- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- Ismét minimalista miditorony érkezett a Fractal Design műhelyéből
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- Prezentálta PCI Express 6.0-s SSD-vezérlőjét a Silicon Motion
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hővezető paszták
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- E-book olvasók
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
hemaka #96198 üzenetére
Nem a kártyák ára a gond (persze a gyári drága, de ahogy RAM-ot meg SSD-t/HDD-t nem gyártanak, úgy hálózati kártyát sem, szóval mindenből tudsz olcsóbban venni kivéve a dobozt magát), hanem hogy PCIe slot csak a nagyobb modelleken van (a többi nagyobb gyártó azért már akár 4 lemezes modellekben is kínál PCIe bővítési lehetőséget). Az én 10Gbit-es hálókártyám konkrétan 20€ volt használtan és DS1821+-ot vettem hogy bele is tudjam rakni
Persze így utólag nem bánom, de ha lett volna 10G bővítési lehetőség a DS1019+-ban akkor maradt volna az.
-
boborján2
senior tag
válasz
kis.zsolt #96193 üzenetére
Köszi!
A nas leállása esetén megy a másodlagos dns pl.1.1.1.1 Szóval annyira nem életbevágó ,hogy ezért még valami kütyüt beüzemeljek.
Youtube prémium van, reklámszűrés nem hozza magával az összes előnyt, amit a premium ad.
Érdekes látni ,hogy a kérések 28-30%-a ,megy a kukába és így is működik minden.
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz
boborján2 #96188 üzenetére
Üdv!
Ez szerintem jól összefoglalja a lényeget.
Ha engem kérdezel, egyértelműen az AdGuard Home-ra szavaznék. A Pi-Hole és az AdGuard Home nem igazán egy liga – ezt a fenti link is jól szemlélteti, és saját tapasztalatból is mondom, mert mindkettőt használtam.
Fontos: Soha ne indulj egyetlen DNS-szerverrel! Ha az leáll vagy meghibásodik, az internetkapcsolatod is odavész. Én úgy oldottam meg, hogy:
- Egy Raspberry Pi 4B-n futott az egyik példány
- A másik Dockerben a NAS-on
- A routerben mindkettőt beállítottam DNS-ként, így ha az egyik kiesett, a másik még működött.További előny: Az AdGuard Home beállításai szinkronizálhatók. Ha egy példányt konfigurálsz, a másik automatikusan átveheti a változtatásokat.
Unbound-dal kombinálva is kiválóan működött a rendszerem.
DE!
Mivel az UniFi UDM-SE alapból végez reklámblokkolást, végül úgy döntöttem, hogy azt használom. Több hónapnyi tesztelés után kikapcsoltam az AdGuardot Unboundostól együtt – bár a Container Managerben még mindig ott vannak, és lehet, hogy egyszer visszakapcsolom.
Jelenleg az AdGuardot böngészőszinten használom, és így is tökéletesen végzi a dolgát. Közben a router is blokkol számos kéretlen dolgot, így a védelem továbbra is erős.
És a legfontosabb:
Ha azt szeretnéd, hogy a YouTube videókban ne legyenek reklámok, akkor egy sima DNS-blokkolás erre nem lesz elég.A megoldás: Brave böngésző. Ez minden reklámot kiszed a YouTube-ból (és minden másból is).
- Semmit sem kell állítgatni, alapból működik.
- Magyar nyelvű és Chrome-alapú, de nem a kémkedésre épül. - - Beépített torrent kliens is van benne.Ha tényleg reklámmentes élményt akarsz, ez az egyik legjobb megoldás.
-
-
Patice
Topikgazda
válasz
akosxyz #96187 üzenetére
Szükséged lesz a Hyper Backup nevű gyári appra, csak telepíted a Csomagkezelőben.
Külső vinyót rádugod a NAS-ra, nem muszáj formázni, NTFS-t is felismeri.
Hyper Backupban pedig létrehozol egy ismétlődő feladatot az általad szinmkronban tartandó mappákkal.
Időzíted, futtatod.
Az első alkalommal mindent átmásol, következő alkalommal csak a változást követi le, azaz csak az újabb képeket másolja át. -
boborján2
senior tag
DNS alapú szűrés nason keresztül.
Adguardhome vagy pi-hole ?
Miért az egyik és miért nem a másik??
Illetve egy adguardhome kérdés.
Az adguardhome naplóban megjelenő belső ip címekhez lehet valahogyan nevet rendelni? Kicsit egyszerűbb lenne 19db eszköz esetén -
akosxyz
senior tag
Sziasztok, nagyjából rendszerezve sikerült lementenem a telómról és icloudból a képeim Drive segítségével. Az lenne a kérdésem, hogy azt hogy tudom megoldani, hogyha rádugom a külső vinyóm a NASra(syonolgy), akkor ezt a fotók mappát szinkronban tartsa a két eszközön? Első körben nyilván simán át kell másolnom, viszont a későbbiekben nem szeretném válogatni, hogy melyik mappa került már át és melyik nem, hanem jó lenne, ha ezt megcsinálná magától, hogy csak azokat másolná át ami változott a NAS-on, amikor rádugom a vinyót.
Ehhez szükség van valami appra, vagy egyáltalán megoldható? -
cigam
titán
válasz
AiRLAC #96180 üzenetére
Nem értjük egymást. Én arra gondoltam, hogy ha új NAS "sok" fiókos, akkor az új lemezekkel elkészíti a btrfs kötetet, és csak ezután rakja _mellé_ a régi lemezeket. Így házon belül képes a lemezek sebességével másolni.
A Link Aggregation nem megy közvetlenül 2 NAS között?
-
Schnorkel
tag
válasz
Sanyi.mTs #96178 üzenetére
A port maga él, mert egy power line adapteren keresztül kapcsolódik.
A topológia kb így néz ki:
[router] -- [PowerLine_1] ..... [PowerLine_2] - Asztali PC | [PowerLine_3] - NAS(nem egy helyiségben és nem egy emeleten vannak, albérlet, furkálni nem lehet)
A power line adaptert már kicseréltem (típusazonos), azon mind a 3 led világít, és asztali PC-n is van Internet kapcsolat (és ezzel együtt LAN is)
Most még megpróbálom, hogy megcseréltem a PC és a NAS UTP kábeleit, bár gyanítom nem ez lesz a baja... -
cigam
titán
válasz
Primary92 #96177 üzenetére
Ha a régi lemezek beleférnek az újba, át kell pakolni őket, de a legegyszerűbb a LAN-on keresztül.
A közvetlen kapcsolat nem segít, attól még Gbites marad a kapcsolat. Viszont ha mindkettő NAS-on van két-két LAN port, akkor összefoghatod őket (bonding), és akkor 2GB-es kapcsolat lesz a két eszköz között. -
Primary92
senior tag
Sziasztok!
Átköltöznék egy erősebb NAS-ra, ahol többek között btrfs-t használnék ext4 helyett.
Hogyan érdemes a fájlokat átmásolni (kb. 10 TB)? Legfontosabb, hogy tuti biztosan átmásolódjon, sérülés mentesen, a végén visszaellenőrizve. Ezek mellett mi a leggyorsabb?Kössem össze a második LAN-nal direktbe? Gyorsabb lehet, mint egy öreg gigabites tp-link routerrel?
-
Schnorkel
tag
Üdv mindenkinek!
Lehetséges, hogy elhalálozott a hálózati csatoló a NAS-on? Egyszer csak jött egy email, hogy megszakadt a hálózati kapcsolat. Kábel működik (másik eszközzel megy), újraindítás megvolt, a LAN led egy ideig villog aztán némaság.
1 lemezes meghajtó, de külső USB merevlemezre van mentés mindenről... érdemes egy gyári reset-tel próbálkozni?
-
Zsoltee1
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani DS118-ba SSD-t?
Crucial MX500-at néztem, de az kezd elérhetetlenné válni.
Mit érdemes belerakni ami nem csillagászati összegű (2TB)?
Köszi
-
cigam
titán
válasz
masvilagx3 #96169 üzenetére
Tároláskezelőben kijelölöd a kötetet, és a jobboldali hamburger menüben előhívható ablakban tudod módosítani.
Érdemes inkább kapacitást növelni. Nem szerencsés csurig megtömni a fájlrendszert. -
masvilagx3
tag
Sziasztok.
Hol tudom beállítani a nason a tárhely figyelmeztetést?
Kicsit lejjebb vennék belőle.
Köszönöm -
cigam
titán
A Hyper Backuppal lenne problémám.
Miért nem írja 2 sorba, ha nem fér ki?
Miért nem skálázódik az ablakkal együtt? -
masvilagx3
tag
válasz
masvilagx3 #96165 üzenetére
sikerült a portot is beadni ,de ugyanúgy nem tudom megnyitni webes felületen
-
Sztupidka
tag
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni! Adott egy ds118 és sajnos mivel a régi merevlemezem már haldoklott ezért ki kellett cserélném. Viszont lenne még adat a régin amire szükségem lenne. Van rá mód esetleg, hogy ha Pl csatlakoztatom a régit usb-n keresztül akkor rá tudjam közvetlen az újra másolni? A segítséget előre is köszönöm
-
masvilagx3
tag
Sziasztok,
Az egyik kollga segített a ds-n második plexet beállítani. viszont egy ponton elakadok.
ha beirnám a portot nem engedi futtatni . ha port beállítás nélkül inditom el is indul és megy is ,de nem érem el webes felületen.---
services:
plex:
image: lscr.io/linuxserver/plex:latest
container_name: plex2
network_mode: bridge
ports: ---->ha ezek nincsenek benne megy ,
- 32469:32400 ----> de nem elérhető. ezekkel el se tudom inditani.
environment:
- PUID=1026
- PGID=100
- TZ=Europe/Budapest
- VERSION=docker
- PLEX_CLAIM=xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
volumes:
- /volume1/docker/plex2/config:/config
- /volume1/hdd1/movies:/movies
- /volume1/hdd1/series:/series
restart: unless-stoppedhátha valakinek van tippje.
Köszönöm -
-
Gardaai
senior tag
Nem módosítottam semmit, egyszer csak ez fogadott ma reggel:
Megnéztem a jogosultságokat (ls -la /):
. és .. nak a tulajdonosa a saját userem tehát nem a root, illetve a volume1 és volume3-nak is (volume2 root).Megtudná nézni valaki magánál, hogy mi a megfelelő tulajdon beállítás?
Átállítottam root:root-ra a /-t, de azért szeretném látni, hogy másnál hogyan néz ki.
Esetleg jogosoltságokkal együtt, ha megosztaná valaki pl.
drwxr-xr-x 26 root root 4096 Mar 5 13:35 .
Szerk.:
Szerintem egyébként tudom mi okozza.
Container Manager-ben felraktam a File Browser-t és amelyik mappákhoz hozzáférést adtam, azt módosította a saját useremre, mert annak a jogosultságaival futtatom. Ezt nem gondolnám helyes működésnek..Config:
version: '3'
services:
filebrowser:
container_name: filebrowser
image: filebrowser/filebrowser:s6
ports:
- 8147:8147
environment:
- PUID=XXXX
- PGID=XXX
volumes:
- /volumeX:/srv # amit itt megadok neki, annak módosítja a fenti PUID és PGID alapján a mappa tulajdonosát
- /volumeX/docker/filebrowser/database/filebrowser.db:/database/filebrowser.db
- /volumeX/docker/filebrowser/config/settings.json:/config/settings.json -
Borisz76
nagyúr
válasz
ShepardS #96159 üzenetére
Szia.
Vezérlőpult / Hardver és tápellátás / Általános / Sípolás vezérlés résznél van egy olyan rész , hogy :
" A jelenlegi hangjelzés oka : "Nálam a felirat utána , hogy " Egyik sem ".
Valamint találtam a neten egy ilyet : ( angolul )
What is the code for 3 beeps?3 Beeps - Memory Error (first 64KB)
Reseat/replace memory.Lehet memória hiba miatt csipog ?
Ilyesmire nem emlékszem itt a fórumon, hogy valaha is lett volna példa rá.....
Bár attól még lehet. -
ShepardS
csendes tag
Sziasztok,
Az egyszeri alkalommal 3 sípolás mit jelenthet Synology DS224+ esetében? A logokban semmit nem ír, nem indult újra és a lemez is rendben van. Valakinek volt hasonló? Mit tudnék esetleg megnézni? Vadonatúj a rendszer pár napja van csak használatban. -
Borisz76
nagyúr
válasz
ATM_automata #96157 üzenetére
Mindkét megoldás működik.
Persze helyi hálón biztosan gyorsabb mint neten keresztül. -
lesliew
csendes tag
-
Borisz76
nagyúr
válasz
ATM_automata #96154 üzenetére
Akkor 1-2 beállítást tudsz csak menteni a jelenlegiről.
Vezérlőpult / Frissítés és visszaállítás / Konfiguráció biztonsági mentése / Manuális Exportálás résznél.
Amit nem ment....azt mindent kézzel újra be kell állítanod. -
Magnat
veterán
válasz
lesliew #96149 üzenetére
Nem mindig törli sajnos, ha parancssorban kiadod, h "net use", nem lesz már hasonló megosztás a listában?
Ha van, akkor töröld parancssorból, ha pl ezt látod:
OK \\123.123.123.123\shared Microsoft Windows Network
Akkor azt töröld így:
net use \\123.123.123.123\shared /delete
-
Borisz76
nagyúr
válasz
ATM_automata #96150 üzenetére
Régiből kiveszed a lemezeket és beszereled az újba.
Bekapcsolás után fel fogja ajánlani a migrálást....azaz a lemezek költöztetve lesznek. -
lesliew
csendes tag
válasz
burgatshow #96132 üzenetére
Elvileg nincs... de melyik beállításra gondolsz pontosan?
-
ATM_automata
őstag
Sziasztok,
Rég jártam erre. Segítséget kérnék.
Lecserélnék egy meglévő DS218-at DS223-ra. Van-e arra valami megoldás, hogy a régit "leklónozzam", minden átmenjen az újra? Mappák, fileok, beállítások, userek, hogy ne kelljen kézzel újra konfigurálni az egészet és manuálisan átmásolni az anyagokat.
Előre is köszönöm!
-
olajbogyo
aktív tag
válasz
stanley00 #96126 üzenetére
Biztos lehetsz benne, hogy az indexelés okozza. Nekem ugyanez volt, és minden mappát kikapcsoltam az index alól. Azóta minden rendben van. Nekem se egy erőmű a DS118 as nasom, és már untam, hogy szinte nem tudok belépni. Dune medialejátszóval nézek én is filmeket, nincs már szükségem dlna ra.
-
stanley00
aktív tag
válasz
Patice #96135 üzenetére
Köszi a segítséget. Kipróbáltam már, hogy kikapcsolom az indexelést de úgy is dolgozik a HDD elég sűrűn. Hogy őszinte legyek fogalmam sincs mit csinál egész nap folyamatosan, mert DMS-ben semmi adatforgalom nincs közben (direkt néztem közben a le vagy feltöltési sebességet a HDD-ről, ami nulla)
Indexelés kikapcsolva, nincs adatforgalom, a HDD meg dolgozik. -
válasz
CactuS #96123 üzenetére
No, annyi update, hogy továbbra is random megállítja a backupot, kivéve, ha azzal az accounttal csinálom, ami a tulajdonosa a könyvtárnak - nem nagy probléma, mert eleve egy dedikált user, amihez kötődnek a megosztások, máshol nincs használva -. Viszont akkor sem értem, a csoportban benne van a backup felhasználó, 77x esetén ugyanazokat a jogokat birtokolja, mégis megáll különböző helyeken.
-
windlord
őstag
Ban egy 920+ synom.
Jelenleg a 4 lemezbol 2 megy, raid0 -ban.
Ha teszek bele meg ketto lemezt, akkor a mostani raid0 melle a masik ket lemezre be tudok allitani raid1 -et?
Tudok igy ket kulon kotetet kezelni?Most koltoztem at egy 118 -rol. Ott ugye nincs ilyen uti hobort.
-
Patice
Topikgazda
válasz
stanley00 #96126 üzenetére
Az indexelést úgy kvázi ki tudod kapcsolni, hogy kiveszel minden mappát az indexelésből.
De ha használod a Médiaszervert, akkor meg kell az indexelés, másképp nem fogja látni a TV a tartalmakat.NFS-hez nem kell indexelés.
#96134 beteg:
Igen, ezeket a kamera webes felületén érdemes / kell beállítani.
SS-ben meg csak azt adod meg, hogy minden a kamera szerint menyjen. -
beteg
őstag
Hali!
Azt, hogy az SS milyen mozgásról készítsen felvételt, azt a kamera management felületén lehet beállítani? Mármint a területet és az érzékenységet. És nem a SS-ben? (Mert itt nem találtam ilyet.)
köszi -
lesliew
csendes tag
-
lesliew
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, egy valószínűleg triviális (de számomra már annál bosszantóbb) probléma megoldására.
DS923+ (legfrissebb DSM-mel) az otthoni hálózat része, 3 gép van még a LAN-on, ebből csak az egyiken valamiért nem tudok csatlakozni hozzá Windowsról (a DSM-et erről a gépről is elérem); ez a hibaüzenet:Előre is köszönök minden segítséget!
-
stanley00
aktív tag
válasz
Patice #96125 üzenetére
Gondoltam az indexelésre de ha jól emlékszem azt a funkciót nem lehet ki-be kapcsolgatni. Van egy Dune médialejátszó ami NFS proktokolon és gigabites LAN-on keresztül kapcsolódik a NAS-hoz de igen, be van állítva külön médiaszerver (DLNA) az LG tv-hez. Így ugyanúgy el tudom érni a tartalmakat a tv belső médialejátszóján. Photo Station-t nem használok, nincsenek képek feltöltve a HDD-re.
-
stanley00
aktív tag
Sziasztok!
Van egy alap Synology DS124 NAS-om. Nem vagyok egy NAS guru, egy egyszerű dologra használom, javarészt 4K-s tartalmak hálózati lejátszására. A NAS-ban van egy Toshiba 6 TB HDD tudom, nincs a kompatibilitási listában). Azt vettem észre, hogy újabban random de elég gyakran és indokolatlanul pörög benne a HDD elég rendesen. Mint ha egy feladatot végezne full terhelés alatt a vinyó. Ez most már a lejátszás élvezhetőségét is befolyásolja, mert film lejátszása közben is akadozik néhol a lejátszás és én arra gondolnék, hogy azért mert éppen a háttérben közben végzi a NAS azt az akármit is amitől random pörög a HDD és így elvesz a sávszélességből. Január óta van meg a NAS és a HDD is, kezdetben nem voltak ilyen gondok, azt teljesen kizárnám, hogy a HDD -vel lennének gondok, a kötetre is azt irja a DMS, hogy hibátlan. A hálózattal sincs gond, mert a routeren keresztül történik minden és a gigabites sebesség működik rendesen. A merevlemez hibernáció is engedélyezve van, elméletileg 20 perc inaktivitás után a merevlemez is hibernálódik. Download Station-ben nincsen feltöltési feladat. Szóval abban szeretnék segítséget kérni, hogy van-e esetleg még olyan funkció ami végezhet feladatokat a háttérben rendszeresen és ki lehet kapcsolni vagy van-e bármi javaslat, hogy ezt mi okozhatja?
Köszi!
-
Sziasztok!
Van arra mód, hogy valami pontosabb logot lehessen kinyerni az Active Backup for Businessből? Nemrég elkezdett vacakolni és a backupot "Partially completed" hibával végzi csak el, és jogosultsági hibára hivatkozik, de csak egy könyvtárat jelöl meg és arra viszont - sőt, az egész könyvtárszerkezetre - van jogosultsága (akár RWX is), de akkor se fut végig.
-
BullZeye
veterán
Ejnye, ez jó nagy sarc. 😔
-
BullZeye
veterán
Adott 2db 16TB egyforma HDD, az egyik NTFS és külső HDD tokban van, a másik Synology, titkosított Basic BTRFS a NASban.
Az USB-nek 15.259.645,9 MB a max kapacitása
BTRFS-nek 14.638.433,9 MBHova a fenébe tűnt az a 600GB? Vagy az USB-s rosszul mutatja a max kapacitást?
-
Sanyi.mTs
addikt
most nézem, hogy a container manager/kép alatt 1 kattintással frissíthető a tároló?
-
Gardaai
senior tag
Ha költöztetem a Container Manager-t egyik volume-ról egy másikra, a @docker rendszermappát átviszi ha a docker megosztott mappáját Control Panel-en keresztül átrakom? Vagy azt manuálisan kell átvinnem?
-
Gardaai
senior tag
Azt írta már van két szervere, csak nem éri el, mert gondolom ugyanazon a porton vannak.
Jó lenne tudni, hogy csinálta, egyébként továbbra is Container Manager verziót ajánlom, mert nem kell minden módosításért SSH-ba lépkedni.Forrás:
0.) Plex mappa létrehozása a docker könyvtárban (docker -> plex2)
1.) Container Manager -> Project -> Create
- Project name: plex2
- Path: amit most hoztál létre docker -> plex2
- Source: Váltsd át Create docker-compose.yml-re
- Source tartalma:
======== EZ ALATTI RÉSZT MÁSOLD
---
services:
plex:
image: lscr.io/linuxserver/plex:latest
container_name: plex2
network_mode: bridge
ports:
- 32469:32400 #32469 helyett bármi lehet, de ez egy ajánlott port
environment:
- PUID=1026 (ha nem tudod biztosan, akkor nézd meg így)
- PGID=100
- TZ=Europe/Budapest
- VERSION=docker
- PLEX_CLAIM= innen szerzett token -> https://www.plex.tv/claim/
volumes:
- /volume1/docker/plex2/config:/config # az a volume, ahol van a docker mappád
- /volume2/Movies:/movies # az a volume és mappa, ahol a filmek vannak
- /volume2/Series:/series # az a volume és mappa, ahol a sorozatok vannak
restart: unless-stopped
======== EZ FÖLÖTTI RÉSZT MÁSOLD2.) Next -> Next -> Done
3.) Megvárod amíg letölt mindent és indítja a szervert, majd eléred a NASIP:32469-es porton a második szervered. -
Sanya
nagyúr
válasz
masvilagx3 #96107 üzenetére
Rendben.
0.: container managert telepítsd fel a NAS-ra
1.: lépés, SSH-t engedélyezed a NAS-on: vezérlőpult --> connectivity, terminal és SNMP --> terminal SSH engedélyezése, és adsz neki egy portot. letöltöd a putty nevű programot elindítod.
2.: puttyban megadod az elérést: 192.168.178.55 és a portot, amit adtál, vagy a 22-t
belépéskor megadod a felhasználó nevedet és a jelszavadat
Itt még beírod a parancsot:sudo -i
mégegyszer beadod a felhasználó nevedet és a jelszavadat. Most lettét root, bármit csinálhatsz a NAS-on, el is ronthatod, figyelj most majd oda!
3.: nézzük meg, hogy hogyan hívja a NAS a hálózati interfészeket,ip a
itt vélhetőleg az az eth0 lesz az a hálózati interface, amelyiknek az IP címe a 192.168.178.55
4.: ha az, akkor csináljunk egy új gépet a hálózatra:docker network create -d macvlan \
--subnet=192.168.178.0/24 \
--gateway=192.168.178.1 \
--ip-range=192.168.178.60/32 \
-o parent=eth0 \
plex1_macvlan
itt annyit csinálunk, hogy létrehozunk egy új IP címet, ami csak vitruálisan létezik, de a te NAS-od kezeli majd. Ez az új címe a 192.168.178.60 lesz. Ha az foglalt, akkor írd át másikra, ami szabad a hálózatodon.
5.: A /docker mappában hozzunk létre egy plex1 nevű mappát, és a filmeid legyenek a video/movies mappában, ha nem ott vannak, akkor átírod az elérést.
6.: lépj be a plex oldalára és csinálj egy tokent magadnak: https://www.plex.tv/claim/ ilyen lesz: claim-XXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
7.: menj vissza a puttyba és add ki a parancsot:docker pull plexinc/pms-docker
8.: ha letépte, akkor utána a következő parancsot add ki úgy, hogy előtte notepadban átszerkeszted:docker run -d \
--name plex \
--network plex1_macvlan \
--ip 192.168.178.60 \
-e PLEX_CLAIM=claim-xxxxxxxxxx \
-v /docker/plex1:/config \
-v /video/movies:/data \
plexinc/pms-dockeritt a claim részt szerkezd át, meg a /video/movies részt írd át arra, ahol az ide tartozó filmek lesznek. Ha lesz több, akkor duplikáld. Fontos, hogy nincsen benne szóköz, tehát elérés a nason:elérés a dockeren belül.
Ha működik, akkor a 4-es pontot megismétled, csak most másik IP-vel és másik macvlan névvel, mondjuk plex2_macvlan és a végső konfig file is más lesz, illetve a konfig foldert is csinálnod kell neki docker/plex2 néven
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz
AlexDaywalkr #96082 üzenetére
Üdv!
Ha még aktuális:
Nálam : DS918+ ( adatlap .pdf )
- Intel Celeron J3455 2,3GHz, 2MB Cache (Quad Core)
- 2db DDR3L Kingston KVR16LS11/8 SO-DIMM RAMFelhasználás:
1. Plex Media Szerver
2. Virtuális gép Home Assistant-nak
3. Container Manager:
3.1 Tautulli
3.2 qBittorrent
3.3 Kometa
3.4 WatchTower
3.5 Overlay-reset
3.6 Smokeping
3.7 Jellyfin -
sztothj
tag
Sziasztok!
DS 214play-ről költöznék DS 220+-ra. Jelenleg 2db 8 TB-os merevlemez van a 214play-ben SHR-ben. Menteni nem nagyon tudok, nincs helyem Mennyire bonyolult az átköltözés?
-
Sanya
nagyúr
válasz
masvilagx3 #96099 üzenetére
Írd meg a nas típusát, belső ip címét (192.168.x.x)
-
AlexDaywalkr
tag
Köszönöm a segítséget! Végül kiderült, hogy valóban egy nem jól sikerült update okozhatta a "túlpörgést", mert újraindítva a qBittorrentet, már csak 2% CPU-t és 7% RAM-ot használ. Így már nem is hangos.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Szia.
Nálam : DS2415+ ( adatlap .pdf )
- Intel Atom C2538 Quad Core 2,4 GHz
- DDR3 2 GB
Szinte csak is a Download Station a felhasználás :
-
boborján2
senior tag
válasz
Amennyire tudom , a dwl station szépen "beosztja" az erőforrást , ezért sincs padlógáz azonnal.
Ezzel szemben a qbit szinte azonnal teljes sebességgel tölti az anyagot.Ha eddig nem ilyen volt ,akkor passz, lehet egy nem túl jól sikerült qbit update okozza.
-
AlexDaywalkr
tag
válasz
Erre tudnátok választ adni? Kinek hogy alakul az erőforrás felhasználása?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektronikai hulladékot vásárolok!
- Bambu Lab P1 Series Hardened Steel Upgrade Combo
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 500GB NVME , 2TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest