Hirdetés
- Elképesztően jó kihozatallal működik a TSMC-féle CoWoS
- Szerverhiba miatt szomjazhatnak a házikedvencek
- 300 dolláros Windows notebookokat ígér idénre a Qualcomm
- Felküzdötte magát a dobogóra a NAND flash lapkák piacán a kínai YMTC
- Olcsóbb SSD-ket eredményezhet a SanDisk és a Kioxia új 3D NAND flash lapkája
-
96700 - 96601
102014 - 102001 102000 - 100001 100000 - 98001 98000 - 97901 97900 - 97801 97800 - 97701 97700 - 97601 97600 - 97501 97500 - 97401 97400 - 97301 97300 - 97201 97200 - 97101 97100 - 97001 97000 - 96901 96900 - 96801 96800 - 96701 96700 - 96601 96600 - 96501 96500 - 96401 96400 - 96301 96300 - 96201 96200 - 96101 96100 - 96001 96000 - 95901 95900 - 95801 95800 - 95701 95700 - 95601 95600 - 95501 95500 - 95401 95400 - 95301 95300 - 95201 95200 - 95101 95100 - 95001 95000 - 94901 94900 - 94801 94800 - 94701 94700 - 94601 94600 - 94501 94500 - 94401 94400 - 94301 94300 - 94201 94200 - 94101 94100 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-12-07 18:07 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
makoss
veterán
-
huan
őstag
Sziasztok,
Megoldható, hogy telefonról elindítsunk előre megírt feladatokat, amik a feladatidőzítőben is szerepelnek, de nem időzítve, hanem manuálisan? Nem távoli asztalra, vagy a DS-finder-be gondolkodom, hanem valami telefonos parancsra (iPhone). Tailscale van.
Köszi -
Zwodkassy
senior tag
-
fatal`
titán
SSD-re is csak utólag tudsz poolt létrehozni amikorra már van egy rendszered.
Biztos lesz rá script, csak pont a kicsi home nasoknál nem lesz megoldható, hogy rájuttasd az eszközre mielőtt telepíted.

Ráadásul ha már szét kell scriptelni a rendszert, akkor inkább építek egy NAS-t.
-
Borisz76
nagyúr
-
Magnat
veterán
Azt nem irjak (egyelore) hogy egyaltalan nem fog mukodni amit beleraksz es nem certified.
De ezt írják (más nem lesz kompatibilis), különben szerintem ki se adják ezt a közleményt, mivel ez a jelenlegi állapot a régebbi modellekkel.
Reggel volt egy kép egy belga webshopról, ott is ki volt emelve, hogy csak Synology lemezekkel működik. Persze az is kérdés, hogy mi számít certifiednak, azt még nem tudni, hogy a kompatibilitási listájuk hogy fog kinézni az új modelleknél. Perpillanat a legnagyobb disk is talán 16TB.
Ha kell a teljes kepessege a rendszernek akkor olyan alkatreszt kell venned.
Inkább veszek olyan eszközt, ami nem korlátoz. A syno diskjeiben semmi különleges nincs, eladják a fele akkora lemezt 2x annyiért.Sztam az a kérdés, h mi lesz a 3rd party certified by Synology és h mi nem fog menni ha nem "full range of feature"-t kapsz egy bármilyen hdd-vel ... mire én cserélni tervezek, bár biztosan kiderül

-
Zwodkassy
senior tag
-
kgymac
őstag
1 lemezes, Ds115j-ről költöznék 2 lemezes Ds216j-re.
Addig tiszta sor, hogy átrakom a HDD-t, felismeri az új vasat, frissíti, amit frissíteni kell, és műxik tovább.
Viszont ha már 2 lemezesre térek át, szeretnék tükröt csinálni.
Ismerve Synology rendszert, remélem ezt meg lehet ugrani benne.Nem fog működni. Nincs áttérés 1 lemezes synoról többlemezesre.
-
Zwodkassy
senior tag
Azt nem irjak (egyelore) hogy egyaltalan nem fog mukodni amit beleraksz es nem certified.
De ezt írják (más nem lesz kompatibilis), különben szerintem ki se adják ezt a közleményt, mivel ez a jelenlegi állapot a régebbi modellekkel.
Reggel volt egy kép egy belga webshopról, ott is ki volt emelve, hogy csak Synology lemezekkel működik. Persze az is kérdés, hogy mi számít certifiednak, azt még nem tudni, hogy a kompatibilitási listájuk hogy fog kinézni az új modelleknél. Perpillanat a legnagyobb disk is talán 16TB.
Inkább veszek olyan eszközt, ami nem korlátoz. A syno diskjeiben semmi különleges nincs, eladják a fele akkora lemezt 2x annyiért.Most nézegettem : ha nem is 2x annyiért, de láthatóan drágábban.
Komplett Synology rendszer kell? Tessék megfizetni!
Evvan. -
hemaka
nagyúr
Van egy ilyen rész is:
The use of compatible and unlisted hard drives will be subject to certain restrictions in the future, such as creating pools and supporting problems and disruptions caused by the use of incompatible storage media. Volume-wide deduplication, lifespan analysis and automatic firmware updates of hard drives will only be available for Synology hard drives in the future.
Benne van még, hogy régi nasból hozva a diskeket továbbra is működni fog (ennél a generációnál). Nekem úgy tűnik, hogy ez is csak átmeneti, új poolt nem fogsz tudni létrehozni rajtuk.
Aztán lehet, hogy csak felmérik a terepet, hogy mennyi vásárlót veszítenének ezzel.
És persze a végén ott van a szokásos bullshitelés is:
Close integration of Synology NAS systems and hard drives reduces compatibility issues and increases system reliability and performance.
Remélem a NASComparesen hamarosan lesz 25-ös modell tesztelve, aztán kiderül, hogy mi a tényleges helyzet. Mindenesetre szerintem nem néz ki jól.Ez olyan lehet, mint hogy nvme-re nem lehet letrehozni poolt, de mar van ra script egy jo ideje, gyanitom erre is lesz.

-
fatal`
titán
Hat nem tudom. A mondat vege az ami szerintem lenyeges: “and offer the full range of features and support”.
Van egy ilyen rész is:
The use of compatible and unlisted hard drives will be subject to certain restrictions in the future, such as creating pools and supporting problems and disruptions caused by the use of incompatible storage media. Volume-wide deduplication, lifespan analysis and automatic firmware updates of hard drives will only be available for Synology hard drives in the future.
Benne van még, hogy régi nasból hozva a diskeket továbbra is működni fog (ennél a generációnál). Nekem úgy tűnik, hogy ez is csak átmeneti, új poolt nem fogsz tudni létrehozni rajtuk.
Aztán lehet, hogy csak felmérik a terepet, hogy mennyi vásárlót veszítenének ezzel.
És persze a végén ott van a szokásos bullshitelés is:
Close integration of Synology NAS systems and hard drives reduces compatibility issues and increases system reliability and performance.
Remélem a NASComparesen hamarosan lesz 25-ös modell tesztelve, aztán kiderül, hogy mi a tényleges helyzet. Mindenesetre szerintem nem néz ki jól. -
burgatshow
veterán
Inkább veszek olyan eszközt, ami nem korlátoz. A syno diskjeiben semmi különleges nincs, eladják a fele akkora lemezt 2x annyiért.Hat nem tudom. A mondat vege az ami szerintem lenyeges: “and offer the full range of features and support”.
-
fatal`
titán
Ez ugyanaz mint amit minden mas gyarto is csinal, nem latok benne kivetni valot. Ha kell a teljes kepessege a rendszernek akkor olyan alkatreszt kell venned.
Azt nem irjak (egyelore) hogy egyaltalan nem fog mukodni amit beleraksz es nem certified.Lasd pl. Apple MFI program.
Inkább veszek olyan eszközt, ami nem korlátoz. A syno diskjeiben semmi különleges nincs, eladják a fele akkora lemezt 2x annyiért. -
burgatshow
veterán
Aki az idei modellekre várt, egy fontos info:
“With our proprietary hard disk solution, we have already seen significant benefits for our customers in various deployment scenarios,” says Chad Chiang, Managing Director of Synology GmbH and Synology UK. “By extending our integrated ecosystem to the Plus Series, we aim to provide all users - from home users to small businesses - with the highest levels of security, performance and significantly more efficient support.”
For users, this means that starting with Plus Series models released in 2025, only Synology's own hard drives and third-party hard drives certified to Synology's specifications will be compatible and offer the full range of features and support.
A következő NAS-om más gyártótól lesz.
Ami érdekes, hogy egyelőre csak a német oldalon van ez kint:
[link]Ez ugyanaz mint amit minden mas gyarto is csinal, nem latok benne kivetni valot. Ha kell a teljes kepessege a rendszernek akkor olyan alkatreszt kell venned.
Azt nem irjak (egyelore) hogy egyaltalan nem fog mukodni amit beleraksz es nem certified.Lasd pl. Apple MFI program.
-
fatal`
titán
Aki az idei modellekre várt, egy fontos info:
“With our proprietary hard disk solution, we have already seen significant benefits for our customers in various deployment scenarios,” says Chad Chiang, Managing Director of Synology GmbH and Synology UK. “By extending our integrated ecosystem to the Plus Series, we aim to provide all users - from home users to small businesses - with the highest levels of security, performance and significantly more efficient support.”
For users, this means that starting with Plus Series models released in 2025, only Synology's own hard drives and third-party hard drives certified to Synology's specifications will be compatible and offer the full range of features and support.
A következő NAS-om más gyártótól lesz.
Ami érdekes, hogy egyelőre csak a német oldalon van ez kint:
[link] -
galaxys80
veterán
-
fatal`
titán
-
makoss
veterán
-
galaxys80
veterán
Ez attol fugg hol van a keszulek es milyen terheles van rajta. Nincs jo altalanos valasz.
Egyebkent kuld riasztast ha melege van es a riasztasi csatorna be van allitva.Illetve ,ha jól értelmeztem akkor csendes üzemmódban is felpörgeti a ventit, ha túl meleg lenne.
-
cigam
titán
Ott melyik paramétert kellene nézni?

A kihasználtság 50% körüli, az írás/olvasás 100/20MB/s alatt van. Elméletileg a merevlemezek tudnának ennél többet is nem? Vagy a sok pozícionálás miatt össze vissza rángatja a fejet, és ez levesz a teljesítményből? Mondjuk a CPU sem mai gyerek, egy ANNAPURNALABS Alpine AL314, 2GB RAM-al.
Esetleg ki lehet deríteni melyik program/szolgáltatás rángatja meg ennyire?Megvan a bűnös: HyperBackup. Ha leveszem a sebességét 1024kB/s-ra, már nem is swapol, és minden paramétere normalizálódik.
Cserébe "soha" nem fog végezni a mentés (több mint 2TB). Ki kell sakoznini, hogy mekkora sebességnél nem swappol? Vagy hogyan lehet megállapítani, meddig fekszik neki a dolog? -
cigam
titán
Ott melyik paramétert kellene nézni?

A kihasználtság 50% körüli, az írás/olvasás 100/20MB/s alatt van. Elméletileg a merevlemezek tudnának ennél többet is nem? Vagy a sok pozícionálás miatt össze vissza rángatja a fejet, és ez levesz a teljesítményből? Mondjuk a CPU sem mai gyerek, egy ANNAPURNALABS Alpine AL314, 2GB RAM-al.
Esetleg ki lehet deríteni melyik program/szolgáltatás rángatja meg ennyire? -
Patice
Topikgazda
-
cigam
titán

Hogyan lehet kideríteni, hogy mi a szűk keresztmetszett, miért Várakozik ennyit? -
burgatshow
veterán
Ez attol fugg hol van a keszulek es milyen terheles van rajta. Nincs jo altalanos valasz.
Egyebkent kuld riasztast ha melege van es a riasztasi csatorna be van allitva. -
galaxys80
veterán
-
Zwodkassy
senior tag
1 lemezes, Ds115j-ről költöznék 2 lemezes Ds216j-re.
Addig tiszta sor, hogy átrakom a HDD-t, felismeri az új vasat, frissíti, amit frissíteni kell, és műxik tovább.
Viszont ha már 2 lemezesre térek át, szeretnék tükröt csinálni.
Ismerve Synology rendszert, remélem ezt meg lehet ugrani benne. -
galaxys80
veterán
Én vagyok csak a vak vagy a hivatalos oldal infóival ellenetétben nincsen lehetőség állítani a LED fényerőt a DS124-ben? -
galaxys80
veterán
-
boborján2
őstag
-
makoss
veterán
Nekem ugyan nem baj. Úgy szivatod magad, ahogy akarod. Minden létező tv-s fórumom, tesztnél kiemelik, hogy ha valamit akkor ezeket a hókuszpókuszokat kapcsolják ki.
A szemem pedig tökéletes. Pontoson ezért látom, hogy ezek a mesterséges képjavító funkciók, hogy cseszik szét teljesen a képet. Szóval erősen kérdéses, hogy kinek is van gondja a látásával.
Nem látnád az eredeti 60 fpst a 24 képkockáról feljavítottól csak ha bemész a beállításokba
-
galaxys80
veterán
A potplayer csak mókolva tudja, de nekem nem úgy kel, hanem simán, úgy még nem tudja.
#96652 PhoenixK Az amit nálad a Zidoonál....senki nem tökéletes
#96653 galaxys80 Ez már a te bajod, elég nagy azok tábora akiknek megváltás lett a 60 fpsre váltás, tru motion, vagy frame ráta, kinek mi...sokkal jobb a szemnek, ha te ezt nem látod akkor gond van a látásoddal
Nekem ugyan nem baj. Úgy szivatod magad, ahogy akarod. Minden létező tv-s fórumom, tesztnél kiemelik, hogy ha valamit akkor ezeket a hókuszpókuszokat kapcsolják ki.
A szemem pedig tökéletes. Pontoson ezért látom, hogy ezek a mesterséges képjavító funkciók, hogy cseszik szét teljesen a képet. Szóval erősen kérdéses, hogy kinek is van gondja a látásával.
-
Tuto
aktív tag
-
cigam
titán
Van arra lehetőség, hogy a mentés idejét korlátozzam? Pl. elindul 22:00-kor, de 07:00-kor be kell fejeznie(fel kell függesztenie) a mentést. Nézegettem a HyperBackup lehetőségeit, de nem találtam hasonlót. Vagy csak nem látom, mert kiböki a szemem?
-
fatal`
titán
Az a nagy mókolás belekerül vagy nettó fél percbe

Összességében a legnagyobb baj ,a kitalált képkockákkal van. Tökéletesen látszik ,hogy 24fps--->60fps tökéletes lejátszás ma még nem létezik.
Tévék esetében is egyiknek jobban megy ,másiknak kevésbe ez a technika , de mind belehibázik. Ugyanígy pc esetén is.
Zidoéknál nem tudom mi a helyzet, de csodálkoznék ha annak ez hibátlanul menne.de ez itt már nagyon off.
Ghostingos szar az összes.
-
boborján2
őstag
A potplayer csak mókolva tudja, de nekem nem úgy kel, hanem simán, úgy még nem tudja.
#96653 galaxys80 Ez már a te bajod, elég nagy azok tábora akiknek megváltás lett a 60 fpsre váltás, tru motion, vagy frame ráta, kinek mi...sokkal jobb a szemnek, ha te ezt nem látod akkor gond van a látásoddal
Az a nagy mókolás belekerül vagy nettó fél percbe

Összességében a legnagyobb baj ,a kitalált képkockákkal van. Tökéletesen látszik ,hogy 24fps--->60fps tökéletes lejátszás ma még nem létezik.
Tévék esetében is egyiknek jobban megy ,másiknak kevésbe ez a technika , de mind belehibázik. Ugyanígy pc esetén is.
Zidoéknál nem tudom mi a helyzet, de csodálkoznék ha annak ez hibátlanul menne.de ez itt már nagyon off.
-
makoss
veterán
-
boborján2
őstag
Majd javítják. Nem gondolod hogy néhány elütés miatt egy frissitést kiengednek.
Majd összecsomagolják pár dologgal és egyben.
-
cigam
titán
Milyen kutyatő társaság készíti a magyar ferdítést?

Ez már a második "elgépelés" amit találtam. Az előző hibára amit találtam azt írták, hogy köszönik, tudnak róla. Akkor miért nem javítják?! -
AiRLAC
veterán
Nem ez volt a gond itt.
-
Sanya
nagyúr
Nem mindenki szereti magát authentikálni egy tök idegen szerveren és megkapni az engedélyt, hogy a saját háztartásomban lévő eszközről nézhessem a médiáimat. Van, akinek bejön a plex, van, akinek nem. Nekem nem jött be, emiatt használok Jellyfin-t. Az sem a legjobb, de nekem elég.
-
boborján2
őstag
Az említett programok annyit csinálnak hogy a film valós képkockái közé,mesterségesen generálnak még több képkockát és azt beillesztik lejátszás közben. Ezzáltal elérik azt, hogy ha a film csak 24 képkocka / másodperc (fps) sebeggéggel került rögzítésre , a lejátszó csinál belőle egy kamu 60fps filmet.
Előnye (már aki szereti) sokkal simább lesz a mozgás.
Hátránya ,hogy a gyors jeleneteknél belehibázhat, hiszen ott nincs valós adat, csak a program próbálja kitalálni mit kellene oda rajzolni.Van aki szereti és van aki utálja ,mert elveszíti a tipikus mozi feelinget. Tegyél vele egy próbát és döntsd el te magad. Google/chatgpt segít milyen megoldások vannak ,melyik lejátszóval.
-
ekkold
őstag
Nekem ez nem teljesen világos, kifejtené valaki, hogy mi a probléma, miért rossz (vagy miért nem az) az fps konverzió? Eddig MPC-BE lejátszót használtam, de kipróbálok mást is, ha érdemes.
-
Patice
Topikgazda
-
galaxys80
veterán
HDD hibernálását ti szoktátok használni? Én Zyxel-en ezt kikapcsoltam anno. Egyelőre itt is így tettem.
-
galaxys80
veterán
-
AiRLAC
veterán
-
galaxys80
veterán
Felhasználó vagyok mint itt sokan, nem fejlesztő
De ha fejlesztő lennék én hanyagolnám a Plexet, inkább a Potplayer, VLC player meg hasonlókat fejleszteném, hogy mindegyik feltudja javítani a még most is elég gyenge minőségű videókat 60 fps-re! Erre kellene már áldozni, mert 60 fps-es mozifilmet sokkal jobb nézni mint silány 23.976 fps-es videókat
Sajnos most még igen kevés azon lejátszó ami tudja (ingyenes: Splash, fizetős: SVP)#96639 Bitpalace Nálam először kb 3 éve volt fent a Plex, meg kb 1 hónapja, de silány tudása meg, hogy sosem úgy rendszerezte a filmeket ahogy kellett volna (egybe mindent ömlesztve) mindkét esetben kukáztam, abszolut nem vált be
#96644 csomi1977 Igen, de van amiért fizetek, valami meg lomtár
Nincs az az isten, hogy bármit is nézzek 60 fps-en. Számomra borzalom szappanopera. Az iPhone -al is csak 4K/25 fps-el kamerázok pont ezért.
-
PhoenixK
őstag
Mondd, téged bántott a Plex gyerekkorodban?
-
boborján2
őstag
Kinek mi. Hidd el legalább annyian nem szeretik, amennyien igen. Egyébkén win alatt a potplayer is tudja.
-
makoss
veterán
Ezt én értem, de alternatív megoldásképp jó lesz a VS helyett. Nekem azzal sem volt komolyabb gondom, külön filmek/sorozatok, epizódokat is szépen csoportosította, media adatokat szépen betöltötte IMDB-szerveréről...stb Én el voltam vele, csak most már rávettem magam a frissítésre, és nyilván jobb egy külön készülék amit te is mondtál...De én jelenleg ezzel is beérném
-
boborján2
őstag
De ha fejlesztő lennék én hanyagolnám a Plexet, inkább a Potplayer, VLC player meg hasonlókat fejleszteném, hogy mindegyik feltudja javítani a még most is elég gyenge minőségű videókat 60 fps-re! Erre kellene már áldozni, mert 60 fps-es mozifilmet sokkal jobb nézni mint silány 23.976 fps-es videókat
Sajnos most még igen kevés azon lejátszó ami tudja (ingyenes: Splash, fizetős: SVP)#96639 Bitpalace Nálam először kb 3 éve volt fent a Plex, meg kb 1 hónapja, de silány tudása meg, hogy sosem úgy rendszerezte a filmeket ahogy kellett volna (egybe mindent ömlesztve) mindkét esetben kukáztam, abszolut nem vált be
Én nem vagyok oda a 60fps filmezésért.
Nálam a tv is úgy van beállítva ,hogy egy kicsit kisimítja az oldalirányú mozgást és kb ennyi. -
Bitpalace
senior tag
Ezt én értem, de alternatív megoldásképp jó lesz a VS helyett. Nekem azzal sem volt komolyabb gondom, külön filmek/sorozatok, epizódokat is szépen csoportosította, media adatokat szépen betöltötte IMDB-szerveréről...stb Én el voltam vele, csak most már rávettem magam a frissítésre, és nyilván jobb egy külön készülék amit te is mondtál...De én jelenleg ezzel is beérném
-
makoss
veterán
Elhiszem. Ahogy a csoki fagyinak sem körte íze van, meg egy zsigulival sem lehet legyorsulni egy ferrarit. De attól még sokan szeretjük a zsiguliban nyalni a csoki fagyit.
Ha viszont megvan az a tudásod hogy lefejlessz egy plex (vagy jobb)szerver/kliens párost , akkor minden elismerésem és őszintén irigyellek.
-
Bitpalace
senior tag
-
RockCNC
őstag
Nem fogok venni, mert 3 tv van a belső hálózaton, és ameddig volt Video Station tökéletesen ellátta funkcióját. Most hogy frissítettem a NAS-t így megszűnt tehát maradt a Plex. De ez nem olyan egyszerű számomra. Egyszerűen képtelen vagyok beállítani, nincs egy normális tutorial hogyan kéne. Megadtam az engedélyt hogy melyik mappához férhet hozzá, de vagy suta vagyok vagy én nem tudom hogyan kell beállítani, hogy normálisan működjön. Ebben kértem segítséget.
-
csomi1977
aktív tag
-
csomi1977
aktív tag
Nem fogok venni, mert 3 tv van a belső hálózaton, és ameddig volt Video Station tökéletesen ellátta funkcióját. Most hogy frissítettem a NAS-t így megszűnt tehát maradt a Plex. De ez nem olyan egyszerű számomra. Egyszerűen képtelen vagyok beállítani, nincs egy normális tutorial hogyan kéne. Megadtam az engedélyt hogy melyik mappához férhet hozzá, de vagy suta vagyok vagy én nem tudom hogyan kell beállítani, hogy normálisan működjön. Ebben kértem segítséget.
Javaslom a Plex honlapján lépj be ott látnod kéne a szervert . Vagy magából a plex alkalmazásból. Port nyitás volt ? Ha jól tudom az is kell .
-
Patice
Topikgazda
A Plex telepítésekor adtál engedélyt a Plex usernek?
Mert ha nem, akkor szerintem ez lehet a probléma.
Nem a sima userek között van, hanem a rendszerfelhasználók között. -
-Maujuri-
aktív tag
Szia.
A megosztott mappán nyomj szerkesztés/engedélyek/ lenyíló menüben rendszer belső felhasználók.
Ott ki van pipálva a plex nél az írás olvasás? -
IRO21
senior tag
-
Bitpalace
senior tag
-
Bitpalace
senior tag
-
boborján2
őstag
Elhiszem. Ahogy a csoki fagyinak sem körte íze van, meg egy zsigulival sem lehet legyorsulni egy ferrarit. De attól még sokan szeretjük a zsiguliban nyalni a csoki fagyit.
Ha viszont megvan az a tudásod hogy lefejlessz egy plex (vagy jobb)szerver/kliens párost , akkor minden elismerésem és őszintén irigyellek.
-
makoss
veterán
Ez nem ennyire fekete vagy fehér.
Egy olcsó droid lejátszón is mehet a plex kliens vagy épp lehet filmezni nélküle is pontugyanúgy fog mindent lejátszani amit le tud.
De ha pl. van egy samsung oled tv-d , akkor az azért plexel fel lehet villanyoztatni és rögtön nem egy fapad DLNA elérésed lesz. Mert azok a tévék kb ennyit tudnak. (Ezért is vettem android tv-t
)A baj a plexel van mert már szerencsétlen annyira szét van bonyolítva ,hogy az is elromlik benne ami addig jó volt.
Én ezért használok Jellyfint. Full szeparáltan is futhat helyi hálón , nyilt forráskód,közösségi fejlesztés. Nincs mögötte cég , aki szétbarmolja egy jó kis áremelés mellett ha épp olyan kedve van.
(lásd: play store új plex app telefonra
)
Bár megint ott a kérdés ,hogy ez meg nincs pl. samsung tévére.Persze attól lehet egy zidoo a tv mellett ,csak esetenként full fölösleges.
A Plex sehol nincs egy Z9X 8K -hoz képest! Fából jobbat faragok neked úgy, hogy nem tudok faragni!
-
boborján2
őstag
Ez nem ennyire fekete vagy fehér.
Egy olcsó droid lejátszón is mehet a plex kliens vagy épp lehet filmezni nélküle is pontugyanúgy fog mindent lejátszani amit le tud.
De ha pl. van egy samsung oled tv-d , akkor az azért plexel fel lehet villanyoztatni és rögtön nem egy fapad DLNA elérésed lesz. Mert azok a tévék kb ennyit tudnak. (Ezért is vettem android tv-t
)A baj a plexel van mert már szerencsétlen annyira szét van bonyolítva ,hogy az is elromlik benne ami addig jó volt.
Én ezért használok Jellyfint. Full szeparáltan is futhat helyi hálón , nyilt forráskód,közösségi fejlesztés. Nincs mögötte cég , aki szétbarmolja egy jó kis áremelés mellett ha épp olyan kedve van.
(lásd: play store új plex app telefonra
)
Bár megint ott a kérdés ,hogy ez meg nincs pl. samsung tévére.Persze attól lehet egy zidoo a tv mellett ,csak esetenként full fölösleges.
-
makoss
veterán
Vegyél egy rendes Zidoo asztali lejátszót mint a azt a Plex hülyeséget erőltetni
-
IRO21
senior tag
-
Bitpalace
senior tag
Értem, de nem értem. Video Station-ról jönnék át, de egyszerűen nem látom át ezt az egészet... Próbálnám a webes beállítást, de mikor a Plex appra kattintok, ez fogad. Hol kéne neki megadnom a hozzáférést a Nas-hoz?

-
burgatshow
veterán
-
Bitpalace
senior tag
Sziasztok!
Valaki segítene, hogyan kell beállítani a Plex-et? Webes felületről akartam beállítani, telepítettem a megfelelő verziót, de utána bedobja hogy nincs hozzáférésem ehhez a szerverhez, nem hitelesített...Hogyan tudom beállítani?
Köszönöm!
-
arkone
aktív tag
-
Patice
Topikgazda
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Adott egy DS920+ NAS. Egy TLC tv és PLEX
Évek óta megelégedéssel használom. Minden filmet jól játszott.
Pár hónapja elkezdte azt csinálni, hogy nézem a sorozatot és az epizód közben megállítom, mert majd holnap folytatom. Másnap viszont rákattintva teker egy kicsit, aztán kidob a TV menüjébe. Belépek plex-re megint rákattintok arra a részre, amit folytatni szeretnék, teker kicsit, de megint kidob a menübe. Pár hónapja amikor csinálta, akkor azt tettem, hogy pc-hez leültem, beléptem NAS-ba, majd ott a PLEX-be. Sorozatoknál metaadatokat újra beolvastam, majd újraindítottam a NAS-t. Ez után működött.
Ma megint dobott egy olyan hibát, hogy nem indította el a félbeszakított részt. Most viszont metaadat beolvasás után és NAS reboot után sem működik.
Nagy nehezen el tudtam a részt úgy indítani, hogy magyar nyelvről átállítottam angolra. Akkor elindította, de amint visszaváltok magyarra, akkor kivág a menübe. Eztán miután átváltottam angolra, átállítottam a streaming minőségét. Majd ekkor állítottam át magyarra. Így működött. Még miután visszalőttem eredeti minőségre, akkor is. Viszont a sorozat következő részénél megint kidob menübe.
Ötlet?

A Plex kliens a TCL TV-n nem frissült?
Nekem gyanús, hogy a kliens rosszalkodik.
A TV LAN-on van vagy wifin? -
Sanyi.mTs
addikt
Admin jogú felhasználónál használok csak 2FA-t.
SMB-nél, VPN-nél nem is kéri, csak dsm alapú belépésnél (pl. ds file app, ds photo app, web belépés).
A biztonsági kódokat mindenképp mentsd el. Emailt is meg kell adni, arra is lehet visszaállítást kérni. -
boborján2
őstag
Az biztos nem magától jött csak úgy random.
Belső halóra értelmetlen a 2FA. Legalábbis szerintem egy önszivatás.
Családtagjaid feltételezem nem akarják feltörni. -
fatal`
titán
Belső hálóra/VPN mögött felesleges a 2FA. A másik probléma, hogyha elállítódik az óra a NAS-on valami miatt, akkor nem fogsz tudni belépni, sokaknak volt ezzel problémája.
-
galaxys80
veterán
Mondjuk én netre ki sem engedem. Kizárólag belső hálón használom. Csak próbálom a legbiztonságosabbak használni ahogy lehet. A Zyxel-en sikerült már egy zsaroló vírust benyelnem korábban.
-
Borisz76
nagyúr
-
galaxys80
veterán
Még egy kérdésem lenne. Ti használjátok a kétlépéses hitelesítést?
Mennyire nehezíti meg az eszközök csatlakozását? Pl: Appletv Infuse -
galaxys80
veterán
"Transmission-t mennyire nehézkes telepíteni?"
A SynoCommunity csomagforrást kell hozzáadni a csomagkezelőben, utána megjelenik telepíthető csomagként a Közösség kategóriában.Köszönöm szépen neked is. Ha ezt tudom előbb….

Mindegy. Egyelőre marad a DS. Ez az app szuper amit találtam hozzá. -
hemaka
nagyúr
-
galaxys80
veterán
Először is csak egy tanács de a qBittorrent konténerben talán kicsit jobb megoldás torrentre. Ennek kezelésére tökéletes a Nasctl app ami appstoreban fent van
https://apps.apple.com/hu/app/transmission-qbremote-nasctl/id1662428698?l=huA DSLoad sajnos hajlamos duplán tárolni a fájlokat. De erről volt már itt szó korábban
Köszönöm mindenkinek. Közben találtam egy NAS downloader Manager appot ami minden szempontból tökéletes számomra.
-
boborján2
őstag
Sziasztok!
Pár hónapja elkezdte azt csinálni, hogy nézem a sorozatot és az epizód közben megállítom, mert majd holnap folytatom. Másnap viszont rákattintva teker egy kicsit, aztán kidob a TV menüjébe. Belépek plex-re megint rákattintok arra a részre, amit folytatni szeretnék, teker kicsit, de megint kidob a menübe. Pár hónapja amikor csinálta, akkor azt tettem, hogy pc-hez leültem, beléptem NAS-ba, majd ott a PLEX-be. Sorozatoknál metaadatokat újra beolvastam, majd újraindítottam a NAS-t. Ez után működött.
Ma megint dobott egy olyan hibát, hogy nem indította el a félbeszakított részt. Most viszont metaadat beolvasás után és NAS reboot után sem működik.
Nagy nehezen el tudtam a részt úgy indítani, hogy magyar nyelvről átállítottam angolra. Akkor elindította, de amint visszaváltok magyarra, akkor kivág a menübe. Eztán miután átváltottam angolra, átállítottam a streaming minőségét. Majd ekkor állítottam át magyarra. Így működött. Még miután visszalőttem eredeti minőségre, akkor is. Viszont a sorozat következő részénél megint kidob menübe.
Ötlet?

A szó amit keresel : Jellyfin
-
IRO21
senior tag
"Transmission-t mennyire nehézkes telepíteni?"
A SynoCommunity csomagforrást kell hozzáadni a csomagkezelőben, utána megjelenik telepíthető csomagként a Közösség kategóriában. -
arkone
aktív tag
Sziasztok!
Ötlet?

-
IRO21
senior tag
"pluszos nasról át lehet menteni a felhasználókat (jogokkal, jelszavakkal, 2FA adatokkal együtt) másik pluszos nasra?"
Igen, minden gond nélkül.
Én utoljára DS215+-ról DS220-ra költöztem így. (Korábban DS211-ről DS215+-ra is ment simán.)
Régebben még csak fájlba tudta menteni a konfigot, most már syno felhőbe is megy.Visszaállításnál ki is tudod választani, hogy a mentésből miket állítson vissza.
-
csomi1977
aktív tag
A cél az lenne, hogy iPhone-ról is tudjam kezelni a torrenteket
Az Almánál a letöltés a legnagyobb szitokszó! Ha Almás vagy, de ragaszkodsz a letöltéshez, nehéz helyzetben vagy. Fontos neked, hogy Synology NAS-t használj? Csutkásként, mi az, ami a Syno-hoz köt? A helyedben én egy alternatív NAS rendszert választanék, Transmission-nel, vagy Qbit-tel.
Én is hasonló helyzetben vagyok. Windows, iOS, iPadOS, Android, Linux rendszerek vannak nálam. OMV NAS-sal + Transmission-nel jól elvagyok.Nálam évek óta működik . Icloudba felmegy a torrent fájl, onnan meg megy a NAS-ra.
-
csomi1977
aktív tag
Tényleg. Köszönöm. A webes felületen tökéletesen működik.
A DSLoad alkamzásban viszont nem találtam ilyet.
A cél az lenne, hogy iPhone-ról is tudjam kezelni a torrenteket. Korábban ezt a Transmission webes felületén simán megoldottam. Van erre itt is lehetőségem? Vagy csak az, hogy a telefonon asztali nézetet kérek és elindítom a Download Station?Először is csak egy tanács de a qBittorrent konténerben talán kicsit jobb megoldás torrentre. Ennek kezelésére tökéletes a Nasctl app ami appstoreban fent van
https://apps.apple.com/hu/app/transmission-qbremote-nasctl/id1662428698?l=huA DSLoad sajnos hajlamos duplán tárolni a fájlokat. De erről volt már itt szó korábban
-
IRO21
senior tag
Sziasztok!
Tudtok abban segíteni, hogy a DMS hol tárolja fájl szinten a vezérlőpultban generált Let's Encrypt tanúsítványt? acme-vel generálok most már saját domainre, port nyitás nélkül, de nem találom hová kellene átmozgatni az új tanúsítvány cer fájlokat, hogy meg is jelenjen a vezérlőpultban. DSM 7.2.2, Synology DS920+ NAS.
"...nem találom hová kellene átmozgatni az új tanúsítvány cer fájlokat..."
Nekem ez a mappa gyanús, itt nézz körül:
/usr/syno/etc/certificateEgyébként az acme.sh is meg tudja oldani a megfelelő helyre másolást a webapi-n keresztül. Talán egyszerűbb azt használni:
deployhooks · acmesh-official/acme.sh Wiki · GitHub -
galaxys80
veterán
Nincsen sajnos már. Megszűnt. Mindegy. Egyelőre marad az , hogy webes felületen használom. Csak nem lett volna rossz egy mobilos felület.
-
boborján2
őstag
DS get nincs az alma storeban?
Az a hivatalon távirányító a Download Stationhoz.Android telefonon naponta használom, lan-on és távolról is.
-
fatal`
titán
-
galaxys80
veterán
Az Almánál a letöltés a legnagyobb szitokszó! Ha Almás vagy, de ragaszkodsz a letöltéshez, nehéz helyzetben vagy. Fontos neked, hogy Synology NAS-t használj? Csutkásként, mi az, ami a Syno-hoz köt? A helyedben én egy alternatív NAS rendszert választanék, Transmission-nel, vagy Qbit-tel.
Én is hasonló helyzetben vagyok. Windows, iOS, iPadOS, Android, Linux rendszerek vannak nálam. OMV NAS-sal + Transmission-nel jól elvagyok.Persze, hogy fontos. Most vettem.
Egyébként minden probléma nélkül használtam eddig iPhone-al a Transmission-t a Zyxel-en.
Gondolom a DS is megoldható webes felületen valahogy. -
Multibit
nagyúr
-
fatal`
titán
Én is hasonló helyzetben vagyok. Windows, iOS, iPadOS, Android, Linux rendszerek vannak nálam. OMV NAS-sal + Transmission-nel jól elvagyok.Minek ehhez alternatív OS?
Deluge, transmission, qbit mind megoldható Synologyn is. Nekem deluge megy, ennek van natív kliense remote kapcsolathoz a PC-ről.
-
Multibit
nagyúr
A cél az lenne, hogy iPhone-ról is tudjam kezelni a torrenteket. Korábban ezt a Transmission webes felületén simán megoldottam. Van erre itt is lehetőségem? Vagy csak az, hogy a telefonon asztali nézetet kérek és elindítom a Download Station?A cél az lenne, hogy iPhone-ról is tudjam kezelni a torrenteket
Én is hasonló helyzetben vagyok. Windows, iOS, iPadOS, Android, Linux rendszerek vannak nálam. OMV NAS-sal + Transmission-nel jól elvagyok. -
galaxys80
veterán
Húúúúú !
Eleinte mennyit nyomkodtam a telefonon a DS get alkalmazást.
De nem rémlik, hogy lenne benne fájlválasztási lehetőség.
Jó ideje csak a webes DS-t használom.
Amúgy van egy kis szösszenet is ezekről.
Synology NAS összefoglaló.
Régi írás ( DSM v6 ) ezért ne lepődj ha bizonyos dolgok nem pont úgy vannak...mert azóta már a rendszer frissült : DSM v7.X-nél járunk.
A 7.1-s rész a Download Stationnal foglalkozik.
Van benne már elavult leírás is....
Majd kérdezz bátran utána itt !Végig olvastam és be is állítottam ezeket. Csak arra nem találtam választ, hogy a webes DS-t, hogy érem el egyszerűen telefonról.

-
Borisz76
nagyúr
A cél az lenne, hogy iPhone-ról is tudjam kezelni a torrenteket. Korábban ezt a Transmission webes felületén simán megoldottam. Van erre itt is lehetőségem? Vagy csak az, hogy a telefonon asztali nézetet kérek és elindítom a Download Station?Húúúúú !
Eleinte mennyit nyomkodtam a telefonon a DS get alkalmazást.
De nem rémlik, hogy lenne benne fájlválasztási lehetőség.
Jó ideje csak a webes DS-t használom.
Amúgy van egy kis szösszenet is ezekről.
Synology NAS összefoglaló.
Régi írás ( DSM v6 ) ezért ne lepődj ha bizonyos dolgok nem pont úgy vannak...mert azóta már a rendszer frissült : DSM v7.X-nél járunk.
A 7.1-s rész a Download Stationnal foglalkozik.
Van benne már elavult leírás is....
Majd kérdezz bátran utána itt ! -
boborján2
őstag
-
galaxys80
veterán
A cél az lenne, hogy iPhone-ról is tudjam kezelni a torrenteket. Korábban ezt a Transmission webes felületén simán megoldottam. Van erre itt is lehetőségem? Vagy csak az, hogy a telefonon asztali nézetet kérek és elindítom a Download Station?
Új hozzászólás Aktív témák
-
96700 - 96601
102014 - 102001 102000 - 100001 100000 - 98001 98000 - 97901 97900 - 97801 97800 - 97701 97700 - 97601 97600 - 97501 97500 - 97401 97400 - 97301 97300 - 97201 97200 - 97101 97100 - 97001 97000 - 96901 96900 - 96801 96800 - 96701 96700 - 96601 96600 - 96501 96500 - 96401 96400 - 96301 96300 - 96201 96200 - 96101 96100 - 96001 96000 - 95901 95900 - 95801 95800 - 95701 95700 - 95601 95600 - 95501 95500 - 95401 95400 - 95301 95300 - 95201 95200 - 95101 95100 - 95001 95000 - 94901 94900 - 94801 94800 - 94701 94700 - 94601 94600 - 94501 94500 - 94401 94400 - 94301 94300 - 94201 94200 - 94101 94100 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- iPhone 15 Pro 128/256/512GB, Fekete, Fehér, Kék, Natúr Titán, Független - Számla, 2ÉV Garancia!
- Microsoft Xbox Series S, 512Gb szép állapotban eladó
- HONOR Magic 8 Pro 5G 512GB (Arany) Végig tokban, fóliázott! 2029-ig garanciális!
- GIGABYTE G5 KF // i5-12500H // 16GB RAM // 512GB SSD // RTX 4060
- Apple Cinema Display 27" eladó
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo LOQ 15IRH8 FHD Gamer notebook - i5 12450H 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4050 6GB WIN11
- AKCIÓ! Powercolor RED Devil RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 I i5-8265U I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I W11 I 6 hó gari
- BESZÁMÍTÁS! MSI MEG X570-S ACE MAX alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 235 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090

Én vagyok csak a vak vagy a hivatalos oldal infóival ellenetétben nincsen lehetőség állítani a LED fényerőt a DS124-ben?