze attól lehet egy zidoo a tv mellett ,csak esetenként full fölösleges.
-
Bitpalace
senior tag
válasz
burgatshow #96631 üzenetére
Értem, de nem értem. Video Station-ról jönnék át, de egyszerűen nem látom át ezt az egészet... Próbálnám a webes beállítást, de mikor a Plex appra kattintok, ez fogad. Hol kéne neki megadnom a hozzáférést a Nas-hoz?
-
burgatshow
veterán
-
Bitpalace
senior tag
Sziasztok!
Valaki segítene, hogyan kell beállítani a Plex-et? Webes felületről akartam beállítani, telepítettem a megfelelő verziót, de utána bedobja hogy nincs hozzáférésem ehhez a szerverhez, nem hitelesített...Hogyan tudom beállítani?
Köszönöm!
-
Sanyi.mTs
addikt
-
galaxys80
veterán
Még egy kérdésem lenne. Ti használjátok a kétlépéses hitelesítést?
Mennyire nehezíti meg az eszközök csatlakozását? Pl: Appletv Infuse -
IRO21
senior tag
válasz
galaxys80 #96599 üzenetére
"Transmission-t mennyire nehézkes telepíteni?"
A SynoCommunity csomagforrást kell hozzáadni a csomagkezelőben, utána megjelenik telepíthető csomagként a Közösség kategóriában. -
arkone
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Adott egy DS920+ NAS. Egy TLC tv és PLEX
Évek óta megelégedéssel használom. Minden filmet jól játszott.
Pár hónapja elkezdte azt csinálni, hogy nézem a sorozatot és az epizód közben megállítom, mert majd holnap folytatom. Másnap viszont rákattintva teker egy kicsit, aztán kidob a TV menüjébe. Belépek plex-re megint rákattintok arra a részre, amit folytatni szeretnék, teker kicsit, de megint kidob a menübe. Pár hónapja amikor csinálta, akkor azt tettem, hogy pc-hez leültem, beléptem NAS-ba, majd ott a PLEX-be. Sorozatoknál metaadatokat újra beolvastam, majd újraindítottam a NAS-t. Ez után működött.
Ma megint dobott egy olyan hibát, hogy nem indította el a félbeszakított részt. Most viszont metaadat beolvasás után és NAS reboot után sem működik.
Nagy nehezen el tudtam a részt úgy indítani, hogy magyar nyelvről átállítottam angolra. Akkor elindította, de amint visszaváltok magyarra, akkor kivág a menübe. Eztán miután átváltottam angolra, átállítottam a streaming minőségét. Majd ekkor állítottam át magyarra. Így működött. Még miután visszalőttem eredeti minőségre, akkor is. Viszont a sorozat következő részénél megint kidob menübe.
Ötlet?
-
IRO21
senior tag
válasz
Sanyi.mTs #96597 üzenetére
"pluszos nasról át lehet menteni a felhasználókat (jogokkal, jelszavakkal, 2FA adatokkal együtt) másik pluszos nasra?"
Igen, minden gond nélkül.
Én utoljára DS215+-ról DS220-ra költöztem így. (Korábban DS211-ről DS215+-ra is ment simán.)
Régebben még csak fájlba tudta menteni a konfigot, most már syno felhőbe is megy.Visszaállításnál ki is tudod választani, hogy a mentésből miket állítson vissza.
-
csomi1977
aktív tag
válasz
galaxys80 #96601 üzenetére
Először is csak egy tanács de a qBittorrent konténerben talán kicsit jobb megoldás torrentre. Ennek kezelésére tökéletes a Nasctl app ami appstoreban fent van
https://apps.apple.com/hu/app/transmission-qbremote-nasctl/id1662428698?l=huA DSLoad sajnos hajlamos duplán tárolni a fájlokat. De erről volt már itt szó korábban
-
IRO21
senior tag
válasz
Gombinyó #96572 üzenetére
"...nem találom hová kellene átmozgatni az új tanúsítvány cer fájlokat..."
Nekem ez a mappa gyanús, itt nézz körül:
/usr/syno/etc/certificate
Egyébként az acme.sh is meg tudja oldani a megfelelő helyre másolást a webapi-n keresztül. Talán egyszerűbb azt használni:
deployhooks · acmesh-official/acme.sh Wiki · GitHub -
Multibit
nagyúr
válasz
A cél az lenne, hogy iPhone-ról is tudjam kezelni a torrenteket
Az Almánál a letöltés a legnagyobb szitokszó! Ha Almás vagy, de ragaszkodsz a letöltéshez, nehéz helyzetben vagy. Fontos neked, hogy Synology NAS-t használj? Csutkásként, mi az, ami a Syno-hoz köt? A helyedben én egy alternatív NAS rendszert választanék, Transmission-nel, vagy Qbit-tel.
Én is hasonló helyzetben vagyok. Windows, iOS, iPadOS, Android, Linux rendszerek vannak nálam. OMV NAS-sal + Transmission-nel jól elvagyok. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Húúúúú !
Eleinte mennyit nyomkodtam a telefonon a DS get alkalmazást.
De nem rémlik, hogy lenne benne fájlválasztási lehetőség.
Jó ideje csak a webes DS-t használom.
Amúgy van egy kis szösszenet is ezekről.
Synology NAS összefoglaló.
Régi írás ( DSM v6 ) ezért ne lepődj ha bizonyos dolgok nem pont úgy vannak...mert azóta már a rendszer frissült : DSM v7.X-nél járunk.
A 7.1-s rész a Download Stationnal foglalkozik.
Van benne már elavult leírás is....
Majd kérdezz bátran utána itt ! -
galaxys80
veterán
válasz
Borisz76 #96600 üzenetére
Tényleg. Köszönöm. A webes felületen tökéletesen működik.
A DSLoad alkamzásban viszont nem találtam ilyet.
A cél az lenne, hogy iPhone-ról is tudjam kezelni a torrenteket. Korábban ezt a Transmission webes felületén simán megoldottam. Van erre itt is lehetőségem? Vagy csak az, hogy a telefonon asztali nézetet kérek és elindítom a Download Station?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED TV topic
- Sweet.tv - internetes TV
- Retro teló rajongók OFF topicja
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen program, ami...?
- Ford topik
- Philips LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 500GB NVME , 2TB HDD
- Legion Go 1TB
- Lenovo LOQ 15IRX9 - i5 13450HX, 16GB, RTX 4060 8G, 1TB M.2 (Gari: 2027.03.11.)
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest