Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen egeret válasszak?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 35 millió forintos géppel értelmezné újra a PC-t az NVIDIA az ASUS jóvoltából
- A numerikus pad találkozása a 8 kHz-cel a Logitech billentyűzetén
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Philips LCD és LED TV-k
-
68687 - 68601
68687 - 68601 68600 - 68501 68500 - 68401 68400 - 68301 68300 - 68201 68200 - 68101 68100 - 68001 68000 - 67901 67900 - 67801 67800 - 67701 67700 - 67601 67600 - 67501 67500 - 67401 67400 - 67301 67300 - 67201 67200 - 67101 67100 - 67001 67000 - 66901 66900 - 66801 66800 - 66701 66700 - 66601 66600 - 66501 66500 - 66401 66400 - 66301 66300 - 66201 66200 - 66101 66100 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-10-30 16:01 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
matebabaja
junior tag
Sziasztok! Szeretném a Logitech Z623-t lecserélni. Pc- és konzolt használok, inkább videókra, zenékre, gamingre használom legfőképp. A mostanitól szeretnék azért jobb minőséget.
1. Mennyit szeretnél költeni? Max 50-60k
2. Hol és hogyan használnád a hangfalat? TV mellett, íróasztalon, milyen messze leszel tőle, stb. Íróasztal közvetlen pc és konzol
3. Milyen forrással rendelkezel? TV jack vagy optikai kimenete, DAC, hangkártya, telefon, stb. Alaplapi foglalatba vagy a meglévő monitor jack-al dugnám össze
4. Milyen extrák kellenek? Basszus állító előny -
Garfield.37
tag
Szia!
Jó hangfal.
A fehér azért nem jó, mert az asztalomon minden fekete. -
Yézi
aktív tag
Sziasztok !
Az lenne a kérdésem hogy az alábbi hangfalak közül melyik lenne a jobb választás ?
Számítógéphez szeretném, film nézésre, játékokra, néha zene hallgatásra használnám.
Sound Blaster X4 hangkártyám van. ( nem tudom hogy ez számít-e )1, Adam Audio T5V
2, PreSonus Eris E 5
3, PreSonus Eris E 4,5Ha a fehér kivitel nem zavar, akkor az Edifier MR5-re is érdemes lehet ránézni, Alzánál most 78e pénzért szerintem egészen korrekt vétel.
Én ugyan csak átmenetileg használtam, de a HS8 és S3000 Pro-hoz viszonyítva is egy meglepően kellemes hangú darabnak bizonyult. -
Garfield.37
tag
én kürbisről edifier s2000-re váltottam, szintén gép mellé. lehet, hogy egy nagyon picit overkill, de ha van helyed, akkor nagyon megéri, egy új világ fog kinyílni előtted.
emagon szokott lenni 105 ezerért.filmhez egyébként nem tudom, hogy milyen, én zenehallgatáshoz vettem. egyszer kipróbáltam tv-re kötve, de nem tetszett, de lehet, hogy beállítás kérdése lenne, nem értek a "tv-hangzáshoz".
Ez túl nagy, nem férne el az asztalomon.
-
benfolds
őstag
A TV-kben elég gyenge DAC-ok szoktak lenni, nem csoda, hogy nem szólt annyira jól.
viszont az s2000-ben elég jó van, bár ha előtte a tv átalakítja, akkor már nem ugyanaz, gondolom. szerintem azért nem tetszett, mert nem volt a hangzásprofil tv-s, máshol volt a kiemelés, ahol egy tv-nél lennie kellene, ezért mondtam, hogy valószínűleg beállítás kérdése lett volna, hogy tetsszen, de nagyon ritkán nézek tv-t, nem foglalkoztam vele.
-
SunMount3r
nagyúr
én kürbisről edifier s2000-re váltottam, szintén gép mellé. lehet, hogy egy nagyon picit overkill, de ha van helyed, akkor nagyon megéri, egy új világ fog kinyílni előtted.
emagon szokott lenni 105 ezerért.filmhez egyébként nem tudom, hogy milyen, én zenehallgatáshoz vettem. egyszer kipróbáltam tv-re kötve, de nem tetszett, de lehet, hogy beállítás kérdése lenne, nem értek a "tv-hangzáshoz".
A TV-kben elég gyenge DAC-ok szoktak lenni, nem csoda, hogy nem szólt annyira jól.
-
benfolds
őstag
Sziasztok !
Az lenne a kérdésem hogy az alábbi hangfalak közül melyik lenne a jobb választás ?
Számítógéphez szeretném, film nézésre, játékokra, néha zene hallgatásra használnám.
Sound Blaster X4 hangkártyám van. ( nem tudom hogy ez számít-e )1, Adam Audio T5V
2, PreSonus Eris E 5
3, PreSonus Eris E 4,5én kürbisről edifier s2000-re váltottam, szintén gép mellé. lehet, hogy egy nagyon picit overkill, de ha van helyed, akkor nagyon megéri, egy új világ fog kinyílni előtted.
-
Garfield.37
tag
Sziasztok !
2, PreSonus Eris E 5
3, PreSonus Eris E 4,5Jelenleg egy Thonet & Vander Kürbis hangfalam van.
-
Garfield.37
tag
Sziasztok !
2, PreSonus Eris E 5
3, PreSonus Eris E 4,5 -
allnickused
tag
-
benfolds
őstag
Itt valami félre értés lesz az asztal lap sima gagyi IKEA kamu fa
akkor gondolom, mdf lehet. ahhoz képest, hogy kamu, elég drágának látszik.
-
Don't Panic
őstag
-
benfolds
őstag
Semmi egyediség nincs 😆 Ikea...
Nem hideg az üveg?
-
Don't Panic
őstag
-
benfolds
őstag
Szuper kis cucc Adam Audio D3V teljesen elégedett vagyok vele van hozzá egy TRS 4.4 es kábelem is elég korrekt hangod ad ki RU9 alatt.
Laptopról is teljesen vállalható!
Imádom
jól néz ki. az asztal is.
ez valami egyedi? vagy lehet ilyet kapni valahol? -
duo
addikt
Szuper kis cucc Adam Audio D3V teljesen elégedett vagyok vele van hozzá egy TRS 4.4 es kábelem is elég korrekt hangod ad ki RU9 alatt.
Imádom
Nem mertem fehéret venni. Mi van ha elkezd sárgulni.
De.amugy szép. Fali konzolra velük!
-
Don't Panic
őstag
Imádom
-
hoffman_
nagyúr
igazából megpróbálni kellett volna rögtön, az elmélet azt diktálja, hogy a 16/44 untig elég, de rutinból online kezdtem :')
köszi a megereősítést. -
lezso6
HÁZIGAZDA
sziasztok,
sok éve használok egy Sabaj D3 dac/amp dobozkát, szeretem. anno hajtott egy 2.0 stereo párt párhuzamosan, de elsősorban headphone amp funkciót töltött be. fejhallgató 2.4GHz lett, a dobozok pedig pár éve Audioengine A2+, én meg beraktam eléjük megszokásból. igazából sok értelme nincs. rendet raknék az asztalon, kivenném a rendszerből, ha érdemes.
itt akadtam el, csak adatlap infóim vannak, amiből sokat nem tudok leszűrni. a D3-at is USB-n etetem, a mobo spdif máshoz kell. a D3-ban CM6631A receiver / CS4932 decoder chip van, 32bit / 192kHz max. az Audioengine-ben PCM2704C, max 16bit 48kHz. ez papíron szép különbség, de vajon van ezzel együtt van bármi releváns előny a körben tartam a Sabaj cuccot?
A 48 kHz simán elég, a 16 bit max akkor lehet problémás, ha a hangerőzabályzás digitális, de akkor is csak alapzajként nyilvánul meg. Próbáld ki hogy melyik szól jobban. A Sabajról RCA-n vagy USB-n az Audioengine A2+. Nem kéne különbségnek lennie.
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
sok éve használok egy Sabaj D3 dac/amp dobozkát, szeretem. anno hajtott egy 2.0 stereo párt párhuzamosan, de elsősorban headphone amp funkciót töltött be. fejhallgató 2.4GHz lett, a dobozok pedig pár éve Audioengine A2+, én meg beraktam eléjük megszokásból. igazából sok értelme nincs. rendet raknék az asztalon, kivenném a rendszerből, ha érdemes.
itt akadtam el, csak adatlap infóim vannak, amiből sokat nem tudok leszűrni. a D3-at is USB-n etetem, a mobo spdif máshoz kell. a D3-ban CM6631A receiver / CS4932 decoder chip van, 32bit / 192kHz max. az Audioengine-ben PCM2704C, max 16bit 48kHz. ez papíron szép különbség, de vajon van ezzel együtt van bármi releváns előny a körben tartam a Sabaj cuccot?
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Csak beleolvastam az eredi postba.
Gyanúsnak találom, hogy a 20 és 40Hz viszonylatban vannak a csúcsok, ami azt is jelentheti, hogy ezek valójában szoba módok.
Mivel csak belepillantottam így nem tudom írt-e valamit a mérés körülményeiről a szerző.
Ezt pl. egy Spectrogramm (REW) egyértelműen megmutatná (lecsengés)
CEA-2010 / CTA-2010 szerint a mérést nem szobában méred. Szabad területen kell.
-
alphamooncam
őstag
Csak beleolvastam az eredi postba.
Gyanúsnak találom, hogy a 20 és 40Hz viszonylatban vannak a csúcsok, ami azt is jelentheti, hogy ezek valójában szoba módok.
Mivel csak belepillantottam így nem tudom írt-e valamit a mérés körülményeiről a szerző.
Ezt pl. egy Spectrogramm (REW) egyértelműen megmutatná (lecsengés)
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
olymind1
senior tag
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Nemrég bővítették ASR-en a sub méréseket tartalmazó listát Edifier T5s -sel:

Valószinűleg csodát nem kell várni egy 50ezres subtól, de mérések szerint kellően mélyre tud menni, méretéhez és árához képest.
Yt videókban hasonlították össze a sima T5-tel, ez pontosabb gyorsabb, viszont nem annyira öblös/elnyújtott mélyeked ad mint a sima T5, amit filmkhez előbb ajánlották.
Ez konkrétan csoda, valamit elcsesztek a méréssel. Forrás?
-
olymind1
senior tag
Nemrég bővítették ASR-en a sub méréseket tartalmazó listát Edifier T5s -sel:

Valószinűleg csodát nem kell várni egy 50ezres subtól, de mérések szerint kellően mélyre tud menni, méretéhez és árához képest.
Yt videókban hasonlították össze a sima T5-tel, ez pontosabb gyorsabb, viszont nem annyira öblös/elnyújtott mélyeked ad mint a sima T5, amit filmkhez előbb ajánlották.
-
benfolds
őstag
ha már mélyek.
nem bírom abbahagyni. nyilván nem youtube-on hallgatom, mert sokkal szarabbul szól, mint a veszteségmentes (megvan egyébként 24 bit/192khz-ben is, de azt nem tudom megkülönböztetni a 16/44-től, persze az is lehet, hogy kamu a 24 bites forrás) -
Killer01
őstag
-
lowzor
veterán
Valamiért annyira rá voltam fixálódva az EDIFIER motyókra, hogy a PreSonus linket végig se olvastam. Na ez már méretben éppen határeset. Illetve némi kutató munka után az M60 2.0 ami még kicsi, persze "2 szatyor" pénzért (nyilván tudom, hogy nem pénz a hangcuccok világában, de monitor mögé berakni... nem tudom
).Az M60 is jó cucc.

Illetve ott van még az MR3, azon ráadásul az előlapon van az on/off és a hangerőszabályzás is. -
bobalazs
nagyúr
-
Killer01
őstag
Valamiért annyira rá voltam fixálódva az EDIFIER motyókra, hogy a PreSonus linket végig se olvastam. Na ez már méretben éppen határeset. Illetve némi kutató munka után az M60 2.0 ami még kicsi, persze "2 szatyor" pénzért (nyilván tudom, hogy nem pénz a hangcuccok világában, de monitor mögé berakni... nem tudom
).
M60 nálam... Imádom
-
Kareszovics
addikt
). -
Kareszovics
addikt
-
lowzor
veterán
Köszönöm a választ!

Melyiket választottad végül?

-
benfolds
őstag
-
duo
addikt
gondolkodom, hogy előfizetek, az alap is nagyon sokszor kisegítetett már, de igaz, hogy néha "nagy hanggal" mond hülyeségeket. de ez a ritkább. az meg hogy sokszor redditről, sőt prohardverről szedi az infót...tudsz jobbat? neten valami tech dolgról tájékozódsz, akkor még mindig ide lyukadsz ki a legvégén, ha a legmegbízhatóbb forrást keresed. néha mondjuk fb-ról szedi az infót, azt kevésbé támogatom.

nem tudom a revolutnál van e még az akció, hogy ha prémium csomagra váltasz, kb 3000 pénz havídíjért, jár egy éves perplexity pro előfizetés (az havi kb 9000-10000 pénz).
-
benfolds
őstag
Ha egy kábelt tényleg meghallasz, akkor ott valami nagyon el van cseszve a kábellel. Vagy placebo.

AI-ra meg ne hallgass, mert az ingyenesek általában csak a internet népszerű ostobaságait visszhangozzák vissza, ráadásul kb az összes úgy van beállítva, hogy ne mondjon neked ellent. Azaz megerősít a tévképzetekben. Komolyabb modell megfelelően kell promptolva tud úgyahogy kb pontos lenni.
gondolkodom, hogy előfizetek, az alap is nagyon sokszor kisegítetett már, de igaz, hogy néha "nagy hanggal" mond hülyeségeket. de ez a ritkább. az meg hogy sokszor redditről, sőt prohardverről szedi az infót...tudsz jobbat? neten valami tech dolgról tájékozódsz, akkor még mindig ide lyukadsz ki a legvégén, ha a legmegbízhatóbb forrást keresed. néha mondjuk fb-ról szedi az infót, azt kevésbé támogatom.

-
lowzor
veterán
Sziasztok!
Sajnos egészségügyi okokból "pihentetnem" kell a fejhallgatón való PC játszást. Így találtam meg ezt a topikot.
1. Mennyit szeretnél költeni?
Beleolvastam az összefoglalóba; ennek alapján valahol a 40k-ig bezárva mozog az "inger".
2. Hol és hogyan használnád a hangfalat?
Na ez is fontos kérdés. Ahogy itt páran megfogalmaztátok már, sajnos csak "monitor mögötti" hely mennyiségem van. Van egy ezer éves 2.1 rendszerem, amit már nem szívesen használnék, illetve jobban értékelnék már egy 2.0 rendszert szintén hely optimalizálás végett.
3. Milyen forrással rendelkezel?
Alaplapi hangkártyába dugnám, normál jack.
4. Milyen extrák kellenek?
Ha hívjhatjuk extrának értékelném, ha on/off, illetve hangerőszabályzás "előlapon" lenne.Nagyjából ennyi. Segítséget, iletve építőjellegű javaslatot előre is köszönöm szépen!
-
Kareszovics
addikt
Bocsánatot kérek; igen, elfelejtettem jelezni, hogy csak új terméket szokásom vásárolni.
-
OPiiPO
veterán
Sziasztok!
Sajnos egészségügyi okokból "pihentetnem" kell a fejhallgatón való PC játszást. Így találtam meg ezt a topikot.
Beleolvastam az összefoglalóba; ennek alapján valahol a 40k-ig bezárva mozog az "inger".
Na ez is fontos kérdés. Ahogy itt páran megfogalmaztátok már, sajnos csak "monitor mögötti" hely mennyiségem van. Van egy ezer éves 2.1 rendszerem, amit már nem szívesen használnék, illetve jobban értékelnék már egy 2.0 rendszert szintén hely optimalizálás végett.
Ha hívjhatjuk extrának értékelném, ha on/off, illetve hangerőszabályzás "előlapon" lenne.Nagyjából ennyi. Segítséget, iletve építőjellegű javaslatot előre is köszönöm szépen!
-
Kareszovics
addikt
Sziasztok!
-
OPiiPO
veterán
-
benfolds
őstag
hát hogy legyen tapasztalat ezzel a márkával is, mondtátok, hogy még nincs. mondjuk sokra nem mentek azzal, amit mondtam róla. meg kellett valami a 3500 ft-os kosárértékhez.

-
lowzor
veterán
-
OPiiPO
veterán
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Itt nem a kábel a különbség, hanem optikai vs coax szállítási módszer közötti különbség.
Mi a különbség? Ugyanaz a SPDIF jel megy mindkettőn. Optikainál a galvanikus leválasztás garantált, ezért lehet jobb, mint a koax.
-
PuMbA
titán
megjött az alis yyaudio digitális koaxkábel. nem tudom, hogy lehet-e tesztelni vagy "be lehet-e mérni" házi körülmények között a minőségét egy ilyen cuccnak, mindenesetre normálisan néz ki, bár én ezért a külső szigetelésért annyira nem vagyok oda, mert iszonyatosan bele tud ülni a por. a lényeg, hogy rátoltam pár 24 bit / 96 khz-es zenét, de nem igazán hallom a különbséget optikaihoz képest. gemini szerint kellene.
szerencsére zajt sem hallok, ami a gépről jöhetne, bár ezzel kapcsolatban már a vásárlás előtt megnyugtatott a gemini, hogy az smsl p0100 megoldja, hogy ne szedhessen össze zajt a koax a gépről.Gemini már leszerepelt egyszer, felesleges tovább használnod erre, mert látod most megint hülyeséget mondott

lezso6: Itt nem a kábel a különbség, hanem optikai vs coax szállítási módszer közötti különbség.
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Ha egy kábelt tényleg meghallasz, akkor ott valami nagyon el van cseszve a kábellel. Vagy placebo.

AI-ra meg ne hallgass, mert az ingyenesek általában csak a internet népszerű ostobaságait visszhangozzák vissza, ráadásul kb az összes úgy van beállítva, hogy ne mondjon neked ellent. Azaz megerősít a tévképzetekben. Komolyabb modell megfelelően kell promptolva tud úgyahogy kb pontos lenni.
-
lowzor
veterán
Miért válassza ezt valaki egy Cordial helyett, ami tuti minőségi és megbízható?
Ráadásul már másnap nálad lehet, nem kell egy rakat időt várni az Alis kiszállításra. -
benfolds
őstag
Ha nem digitális audiors tervezett lenne, hanem sima, nem 75 ohmos koax, azt azért meghallanám. Persze a rendes digitális koaxok között is van különbség.
Egyébként 37 éves márka, ha jól emlékszem, és alis szinten nem olcsó. -
arcitec
addikt
megjött az alis yyaudio digitális koaxkábel. nem tudom, hogy lehet-e tesztelni vagy "be lehet-e mérni" házi körülmények között a minőségét egy ilyen cuccnak, mindenesetre normálisan néz ki, bár én ezért a külső szigetelésért annyira nem vagyok oda, mert iszonyatosan bele tud ülni a por. a lényeg, hogy rátoltam pár 24 bit / 96 khz-es zenét, de nem igazán hallom a különbséget optikaihoz képest. gemini szerint kellene.
szerencsére zajt sem hallok, ami a gépről jöhetne, bár ezzel kapcsolatban már a vásárlás előtt megnyugtatott a gemini, hogy az smsl p0100 megoldja, hogy ne szedhessen össze zajt a koax a gépről.Ja, meg aztán nehogy vas legyen belül az ezüstös réz helyet ....
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Kinait ilyen és egyéb mást sem soha ... Még az agyon ajnározott Edifier-ből is vagy 2 megzakkant nálam ...
Na meg persze mert a Gemini oszt tudja, hogy mi van belül Ő is csak a leírt paraméterekre tud alapozni ...
-
benfolds
őstag
szerencsére zajt sem hallok, ami a gépről jöhetne, bár ezzel kapcsolatban már a vásárlás előtt megnyugtatott a gemini, hogy az smsl p0100 megoldja, hogy ne szedhessen össze zajt a koax a gépről. -
PuMbA
titán
Egy átlagosan berendezett szoba sajnos túl üres. Szoktam nézni, hogy reklámokban is sokszor milyen csupasz szobákat mutatnak...
A legtöbb modern berendezésű szobában még az emberi beszéd is visszhangzik, nemhogy zenét lehetne normálisan hallgatni. -
benfolds
őstag
Tök ötletes akusztikai megoldást találtam a Perfect Acoustic honlapján
A sarokelemek miatt van fent a kép, de a hangfalak körüli egyedi fa elemek nagyon érdekesek. Ez nem a Perfect Acoustic terméke, hanem egy DIY megoldás.Szétcsapja a visszaverődést a hangfal körüli falról, hiszen ott azonnal verődnének vissza a romboló hanghullámok minimális késéssel a hangfalból jövő direkt hang után.

Egyébként egy átlagosan berendezett szoba már majdnem tökéletes megoldás, nem? Polcok, dísznövények, fali dekor stb. Mondjuk én is minimalista vagyok inkább, nálam is félig üres a szoba.
-
PuMbA
titán
Tök ötletes akusztikai megoldást találtam a Perfect Acoustic honlapján
A sarokelemek miatt van fent a kép, de a hangfalak körüli egyedi fa elemek nagyon érdekesek. Ez nem a Perfect Acoustic terméke, hanem egy DIY megoldás.Szétcsapja a visszaverődést a hangfal körüli falról, hiszen ott azonnal verődnének vissza a romboló hanghullámok minimális késéssel a hangfalból jövő direkt hang után.

-
DarthSun
félisten
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Időközben már vettem egy T20 Series II-t a vinteden, szállítással, vevővédelemmel mindennel együtt is csak 10ezer volt. Mivel elég zsúfolt az asztalom (bőrdíszműveskedem) így mindenképpen kis méretű hangfalat szerettem volna, olcsón, vállalható minőségben. Halottam már korábban a T20 II hangját, olyan különösebb gondom nem volt vele, igaz nem is szakértői vájt füllel hallgattam. Jelenleg az asztalomon lévő pc monitorom belső hangszórója szól... mondandom sem kell, hogy az mekkora trágya
Ahhoz képest egy megváltás lesz szerintem a T20 is. De ahogy rákerestem itt a topikban a T20-ra, szinte csak a te hozzászólásaidat látom
Ahogy nézem nagyon rühelled azt a hangszórót
Nyilván azért szidod mert neked nem tetszik és van nála jobb is. De ekkora méretben már nem biztos hogy ez a helyzet és most nekem számított az is, hogy mennyi helyet foglal.Ja, hát 10ezer forintért szvsz oké az ára.
Anno amikor még kapható volt, akkor ilyen 30e forint körül ment, ennyiért meg olcsóbban is rengeteg jobb mindent kaphattál, pl az Edifier R1280T ég és föld hozzá képest, s annak is feltekerhető úgy a mélye, hogy az Creative T20-nak esélye sincs ellene. Utóbbinak viszont nem lehet letekerni a mélyét, még teljesen mínuszba tekert basszussal is erős V karaktere van, lyukas a középtartomány. Ez csak amiatt gond, hogy ha valami podcastot hallgatsz vagy filmet nézel, akkor nehezebb a beszédérthetőség. Ez nem szubjektív dolog, hanem sajnos így van. Nyilván zenénél simán lehet előny a sok mély, ezt írtam is.

-
oba
addikt
A Creative T20 eleve nem ajánlott, egy vödör kakkanat a hangja.
Persze ha valami keskeny kell, ami aggya a méjjet™, akkor a Creative T20 jó választás. De amúgy beszédérthetősége gyenge, továbbá a hangereje is kevés, és a magasai pedig kifejezetten bénák, mosottak. Csak sok mély van, mármint ha a 60-100 Hz annak számít, mert 60 Hz alatt nincs semmi.
Haszáltan Edifier R980T, R1280T és hasonlók lehetnek ilyen árban. Újonnan ezek 20e körül indulnak, ez ajánlott. 10e körül Createive Pebble V2 van, ami vállalható, de ez SOKKAL gagyibb kategória, mint a fenti Edifier, így inkább akkor ajánlott ha kifejezetten picike hangkeltőt szeretnél.
Időközben már vettem egy T20 Series II-t a vinteden, szállítással, vevővédelemmel mindennel együtt is csak 10ezer volt. Mivel elég zsúfolt az asztalom (bőrdíszműveskedem) így mindenképpen kis méretű hangfalat szerettem volna, olcsón, vállalható minőségben. Halottam már korábban a T20 II hangját, olyan különösebb gondom nem volt vele, igaz nem is szakértői vájt füllel hallgattam. Jelenleg az asztalomon lévő pc monitorom belső hangszórója szól... mondandom sem kell, hogy az mekkora trágya
Ahhoz képest egy megváltás lesz szerintem a T20 is. De ahogy rákerestem itt a topikban a T20-ra, szinte csak a te hozzászólásaidat látom
Ahogy nézem nagyon rühelled azt a hangszórót
Nyilván azért szidod mert neked nem tetszik és van nála jobb is. De ekkora méretben már nem biztos hogy ez a helyzet és most nekem számított az is, hogy mennyi helyet foglal. -
lezso6
HÁZIGAZDA
-
lezso6
HÁZIGAZDA
A Creative T20 eleve nem ajánlott, egy vödör kakkanat a hangja.
Persze ha valami keskeny kell, ami aggya a méjjet™, akkor a Creative T20 jó választás. De amúgy beszédérthetősége gyenge, továbbá a hangereje is kevés, és a magasai pedig kifejezetten bénák, mosottak. Csak sok mély van, mármint ha a 60-100 Hz annak számít, mert 60 Hz alatt nincs semmi.
Haszáltan Edifier R980T, R1280T és hasonlók lehetnek ilyen árban. Újonnan ezek 20e körül indulnak, ez ajánlott. 10e körül Createive Pebble V2 van, ami vállalható, de ez SOKKAL gagyibb kategória, mint a fenti Edifier, így inkább akkor ajánlott ha kifejezetten picike hangkeltőt szeretnél.
-
GhanBuri Ghan
őstag
Amit linkelt, az új, és olcsóbb, mint amennyibe a T20 került, szintén újonnan - az inflációt is beleszámítva, ma ugyanaz a T20 45 körül lenne. Nem érdemes új és használt árakat összevetni.
Hangzásilag pedig inkább egy Edifier. Vinteden 14-ért már van használt 1280DB, ami ennyiért szerintem sokkal jobb választás. -
benfolds
őstag
Jó, de 10 ezerért mit vársz? Hogy olyan nagy különbségek lehetnek minőségben? Keresed a best buyt? Amúgy budget kategóriában az Edifierek szoktak jók lenni. De szerintem tegyél még hozzá 5000-et és vegyél használtan egy Kürbist. Mivel beesett az újnak az ára, ezért használtam 15-20-nál nem lehet drágábban eladni, annyit meg nagyon megér.
-
DarthSun
félisten
-
oba
addikt
-
oba
addikt
Sziasztok!
Tudom nem sok pénz de 10e-ért mit ajánlanátok? Új vagy használt is szóba jöhet. Vinteden nézegetem a Creative T20 II példányokat de félek hogy azokkal már valami baj van. Ráadásul mindegyik lengyel eladó.
Valami hasonló kis méretű de még vállalható hangszórót keresek. -
lezso6
HÁZIGAZDA
-
sisi24
tag
-
lowzor
veterán
-
Picco
addikt
-
lowzor
veterán
-
SunMount3r
nagyúr
Bár elég "rétegkérdés", de azért megpróbálom itt: Tud valaki valami jó fajta ARC-os HDMI->analóg konvertert ajánlani, amiben viszonylag jó a DAC? 2.0-ás elég és a TV-hez kellene, hogy kicsit feldobjam a hangminőségét az R980T-vel, ami most a TV Jack-jére van kötve, de úgy érzem, hogy bőven lehetne még ez jobb is. Olyan kellene, ami tudja a CEC-t is, mert a TV távirányítója kell majd a hangerőszabájozáshoz.
Köszi!
-
sipeti2
tag
-
Picco
addikt
-
benfolds
őstag
10000Hz-en még tisztán, 12000Hz-en már csak alig, fölötte semmit. 45. De szerintem ezt tök hülyeség csak az életkorhoz kötni, annyi eltérő szubjektívan változó okai is lehetnek ennek.
nekem elméletileg jó a hallásom, amikor kivizsgálták a fülzúgásomat, akkor ez jött ki. annyi, hogy folyamatosan "szól" mellé egy magas frekvenciájú hang, ami hol jobb, hol rosszabb, főleg fáradtságtól függ, de mindig van. emellé pár éve betársult néhány napra egy pulzusszinkron fülzúgás is, akkor úgy voltam, hogy ha ez így marad, akkor be fogok kattanni, de szerencsére elmúlt.
-
SunMount3r
nagyúr
ezt ki hány hz-ig hallja a saját cuccán? én a s2000-en 65 éves vagyok jó esetben. amúgy már azt is tudom, hogy kb. 11000 hz-en zúg a fülem.

10000Hz-en még tisztán, 12000Hz-en már csak alig, fölötte semmit. 45. De szerintem ezt tök hülyeség csak az életkorhoz kötni, annyi eltérő szubjektívan változó okai is lehetnek ennek.
-
benfolds
őstag
ezt ki hány hz-ig hallja a saját cuccán? én a s2000-en 65 éves vagyok jó esetben. amúgy már azt is tudom, hogy kb. 11000 hz-en zúg a fülem.

-
Picco
addikt
köszi!
Focalok még a fő rendszert képezik. télen kicseréltem a csillapítását, egy sokkal komolyabbra. alu hordozó rétegű gumis-ragacsos cucc, ujabb mint a bitumen. azon pedig akusztikai filc. Nehezebbek lettek a dobozok vagy 2 kilóval. az eredmény egy sokkal kontrolláltabb megszólalás. Bajban vagyok mert innen nagyon sok pénzből lehetne feljebb. (DIY zárt egy utas rendszerben gondolkodom) stúdió szubbal pl a kisebbik KALI.
de annyi időm nincsen sajnos, hogy komolyan beleálljak, így csak fejben csinálom)
Mindenesetre ezek a kis gyösz Ádámok, még háttérzenére is tökéletesek és igen pont én is elgondolkodtam hogy ha 80hznél kap egy subot, akkor relatíve kevés pénzből van egy audiofil 2.1-ed.ilyen vatelin volt lazán belepattinva a dobozba.

üresen:
az első réteg:
aztán a filc. kapott a merevítés is körbe és a port tetejére is tettem, illetve nem látszik, de leragasztottam a visszaszerelt magassugárzót is elcsatolva a belső tértől:
és az oldalsó műanyag panalek is kaptak plusz tömeget és merevséget.

ahh, igy mar ertheto, focalokrol eddig csak jokat olvastam, meglepett volna ha cserelted volna oket. az a csillapitas ugy nez ki mint amit az autoknal hasznalnak szigetelesre.
kali kismeretu 2.1-et is lattam, elsore onnan csirazott az otlet, de adam biztatobbnak tunik es szivesen kiprobalnam a ribbon tweetert, mert nem volt meg vele tapasztalatom.
-
duo
addikt
köszi!
Focalok még a fő rendszert képezik. télen kicseréltem a csillapítását, egy sokkal komolyabbra. alu hordozó rétegű gumis-ragacsos cucc, ujabb mint a bitumen. azon pedig akusztikai filc. Nehezebbek lettek a dobozok vagy 2 kilóval. az eredmény egy sokkal kontrolláltabb megszólalás. Bajban vagyok mert innen nagyon sok pénzből lehetne feljebb. (DIY zárt egy utas rendszerben gondolkodom) stúdió szubbal pl a kisebbik KALI.
de annyi időm nincsen sajnos, hogy komolyan beleálljak, így csak fejben csinálom)
Mindenesetre ezek a kis gyösz Ádámok, még háttérzenére is tökéletesek és igen pont én is elgondolkodtam hogy ha 80hznél kap egy subot, akkor relatíve kevés pénzből van egy audiofil 2.1-ed.ilyen vatelin volt lazán belepattinva a dobozba.

üresen:
az első réteg:
aztán a filc. kapott a merevítés is körbe és a port tetejére is tettem, illetve nem látszik, de leragasztottam a visszaszerelt magassugárzót is elcsatolva a belső tértől:
és az oldalsó műanyag panalek is kaptak plusz tömeget és merevséget.

-
Lalee
aktív tag
-
Picco
addikt
-
allnickused
tag
Este mikor a Windowsos gépet lekapcsoltam akkor is pukkant. Legközelebb előbb kikapcsolom a hangfalat, de ennek a pukkanásnak mi az oka? Mint írtam előtte évekig egy Edifier R1280T hangfalat használtam és soha nem volt pukkanás. Annak van jelentősége, hogy digitális vagy analóg a bemenet?
Nálam nincs jelentősége, hogy milyen bemeneten van. Ha nem a tv-t kapcsolom be először olyan pukkan a hangfal, hogy majd' szívrepedést kapok. A pc-nél is dettó. Ezt betartom (előbb a tv, utána a hangfal... kikapcsolásnál előbb a hangfal utána az eszköz) és így rendben vagyok évek óta meg a cuccaim is.
-
SunMount3r
nagyúr
Este mikor a Windowsos gépet lekapcsoltam akkor is pukkant. Legközelebb előbb kikapcsolom a hangfalat, de ennek a pukkanásnak mi az oka? Mint írtam előtte évekig egy Edifier R1280T hangfalat használtam és soha nem volt pukkanás. Annak van jelentősége, hogy digitális vagy analóg a bemenet?
Nekem meg az R980T-t RCA->Jack-el a TV-re kötve van egy kis pukkanás, mikor bekapcsolom a TV-t, kikapcsoláskor nincs. Nem olyan nagy pukkanás, amiért gondolnám, hogy aggódni kéne, de azért nekem is piszkálja a csőröm. Meg nyilván a TV tehet róla, nem a hangfal. Esetleg készítek majd róla felvételt is.
-
Lalee
aktív tag
-
allnickused
tag
Megjött a hangfal, összekötöttem a KVM switchel a két gépet és a hangfalat usb kábellel a switchre. Teljesen jól működik mind a két gépen a hang. Egy fura dolog volt mikor a Mac Minit lekapcsoltam a hangszóró nagyot pukkant. A Windowsos gépet még nem kapcsoltam le, gondolom azon is fog pukkanni. Ez miért van? Az előző Edifier hangfalnál nyoma sem volt pukkanásnak, igaz az rca kábellel volt egy dac-hoz kötve. Előbb kapcsoljam ki a hangfalat és utána a számítógépet?
"Előbb kapcsoljam ki a hangfalat és utána a számítógépet?"
Igen.
Új hozzászólás Aktív témák
-
68687 - 68601
68687 - 68601 68600 - 68501 68500 - 68401 68400 - 68301 68300 - 68201 68200 - 68101 68100 - 68001 68000 - 67901 67900 - 67801 67800 - 67701 67700 - 67601 67600 - 67501 67500 - 67401 67400 - 67301 67300 - 67201 67200 - 67101 67100 - 67001 67000 - 66901 66900 - 66801 66800 - 66701 66700 - 66601 66600 - 66501 66500 - 66401 66400 - 66301 66300 - 66201 66200 - 66101 66100 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Eredeti játékok OFF topik
- V.Milán: Adózás a használtcikkek értékesítése után (egyszerűen)
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Filmvilág
- EA Sports WRC '23
- PlayStation 5
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hieronymus: Windows 11 - Registrációsadatbázis trükk feloldja a rejtett CPU teljesítményt
- Bestbuy játékok
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 32GB 1000GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Apple iPad Air 2026 11" M4 128GB & 256 & 512GB Wi-fi / Wi-fi+5G Bontatlan Összes szín / 27% áfás ár
- iPhone 13 mini 128GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- BESZÁMÍTÁS! Apple Air 13 M2 2022 16GB RAM 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Alza notebook tartó VESA monitor állványhoz
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

emagon szokott lenni 105 ezerért.

).
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Na meg persze mert a Gemini oszt tudja, hogy mi van belül Ő is csak a leírt paraméterekre tud alapozni ...