- OLED TV topic
- Leégett az első Radeon a hírhedt 12V-2x6 tápkonnektorral
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kompakt vízhűtés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Acer notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
ha ssh-val be tudsz lépni, akkor a redboot konfigfile-ját kellene megnézni mind a működő, mind a nem működő cuccban.
ha mélyebben érdekel, akkor lehet, hogy egy teljes fs-mentést meg lehetne ejteni (szintén ssh-val, dd-vel, hisz linux), majd alapos összehasonlítás. majd írok részleteket, csak most meló.
-
04ahgy
nagyúr
Senkinek sincs ötlete, mi lehet ez? Mit kéne állítanom? A második képre gondolok. Szerintem a RedBoot az, ami elkúrálódott, mert hálókábellel még a RedBoot prompt előtt csinálja. Hálókábel nélkül pöpec és frankó minden.
RedBoot-ot lehet valahogy a Fonerán updatelni?
Másik: DD-WRT. A 2.4-nél van a letöltési könyvtár, amiben van 3 fájl. Egy flashing segítség, egy linux.bin, valamint egy fonera-firmware.bin, és ez a kettő ugyanakkora, illetve a fonera-firmware.bin az pontosan 28 bájttal nagyobb. Mi lehet a különbség?
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Na jó. Megőrjít ez a FON. A hiba ugyanaz. DD-WRT szépen felkúszott rá, mint utólag kiderült!
Viszont amint beledugom a LAN kábelt, akkor megbolondul az eszköz. Az fconfig, RedBoot környékén a hiba, mivel a gyári firmware-rel is csinálja, és ugyanezt. Ha a LAN kábel rá van dugva, akkor már a RedBoot sem jön be. Az Eth LED pedig villog, mint a meszes. Ilyenkor ezt látom konzolon:
Viszont, ha a LAN-t nem dugom be, szépen bebootol, és a WiFi része tökéletesen üzemel. A tünetek ugyanezek a Fonera firmware-rel is.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Jól van srácok, nem szóltam. Aki lusta TFTP, SSH trükkökkel baromkodni, és soros konzolon flashel, az legyen tisztában az átviteli sebesség fogalmával.
És ez pedig a DD-WRT-nél nem az alapértelmezett, 9600bps, hanem 115200bps...
És a fentebb linkelt kriksz-kraksz miatt 4 hetet b@xtam el az életemből.
De már rájöttem, és a DD-WRT csinosan üzemel. Az első pillanattól kezdve. Vááá. Tépem az amúgy is ritkuló hajam. Vááá. DD-WRT-re fel, kipróbálom, összeegyeztethető-e a DD-WRT + a Fon tagság megtartása. Fentebb linkelte valaki.
HGyu
-
wwenigma
Jómunkásember
DD-WRT volt fenn nekem is, de érdekességeket produkált, ezért leszedtem. Fconfigban ugye telepiteskor at kell irni. De a dd-wrt wikiben ott van az eredeti is.
Ez elméletileg jó neked:
Boot script:
fis load -l vmlinux.bin.l7
execEz ami esetleg nem:
Boot script timeout (1000ms resolution): 10
Use BOOTP for network configuration: false
Gateway IP address:
Local IP address: 192.168.1.254
Local IP address mask: 255.255.255.0
Default server IP address: <blank>
Console baud rate: 9600
GDB connection port: 9000
Force console for special debug messages: false
Network debug at boot time: falsemod: esetleg még az lehet, hogy nem kap helyes infót DHCP-vel a szolgaltatotol, ezert fix ip-vel kellene eloszor inditani.
-
-
wwenigma
Jómunkásember
Gratu a sikerhez! (a LED-ek cseréjét én is tervezem, van ingyér
)
Freewlan teljes magyaritas a 0.9.4-es verzioban lesz, mostanaban kellene kijonni, bar csak ez ev januarjaban indult ujra a project.
Portforwarding pedig a jelenlegi 0.9.3a verzió Advanced/Port forwarding pont alatt található. Sajnos szimmetrikus NAT mögött vagyok, igy eselyem sincs ilyen dolgok használatára. -
04ahgy
nagyúr
Lehet, hogy ezzel a módszerrel az újabb (ha jól hallottam macerásabb) FON routerek is kezes báránnyá varázsolhatók fw frissítés terén. Továbbá, ha már benn vagyunk a soros konzolban, még SSH is engedélyezhető, meg a FON Team külső beleturkálása is letiltható, addon firmware nélkül! Természetesen ezek a FONERO esküt nem befolyásolják, a router ettől üzemszerűen működik tovább...
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Na, kicsit előrébb vagyok. Szétszereltem, és van odabenn egy 10 tűs tüskesor. Gondolom az az általad is említett soros interfész. Már csak azt kellene akkor kideríteni, milyen programmal lehetne beletölteni az új firmware-t, meg egy adatkábelt szerezni / kölcsönkérni / kreálni...
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Nah, azért már elég jól bekonfiguráltam a kis szerkezetet. Először az asztali routerben (SMC 7004VBR) engedélyeztem a DHCP-t, majd elkezdtem ezt a kis csodát állítgatni. A LAN interfész statikus IP címet kapott, a routerben meg kilőttem a DHCP-t. Azt hagyom, hogy a Fonera a WLAN-t DHCP-n ossza ki, így nem kell a notit minden egyes WLAN-hoz konfigurálni. Már csak az a kérdés, hogy a DNS kiszolgálónak mit adjak az alsó rubrikában... A fonerás DNS működik, de megy az Externeté is. Az Externetét hagytam ott...
Kódolás: WPA/WPA2 mix, AES/TKIP vegyes titkosítással. Ez így a leg-kódoltabb, ugye?
A Fonera WLAN-ján keresztül alapból nem kell menniea a fáljmegosztásnak (private SSID-n), vagy csak nálam nem megy? De mindegy, Hamachival megoldottam egykettőre...
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- OLED TV topic
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Xbox Series X|S
- Leégett az első Radeon a hírhedt 12V-2x6 tápkonnektorral
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- iPhone 16 Pro Max 256GB Natúr Titán 2028.02.15-ig garancia! AppleCare+!
- 840 G11 14" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjolv IR kam gar
- P1 Gen3 15.6" FHD IPS Xeon W-10855M T2000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- Asus ROG Zephyrus G14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ryzen 9 8945HS - 16GB - 1TB - RTX 4060 -2,5 év garancia
- Intel Core i7-12700KF 12-Core 2.7GHz LGA1700 Box (25M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF VG27AQ 165Hz QHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- HP EliteBook 820 G2 i5-6300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest