Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
yagami01
aktív tag
Ma reggel megjött az MR3. Nagyon szépen köszönöm még egyszer mindenkinek!
Fényéveket ugrottam az előző, majdnem 20 éves, akkor is pár ezer Ft-os hangfalról.
Bár találtam olyan Finntroll számot, aminél az előzőnél jobban átjött nekem a dolog, de összességében rohadt jó. Először nyilván szokatlan volt, ha sokáig máshogy vagy szokva, de hamar meglehet szokni, na.
Egy sima YT videónál is jobban átjön a térhatás és még egy random Netflix sori is "mozisabb" élmény. Sokat nem babráltam, "zene" módon használom (bevallom sok különbséget nem hallottam a monitor és zene között... ), az egyik tekerőn állítottam hátul, talán így jobban kijönnek a magasabb hangok (amennyiben jól hallottam és amennyi fülem van hozzá...). És így ennyi, az alkalmazásban egyelőre nem mélyedtem el, de lehet valamikor ránézek arra is már csak így funból tesztelgetni, hogy mit tud. De nekem ez így is tökéletes és nagy ugrás.
Egy kérdés. YouTube-on láttam egy shorts-ot Edifier É-Amerikánál, hogy MR4-et összekötötték a D12-vel ( ez ), ebben érdemes gondolkodni későbbiekben, mint upgrade? Hozna annyit, hogy megéri benne gondolkodni? Amennyiben MR3-ra is köthető... csak mert pont beférne középre a monitor alá. -
pruzsi
őstag
Oh, S.M.S.L SU1 dac- om van hozzá azt nem szívesen cserélném le
-
pruzsi
őstag
Üdvözlet .
Alesis Elevate 5 MKII vel egyenlő vagy jobb aktív hangfal párt keresek... Az új "jövevény" nem tudja kezelni a core elec hangerő beállítását, én elvoltam vele az utóbbi 5 évben , szóval olyan kellene aminek van külön taviranyitoja vagy HDMI cec tud
-
stellaz
veterán
Most éppen csak ideraktam az asztalra, közel egymáshoz a JBL 305p dobozokat, csillapítás nélkül, de én úgy érzem, hogy jó lesz. Nagyon közvetlen a hangja, tiszta, jó sok erő van benne és még ebben a suboptimális elhelyezésben is nagyon jó tere van.
A Prodipe szerintem alul és felül is kicsit visszafogottabb, de ezt majd akkor tudom igazán megítélni, ha ez is rendesen el lesz helyezve.A Prodipe egyébként szerintem egy kicsit masszívabb dobozt és felületkezelést kapott, nagyobb is és nehezebb is valamivel.
-
stellaz
veterán
....
-
stellaz
veterán
Köszi mindenkinek, el is hoztam a JBL-t.
Most nincs otthon xlr kábel, de azt ugye lehet, hogy a dac-ból rca- val a 6.3-as ballanced bemenetre kötöm? -
-
stellaz
veterán
Sziasztok!
Általános használatra, közeltéri zenehallgatásra jó választás lehet egy JBL 305P MkII?
82 ezerért tudnék egy 1-2 hónapos darabot (igaz, garancia nélkül). Egy FIIO K9 AKM előerősítős DAC/AMP-ról lenne hajtva.
Vagy van jobb alternatíva? Használt is lehet, ha olcsóbb nem baj )sőt!), de csak ha hasonló minőséget tud.Kisfiamnak most vettem egy Prodipe pro5 v2-őt és nekem bejön a hangja. Ezt mondjuk jóval olcsóbban meg tudtam venni.
-
yagami01
aktív tag
válasz
Tristis #67112 üzenetére
Most nézegettem utána, találtam összehasonlító videót - valszeg Gen 1-eset - MR4-el, de ott az MR4 nekem és a kommentelőknek jobbnak hangzott (a videó: [link] ). Kommentben láttam azt, hogy a Gen 2 sokkal jobban szól. Na most mivel nem értek hozzá rákerestem redditen, hátha valaki már megkérdezte mi a különbség a kettő között vagy mi a helyzet ezekkel. Ott meg pont a fordítottját találtam, hogy a Gen 2 rosszabb lett
" From my previous research on Reddit, some independent websites and YT videos, I remember people saying that G2 has a cheaper build and muddier low/mid end.
Following that I ordered G1 no BT. "Ami még feltűnt és nem volt számomra jó előjel, hogy az Eris tömege kisebb. Persze volt pár dícsérő Youtube videó is. De ha jól sejtem még mindig MR3/4 a legajánlottabb akkor ebben az ársávban (hacsak nincs valami nagyon jó használt ajánlat, de a fentieken kívül más nem ragadta meg a figyelmem).
Rákeresve a topikban is, eddig talán MR3 a befutó.
lezso6: Igen, olvasgattam most többet róla. Nekem is úgy jött le, hogy MR3. Nézek még róluk hangteszteket meg erről a Fendáról is. Köszi mindenkinek (lowzor-nak is!) az ajánlásokat meg a korábbi tapasztalatok megosztását is!
-
válasz
yagami01 #67109 üzenetére
Korábban volt róla szó, szerintem igény szerint Edifier MR3 vagy Fenda R60BT.
-
lowzor
veterán
-
yagami01
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg, hát... a 8600GT-s korszakom óta ugyan azt a hangfal-párost használom.
Ezek a második hangfalaim "az álló gépházas" időszakot nézve. Philips SPA3200-ről van szó. Dobok be egy netes képet:
Az van, hogy az utóbbi napokban, hetekben elkezdett recsegni. Ha jól hallom leginkább az a fele, amelyiken a bekapcsoló gomb és hangerőszabályzó van. Ha pl. kicsit kihúzom a jack csatlakozót úgy, hogy még valamennyire érintkezzen és csak a másik hangszóró szóljon, akkor nyilván bár halk, de a recsegés - ha épp volt - abbamarad (vagy annyira halk lesz, hogy csak akkor hallanám ha a fülem odatartom, ezt is elképzelhetőnek tartom). Nem mindig csinálja és van amikor elmúlik ha kicsit megbsztatom a jack-et vagy ki-be kapcsolom. Leginkább lehet bizonyos hangtartományokban jön elő, pl. amikor valaki egy youtube videóban közel beszél a csiptetős mikrofonjához vagy szélzaj van vagy valami olyan, ami generálhajta és előhozhatja a recsegést.
Na mindegy, gondoltam ha már így alakult és kellene új... lépjünk feljebb. Valószínűleg nem lesz nehéz.Legalábbis remélem, hogy a leírás alapján valóban a hangfalban mehetett tönkre valami és nem az alaplai hangkártya ment szrrá
(ASUS Strix B550F, tehát PC mellé lenne, bár ez a kontextusból lehet egyértelmű)
Én is kb. 40k környékében gondolkodom maximum. Amellett, hogy technikailag sem ártana akkor már egy valóban jobb minőség (amennyire lehet ebben az árban), a dizájnt is fontosnak érzem. Ami persze szubjektív. Amiket eddig kinéztem aprón (már ha még elérhető lesz, mert hónap vége előtt nem tudom megvenni):1.- Edifier S530D 2.1
2.- Thonet & Vander Kurbis Cinema Bluetooth Speaker BlackÉs újonnan áron belül a fenti ajánlások után szerintem még játszhatna ez is:
3.- Edifier MR3/4
/Látok egy olyan Reddit hsz-t, hogy a 3 jobb, de ezt is rátok bíznám, nem értek hozzá./
A fenti három, négy hangfal/szett közül melyiket mondanátok, hogyha kb. azonos áron beszerezhetőek?
Nagyon szépen köszönöm, hogyha tudtok segíteni! -
stellaz
veterán
válasz
stellaz #67106 üzenetére
Nálam is van a Prodipe Pro 5 v2 studió monitor. Egy elég gagyi kábelre van kötve, meg este nem sokat hallgattam, de alapvetően tetszik. Túl mélyre nem megy le, de nagyobb hangerőn azért van ereje a basszusnak. A hangzása ezzel együtt kellemes, részletes. Az emberi beszéd nagyon természetes rajta.
Elég masszív cucc, valami 7,5 kg/darab
Elsőre azt az egyet kifogásolom, hogy nincs egy kontroll lámpa az előlapon, így soha nem tudni, hogy mikor van ki vagy bekapcsolva. Ezzel együtt egy kérdés is. Mennyi fogyaszthat, ha be van kapcsolva, de semmi nem szól róla? -
Attila0
őstag
válasz
amperaki #67101 üzenetére
"Ha más dinamikával szól akkor tehetem bárhova az mindenhol más lesz."
Látom még mindig nem érted hogy ennek a tesztnek pont az a lényege hogy mindenhol olyan-e, vagy mindig marad az adott oldalon. Mert csak az utóbbi esetbe beszélünk akusztikai problémáról.
"Leginkább az a kérdés, más tapasztalt e ilyet ennél a hangfal típusnál, gyárilag ilyen vagy vagy hibás?"
Azt nem tudom de, én gyanítom hogy ezeknél sajnos ez egy árkategóriától független sajátosság.
-
BITBOYS
addikt
válasz
stellaz #67088 üzenetére
Prodipe Pro 5 v2 spec alapján ennyiért eléggé jó árban van, szerintem megfelelő lenne zeneszerkesztésre is.
Az Adam az viszont darab ár.Esetleg itt nézd meg a kínálatot: [link]
Nagyon gyors a szállítás és ingyenes, biztonságos.Esetleg a Mackie CR5BT ennyiért. Nemrég vettem innen a 8" változatát. Ár/érték alapján best vásárlás volt.
-
amperaki
tag
válasz
alphamooncam #67087 üzenetére
Ezt, hogy érted?
Vezeték nelküli párosítással kommunikálnak.
A tv-vel optikai kábellel, telefon bluetoothal. -
stellaz
veterán
Sziasztok!
Kisfiamnak keresnék pc mellé hangfalakat. Fontos lenne, hogy zeneszkészítésre is alkalmas legyen, bár játszani is szokott, de arra fejhallgatója is.
Egy Asus Xfi-HD videókártyáról lenne meghajtva.kb 60 ezerig nézelődnék, használt is szóba jöhetne, dedikált studió monitor is megfelelne.
Ez pl jó lehetne ezen az áron? bár lehet, hogy nem is mai darab [link]
Vagy tudnátok ajánlani valamit, hogy mit keressek?Vagy ez?
Edifier cuccait is nézem, van is itthon egy D12, ebédlőbe zenére okés, de zeneszerkesztésre azért nem használnám, igaz, ez inkább polc hangszóró.
-
amperaki
tag
Sziasztok!
Edifier S3000MKII-nél azt tapasztalom, hogy a két hangfal nem azonos dinamikával szól.
Jobb-bal hangtesztnél vettem észre.
Tapasztaltatok hasonlót, van rá megoldás? -
amperaki
tag
Sziasztok
Edifier S3000MkII-nél azt tapasztalom, hogy a két hangfal nem azonos dinamikával szó,.
a legfeltűnőbb akkor, ha egy jobb-bal hangtesztet indítok el.Tapasztaltatok hasonlót, van rá megoldás?
-
LeadR
csendes tag
Sziasztok!
Mivel nem találtam relevánsabb topikot így ide tenném fel a kérdésemet.
Van egy régebbi Z523-am, ami a szokásos potenciométer halál típushibával küzd. (Bármilyen, a legalacsonyabbtól eltérő állásban kikapcsol a hangfal.)
Mit érdemes vele csinálni? Érdemes / lehet cserélni a potmétert, vagy van valamilyen más megoldás? (Nem igazán számít, ha megszűnik a hangerőállítás lehetősége)
Preferáltan Budapesten van fórumtárs, aki foglalkozik ilyesmivel, vagy van ajánlott szervíz?
Köszi. -
Tristis
őstag
válasz
lezso6 #67081 üzenetére
Szia! Őszintén megmondom, nem figyeltem a zenére, amikor "összehallgattam", inkább azt néztem, milyen klasszul vált források között, zajszint, standby stb.
Azért sem hallhattam nagy különbséget, mert nem vittem fel a Schiit DAC-omat. De mindegy is, mert múltkor az 1700BT is ott volt, amikor volt "komolyabb" bluetooth teszt és ott is nagyon érződött (Edifiernél nem). Valami nagyon el van cseszve szerintem a Fenda Bluetooth részével...
De! Ne hallgassatok rám! Allegro-n vissza lehet küldeni simán bármit prémiummal! Egy havi prémium kb. 1300 Ft. Annyit megér összehallgatni, hogy neked melyik jobb! Már a hobby miatt is
Kíváncsian várom, más mire megy vele!Addig is, pincében/kertben jó lesz ez a kis Edifier!
-
válasz
Tristis #67079 üzenetére
Ez egy furcsa jelenség. Bluetooth 4.0 verziónak nincs köze a hangminőséghez, mert szinte minden cucc ugyanazt az SBC kodeket használja, s implementáció vagy forrásfüggő, hogy milyen a minősége. Vagy legalábbis elvileg az, mert én rosszat nem hallottam még, pl az R1280DB se szólt szembetűnően rosszabbul BT-ról. Ezért élek a gyanúval, hogy placebo jelenségről van szó, lásd még: FLAC vs MP3 (320 kbps), amiből nagyon kevesen mennek át a vakteszten.
Bluetooth 5.2-től egyébként az LC3 váltaná az SBC-t, erre kíváncsi lennék, hogy van-e az SBC-hez hasonló szórás, de szinte semmilyen eszköz eszköz nem támogatja. Az Edifier MR3 sem, az is csak és kizárólag SBC-t támogat, ugyanazt mint a többi.
-
Tristis
őstag
Edifier MR3 saját teszt beszámoló:
- zaj nincs
- nagyon egyszerű és jó a bluetooth kapcsolat és a hangminőség is
- applikáció aranyos, de megfelelő EQ-hoz kevés, sima magas/mély kiemeléshez meg ott a hangfal hátulja
- magasba szökő hangja van egy kicsit, hátoldali EQ szépen kezeli egy részét, de nem kell rajta sokat állítani, egy fél oktávot.
- hosszú távon a 2-3 kHz-nél lévő kiemelés engem kicsit zavar (ezt az EQ nem kezeli) de együtt tudok vele élni bőven,
- mélyei ebben az árkategóriában korrektek, a kioltás miatt én rányomom a falra kb. 10 cm-re és akkor ott keletkezik az allóhullám a basszusban, ahol egyébként is megzuhanna a hangja (50-60Hz), majd kimérem mikrofonnal ha lesz időm pontosan, de úgy érzem ez lesz a jó setupSzóval jó cucc, nincs semmi jellegzetes baja, nem torzít, szép felbontása van bluetooth-szal is, nagyon jól kezeli a különböző forrásokat.
Olcsó megoldásnak több, mint jó!
-
Tristis
őstag
válasz
tomiivagyok #67075 üzenetére
Fenda R60BT valóban ajánlható, de a bluetooth része nem való semmire (Bluetooth 4.0 csak!), mert nem képes csak gyenge mp3 minőségben átvinni a jelet, ami nagyon hallatszik.
-
válasz
Ha a hangminőség az első, cserébe némi kompromisszum basszusban, akkor a fenti MR3, ha valami nagyobb hangfalt szeretnél, akkor Fenda R60BT, ez most 40e körül van Allegron.
-
allnickused
tag
válasz
Edifier MR3, MR4 mást nemigazán lehet ajánlani ennyi pénzért, csak olcsóbban rosszabbat vagy jobbat jelentősen drágábban.
-
Tristis
őstag
válasz
Úgy néz ki ebben a kategóriában egyeduralkodó az Edifier MR 3. Következő biztosan jobb hangfal, amiről én tudok használtan is a duplája.
-
tomiivagyok
aktív tag
Sziasztok, azt hiszem, hogy ideje beújítani egy új hangfalra, mivel a Genius HF1800A-m bemondta az unalmast...
(Nagybátyámtól kaptam ajándékba, négy éve kb, mondjuk úgy, hogy kiszolgálta az időt, de a hangzása nem igazán jött be soha... Fura volt.)
1. Mennyit szeretnél költeni?
Nagyságrendileg 30-40 ezer forint környékén. Ha valami NAGYON megéri, és mondjuk tízezerrel drágább, akkor az is oké.
2. Hol és hogyan használnád a hangfalat? TV mellett, íróasztalon, milyen messze leszel tőle, stb.
Szobámban, íróasztalon, csak zenehallgatáshoz, gamelni fejhallgatóval szoktam.
3. Milyen forrással rendelkezel? TV jack vagy optikai kimenete, DAC, hangkártya, telefon, stb.
Alaplapi hangkártya. Bár nagyon gondolkodom azon, hogy beújítok egy hangkártyára is - érdemes, vagy az új alaplapoknál már egészen elfogadható a hangkártyák minősége?
4. Milyen extrák kellenek? Bluetooth, távirányító, optika, stb.
BT jó, ha van, de nem létszükséglet. 30-40 ezer forintért nem szeretnék kacsalábon forgó hangszórópárt venni.Köszi, ha kisegítetek!
-
Picco
addikt
válasz
SunMount3r #67073 üzenetére
ezt TV-je fogja valogatni szerintem, ha van ra mod, hasznalj tyukbelet, az a biztos
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Van it valaki, aki TV-hez használ valamilyen Edifier hangfalat Blutooth-on keresztül? Az érdekelne, hogy mennyire jó a hangminőség így, nincs e csúszás a hangban a képhez képest és hogy nincsenek pl. "eldobálások", újra csatlakozások stb...?
Köszi!
-
válasz
alphamooncam #67070 üzenetére
Lol, amilyen puha műanyagnak ki, lehet jobban elcsatolja a bútortól, mint egy 50ezer forintos iso-acoustics állvány.
-
akkójóva
tag
Sziasztok!
Ajánlásotokra vettem egy Edifier S351DB-t, nagyon tetszik, köszi szépen!
Kicsit off topic, de esetleg ilyen TV állványra tudnátok ajánlani valamilyen "mini" állványt? Lehet annyi is elég, hogy kicsit valamilyen szögben megemeli az elejét a hangfal, de egyáltalán nem vagyok képben, hogy ezekből mik az ajánlottak, jobb vételek.
-
-
joe979
aktív tag
Az űrhajósdi kedvelőknek kijött az Edifier QR 30 , a legkisebb a csillavilla családba. Iponon is már kapható, szerintem sláger lesz bizonyos körökben
[link]
-
flash-
veterán
válasz
Csiszike #67061 üzenetére
Semmi alapzaj, pedig a router és a tv, tvbox mellett van közvetlen. Érdekes amúgy ma is tesztelgettem sok esetben pedig pont a monitor mód kellemesebb, kettőt összehasonlítva, van ahol a music mód túl élesiti a felső közép tartományt, monitor móddal pedig teljesen egységes, ilyenkor egy kis mélyet próbaltam eqval adni rá amivel adott egy picit melegebb hifis hangzást neki 🙂
-
flash-
veterán
sziasztok!
mivel újra rendelhető kedvező áron az Edifier MR3 igy berendeltem tegnap meg is érkezett.
a hangfalszett nagyon nagyon tisztán szól, főleg a magasak. Az énekhangok kicsit "erőtlenebbek" kevésbé teltek, gondolom majd eq val ezen hátha lehet segiteni.
A hangereje bőséges egy szobába, még sok is nyiván nem is kell max hangerőn hallgatni hanem ami kellemes. de valahogy nem tölti meg a szobát úgy mint a sokkal rosszabban szóló 1250b amit váltott, (nyilván nem összehasonlitani akarom a kettöt nem is lehet, de az lökte a hangot jobban kisebb hangerőn is ez pedig finoman szól hangosan is, nem tudom másképp megfogalmazni,az is lehet hogy azért mert a butorok nem veszik át a rezgést úgy, ezt nem tudom vagy nem dübörög feleslegesen,ehhez nem értek)
zenénél a music mód is eléggé "effekt mentes" szerintem, de kellemes a fülnek,a monitor mód meg már nagyon naturál vékonyka hangzással bír, persze az nem is zenehallgatásra való..viszont az alábbi gondjaim vannak vele:
egy ideig ha kikapcsolom a bt-t a telefonon és vissza, akkor képes ujra csatlakozni, de hoszabb idő után már képtelen ekkor ujra oda kell vánszorogni a hangfalhoz és a hátulján a bt gombot megnyomni.
A windows 11-es notebook beépitett bt-je viszont ekkor sem látja,nem jövök rá mi lehet a baj.(A notebook pedig nem is régi, bt 5.2-vel rendelkezik)sehogy sem birom a notebook-ot tehát rácsatlakoztatni ?(bt eszközök kezelése résznél próbáltam esetleg van valami más módja?)Acoustic tuning:
pontosan hogy kell beállitani mi alapján?
és melyik beállitás itt pontosan mit jelent?
a low cutoff alatt a frequency gyárilag 35hz-en vollt. de ez a hangfal 50hz-ig birja csak a basszust adatlap alapján kiadni akkor érdemes 50hz-re állitani?
slope-t sem értem, acoustic space talán az is a mélyeket vágja de nem tuodom hogy pontosan hogy?
desktop control? -
4264adam
veterán
Sziasztok!
Edifier R2000dB-t használok évek óta, viszont szerintem eléggé nem megfelelően (mostohán) bántam vele. Line2 bemenet nagyon halk (lett vele valami) régóta pedig a Line1 bemenet alapzajos, 50cm-ről is hallható. Betudtam eddig, hogy alaplapi chippel használtam. Azóta DAC + AMP(L30) is érkezett illetve Fiio FT1 zárt fejhallgató így jelenleg ezt a 2.0 hangszórót érzem a gyenge láncszemnek a maga alapzajával (Nagyobb hangerőn nem is merem használni mert sokat ront az élményen és emelkedik az alapzaj).
Mivel tudnám kiváltani az R2000dB-t ha nagyobb stereo-t nem szeretnék az asztalra?
Szeretem a tiszta hangokat és a mélyeket is. Ezeket néztem ki cserére:
- Edifier S2000MK III 2.0
- Edifier S351DB 2.1
- Edifier S360DB 2.1R2000Db szint alá nem akarok menni, de nem lenne baj ha nem kerüle kétszeres árba. Nem használok BT-t. Line1 kell mert a DAC (E30) azt tudja.
Nincs igazán felhasználási szokásom, PC játékok néha, és néha spotify zenehallgatás, inkább csak a magas alapzaj zavar és nem akarok R2000Db szint alá menni.
-
Megérkezett az Edifier R980T:
Fent az szintén Edifier R1600T III látható:
Remekül szól!
Az óra egy órát siet, tudom. Már nem állítom át, mert mindjárt jön az országos nyári időszámítás.A csatlakozás kicsit meglepett:
🤣
-
-
traz75
tag
válasz
szkink #67051 üzenetére
Ha az MR4-hez hasonlót keresel, leginkább a Presonus Eris 4.5 az ellenfele. Nálam volt mindkettő, én azt tartottam meg. Nagyobb méretű, érezhetően erősebb - nagyobb hangerőre is képes -, van benne egy kis plusz dögösség. Picivel mélyebbre megy és 8 wattal több.
Sajnos drágább is, tavaly egy rövid időre leesett az ára 50K körülre, de most már megint 60-70K körül van. Hogy megéri-e a felárat, az már jó kérdés... Kb ugyanott van ár-értékben szerintem.
Az előző postban ajánlott JBL LSR305P MKII is kb hasonló kategória ha jól tudom. -
szkink
aktív tag
Sziasztok.Megadta magát a 1250B csere kellene.Max 50k,Asztali PC-hez mindenesnek "néha megőrülni elektronikus zenére is" amit eddig néztem és tetszett MR4 (ami itt is ajánlott)és R1010BT (erről nem tudok sokat) BT nem fontos
.Lenne-e esetleg versenytárs?Előre is köszönöm a segítséget,éljenek a mély hangok
-
-
-
22 év után elromlott a JAZZ JS9901 5.1-es hangfalrendszerem.
ASUS Xonar U5 hangkártyára csatlakozott. Nincsenek nagy igényeim, ezen a téren, ha filmezni akarok, akkor arra ott van az Edifier R1600T III-m.Igazából csdak játékhoz kellene az új 5.1. Mit ajánlanátok, ami azért nem visszalépés a Jazz JS9901-hez viszonyítva?
-
Bib
őstag
Sziasztok! Van még régebbről egy Modecom shf120u szettem a dobozában kitűnő esztétikai állapotban de hibás. Ha jól emlékszem tápja van, de nem szól. Szerintetek mennyit ér egy ilyen?
-
GalaxyS9
tag
Megjött a D3V. Beszarás
, később részletesen is írok a hangjáról.
-
CsyGaBiKa
tag
Viszont jó hír. Újra kapható az Edifier MR3 elfogadható áron.
-
GalaxyS9
tag
Ennyiért szinte ingyen van.
Adam D3V 230 euróért a Kytaryn.
Rendeltem is azonnal.
-
mallee
tag
Sziasztok!
Jelenleg egy olcsó, egyszerű Philips SPA4310/10 hangfalaim vannak, amik kb elegek is, hiszen nem igazán vagyok audiofil vagy nagy házi mozis, de a hangerőszabályozója eléggé rossz állapotban van, így elgondolkodtam egy cserén. Az összefoglaló már régen lehetett frissítve utoljára, ezért kérdezősködöm itt. Most milyen egyszerűbb választás van, ami megéri? 30-40-50k belefér, de 100ért nem vennék valamit, amit aztán nem használok ki
Nem akarom túlbonyolítani a dolgokat, simán el tudom engedni a térhangzást. Ami viszont jó lenne, ha lehetne hozzá BT-n kapcsolódni, esetleg köztes hardver nélkül streamelni, de csak ezért nem adnék ki sokkal többet. Jelenleg egy RPI-s Kodira van kötve a hangszóró, ezen nem igazán tervezek változtatni.
Mit tudnátok ajánlani ilyen körülmények közé?
Köszönöm
-
GhanBuri Ghan
őstag
válasz
Tristis #67030 üzenetére
Én magánszemélyként már külön rendszert vennék, könnyebb külön cserélni (és tudjuk, hogy nem kell 20e Ft-os kábel sem) és nekem az a benyomásom, hogy amit szétbeleznek, jobb komponensek vannak bennük.
Az "egybeminden" rendszerek azért tudnak olcsóbbak lenni, mert a komponenses rendszernél nem tudod, hogy mi lesz mellette, és mindennel jónak kellene lennie.*
Monitornál megvan az az előny, hogy minden komponens náluk van, szabadon hangolható, és mindenkinél ugyanúgy fog szólni (leszámítva a szobaakusztikát ) egy jó hangmérnök sokkal jobb hangot ki tud hozni belőle, mint ami a felhasznált komponensekből következne.*erről jut eszembe, a régi, legendás Orion HS 280 története: egyáltalán nem volt jó, csak véletlenül az egyetlen akkor kapható erősítő frekimenete pont kiegyenlítette a 280 hibáit, így összességében a rendszer egész kellemes volt. Csak akinek mondjuk egy Technics erősítője volt, az nem értette, hogy miért kellene ettől elájulni.
-
joe979
aktív tag
válasz
Tristis #67027 üzenetére
Tényleg nem akarod érteni igaz ? Ide azért járnak inkább mert van az embernek 3 krajcájra és a lehető legjobbat szeretné megkapni . Ajánlasz x dolgot utána kitáncolsz belőle és jöössz azzal 10k volt amcsiba …. anno . Habeoltasz hülyeséggel mást akkor az illető csalódóttságában itt fog óbégatni . Legalább ezt vedd figyelembe . Csak így ajánlani bármit is , hát
erős . -
Nimda
addikt
válasz
Tristis #67031 üzenetére
Régen (80 -as évek) valóban más volt. Én még a magnós, vagy inkább analóg korszakban "kezdtem", ahol nagyon nehezen, vagy drágán lehetett hozzájutni nemhogy egy jó minőségű forrásanyaghoz, hanem a hifi rendszerekhez is. Borzalmas tartalmak voltak akkoriban a konzumer piacon, recsegő hanglemez, zajos recorderek, torz rádióadások. A szar minőségű műsoros kazikat már meg sem említem.
A mai helyzet nagyon egyszerű, a forrással szinte már nem is kell foglalkozni, mindehol ömlenek az ölünkbe a digitális tartalmak. De talán a lánc vége is sokkal jobb lett, rengeteg a gyártó, a típus, vannak új akusztikai ötletek, hangtechnikai megoldások, amikről régen még csak álmodni sem mertünk. Néha úgyérzem, picit mindenki örök elégedetlen, pedig mennyivel könnyebb ma, a számítástechnika segítségével meg pláne.Bocsánat, kicsit off volt.
-
Tristis
őstag
válasz
OPiiPO #67028 üzenetére
A 3-5 másodpercet is a pink panther mondta: link
Én sosem hittem magamról, hogy igazán jó fülem van (asszony Kodály kórista 20 éve, szerinte jó), mindig kerestem olyanokat akikre azt mondta a hifis közösség hogy jó füle van.
Ez az "új hifis világ", amibe visszacsöppentem így 10-15 év kihagyás után már sokkal szimpatikusabb: párszázezer forintig azért ez egy mérhető dolog (akár kimérheted magadnak is egy bizonyos kötöttséggel különösebben drága felszerelés nélkül, ez pl. szobaakusztikánál jól tud jönni), és vannak stabil cuccok, amikkel nehéz mellényúlni (nem csak a NAD 3020i mint régen, de mondjuk egy kis Aiyima, Fosi stb. D osztályú erősítő is). Ez óriási dolog! Nem lehet már úgy megvezetni az embereket, az információk nagy része fent van a neten. Egy 150-200e Ft-os rendszernél nem akarsz elkocsikázni 20-30e Ft-ot meg cserélgetni meg próbálgatni, visszaküldözgetni .... -
Tristis
őstag
válasz
lezso6 #67018 üzenetére
Azt, hogy az emberek rossz hangfalakat szeretnek... Igen, igazad van! De inkább azt mondanám, hogy rossz hangfalakra és rendszerekre is rámondják, hogy az jó!
Szerintem az emberek ha egymás mellé tennél normális hangot (ahogy ezt meg is tették, most több időm van, itt van amiről beszéltem pontos hivatkozással: link1, link2).
Tehát egyetértünk, de nem teljesen. Az analóg felvétlek régi stúdiókban készültek, ott még nem volt divat ez a kompresszált, hang, ami most, az emberek pedig szeretik a jót. Plusz nagyon sokáig nem igazán voltak jó DAC-ok sem... meg jó minőségű digitális felvételek sem (128 kbps-es mp3-mal nyomultunk).
Edifier kapcsán tartom az előítéleteimet. Szerintem logikus, hogyha valami több komponensből áll, akkor többe kerül, vagy kellene hogy kerüljön. Nem véletlen, hogy mindenki 2.0-val nyomul és azon belül is főként kétutas rendszerekkel. 2000-2500 EUR-nál jönnek a jó három utas dobozok (Linton stb.).
Hogy háromutas a rendszer: úgy hogy kettő hangváltás van benne, amit leírtál
Tudnak csinálni szándékosan jót és rosszat:
- Edifier R1700bt frekvenciamenete (korábban linkeltem mérésről képet)
- MR 3 frekvenciamenete (korábban linkeltem mérésről képet)
Nem tudom, hogy az adott hangfal milyen, csak leírtam, hogy én mit gondolok erről, hogy mi lehet a logika. Ha van róla rendes teszt, az mindent megmagyaráz (de a frekvenciamenet önmagában még nem elegendő, kellene a torzítás stb.)
Ezt még nem írtam, de a középsugárzó kíváncsi vagyok mit csinál 92 decibel felett...
Én többet erről nem írok tényleg.
Amit akartam neked írni:
- van 100.000 Ft-ért élhető rendszer (mindegy mennyire megy a mélye)
- 150.000 Ft körüli újkori áron van nagyon ajánlható rendszer, amiben van már jó DAC is, bluetooth stb..
Szerintem érdemes számításba venni őket!
Vannak nagyon jó stúdiómonitorok is (JBL LSR305 MK II-öt írtam)! Én egy szóval sem említettem, hogy nincsenek. Én magánszemélyként már külön rendszert vennék, könnyebb külön cserélni (és tudjuk, hogy nem kell 20e Ft-os kábel sem) és nekem az a benyomásom, hogy amit szétbeleznek, jobb komponensek vannak bennük. A JBL is pl. már egy 4-5 éves modell. Azért 4-5 évvel ezelőtt nem ott jártak a D osztályú erősítők, mint most.
És hogy hogy vagyok ilyen rohadt okos, hogy ilyeneket mondok?!
Úgyhogy nem én vagyok okos, ott vannak a mérések: egy bizonyos árszintig a hifi fizika. Nem én mondom, hanem azok, akik ezzel foglalkoznak és nem akarnak neked eladni 1000 dolláros kábelt.
Persze fentebb biztos vannak még finomságok, színpadi kép részletezettsége, meg a hangszerek akusztikai pontosságának visszaadása, egyedi ízlés (egy pici) stb.
De minek foglalkoznánk ezzel, hogyha vakon is meg lehet venni cuccokat?! Ha elmegyünk egy szalonba, meghallgatunk valamit, valamilyen setup-pal, tökéletes akusztikai beállítással, az sem bizonyság.... -
GhanBuri Ghan
őstag
válasz
Tristis #67016 üzenetére
Én tulajdonképpen leírtam mennyi ilyen hangfalat hallottam életemben, szóval a ba...dós kérdésre inkább nem válaszolnék konkrétan.
Te tulajdonképpen a feltett kérdésre válasz helyett egy képernyőnyi mellébeszélést gépeltél be, amiből az derült ki biztosan, hogy soha nem hallottad élőben, ellenben egy tanácsot kérőnek magabiztosan nyilatkozol róla.
-
válasz
DarthSun #67023 üzenetére
Én 2.0 stúdió monitor mélyközepénél szoktam ajánlani a 8"-t, hogy ne kelljen mélyláda, akusztikailag a legjobb megoldás. Előnye hogy 40 Hz-ig lemegy és nagyobb a hangnyomás, cserébe a középtartomány részletességében van egy kis kompromisszum.
Ha a 12" lebontja házat normál hangerőn, akkor nagyon rosszul van beállítva. Nekem is 12" mélyláda van, nincs vele semmi ilyen gond, DSP korrekcióval.
-
-
joe979
aktív tag
válasz
Tristis #67015 üzenetére
Ja , ajánlottál Creative T 40-et is 2025-be , ne vicceljünk már. Az a széria csak szól, semmire sem való.ipari hulladék. Ajánlottad utána a szettet amit nem is vennél meg, igazodjon ki rajtad az ember. Ha a beszélgetés a lényeg akkor oké, de ha már büszke mérnők vagy , akkor elég furán hatsz , így nehéz komolyan venni. Ne vedd félre , én élvezem
-
válasz
Tristis #67016 üzenetére
Hát itt azért elég sok pontatlanságot sikerült összehozni. Pl az emberek egy jó része pont hogy a gyengébb minőséget szereti, lásd:
- puffogó basszusú bögreszettek, aggya a méjjet™ hangrendszerek
- V hangzásvilág preferálása
- hanglemez (vinyl, "bakelit") és egyéb analóg mánia (valamiért szeretik az alapzajt)
- digitálfóbiaAz Edifier S350DB / S351DB kapcsán csak előiítéleket puffogatsz. Ha visszaolvasol 10 évre visszamenőleg, akkor láthatod, hogy ÉN vagyok az, aki a mélyládás rendszereket NEM ajánlja. Aztán megvettem próbaképp az említett 2.1-es Edifiert és kiderült, hogy meglepően jó, sőt, konkrétan bestbuy. Persze hasonló áron az S1000DB / S1000MKII pl biztos jobb, de az R2750DB meg pont nem.
- van benne egy mélynyomó, a jó mélynyomók alsó árát 500 dollárra tartják, de minimum 300 dollárra
Szerintem meg 1000 euró körül indul egy jó mélynyomó, de most ez most miért is számít?
- túl sok komponensből áll
A mai cuccok általában erősen integráltak, ezért lehet már a viszonylag filléres cuccokban is DSP, mert pár chip kérdése az egész.
- 3 utas, aminél a hangváltás kritikus, most ha ennyire pici a középsugárzó, a hangváltás 200-600 Hz között érdekes dolgokra lehet képes, amiről nem vagyok meggyőződve, hogy működik.
Hogy lenne három utas? Ez egy 2.1, 160 Hz-nél van a mélyláda crossover. Szatelitek mélyközép- és magassugárzói között meg valahol 3-4 kHz körül.
- tudjuk, hogy az Edifier szándékosan tud csinálni jó és rossz rendszereket (nem hanghű) is, ezen látszik, hogy loudness-re van csinálva.
Nagyon nem. Sőt, épp ellenkezőleg: 1-2 kHz között emel és kicsit csapott a magas teteje. De ez kb ilyen 3-5 dB, szóval amúgy tök jó monitoros semleges hangzásvilága van.
Ha loudness jellegű hangzást keresel, akkor amúgy az S360DB ilyesmi. Bár a mély ebben sincs túltolva, csak a közép háttérben van.
-
Tristis
őstag
válasz
GhanBuri Ghan #67014 üzenetére
Én tulajdonképpen leírtam mennyi ilyen hangfalat hallottam életemben, szóval a ba...dós kérdésre inkább nem válaszolnék konkrétan.
Általánosságban:
- kutatások kimutatták, hogy az embereknek hasonló ízlésük van (ASR - Amir előadásai között megtalálod, ha érdekel), tehát a gyenge minőségű hangfalat minden ember rosszabbnak tartja
- ebből az következik, hogy az emberek ugyanazt a frequency response jelleggörbét szeretik
- amiből pedig az következik, hogy ami rendesen ki van mérve és jól teljesít ebböl a szempontból, jó a színpadi képe (directivity), kicsi a torzítása, jó a dinamikus képessége (nem esik/ borul meg nagyobb hangerőn sem sokat a frequency response), az egy jó hangfal.Az átlag embernek max. 5 másodperc a zenei emlékező képessége. Egyébként ki-hogyan szeretne összehasonlítani bármit is?! Mindenki hallott minden hangfalat? Én értem, hogy mindenki dicséri a saját kaksikáját. A kutatások mutatják, hogy megszokjuk (ezért van mindenre ráírva, hogy be kell járatni... pedig nincs rá tudományos magyarázat tudtommal). Én is szeretem a saját kaksikámat, de hiszem hogy van jobb cucc, hiszem hogy a D osztályú erősítők nagyon pontos és jó munkát végeznek (ezért is egyre jobbak az aktív cuccok), a kábelekből elég a legalapabb, hangfalakról meg kell egy jó mért eredmény + egy kis EQ (ha engedi az irányoságga/direktivitása) és kis költségvetésből megvagy.
Én annyit mondok, mint mérnök, hogy ami ki van mérve, szabványos mérőeszközökkel, az biztosan működik, minden más csak vélemény.
Az említett rendszerről miért mondok bármit látatlanban:
- van benne egy mélynyomó, a jó mélynyomók alsó árát 500 dollárra tartják, de minimum 300 dollárra
- túl sok komponensből áll
- 3 utas, aminél a hangváltás kritikus, most ha ennyire pici a középsugárzó, a hangváltás 200-600 Hz között érdekes dolgokra lehet képes, amiről nem vagyok meggyőződve, hogy működik.
- tudjuk, hogy az Edifier szándékosan tud csinálni jó és rossz rendszereket (nem hanghű) is, ezen látszik, hogy loudness-re van csinálva.Amit javasoltam olcsó Polk rendszer (én sem ezt venném, de ezt írtam is szerintem), ott előre be tudod allítani előre, hogy milyen korrekcióval (EQ) lehet jelentősen javítani a hangfal hangképét.
A fentieket fenntartom az említett 2.1-es rendszerről ameddig nem látok róla hitelt érdemlő mérési eredményt (600 Hz felett egy átlagos mérési eredményt is elfogadok).
-
GhanBuri Ghan
őstag
válasz
Tristis #67012 üzenetére
Persze biztos nagyon páncsii a mélynyomója a 350-nek, de azért kiváncsi lennék, hogy szólal meg 200-600 Hz között...
Te eddg voltaképpen hány S350-et hallottál, hogy ilyen markáns véleményed van róla?
Meglepően zenei, és a mélynyomó méretéhez képest egyáltalán nem tolakodó a basszusa, emiatt, pont, hogy szegénynek tűnik (az alapból kiemeléssel dolgozó rendszerekhez képest) -
válasz
Tristis #67010 üzenetére
Az Edifier S350DB / S351DB tök más. Utóbbi lényege, hogy kompaktok a szatelitek, 40 Hz-ig vannak hangok, s nem szar bögreszett. Ha van hely és elég ~45-50 Hz (nem kell az E1 hang, elég a G1 is), akkor sokkal inkább S1000MKII ajánlott, általános hanginőségre jobb lesz.
Amit írtál, az tökre nem a kérdezőnek megfelelő cucc. Pl nincs benne DAC. Túl nagy. A 7000 forintos csodakábel meg no comment.
Mérés szerint Polt XT 15 jó ha annyira mélyre megy le, mint egy Edifier MR3. Azaz 70-80 Hz-nél van a -3 dB pont. Persze hangnyomásra biztos jobb, de a passzív cuccoknak ez a baja mindig, hogy a subtartomány sokkal korlátosabb.
-
Tristis
őstag
válasz
OPiiPO #67011 üzenetére
Mondjuk elsősorban azzal, hogy be van mérve és jó osztályzatot kapott cuccokról beszélünk jól összerakott alkatrészekből. A legfontosabb részei a zenének egy normális méretű sugárzóból jön ki. Gyanítom sokkal komolyabb a fejlettségi szintje is az erősítő résznek. Persze biztos nagyon páncsii a mélynyomója a 350-nek, de azért kiváncsi lennék, hogy szólal meg 200-600 Hz között... Eleve a konstrukcióból nem hihető, hogy rendesen meg fog szólalni. Akkor már inkább JBL 305 MKII.
-
Tristis
őstag
válasz
lezso6 #67009 üzenetére
Én nem értek veled egyet, mert a neten ugyanúgy utánanéz valaki a dolgoknak, akkor ezt saját kútfőből viszonylag könnyen össze lehet rakni:
- Aiyima A07 erősítő: 34e Ft
- QED QE1350 random neten talált kábel: 7e Ft
- Polk xt 15: 66e Ft+ posta esetlegEz 107e Ft, és ezzel már együtt lehet élni. Mondjuk, ahogy írtam is, bizonyos opciók (bluethooth, DAC, HDMI arc) miatt én mást választanék, de ez már egy élhető csomag
-
válasz
Tristis #67008 üzenetére
Szvsz inkább 200-300e felett.
De HiFi cuccokat én semmiképp sem vennék. Már csak azért sem, mert átlagos könnyen megvezethető lelkes amatőröket céloznak iszonyat túlárazással és rengeteg bullshittel (lásd kábel biznisz). Habár Chi-Fi tud meglepetéseket okozni, nekem is egy Topping E70 van DAC-nak. Mondjuk elsősorban az se a hangjáért.
Vagy másik gyártónak ott az Edifier, gyakorlatilag az is Chi-Fi.
Na de a lényeg, hogy én az aktív pro cuccokat preferálom, mert ők nem nézhetik (annyira) hülyének vásárlóikat, meg alap egy csomó olyan dolog, ami a HiFi-ben valamiért csak a top kategóriában van. Pl a bi-amp (tri-amp), DSP, vagy egyáltalán a normális tervezés. Persze van hátrányuk is, pl designban nincs sok választás.
-
válasz
flash- #67006 üzenetére
Nem tudom, lehet az MR3 jobban szól, de amúgy az S350DB / S351DB elég erős versenyző. Viszonylag kiegyenlített, leszámítva hogy kicsit középhangsúlyos 1-2 kHz körül, meg a magasak is kicsit csapottak. Hátránya leginkább a 160 Hz körüli keresztváltás. Viszont nem kb 70-80 Hz-nél van vége, hanem egy oktávval lejjebb: 35-40 Hz-nél.
És nem puffogós basszus, ha nem feszes, dinamikus.
FLAC-ot mindenképp érdemes megtartani, akkor is ha esetleg nem hallod, mert a tárhely kvázi ingyen van, nincs értelme spórolni.
-
flash-
veterán
válasz
lezso6 #67005 üzenetére
Ez az S350 lehet nem is lenne hülyeség hiszen fimeknél gondolom lenne basszus.(de akkor gondolom zenénél is lesz, talán sok is) Zenei minosege milyen egy MR3 hoz kepest? (csak sajna 3centivel szelesebbek a kis hangfalak mint az MR3, lehet mar nem ferne el a tv mellett a szekrényen) vagy kilógna a fele)
Sosem vakteszteltem a hallasom, de amikor hasonlitottam többszor is jobban tetszett a flac, de valószínűleg ez agyi dolog, az mp3 kozepmagasai pedig "vékonyabbak tűnnek", de nem hiszem hogy ilyen hallasom lenne, (csak relatív zenei hallasom van,) becsap az agyam. Viszont a Hdtracks es, vagy bd audióból downsampled 2.0 audiók vagy hasonló "kiadványok" miatt mégis sok a flac fájlom, mert ezek elvileg a remastered cuccok magasabban dinamikatartomannyal(aztán az más kérdés hogy hallom e a különbséget, van aminel biztosan(legtöbbnél max csak annyi hogy halkabb) , de azt is tudom hogy rengeteg a fake feltranszformalt dolog Tidalon is, ami semmivel sem jobb csak több a zaj., vagy valami ilyesmi, asszem 😅)
Bárhogyis mar tele vagyok flac-el, valószínűleg már megtartom őket.Még nem vettem semmit, de agyalok hogy mi lenne a legoptimálisabb megoldás🤔nem tudom 😏
-
válasz
flash- #67004 üzenetére
Az MR3 az nem monitor hangfalszett.
BT az forrásfüggő hogy milyen, leginkább a késés lehet probléma, bár ezt a TV-ken általában lehet kompenzálni. DAC-ot biztos nem vennék, legalábbis egy MR3+DAC árából már kb kapsz egy S350DB / S351DB szettet, amin alapból van optika is.
Ha nem tetted meg, akkkor helyedben levaktesztelném a hallásod, hogy mennyire hallod a tömörítések közötti különbséget. Pl ezzel lehet. Anno volt egy kutatás logouton, s a tesztelőknek kb a 10%-a hallotta az 320 kbps MP3-t csak. Bár ezek is mérnökök voltak, pl a legtöbb magát audiofilként azonosító hifista már a 192 kbps MP3-nál megbukott.
-
flash-
veterán
sziasztok!
TCL tv-re csatlakoztatva vásárolnék monitor hangfalszettet.
Edifier MR3-at néztem ki. szerintetek hogy lehetne a legjobb minőségben zenét hallgatni(vagy tvről inditva esetleg bt kapcsolattal laptopról ha az is szerintetek jó megoldás flac fájloknál)?
bt kapcsolat ? vagy optikai kapcsolat és vegyek valami 20-30 ezres DAC-ot? vagy sima jack kapcsolat, ? nem lenne különbség? mit gondoltok?apropó, most sehol se kaphato 35e körüli áron fehérben az MR3? én nem találok
(most nézem már feketében sincs sehol -
bostone
addikt
válasz
lezso6 #67001 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséget.
Hihetetlen, hogy pár mondattal milyen jól kiemelted a lényeget, amire kíváncsi voltam.
Bár mindenki hasonló bölcsességgel és vérmérséklettel állna idegen emberek ügyes-bajos dolgaihoz, de valószínűleg ezt tanulni vagy tanítani nem lehet. Ilyennek születni kell. -
válasz
bostone #66999 üzenetére
Hogyan akarod billenteni? Inkább emelni érdemes, mint dönteni. És a lényeg, hogy az hangsugárzó akusztikai középpontja legyen fülmagasságban. Ez általában a magassugárzó szintje vagy picivel alatta. Az állvány jobban ajánlott, mint az asztal. Ideális esetben a két hangfal és a hallgató pozíciója egy egyenló oldalú, szabályos háromszöget alkot. Értelemszerűen a hangfalakat befelé, a hallgató felé kell forgatni, ezt csak azért írom, mert nem mindenkinél szokott egyértelmű lenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest