Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
FireLord
aktív tag
milyen routert adnak? nekem eleve wifis netem van itthon egy bridgeről kapom a gépbe, ezt a routert közé lehet épiteni?
-
net84
őstag
nem tűnt fel esetleg valakinek, hogy ha a fonera MyPlace rendszerére csatlekozik, akkor kicsit lassabb a hálózati kommunikáció?
vagy nálam mindez azért lehet, mert veszekednek a wlan hálózatok? -
donw3ga
őstag
La Fonera meghívó eladó 3k
-
alexandrosz
aktív tag
...ééééés megjött az én Fonera-m is
Ma már nem küzdöm vele, holnap elindítom, beregisztrálom.
Gyorsak voltak, nekem is UPS hozta. Fel sem hívott, fogalmam sincs hogy talált ide, mert ez olyan új utca, hogy a legtöbb térképen rajt' sincs.
Node, a lényeg, hogy itt a csomag. -
rankesz
veterán
válasz
kapcs-ford #1394 üzenetére
Sajna nem ''csillagos '' a pont csak sötétzöld pötyi, ami ha jól értelmezem azt jelenti hogy az utóbbi egy órában használva volt... bár eddig mindig mikor néztem sötétzöld volt. És tényleg, ez max 300 méterre van tölem.
-
rankesz
veterán
g. gergő: ok értem. Akkor veszek wifi lan karit, úgy már ok?
to all: a térkép szerint valaki már szolgáltat a fonerával kecskeméten, a Lunkányi utcában, én innen egy köpésre lakok. Hogy lehet megtudni hogy ki az, esetleg felvenni vele a kontaktot? -
g.gergo
senior tag
rankesz: a fonerát nem tudod összedugni a pc-vel, wifi-n keresztül megy csak
-
róland
veterán
Egy érdekes cikk, de sajnos még nincs köztük Martin Varsavsky: [link]. Reméljük, majd jövőre!
[Szerkesztve] -
tzs84
tag
a flamehez még annyit hogy szerintem nem gáz 3kért adni, motiválja az embert hogy aktiválja stb, esetleg te is vetted annyiért, DE ha nullára kihoztad magadnak utána már tényleg proliság nyerészkedni rajta. Ugyanis ezzel egy cég ''kárára'' húzol hasznot, egy ingyenes ajánlatot értékesítesz tovább pénzért. Tény hogy a cégbe két másik cég pumpálja a pénzt, és a szép elv mögött is ezeknek a cégeknek az érdeke húzódik, de mégis indokolatlan pitiáner nyerészkedés egynél több meghívót eladni
-
vtechun
veterán
Ha minden jól megy meghívnak engem is, És akkor a szépséges 8 mbitemból 1 mbitet kiosztok Nyíregyháza főterére.
Ingyér!
-
rankesz
veterán
válasz
Drótszamár #1387 üzenetére
Akkor mit kell majd dugnom mibe?
Kábelmodem a fonerába. fonera meg PC-re és minden ok? -
ludus
aktív tag
-
kapcs-ford
őstag
válasz
westlake #1382 üzenetére
Az nem baj hogy ha a környékeden nem használja senki, attól te még használhatod másét mikor elutazol etc..
rankesz:
A fonera antennája 2dbi-es de gyakorlatban közelít a 5dbi-hez vagy még jobb is. Ha antennát cserélsz akkor mindenképp irányított legyen mert omni antennák esetében ha nagyobbat teszel rá akkor a jeled nagyobb lesz de csökken a szórásnak a szöge.
[Szerkesztve] -
rankesz
veterán
Hello Fonerok!
Én is elküldtem a megrendelést szóval nemsoká zaklatlak titeket a kérdéseimmel
Tegnap este végigolvastam az egész topikot, de néhány dolog nem tiszta teljesen...
Ha fibernetet szeretnék osztani (modem mac alapján azonosít) akkor vennem kell egy sima routert? esetleg jó a sima wifi kari is? hány dB-es az antennája a La Fonerának? Arra gondoltam hogy vennék hozzá egy erősebb antennát, hogy nagyobb területen szórhassam a netet... 2500 körül már láttam 5 dB-eset ami U.S. Robotics az jó lehet?
Egyelőre ennyi, remélem nyolc nap múlva már a gyakorlati kérdésekkel fáraszthatlak titeket -
westlake
félisten
ez biztos jo dolog, de az en kornyekemen tuti nem hasznalna senki az altalam megosztott internetet
mod: pedig epp most szereltem be a frissen erkezett gx4-es linksys-emet es nagyon szivesen megosztanam a 8 mbit-es net-emet
[Szerkesztve] -
roland15
csendes tag
Bocsi
akkor legyen 3k -
Ch4os
aktív tag
válasz
kapcs-ford #1377 üzenetére
Szép lassan hívom a versenyhivatalt, ez már itt kartell!!!!
-
roland15
csendes tag
Helló!
Ha kell valakinek van 2db meghívóm 2500Ft/db -
TexT-BoY
addikt
válasz
alexandrosz #1374 üzenetére
én 1órával a futár srác érkezte elött kaptam egy nagyon jó kedvü fazontol telefont hogy otthon vagyok-e.. mondom nem de ha 0Ft-os a csomag akkor adja oda a szomszédnak, megköszönte lerakta és 20perc mulva hivott a szomszéd hogy hoztak egy zacseszt
Korrekt volt a szállitás de nem hiszem hogy ez a fonerán mulott volna.
-
alexandrosz
aktív tag
Ezek szerint több futárszolgálatot foglalkoztatnak
Kapok telefonhívást, mielőtt jönnek, vagy...? -
ReJim
őstag
válasz
alexandrosz #1371 üzenetére
a fekete halottas kocsi hozta. ups, asziszem.
net84: szerintem az a fonera wlan felé osztja a dhcp-t, a wan felöl meg kliensként műkdikk. -
net84
őstag
Uram!
Megjött az eszköz...meghozta a ''halottaskocsi''
Ilyenkor kapok én egy meghívót igaz? ...és az aki nekem adta meghívót az is?
Egyébként 02.23-án éjszaka rendeltem meg és ma, az-az 03.05-én kora délután ért idelepipálták az Ubuntu-t és a Microsoftot sebességbe.
technikai kérdés:
a La Fonera internet kapcsolata DHCP-re van állítva és egy router mögé van kötve
nem lesz probléma, hogy a router és a Fonera is dhcp-zik? Vagy a La Fonera csak wlan irányba oszt ki ip-t? -
shev7
veterán
válasz
Realradical #1360 üzenetére
egybol. Ezek szerint vege...?
-
shev7
veterán
válasz
ngabor2 #1359 üzenetére
De a kerdes egy felreertes miatt vetodott fel:
''Nem is beszélve arról, hogy további usereket hozhatok létre (barátok, stb.), akik pass ellenében elérhetik így a ''privát'' netet. Vajon itt is megy a bandwith limit??''
A felreertes ugye abbol all, hogy a baratok, akik pass-t kapnak azok nem a privat, hanem szinten a public netet erik el, igy sztem a privat net limitalasa ertelmet veszti ezen a ponton. Vagy rosszul latom? -
Realradical
őstag
Na ma hívtak fel hogy megérkezett a csomag... 22.-én kaptam a meghívót és adtam le a rendelést...Ahhoz képest villámgyors volt.
mod:ellenben meghívót az accomra még nem kaptam...az mennyi idő után szokott érkezni?
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
mert ez volt a kérdés...
régebben én is sok kérdésre workaroundot adtam, és nem arra válaszoltam, amit kérdeztek. de miután elég sokszor az volt a viszontválasz, hogy azt ismeri, de ő az adott progival szeretné megoldani, rájöttem, hogy a workaround mellett a kérdésre is ajánlott válaszolni, ha lehet. -
Billu
aktív tag
válasz
alexandrosz #1349 üzenetére
A barátok a ''public'' netet érik el.
És ott megy a bandwith limit.
A ''privát'' netet a wep, wpa key ismeretében érik el.
[Szerkesztve] -
repetix
csendes tag
Valakinek van tapasztalata a Fonera es az Externet egyuttmukodeserol? Hogyan lehetne oket osszebekiteni? Nekem meg nem sikerult; nem tudok kapcsolodni es nem latom a FON_AP halozatot sem...
Otlet? -
alexandrosz
aktív tag
válasz
kapcs-ford #1350 üzenetére
Thx!
A másik csatorna sávszélesség-limitálása túl szép lett volna, hogy igaz legyen -
kapcs-ford
őstag
válasz
alexandrosz #1349 üzenetére
A nyitottra megy a limit! Az manuálban találsz képet a kezelőfelületről!
-
alexandrosz
aktív tag
Maestrokáim...még nem jött meg az eszköz, ezért kérdezek...azt már tudjuk, hogy a La Fonera egy ügyes szerkezet és 2 db SSID-t ad ki magából, továbbá a ''public'' sávszél definiálható is. Nem is beszélve arról, hogy további usereket hozhatok létre (barátok, stb.), akik pass ellenében elérhetik így a ''privát'' netet. Vajon itt is megy a bandwith limit?? Mert akkor ez a kis kütyü maga a csoda...de ha nem, az sem tragédia
[Szerkesztve] -
FireLord
aktív tag
Olvasom, de nem értem mi ez a fonera??!!
-
róland
veterán
A FON egy WiFi közösség. Tagjai a Fonero-k, akik a saját szélessávú internet hozzáférésüket osztják meg, hogy más is hozzájuthasson a vezeték nélküli hálózat előnyeihez. (Leginkább a turisták használják.)
WiFi használók típusai a FON közösség szerint:
Alien: aki nem tagja a közösségnek, s így napi 3,- EUR/USD áron használhatja regisztráció és fizetés után a FON hálózatát.
Bill: (mint Bill Gates) olyan Fonero-k, akik pénzért osztják meg a saját hozzáférésüket. Az Alienek és a többi Bill által fizetett, adókkal csökkentett bevétel 50%-át cserébe megkapják a FOn-tól.
Linus: (mint Linus Torvalds) azon Fonero-k, akik felebaráti szeretetből, ingyen osztják meg a net hozzáférésüket. Cserében az összes FON hozzáférést is ingyen használhatják. (A Bill-ek hozzáférését is.)
La Fonera: ezt a routert lehet megrendelni a FON-tól. Az alapja egy Accton MR3201A, 1 portos mini router. (OpenWRT operációs rendszerrel.) Ezzel a routerrel osztják legtöbben a netet, de nemcsak ezzel használható. (Ha kutakodsz a FON honlapján, akkor van letölthető szoftver más routerekhez is, főként Linksys típusúakhoz.)
La Fonera2: a következő router, ami várhatóan augusztus/szeptember környékén jelenik meg. Alapja egy Accotn MR3202A, 2 portos USB csatolós mini router, melynek szoftvere már beépített FTP és .torrent klienst is tartalmaz.
Hogy lehetsz a tagja a FON közösségnek:
1.) Veszel egy La Fonera-t a FON-tól 40,- EUR+áfa+béfa+stb-ért.
2.) Veszel itt egy meghívót vaalkitől 3.000,- Ft-ért és a FON küld neked egy La Fonera-t ingyen.
3.) Szerzel egy ingyen meghívót máshol.
4.) Veszel egy La Fonera-t valamelyik árverési oldalon.
5.) veszel egy megfelelő WiFi routert a boltban és letöltöd a FON ingyenes szoftverét rá.
Röviden ennyi.
[Szerkesztve] -
Ch4os
aktív tag
Valaki elmondaná, hogy mi a fene ez?
Wi-Fi routert keresek otthonra, és az apróhirdetésektől kerültem ide.
Bele-bele olvasgattam a fórumba, de nem igazán értem.
Valaki le tudná írni, hogy most ez hogy is van akkor?
Előre is Thx. -
TexT-BoY
addikt
válasz
polszki26 #1324 üzenetére
Nem egészen, mivel a Fon egy hardvert küld számodra amig a Wiw rohadtul nem
küldök neked ingyen meghivót a Fon-ra is.. csak épp nem kapsz mellé fonerot.. Ha gondolod.
Utálom amikor az emberek ilyenek. /Megjegyzem én egy kicsit félre érhetően oldottam meg a dolgot (amolyan bizalmi alapon) Shev-el de végülis megvolt és szó sem volt arrol hogy inyegn ''kunyizzak'', Sőt volt más srác is aki ugyan ugy gondolkodott mint te, mégis meggyöztem arrol hogy fizesse ki az első foneráját.
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz
polszki26 #1333 üzenetére
abba lehet hagyni a szájtépést! másnak jó volt a 3k-s meghívó? igen. sírt miatta? nem. neked sikerült máshonnan szerezni? igen. akkor meg? nem kell az észosztás. lásd a topik címét. légyszíves mutass róla egy screenshotot, hogy hol volt benne az ingyen, ingyenes szó. legjobb tudomásom szerint sose tettem bele. a 3k épp olyan összeg, ami egy netezőt nem vág földhöz, de ösztönzi arra, hogy minél gyorsabban beregelje, és ''továbbadja''. az, hogy máshol megy ingyen, ''bizalmi alapon'', az szép dolog. csak nézd meg, hogy mekkora a sor.
ha sokallod a 3k-t (ami kb. 12 euro), akkor rendeld meg 40-ért (plusz adó + szállítás). a választás szabadsága a tied. ne az ingyenes vs. 40eurot állítsd szembe, hanem a 12euro vs. 40-et. -
polszki26
tag
válasz
kapcs-ford #1334 üzenetére
pontosan... az ingyen routerért NEM Te fizecc, hanem a fon...
-
polszki26
tag
válasz
kapcs-ford #1330 üzenetére
rosszul látod... én csak rávilágitottam, h mekkora gerinctelen haszonleső(k) vagy(tok)....
neked nem megalázó ezért pénzt kérni? én helyben süllyednék el.... -
Spada
tag
off: nyugi van srácok! mindenki ennyire unatkozik vasárnap délután?
on: #1309 és #1093 hsz-ekben leírt problémára van valakinek megoldása? -
róland
veterán
válasz
kapcs-ford #1327 üzenetére
Tartalékolsz nekem egy meghívót a La Fonera2 megjelenéséig? (Csak abban az esetben, ha kitart addig a meghívós program és a La Fonera2 is elérhető lesz abban.)
-
polszki26
tag
válasz
kapcs-ford #1327 üzenetére
attól még, h más gerinctelen, legyünk mi is azok?
ha pedig neked az kunyizás, h egy forumban (szerencsére zárt körü) megkérdeztem, h van-e vkinek felesleges, és Ő felajánlotta, akkor igen, kunyiztam... bár semmi kivetnivalót nem találok benne.... bár lehet, h ez már a vég... sötét, szánalmas, megalkuvó és szégyenteljes lelkemmel hogy fogok ezekután együttélni?? még a végén vki ingyen netel tőlem, én meg pokolra kerülök... -
polszki26
tag
nincs szükségem rá, h megbizz bennem... és nem is volt... ;)
annál is inkább, h egy szlovén!!! sráctól most kaptam promo kódot ingyé, pedig eddig nem ismertük egymást...vajon Ő mit látott benne, h igy megbizott bennem?
hja, és előre szeretném jelezni, h lesz két meghivom ingyé, akinek kell!
(csak hogy rontsam a bótot itt...) bizalom vagy ismeretség se szükséges...
a maradék egy meg persze megy vissza a srácnak...
nektek pá, röviden ennyit a remélem nem széleskörü (magyar?) mentalitásnak, a kódot kérők pedig majd küldjenek mélt! -
shev7
veterán
válasz
polszki26 #1317 üzenetére
namost ha idejosz es kersz tolem meghivot, en adok neked egyet, te meg majd megrendelem valamikor alapon felreteszed, akkor en megszivtam mert nem kuldhetek masnak meghivot. De ha meg is rendeled, megjon valamikor, akkor is fennall a lehetoseg arra, hogy felreteszed, es majd beregisztralod valamikor kesobb, igy en megint nem tudok meghivot kuldeni. Ha viszont fizetsz erte jelkepes 3k-t, akkor valoszinuleg tenyleg komolyan szukseged van ra, meg fogod rendelni es be fogod regisztralni.
Es kepzeld ingyen adom a meghivokat, olyanoknak akiket ismerek, igy ha nem regisztraljak be, akkor odamegyek es orrba vagom oket, hogy viselkedjenek normalisan.
Jobb is, hogy nem kell mar promo kod, mert ezutan az eszosztas utan ha vennel meghivot, akkor sem adnek el neked (es szerintem mas sem), ugyhogy menj csak a fon oldalara es vegyel 40+5€-ert... -
polszki26
tag
nem értem, h vki miért regisztrálna biztosabban akkor, ha fizetett érte? ha csak nem akkor, ha ő maga is pénzt lát benne, igy keresni akar rajta... a jelképes összeg meg relativ persze... nekem ez jelképes kategória még, egy ebéd vagy vacsi ára, de sok embernek már a vizitdij (pl) se jelképes...
amugy komolyabb szükségem nincs rá, csak gondoltam, ha már én lennék olyan rendes, h aki erre jár az itt ingyen netelhet, akkor az is legyen olyan rendes, h ő se kér pénzt olyanért, amit ingyen(?) kapott....
de persze ne értsetek félre, ezután NEM KELL tőletek fonera promo kód, inkább megrendelem kemény 20 euroért... -
polszki26
tag
válasz
kapcs-ford #1312 üzenetére
teljesen ON voltam, bizniszről volt ugyis csak szó, és annak velejáróiról... (csekk topic címe!)
és persze, h ide irtam, h mindenki elolvashassa... sértés nem volt bene... vagy nem több, mint a Te hszedbe...
irigységről nem hiszem, h szó van, ha nagyon akarnám, akkor most is szórhatnám a netet magányos hősként, de ez a fonerázás jól hangzik...
én azt is megértem, h vki itt 3000-ért vette a meghívót... de akkor annak nem 1000/db-ért kellett volna tovább adnia?
itt van végre egy lehetőség, h ha megyek vmerre, és netre lenne szükségem, akkor esélyesen találjak, de ennek a kialakulása az ''ilyenek'' miatt csökken... ez zavar engem... hogy mindenki az egyéni érdekét helyezi előtérbe... -
shev7
veterán
válasz
polszki26 #1311 üzenetére
nem igazan ertelek... valaki ker egy ''jelkepes'' osszeget azert, hogy a masik fel tutira regisztraljon a kapott meghivoval... tehat hogy a szavaiddal eljek ''par rongyos ezrest'' elkerni erte szanalmas, de ha tenyleg szukseged van egyre akkor ezt a ''par rongyos ezrest'' mar nem fizeted ki, inkabb fikazol?
-
róland
veterán
Jól látom, hogy OFF-ba tesz minden hozzászólást a RI/OS4 motor? (Ezt most szándékosan nem OFF-ként jelölöm meg.)
-
róland
veterán
válasz
Elég korrekt ár volt a 3.000,- Ft a meghívóért. Ráadásul szinte mindenki vette az első meghívóját. Kapcs-ford pedig még a Fonera-ját vásárolta, ha jól tudom 5,- Euróért.
Nekem ugyan ígért valaki egy ingyen meghívót, de még nem kaptam meg tőle. Most meg azért nem veszek magamnak, mert inkább megvárom a La Fonera2-t, s annak az akcióját. -
kapcs-ford
őstag
válasz
Egy oldalt szórtál tele OFF- hozzászólásokkal reméljük a moderátor majd törli ezeket.
Privátban is lehet sértegetni az embert meg pampogni hogy mentalitás vagy írigység ? de ezeket már tegnap este megtetted de úgylátszik ma nyilványosan folytatod. Most nem azért hogy újonc vagy-e vagy nem de nem ártana a jó modor vagy tisztelet a másik fórumtagok felé nameg a szabályzat elolvasása.
Neked továbbra is javaslom a fon.com-oldalát a fonera beszerzésére a topikot meg kérlek tartsuk fent a szakmai értelmes hozzászólásokra.
Köszönöm, -
polszki26
tag
válasz
kapcs-ford #1310 üzenetére
lol... inkább az a szánalmas, h egyesek ebből üzletet csinálnak...
és igen, tudom, h aktiválni kell, de ezt irtam is, uh csak olvasnod kell megtanulni...
amugy szted tényleg azon a pár rongyos ezresen múlik a dolog...? de mintha a fonero alapból ennek a mentalitásnak az ellentéte lenne, nem?
persze jó látni, h a gerinctelen nyerészkedőknek nem igazán megy a bolt...vaterán is van fent vagy 3 promo kód meg gép is, de a kutyának se kell....
szal keep it up, talán egy napon még egy fagyira való is összejön... -
kapcs-ford
őstag
válasz
polszki26 #1308 üzenetére
Mit kunyizol itt, elég szánalmas vagy. Senki sem fogja kockáztatni a meghívóját , mert ha nem aktiválod ugye akkor nem is kapsz több meghívót de gondolom erről fogalmad sincsen... nem ártana olvasnod egy kicsit a topikot ahelyett hogy flame-elnél.
A lehetőséget nem fikázni kell hanem élni vele...
Menj a fon.com-ra és vedd meg ott és mindenki boldog lesz. -
Spada
tag
válasz
kapcs-ford #1093 üzenetére
kipróbáltam, de nálam is hasonló a jelenség. elég régi hsz-re válaszolok, esetleg megoldottad valahogy a dolgot?
-
polszki26
tag
válasz
kapcs-ford #1307 üzenetére
de, Te is árulod... ugyanolyan haszonleső vagy, mint a többi...
de ha esetleg akadna itt vki, aki megszánna egy promo kóddal, akkor annak természetesen visszapasszolnék egyet a fon-om beélesitése után... vagy akár ha nagyon bizniszelni akar, akkor kettőt... -
polszki26
tag
válasz
kapcs-ford #1305 üzenetére
kapcs-ford, ezek szerint Te pénzért árulod azt az egyet, ami van???
mert emailt már irtam tegnap asszem.... -
kabaiz
csendes tag
Sziasztok Fonérók!
Létszi jelentkezzen valaki, aki tud küldeni meghívót, amivel lehet ingyen routert kapni!
Üdv:
Zoli
kabaiz@gmail.com -
ludus
aktív tag
válasz
kapcs-ford #1302 üzenetére
nálam 0.7.1 r2 van... csak azt nem tudom hogy eddig milyen volt
-
kapcs-ford
őstag
Állítólag volt egy újabb firmware update, tapasztaltatok valamit?
-
polszki26
tag
válasz
kapcs-ford #1300 üzenetére
akinek van egy felesleges meghívója, az megszánhatna egyel!
előre is hatalmas köszi!
polszki (kakaoscsiga) hdsnet (pötty) hu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest