Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
judas13
addikt
Indukciósba nem kell az anyagokból igen. Pld. Model 3 és Model Y,S állandó mágnes motorokba kell. Nekik nem gond kétségtelen. Kína nélkül jelenleg arányaiban pótolhatalan lenne az ellátás. De a hadiipartól kezdve az egészségügyön át minden is állna érthetően amit nem lendkerekes alkotás.
Biztos lesz "deal" mert elképzelhetetlen lenne nélkülük a túlélés ebben a szituban. Már kezd visszatáncolni szerintem hetek kérdése max és visszavonja majd a szarjait. -
-
azbest
félisten
A dual motorosoknál az egyik mintha eleve AC lenne (nincs mágnes), a másiknál nem tudom már milyen generációsat használnak, de csökkentett ritkaföldfém tartalmú volt már évek óta.
Hanem izgulnak miatta, akkor én sem izgulok.A kínai gyáruknak nem gond, hiszen kínai piacra gyártot kocsikat nem érint exportkorlátozás. Az európai és amerikai gyáraknál lehet érdekes, nem tudom ott milyen beszállítói lánc van, ők gyártják vagy veszik valakitől.
-
Tasunkó
őstag
és akkor aszondja Elon hogy hiányzik a mágnes. Hatalmas kamu ez a humanoid robot, csak nem érteni miért kamuzzák, hol nyernek ezen? Csak a marketinggel akarják a céget a figyelem középpontjában tartani, vagy valami pilótajátékba keveredtek a részvényesekkel? Azok után hogy a bitcoin már ennyi ideje nem pukkadt ki, tényleg van reális esély hogy bármilyen maszlagot életben lehet tartani.
-
judas13
addikt
Egy dolog, hogy át akarnak állni a másik meg az, hogy belátható időn belül át is fognak tudni majd?
Ez sem igaz, ott arról volt szó, hogy az új generációs motorjukat ritkaföldfémek használata nélkül próbálják majd előállítani. Helyettük talán ferrit mágnes kerülne bele ha összejön az egész egyáltalán. Pár év még kell hozzá szerintem. Meglepődnék ha idén karácsonyra kijönne... -
mepet
addikt
Musk azt kamuzta 20-30000USD lesz egy ilyen robot. + headset. + karbantartas, stb...
Es meg a munkafolyamat oktatasat sem lehetne meguszni, ugyanugy trainingelni kene a VR operatort, mint egy operatort, szoval meg a sorozatelokeszitesi idok sem csokkenthetoek vele... Sehogy sem erne meg szerintem. -
kilua
senior tag
Hát ha csalásról van szó, akkor nekem az amazon jut eszembe, amikor azt mondták mesterséges intelligencia figyeli ki mit vásárol így nem kell bajlódni a fizetéssel, aztán kiderült hogy Indiaiak figyelték kamerán.
A másik az Xbox360as Projekt Milo. Lassan elér odáig a technika hogy megjelenhet series Xen.Meg ja a Tesla esetén tényleg volt headsetes csóka. Jó kérdés meddig lesz ez. Egyszerű munkát már megcsinál de baromi lassan. Ha ezt sikerül felgyorsítani és intelligensebbé tenni akkor már lesz komoly hatása a munkaerő piacon.
-
Tasunkó
őstag
Lehet hogy a kínai állam, már rendelkezésre bocsátott 100 millió operátort. Így nem lenne blöff az egész humanoid robotozás, mert távmunkában, exportálni lehetne a kínai órabért. Nem kéne utaztatni senkit, sőt ha épp mianmarban olcsóbbak, akkor onnan lehet beszíjazni valami organizmust, aki kezeli. Akár munkatáborban, akik jól viselkednek, és bírják a headsetet, mintegy jutalom a sóbányászáshoz képest.
-
ddekany
veterán
"Pedig Musk több ezer Optimust szeretne idén gyártani."
Év végéig kész az AI amivel széles körben alkalmazható lesz? Azért ez nem chat bot, hogy ha néha hülyeséget csinál, hát akkor ignorálni kell. FSD esete... Vagy #mindmeghalunk. -
mepet
addikt
Ezek a robotok foleg azert vannak bajba, mert minden robothoz kell egy VR headsetes csoka, aki iranyitja... Konkretan semmi ertelmuk ilyen formaban.
Eloszor a hajtogatos videonal buktak le vele, mer nem vagtak ki a video sarkabol. Legutobb pedig a robottaxis rendezvenyen felszolgalo humanoid robotjaiknal valt egyertelmuve, hogy bizony minden egyes robotot egy-egy operator iranyit a hatterbol.
Az igazan szanalmas, hogy meg a karlendites sem megy a robotoknak maguktol...
-
-
.-..-.
tag
válasz
Williamgrant #10 üzenetére
Akkor most kell venni Musk-os coint?
-
-
-
Alaaf Pi
senior tag
Az nem lehet! LinkedIn is megondták az influenzások, hogy idén az lesz a nagy dobás!
-
azbest
félisten
Nincs bajban.
A befektetői kérdések közt volt erről érdeklődés, ezért volt említve a téma.Az autókhoz nem kell. A robotok apró motorjaihoz szükség van olyan mágnesre, ami ritkaföldfémet tartalmaz. Az pedig teljesen megszokott, hogy bizonyos termékeknél regisztrálni kell a kereskedelmet. Különben sem csak kínában gyártanak mágnest, csak ott a legolcsóbb. Ezres nagyságrendnél amúgy sem tétel, a tömeggyártásnál fog jobban számítani.
Nincs itt semmi látnivaló, csak megint a semmiből akarnak hírt csinálni a hiénák.
-
Jól jött neki, lesz mire fogni miért nem teljesítik az ígéreteket. Láncfűrésszel érdemes lenne ugrálni hozzá egy kicsit.
-
"Musk szerint egyértelmű, hogy nem használnak ilyesmit katonai célokra, csak humanoid robotba kerülnek, ami nem fegyver."
Még. Úgy tudom a drónok is csak játékok voltak először. -
Először azt hittem Musk magáról beszél
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
it Kína exportkorlátozásokat vetett ki a ritkaföldfémekre, emiatt pedig a Tesla humanoid robotjának a gyártásával is problémák vannak.
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest