Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple MacBook
- Az elmúlt 30 év legjobb processzorai
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Az AMD szerint Radeonokból nem lesz hiány
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Locutus
üzenetére
Milyen frekvencia? Ezzel meg tudod mérni fülre. Ha csak egy vagy néhány konkrét frekvencia, az nem biztos hogy az asztal hangja, hanem ún. szobamód. Azaz a falak távolsága miatt van vagy lehet akár pl az asztallap és a plafon vagy asztallap és a föld közötti távolság.
Hullámhossz a frekvenciából kiszámolható, az alapján ellenőrizhető. Pl 72 Hz hullámhossza 343 m/s ÷ 72 Hz = 4.8 m. Ennek a fele, azaz a 2.4 méteres belmagasság már okozhat kimelést. Vagy kioltást. Vagy pl ha 4.3 méter hosszú a szobád, akkor ezt szorozd 2-vel, kijön 8.6 méter hullámhossz. 343 m/s ÷ 8.6m = 40 Hz, azaz ez a frekvencia és többszörösei (80, 120, 160, ...) brummoghatnak, kioltódhatnak. Satöbbi.
Ha a föld-plafon-asztallap közötti távolság okozza a kiemelést, akkor a hangfal 5-10-20 cm megemelésével lehet próbálkodni, hátha javít valamennyit.
-
válasz
lautnermark
üzenetére
A basszusgitár hang nagyon gazdag a felharmonikusokben, ezért leginkább az számít, azok hangosak, az alaphang nem igazáb hallható. Nem véletlen, hogy sokszor megvágják a zenéket 40 Hz-nél, s nem keletkezik belőle hátrány. Elektronikusnál viszont nagyon fontos az alaphang, ezért kell hallani, különben rossz lesz az élmény. Az orgona is elvileg hasonló, de nekem gyakorlatban pl az Interstellar zenéje nem hozott túl sokat a kalibrálva, mérve 15 Hz-ig lineáris mélyláda a ~40 Hz-re képes frontok mellé. Effekteknél viszont nagyon sokat.
Külön dedikált sub jó dolog, de az nem a 30-40ezres árkategória, hogy ha 30 Hz-et szeretnél. Abból bőven 100e forint felett indul egy normális.

-
lautnermark
aktív tag
válasz
lezso6
üzenetére
Nem a Rádió1-t hallgatom egész nap, szóval nekem kell az alja is. 5 húros basszusgitár alja 31Hz, orgona lemegy akár 16 Hz-ig is.......
Nem ragaszkodom a gyári 2.1 szetthez! Lehet sztereó is és majd külön veszek subot. Nem filmezek rajta, zenehallgatáshoz kell, szóval nekem felesleges a 160Hz.
Itt meg az MR4 a jobb: https://en.techreviewer.de/edifier-mr3-test/ -
És végül mégis másnál kötöttem ki, mert az MR3-at hetek alatt se bírták beszerezni.
Vettem egy alig használt R1080BT párt még olcsóbban. Kicsit még keskenyebb, magasabb, de alapvetően ugyanolyan jellegű. Van rajta BT, ami nagyon nem érdekel, az Essence STU-ról kapja a jelet kábelen. Nyomtattam az MR3-nak talpakat, ami ehhez is jó, így kicsit meg vannak döntve.

Azt elértem vele amit akartam, hogy a TV-nél jobban szól
Sőt, egyelőre még furcsa is, hogy testesebb a hang sokkal. A TV pl 100Hz alatt semmit se csinált, ez meg jóformán 50ig lemegy. Méretéhez képest nem rossz ez. Érezhetően nem annyira flat mintha monitorokat vettem volna, de ez annyira nem érdekes jelen helyzetben. Szerintem ide pont jók lesznek.
(létezik, hogy jobbnak érzem ha méginkább megdöntöm, tehát a csipogó jóformán a fülem fölé mutat? lehet nyomtatok alá még meredekebbet) -
válasz
lautnermark
üzenetére
Lehetne 30 Hz meg nem 160 Hz-es keresztváltás, csak az nem 100e-be körül, hanem minimum 2-3x áron. Ennyi pénzért ezt kapod, ez számít jónak, olcsóbban nincs használható 40 Hz jó hangminőséggel és neutrális (!) karakterrel kombinálva. De amúgy a legtöbb zene 40 Hz alá nem megy, még az elmebetegebb elektronikusoknál is ritka. Máshoz a 45-50 Hz elég szokott lenni, vagy legalábbis nem nagy érvágás. A 40 Hz durvább elektronikushoz létszükség, filmekhez pedig ajánlott, oda megéri a magas keresztváltás kompromisszuma, ami egyébként nem olyan rossz, mint ahogy elsőre hangzik, ez tapasztalat. Pedig én aztán nem szeretem a magas keresztváltást, a saját 4.1 rendszeremen ~40 Hz-nél van.
Az MR3 állítólag jobb, mint az MR4, lásd Erin tesztje. Hasonló a nevezés, de igazából nem egy hangszórócsalád, az MR3 újabb, s annak az igazi nagytesója az MR5, de az valami furcsa 3 utas kialakítás, s sokkal-sokkal drágább.
Mindenestre az MR-széria az neked lehet nyerő, mert a lineárisabb, neutrálisabb hangú képviselői az árkategóriának.
-
lautnermark
aktív tag
válasz
lezso6
üzenetére
Köszönöm a válaszod. Isten ments a V hangtól. HDMI nem kell. A sub-out akkor kell, ha BT-n táplálom a zenével, de lehet, hogy Rca csatlakoztatás lesz, ezt még nem döntöttem el.
Nézem az S350/351 adatait, hát nem valószínű, hogy ezt nekem találták ki. Az én fülem a legalább 1"-s selyem magasat szereti. A Sub csak 40Hz-ig megy le, jobban örülnék a 30Hz-nek, ebből esetleg tudok engedni, de a 40Hz az nekem kevés. A 160 Hz-s keresztezés pedig borzasztó magasan van. Hangszeres zenénél ezt 60 és 80 Hz között szokás tartani, elektronikusnál fel lehet engedni maximum 100 Hz-ig. De 160 Hz? Atyaúristen, az rengeteg...........
Olvastam egy tesztet MR3 vs. MR4-ről. Látom, hogy fent az MR4 ajánlott. Lehet, hogy MR4 lesz...............? -
PuMbA
titán
S.M.S.L PO100, PO100 PRO & PO100 AK - Measurements (Digital Interfaces & DAC)
Itt vannak a mérések róluk.
-
PuMbA
titán
válasz
lezso6
üzenetére
Igen. Vakteszt nem volt, de elég szembetűnőnek gondolom, hogy azt a hangot amit eddig 2 évig pontosan onnan hallottam, azt most 20cm-re arrébb hallom, mert szélesebb lett a tér. Másik tápegység, illetve hálózati szűrős elosztó esetén semmi változást hallottam, ezek nem váltak be hangjavításra nálam, meg is váltam tőlük. Most is azért vettem a PO100-ból a Pro verziót, hogy könnyebben eladhassam, mint a simát, ha nem válik be, amin nincs I2S
A különbség persze adódhat a DAC SPDIF - USB bemenet különbségéből is, ugye az SPDIF bemenetnél más problémák lehetnek DAC oldalon, mint USB-nél. Tervezek egy USB galvanikus leválasztó összehasonlítást is, de még nincs vége, kell pár nap, hiszen én sem vagyok mindig abban az állapotban:Tudtommal galvanikus leválasztás az RF interferencia miatt is kell, mert átszivároghat mindenhova, ezért van mindent DAC minden drágább DAC-ban alapból pl. a Chord-okban.
-
válasz
fulton
üzenetére
A stúdió monitorok sweet spotja nem feltétlenül kisebb, sőt, simán lehet nagyobb is. Ez csak egy legenda, hogy kizárólag szemből szólnak jól, ezek ugyanolyan hangfalak, rengetegen használják HiFi célra. Persze az igaz, hogy álló nincs belőle, designban is korlátos a választék, továbbá feature szinten ultra fapadosak.
-
fulton
addikt
válasz
lowzor
üzenetére
Végül tök mást választottam. Monitortól tartottam hogy nem lesz jó a lefedettsége egy nappaliban (nagyon irányítottak ha nem a "kijelölt helyen ülsz van a fejed nem olyan...), így inkább hifis irányba mozdultam ami jobban terít.
Argo Audio Forte A55 WIFI
Ez mindent tud egyben amit keresek egyszerű "all-in" cucc, nagyon remélem a hangja is tetszeni fog, mert "vakon" másztam bele...(kopkopkop)
-
-
PuMbA
titán
-
fulton
addikt
Sziasztok
Szeretnék a nappaliba egy minőségi hangzást. Úgy szeretném hogy telefonról bármikor elindíthassak zenét anélkül hogy külön kapcsolgatni kelljen a rendszert.
Így a terv a következő lenne:
Wiim Ultra - ez egy trigger kábellel kapcsolódna -> Audiophonics Trigger 12V 230V elosztóba (amire meg kötve lenne a két studio hangfal tápellátása)
A hangfalak:
Adam Audio T8V (vagy Mackie MR824.. még nem tudom). Fejmagasságban állványra helyezve.Azért gondolkodom studio hangfalban, mert van egy kis home studiom már, ahol RME Fireface UC hangkártyáról hajtok 1 pár Mackie MR8 MKII hangfalakat és nekem nagyon tetszik ez a "sound" zenehallgatásra is. Ezért is gondolkodom inkább studio hangfalban mintsem valami "hifi" hangfalban - bár utóbbival semmi tapasztalatom nincs.
A véleményetek érdekelne, illetve ilyen keretösszegben ha van ajánlott alternatíva amit érdemes megnéznem ("hifi" pl álló hangfal oldalról) szívesen fogadom

Van e valakinek tapasztalata az említett 2 hangfallal kapcsolatban? Személy szerint a T8V felé húzok egyelőre.
Köszönöm -
Tim82
félisten
válasz
alphamooncam
üzenetére
A Yenkeeről azért nem találsz ezen a fórumon számos értékelést
Akkor nagy szerencse, hogy ő Aiyima hangfalakról kérdezett.
(Szerk.: nyilván ez a mondanivalód lényegéből nem von le semmit, csak nem hagyhattam ki.)
-
Viktor77
titán
válasz
alphamooncam
üzenetére
Azért azt a Yenkee-t meghallgatnám. Mikor írta, találtam róla valamelyik hifis oldalon egy review-t, de most az istennek nem találom.
Ott az volt a verdikt első mondata, hogy ez egy 300 dolláros hangfal lenne, ha nem kéne hozzá feltenni az appját. -
válasz
lautnermark
üzenetére
Releváns véleményt küldtem, mérések alapján.
Ha nem érted miről van szó, akkor nyugodtan meg lehet kérdezni. Ezek a grafikonok pont azt mutatják be, hogy milyen hangja van. Nyilván persze meghallgatni célravezetőbb, de ez ugye vásárlás nélkül nem opció.
Ajánlani az alapján lehet, hogy a sub-out mellett kell-e HDMI ARC, mert ha igen, akkor nem nagyon van alternatíva. Ha kell digitális bemenet és elég az optika, akkor kb az Edifier R1280DBs kb az belépő. Ha elég az analóg bemenet, akkkor az R1700BTs is szóba jöhet, de ez populáris, V hangú. Habár én személy szerint subbal ezeket nem ajánlanám, mert egy S350DB / S351DB 100e körül tartalmaz subot és sokkal-sokkal jobban is szól.
-
attis1990
csendes tag
Sziasztok,
Tudna esetleg valaki javaslattal élni mi lehet a gond? Vagy mit tudok tenni a probléma kiküszöbölésére?
Az alábbi eszközökkel rendelkezem: LG OLED 48C11LL, Triangle Borea Connect BR03, PS5 Pro
A PS5 PRO HDMI-vel kapcsolódik a TV-hez. A hangfal a TV-hez HDMI(ARC)-on elsődlegesen (de próbáltam optikával, vagy RCA-val is).
A probléma, hogy a hang mikro laggol, rendszertelen időközönként (HDMI vagy Optika esetén).
Próbáltam bitstream vagy PCM beállításokat is. Optikai csatlakozás esetén is fennáll a probléma, sőt másik LG TV-n is (OLED77C4) tudtam reprodukálni, PS5 Pro-val, de a Set-top box-al is fennáll a probléma.
A hang JACK-RCA esetén zavartalan. A hang akkor is zavartalan ha bármelyik TV maga dolgozza fel a médiatartalmat belső applikációján keresztül (Pl netflix app, vagy Disney+ app).
Szeretnék megoldást találni a problémára. De ezidáig semmilyen beállítás nem segített. Próbáltam másik HDMI kábellel valamint kipróbáltam másik HDMI portba dugni a bemeneti eszközt, de az sem hozott eredményt.
Egyértelműen probléma van a [külső eszköz (Hdmi kapcsolat) -> LG oled TV -> Hangfal Hdmi(arc)] lánc esetén.Tudom megoldás lenne a jack-RCA de nem azért vásároltam meg ezeket az eszközöket hogy a beépített funkcióit ne tudjam megfelelően használni.
-
alphamooncam
őstag
válasz
lautnermark
üzenetére
Sajnos nem értem a grafikont, ha lenne hozzá tudásom, akkor nyílván nem egy fórumra jöttem volna érdeklődni

Hogy megkönnyítsem a dolgod... nem kell mélységeiben elsajátítanod a hang és az ember kapcsolatát, először inkább amúgy is csak összezavarna.
...A számosság azt jelenti, hogy azt ismerik, azt tartják jónak bármit is jelentsen az hogy jó.
A Yenkeeről azért nem találsz ezen a fórumon számos értékelést, mert nem jó, és azért találsz "rengeteg" hozzászólást például az Edifierrről, mert az "jó".
Ez általános megközelítésnek elfogadható.
Nyilván a speciális igények megosztják és leszűkítik a lehetséges jelöltet, de ehhez meg az kell hogy legalább az igényeidet ismerd.
Az általános leírásod az igényeidről nem segíti a legpontosabb ajánlatok adását, ahhoz sokkal többet kéne tudni a preferenciádról.
És még valami, senki sem szeretne kiszúrni veled és vannak rengeteg valódi tapasztalattal rendelkező tagok akiknek az értékítéletében megbízhatsz.
-
arcitec
addikt
válasz
lautnermark
üzenetére
Az AIYIMA S600 egy klasszikus, kétutas aktív könyvespolc hangszóró, amelynél létezik és fontos is a vertikális sweet spot.Mivel ez a modell egy 1 colos selyem dóm magassugárzót és egy 4 colos üvegszálas mélyközép sugárzót használ egymás felett elhelyezve, a következőkre kell figyelned:Hagyományos kétutas felépítés: Az S600-nál a hangszórók távolsága miatt a függőleges hallgatási szög korlátozott. Ha túl alacsonyan vagy magasan ülsz hozzá képest, a két hangszóró hangja nem fázisban érkezik a füledhez, ami rontja a részletességet.Az optimális pont: Ennél a típusnál a sweet spot pontosan a magassugárzó vonalában van. Mivel ez egy kisméretű asztali/polc hangszóró, gyakori hiba, hogy az asztalon alacsonyan marad, és a hang a mellkasod felé irányul a füled helyett.Akusztikai mérések: A 2025-ös és 2026-os tesztek (pl. Audio Science Review) kimutatták, hogy az S600 vertikális irányíthatósága átlagos, tehát nagyjából +/- 10-15 fokos tartományon belül marad meg a tiszta hangzás. Hogyan javíthatod a hangzást?
Mivel az S600 alján nincsenek gyári dönthető lábak, a legjobb eredményt úgy érheted el, ha:Asztali állványra helyezed, hogy a magassugárzó szemmagasságba kerüljön.Vagy használsz egy egyszerű akusztikai szivacs alátétet, amivel megdöntöd a hangfalat felfelé a füleid irányába.
Legfeljebb ott az elállási opció ha nem jönne be.
U.I: Ellenben ha jobbat akarsz(mert mindennél van jobb is
), keress studió monitort ...
Ja és itt egy teszt amiben némi betekintést hallasz a hangzásáról.
Tapasztalataim szerint pláne több hangfal összevetésében hasznos segítség lehet, hogy megfelelő lehet-e, vagy sem...
-
lautnermark
aktív tag
válasz
lezso6
üzenetére
Releváns véleményért jöttem, de nem kaptam. Akkor megpróbálom saját káromon.
Sajnos nem értem a grafikont, ha lenne hozzá tudásom, akkor nyílván nem egy fórumra jöttem volna érdeklődni
Tököm se tudja, hogy mi az a "vertikális sweet spot", én zenét szeretek hallgatni, nem rajzokat nézegetni.
Oké, mit ajánlasz helyette 43 ezerért, sub out legyen benne!
Köszönöm -
válasz
lautnermark
üzenetére
Tehát, akkor igazából csak megerősítésért jöttél, de én most jól kicsesztem veled.

Ezek abszolút releváns mérések, ha tudod olvasni a grafikonokat, akkor tudod, hogy mik a hibái, illetve hangkarakterre a Te világod-e vagy sem. Méréseken látszik, hogy sajnos vannak nagyobb hibái a hangfalnak (pl a vertikális sweet spot szinte nulla), így nem igazán ajánlott. Lehet kapni sokkal jobbat is ennyiért.
-
lautnermark
aktív tag
válasz
lezso6
üzenetére
Köszönöm, de nekem ez a teszt semmit sem ér. Laborkörülmények között rányomtak néhány jelet, aztán erről beszélgetnek 2 oldalon keresztül. De gyakorlati zenehallgatás nem történt.
Az, hogy egy 10cm-s mélyhangszóró teteje nincs megvágva? És?
Egy 10cm-s hangszórót ne nevezzünk már mélysugárzónak! Közép- esetleg mélyközépsugárzó. Autóhifinél sokszor még a 16,5 cm-s mélyközepek teteje sincs megvágva, még a márkás daraboknál sem!
Van egy helyen torzítás, meg egy másik helyen beesés. Ja, a műszer szerint. De zenei teszt történt? Meghallgatták? A zenében ezek kihallatszanak???
Na, jó. Bevállalom, aztán lesz, ami lesz. -
válasz
lautnermark
üzenetére
Pont van róla részletes teszt, az alapján sajnos meh.
-
lautnermark
aktív tag
Sziasztok
Aiyima hangdobozokról mi az általános véleményetek? Azon belül S600-ról?
Hangszeres zenehallgatás, koncertvideók. -
Rathrol
senior tag
Sziasztok!
TV-re szeretnék kötni YENKEE YSP 2060 2.0 Aktív hangfalat, itt még nem olvastam róla.
Szerintettek érdemes megvenni? Tudtok esetleg ajánlani olyat ami HDMI + távirányítós ?
Leginkább játék és film nézésre használnánk. -
válasz
sisi24
üzenetére
A planárnak van egy sajátos kellemes karaktere.
De habár az S360DB planárja rénézésre ugyanaz (és lehet fizikailag is) mint az Edifier S2000 és S3000 planárja, mégse ugyanolyan a hangjuk, de nagyon nem.
Az utóbbi 2.0-khoz inkább az S350DB / S351DB hangja áll közelebb karakterre. -
válasz
sisi24
üzenetére
Az S350DB / S360DB tud elég basszust. Mélyláda ugyanakkora doboz és ugyanakkora membránt használ, mint a Z906. De utóbbi egy bögreszett, hangminőségre felejtős, konkrétan egy nagyon kompakt, relatív olcsó 5.1-es rendszer. Az Edifierek teljesen más ligát képviselnek általános hangminőségben, beleértve a mélyet is, ami nem csak hangosan brummog.
Az S350DB és S360DB között hangban lényeges különbség van: az S360DB színezett hangzású, akkor válaszd, ha szereted a levegős magaskiemelést, ami az ultra részletes hang illúzióját adja. A középtartomány emiatt kicsit háttérbe kerül. Az S350DB meg kvázi ellenkezőleg: kicsit közép-orientált hangzása van.
A praktikum persze az S360DB mellett van: vezetéknélküli a mélyláda, sőt, anélkül is működik, habár ilyenkor kvázi nulla mélye van.
-
sisi24
tag
Valaki használt már 360db-t? Őt néztem ki, vagy egy z906. De nekem csak zenére kellene és lehet jobb döntés lenne egy 360db! Tapasztalatok?
Videókon nézve eléggé meggyöző, főleg hogy milyen részletgazdag a magas, közép. Egy ami miatt kicsit aggódok, hogy a basszus nem lesz olyan erős. Nagyon szeretem a mélyhangzást, de mellette azért ilyen szép magas hangokat is mint amit igy videón keresztül hallottam a 360-ast.
Nagyon tetszik hogy nem kell hozzá kábel, igy akárhova tehetem a subbot. -
m.lala
aktív tag
BÚÉK!
Így az újév tiszteletére kicsit hangolgattam a hangfalakat és az a szörnyű felismerés ért, hogy a 980t-m sokkal erősebben, szebben szól főleg a középtartományban, mig a 1280db amit a tvhez vettem optikaival nagyon gyér, most hogy kizárjam a tv-t kipróbáltam pc-n és nem vagyok vájtfülü, de zongorázni lehet a különbséget ott is....eszméletlen.Szóval a 1280 menni fog és az új tv hez mindenképpen neten rendelve a márkát el nem engedve 2 tipus között variálok, aki hallgatta már segitsen választani, melyiknek lehet jobb a hangzása youtube és film ...ennyi megy a tv-n optikaival.
A két versenyző az itt sokat emlegetett Edifier S350 vs Edifier S2000MK III melyiknek lesz vajh szebb hangja ami jobban hasonlít a 980-hoz,( a kis hangfalon manuálisan +5 basszus ennyi mély nekem elég, minden más alapon semmi mahináció) őszintén nem hittem volna, hogy ennyire számít, de tényleg van különbség.
-
degec
senior tag
Tiszteltem! Nem vagyok képzett hangszórók terén, nem is olvastam nagyon semmit, audiofil sem vagyok..PC-m mellé szeretnék valami jóféle zajongót, flac és mp3 hallgatáshoz. Amit szeretnék...és elnézést, hogy nem fogalmazok szakszerűen halkan is szépen telten szóljon, mint a JBL 800 wattos party hangszóróm
2-es hangerőn telten mélyen szól..Én nem döngetek falakat, munka közben kellene valami. Saját kútfő alapján, mivel hely is van, 2.1-ben gondolkoztam, ezt néztem ki [link] , szimpi ez a márka TECH2 Laci videójában is van egy ilyen márkájú cucc, de gondolom én, azért a külön láda jobb basszusnak, mint a sima 2.0 ás hangkeltő.. Köszönöm ha segít, véleményez valaki..
-
4264adam
nagyúr
válasz
miresz
üzenetére
Igen. Azért vásároltam mert eladó , forgalmazó és szállító is az EMAG. 3x volt már elállásom náluk és rugalmasak voltak felém. Ha ezt hamarabb észreveszem akkor is elgondolkozom az elálláson mert 70k Vs 110k máshol. És ugye egyszer van évente legtöbb alkalommal akció.
Ellenőriztem a számlát és valóban a magyar EMAG az eladó.
Mostani eladó nem releváns. Ez a Black friday alkalmával lett vásárolva akcióban -
miresz
veterán
válasz
4264adam
üzenetére
Pont ez a probléma, hogy a legtöbb esetben nem forgalmazó, csak közvetítő, és kiszállító. Amit az Emag forgalmaz csak azt szabad onnét megvenni, de az elég kevés dolog. Rengetegszer hibás, vagy kis hibás, esztétikai hibás árut küldenek, általában azok az olcsók. Majd próbáld meg érvényesíteni a garanciát ha kell. (ne kelljen) Tapasztalat, több ízben is. Valójában az Emag egy Román piactér. A Magyar törvények szerinti elállás sem vonatkozik a legtöbb esetben, mert a Románoknál ez a törvény nem játszik, csak az Emag által forgalmazottra vonatkozik, de ott is mindenféle kifogással fognak élni, hogy ne kelljen teljesíteni. (ez is tapasztalat) Szóval egy határ lózs@r az egész.
Jelenleg ami az Emag-on van Edifier S350DB az egyik Bolgár forgalmazó, a másik pedig Lengyel.
-
Pocak89
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy 2.1-es rendszert venni. Olvasgattam visszafele és láttam, hogy az Edifier az ajánlott, az S351DB tetszene is. Viszont elgondolkodtam rajta, hogy nem jönne-e ki jobbra ha külön lenne egy T5s sub és ahhoz egy olyan hangfalpár ami sub kimenetes pl. R1855DB? Gondolok itt arra, hogy ahogy látom a 351-nél a satelit vga kábellel csatlakozik, míg ha külön elemekből állna össze a rendszer akkor hagyományos kábelezés lehetne, így megkönnyítve a későbbi esetleges cserét. -
arcitec
addikt
válasz
4264adam
üzenetére
Akár hogy is ez bizony be van horpadva (vagy horpasztva, nem kicsit, nagyon).
Amíg a horpadás nem ér hozzá a hangszóró belsejében lévő alkatrészekhez (pl. lengőtekercs), és nem hallasz recsegést vagy torzítást, addig a hangszóró elektronikusan és mechanikusan rendben van. Ha esztétikailag zavar küld vissza, bár 3 hetes szóval veszett fejsze, így jártál... -
mcs
veterán
Sziasztok!
Erősen gondolkozok azon, hogy eladom a jó pár éves Logitech Z623asomat, és veszek valamilyen 2 hangfalas Edifiert.
Az MR5 lenne aranyközépút számomra, mert nem tudom, hogy az olcsóbbaknak mennyivel lenne soványabb a basszusa.
-
4264adam
nagyúr
Sziasztok!
Most realizálódott miért is tűnt a szemem sarkában asszimetrikusnak az Edifier S350DB szatelitjei:

igazán nem lehet elérni a 3/4" Treble-t, szerintem 3 hete ez így érkezett hozzám. Okozhatott ez a benyomás bármilyen hagzásváltozást? Kellene foglalkoznom vele ha én nem érzékelek semmi hátrányt?
Persze kicsit zavar mert új és tudom nem ilyennek kéne lennie, de sikerült az EMAG 70k-s árával elhozni így többet vesztek ha vissza kell küldeni és nem biztos hogy esztétikán kívül van bármi más gondja is. -
miresz
veterán
Sziasztok!
Valakinek itt a topicban van ADAM Audio D3V hangfala? Vagy hallgatta már, fogta a kezében? Szemezek vele, jó lenne egy ide a Mac mini mellé. Szimpi, hogy van rajt usb-c. Viszonylag közel lenne, a fülemtől 80-80 cm-re a monitor két oldalán.
Általánosságban azt olvastam az ADAM audio-ról, hogy jó minőségűek. Meg szerintem pofás darab is.

-
válasz
lezso6
üzenetére
Na megnéztem végül jó sok alternatívát, miután némi rendezkedéssel sikerült kb 140-140mm helyet csinálni az asztalon. Már majdnem az 1280dbs-nél kötöttem ki, de végül túl retronak ítéltem meg a kinézetét. Egyszerűen nem passzol ide, meg a mérete is határeset. Ezenkívül azt hiszem kicsit laposabb hangszínhez szoktam a mackiek miatt. Szóval egy pár Edifier MR3-at rendeltem be kipróbálásra. Kisebb is, jobban el tudom helyezni, nem lesz annyira beszorítva. Meg 75 euróért nem rossz vétel. MR4 lett volna még 85 euróért, de az határeset méretben, nem lehetne már igazgatni rendesen. Illetve a Presonus Eris 3.5 gen2 volt még 83 euróért akcióban, de arról eléggé megoszlanak a vélemények, minőségileg, meg mély tartományban is, míg az MR3 hangzását kb mindenki referencia szinten értékeli. (Az M60 120 eurós árát meg jelenleg nem tudom hova tenni, szóval az is kiesett.)
-
-
g_g_g
őstag
Sziasztok!
Nehéz témakör, de hátha van valakinek valamilyen ötlete.
Vettem egy Edifier R990BT hangfalat a hálószobai tévéhez.
(TV HDMI ARC - SOUTHSKY 192 kHz DAC Converter - RCA Edifier R990BT)
Tudom messze nem ideális, de a hangerőszabályozás a One Minibox PRO távirányítójával alapkövetelmény volt.
Sajnos a hangfalnak van valamennyi alapzúgása, sistergése.
Ha jól tudom ez a földhurok jelenség miatt lehet.
Annyit sikerült kitesztelnem, ha kizárólag a tápkábel van bedugva akkor is hallható a zúgás.
Egyelőre annyit tudtam tenni, hogy a hosszabbítóból közvetlenül a fali aljzatba dugtam a tápkábelt, de ez nem változtatott a dolgokon sajnos.Esetleg valami olyan ötlet amit még érdemes lehet kipróbálni?
Köszönöm.
-
válasz
lezso6
üzenetére
Ez sem rossz. Bár subra annyira nem vágyok, de végülis az elfér.
De hogy ennyi pénzt adjak ki, ahhoz el kéne menjen előbb az én szettem.
Addig lehet kipróbálok néhány szentségtörés kategóriát is, mint pl a Creative T40 SII-t, meg az P12-t is. Ezeket relative könnyen visszapattintom amazonra ha annyira szarok lennének
Gondolom 42C3 beépített hangszóróinál mindkettő jobb lehet.
Itt most ugye kisebb szobáról van szó, mint ahova a Mackie-ket vettem anno. Nem is igazán célom akkora, és olyan minőségű hangzást elérni. Meg hát azóta egy füllel kevesebben is hallok
-
oroszLajos
aktív tag
Sziasztok. Olvasgattam itt bőségesen, plusz az összefoglalót is. Végül vettem egy Edifier R1700BTs-t, és hűha... 2000ft-al volt drágább a sima R1700BT-nél, és ez volt raktáron
Nagyon szépen, nagyon jól szól. A "Stúdió" és zene hang állítás számomra fenomenális
Egy nagyon olcsó 2.1 rendszert váltottam, az edifier hangzása percről percre meglep
Ha megszokom a hangerejét, basszusát, teltségét, talán veszek hozzá egy mélyládát, de az nem lesz egyhamar
ami jelen állás szerint Edifier T5 lesz, ésha addig kiadják barnában is
-
válasz
lezso6
üzenetére
Áh, nem találok jót egyszerűen. Annyi mély az mr5, és én nem akarom az asztalt elhúzni a faltól csak ezért. Egyszerűen nem bírom ide értelmesen elhelyezni őket. Lehet kéne vennem valami kisebbeket helyettük. 100mm szélességben milyen hangfal lenne ajánlható? Magas az lehet. A TV-nél szóljon jobban, a mackienél meg... nyilván nem fog.
-
Ilyesmi asztali stúdió monitor tartóból nem tud valaki olyat, ami 60cm-t tud legalább magasságban?
Vagy valami lego-rendszer, amiből össze tudnám hozni?
-
mtsii
kezdő
Sziasztok!
Hangszóró vásárlás előtt állok, szeretnék egy minőségi hangszórót vásárolni zenehallgatáshoz. Elsősorban számítógép hangszórónak használnám.
Edifier S1000W, Edifier S2000MKIII és Edifier S3000MKII között gondolkodom.
Szívem szerint az S3000MKII választanám, de tartok a hangszórók vezeték nélküli összeköttetésétől.
Stabil, megbízható ez a vezeték nélküli kapcsolat? Megéri ez a típus a többletköltséget?
Kinek milyen tapasztalata van velük? -
Sonja
nagyúr
-
lowzor
veterán
-
Hedon
tag
Sziasztok!
Kislányomnak keresek karira egy 2.0 hangszórót.
Nekem ilyen van: Vásárlás: Logitech V20 2.0 hangfal árak, akciós Logitech hangfalszett, Logitech hangfalak, boltok (Zenét csak autóban hallgatok, filmet csak tableten nézek, játszani és youtubeozni viszont PC-n szoktam, nem nagy hangerővel, és ehhez így nekem elég jó.)
A kislányomnak még nem alakultak ki a szokásai, de filmet jellemzően TV-n néznek a beépített hangszórójával, zenét fülessel hallgat, és most az a cél, hogy legyen a fülesen kívül valami hang a számítógépéhez. Eredetileg egy bluetooth hangszóróra gondoltam, de mégiscsak kéne egy stereo hangzás a játékok miatt.
A fentihez hasonló kategória (kompakt és olcsó) és minőség (nem muszáj hangos, de szép hangminőség az kell) megfelelő lenne.
Nem baj, ha van egy bluetooth, kifejezetten örülnék, ha csak usb csatija lenne és dugvillája nem, és akár falra is szerelhetem, ha van rá lehetőség, de ezek mind nem szűrőfeltételek. A lényeg, hogy legyen szép hangzása és legyen tartós. Ha lehetne kapni a V20-ast, gondolkodás nélkül megvenném.
Ne lépjük túl sokkal a 15.000 Ft-os határt. Meg fogom venni 20-ért is, de szeretném megoldani olcsóbban.
Nagyon köszi!
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle
üzenetére
Megjött végre a hangfal. Eléggé nehéz, gondosan be volt csomagolva minden. Nincs rajta a rács, vigyázni kell kivételnél, nehogy megnyomjuk. Lehet nincs hazai nagyker vagy így jobb az Euronicsnak. Lengyelországból jött. Virágtartón kényelmesen elfér.

Hangminősége tényleg jó, más mint amit idáig hallottam, olyan hangok is megjelennek, amit idáig nem hallottam. Férfi hang kicsit brummog, de lehet ezzel nem lehet mit tenni. Viszont lehet mégis messzebb kell tenni a hangfalat a faltól. 14cm van, a jobb oldalról ami egy kivágott ajtó mellett van semmi, de bal oldalról, ami a sarokban van van, erőteljesebb mély hangok jönnek.
Távján nehézkes a hangerőszabályzás, kár, hogy nem olyan, mint a 1280dbs-é. Érdekes módon a TV hangszóró bekapcsolásával jobb lesz a hang. Valahogy szélesebb. Gondolom a középen lévő +2 hangszórótól. Kijelzője abszolút nem zavaró, igazából nem is látom 3 méterről. Hangfalak egymástól 1,5 méterre vannak. 15-ös fokozaton megy, bőven elég.
Egyébként mi a különbség az előre és hátra néző bass reflex között? Mitől függ az elhelyezés? Arra gondolnék, hogy jobb ha előre néz, akkor biztos nem lesz közel a felhoz.
Monitor tényleg "lapos" többi között nem hallottam különbséget, illetve mintha nem egyből váltana, hanem egy kis csúszással. Lehet nagy hangerőn jönne ki a különbség.
-
Killer01
őstag
válasz
alphamooncam
üzenetére
Köszi a felvilágosítást, nem hallottam róluk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Samsung Galaxy A53 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Apple iPad 7 32GB (3 hó Garancia)
- Bomba ár! HP ZBook 14 G8 - i7-1165G7 I 16GB I 512SSD I Nvidia 4GB I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Wacom Bamboo One CTF-430 rajztábla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Sőt, egyelőre még furcsa is, hogy testesebb a hang sokkal. A TV pl 100Hz alatt semmit se csinált, ez meg jóformán 50ig lemegy. Méretéhez képest nem rossz ez. Érezhetően nem annyira flat mintha monitorokat vettem volna, de ez annyira nem érdekes jelen helyzetben. Szerintem ide pont jók lesznek.

Hüvazze, most látom jó csomó hsz ment a lecsóba a 360DB-vel kapcsolatban, főleg Lezsó-tól.
Nagyon tetszik hogy nem kell hozzá kábel, igy akárhova tehetem a subbot.

ami jelen állás szerint Edifier T5 lesz, ésha addig kiadják barnában is 
Főleg közepesnél magasabb hangerőn.