Hirdetés
- Apple MacBook
- Apple asztali gépek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Blu-ray lejátszók
- 240 Hz-et ígérő, ultraszéles okosmonitor jött az LG gondozásában
- SONY LCD és LED TV-k
-
28494 - 28401
28494 - 28401 28400 - 28301 28300 - 28201 28200 - 28101 28100 - 28001 28000 - 27901 27900 - 27801 27800 - 27701 27700 - 27601 27600 - 27501 27500 - 27401 27400 - 27301 27300 - 27201 27200 - 27101 27100 - 27001 27000 - 26901 26900 - 26801 26800 - 26701 26700 - 26601 26600 - 26501 26500 - 26401 26400 - 26301 26300 - 26201 26200 - 26101 26100 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2022-02-11 07:27 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Real Ghoost
aktív tag
Sziasztok,
Áprilisban elestem egy 125 cm es robogóval amire nem volt jogositványom.
Jó vételnek tünt ,meg akartam venni hogy mire behuzzák hogy B-vel lehet vezeteni,legyen meg a gép.Végül meg is vettem...
Más nem volt érintett a balesetben ,csak én sérültem meg.
Eléggé összetörtem magam,ezért mentőt kellett hivni,igy automatikusan jött a rendőrség is.
Még a mentőben megszondáztattak,természetesen nem ittam(20 éve nem ittam).
Aztán megnézték a motort is.
Kb egy hétre rá kaptam az ORFK-tól egy büntetést ,mondván nem az utviszonyoknak megfelelően vezettem.
Ezt azonnal befizettem.
Sajnos 3 hete kaptam egy idézést ,engdély néküli vezetésért.
Holnap megyek be hozzájuk.
Első vétségem,balesetett sosem okoztam,semmilyen törvénybe ütközöt nem tettem eddig.
Mire számithatok szerintetek?
Az oké hogy kapom majd bírságott erre is,meg büntető pontokat,de a jogositványom is elvehetik?
Csak B kategoriám van...Szia! Sajnálatos a baleseted, remélem már rendbejöttél azóta.
10-15, de lehet több éve volt erről egy népszavazás-kezdeményezés, hogy a B-s jogsival lehessen 125 ccm-es motorokat vezetni, de már a megfelelő számú aláírás sem jött hozzá össze az emlékeim szerint.
Mostanában várható valami változás ezzel kapcsolatban, esetleg valamelyik párt ígért valamit, vagy mire alapoztad, hogy ez a módosítás már itt van a kertek alatt? Csak kíváncsiságból kérdezem, mert engem is érdekel. (Szerintem semmivel sem lenne veszélyesebb, mint pl az elektromos rollerek...)
-
jerry311
nagyúr
Sziasztok,
Jó vételnek tünt ,meg akartam venni hogy mire behuzzák hogy B-vel lehet vezeteni,legyen meg a gép.Végül meg is vettem...
Eléggé összetörtem magam,ezért mentőt kellett hivni,igy automatikusan jött a rendőrség is.
Kb egy hétre rá kaptam az ORFK-tól egy büntetést ,mondván nem az utviszonyoknak megfelelően vezettem.
Ezt azonnal befizettem.
Első vétségem,balesetett sosem okoztam,semmilyen törvénybe ütközöt nem tettem eddig.
Az oké hogy kapom majd bírságott erre is,meg büntető pontokat,de a jogositványom is elvehetik?
Csak B kategoriám van...Elso buntenyes, torvenytisztelo allampolgarok altalaban megusszak olcson. Az olcso nyilvan annak fenyeben olcso, hogy a tettnek mi a max. buntetesi tetele.
-
Árpi001
őstag
Szóval,97 óta van jogism "még csak"..
Most végeztem
Az előadó-nyomozó szerint pénzbírság lesz.
Nagyon normális volt amúgy.enyvagyok-jeni köszönöm a válaszokat.
kisharsány hagyjuk... -
Z_A_P
addikt
Nem engedély nélkül vezettél, hanem az adott kategóriára nem volt jogosítványod.
Nem mindegy.
Engem az exem jelentett fel bosszúból mikor látta, hogy olyan helyre mentem motorral, ahol maradnom kellett egy órát.
(Gyerek szülői értekezlete)
Mikor felpattantam a motorra, a lesben álló rendőrök utánam jöttek, és igazoltak.
Az egy nagy köbcentis túramotor volt.
Kb 10 éve ez 35000ft körül volt.
Most kb 70-100k büntetésre számíthatsz.
Tőlem nem vették el a jogosítványt.
Aztán gyorsan hibátlan vizsga után megkaptam az A kategóriát, hogy többet ilyen ne forduljon elő.
Előtte kb 10 évig vezettem úgy 1000ccm feletti motorokat úgy, hogy többször is előfordult, hogy megállítottak ellenőrzésre, de sose volt probléma belőle."Engem az exem jelentett fel bosszúból "
Milyen beteg már

Remélem legalább annyi hogy nem a szülőis gyerekek anyja volt.. -
Árpi001
őstag
Sajnos nem tudok menni vagyok annyira öreg, csak 97 óta van jogsim.🙂
#28489 sajnos maga a baleset ténye sulyosbitó tényező minden esetben...
-
envagyok
veterán
Sziasztok,
Ezt azonnal befizettem.
Csak B kategoriám van...Nem engedély nélkül vezettél, hanem az adott kategóriára nem volt jogosítványod.
Nem mindegy.
Engem az exem jelentett fel bosszúból mikor látta, hogy olyan helyre mentem motorral, ahol maradnom kellett egy órát.
(Gyerek szülői értekezlete)
Mikor felpattantam a motorra, a lesben álló rendőrök utánam jöttek, és igazoltak.
Az egy nagy köbcentis túramotor volt.
Kb 10 éve ez 35000ft körül volt.
Most kb 70-100k büntetésre számíthatsz.
Tőlem nem vették el a jogosítványt.
Aztán gyorsan hibátlan vizsga után megkaptam az A kategóriát, hogy többet ilyen ne forduljon elő.
Előtte kb 10 évig vezettem úgy 1000ccm feletti motorokat úgy, hogy többször is előfordult, hogy megállítottak ellenőrzésre, de sose volt probléma belőle. -
jeni
félisten
Sziasztok,
Ezt azonnal befizettem.
Csak B kategoriám van...Ez alapján lehetséges a büntetés valamely formája.
Akik 1980. április 1-je előtt szereztek jogosítványt: ők 125 köbcentiméteres motorokat (mopedeket, robogókat) is vezethetnek – ez a mai rendszerben az A1 kategóriának felel meg, és új jogosítvány esetén vizsgát is igényelne.
-
kisharsany
aktív tag
Sziasztok,
Ezt azonnal befizettem.
Csak B kategoriám van...Épp ezért remélem B-s jogsival sosem lehet majd vezetni 50 cm3 feletti motort.
-
Árpi001
őstag
Sziasztok,
Ezt azonnal befizettem.
Csak B kategoriám van... -
jerry311
nagyúr
Hi
Nem tudom jó helyen járok e
Párom terhes, de nem vagyunk házasok
Így én nem tudom igénybe venni az adókedvezménytMunkahelyen (BKV) azt mondták hogy közjegyzői élettársi papír kell
Ez valós lehet? Nem elég egy apasági?
Kutfobol, meg baratok tapasztalatai alapjan...
Volt aki az elso gyereket bevallalta, ugy hogz nem voltak hazasok. Aztan amikor jottek az ikrek, akkor inkabb gyorsan osszehazasodtak* mert az kevesebb papirmunka. (* semmi extra, csak ok ketten meg ket tanu)Az apasagi valoszinuleg keves a torvenyben levo feltetelek teljesitesehez, ezert kellhet bejegyzett elettarsi kapcsolat vagy hazassag. Es ugye az elettarsi kapcsolatnal is a bejegyzetten van a hangsuly.
-
enginev3.0
félisten
Hi
Nem tudom jó helyen járok e
Párom terhes, de nem vagyunk házasok
Így én nem tudom igénybe venni az adókedvezménytMunkahelyen (BKV) azt mondták hogy közjegyzői élettársi papír kell
Ez valós lehet? Nem elég egy apasági?
-
Balázs Z.
aktív tag
Ha a munkáltató saját zsebből nem hajlandó változtatni (az önkormányzattal együttműködve és engedélyével természetesen), akkor szerintem az önkormányzat felé az Alapvető Jogok Biztosa (AJBH) elektronikus rendszerén keresztül érdemes panaszt tenned. Ez egyel magasabb szint, mintha csak jelzed az önkormányzatnak. Fontos, hogy konkrétan panaszt nyújtsd be (tehát írd le, hogy "panasz") különben előfordulhat, hogy csak észrevételnek veszik az önkormányzatnál, és ugyanígy lepattintanak.
Minden fontos részletet írj le, részletezd a körülményeidet és hogy milyen hátrányt jelent neked, ha lehet több fotót is mellékelj. Mindent tényszerűen, feltételezések és következtetések nélkül.Köszönöm a tanácsot, ez jó iránynak tűnik, megpróbálkozom vele.
„Az alapvető jogok biztosáról szóló 2011. évi CXI. törvény (Ajbt) 18. §-a alapján az alapvető jogok biztosához bárki fordulhat, ha megítélése szerint valamely hatóság, például:
(...)
helyi önkormányzat,
(...)
közszolgáltatást végző szervtevékenysége vagy mulasztása a beadványt tevő személy alapvető jogát sérti vagy annak közvetlen veszélyével jár, feltéve, hogy a rendelkezésre álló közigazgatási jogorvoslati lehetőségeket – ide nem értve a közigazgatási pert – már kimerítette, vagy jogorvoslati lehetőség nincs számára biztosítva.”
-
jeni
félisten
Ha a munkáltató saját zsebből nem hajlandó változtatni (az önkormányzattal együttműködve és engedélyével természetesen), akkor szerintem az önkormányzat felé az Alapvető Jogok Biztosa (AJBH) elektronikus rendszerén keresztül érdemes panaszt tenned. Ez egyel magasabb szint, mintha csak jelzed az önkormányzatnak. Fontos, hogy konkrétan panaszt nyújtsd be (tehát írd le, hogy "panasz") különben előfordulhat, hogy csak észrevételnek veszik az önkormányzatnál, és ugyanígy lepattintanak.
Minden fontos részletet írj le, részletezd a körülményeidet és hogy milyen hátrányt jelent neked, ha lehet több fotót is mellékelj. Mindent tényszerűen, feltételezések és következtetések nélkül.Talán érdemes több emberrel benyújtani a panaszt.
1 munkavállaló miatt nem hinném,hogy előre sorolják majd a probléma megoldását -
bela-x
csendes tag
Sziasztok. Hátha elfér itt a kérdés:
Munkahelyem egy töltésen futó, 90-es sebességel használható, járda nélküli út (Dunakeszi, Pallag utca) melletti szervizútról közelíthető meg.
A szervizutat eső esetén elönti a víz kb. 20 cm magasságban, így gyalogosan nem járható, csak akkor tudom megközelíteni/elhagyni a munkahelyet, ha felmászom a töltésre, a 90 km/h feletti sebességgel elhaladó autók mellett megyek ~100 métert, majd a meredek, sokszor vizes töltésoldalon lemászom.Mindez kiküszöbölhető lenne, ha autóval járnék, azonban nem járok autóval, sajnos nincs és nem is lesz jogosítványom. Kerékpárral is problémás az átkelés a "tavon".
Az önkormányzat lepattintott, ennyit írtak:
"Megértjük a felgyülemlett csapadékvíz miatti észrevételeit, hiszen a megálló víz valóban nehezíti a biztonságos közlekedést. Fontos megjegyezni, hogy az érintett útszakasz az ipari park gazdasági övezetéhez tartozó szervizút, ahol a hatályos szabályozás szerint gyalogos járda kiépítése nem előírás. Egyetértünk abban, hogy a jelenlegi állapot megoldást igényel. A kialakult helyzet hátterében az áll, hogy az érintett útszakasz a terület mélypontja, így a csapadékvíz-elvezetés jelenlegi hiánya miatt minden esővíz itt gyűlik össze. Hivatalunk számára kiemelten fontos a lakosok biztonsága és komfortérzete, ezért mindent megteszünk a mielőbbi megnyugtató megoldás megvalósításáért."Sajnos a helyzet az itt dolgozók szerint 10+ éve nem változik, ezért az önkormányzat ígérgetésében nem érdemes bízni.
Mit lehet csinálni, kihez lehet fordulni ilyen hülye esetben...?
Mondjak fel emiatt...?Szégyen.

Minden fontos részletet írj le, részletezd a körülményeidet és hogy milyen hátrányt jelent neked, ha lehet több fotót is mellékelj. Mindent tényszerűen, feltételezések és következtetések nélkül. -
biker
nagyúr
Na igen.
Hely egyébként lenne, a Lidl-ig megy jelenleg a kerékpárút, ezt majd egyszer tervezik folytatni a szervizúton, azon elférne, bár akkor nem tudom, hogy fognak a teherautók és kamionok behajtani...
Kedvencem a buszmegálló, amit szinte nem lehet gyalog elhagyni. Pedig vannak itt gyalogosok...
A szomszédos Uniotech csomagolástechnika műszaki vezetője voltam 2008-2014-ig, nem változott semmi azóta sem, csak több a "dobozépület" az út mellett.
-
Balázs Z.
aktív tag
Jó eséllyel nem fog változni sajnos ott semmi, még egy 20 éve dolgoztam az akkor megkezdett kialakítású ipari parkban az ezred utcában, kb. a mi cégünk létezett még csak arra, és minden ugyanolyan volt. Az egész ipari parkot, Auchanostul, mindenestül teljesen az autós közlekedésre építve hozták létre annó az ezredfordulón, se akarat, se hely, semmi nincs ott bármilyen gyalogos infrastruktúra kialakítására.
Na igen.
Hely egyébként lenne, a Lidl-ig megy jelenleg a kerékpárút, ezt majd egyszer tervezik folytatni a szervizúton, azon elférne, bár akkor nem tudom, hogy fognak a teherautók és kamionok behajtani...
Kedvencem a buszmegálló, amit szinte nem lehet gyalog elhagyni. Pedig vannak itt gyalogosok...
-
Hintalow
senior tag
Ezt nem értem, miért ne menne...?
Én egyébként budapesten születtem, 44 éves koromig ott is laktam, soha nem történt olyan, hogy egy ilyen röhejes úthibát ne javított volna ki az illetékes. Ott van a jarokelo.hu, pont az ilyen esetekre specializálódva, 50 feletti ügyet jelentettem az elmúlt tizenvalahány évben, és ebből több, mint negyven oldódott meg. Ez a működő város, az összedolgozó rendszerek miatt lehetséges, úgy látszik, itt "vidéken" még nem tart ott a tudomány, hogy a lakók érdekeit szolgálja a tőlük beszedett pénzből működő önkormányzat.
Jó eséllyel nem fog változni sajnos ott semmi, még egy 20 éve dolgoztam az akkor megkezdett kialakítású ipari parkban az ezred utcában, kb. a mi cégünk létezett még csak arra, és minden ugyanolyan volt. Az egész ipari parkot, Auchanostul, mindenestül teljesen az autós közlekedésre építve hozták létre annó az ezredfordulón, se akarat, se hely, semmi nincs ott bármilyen gyalogos infrastruktúra kialakítására.
-
Balázs Z.
aktív tag
Rendben, csak egy ötlet volt. Itt vidéken simán felajánljuk önzetlenül a segítségünket egymásnak, megértem, hogy Budapest környékén ez nem megy.
Ezt nem értem, miért ne menne...?
Én egyébként budapesten születtem, 44 éves koromig ott is laktam, soha nem történt olyan, hogy egy ilyen röhejes úthibát ne javított volna ki az illetékes. Ott van a jarokelo.hu, pont az ilyen esetekre specializálódva, 50 feletti ügyet jelentettem az elmúlt tizenvalahány évben, és ebből több, mint negyven oldódott meg. Ez a működő város, az összedolgozó rendszerek miatt lehetséges, úgy látszik, itt "vidéken" még nem tart ott a tudomány, hogy a lakók érdekeit szolgálja a tőlük beszedett pénzből működő önkormányzat.
-
jeni
félisten
Szia! Ez nem megoldás, hanem életveszély. Télen, délután 5-6 körül, a fél méter széles útpadkán a 90-nel haladó autók és mellett csúszkáljak 100+ méteren keresztül a latyakban a sötétben, miután felmásztam egy két méter magas, 45°-os partfalon a hóban? Nem csak júniusi délelőtt létezik. Egy februári reggel, egy októberi este hasonlóan életveszélyes.
Egyáltalán - szégyen, hogy 2026-ban, Európában, a Dunakeszi bevételeihez több milliárdnyi befizetéssel hozzájáruló Dunakeszi Déli ipari park közepén, ahova emberek százai járnak nap mint nap dolgozni, és ezreket kiszolgálni a munkájukkal, középkori állapotok között kell kúsznia annak, aki nem autóval jár.
Sajnos a munkáltató az úr és nem a munkavállaló. Nem szép, hogy ezt leirtam. De ha nem találnak megoldást erre akkor a munkavállalónak kell ehhez alkalmazkodnia vagy váltania. Esetleg nagyon jóban kell lenni azokkal a munkavállalókkal (kollegákkal) akik kocsival járnak dolgozni.
-
kisharsany
aktív tag
Ez nem működik, mivel a vonat- és buszközlekedés ritka és kötött, pontosan kell indulnom, nem várhatom a kollégéktól, hogy hozzám alkalmazkodva induljanak el, ráadásul abszurd az egész, hogy egy száz méteres hibás útszakasz miatt ilyen szívességeket kelljen kérnem.
Nem azért fizetjük az adót, hogy normalizáljuk az ilyen megalázó helyzeteket.
Kerékpárral egyébként, mert azzal járok, ha épp nincs vihar vagy hó vagy jég, át lehet kelni a tavon, csakhogy a víz felszíne alatt néhol 10-20 cm mély, meredek falú kátyúk rejtőznek. Én kitanultam, hová nem szabad menni, de a tóra rálátó kollégák már több kerékpáros pofáraesésről, vízbe merülésről számoltak be.
Rendben, csak egy ötlet volt. Itt vidéken simán felajánljuk önzetlenül a segítségünket egymásnak, megértem, hogy Budapest környékén ez nem megy.
-
Balázs Z.
aktív tag
Addig oké, hogy a másik irányba mennek ki, de biztosan van olyan, aki jobbra megy utána a LIDL felé. Amikor ilyen vizek állnak ott, biztos lenne valaki aki szívesen elvisz egy darabon.
Ez nem működik, mivel a vonat- és buszközlekedés ritka és kötött, pontosan kell indulnom, nem várhatom a kollégéktól, hogy hozzám alkalmazkodva induljanak el, ráadásul abszurd az egész, hogy egy száz méteres hibás útszakasz miatt ilyen szívességeket kelljen kérnem.
Nem azért fizetjük az adót, hogy normalizáljuk az ilyen megalázó helyzeteket.
Kerékpárral egyébként, mert azzal járok, ha épp nincs vihar vagy hó vagy jég, át lehet kelni a tavon, csakhogy a víz felszíne alatt néhol 10-20 cm mély, meredek falú kátyúk rejtőznek. Én kitanultam, hová nem szabad menni, de a tóra rálátó kollégák már több kerékpáros pofáraesésről, vízbe merülésről számoltak be.
-
Balázs Z.
aktív tag
Persze. Voltak tárgyalni az önkormányzatnál több szomszéd cég vezetőjével együtt (nyilván nem csak ebben a témában, pl. buszmegállót se képes biztosítani itt senki, napi kb. 3 busz jár hülye időpontban az Auchan és Dunakeszi központ között, a 104-es BKK busz végigmegy az úton, de nincs megállója kilométereken keresztül... stb).
Őket is lepattintották. -
Balázs Z.
aktív tag
Szia
A megoldás erre,hogy a tavaska előtt felmész a pici dombra és az útszélén elsétálsz az úticélod irányába. Kerékpárral könnyebb a haladás , kivéve ha dombra fel kell tolnod. Esetleg teszel egy kis kitérőt. Sajnos addig mig az önkormányzat erre nem kötelezhető,addig marad a munkáltató általi javaslat a kollegák biztosítása a munkába jövet-menet illetően.Szia! Ez nem megoldás, hanem életveszély. Télen, délután 5-6 körül, a fél méter széles útpadkán a 90-nel haladó autók és mellett csúszkáljak 100+ méteren keresztül a latyakban a sötétben, miután felmásztam egy két méter magas, 45°-os partfalon a hóban? Nem csak júniusi délelőtt létezik. Egy februári reggel, egy októberi este hasonlóan életveszélyes.
Egyáltalán - szégyen, hogy 2026-ban, Európában, a Dunakeszi bevételeihez több milliárdnyi befizetéssel hozzájáruló Dunakeszi Déli ipari park közepén, ahova emberek százai járnak nap mint nap dolgozni, és ezreket kiszolgálni a munkájukkal, középkori állapotok között kell kúsznia annak, aki nem autóval jár.
-
jeni
félisten
Munkahelyem egy töltésen futó, 90-es sebességel használható, járda nélküli út (Dunakeszi, Pallag utca) melletti szervizútról közelíthető meg.
A szervizutat eső esetén elönti a víz kb. 20 cm magasságban, így gyalogosan nem járható, csak akkor tudom megközelíteni/elhagyni a munkahelyet, ha felmászom a töltésre, a 90 km/h feletti sebességgel elhaladó autók mellett megyek ~100 métert, majd a meredek, sokszor vizes töltésoldalon lemászom.Mindez kiküszöbölhető lenne, ha autóval járnék, azonban nem járok autóval, sajnos nincs és nem is lesz jogosítványom. Kerékpárral is problémás az átkelés a "tavon".
"Megértjük a felgyülemlett csapadékvíz miatti észrevételeit, hiszen a megálló víz valóban nehezíti a biztonságos közlekedést. Fontos megjegyezni, hogy az érintett útszakasz az ipari park gazdasági övezetéhez tartozó szervizút, ahol a hatályos szabályozás szerint gyalogos járda kiépítése nem előírás. Egyetértünk abban, hogy a jelenlegi állapot megoldást igényel. A kialakult helyzet hátterében az áll, hogy az érintett útszakasz a terület mélypontja, így a csapadékvíz-elvezetés jelenlegi hiánya miatt minden esővíz itt gyűlik össze. Hivatalunk számára kiemelten fontos a lakosok biztonsága és komfortérzete, ezért mindent megteszünk a mielőbbi megnyugtató megoldás megvalósításáért."Sajnos a helyzet az itt dolgozók szerint 10+ éve nem változik, ezért az önkormányzat ígérgetésében nem érdemes bízni.

Szia
A megoldás erre,hogy a tavaska előtt felmész a pici dombra és az útszélén elsétálsz az úticélod irányába. Kerékpárral könnyebb a haladás , kivéve ha dombra fel kell tolnod. Esetleg teszel egy kis kitérőt. Sajnos addig mig az önkormányzat erre nem kötelezhető,addig marad a munkáltató általi javaslat a kollegák biztosítása a munkába jövet-menet illetően. -
kisharsany
aktív tag
Kocsival mindenki a másik irányba megy, mivel arrafelé aszfaltozott az út, errefelé meg kátyús-sóderes. Itt lehet megnézni.
Addig oké, hogy a másik irányba mennek ki, de biztosan van olyan, aki jobbra megy utána a LIDL felé. Amikor ilyen vizek állnak ott, biztos lenne valaki aki szívesen elvisz egy darabon.
-
f4lcon
addikt

a céged nem kíván semmit tenni az ügy érdekében? őket kérdezted? hátha nyitottak lennének rá
-
t72killer
titán
Amerre eddig nekem illetékességem van/volt, sehol nem volt vészes a dolog.
Kis faluban pl. kell fizetni lakóépület után is, mert semmi ipar nincs nagyon, amiből ilyen jellegű bevétele lenne.
Nagyobb város kertvárosi részén műhely után akkor is fizetni kell, ha nincs vállalkozás oda jelentve. (Cserébe a garázs után nem kell, szóval műhelye természetesen senkinek nincs, csak garázsa)
Újpesten lakóépületen túl mindenre fizetni kell, garázs, sufni, etc.
, igen, közben több települést átnéztem, a legdrágább valami 40eFt volt elég közel már a Balatonhoz, ha reálértékben nem nő, ez azért belefér (teljesen átlagos UK házam után fizetek évi 2k FONTOT!
).Nettó kíváncsiság, vajon mennyit fizet a "csúcskategória" ebben, a saját stéges balatonparti kégli
? -
Balázs Z.
aktív tag
Szia! Amíg nem születik megoldás, nincs egy kollégád akivel egyszerre végeztek és átvisz kocsival legalább ezen a szakaszon?
Kocsival mindenki a másik irányba megy, mivel arrafelé aszfaltozott az út, errefelé meg kátyús-sóderes. Itt lehet megnézni.
-
kisharsany
aktív tag

Szia! Amíg nem születik megoldás, nincs egy kollégád akivel egyszerre végeztek és átvisz kocsival legalább ezen a szakaszon?
-
Balázs Z.
aktív tag

-
razorbenke92
őstag
Ingatlanadó kérdés: tervben van nálunk a Mo.-ra hazaköltözés, és meglepődve látom, hogy a korábbi otthoni életemből csak hallomásból ismert (balatoni nyaralótulajok baja) adónem elég sok helyen megjelent.
Nagykanizsán pl találtam egy ILYET.
Ebben a kivételeknél van egy megnyugtató tétel: "a természetes személy tulajdonos lakás építménye, feltéve, hogy az nem üzleti célt szolgál. " - ez akkor végülis azt jelenti, hogy lakáscélra vett ház esetén mégsincs ilyen sarc, és más településeknél is ilyesmit kell keresnem? A környékbeli falvakban már olyanokat találok, hogyha ott vagy bejelentett lakos (pár évig még nem lennék), akkor is csak kedvezmény jár, nem teljes adómentesség.Amerre eddig nekem illetékességem van/volt, sehol nem volt vészes a dolog.
Kis faluban pl. kell fizetni lakóépület után is, mert semmi ipar nincs nagyon, amiből ilyen jellegű bevétele lenne.
Nagyobb város kertvárosi részén műhely után akkor is fizetni kell, ha nincs vállalkozás oda jelentve. (Cserébe a garázs után nem kell, szóval műhelye természetesen senkinek nincs, csak garázsa)
Újpesten lakóépületen túl mindenre fizetni kell, garázs, sufni, etc. -
Feketelaszlo
senior tag
Üdv,
Szintén ingatlanjog, de bonyolultabb. Adott egy ingatlanmaffia ügy - a lényeg anélkül, hogy túl mélyen alámerülnék a részletekben:
-Eladó 2024-ben aláírt egy 50% osztatlan közös tulajdon eladást, de a vételárat nem kapta meg
-Eladó polgári peres eljárásban próbálta érvényteleníteni a szerződést valamint rendőrségi feljelentést tett nagy kárt okozó csalás miatt
-A törvényszék felfüggesztette a pert a rendőrségi nyomozás végéig. Rendőrség kimondta, hogy nem tud csalást megállapítani, mert a felek készpénzben számoltak el és szóban kötött háttéralkukra hivatkoznak melyekről nem készült vizsgálható dokumentum, s ezekre tanú sincs
-Most újra a törvényszéknél pattog a labda, de ott a csalók nyilván 3 az 1 ellen összefogva azt vallották, hogy a készpénz átadás megtörtént (a szerződést ellenjegyző ügyvéd kibújt a felelősség alól, csupán a vevő jóhiszeműségét próbálta bizonygatni)
-Az eladó időközben ráadásul elhunytItt most elsősorban nyilván nem a megoldást keresem, hanem azt, hogy van-e ajánlás olyan ügyvédre aki sikerrel foglalkozik ilyen bonyolultabb színlelt szerződésekkel, ingatlanjoggal. Vagy esetleg épp a büntetőjogi részében van-e olyan javaslat amivel érdemben újra lehet nyitni a nyomozást.
-
t72killer
titán
Ingatlanadó kérdés: tervben van nálunk a Mo.-ra hazaköltözés, és meglepődve látom, hogy a korábbi otthoni életemből csak hallomásból ismert (balatoni nyaralótulajok baja) adónem elég sok helyen megjelent.
Nagykanizsán pl találtam egy ILYET.
Ebben a kivételeknél van egy megnyugtató tétel: "a természetes személy tulajdonos lakás építménye, feltéve, hogy az nem üzleti célt szolgál. " - ez akkor végülis azt jelenti, hogy lakáscélra vett ház esetén mégsincs ilyen sarc, és más településeknél is ilyesmit kell keresnem? A környékbeli falvakban már olyanokat találok, hogyha ott vagy bejelentett lakos (pár évig még nem lennék), akkor is csak kedvezmény jár, nem teljes adómentesség. -
rgranc
aktív tag
DAP-ban (ha van olyanod) akkor lehet digitalisan alairni PDF-et.
Kitoltod a Word doksit es a nyomtatasnal PDF-et valasztod.
Bejelentkezel, feltotltod, alairod, elkuldod a NAV-nak.Köszönöm mindkettőtöknek, az AI is ezt javasolta, de nem bízok benne annyira, hogy elsőre elhiggyem, ám így ez már megnyugtató
-
jerry311
nagyúr
Sziasztok,
ma kaptam egy hivatalos levelet a NAVtól "Végzés nyilatkozattételre felhívás szerződéses kapcsolatban állótól" címmel, egy csepeli számtech bolttal kapcsolatban, akiknél a NAV a a 2023. december 1. - 2023. december 31. közötti időszakra rendelt el razziát vagy mi, és most nekem 8 napon belül nyilatkoznom kellene arról, hogy a 2013. december 8-án ~5ezer forint értékű ventillátort hogyan rendeltem, hogyan kaptam meg, hogy kaptam meg a számlát, t*k*mtudjami...
Hogyan tudom a tekintetes adóhivatal tudomására hozni, hogy így két és fél év után a t*k*m se emlékszik rá, egyrészt én 8 napon belül nem leszek otthon, hogy megpróbáljam előkeresni az ötezer forintos ventillátor számláját, másrészt meg próbálok visszaemlékezni, de fogalmam sincs, hogy kiszállították-e vagy elmentem érte, főleg, hogy számlát hogy kaptam??? Le lehet valahogy pattintani őket az összeg pitiánerségére hivatkozva, hogy már nem emlékszem?Másrészt kaptam egy word dokumentumot, amit a kitöltés mellett alá is kellene írnom, most még én keresgéljem, hogy itt külföldön hol tudom kinyomtatni, hogy aláírjam, aztán befényképezzem?

/r.
DAP-ban (ha van olyanod) akkor lehet digitalisan alairni PDF-et.
Kitoltod a Word doksit es a nyomtatasnal PDF-et valasztod.
Bejelentkezel, feltotltod, alairod, elkuldod a NAV-nak. -
f4lcon
addikt
Sziasztok,
ma kaptam egy hivatalos levelet a NAVtól "Végzés nyilatkozattételre felhívás szerződéses kapcsolatban állótól" címmel, egy csepeli számtech bolttal kapcsolatban, akiknél a NAV a a 2023. december 1. - 2023. december 31. közötti időszakra rendelt el razziát vagy mi, és most nekem 8 napon belül nyilatkoznom kellene arról, hogy a 2013. december 8-án ~5ezer forint értékű ventillátort hogyan rendeltem, hogyan kaptam meg, hogy kaptam meg a számlát, t*k*mtudjami...
Hogyan tudom a tekintetes adóhivatal tudomására hozni, hogy így két és fél év után a t*k*m se emlékszik rá, egyrészt én 8 napon belül nem leszek otthon, hogy megpróbáljam előkeresni az ötezer forintos ventillátor számláját, másrészt meg próbálok visszaemlékezni, de fogalmam sincs, hogy kiszállították-e vagy elmentem érte, főleg, hogy számlát hogy kaptam??? Le lehet valahogy pattintani őket az összeg pitiánerségére hivatkozva, hogy már nem emlékszem?Másrészt kaptam egy word dokumentumot, amit a kitöltés mellett alá is kellene írnom, most még én keresgéljem, hogy itt külföldön hol tudom kinyomtatni, hogy aláírjam, aztán befényképezzem?

/r.
nyugodtan nyilatkozhatsz úgy, hogy nem emlékszel semmire.
-
jerry311
nagyúr
Sziasztok,
édesapám és édesanyám még 90ben épített egy házat. Mikor ők összejöttek, anyám ágáról 2 gyerek jött a kapcsolatba, apáméról 1 korábbi kapcsolatokból, majd lettem én a közös gyerek. Tehát 3 féltestvérem van. Édesapám meghalt 2000 elején, az ő fia külföldön lakik. Nagyon régóta (+30 éve) nem tartották már a kapcsolatot apámmal és így senkivel sem a családból (én sem ismerem, apám temetésén sem volt jelen), a hagyatéki tárgyalásra is ügyvéddel kellett megkeresteni, mert senki nem tudta a rokoni körből merre él. Édesanyám pedig tavaly év elején hunyt el.
Halála előtt jelentősebb felújítás ment végbe a házon, amiben anyagilag nem volt semmilyen hozzájárulása a féltestvéremnek.
Azon gondolkodunk a 2 féltestvéremmel (anyai ágról), hogy eladnánk a házat. De ezt jelentősen megnehezíti, hogy továbbra sem tudunk semmit az apai ági féltestvérről.
Kérdéseim a következők:
- van-e valamilyen eljárás arra, hogy amennyiben eladásra kerülne a ház, akkor a testvérnek ne legyen beleszólása? Van-e "elévülési" tényező? Vagy ennyi idő alatt és az érdeklődés hiánya miatt meg tud szűnni a tulajdonrésze a házban?
- ha mégis kellene az ő beleegyezése: milyen úton kéne elkezdeni keresni? Közösségi oldalak kilőve, ott már próbálkoztam.Elég bonyolult, de köszönöm szépen előre is a válaszokat!
Az első és legfontosabb kérdés: van tulajdonjoga?
Ha igen...
A tulajdonjog nem évül el csak úgy. Nem tudom, hogy ebben az esetben a elidegenítés mennyire működhet.
A tulajdonosoknak elővásárlási joguk van.
Ha nem lehet felkutatni, vagy sikertelen, akkor szerintem működik a hirdetményes megoldás is. Közjegyző, Magyar Közlöny, vagy önkormányzat, azt nem vágom valamelyik kihirdeti. Röviden és tömören: kirakják a faliújságra vagy a közlönybe és ha 30-60 napon belül nem jelentkezik, akkor el lehet adni.
Nyilván a tulajdonjoga nem szűnt meg, tehát az eladásból származó bevétel megfelelő része megilleti, ezt később szerintem kérheti (az is lehet hogy kamatostul).Ha mindkét hagyatéki végzés jogerős és azok alapján nincs tulajdonjoga, akkor beleszólása sincs, hogy mit csináltok az ingatlannal.
Ha BP-en vagytok, akkor ajánlom Orsit.
Nekünk segített egy hasonló helyzetű ingatlan tulajdonjogi rendezésében és eladásában. -
rgranc
aktív tag
Sziasztok,

/r.
-
run4fun
tag
Sziasztok,
édesapám és édesanyám még 90ben épített egy házat. Mikor ők összejöttek, anyám ágáról 2 gyerek jött a kapcsolatba, apáméról 1 korábbi kapcsolatokból, majd lettem én a közös gyerek. Tehát 3 féltestvérem van. Édesapám meghalt 2000 elején, az ő fia külföldön lakik. Nagyon régóta (+30 éve) nem tartották már a kapcsolatot apámmal és így senkivel sem a családból (én sem ismerem, apám temetésén sem volt jelen), a hagyatéki tárgyalásra is ügyvéddel kellett megkeresteni, mert senki nem tudta a rokoni körből merre él. Édesanyám pedig tavaly év elején hunyt el.
Halála előtt jelentősebb felújítás ment végbe a házon, amiben anyagilag nem volt semmilyen hozzájárulása a féltestvéremnek.
Azon gondolkodunk a 2 féltestvéremmel (anyai ágról), hogy eladnánk a házat. De ezt jelentősen megnehezíti, hogy továbbra sem tudunk semmit az apai ági féltestvérről.
Kérdéseim a következők:
- van-e valamilyen eljárás arra, hogy amennyiben eladásra kerülne a ház, akkor a testvérnek ne legyen beleszólása? Van-e "elévülési" tényező? Vagy ennyi idő alatt és az érdeklődés hiánya miatt meg tud szűnni a tulajdonrésze a házban?
- ha mégis kellene az ő beleegyezése: milyen úton kéne elkezdeni keresni? Közösségi oldalak kilőve, ott már próbálkoztam.Elég bonyolult, de köszönöm szépen előre is a válaszokat!
-
mentor_4
tag
Üdv.
Én ezt úgy csináltam, mikor nem voltam elégedett a körzeti fogorvosommal, hogy elmentem egy másik fogorvoshoz és megkérdeztem, hogy van-e lehetőség, hogy Ő legyen a TB támogatott fogorvosom.
Azt mondta persze, intézi az átkérést.
Azóta oda járok.én is így csináltam
-
envagyok
veterán
Üdv.
Fogászati kezelés Tartózkodási hellyel TB támogatással lehetséges?
Tavaly elköltöztem a szüleimtől és állandóra átjelentkeztem az új lakhelyemre, de az itteni fogorvossal nem vagyok elégedett.
Én az állandó lakcím mellé Tartózkodási helyként visszajelentkeztem a szüleimhez, hogy ott elmehessek a bevált fogorvoshoz!
Ma voltam és a doki elkérte a kezelés árát, azt mondta, hogy Ő az állandó lakhelyet nézi.
Ideiglenes tartózkodási helyre nem jár a díjmentes ellátás?(bocs ha rossz topik)
De jár.
Te döntöd el, melyik címedhez rendelt háziorvoshoz/fogorvoshoz jársz, de csak 1-1 lehet.
A szakrendelőkve viszont mindkét címed alapján mehetsz. -
s7evcsenko
addikt
Üdv.
Tavaly elköltöztem a szüleimtől és állandóra átjelentkeztem az új lakhelyemre, de az itteni fogorvossal nem vagyok elégedett.
Én az állandó lakcím mellé Tartózkodási helyként visszajelentkeztem a szüleimhez, hogy ott elmehessek a bevált fogorvoshoz!
Ma voltam és a doki elkérte a kezelés árát, azt mondta, hogy Ő az állandó lakhelyet nézi.
Ideiglenes tartózkodási helyre nem jár a díjmentes ellátás?(bocs ha rossz topik)
Üdv.
Én ezt úgy csináltam, mikor nem voltam elégedett a körzeti fogorvosommal, hogy elmentem egy másik fogorvoshoz és megkérdeztem, hogy van-e lehetőség, hogy Ő legyen a TB támogatott fogorvosom.
Azt mondta persze, intézi az átkérést.
Azóta oda járok. -
vacs
veterán
Üdv.
-
f4lcon
addikt
vagy csak veszel egy ágvágót, és a kerítés vonalában elnyírod a fát függőlegesen.
-
fila
senior tag
A mondat első és második fele között semmilyen összefüggés nincs, abból, hogy a fa x éves, még nem következik, hogy a zavarás is évek óta fennáll (lásd még a jó példát, amit írtak, hogy előnevelt fát ültetett valaki). Közölni kell a jegyzővel, hogy a zavarás most állt be, amikorra a fa akkorára nőtt, amekkora most.
Birtokvédelmet a jegyzőtől 1évtől nem régebbi zavarás, birtoksértés esetén lehet kérni, a képen látható fák ettől idősebbnek tűnnek, ezért csak bírósághoz fordulhat.
Ez ilyen nem akarok dolgozni vele válasz volt szerintem, így erős gyanúm, hogy amennyiben egy birtokvédelmi eljárást indítasz, nem csak levélben érdeklődsz, még a fentiek megemlítésével is kidobott összeg lesz az a 3 (vagy mennyi) ezer forint.
szóval akkor birtokvédelmi eljárást indíthatok a jegyzőnél, de sok esély nincs rá...
esetleg érdemesebb lenne egy ügyvéddel megfogalmaztatnom a beadványt? nagyobb úgy az esély, hogy történik valami?
mennyiért segítenek szerinted ebben? (jöhet privi is) -
Atomantiii
addikt
A mondat első és második fele között semmilyen összefüggés nincs, abból, hogy a fa x éves, még nem következik, hogy a zavarás is évek óta fennáll (lásd még a jó példát, amit írtak, hogy előnevelt fát ültetett valaki). Közölni kell a jegyzővel, hogy a zavarás most állt be, amikorra a fa akkorára nőtt, amekkora most.
Birtokvédelmet a jegyzőtől 1évtől nem régebbi zavarás, birtoksértés esetén lehet kérni, a képen látható fák ettől idősebbnek tűnnek, ezért csak bírósághoz fordulhat.
Ez ilyen nem akarok dolgozni vele válasz volt szerintem, így erős gyanúm, hogy amennyiben egy birtokvédelmi eljárást indítasz, nem csak levélben érdeklődsz, még a fentiek megemlítésével is kidobott összeg lesz az a 3 (vagy mennyi) ezer forint.
Online ingyen van nem (e-papír vagy hogy hívják)?
-
asdf_
veterán
-
Atomantiii
addikt
A jegyző valószínűleg jobban tudja mint mi, itt is úgy tűnik, hogy ugyanaz a helyzet mint nálunk, hogy egyszerűbb nem foglalkozni a dologgal.
Kérhetsz birtokvédelmi eljárást bárki ellen csak a pontos adatok kellenek hozzá, hogy ki ellen, címe, valószínűleg helyrajzi szám is kell. Leírhatod a tényállást, hivatkozhatsz paragrafusokra stb. Csatolhatsz képeket stb. Ezt beadhatod online és (elvileg) a hivatalban a jegyzőhöz kerül amire válaszolnia kell. Ha minden adat megvan akkor értesíti az ellenérdekű felet, hogy van egy ilyen és várja a bizonyítékokat stb. De ettől függetlenül simán lerázhat itt is akár.
-
fila
senior tag
köszönöm, ezt akkor ezt írhatom a jegyzőnek?
-
Jorus
nagyúr
Ez valóban furcsán hangzik, mert pl. egy ismerősöm nemrégiben vett két nagyobb koros fát, amik nyilvánvalóan nem néznek ki 1 évesnek, mert eleve 4-5 évesen hozták ki és amikor elültették alapból 3 méter felett volt a magasságuk. (Náluk nem volt ilyen szomszéd-probléma, nem telekhatár közelébe lettek ültetve.)
-
Đusty
addikt
-
asdf_
veterán
Sziasztok!
Vidéken lakom, és vitába keveredtem az egyik idősebb szomszédommal gyümölcsfa telepítés miatt.
Nekem is van 26 db fám, ezek a szomszédoktól kellő távolságra vannak ültetve, +2 méter.
Viszont a szomszédom a kerítéstől 0,5-1 méter távolságra ültetett pár fát, ezek már 2-5 évesek, és most kezdenek zavaróak lenni, az egyik több méteren keresztül árnyékolja a szőlőmet, illetve sok ág már át is nyúlik az én portámra.
Jeleztem neki a problémát, de nem szándékozik változtatni rajta.
Kértem a helyi jegyző álláspontját ebben az ügyben, melyre ezt a választ kaptam:"országos, mindenhol kötelező távolságszabály,vagy helyi rendelet nincs, a bírói gyakorlat szerint 1 méteren belül gyümölcsfát ültetni lehet jogsértő, ha a szomszédos telek használatát szükségtelenül zavarja. (árnyékol, átnyúlik, kárt okoz, stb.) Ezt a Ptk.5:23. §-a (szomszédjogi szabályok) írja elő, de Önnek kell bizonyítani, hogy a szükségtelen zavarás olyan mértékű, amit nem köteles eltűrni. Birtokvédelmet a jegyzőtől 1évtől nem régebbi zavarás, birtoksértés esetén lehet kérni, a képen látható fák ettől idősebbnek tűnnek, ezért csak bírósághoz fordulhat. A benyúló ágakat Ön is eltávolíthatja, ha ezt a szomszéd írásbeli felszólítás ellenére sem teszi meg, de aránytalanul nagy kárt nem okozhat. "
Van valaki, aki tud más javaslatot adni, minthogy forduljak bírósághoz?
Köszi
Filaa képen látható fák ettől idősebbnek tűnnek, ezért csak bírósághoz fordulhat.
Ez azért baromság, mert nem a fának kell 1 éven belülinek lennie, hanem a birtokháborításnak. Azaz ha tavaly még nem árnyékolt, de idén már igen, akkor ez az első év és a jegyző az illetékes.
-
fila
senior tag
Köztünk szólva szerintem nem sok esély van rá, hogy érdemben el is érj valamit.
De amúgy már meg sem lepődöm, hogy máshol sem foglalkoznak az ott lakó normál hétköznapi emberrel (csak a körben lévőkkel). Nálunk pl az a mondás, hogy nehogy már rájuk (mármint a hivatalra) haragudjon valaki.
Mondjuk ugyanez igaz a kormányhivatalnál is (legalábbis itt), nem az ő hatáskörük simán leráznak akárkit. Munkaidőben még dolgozzanak is, hova gondolok.
kb én is ezt gondolom, bíztam benne, hogy a jegyzőn keresztül lehet valamit elérni, hamár direktben nem ment a szomszéddal,
nem pereskedtem soha, nem is akarok -
Veron
addikt
Nem tudjátok véletlenül, hogy ügyvédi fizetési felszólítást elkészítéséért milyen összeget szoktal elkérni? Van itt valaki, aki tudna ebben segíteni?
Egyáltalán kell ehhez ügyvéd, vagy bárki, aki járatos jogban képes ilyet írni? Nyilván az a lényeg, hogy hatásos legyen és vissazfizessék az összeget.
Kösz! -
Atomantiii
addikt
Sziasztok!
Vidéken lakom, és vitába keveredtem az egyik idősebb szomszédommal gyümölcsfa telepítés miatt.
Nekem is van 26 db fám, ezek a szomszédoktól kellő távolságra vannak ültetve, +2 méter.
Viszont a szomszédom a kerítéstől 0,5-1 méter távolságra ültetett pár fát, ezek már 2-5 évesek, és most kezdenek zavaróak lenni, az egyik több méteren keresztül árnyékolja a szőlőmet, illetve sok ág már át is nyúlik az én portámra.
Kértem a helyi jegyző álláspontját ebben az ügyben, melyre ezt a választ kaptam:"országos, mindenhol kötelező távolságszabály,vagy helyi rendelet nincs, a bírói gyakorlat szerint 1 méteren belül gyümölcsfát ültetni lehet jogsértő, ha a szomszédos telek használatát szükségtelenül zavarja. (árnyékol, átnyúlik, kárt okoz, stb.) Ezt a Ptk.5:23. §-a (szomszédjogi szabályok) írja elő, de Önnek kell bizonyítani, hogy a szükségtelen zavarás olyan mértékű, amit nem köteles eltűrni. Birtokvédelmet a jegyzőtől 1évtől nem régebbi zavarás, birtoksértés esetén lehet kérni, a képen látható fák ettől idősebbnek tűnnek, ezért csak bírósághoz fordulhat. A benyúló ágakat Ön is eltávolíthatja, ha ezt a szomszéd írásbeli felszólítás ellenére sem teszi meg, de aránytalanul nagy kárt nem okozhat. "
Köszi
FilaKöztünk szólva szerintem nem sok esély van rá, hogy érdemben el is érj valamit.
De amúgy már meg sem lepődöm, hogy máshol sem foglalkoznak az ott lakó normál hétköznapi emberrel (csak a körben lévőkkel). Nálunk pl az a mondás, hogy nehogy már rájuk (mármint a hivatalra) haragudjon valaki.
Mondjuk ugyanez igaz a kormányhivatalnál is (legalábbis itt), nem az ő hatáskörük simán leráznak akárkit. Munkaidőben még dolgozzanak is, hova gondolok.
-
fila
senior tag
Sziasztok!
Köszi
Fila -
biker
nagyúr
Hát igen, én is tanultam jogi ismereteket, sőt, van családban jogász, de nem ezzel a területtel foglalkozott; még egyetemen se az ilyen esetekre készítik fel az embert, a dogmatika és írott jogszabály mellett, max néhány jogesetet lát az ember;
ha bele is áll valaki, kell hozzá egy rutin, egy gyakorlat, helyzetismeret, rámenősség, kitartás-megszállottság;
(a jó lakás,kert lutri és financiális kérdés is sajnos)és jól tudom, nem állhat mindenki mellett egy rendőr, a jog nem tud mindent lekövetni, ilyen hétköznapi piszlicsáré de tényleg lélekölő helyzetek gyakorlatilag szankcionálhatatlanok, esetleges, részleges elmarasztó ítélet, határozat, végzés is sok pénzbe, időbe telik.
Az érdekes kérdés, egy tulajdonoson keresztül meg lehet-e fogni a zavaró bérlőt. Lehet-e nyomást tenni a tulajra. Már ha legális,adózott-e a bérbeadási kontraktus.
Ezek a nyomorultak nálunk úgy csinálják, ha egész nap bekapcsolt goproval szaladgálnék magamon, akkor is ügyelnek, ne legyen nyílt fenyegetőzés, egyértelmű bizonyíték, akár csak szabálysértést kimerítő cselekedet. Az idegesítés-nyomasztás meg relatív fogalom.
Egy másfél évtizede egy normálisabb szomszéd birtokháb. ej-t végigcsinált egyik furával szemben: lefotóztam engedélyével a végzést; amin fogtam és csóváltam még s évekkel is utána a fejem olvasva, hogy még az a személy is kvázi hárított vagy "hát nem is tudom,én nem láttam" bizonytalan választ adott a hatóságnak, aki szintén sértett volt valaha a feljelentettek részéről;
lófing lett az egészből; nem marasztalták el a sötéteket, bukta az akkor is sok illetéket, ráfordított energiát. Pedig az az illető,aki akkor feljelentettek, azt elítélték - felfüggesztettre! - mert gereblyével vert meg egy fiatalt az udvarban, és már korábban is esett neki másoknak. Ahogy letelt a ff.,folytatta tovább,piti bosszúkkal,zavarásokkal.
Még egyszer, Sasad-Gazdagrét, alapvetően békés, kispolgári, kismunkás negyed. Volt. Nem gondoltam, az Etele-Fehérvári út környéke [és nem beszéltem no-go területekről most] egyszer idáig beszivárog, és elnézést, aki ott lakik,és nem vonatkozik rá a viselkedés; a lokál-rassizmusért.Sajnos az ilyenekkel csak úgy lehet csinálni, ahogy én a szomszéddal aki ideköltözött kb 1,5 éve.
kb 2 havonta tart bulit, de mivel hétvégén rendszeresen eltűnik, gondolom a társaságban vetésforgóban mindig máshol van buli. Ilyenkor néha bent már sok a füst, és az összes ablak bukóra, és döngetik a zenét (telekszomszéd, sorházak, ha falszomszéd lenne már nem élne)
szombatonként van buli, mi meg vasárnap hajnali 3kor kelünk mert megy a gyerek dolgozni a piacra.
kb egy hónapja még fél4kor ment a banzai, gyerek elment, épp kiengedtem a kutyát a kertbe pisilni, mikor hallom, hogy az egyik szobában valaki qrvára okádik, másik elkezd neki üvöltve magyarázni, "ne a sarokba okádjál meg bazmeg" és ahogy erősödik a hangja, gondolom jön a bejárat fele, és épp ki is nyitotta az ajtót, és még onnan is üvöltöt vissza hogy "a wc-be okádjál mon....."
én meg a sötétből 2méterről vissza hogy "te meg takarodjál vissza és fogd be ap ofád, mert szétba..om a szádat a baseball ütővel" és belerugtam a kerítésbeVisszatakarodott 2mp alatt, és csned lett, azóta nem volt buli.
Mondjuk nekem az alaphangerőm beteríti a szobát, ha elkezdek üvölteni, nem ez a 4 lakás hallja, hanem a másik két ház is (szóltak már mikor valakivel üvöltöztem onnan tudom)
na kiderül mikor lesz buli megint.Tippek:
"pár hónapja egy csütörtök éjjel 3 óráig ment a teljes hangerős vidámkodás"
reggel 6kor fel kell őket csengetni, megtanulják"volt,hogy nyugdíjas anyám tök normálisan szólt, ne lábodaveréssel szaladjanak a lépcsőn, a kb huszonéves csaj flegmán: miért, repüljek?"
gumilabda pattogtatás az ajtó előtt? közös terület, miét ne?25év panelben, 10év 16 lakásos 3 emeletesben, hidd el, amiken átmentünk...
Dunaharaszti volt a 16 lakásos, mi legalul, saját kertrésszel, felül erkélyek. felső átlós szomszéd mindig erkélyen cigizett. most a füstöt hagyjuk, el kell tűrni sajnos. De elkezdte a kertbe pöckölni a csiikkeket, szóltunk 2x, harmadikra 3 hétig szedtük, és bedobáltuk egyik nap az összeset a postaládába.
befejezteSajnos ez a "ki a nagyobb paraszt" játék. gusztustalan, de nem te kezdted, ez nyugtasson.
Index fórumon van jó topik erre

-
pigsty
aktív tag
Hát igen, én is tanultam jogi ismereteket, sőt, van családban jogász, de nem ezzel a területtel foglalkozott; még egyetemen se az ilyen esetekre készítik fel az embert, a dogmatika és írott jogszabály mellett, max néhány jogesetet lát az ember;
ha bele is áll valaki, kell hozzá egy rutin, egy gyakorlat, helyzetismeret, rámenősség, kitartás-megszállottság;
(a jó lakás,kert lutri és financiális kérdés is sajnos)és jól tudom, nem állhat mindenki mellett egy rendőr, a jog nem tud mindent lekövetni, ilyen hétköznapi piszlicsáré de tényleg lélekölő helyzetek gyakorlatilag szankcionálhatatlanok, esetleges, részleges elmarasztó ítélet, határozat, végzés is sok pénzbe, időbe telik.
Az érdekes kérdés, egy tulajdonoson keresztül meg lehet-e fogni a zavaró bérlőt. Lehet-e nyomást tenni a tulajra. Már ha legális,adózott-e a bérbeadási kontraktus.
Ezek a nyomorultak nálunk úgy csinálják, ha egész nap bekapcsolt goproval szaladgálnék magamon, akkor is ügyelnek, ne legyen nyílt fenyegetőzés, egyértelmű bizonyíték, akár csak szabálysértést kimerítő cselekedet. Az idegesítés-nyomasztás meg relatív fogalom.
Egy másfél évtizede egy normálisabb szomszéd birtokháb. ej-t végigcsinált egyik furával szemben: lefotóztam engedélyével a végzést; amin fogtam és csóváltam még s évekkel is utána a fejem olvasva, hogy még az a személy is kvázi hárított vagy "hát nem is tudom,én nem láttam" bizonytalan választ adott a hatóságnak, aki szintén sértett volt valaha a feljelentettek részéről;
lófing lett az egészből; nem marasztalták el a sötéteket, bukta az akkor is sok illetéket, ráfordított energiát. Pedig az az illető,aki akkor feljelentettek, azt elítélték - felfüggesztettre! - mert gereblyével vert meg egy fiatalt az udvarban, és már korábban is esett neki másoknak. Ahogy letelt a ff.,folytatta tovább,piti bosszúkkal,zavarásokkal.
Még egyszer, Sasad-Gazdagrét, alapvetően békés, kispolgári, kismunkás negyed. Volt. Nem gondoltam, az Etele-Fehérvári út környéke [és nem beszéltem no-go területekről most] egyszer idáig beszivárog, és elnézést, aki ott lakik,és nem vonatkozik rá a viselkedés; a lokál-rassizmusért. -
kisharsany
aktív tag
Üdv,
kis társasházi kisregény, sorry, ha ide nem fér be; igen, keresek új lakást/ lakókocsit/sátort egy nyugodtabb helyhez
Van legális út megtudni, adott lakást kiadó ember hol lakik,valami elérhetőséget hozzá? Közösképviselő? Ő se tudja állítólag. Felszólítás, birtokháborítás miatt bevonnánk ,(felszólítanánk a jogellenes állapot befejezésére, mondja fel a szerződést bérlőkkel stb) mint tulajt. Vagy mit lehet legális, etikus eszközökkel tenni a lentiek esetében?
Anyámmal lakom, így max 2 tanú áll szembe min. 2 tanúval,nem együttműködő a többi lakó.
Lehet, a hsz-em már több energiát égetett el,mint amit az egész ér, jogi úton legalábbis, mert az új Társasházi tv. nem lett jobb szerintem,kevesebb konkrétum, definiálás, szemben több gumiparagrafus, nyitva hagyott kérdés,talán ex-lex helyzet is. A kerületi jogforrások is többnyire semmit nem érnek, legyen az fapusztítás, kutyatartás kérdése stb.Sajnos birka a lakóközösség, semmi SZMSZ,semmi nincs, (ami 12 lakásos társasház esetén jegyzőgyanús dolog??) pletykagyártásban,közellenség gyártásban, néha fenyegetőzésben merül ki az itteni jogérvényesítés. KK szerint új szmsz nagyon időigényes, nehéz munka, ezért nem akarja megcsinálni, mondta ezt kb egy évtizede......leváltani sosem sikerült gyanús túlárazások, kötelességszegés ellenére sem [talán egy 198X évekbeli SZMSZ van,de csak egy szomszédházbelinek van meg,fénymásolva-több ház van egy telken.]
Lehet-e bármilyen jogi úton kötelezni a felső szomszédot, valami hangszigetelés, szőnyeget rakjon fel legalább? Akár feles költségbe is beszállnánk. Az ép. vasbeton szerkezete sem segít sokat, az tény. Érdemes heti szinten feljelenteni,ha szép szó nem segít, elköltözik, szankcionálják? Ki lehet dobni, ha feltűnően zavaró? És ha "határeset" a zavarás mértéke?
Más, hasonló ügyek miatt egyszer voltak a kerületi birtokháb. osztályon, ha egy éven belüli tartamú a jogsértés, de kiábrándító volt a válasz, ráerősítve, mintha a hivatalnokok nem akarnának dolgozni, adófizetőkért, holott tudom, ez árnyaltabb.Kis társasházban felénk tulaj ígérete ellenére hangos,zavaró bérlők költöztek. Elvileg két egyetemista korú csaj,de elég gyakran jönnek (teljes erőből szaladva éjszaka is a hálószobám falával határos beton lépcsőn), van hogy egész este kopogós cipővel mászkálnak egy kis szobában órákig.
Eddigi szomszédoknál nem volt ez gond, ezeknél minden beszéd lehallatszik, tényleg ordítva beszélnek, a lépcsőházban is, nappal, éjjel 10-12 órakor is, röhögnek,mint a tehén, szállnak a faszomozások, falon át tisztán érthetően. (Budai kertvárosi járás, XI.ker, eddig ez nem volt népszokás erre.)Van valami fiú, róla nem tudunk semmit, postaládán sincs kinn a neve, nem tudjuk, be van-e jelentve ide, fél éve ordibálós, dobálós veszekedés volt, az egyik lány teljesen bebugyolálva, zokogva, arcát takarva, ránk se nézve az ajtóban, ment el esős időben este. A zokogást felvettem, dehát kevés bizonyítéknak.
Majd fél óra múlva másik nő hazaért felénk, ment a nagy röhögés. Mekkora barátok lehetnek, tényleg vicces szétverni valakit.....az a fura,ezek után is járkál fel ez a fickó.pár hónapja egy csütörtök éjjel 3 óráig ment a teljes hangerős vidámkodás, zajongás. Én meg a balek, nappal dolgozom, standard 8 és fél órásban, plusz utazás.
Hívtunk rendőrt, nagy nehezen kijöttek, becsöngettek hozzájuk (hozzánk be se jöttek, hogy úgymond tettenérjék őket, hallják,amit mi), erre nemes egyszerűséggel nem nyitottak ajtót a rendőrnek, akik fél perc után elmentek, még hozzánk se csöngettek be,csak mobilon hívtak vissza.hm, ezek után én is tehetem ezt, ha rám hívnak rendőrt,egyszerűen nem veszem tudomásul,így nem is érhet szankció?
Fél óra múlva felmentem, nekem kinyílt az ajtó,, erre ártatlan arccal mondják, biztos lentről (tőlünk) jött a zaj....
volt,hogy nyugdíjas anyám tök normálisan szólt, ne lábodaveréssel szaladjanak a lépcsőn, a kb huszonéves csaj flegmán: miért, repüljek?
A lányverő barátja is közel fenyegetően vissza szólt ugyanígy anyámnak.
[ez is fura szokás utóbbi 15+ évben, mindenki lélekszakadva szalad, bárhol, ha lépcsőt lát,l.metrók mozgólépcsői, ha pont elment a szerelvény,akkor is.Fura, én egy túra bakancsban tudok tempósan úgy menni, magas sem hallom a talpamat ugyanott.Járás technika is]Volt,hogy anyám látta, a 2 m magas fickó mögött láthatóan leszegett fejjel, megtörten ment, ilyenkor nem értem, hol a nagy feminizmus, női öntudat.
Milyen női összetartás, hogy ezek után nem sokkal együtt vihognak, mint a majom? Fura.Tudom, tyúkper, tipikus minden második házban hétköznapi eset...de zavaró,sírás határán vagyok.Születésem óta itt élek, egyre durvábbak,hangosabbak az emberek. Na ez tipikusan olyan terület,amin a mostani kétharmados felhatalmazás se fog hamar segíteni, szvsz......az emberek fejében hány generáció alatt,milyen demokráciával raksz rendet? Az is jó kérdés, ilyen embereket miért nem nézik ki másutt, munkahelyen, más társaságban? Régen számított még, tahókat nem fogadnak be közösségekbe.
+bónusz kérdés: van egy másik,erőszakos önkorm-i bérlő.
Ki lehet tiltani a közös osztatlan tulajdonú kertből, annak az ablakunk alá eső részéről?
Úgy viselkedik, mintha teljes jogú tulaj lenne, kutyát szarat, dobálja virágágyásba, meg járdára a csikket, lefoglal és leül, bármire, amit kirakunk a kertbe.
És folyamatosan figyeli az ablakunk. Durva, naponta 3-6 alkalommal le föl járkál. Az a baj, itt se állna senki mellénk, szopják a f.szát,mert másokkal olyan udvarias,csevegős.Vagy lehet megfelelő számú tulaj-i jóváhagyással valami kerítést zárható kapuval építeni, ahova pl csak a kertre néző lakások tulajai kapnának kulcsot, s a bérlő,ki lenne zárva?
Tudom, necces,bonyolult, több a leves, mint hús szitu, de ... olyanok voltak, ha nyáron locsoltam, a bérlő fenyegetett, ne csináljam, elzárta a vizet,letépte a slagot a csapról stb, becsmérlő dolgokat mondott. Most erre mire rendőrt hívok...vagy birtokháborítást indítok, hol lesz rá tanú,bizonyíték,elmarasztalás? Max állandóan kéznél levő mobil,felvevő üzemmódban segít valamennyit.de nem lehet nálam mindig könnygáz spré, önvédelmi eszköz, egy volt polgári városrészben.
Ezzel szemben érdekes, egy tulajdonos társ kvázi kiutált a kertből, földszinti, mint a kutyás bérlő; azt hiszi, csak az ő lakása tartozéka a kertrész. Meg akarja szabni,ki mit tehet, szerinte engedély köteles építmény 1 /2 négyzetméteres betonszegélyű virágágyás......
Köszönöm, aki végig olvasta

Ezért is lakok falun. Engem nem zavar ha valaki vasárnap nyírja a füvet, mindenki dolgozik, ha ekkor fér bele ekkor fér bele, jobb mintha tojna rá. Ellenben összetartó a közösség, mindenki köszön és beszélget mindenkivel, ha kell segítünk valamit a másik házánál és nem az megy mint pár km-el arrébb a megyeszékhelyen és az eliteknek épült kisvárosban, hogy rendszeresek a feljelentések amiért átlóg a szomszédba a 80 évvel azelőtt is ott álló fa egyik ága... de persze folyamatosan épülnek az új házak a 200 nm-es telkekre, hogy legalább egymás szájában lehessen mindenki.
-
biker
nagyúr
Üdv,
kis társasházi kisregény, sorry, ha ide nem fér be; igen, keresek új lakást/ lakókocsit/sátort egy nyugodtabb helyhez
Van legális út megtudni, adott lakást kiadó ember hol lakik,valami elérhetőséget hozzá? Közösképviselő? Ő se tudja állítólag. Felszólítás, birtokháborítás miatt bevonnánk ,(felszólítanánk a jogellenes állapot befejezésére, mondja fel a szerződést bérlőkkel stb) mint tulajt. Vagy mit lehet legális, etikus eszközökkel tenni a lentiek esetében?
Anyámmal lakom, így max 2 tanú áll szembe min. 2 tanúval,nem együttműködő a többi lakó.
Lehet, a hsz-em már több energiát égetett el,mint amit az egész ér, jogi úton legalábbis, mert az új Társasházi tv. nem lett jobb szerintem,kevesebb konkrétum, definiálás, szemben több gumiparagrafus, nyitva hagyott kérdés,talán ex-lex helyzet is. A kerületi jogforrások is többnyire semmit nem érnek, legyen az fapusztítás, kutyatartás kérdése stb.Sajnos birka a lakóközösség, semmi SZMSZ,semmi nincs, (ami 12 lakásos társasház esetén jegyzőgyanús dolog??) pletykagyártásban,közellenség gyártásban, néha fenyegetőzésben merül ki az itteni jogérvényesítés. KK szerint új szmsz nagyon időigényes, nehéz munka, ezért nem akarja megcsinálni, mondta ezt kb egy évtizede......leváltani sosem sikerült gyanús túlárazások, kötelességszegés ellenére sem [talán egy 198X évekbeli SZMSZ van,de csak egy szomszédházbelinek van meg,fénymásolva-több ház van egy telken.]
Lehet-e bármilyen jogi úton kötelezni a felső szomszédot, valami hangszigetelés, szőnyeget rakjon fel legalább? Akár feles költségbe is beszállnánk. Az ép. vasbeton szerkezete sem segít sokat, az tény. Érdemes heti szinten feljelenteni,ha szép szó nem segít, elköltözik, szankcionálják? Ki lehet dobni, ha feltűnően zavaró? És ha "határeset" a zavarás mértéke?
Más, hasonló ügyek miatt egyszer voltak a kerületi birtokháb. osztályon, ha egy éven belüli tartamú a jogsértés, de kiábrándító volt a válasz, ráerősítve, mintha a hivatalnokok nem akarnának dolgozni, adófizetőkért, holott tudom, ez árnyaltabb.Kis társasházban felénk tulaj ígérete ellenére hangos,zavaró bérlők költöztek. Elvileg két egyetemista korú csaj,de elég gyakran jönnek (teljes erőből szaladva éjszaka is a hálószobám falával határos beton lépcsőn), van hogy egész este kopogós cipővel mászkálnak egy kis szobában órákig.
Eddigi szomszédoknál nem volt ez gond, ezeknél minden beszéd lehallatszik, tényleg ordítva beszélnek, a lépcsőházban is, nappal, éjjel 10-12 órakor is, röhögnek,mint a tehén, szállnak a faszomozások, falon át tisztán érthetően. (Budai kertvárosi járás, XI.ker, eddig ez nem volt népszokás erre.)Van valami fiú, róla nem tudunk semmit, postaládán sincs kinn a neve, nem tudjuk, be van-e jelentve ide, fél éve ordibálós, dobálós veszekedés volt, az egyik lány teljesen bebugyolálva, zokogva, arcát takarva, ránk se nézve az ajtóban, ment el esős időben este. A zokogást felvettem, dehát kevés bizonyítéknak.
Majd fél óra múlva másik nő hazaért felénk, ment a nagy röhögés. Mekkora barátok lehetnek, tényleg vicces szétverni valakit.....az a fura,ezek után is járkál fel ez a fickó.pár hónapja egy csütörtök éjjel 3 óráig ment a teljes hangerős vidámkodás, zajongás. Én meg a balek, nappal dolgozom, standard 8 és fél órásban, plusz utazás.
Hívtunk rendőrt, nagy nehezen kijöttek, becsöngettek hozzájuk (hozzánk be se jöttek, hogy úgymond tettenérjék őket, hallják,amit mi), erre nemes egyszerűséggel nem nyitottak ajtót a rendőrnek, akik fél perc után elmentek, még hozzánk se csöngettek be,csak mobilon hívtak vissza.hm, ezek után én is tehetem ezt, ha rám hívnak rendőrt,egyszerűen nem veszem tudomásul,így nem is érhet szankció?
Fél óra múlva felmentem, nekem kinyílt az ajtó,, erre ártatlan arccal mondják, biztos lentről (tőlünk) jött a zaj....
volt,hogy nyugdíjas anyám tök normálisan szólt, ne lábodaveréssel szaladjanak a lépcsőn, a kb huszonéves csaj flegmán: miért, repüljek?
[ez is fura szokás utóbbi 15+ évben, mindenki lélekszakadva szalad, bárhol, ha lépcsőt lát,l.metrók mozgólépcsői, ha pont elment a szerelvény,akkor is.Fura, én egy túra bakancsban tudok tempósan úgy menni, magas sem hallom a talpamat ugyanott.Járás technika is]Volt,hogy anyám látta, a 2 m magas fickó mögött láthatóan leszegett fejjel, megtörten ment, ilyenkor nem értem, hol a nagy feminizmus, női öntudat.
Milyen női összetartás, hogy ezek után nem sokkal együtt vihognak, mint a majom? Fura.Tudom, tyúkper, tipikus minden második házban hétköznapi eset...de zavaró,sírás határán vagyok.Születésem óta itt élek, egyre durvábbak,hangosabbak az emberek. Na ez tipikusan olyan terület,amin a mostani kétharmados felhatalmazás se fog hamar segíteni, szvsz......az emberek fejében hány generáció alatt,milyen demokráciával raksz rendet? Az is jó kérdés, ilyen embereket miért nem nézik ki másutt, munkahelyen, más társaságban? Régen számított még, tahókat nem fogadnak be közösségekbe.
Ki lehet tiltani a közös osztatlan tulajdonú kertből, annak az ablakunk alá eső részéről?
Úgy viselkedik, mintha teljes jogú tulaj lenne, kutyát szarat, dobálja virágágyásba, meg járdára a csikket, lefoglal és leül, bármire, amit kirakunk a kertbe.
És folyamatosan figyeli az ablakunk. Durva, naponta 3-6 alkalommal le föl járkál. Az a baj, itt se állna senki mellénk, szopják a f.szát,mert másokkal olyan udvarias,csevegős.Vagy lehet megfelelő számú tulaj-i jóváhagyással valami kerítést zárható kapuval építeni, ahova pl csak a kertre néző lakások tulajai kapnának kulcsot, s a bérlő,ki lenne zárva?
Tudom, necces,bonyolult, több a leves, mint hús szitu, de ... olyanok voltak, ha nyáron locsoltam, a bérlő fenyegetett, ne csináljam, elzárta a vizet,letépte a slagot a csapról stb, becsmérlő dolgokat mondott. Most erre mire rendőrt hívok...vagy birtokháborítást indítok, hol lesz rá tanú,bizonyíték,elmarasztalás? Max állandóan kéznél levő mobil,felvevő üzemmódban segít valamennyit.de nem lehet nálam mindig könnygáz spré, önvédelmi eszköz, egy volt polgári városrészben.
Ezzel szemben érdekes, egy tulajdonos társ kvázi kiutált a kertből, földszinti, mint a kutyás bérlő; azt hiszi, csak az ő lakása tartozéka a kertrész. Meg akarja szabni,ki mit tehet, szerinte engedély köteles építmény 1 /2 négyzetméteres betonszegélyű virágágyás......

egyszerűbb költözni, mint 5 évig pereskedni, és szórni a pénzt
-
pigsty
aktív tag
Üdv,

-
f4lcon
addikt
Sziasztok,
Munkahelyemen az eddigi fő tevékenység megszűnése miatt csoportos létszámleépítés történt, amiből kimaradtam. Mivel a jelenlegi munkaköröm nekem is megszűnik, új munkakört ajánlottak fel, amit elutasítottam (más jellegű munka, kevesebb fizetés), majd kicsivel később felajánlottak egy másik munkakört is, de az számomra hasonlóan hátrányos lenne, mint időbeosztás mint bérezés tekinetében ezt sem szeretném elfogadni. 15+ éve vagyok alkalmazásban. Ha nem fogadom el ezt a felajánlott pozíciót sem mire számíthatok, felmodás és végkielégítés tekintetében?
Köszönöm, ha segítetek.tudomásom szerint ha nem fogadsz el semmit, akkor felmondanak majd neked*.
a felmondás jogalapja adott ([link])
ha volt kollektív szerződés, akkor abban szabályozva van, mennyi a végkielégítés, ha nincs, akkor 15 év után jellemzően 4-5 hónapnyi bér jár. (nem néztem utána, de mintha 3 évente járna 1 hónap, ez rémlik) meg a standard felmondási időn túl még legalább egy hónap plusz felmondási idő, ami alól fel fognak menteni (nem dolgoztatják le veled, hiszen megszűnt a munkaköröd) így azt is kifizetik. ez a végkielégítésen felül jár, nem összevontan. ha eléd tolnak egy közös megegyezést, akkor csak úgy írd alá, ha ennél még JOBB feltételek vannak benne. különben meg várd meg, míg felmondanak.
te magadtól szerintem ne mondj fel, sok dolgot elveszítesz, például a végkielégítéshez való jogod.
*egy átlagos cég nyilván arra játszik, hogy te magadtól mondj fel, nekik az lesz a legolcsóbb. a következő logikus (pénz takarékos) lépés a részükről a közös megegyezés, amiben a törvényinél kevesebb illetmény lesz benne. a kölcsönös megegyezésben az a szép, hogy elméletben BÁRMIBEN meg lehet egyezni, sokkal többen is, mint amit a törvény előír, meg sokkal kevesebben is.
illetve igyekezhetnek majd olyan ajánlatot tenni, ami ugyan neked nem elég jó, de a törvényt csak az érdekli, ha neked konkrétan hátrányos (például alacsonyabb fizetés) -> elméleti példa, de felajánlhatják az új munkakört, amire te eddig nemet mondtál, vagy nemet akartál mondani, de a jelenleginél magasabb fizetéssel. és ha ezt nem akarod majd elfogadni, és úgy rúgnak ki, akkor se jár semmi. de ez már tényleg pusztán elmélet.nem ismerem a céged, nem tudom mennyire akarnak genyózni veled.
-
Omegared
csendes tag
Sziasztok,
Munkahelyemen az eddigi fő tevékenység megszűnése miatt csoportos létszámleépítés történt, amiből kimaradtam. Mivel a jelenlegi munkaköröm nekem is megszűnik, új munkakört ajánlottak fel, amit elutasítottam (más jellegű munka, kevesebb fizetés), majd kicsivel később felajánlottak egy másik munkakört is, de az számomra hasonlóan hátrányos lenne, mint időbeosztás mint bérezés tekinetében ezt sem szeretném elfogadni. 15+ éve vagyok alkalmazásban. Ha nem fogadom el ezt a felajánlott pozíciót sem mire számíthatok, felmodás és végkielégítés tekintetében?
Köszönöm, ha segítetek. -
4ron
senior tag
Szia!
Valószínűleg azért van így kitöltve, mert a 91. napos igazolással felvette a bérszámfejtés az adókedvezményt, de a születés után vagy te nem adtad be az új igénylőt, vagy csak nem foglalkoztak vele év közben, így a kedvezményezett adatai (ami magzat esetén még nem volt feltölthető) nem lettek frissítve.
A várandósság vége abban a sajnálatos helyzetben jelentős, amikor magzat jogán igénybe vett kedvezmény megszűnik, de gyermek jogán már nem lehet a kedvezményt igényelni.
A várandóssági jogosultság végének így számodra adóügyi jelentősége nincs, de egyébként a pontos születési dátum a beírandó a zöld mezőbe.
A feleségednél az alap állapoton lévő kép érthető, de a kitöltés utáni hibáról nem adtál meg részleteket, így nehéz tanácsot adni.Igen, erre nagy esély van, pedig le kellett adnom az igazolást a gyerek születése után, tehát biztosan megvolt nekik minden információ.
A feleségemnél valóban kimaradt az új hibakód, de lehetséges, hogy nem is kell feltölteni azokat a mezőket, ha ő csak a 30 év alattiak adókedvezményét igényelte, ez nem egyértelmű számunkra. Ha beírom az adóazonosítót/eltartott nevét/születési helyét és idejét, akkor dobja fel a piros hibakódot:

Ez így teljesen ellentmondó információ, mert a 4-es kedvezménytípus a 30 év alatti anyák kedvezménye, azt nem kell korrigálni szerintem.Amúgy mi van akkor, ha ezeket a sárga hibakódos sorokat elrontjuk? Felhív a nap x hónap múlva, hogy nem lett jó a bevallás, korrigáljátok? Vagy büntetés?
-
razorbenke92
őstag
Sziasztok!
Adóbevallásban kérnék segítséget, mert hibaüzeneteket dobott fel, életemben először. 2025-ben született meg a kislányunk, neki köszönhetően igénybe tudtuk venni a családi adókedvezményt, pontosabban ezt én vettem igénybe.
Viszont amikor megkaptam az adóbevallást, nem volt kitöltve az adóazonosító jel / név / születési hely / születési idő (sárgával jelölve), valamint a "Gyermek után voltam családi pótlékra jogosult, vagy ilyen..." check box (kékkel jelölve), illetve még a Várandóssági jogosultság végénél is 2025.12.31. szerepelt (zölddel jelölve), miközben a gyerek 2025.08.09. született.
Módosítottam a bevallást az alábbi módon:
Aki már csinált ilyet, meg tudná erősíteni, hogy ez így megfelelő? A feleségem nem vett igénybe semmit, csak a 30 év alattiak adókedvezményét, tehát ezt a fentit teljes egészében én igényeltem meg.Köszi!
Szia!
Valószínűleg azért van így kitöltve, mert a 91. napos igazolással felvette a bérszámfejtés az adókedvezményt, de a születés után vagy te nem adtad be az új igénylőt, vagy csak nem foglalkoztak vele év közben, így a kedvezményezett adatai (ami magzat esetén még nem volt feltölthető) nem lettek frissítve.
A várandósság vége abban a sajnálatos helyzetben jelentős, amikor magzat jogán igénybe vett kedvezmény megszűnik, de gyermek jogán már nem lehet a kedvezményt igényelni.
A várandóssági jogosultság végének így számodra adóügyi jelentősége nincs, de egyébként a pontos születési dátum a beírandó a zöld mezőbe.
A feleségednél az alap állapoton lévő kép érthető, de a kitöltés utáni hibáról nem adtál meg részleteket, így nehéz tanácsot adni. -
envagyok
veterán
illetve még egy további kérdés, mert a feleségem adóbevallása is hibára futott: ő a 30 év alatti anyák adókedvezményét igényelte. Alapvetően csak az alsó hibaüzenet fogadta őt, de ha feltöltjük az adóazonosító jelet és a nevét, akkor viszont már hibára fut az űrlap.
Ez az adóbevallás mindig egy ilyen agyrém volt?
Az mi szja bevallásunkkal most egy órát szórakozott a könyvelő.
2 gyerek, egyik tartós beteg 2025 május óta, asszony gyed mellett dolgozik, a nőknfk júniustól variáltak valamit.
Halandó ember nem tudja ezt megcsinálni.
Pont írtam a mesterséges intelligencia topikba, hogy szerintem hamarosan ki fogja szorítani a könyvelőket. -
4ron
senior tag
Sziasztok!
Adóbevallásban kérnék segítséget, mert hibaüzeneteket dobott fel, életemben először. 2025-ben született meg a kislányunk, neki köszönhetően igénybe tudtuk venni a családi adókedvezményt, pontosabban ezt én vettem igénybe.
Viszont amikor megkaptam az adóbevallást, nem volt kitöltve az adóazonosító jel / név / születési hely / születési idő (sárgával jelölve), valamint a "Gyermek után voltam családi pótlékra jogosult, vagy ilyen..." check box (kékkel jelölve), illetve még a Várandóssági jogosultság végénél is 2025.12.31. szerepelt (zölddel jelölve), miközben a gyerek 2025.08.09. született.
Aki már csinált ilyet, meg tudná erősíteni, hogy ez így megfelelő? A feleségem nem vett igénybe semmit, csak a 30 év alattiak adókedvezményét, tehát ezt a fentit teljes egészében én igényeltem meg.Köszi!
illetve még egy további kérdés, mert a feleségem adóbevallása is hibára futott: ő a 30 év alatti anyák adókedvezményét igényelte. Alapvetően csak az alsó hibaüzenet fogadta őt, de ha feltöltjük az adóazonosító jelet és a nevét, akkor viszont már hibára fut az űrlap.
Ez az adóbevallás mindig egy ilyen agyrém volt?
-
4ron
senior tag
Sziasztok!
-
jerry311
nagyúr
Ha jol van beallitva az AI, akkor meg jo is lehet.
DE...
Az AI nem intelligencia, hanem statisztika. Jol kiszamolja a kerdes parametereit, majd a parameterek alapjan visszaad egy szoveget, ami a legnagyobb valoszinuseggel fedi a kerdes parametereit.
Ha rosszul kerdezel, akkor rossz valaszt kapsz. (garbage in - garbage out)
Rossz a kerdes, ha tul keves benne az informacio --> altalanossagban, feluletesen valaszol, kimarad(hat)nak fontos reszletek, stb.
Rossz a kerdes, ha tul sok benne az informacio es tema, mert ez esetben a kiszamolt parameterek tobb iranyba mutatnak, statisztikailag nem csucsosodik ki elegge, hogy mit is akarsz. -
envagyok
veterán
-
-Solt-
veterán
Sziasztok!
Bírósági végrehajtással kapcsolatos ügyekben is tudtok segíteni? Ha igen, akkor leírom a lényeget, ha nem akkor nem fárasztanám a társaságot...
Köszi előre is!
-
AssAssynn
addikt
14 napos elállás él ebben az esetben?
Jófogáson találtam egy céget, akik cserepet árulnak, emailben kommunikáltunk, leírtam mi kell, kaptam díjbekérőt, számlát, utaltam. Megjött a rendelés, de az egyik tétel nem jó, egy műanyag antennakivezető cserép. Ettől szeretnék elállni, visszakapni a pénzt. Megtehetem?
Megírom neki, visszaküldöm, ő meg nekem visszautal? -
lewenhaupt
csendes újonc
Igen, ez tiszta. Csak nem teljesen értem a határozatot, mert több dátum is szerepel benne:
“A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal *****részére 2026. február 6. napjától rokkantsági ellátást állapít meg.”
“A megállapított egészségi állapot kialakulásának időpontja: 2025. május 1.”
A kérelmet március elején adtam be, tehát elvileg a 6 hónap onnan visszamenőleg járna. De ezt a február 6-ot nem tudom hova tenni.
Igen alapvetően 2025. szeptember 1-től kellene kapnod.
Munkaviszony, táppénz, más keresőtevékenység nem volt az ezt követő időtartamban? -
maximilian4
addikt
Igen, ez tiszta. Csak nem teljesen értem a határozatot, mert több dátum is szerepel benne:
“A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal *****részére 2026. február 6. napjától rokkantsági ellátást állapít meg.”
“A megállapított egészségi állapot kialakulásának időpontja: 2025. május 1.”
A kérelmet március elején adtam be, tehát elvileg a 6 hónap onnan visszamenőleg járna. De ezt a február 6-ot nem tudom hova tenni.
-
biker
nagyúr
Sziasztok! A kérdésem a következő lenne: Rokkantsági ellátással kapcsolatos.
Megkaptam a komplex minősítésem: D kategória, 30%-os egészség és a jövedelmem alapján a maximum összeget kapom. Egyik vesém sem működik, hetente 3x4 órát dializálnak és vesetranszplantra várok.
A határozat szerint: “A megállapított egészségi állapot kialakulásának időpontja: 2025. május 1.”
A határozat szerint: “A rokkantsági ellátás a jogosultsági feltételek bekövetkezésének napjától, de legkorábban a kérelem
benyújtásának napját megelőző hatodik hónap első napjától állapítható meg.”
Akkor elvileg 6 hónapra visszamenőleg is jár az ellátás összege?igen, de a benyújtástól, tehát ha 04.01. beadod, akkor 2025.10.01-től visszamenőleg megkapod, nem máustól

-
maximilian4
addikt
Sziasztok! A kérdésem a következő lenne: Rokkantsági ellátással kapcsolatos.
Megkaptam a komplex minősítésem: D kategória, 30%-os egészség és a jövedelmem alapján a maximum összeget kapom. Egyik vesém sem működik, hetente 3x4 órát dializálnak és vesetranszplantra várok.
A határozat szerint: “A megállapított egészségi állapot kialakulásának időpontja: 2025. május 1.”
A határozat szerint: “A rokkantsági ellátás a jogosultsági feltételek bekövetkezésének napjától, de legkorábban a kérelem
benyújtásának napját megelőző hatodik hónap első napjától állapítható meg.”
Akkor elvileg 6 hónapra visszamenőleg is jár az ellátás összege? -
DrDobos
őstag
-
biker
nagyúr
Rosszul emlékeztem, az iphonera 2 év volt de januári és csak 36500ft volt a többi kedvezményre ment
a xiaomi 15t volt február közepen arra 3év garit adtak de az is kedvezményből jött le 105e ft
és igen ez van a hivatalos garijegyen -
DrDobos
őstag
-
f4lcon
addikt
Sziasztok!
Remélem még nem volt témában az alábbi. Cégre tervezek a következő 1-2 hétben mobiltelefont (iPhone) vásárolni, egész pontosan a Yettelnél. Ami miatt elgondolkodtam, hogy cégre vásárlás esetén 1 év garanciát követően nincs több jótállás, szemben a 3 évvel ami a magánszemélyeket megilleti. Ugyanakkor találtam az alábbi kormányrendeletet:151/2003. (IX. 22.) Kormány rendelet
Nem vagyok jogász, kérlek segítsetek: ennek megfelelően jól értem, hogy március 1-től akkor mégis a sávos jótállás - cégre vásárlás esétén - esetemben a mérvadó?
A rendelet végén ugyanakkor szerepel az, hogy a kiadástól számítva 60 nap múlva lép érvénybe. Ezt vajon mennyire szokták nézni?Köszönöm szépen a segítséget, szép napot!
ha mikro- kis és középvállalkozás vagy ÉS nem a telefon bérbeadásából élsz, akkor igen, azok a jogok illetnek meg, mint egy fogyasztót.
-
biker
nagyúr
Sziasztok!
Remélem még nem volt témában az alábbi. Cégre tervezek a következő 1-2 hétben mobiltelefont (iPhone) vásárolni, egész pontosan a Yettelnél. Ami miatt elgondolkodtam, hogy cégre vásárlás esetén 1 év garanciát követően nincs több jótállás, szemben a 3 évvel ami a magánszemélyeket megilleti. Ugyanakkor találtam az alábbi kormányrendeletet:151/2003. (IX. 22.) Kormány rendelet
Nem vagyok jogász, kérlek segítsetek: ennek megfelelően jól értem, hogy március 1-től akkor mégis a sávos jótállás - cégre vásárlás esétén - esetemben a mérvadó?
A rendelet végén ugyanakkor szerepel az, hogy a kiadástól számítva 60 nap múlva lép érvénybe. Ezt vajon mennyire szokták nézni?Köszönöm szépen a segítséget, szép napot!
egy hónapja vettem i17-et és 3 év garit kaptam, céges vásárlóként, Yettelnél
-
DrDobos
őstag
Sziasztok!
-
biker
nagyúr
Sajnos alvás javítására szedem, most abba a cipőbe vagyok ha nem veszem be nem tudok elaludni nélküle. Sajnos ez egy féle csapda is, elsőnek 0,25mg volt a kezdés, aztán jött a 0,5. 2 éve még el voltam "Vállalható szinten a 0,5mg SR mellet".
De az a baj hogy ha kialakul a Tolerancia akkor egyre több kell.
Nappal nem veszek be, meg vagyok nappal nélküle is. De mikor az esti alvás rész jön akkor vagyok abba a helyzetbe hogy kénytelen vagyok használni.
De persze nekem is az a bajom ( Hogy jövök le erről) ?
A Xanax remek szorongás oldó egy átmeneti időszakra, mélypont vagy trauma.
De nem feltétlen jó ötlet hosszú távon nagy adagat szedni.
Még ha el is kezdem csökkenteni és lerakom még az is lehet évek kérdése.
Pont ez a baj néha ha üres a szervezetem és nem veszem be, néha nappal is a semmiből rám tör a szorongás.
a xanax kizárólag rövid távú kezelésre való, mivel olyan fizikai függőséget okoz, hogy az ajánlott csökkentési dózis 1-2 hetente legfeljebb 10%-al csökkentett adag
veled meg hat éve szedetik (hagyják hogy szedd)
alvásra 5-6 féle remek gyógynövény készítmény van, de nem az elvonási tünetekre.
elsősorban elhagyni kellene, amihez viszont orvosi segítség kell, utána megnézni pl Javallat kapszulákból ashwaganda, vagy más nyugtató keverék -
carl18
addikt
Az 30/100db kiszerelésben kapható, 2x1 esetén is 15 nap a 30-as, írass fel 100-asat ha 3x1-et szednél, de őszintén, ha 6 éve szeded, már totál hatástalan lehet, nem ártana valami alternatív szer
nagyon gáz de ész nélkül adják a dokik
Az egy havit fel lehet íratni 1x100db de többet szerintem nem adnak kiSajnos alvás javítására szedem, most abba a cipőbe vagyok ha nem veszem be nem tudok elaludni nélküle. Sajnos ez egy féle csapda is, elsőnek 0,25mg volt a kezdés, aztán jött a 0,5. 2 éve még el voltam "Vállalható szinten a 0,5mg SR mellet".
De az a baj hogy ha kialakul a Tolerancia akkor egyre több kell.
Nappal nem veszek be, meg vagyok nappal nélküle is. De mikor az esti alvás rész jön akkor vagyok abba a helyzetbe hogy kénytelen vagyok használni.
De persze nekem is az a bajom ( Hogy jövök le erről) ?
A Xanax remek szorongás oldó egy átmeneti időszakra, mélypont vagy trauma.
De nem feltétlen jó ötlet hosszú távon nagy adagat szedni.
Még ha el is kezdem csökkenteni és lerakom még az is lehet évek kérdése.
Pont ez a baj néha ha üres a szervezetem és nem veszem be, néha nappal is a semmiből rám tör a szorongás.
-
biker
nagyúr
Ja elnézést lehet én voltam félre érthető!
Nekem semmi gondom azzal hogy havi 1X kell telefonálni és úgy írják ki a gyógyszert ez még belefér. Csak ez a 10 naponta telefonáljak oda gyógyszerért nekem nem jó.
Benzodianem (Xanax)
Csak úgy értem most 1 éves szakorvosi javaslat esetén ez a 36X telefonáljak oda 1 évbe szerintem (Túlzás) Mert én is tudom 1-3 havonta ha felkeresem őket bőven elég lenne neken és nem volna panaszom. De ez a 10 napos nekem nem igazán optimális.
Az 30/100db kiszerelésben kapható, 2x1 esetén is 15 nap a 30-as, írass fel 100-asat ha 3x1-et szednél, de őszintén, ha 6 éve szeded, már totál hatástalan lehet, nem ártana valami alternatív szer
nagyon gáz de ész nélkül adják a dokik
Az egy havit fel lehet íratni 1x100db de többet szerintem nem adnak ki -
carl18
addikt
Értem, hogy frusztrált vagy, de nem én hoztam a törvényt, jelenleg 90napnál hosszabb érvényességű receptet nem lehet kiadni, ezért 4x kell felhívnod a háziorvost.
Ezt leírtam, nem?
Sem nem lehet egy recepre egy éves adagot felírni, sem nem lehet egy évre előre receptet kiállítani
általános rutin a havi recept gyártás
a 10 napos nem normális.Amúgy meg nem tudni, milyen jellegű gyógyszer, ezért írtam extrém példát is, te meg felkapod a vizet rá. ne nekem hőbörögj, ha lehetséges
Ja elnézést lehet én voltam félre érthető!
Nekem semmi gondom azzal hogy havi 1X kell telefonálni és úgy írják ki a gyógyszert ez még belefér. Csak ez a 10 naponta telefonáljak oda gyógyszerért nekem nem jó.
Benzodianem (Xanax)
Csak úgy értem most 1 éves szakorvosi javaslat esetén ez a 36X telefonáljak oda 1 évbe szerintem (Túlzás) Mert én is tudom 1-3 havonta ha felkeresem őket bőven elég lenne neken és nem volna panaszom. De ez a 10 napos nekem nem igazán optimális.
-
biker
nagyúr
Bocs de én 6 éve szedem ezt a gyógyszert! 1 éves szakorvosi javaslat nem átmeneti kezelés hanem állandó. Ha most 10 naponta kell hívni őket írják fel ez 1 évbe 36X telefon vagy időpazarlás.
Nem is járok orvoshoz, csak ha gyógyszer kell.
Megnéztem a felhőbe és valahogy nem értem (Mi ez a korlát?)
Akkor inkább felhívom azt a helyet ahol felírták hogy nem tesznek eleget a szakorvosi javaslatnak. Ott mondták ha gyógyszer kell hívjam inkább őket...
Értem, hogy frusztrált vagy, de nem én hoztam a törvényt, jelenleg 90napnál hosszabb érvényességű receptet nem lehet kiadni, ezért 4x kell felhívnod a háziorvost.
Ezt leírtam, nem?
Sem nem lehet egy recepre egy éves adagot felírni, sem nem lehet egy évre előre receptet kiállítani
általános rutin a havi recept gyártás
a 10 napos nem normális.Amúgy meg nem tudni, milyen jellegű gyógyszer, ezért írtam extrém példát is, te meg felkapod a vizet rá. ne nekem hőbörögj, ha lehetséges
-
carl18
addikt
a leghosszabb amire lehet 3 hónap, addig érvényes a recept
de alap a havi recept, 3db felírva, és havonta kiváltod
a javaslat érvényessége nem jelenti azt, hogy előre megkaphatodÉs örülj a 10 napnak, mikor a gerincem miatt fentanyl tapaszt adtak, 3 naponta kellett menni érte, ünnepnapra előre egy receptet még kiadnak, de nem válthatod ki csak 3 naponta egyet, és abban a patikában ahova kérted az engedélyt
szerencsére egy hónap után megműtöttek, de előtte egy héttel abbhagytam, borzalmas volt 2 napig utána, soha többet
Bocs de én 6 éve szedem ezt a gyógyszert! 1 éves szakorvosi javaslat nem átmeneti kezelés hanem állandó. Ha most 10 naponta kell hívni őket írják fel ez 1 évbe 36X telefon vagy időpazarlás.
Nem is járok orvoshoz, csak ha gyógyszer kell.
Megnéztem a felhőbe és valahogy nem értem (Mi ez a korlát?)
Akkor inkább felhívom azt a helyet ahol felírták hogy nem tesznek eleget a szakorvosi javaslatnak. Ott mondták ha gyógyszer kell hívjam inkább őket...
-
biker
nagyúr
Üdv!
Érdeklődnék hogy ugyebár van pár gyógyszer amit nekem szakorvosi javaslatra felírtak 1 évre. Tegnap elmentem a házi orvoshoz ahol az aszisztensnek oda is adtam, felírta a gyógyszert de a felhőbe megnéztem ( 10 napra kaptam gyógyszer ellátást)
Szakorvosi javaslat 1 évre érvényes, Email címük nincs!
Ma reggel a gyógyszer íratás idő pontjába felhívtam az aszisztens csajt és kérdeztem miért csak 10 napra írták fel a gyógyszer?
Végül megkérdeztem akkor 10 naponta hívjam fel őket hogy írják fel a gyógyszerem?
Most 1 év esetén 36X Hívás és ( a lényeg hogy ne felejtsem el).
2026-ba most ilyenkor mit csináljak? Persze még benne van a Pakliba hogy a aszisztens ront és az orvossal még tudok beszélni személyesen talán , egy esélyt még ennek adok.
De úgy kíváncsi vagyok a magyarázatra hogy mi alapján nem lehet felírni 1 hónapra azokat a gyógyszereket amik a javaslaton rajta van?
Orvos 65 éves elmúlt 70 év körüli talán az aszisztens egy 40 körüli nő? Sok jót nem várhatok?
a leghosszabb amire lehet 3 hónap, addig érvényes a recept
de alap a havi recept, 3db felírva, és havonta kiváltod
a javaslat érvényessége nem jelenti azt, hogy előre megkaphatodÉs örülj a 10 napnak, mikor a gerincem miatt fentanyl tapaszt adtak, 3 naponta kellett menni érte, ünnepnapra előre egy receptet még kiadnak, de nem válthatod ki csak 3 naponta egyet, és abban a patikában ahova kérted az engedélyt
szerencsére egy hónap után megműtöttek, de előtte egy héttel abbhagytam, borzalmas volt 2 napig utána, soha többet
-
carl18
addikt
Üdv!
Érdeklődnék hogy ugyebár van pár gyógyszer amit nekem szakorvosi javaslatra felírtak 1 évre. Tegnap elmentem a házi orvoshoz ahol az aszisztensnek oda is adtam, felírta a gyógyszert de a felhőbe megnéztem ( 10 napra kaptam gyógyszer ellátást)
Szakorvosi javaslat 1 évre érvényes, Email címük nincs!
Ma reggel a gyógyszer íratás idő pontjába felhívtam az aszisztens csajt és kérdeztem miért csak 10 napra írták fel a gyógyszer?
Végül megkérdeztem akkor 10 naponta hívjam fel őket hogy írják fel a gyógyszerem?
Most 1 év esetén 36X Hívás és ( a lényeg hogy ne felejtsem el).
2026-ba most ilyenkor mit csináljak? Persze még benne van a Pakliba hogy a aszisztens ront és az orvossal még tudok beszélni személyesen talán , egy esélyt még ennek adok.
De úgy kíváncsi vagyok a magyarázatra hogy mi alapján nem lehet felírni 1 hónapra azokat a gyógyszereket amik a javaslaton rajta van?
Orvos 65 éves elmúlt 70 év körüli talán az aszisztens egy 40 körüli nő? Sok jót nem várhatok?
-
asdf_
veterán
Az lesz a gond ezzel, hogy egy adott időszakra átlagosan kell meglennie a csendháborításnak, két ajtónyitás nem fogja ezt összehozni.
De amúgy első évben jegyző, utána már csak burosag. -
f4lcon
addikt
-
Atomantiii
addikt
Sziasztok,
Lehet-e fordulni jegyzőhöz, ha társasház földszintjén lévő bolt:
- hajnali 5kor jön a furgon a kenyérrel, hangosan nyitja ki a bejáratot védő rácsot és elkezd pakolni hálószoba ablaka alatt
- rendes bejárari ajtó ahogy csapódik, annak zörejét annyiszor hallani amennyiszer mennek be vásárlókLehet érdeklődni a hivatalban mielőtt eljárást indít az ember?
Előre is köszönöm
Bemész a jegyzőhöz és megkérdezed. (De sok reményt nem fűznék hozzá, hogy foglalkoznak is érdemben vele. De ha igen úgy sincs meg 40 dB a zajforrás gondolom).
Engem pl nagyobb zajforrással is elhajtottak a búsba, persze mehetek ügyvéddel ha akarok a bíróságra de gondolhatod mennyi értelme van.
Új hozzászólás Aktív témák
-
28494 - 28401
28494 - 28401 28400 - 28301 28300 - 28201 28200 - 28101 28100 - 28001 28000 - 27901 27900 - 27801 27800 - 27701 27700 - 27601 27600 - 27501 27500 - 27401 27400 - 27301 27300 - 27201 27200 - 27101 27100 - 27001 27000 - 26901 26900 - 26801 26800 - 26701 26700 - 26601 26600 - 26501 26500 - 26401 26400 - 26301 26300 - 26201 26200 - 26101 26100 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Apple MacBook
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Apple asztali gépek
- Gyúrósok ide!
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Harmincegyedik rész
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hálózati / IP kamera
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- ÚJ FEKETE Surface Pro 10 Intel Core Ultra 5 135U 16GB 1000GB 1 év gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- AMD GAMING PC! Ryzen 3800X / RX 6750 XT/ 16GB DDR4 / 512GB NVMe / B550M AX!
- Gamer billentyűzetek /Asus/Akko/Monsgeek/Montech/Asus/SteelSeries/Ozone/Deltaco/DE/UK/Számlával!/
- Apple iPhone 14 128GB Starlight Használt 100% akkumulátorral
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

, igen, közben több települést átnéztem, a legdrágább valami 40eFt volt elég közel már a Balatonhoz, ha reálértékben nem nő, ez azért belefér (teljesen átlagos UK házam után fizetek évi 2k FONTOT!