- Windows: mi történik valójában Leállításkor, Alvó módban és Újraindításkor?
- Gyenge Wi-Fi otthon? – a leggyakoribb hibák és megoldások
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Új, belépő szintű Radeont kapnak az OEM-ek
- Hamarosan találkozhat az USA és az Intel vezetője
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Apple asztali gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bluetooth hangszórók
- Új, belépő szintű Radeont kapnak az OEM-ek
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tzs84
tag
terminálozni = telnetezni
-
kapcs-ford
őstag
hehe. a működő lett takony vagy a ''selejt''?
Ha a működő akkor nem normális.. nálam az ablakba van felnyomva ahol egésznap a hasát sütteti és semmi túlmelegedésre utaló jel sincs.
Kapd szét, lehet lemaradt a borda... az a reset gomb sincs a helyén így ránézésre.
[Szerkesztve] -
biokill1
tag
Sziasztok!
Van arra lehetőség hogy a Fonera privát részére csatlakozva elérjem a windowsos fájl megosztásaimat?
Most egy linksys wrt54gl után van kötve, ami 192.168.1.100 fölötti ip címeket oszt, a fonera meg ugye 192.168.10.xxx tartományban ad a dhcpjével. Ha átállítom hogy .1.100 körül osszon, akkor működni kéne nem? -
Volkov
senior tag
válasz
kapcs-ford #2091 üzenetére
most hogy van egy működő, nem akkora para hogy az első rossz, de akkor is zavar.
Én a 7.en lakom, az egyiket ki akartam rakni kívülre, hogy lehessen lent az utcán is fogni a jelet, mert ha a panelházon belül van, kint már semmi sincs a jelből
írok megint a supportnak, hátha van vmi ötletük még -
Volkov
senior tag
válasz
Drótszamár #2089 üzenetére
írtam a supportnak, ott is a resetet mondták 1 percig.
megvolt, semmi
nem kábelmodemen van, hanem routeren.
a wlan led még soha fel sem villant rajta, a másik kettő, a power meg az internet világít folyamatosan.
én is megkaptam a 2. at, nekem is kettőt küldtek, azt bedugtam, és megy, de ez...
legalább egy müxik, de akkor is zavar, hogy az első nem megy -
Drótszamár
őstag
Reset 30s-ig?
Egyébként én is egy csomót szoptam mire minden ment rendesen. És a mai napig nem tudom mitől javult meg a végén.
Elvileg miután bekapcsolod max néhány perc múlva a privát jelet már látni kéne.
Esetleg dugd rá egy routerre. Nekem először csak úgy találta meg a netet. (pedig kábelmodembe dugtam, ahol nem kell betárcsázni) -
ludus
aktív tag
próbáld meg úgy ogy csak a tápot dugod bele kell neki egy kis idő (néhány perc) amíg magához tér... ekkor már világítani kell a wlan lednek és látnod kell a gépeden a hálót... ha ez megy akkor utp kábel bedug és netre fel!
ha nem akkor nincs több tippem
vagy esetleg ha nem megy, próbáld még az alján a rest gombot nyomva tartani kb. 30 mp.-ig, erre is magához tud térni állítólag...
[Szerkesztve] -
Volkov
senior tag
Hali
Nekem is megjött végre a kütyü, de nem bírom beüzemelni
Összedugom, világít a Power, világít az Internet, de a Wlan nem
És persze egyik wlan hálót sem látom. Próbáltam belépni lan-on keresztül, ahogy írták a Help-ben, de ugy se megy.
Találkozott már valaki olyannal, hogy nem világít a WLAN rajta?
Én hagytam ki vmit, vagy rossz a kütyü?
Köszi -
ludus
aktív tag
válasz
Rommel6600 #2073 üzenetére
Rendben...
Hátha még jándékot is kapunk érte - monnyuk egy Fon liberatorral kiegyeznék... -
kew
senior tag
válasz
(Kolombusz) #2079 üzenetére
oksa
-
kew
senior tag
válasz
(Kolombusz) #2074 üzenetére
de nem akarod beaktiválni azt a fonerát?
egy idő múlva letiltják, meghivot meg nem kapom vissza
igaz, igy is már van 5, de hátha egyszer megint ingyen lesz, akkor majd jól jön
azután meg lehet továbbadni, csak a térképen kell áttenni a pöttyöt -
SunBreeze
aktív tag
érdekes, valami adminisztrációs hiba történt, és ma megint kaptam egy routert, holott csak egyet rendeltem...
remélem nem kell érte utolag fizetni vagy nemtomerről még számlám sincs
[Szerkesztve] -
(Kolombusz)
veterán
Na, bakker szereztem egy routert, de ugyanaz van mint régen.
Játékok pingjei rendben, de laggolnak, a limewire nehezen csatlakozik, stb.
Ez a kétszeres háló már sok úgy látszik.
Úgyhogy van egy Foneram vihető, ha érdekel valakit privizzen. -
Rommel6600
őstag
válasz
kapcs-ford #2064 üzenetére
Ludus, kapcs-ford!
Nem írnánk egy mailt a FON-nak? Hátha erre reagálnának is valamit, mondjuk egy fincsi pert -
Marci_
tag
válasz
kapcs-ford #2070 üzenetére
Aki olyan eszkoznek biztosit netet, ami nem tamogat mas titkositast.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
vtechun #2062 üzenetére
amúgy a wepet valóban igen egyszerű feltörni. a múltkor épp erről beszélgettem barátommal, írt róla egy jó kis cikket (lehet, hogy hamarosan kinn lesz a logouton is). azt mondta, hogy megfelelő forgalom esetén akár 2 percig is eltarthat egy hozzáértőnek a feltörés...
a wpa/wpa2 az már keményebb dió. -
D4rkm4n
őstag
Na megjött (a még ingyenes) La Fonerám!
-
vtechun
veterán
válasz
kapcs-ford #2064 üzenetére
Ez népszabadság! Nem népszava. Ha esetleg félreérthető lett volna.
-
vtechun
veterán
[link]
Hehe! Ez a mai népszabiban volt, azt hittem már, hogy vmi FON.os téma, de csak a kép volt megtévesztő. -
SunBreeze
aktív tag
megjött a rúter... már csak be kéne regizni :S
-
kew
senior tag
válasz
(Kolombusz) #2051 üzenetére
nah és nem aktiválod be?
-
dew28
aktív tag
ugy ertettem, hogy oke, megvan a FON_AP resz is, mar csatizni is sikerul, es kuld is adatokat a halokarim, de a fon meg meg se nyikkan.. szal ilyan 0byte adatforgalmat mutat.., mig a MyPlace vonalon rendesen lehet netezni is..
nem ip teljesen a dhcp-ra van bizva, szal azzal nincs gond, s nincs bejelolve elonyben reszesitettkent sem..
Koszi
udv
dew -
Marci_
tag
Mit takar az pontosan, hogy nem tudsz csatlakozni? Elvileg mennie kene.
- WLAN TCP/IP beallitasok legyenek automatikusra allitva
- A vezetek nelkuli halozatok beallitasainal az elonyben reszesitett halozatok listajahoz hozzarendelt FON_AP SSID-t torold a biztonsag kedveert
- Inditsd ujra a szamitogepedet es a Fonera-t
Ez igy most lehet picit szajbaragos, de mar nem egy windows-t lattam megkergulni attol, hogy at lettek sokszor varialva a halozati beallitasok, IP-k ujrainditas nelkul es hiaba lattak a halozatot, hiaba volt minden beallitas tokeletes, megsem jott letre a kapcsolat. -
Billu
aktív tag
válasz
24/7-be járatod a pc-t is?
-
tzs84
tag
válasz
ha megosztod a gépeden az internetkapcsolatot a fonerás kártya felé akkor szerintem menni fog
-
(Kolombusz)
veterán
Megjött a foneram.
Úgy megoldható-e a dolog, hogy nem egy másik routert kötök még be rajta kivül, hanem egy hálókártyát teszek pluszba a gépembe és azt dugom a foneraba?
Mert úgy valószinűleg jobb lenne nekem, mint a kétszeres belső háló. -
Marci_
tag
válasz
Drótszamár #2048 üzenetére
En is ezt irtam
Ott vannak a fenti szovegben a beallitasok parameterei.
''A halozati beallitasaidat modositsd az alabbiakra'' - ezt a szamitogeped beallitasaira ertettem es nem a router beallitasaira...
[Szerkesztve] -
tr00p3r
addikt
aki szeretne egy FON router-t az szóljon, mert az enyém ugyan már be van regisztrálva, de már nincs rá szükségem. 100% működőképes és mindene megvan. 3K-ért elvihető
-
Marci_
tag
''Question
I can’t see the public signal (FON_AP) of La Fonera''
''Answer
This problem usually arises when La Fonera is not receiving a signal from the Internet connection. In order to solve the problem, you must access the management console and adjust the settings.''
Tehat az esetek tobbsegeben akkor nem latod a public jelet, ha a Fonera nem tud csatlakozni a netre. A halozati beallitasaidat modositsd az alabbiakra, a Fonera-hoz adott UTP kabelt csatlakoztasd a gepedhez es a router-hez, utana pedig ird be a bongeszodbe ezt az IP-t: 169.254.255.1
IP address: 169.254.255.2
Subnet mask: 255.255.255.0
Default gateway: (leave blank)
Preferred DNS server: (leave blank)
Alternate DNS server: (leave blank)
A Fonera admin feluletere valo belepeshez a felhasznaloi nev es a jelszo legyen admin. Modositsd a halozatodnak megfelelo beallitasokat, mentes utan inditsd ujra a router-t, varj 2-3 percet, hogy a router bebootoljon [nalam altalaban 1perc a wlan led bekapcsolodasa utan], aztan keress ra a wlan halozatokra.
Tovabbi info itt: [link]
[Szerkesztve] -
dew28
aktív tag
hali!
megkaptam a La Foneramat, de nekem is csak a MyPlace jelet latja, viszont en nem tudok ezze mi kezdeni.. vegigzongoraztam mar az usermanualjat, de semmit nem sikerult..
valakinek otlet, h hogyan regelhetnem..? -
kew
senior tag
ha kell valakinek 20 ejrós meghívó, szóljon, van pár
-
petne
őstag
Sziasztok!
Én ma kaptam meg a csomagot, mivel egy barátom meghívot. Be is üzemeltem, viszont olyan problémám van, hogy a nővérem a zárt kapcsolatot használja, illetve használná, de a csatlakozás után kb. 10 perc múlva megszűnik az adatforgalom és csak az újboli csatlakozáskor tud ismét netezni. Mi lehet a gond?
Egyébként egy Linksys BEFW11S4 routerhez kapcsolódik a FON. -
Blaise
veterán
Megpróbáltam beregisztrálni a routert, de csak a Myplace jelet látja, a fon-os publicot nem. Mi lehet a gond ?
Simán rákötöttem az ADSL modemre a hozzá kapott kábellel, és rácsatlakoztam a gépben lévő wifi kártyával. Nincs vezetékes routerem meg semmi ilyesmi. Hogy tudom beregisztrálni a fon-t ? -
shev7
veterán
válasz
kapcs-ford #2031 üzenetére
''Itthon baj a bérekkel ,kizsákmányolással van.''
Ez igaz. De ettol meg az is igaz, hogy nincs akkora kulonbseg az internetelofizetesek kozott nyugaton es nallunk, mint nehanyan beallitjak. A legutobbi emelesek utan egesz jol alakulnak az arak, csak az a problema, hogy az adsl technologia elegge kifujt, a chello meg nemfog jofejsegbol savszelt emelni, es ezzel arat csokkenteni.
[Szerkesztve] -
kapcs-ford
őstag
válasz
kapcs-ford #2031 üzenetére
Ehhez még jön egy telefonfenntartási díj ami 14euro....
-
D4rkm4n
őstag
Ez már csak salakanyag pofozás. A lényeg, hogy sok más országban már piszokolcsón lehet elérni az extraszélessávot, míg minálunk aranyárban tolják a szolgáltatók.
Lehet, hogy a Google most visszatáncolt az ingyenrouter támogatásától, mert nem kis összeget költött a doubleklick megvételére?[link] (Mégmielőtt valaki linkért könyörögne!)
-
shev7
veterán
válasz
DeusHun #2027 üzenetére
oke, pontatlanul fogalmaztam. Nagyjabol tisztaban vagyok a japan viszonyokkal, de ugy kulfold != Japan. Nyugateuropaban nem fogsz 100 megabites csomagokat talalni. A szlovák 10/4 meg meg mindig log a levegoben. Foleg arra lennek kivancsi, hogy milyen technologiaval nyujtjak ezt, illetve mekkora teruleten elerheto... Mert nem kapsz realis kepet, ha egy viszonylag szuk korben elerheto szolgaltatast hasonlitasz egy orszagos halozathoz. Mert akar azt mondhatnank, hogy a magyaroknak milyen jo, evente ~10k-ert 100/100-as netet kapnak. Ja hogy ez csak a nagyobb egyetemek kollegiumaiban elerheto?
Csak viszonyitasi alapnak pl UK BT: ~10k az upto 8 megas csomag. Az olcsobbak adatforgalomban korlatosak... kerdezz meg egy p2p szoftver hasznalot, hogy upto 8 megabites 8giga korlatos csomagot, vagy egy korlatlan 4 megabites csomagot hasznalna.
Szoval mielott elmegyunk a hejj de jo nyugaton az internethelyzet iranyaba, csak gondoltam szolok, hogy odaat mar eleg sok helyen forgalmi korlatos az adsl... -
DeusHun
őstag
Vártam, hogy valaki ezért fog sírni
Valaki mindig leragad az ilyen jelentéktelen dolgoknál
10 mbit le 4 fel 2700 Ft-ért Szlovákiában (ha jól emléxem). Ezt itt az oldalon írták, egy egladó ház hírdetésénél.
''Ja, szélessáv: odakint ez 100 megabitet jelent, és nem ADSL technológiáról beszélünk, tehát a feltöltési sebesség sem sokkal alacsonyabb (30-40 megabit). Mindezt havi 10 ezer forintért'' Író: Parci (Link: [link] )
Akkor a 10mbit? -
DeusHun
őstag
Na ezt eddig nem tudtam (nem hiába, hiszen nincs fon-om).
Az a gond ezzel, hogy míg külföldön 10 megabit szinkront adnak 3000 Ft-nak megfelelő összegért addig a magyar ember örül az 1-2 megabites letöltésnek is (5-6-7 ezerért). 10 megánál az 512k csak 20-ad rész, de egy 1 megásnál a fele.
Külföldinek az semmi, nálunk a havi előfizetési díj jelentős részét teszi ki (átszámítva). -
DeusHun
őstag
válasz
kapcs-ford #2022 üzenetére
Kinek mi a perverziója. De akár a wc-ről msn-elni és torrentezni egyszerre, fantázia kérdése
A lényeg, h annyian még nem leech-elnék a netet az ember háza előt ülve, hogy emiatt ne vegyen valaki occsóé wifi routert magának. Nomeg ahogy olvastam tudod szabályozni, h mekkora sávszélt engedsz a publikus résznek (nehogy már gyorsabban szedjen le torrentről az alien mint a tulaj
)
[Szerkesztve] -
DeusHun
őstag
Sztem meg simán megérné. A következő miatt: magyarországon még annyira nem rohangálnak sokan notebook-kal a kézben az emberek, hogy bárki a házad előtt a te neted használja. Te viszont kapsz egy wifi routert majd'nem ingyé', így te otthon akár az ebédlőből is tudsz a PH!-ra írni.
-
róland
veterán
válasz
kapcs-ford #2017 üzenetére
Karácsony óta. De sajnos még mindig csak 512/128-as netm van otthon. Legutolsó ígéret szerint ebben a hónapban dupláznak.
-
róland
veterán
Megvárom a karácsonyi osztogatást. Remélem akkor újra ingyen adják, s már a Liberatort!
-
ludus
aktív tag
nna, kikerült az új FGF logo...
-
DeusHun
őstag
válasz
kapcs-ford #2010 üzenetére
Egyet el kell tennie magának a többit meg viszonteladogatni
Kis felárral
Olvastam olyan srácot aki 3at ''rendelt'' magának még az ingyenkorszakban aztán meg dobta fel ebay-re eladni... Én meg pont lecsúsztam róla... -
DeusHun
őstag
válasz
kapcs-ford #2008 üzenetére
Gyorsabb volt a szemem mint az agyam. Először olvasni kellett volna
Küldtem privátot
20 €-ért akár ''viszonteladóként'' is meg tudod venni, ahoz meg meghívó sem kell, ahogy most olvasgatom az oldalon. -
kapcs-ford
őstag
Igen, az mondjuk tényleg baráti ár mivel posta stb... minden benne van. El sem kell érte menni a boltba..
Tehát regisztrálás után ha valaki a shop-ba megy és beírja ezt a kódot a promociós mezőbe akkor 20yurcsiért van egy faxa kis routere.
057934351425249
A kód csak egyre érvényes tehát aki kapi mari. -
kew
senior tag
válasz
kapcs-ford #2006 üzenetére
maj kiirják gondolom ezt is
majd ha visszateszik a logót
deazér 20juro se vmi vészes ár sztem -
kew
senior tag
válasz
kapcs-ford #2004 üzenetére
odaátról:
''Működnek az új meghívók, előbb küldtem el egyet
2 db 20€ inviteom van, akinek kell szoljon!
(A FGF link újra él, bár nincs kitéve, végig ugyanazzal a szöveggel, csak a shop végén a total 20 €-t mutat.)'' -
kapcs-ford
őstag
Send each invite to a friend who is not yet a Fonero. All you need to do is enter the information and we will send your friends an invitation they can redeem in the FON Shop. There, all they'll need to do is register as a Fonero, enter their address and we will send the La Fonera WiFi router completely free, including free shipping and handling.
-
kew
senior tag
válasz
kapcs-ford #2001 üzenetére
hja csak ezek már fizetősek leszenk (€20)
[Szerkesztve] -
kapcs-ford
őstag
válasz
kapcs-ford #2001 üzenetére
Akinek kell meghívó az privizzen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Formula-1
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Futás, futópályák
- Battlefield 6 - Nagyon sokan rávetették magukat az első nyílt bétára
- Bittorrent topik
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- PlayStation 5 (PS5.) SLIM 1TB. (VAGY 2TB.) SSD. Digital Edition Kiváló Esztétikai állapot.
- Teljesen új 6,4TB Samsung SSD-k
- Új, 6,4 TB Samsung SSD
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Bomba ár! HP ProBook 650 G4 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest