-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
skill84
tag
Üdv!
Pc-hez monitor két oldalára keresek valami kisebb hangfalat.1. Mennyit szeretnél költeni? 40e kb
2. Hol és hogyan használnád a hangfalat? TV mellett, íróasztalon, milyen messze leszel tőle, stb.
iróasztal, majdnem az arcomban
3. Milyen forrással rendelkezel? TV jack vagy optikai kimenete, DAC, hangkártya, telefon, stb.
alaplapi jack jelenleg
4. Milyen extrák kellenek? Bluetooth, távirányító, optika, stb.
semmi -
yusukee
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Edifier R1280DB. Azt lehet valahogy állítani, hogy bekapcsoláskor milyen hangerőn legyen? Forrás oldalon nagyon le kellene húzni és akkor elveszne a finomhangolás lehetősége.
-
válasz
SunMount3r #67246 üzenetére
Mindkettő előrelépés, de kérdés hogy a V vagy a semleges karaktert szereted-e. De amúgy inkább MR3, ha semleges karakter.
-
Tristis
őstag
válasz
SunMount3r #67246 üzenetére
Ha "valamennyit" szeretnél, akkor az elhelyezés lesz e legfontosabb.
-
SunMount3r
nagyúr
Heló!
Ha "valamennyi" előrelépést szeretnék az R1280T-hez képest, akkor inkább R1600T III, vagy az MR4 lenne a jobb választás?
Köszi!
-
stellaz
veterán
válasz
lowzor #67242 üzenetére
Nem tudom, csak hifiknél olvastam sokszor, sok helyen, hogy nem az igazi, ha egy mély van bekötve.
Mondjuk amit életemben eddig lejobb hifit hallottam, az egy olyan cucc volt, amiben 6 darab 2,5 milliós subláda volt bekötve, egymásra hangolva. Nem azért, mert brutálisan szólt, hanem elképesztően valószerűen adta vissza a hangszereket.
-
válasz
stellaz #67237 üzenetére
Tolmácsot kérek
Hogy érted, hogy "ebben a felállásban jól működik"? Ha konkrétan a fenti PreSonus sub a kérdés, nem tudom, mert nem használtam ilyet, de gondolom, igen.
Ha a forrás -> sub -> L/R topológiára gondolsz, akkor tipikusan így működik jól. A lényeg, hogy kell egy crossover, ami csak a mélyeket küldi a subra (lowpass), és csak a többit küldi a sztereó párra (highpass). Ezt a crossovert más felállásban is meg lehet valósítani (pl. PC, külső DSP), de az kevésbé tipikus konzumer környezetben. Ha nincs ilyen crossover, vagyis az L/R is megkapja a mélyeket is, az nem igazi 2.1. -
válasz
stellaz #67222 üzenetére
Közben látom, megoldódott, de röviden a lényeg: egy tipikus aktív 2.1 (stúdió) setupban a sub kapja az input jelet, mert abban van a (sub) crossover. Így a stereo pár már high-passed jelet kap a subtól, ami a setup működésének egyik lényeges pontja (=tehermentesíti a stereo párt a mély frekvenciák erősítésével / lejátszásával okozott többlet teljesítmény-igénytől és torzítástól).
-
andaman
tag
válasz
stellaz #67217 üzenetére
Ami a manualban van, na azt nem értem, azért jöttem ide...
Köszönöm, de nekem japánul van amit leírtál
XLR csati, megfelelő kábel etc. meg efféle úri huncutságok, semmit nem mondanak nekem...
Nem az én szintemen megy itt a diszkurzus, mindenkinek jobb lesz ha elköszönök -
stellaz
veterán
válasz
SunMount3r #67228 üzenetére
BT egyébként lehet egész jó is, szinte kábeles minőség, de azért vannak fenntartásaim, hogy ebben a cuccban ilyen bt dac lenne.
-
SunMount3r
nagyúr
BT-n mondjuk "nagy élmény" lesz... Bár van ilyen, akik vesznek mondjuk többszázas, vagy félmillás hangfalakat is és aztán BT-re "kötik"...
-
andaman
tag
válasz
SunMount3r #67215 üzenetére
A színekkel sem vagyok tisztában...
A középső halványzöldbe megy a 3.5mm Jack ha jól gondolom...
A hangfali oldal 1x Jack 3.5mm(?)még átmegy, de 2 hangfal van.
Elnézést de abszolút nem vagyok képben.
Esetleg ha mondanál 20K körül valamit ami passzol ehhez, nagyon megköszönném.
Én hiába nézegettem nem jutottam semmire, azaz jutottam de a csatlakozóknál elkeveredtem..
Mondjuk kinéztem ezt de fogalmam nincs hogy passzol-e ... -
andaman
tag
Üdv.
ASUS PRIME A520M-AII/CSM
Milyen csatlakozójú hangfal kell ehhez?
Köszönöm. -
stellaz
veterán
JBl studio monitorokhoz mennyire hasznos egy subot párosítani? Nem is azért gondolkoztam el rajta, hogy nagyobbat szóljon (eleve viszonylag halkan hallgatok zenét), csak, hogy a frekik alja is legyen meg. Bár ahogy néztem, egy kb hozzá való mélynyomó sem megy le 35 Hz alá, árban meg elég húzósak.
Illetve közvetlen közelről hallgatva, a falhoz is közel, van értelme egyáltalán a subnak, vagy egy alapból nagyobb, mondjuk 8" hangszóróval szerelt monitornak?
-
válasz
lowzor #67209 üzenetére
Ezért mondom, hogy a valószínűleg a boundary effect segített, nálam is asszem 12 óra helyett 10-11 óra basszus állásban volt használva az S360DB.
A planár magassugárzó karaktere az S360DB-nél nagyon magaskiemelt. Az S3000 Pro-ban meg teljesen más, jóval kiegyenlítettebb. Pedig ott van még lehet a monitor, classic, dynamic módok között választani, ahol az utolsó a leghifisebb, de még az is messze van attól amennyire az S360DB emeli ki a magasat.
Én AMT párti vagyok. Szóval kb csak Ádám és Éva jöhet szóba. Najó, ott van a HEDD, de az rohadt drága. Illetve néhány gyártó (pl Presonus) a sima dómos mellett készít AMT-s verziókat is. Engem a koaxok érdekelnének még, lásd Kali IN-5 és IN-8, vagy pl a Genelec One sorozata, bár utóbbi már full horror ár.
-
lowzor
veterán
-
válasz
lowzor #67207 üzenetére
Igazad van, gyakorlatilag végülis több a mélye a legtöbb esetben. Ennek több oka lehet.
Egyrészt kiad olyan mély hangokat, amiket másik hangfal nem. Tehát pl 45 Hz-et egy S1000DB nem igazán adja ki, míg az S360DB meg igen. De p a 60 Hz meg ugyanaz.
Másrészt ezen kívül a szobaakusztika miatt előfordulhat, hogy bizonyos mélyhangok jobban kiemelődnek, de ugyanígy el is nyelődhetnek. Ezért kell megfelelő elhelyezést találni, ahol ezek a kiemelések és kioltások minimálisak, vagy legalábbis nem túl zavarók. Illetve DSP szobakorrekcióval lehet még ezeken segíteni többé-kevésbé.
Harmadrészt meg van az ún. boundary effect. Azaz ha közel van a fal / padló / plafon az erősíti a mély mennyiségét, s igen, de ez igaz bármilyen hangfalra, nem csak a mélyládára. Habár utóbbit tényleg a földre szokás rakni. Minden egyes felület +6 dB, ami nem kevés, szóval földön a fal mellett +12 dB, földön a sarokban meg már +18 dB. Ilyenkor már tényleg vissza kell fogni, mert ez tényleg sok.
szerk: húbazz, most visszaolvasva ezt, kicsit olyan, mintha a chatgpt írta volna.
-
lowzor
veterán
válasz
ad4m1337 #67204 üzenetére
Filmnézésre és zenére igen, de TV-re van kötve, míg az S1000 egy DAC-ra volt kötve a számítógépnél egy másik helyiségben, szóval közvetlenül egymás mellett, és egy eszközről hajtva nem hasonlítottam össze őket, de nekem mindkettő nagyon tetszik. Az S1000-re viszont kötöttem egy mélyládát, mert anélkül nekem nagyon kevés volt a basszusa.
Szerintem pedig mennyiségre is simán több a mély az S360-nál feltekert basszus nélkül is.
-
válasz
ad4m1337 #67202 üzenetére
Általános hangminőségre valószínűleg visszalépés. Az Edifier S350DB (S351DB) és S360DB közötti hang nem annyira egyértelmű, hogy melyik jobb. A S360DB habár szerintem részletesebb, azaz jobb hangminőségű, de a karaktere hifisebb jellegű, eléggé magasba húzó. Míg az S350DB meg kiegyenlített karakterű, habár a magas picit csapott. Valószínűleg az S350DB jóval közelebb van a S1000DB karakteréhez, viszont az is lehet hogy az S360DB eltérő karaktere jobban fog tetszeni. Vagy épp nem.
Nálam volt S351DB és S360DB is, de sajnos nem tudtam egymás mellett összehasonlítani a kettőt. Viszont az S360DB-t az S3000 Pro-val igen, s a kettő között ég és föld különbség van hangkarakterben. Pedig az ember az egyező planár magassugárzó alapján azt hinné, hogy a karakter megegyezik.
-
ad4m1337
aktív tag
Sziasztok!
Pár éve használok egy Edifier S1000DB -t (Edifier állvánnyal) viszont ahova költözünk nem lesz elég hely neki...
Edifier S360DB -re gondoltam elsőkörben, nagy visszalépés lenne?
-
BogyóBP
addikt
válasz
yagami01 #67200 üzenetére
RCA val vagy összekötve ami jack ben végződik. Ez a másik fajta methodus a Jack-Jack en kivül és mindkettő analóg. Amiről beszéltem az a Toslink csatlakozó ami digitális kapcsolatot létesít. Elvileg jobban kéne lennie a hangnak gyakorlatban viszont nemtudom mert még sose probáltam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest