- Milyen videókártyát?
- Androidos tablet topic
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gigabyte alaplap topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
hzcs
senior tag
-
hzcs
senior tag
sikerült elqrni
Lecseréltem a wifi drivert egy valószínűleg nem kompatibilisre, ezért a wifi része nem működik. A 169.254.255.1-en sem jön be, de mivel dhcp-n van a netkapcsolata, ezért a linksys routertől lekéri az ip-t, amit sem pingelni, sem ssh-n belépni nem lehet.
Még meg lehet menteni kábellel, vagy kuka? Egyébként világít a wlan led, de nem sugároz semmit. Ugye még nem kell kidobnom? -
hzcs
senior tag
na siker
Nekem 2 vagy 3x kellett restartolni, mire visszaállt a régi firmware.
Jelenleg:
Firmware Version 0.7.2 r2
Addon Version 0.9.3aA frissítési folyamat kb 2 percig tartott. De azt hittem, hogy levélnehezék lesz, mert nem tudom miért, de a fonera úgy lefagyasztotta a linksys routerem, hogy megpingelni se tudtam. De egy idő után helyreállt, és már ment is mindegyik. Sokkal több mindent tud így, csomagok telepítése is egyszerű, de sajna ami nekem kell, az nem működik, vagy csak én vagyok láma hozzá.
-
hzcs
senior tag
válasz
mandlisz #2989 üzenetére
ok köszi.
Honnan tudom meg, hogy végzett? Valamint azt írtad a 2. lépésben, hogy statikus ip, és meg van adva hogy milyen ip-t kell beírni, majd beállítani a FON_ADDON ssid-t. Utána connect to the internet. Ott már mehet a pppoe? Mert akkor megváltozik a router ip-je (a net felőli). -
mandlisz
csendes tag
Gondolom ugyanaz. Nálam a dobozán lévő stickeren FON2200A-van, de viszont a router alján FON2200.
Szerintem nyugodtan próbálkozz:[link]
Csak vigyázz nehogy így járj: "Gondoltam leírom nektek, hogy milyen kis rendesek a srácok a foneránál. naivan megpróbáltam kézzel frissíteni a software-t benne, de türelmetlen voltam, negyed óra elteltével kézzel restartoltam. a fonera (fon2200) szépen meghalt. a wifi lámpácskája fel sem villan és vezetéken sem lehet elérni. sok ötletet kiróbáltam a netről, végül írtam a fonos srácoknak egy levelet, hogy mi történt. ez 2 hete volt, most tartunk ott (2 levélváltás után), hogy küldenek egy másikat, ezt meg dobjam ki. és ők ajánlották fel, még kérni sem kellett. így kell szimpatikus szolgáltatást nyújtani. szerintem"
-
hzcs
senior tag
Holnap ha engedi az időm, akkor felteszem az addont a fonerára. Remélem összejön, és nem levélnehezékként fog tovább üzemelni
-
tideet
csendes tag
-
bnss
veterán
Akadt egy kis problémám, a Linksys WRT54GL által biztosított WiFi hálón keresztül megy minden, viszont a Fonera privát hálóján nem tudok netezni. Gondolom az a probléma, hogy a WRT54GL címét meg kell adnom DNS kiszolgálónak. A címek átirogatásán kívül van más lehetőségem?
-
bnss
veterán
Jelentem Pécs/Magyarország gazdagodott ismét egy Fonera HotSpottal.
-
amargo
addikt
-
zfarkas
senior tag
Megjött, AP regisztrálva!
-
tideet
csendes tag
Sziasztok megint!
Közben visszaolvastam a topikot, és a tavaly áprilisi hozzászólások közötttaláltam is megoldási javaslatokat. Ezeket ma kipróbálom, remélem sikerül beüzemelni.
üdv -
tideet
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Lehet, hogy már volt erről szó, de ez a rengeteg hozzászólás....
Ma érkezett meg a Fonerám, de nem tudom csatlakoztatni. Illetve csak félig, mert a saját hálózatot simán felismeri, csak a publikusat nem. A support csak azt írja, (illetve az az oldal, ahova automatikusan irányít), hogy húzzam ki a hálózati kábelt, meg biztos rosszul csatlakoztattam a kábeleket, de az biztos jó.
Tudtok segíteni? Légyszi úgy írjátok, hogy egy lány is megértse...Köszi
-
amargo
addikt
Sziasztok, rendeltem egy alap La Fonera-t, de csak utána vettem észre balga arccal, hogy 2euró hozzá az antenna, mivel már le is vonták a rendelés árát (ma rendeltem) gondolom nincs lehetőség a módosításra, vagy van?
Köszönöm a segítséget!
-
ludus
aktív tag
Na nyert valaki innen wifi-s képkeretet?
-
ACE-
addikt
Még három promo kód:
B754268568727602
B348718408464818
B876695639303344 -
ACE-
addikt
Újabb három promo kód:
B306448974296130
B592535657201137
B138597453514967 -
kalman1
csendes tag
Szeretném megkérdezni hogy a kedvezményes kodok a Fonera+ -ra is vonatkozik vagy csak a simára?
-
kaller1
veterán
Sziasztok.
Köszönöm a közzétett kódot,én is rendeltem egy csomagot.
Azt kérdezném,hogy a Expanded Use Number-t a paypal ellenőrzés befejezéséhez majd a banktól kapott számlaértesítőn keressem?
-
wwenigma
Jómunkásember
Küldjetek privit ha szeretnétek névre szóló promo-kódot!
-
sazabi
aktív tag
hi all
most rendeltem egy la fonerát meg lafontennát. thanx a kódokat
viszont a paypal érdekes volt..először levontak 1Ft-ot utána meg a maradék 3515öt.
kiváncsi vagyok mikorra ér ide a cucc.. -
hzcs
senior tag
és én is
-
ngabor2
nagyúr
B766471247639721
B496732299673059
B104299414637159 -
bnss
veterán
Üdv, elmélyültem kicsit a témában, megtetszett a FON. Viszont sajnálattal vettem észre, hogy PayPal-on lehet fizetni. A gond itt kezdődik, mivel nincs megfelelő bankkártyám a fizetéshez. Nem lehetséges egyéb módon fizetni?
-
varsza
tag
Szasztok!
Megjött a cucc, hihetetlen egy hét alatt. Múlt héten pénteken rendeltem és most csörgetett a UPC-s fazon. Este próba...Seriaszám stimmel FON2200A
-
HXY
addikt
Van egy free hotspot a környékemen.
Arra akarok csatlakozni a Fon routerrel.
Így akkor nem a wan port-ján keresztül kapja a netet, hanem wifin.Az így felszabadult wan portot talán lehetne használni netmegosztásra is, vagyis
ide dugnám be az sztali PC-met. Bár ez utóbbi funkciót nem biztos, hogy tudja.
Ebben örülnék, ha valaki megerősítene.(De pl.: a Linksys WRT54GL-emen a WAN portot dd-wrt alatt át lehetett állítani, és a fon is dd-wrt-n alapszik)
És úgy tudom, hogy a FreeWlan már 3 SSID-t tud kezelni:
1. ezen kapja a netet
És az elsőn kapott netet még kétfelé osztja:
2. MyPlace
3. FON_AP+egy kérdés, aki FreeWlan-t használ:
A mac klónozás csak a WAN résznél van, vagy a wifi mac-et is lehet klónozni? -
Rick4
félisten
-
HXY
addikt
Ezzel a FreeWLAN-nal már lehet Wifin kapni a netet?
És akkor az így felszabadult ethernet port-ba már be lehet dugni egy pc-t?
-
mandlisz
csendes tag
Sziasztok.Megosztanék veletek egy két gondolatot.
Szerettem volna freewlan adon-t installálni a La Fonera router(ecské)-re, de sajnos nem tudtam mivel a firmware-je 0.7.2 r3 volt/lett, hagytam hogy frissítse magát. Mindenféle trükköt találtam (pl. flash kábel) túl macerásak voltak, legalábbis nekem.
Íme egy nagyon egyszerű megoldás, garantálom hogy működik, négynél már működött:1. lépés:
#First make sure your router is not plugged into the internet.
#Next connect to the La Fonera (default MyPlace) and access http://192.168.10.1 /. Once logged in go to Advanced Options / Connect and insert 213.134.45.200 as IP, 255.255.255.0 as the subnet, 213.134.45.129 as the Gateway and DNS.
#Then save the La fonera and restart.It should revert the firmware back to 0.7.1 r1. *note some people said you may have to reboot the La Fonera a few times in order for this to work.
/nekem 0.7.1 r2 lett a firmware, de attól ugyanúgy működik a dolog/2.lépés:
# Call La Fonera’s management interface (~webinterface) (if connected via WLAN to MyPlace use IP 192.168.10.1, if connected via LAN use IP 169.254.255.1) and go to ‘Advanced’ and ‘Internet connection’. (You will have to log in as user ‘root’ with the password ‘admin’.)# Change the mode to ‘static IP’ and set the DNS server to 88.198.165.155 and the remaining settings according to your needs.
# Go now to ‘Public WiFi’ and change the signal name (~SSID) from FON_AP to FON_ADDON.
# Connect La Fonera to the Internet and reboot it. Now the SSH access will be enabled and the FreeWLAN add-ons will be installed automatically. This takes about 10 to 20 minutes. So please be patient and don’t touch La Fonera and don’t disconnect it from the Internet. After all is done, don’t forget to change the Internet connection settings (IP address, subnet mask, gateway & DNS server) once more to fit your needs.
Hát ennyi. Ez tuti hogy jó.
Elnézést az hogy a leírás nem magyar, utálok gépelni, meg amúgy is már a csöveseknek is van középfokú nyelvvizsgájuk. -
atexx
csendes tag
Még valami. Ha van valami ötletetek számomra , akkor szivesen venném ha leirnátok. Mégegyszer köszi.
-
atexx
csendes tag
szia. köszi az infot. Hát most letörtem egy kicsit
. Ez volt a reményem. Most egy kódolatlan jelet fogok a közelből egy usb s wifi vel. Valami Belkin a neve. De hol van jel hol nincs. Meg ha lekódolja akkor annyi. Akkor lehet hogy valami jel erősítőn kellene gondolkozzak.Na mindegy. Azért nagyon köszi hogy szántál rám pár percet. szia -
Rick4
félisten
itt a shopban tudod megrendelni, a megrendeléskor illessz be egy promókódot (itt van pár hozzászólással arrébb) és pár ojróért tied a cucc. egy bibi van. ha nincs vezetékes neted, akkor ezt nincs mire dugnod, ennek az a lényege, hogy az otthoni meglévő netet ezzel használod, és osztod olyan módon, hog yha valaki megáll a házad előtt, akkor ott belépve a saját regisztrált mailcímével- jelszavával meg tudja nézni a mailjeit. de ez csak 50-10 méteren belül működik, ugyanígy te is el tudsz menni más fonos emberkék házához netzeni. nagyjából ennyi.
-
atexx
csendes tag
válasz
kapcs-ford #1 üzenetére
Sziasztok fonerok.Most regiztem.Lenne egy két kérdésem hozzátok.Remélem segitetek. Ez a FON cucc nekem új. Nem vagyok egy nagy számitógép zseni, nekem minden héber ezen a nyelven.Épp csak kezelni tudom.Én Német o.ban dolgozom, ezért lenne szükségem a cuccra, de nem tudom itt jó lenne -e. ez nekem.Ahol lakom, ott nincs vezetékes net, vagyis nem lehet bekötni. Vodafonos vezetéknélküli meg egy kalap sz..t nem ér, és 60 euro a havidíja. kb 14 km-re van egy fon pont, néztem a térképen.Mit gondoltok, működne ?
Ja, és a cím, ahol meg lehetne rendelni, az is fontos lenne. Köszi ha segítetek. Atexx -
-
HXY
addikt
B903238527154822
B189484699360560
B420276080179415
B517189070594787
B362613261350893
B587659242476534
B936136621102625
B402277599280597
B655884738193357
B352636029182564
fon.shop.com -
ngabor2
nagyúr
azt lehet, hogy majd adok én. úgy döntöttem, hogy elég volt a mindenféle soft hack-ból, meg a "fele progi nincs meg linux alá, gondolkodni meg este nehéz" alapján összedobok egy rendkívül bonyolult cuccost (asszem kell hozzá 6 db alkatrész...), és aggyad neki.
megj.: több, mint 1 éves cuccokkal fogom csinálni, úgyhogy ezt már szabad törni. lehet, hogy egy újon is kipróbálom, de utána arra visszakerül/rákerül a freewlan. a másikra dd-wrt-t és sd-olvasót akarok pakolni.
-
Hülyesamu
csendes tag
Még három kód:
A209658840204041
B657234084577241
B498615188641616 -
Rick4
félisten
nos, röviden leírom, mi lett a freewlan-ra frissített fonerával. itthon megcsináltam, ma elvittem a cimborához. a szomszéd 8 megás netjét kapta eddig is, de csak ott ahol közel volt a két ablak, egy másik szobában már nem, kábelezés nem volt megoldható, viszont jó lett volna igénye a lakás másik szegletében is netezni. a fonera bedug, mire a notit bekapcsoltam, és a fonerához kapcsolódtam, már volt net, a fonera fel is kapcsolódott a másik wifi jelre, (nincs levédve) és teljesen jól nyomta a lakásban a netet. ugyan arra még nem jöttem rá, hogy az A/B/G szabványon hol tudok állítani, ill hogy tudom úgy beállítani a fonerát, hogy ne szakadozzon a noti és a fonera közötti kapcsolat, ( ez még a noti wifi driver problémája is lehet) de kb. 95%-ban jó volt minden, ráadásul sokkal több beállítási lehetőség van, érdemes kutakodni közöttük.. úgy néz ki a frissítés beváltja a hozzáfűzött reményeket..
-
ACE-
addikt
Újabb három promo kód:
B306448974296130
B592535657201137
B138597453514967 -
-
wwenigma
Jómunkásember
Nekem is az a firmware volt rajta, de ha lereseteled, meg kell nezni mi a gyári. Az pedig valszeg Kolofonium-mal "törhető" lesz.....
Csak elottet fel kell irni az ip-t, dns-szervert, meg a halozati maszkot, amit kapsz dhcp-val, mert direkt-ipre kell allitani, es oda kell kesobb a dns szerver ip. (először ugyebár a freewlan dns-re kell allitani, de olvass utana...
http://freewlan.info )
ha valaki akar irni logoutra, szoljon mar, mert akkor en nem csinalok.
mod: mi az az ipk csomag?
-
hzcs
senior tag
És az addon telepítése után lehet ipk csomagokat telepíteni a routerre?
-
hzcs
senior tag
válasz
wwenigma #2902 üzenetére
Sajna nekem már 0.7.2 r5 fw van a masinán. Van upgrade menü a gyárin, oda erőszakolhatom a 0.7.1 r1-et? Mert azt írják, az kell a freewlan telepítéséhez, vagy az én esetemben kábel, de azom nincs, és nem is vagyok elektronikai zseni.
* If your La Fonera's firmware version is below 0.7.1r1 go on with Upgrading La Fonera to FON's firmware version 0.7.1r1.
* If your La Fonera's firmware version is 0.7.1r1 go on with How to install the add-ons.
* If your La Fonera's firmware version is higher than 0.7.1r1 but lower than 0.7.2r1 go on with Enabling SSH access to la Fonera and installing the add-ons by using the Kolofonium hack.
* If your La Fonera's firmware version is 0.7.2r1 or higher you need a flash cable to gain SSH access to your La Fonera and to install the add-ons. Go on with Offline installation by using a flash cable. -
Ramius
őstag
fon ap regisztrálva
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ikea Eilif Paraván, asztali elválasztó
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Hordozható Gamer Számítógép / PC! HP Omen X 1000P / I7 7820HK / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest