- Milyen videókártyát?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Redmi Pad 2 Pro / Poco Pad M1 - egy teszt, két lélek
- ASRock lapok általában
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- VR topik
- Az AI-piac kivégezte a Micronhoz tartozó Crucialt
Új hozzászólás Aktív témák
-
sutyesz96
őstag
válasz
oettinger01
üzenetére
egyikbe se. további pénzügyi tanácsokért fordulj hozzám bizalommal
-
asdf_
veterán
válasz
oettinger01
üzenetére
Micron, SK Hynix (épp ma esett mindkettő 6%-ot, de ma vérengzés van), és ha lenne szabad lóvém én ma tuti vennék egyjó adag Canadian Solart a következő felmenésre.
-
oettinger01
őstag
Akkor most melyik részvénybe fektessem be a pénzem?
-
asdf_
veterán
A kínai memóriák a helyi kínai piacra mennek,
ami elég nagy, vagyis felszivja a teljes hazai termelésüket.Fenéket, simán van itthon a boltban Dahua meg Hiksemi (=Hikvision) memória, SSD, memóriakártya (sőt, most már Dahua monitorok is jönnek).
(Hogy aztán kinek van bátorsága megvenni, az más kérdés) -
Augusztus vègèn vettem XPG ramokat 2 x 24gb. Akkor volt 175€. Ma ugyanez 475€

-
DonToni
aktív tag
"...a szakértők előrejelzései szerint azt jelenti, hogy 2026-ban gyakorlatilag nem számíthatunk a fogyasztói DRAM-kínálat bővülésére (és vele az árak csökkenésére)"
Na! Hát ez nagyszerű... ezek szerint akkor a DDR4 -es modulok ára is mehet felfelé... sőt! A DDR3 -ból meg még annyira sem lesz bővülés, tehát az is drágulhat... nem?!
-
akaido
addikt
válasz
Janika(1982)
üzenetére
"Örök kérdés" marad, hogy ki dönti el kiről és milyen alapon, hogy ki az idióta...
-
Amugy nem csak a RAM lesz draga. PL. az adatkozpontukban nem tudunk tobb energiat kapni,mert az AI projektek lekotottek az energia kvotakat. Igy nem tudunk tobb szamitasi kapacitast felhuzni, pedig kellene. (US es Hollandia). Lesz itt meg baj. Ja es mi nem AI ceg vagyunk, hanem hagyomanyos on-prem igenyu ceg. Ja es a ram is bajos. Nem kapunk ramokat a HP szervereket. Jon a szivas masutt is.
-
ddekany
nagyúr
Monitort még csak-csak vesz az ember meglévő géphez is (pl. LCD-ről OLED váltani nagy ugrás lehet életérzésben). De vannak trükkösebb kategóriák, pl. alaplap. Hiába viszik le az árát, ha azért nem fogy, mert nincs mibe betenni. Ugye a meglévő stabil konfigban nem sokan cserélik le profibbra az alaplapot utólag.
-
ddekany
nagyúr
Gondolom, mivel jelenleg még van sok kényelmesebb munka. Ez gyorsan változhat, ha nem törik meg az AI fejlődése. Bár a pincér pont hamar automatizálható, mert nem kell méregdrága test hozzá (ügyes fogók, stb.), csak egy guruló asztal kb. Plusz, ahogy elszegényednek az emberek, a vendéglátás elsők közt fog földbe állni, azaz kiszolgálandó vendég se lesz sok.
-
bteebi
veterán
Lehet, de az a RAM gyártókat pont nem fogja érdekelni.
Amúgy meg tudod mi lesz akkor? Leépítik az embereket az OLED monitor gyárban, aztán amikor kifut az AI-os hülyeség, és lendülne fel a piac, akkor nem lesz elég OLED monitor, és akkor meg annak az ára fog felmenni. 
#49: Ott valószínűleg leginkább az elvárás vs. bérezés disszonancia okozza a problémákat.
-
ncc1701
veterán
válasz
Baltazár123
üzenetére
Vendéglátós ügyfeleink vannak, nagyon nehezen találnak pincért. Is.
-
envagyok
veterán
válasz
Baltazár123
üzenetére
Nem véletlenül lett kilobbizva M$-nál, hogy csak 4-5 éves pc-ig lehessen Windows 11-et telepíteni
Na nem mintha hiányozna
-
bteebi
veterán
válasz
Baltazár123
üzenetére
"Erről ennyit, hogy nem veszi el a robot meg az AI a munkát."
Már hogyne venné el? Ez a céljuk.
Mert így Elon meg Jeff, meg a többi szocio/pszichopata még sokkal mocskosabbul gazdag lehet. A top 3 milliárdos már így is 1000 milliárd dolláros vagyonnál tart (kb. 30 éve a top 10 EGYÜTT nem volt annyi, mint most a 3. helyezett önmagában), de nemsokára lesz az 2000 is. -
Baltazár123
őstag
a ZachTT beszél erről a videójában, hogy 2026 nagyon sz.r lesz a gépépítés szempontjából. https://www.youtube.com/shorts/11uz4gQViQo
Ő azt mondja, hogy most már HDD hiány is van és a gyárak 2027-re vesznek fel csak megrendeléseket a vállalati HDD-kre most! Ha meg nehéz HDD-t venni, akkor még több SSD kéne és qrva áron lesz akkor már tényleg minden.
Szerencsére mindenből betáraztam, HDD,SSD és RAM is és szerintem akár 4-5 évet is kibírok. A gyerekek miatt lehet, hogy egy új konzolt muszáj lesz majd venni és az fájdalmas lesz, de ennyivel talán megúszom. Ezért is lenne nekem jó, ha az új xbox teljes értékű PC-ként is elindítható lesz, ahogy rebesgetik, mert teljesen más optikát kapna így a vásárlás.
-
Baltazár123
őstag
A hétvégén az xxxl lutzban ettünk és valami elkezdett vinnyogni mögöttem, hogy váratlan akadály, ilyen nyávergós hangon. Nézem mi a f. és egy ételkihordó robot volt.
Filmekben természetesen már sokszor láttam ilyent, de amikor először találkozik ilyennel az ember úgy, hogy teljesen váratlanul, nem tudtam, hogy beszereztek egy ilyent, akkor úgy mellbevágó élmény és gyerekek persze körbeugrálták. Aztán majd szépen elterjed és mindenki megszokja, hogy kevesebb a pincér és egyre több a robot ételkihordó. Később már rendelést is fel fog tudni venni stb.
Egy pincér már nem kell vagy fél pincér vagy akármennyi. Gondolom kiszámolták és megtérül vagy muszáj, mert nincs ember vagy nagyon nehéz pincért találni. Erről ennyit, hogy nem veszi el a robot meg az AI a munkát. Elveszi, amit csak lehet, bár lehet, hogy ember már nem is jelentkezne rá, csak komolyabb pénzért.
-
bteebi
veterán
"Nem kell megvenni es nem kell tamogatni,megmenteni a cegeket..."
Én már vagy 10 éve nem vettem RAM-ot, mégis drágul.

#29: "Gyanítom pénzt keresni is jobban lehet pl. rákgyógyszerrel, szóval talán a cégek is előbb ilyesmiket próbálnak majd megoldani a reklámok és hülyeségek helyett."
Rákgyógyítással - és NEM a megelőzéssel! az nem akkora lóvé, mint a kezelés - valóban 10-100 milliárd dollárokat lehetne leakasztani, viszont az macerás, ezért inkább macskás videók legyártására szánnak petaflopokat.

-
bteebi
veterán
válasz
Citrone39
üzenetére
Én - egyre inkább sajnos - annak idején beléptem egy "Félresikerült AI videók" nevű FB csoportba. Mert szórakoztató lesz, mondták. De nemsokára már majd gilépeg ebből a dzsoportból. Mert az oké, ha van valami valós elcseszés, mondjuk hirtelen 3 keze lesz az embernek, aztán megint 2, annak még lehet viccértéke (oké, a példa pont nem vicces), de amikor eleve szarul promptolt, vagy kritikán aluli minőségű videó van, na azt már inkább ne. Gagyin antropomorfizált állatok, meg olyan minőségű animációk - a "sztorikról" nem is beszélve -, amiken már 30 éve is sírt volna a Pixar, azokra nagyon nem kellene compute time-ot (se) szánni. Meg készíttetnek magukról full gagyi 3D emojit (is) az emberek.
Lassan már ott tartok, hogy nem csak okostelefont nem akarok, hanem semmilyen telefont meg internetet se. 
-
errorcode06
őstag
És tényleg. 105k-ért vettem tavaly szeptemberben a 64gb-s kitet, most a legolcsóbb ajánlat 296-297k. Mi történik itt még?
-
Baltazár123
őstag
A játékosok megszívták, akik bővíteni akarnak, de valamikor a sandy bridge idejében már elértek a processzorok egy olyan erősávba, hogy aki nem akar játszani a legújabb játékokkal vagy nem csinál erőforrás igényes munkát, szórakozást, annak még a mai napig jól működik a gép. Memóriát ki lehetett bővíteni használttal olcsón meg a ddr3 árak talán nem szállnak el, meg persze az ssd kellett bele, amikor elérhető árú lett és ennyi.
Van egy i5-2500k gépem, 1050TI-al és a legújabb játékokat nyilván nem, de amikkel én szoktam PCn játszani, azokat viszi és a gép egyáltalán nem érződik lassúnak, ha befogom napi használatra. 16gb ram + ssd nyilván és böngészés, kisebb játék, másra nem használom, simán viszi. Mondjuk amikor a fő gépemen a gyerekem kijátszott valamit, mert egyébként konzolos, de néha kell neki PC játékra, akkor csak az 2500k gépet használtam 2 hónapig és semmiben nem hátráltatott.
97-ben vettem az első PC-met és 2012-ig, amikor vettem az előbb említett konfigot bizony érdemes volt cserélgetni, akár 2 évente is, mert még a napi dolgokat is gyorsabban meg lehetett csinálni. Emlékszem a legelső gépem egy sima pentium166 volt, erre tellett (96e pénzt volt ügyeskedő pesti kiskerből "baráti" áron + 45e a MAG monitor) brutális ideig futott egy CD mp3-ra konvertálás, de valami fájdalom volt. A céges pentium2, ami csak 1,5 évvel későbbi gép volt, már 20-30 perc alatt megcsinálta és mivel a főnök levetett gépe volt, ezért volt benne cd író is, úgyhogy vittem haza az mp3-kat és vót bódogság meg zene

A játékosokat sajnálom, ha bővíteni akarnak a következő 1,5-2évben akkor mélyen a zsebükbe kell nyúlni, meg aki komolyabb, erőforrás igényesebb dologra használja a PC-jét annak is, de mondom kb 2010-12 óta a gépek ereje bőven elég egy átlagos embernek és még nagyon sokáig elég lesz, ez is a PC piac kínja szerintem. Nem véletlen a win 10 támogatás és a win 11 követelményrendszer, bár azon meg a rufus segít
Akinek van egy modern gépe és nem használja valami erőforrás igényes célra vagy nem komoly PC játékos, az egészen könnyedén kibírja a géppel akár a következő 4-5 évet is. Ilyen szempontból sokkal jobba a helyzet, mint régen, mert nem kell, nem is nagyon érdemes gépet váltani, főleg ha brutális árak vannak éppen. -
-
Kaiku
senior tag
Hát igen, csak hát az emeberek nem mondanak le, nem gondolják át a lépéseiket, mert akkkor is vásárolnak, ha amúgy nem lenne ré szükségük.
Megint felteszem a kérdést, hogy miért kell az éppen aktuális iPhone-t 1-2 évente lecserélni?
Az AI-t pedig a szándékosan pörgetik a Dzseff Bezosz félék. -
ddekany
nagyúr
De az is naivság lenne, hogy csak a piac önszabályzása mindig elég. Nyilván aki a DRAM gyár tulajdonosa, az annak ad el, aki többet ad, és nem képes figyelembe venni, hogy milyen kárt okoz máshol. Ilyenkor segíthet neki az állam azzal, hogy az érdekévé teszi (büntetés elkerülése). Már ha ez annyira durva helyzetté válna, nyilván. Az az ideális a rendszer egészére nézve, ha szélsőséges esetben beleszólhat az állam.
-
sakal83
addikt
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Ja. Es sikerult megfekezni?
-
sakal83
addikt
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Ez nem naivsag. Aa kommunizmus h az emberek mar minden aremelkedes ellen fellepest surgetnekna mindenhato kormanyoknal....
Nem kell megvenni es nem kell tamogatni,megmenteni a cegeket...
Nem kell AI hypeot csinalni sem. Nem letszukseglet.
-
sb
veterán
Láttunk már ilyet. Kis sz*ros 5Ft-os cuccok hiányoztak és álltak az autógyárak pl. a chiphiány közepette. Pedig az fontos lett volna... (ill. minden más is).
Obszcén haszon: Így van. Volt róla pár cikk, hogy a HBM 50% profittal megy és most, hogy átálltak amivel tudtak HBM-re és jön(jött) a sima DRAM hiány már arról volt szó, hogy azon még nagyobb árrés lesz a köv. fél-egy évben.
De az NV konkrétan 70%-os bruttó marzzsal dolgozik. Mármint cég szinten, el lehet képzelni mennyi van a gyorsítókon...
@Citrone39
Ez tök jó és talán pár cég tényleg ilyesmivel (is) akar majd pénzt keresni, de kicsit tovább is kéne látni. Pl. amikor a fehérje láncokat oldja meg, vagy jobban diagnosztizál mint az ember... brutál hasznos dolgokra lehet jó. Persze ha nem emoji animálásra használják fel 1-2 szerverpark erejét.
Gyanítom pénzt keresni is jobban lehet pl. rákgyógyszerrel, szóval talán a cégek is előbb ilyesmiket próbálnak majd megoldani a reklámok és hülyeségek helyett. -
-
Citrone39
csendes tag
Szerencsére az emberiség csupa hasznos dologra használja fel az AI-t, amire a legjobb példa a magyar kormány propaganda reklámai, vagy a magányos embereknek az AI barátnő. Ennek tudatában én szívesen kifizetem 2x, vagy inkább az 5x drágulást is!
-
nyunyu
félisten
Tegnap néztem az aktuális árakat, tavaly karácsonykor 53750-ért vett 2x16GB GSkill DDR5-6400-am most 113490-be kerülne, alig 120% drágult 1 év alatt.
-
ddekany
nagyúr
De az megvan, hogy amikor épp legolcsóbb volt, akkor is volt rajta még haszon. De OK, legyen 10-20%-al több, mert valami drágább lett, meg infláció. Na de lassan már 130%-al, és még nincs vége?
Milyen obszcén haszon lehet ezen, te jó ég...Az hogy régen mi mennyi volt... De ténylegesen sokkal olcsóbb előállítani 1GB-nyi DRAM chippet, mint régen. Plusz a szoftverek sokkal pazaróbbak lettek. Azaz nem megalomániából/luxusból veszünk ma 512MB helyett 8GB-t, hanem mert felzabálja a Windows meg a böngésző, meg a Teams.
-
envagyok
veterán
Nem most drága a ram, hanem most lett vége a pár évig tartó olcsóságnak.
Azért vicc volt, hogy egy kiló jobb kenyér áráért lehetett 8GB ramot venni.
4-5 éve használtan a 16GB DDR3 kitek ára 25k körül volt.
Amikor a 2GB DDR2 ramom vettem 2007-ben több tízezer forint volt, annak árából 1 hónapig ettél akkoriban. -
Cassi
őstag
A félvezetőgyártás gyárait milliárd dollárokban számolják, csak óvatosan lehet vele haladni, különben biztos a csőd (lásd Intel). Az AI gyorsan robbanó igényeit nem látta előre senki.
"kisbefektetoi penzbol"
Ha nyersz az AI-n, abból ki tudod fizetni a magasabb memóriaárakat. A többiek meg majd kuporgatnak. -
X2N
őstag
Jó vétel volt a 96GB memória pár hónappal ezelőtt.
-
sakal83
addikt
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Miert is? Kommunizmus van?
Nyithat gyarat barki es gyartson...
Milyen mesterseges aremelkedes?
A barom AL hype miatti keresletnovekedes miatt nalad tokeerosebb cegek veszik meg a ramokat. Jelzem kisbefektetoi penzbol... Tehat mintha te venned...
Se tobb se kevesebb.
Kicsit off, de de mar jo par eve az IT szfera csucsai maga altal es maganak gerjesztett keresletet es kinalatot teremt, amit az IT ipar keszsegesen szolgal ki es a koznapi emberek finanszirozzak, mert keresnek a reszvenyeken.
Kozben a lufin par szociopata, mefalomanias, debil istenkomplexusos IT isten gennyesre keresi magat...
Lasd Musk es a tobbi...
Mi valasztjuk mi istenitjuk es onkent adunk nekik penzt
-
ddekany
nagyúr
tippre itt fél év múlva nem az lesz, hogy drága a RAM brűhűhűhű, hanem nem lehet majd kapni egyáltalán. Volt már ilyen, a kriptobányászat idején a videokártyákkal.
A RAM elengedhetetlen része minden számítógépnek (és mobiltelefonnak, és videókártyának), míg a videókártya jobbára csak játékhoz kellett. Szóval RAM-al ugyan ez... sok dominó borulna tőle.
-
Wilks
aktív tag
Én már alig várom,h a videokártyák ára is emelkedjen a memória "hiány" miatt párszáz ezerrel.
-
S_x96x_S
addikt
Nyáron a 2x64GB DDR5 - SO-DIMM
~120e Ft volt az ALZA-nál.
most meg nincs ..De az Amazon.de -n szerencsére már megint van ;
persze a ~ duplájáért.
[ ~ €630.20 ( incl. VAT ) ]
"Crucial DDR5 RAM 128GB Kit (2x64GB) 5600MHz SODIMM Memory for Laptop/Notebook, Mini PC"és ez a dupla - még a legolcsóbb ...
más helyeken 800 -1000 EUR között van.
https://geizhals.de/crucial-so-dimm-kit-128gb-ct2k64g56c46s5-a3421997.html -
GreatL
őstag
2010 márciusában egyetlen nap alatt felment a normális, százpárezres notebookok ára százötven fölé... hogy aztán többé ne menjen vissza.
-
Cassi
őstag
Már több német webshopnál láttam, hogy egy megrendelő csak memóriakitet rendelhet. Jön a hiány nagyon gyorsan.
-
bteebi
veterán
Lesz még majd olyan, amikor az AI fogja bányászni az AI által létrehozott shitcoinokat, amik nem csak GPU, hanem memória- és tárhelyigényes is lesz, és pont eközben meg fog semmisülni az összes ritkafölfdém bánya Kínában a Taiwant és környékét sújtó földrengés+cunami utáni tűzvész hatásai miatt.
Talán már a jövő héten.

-
TR3
tag
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Mondjuk a memóriagyártásban nem úgy zajlik a kapacitásbővítés, hogy betolunk a jövő héten egy új sort, mert úgyis van hely a csarnokban. Nem is értem, itt mire gondolt a cikk szerzője.
A Micron például most épít 2 új gyárat Idahoban, csak ezek nem holnapra lesznek kész, hanem 2027-re, illetve 28-ra. Engedélyeztetés alatt van egy harmadik New York államban, ezt 2030-ra tervezik beüzemelni, plusz további hárommal bőviteni 2041-ig. Az egész mutatvány kb 150 milliárd dollárjukba fog kerülni. Szóval ez nagyon távol áll attól, hogy direkt nem bővítenek.
-
S_x96x_S
addikt
> Elég fura sztori. Ehhez részleteket kellene tudni, mennyit esznek az AI rendszerek, mekkora szerverparkokat építenek, hány cég kezdett bele a háttérben amiről mi nem is tudunk, stb.
benne van a hírekben.
A legnagyobb az OpenAI ( Chatgpt cég )
- rengeteg AI szervert tervez telepíteni. Elég csak ha rákeresel a Stargate projektre, és az utóbbi 1 hónap bejelentéseire."OpenAI, Oracle, and SoftBank expand Stargate with five new AI data center sites
New data centers put Stargate ahead of schedule to secure full $500 billion, 10-gigawatt commitment by end of 2025.
"
https://openai.com/index/five-new-stargate-sites/
--------és az nvidia felvásárolt mindent a következő 1-2 évre
és hetente kéri meg valamelyik memóriagyártót,
hogy még több memóriát száálítson,
Nvidia reportedly asks Samsung to double GDDR7 memory order"SK Hynix has confirmed that all DRAM, NAND, and high-bandwidth memory (HBM) production through 2026 has been sold out, much of it to Nvidia for its AI accelerators. The South Korean chipmaker’s dominance in HBM technology and record profits highlight how the Nvidia-driven AI boom is reshaping global semiconductor competition." ( 2025-október-30 )
-
Ixion77
addikt
fél év múlva nem az lesz, hogy drága a RAM brűhűhűhű, hanem nem lehet majd kapni egyáltalán
Az alapján milyen sebességgel mennek felfelé az árak, lehet hogy nem kell fél év sem egy átmeneti hiányhoz...
Már nyáron mondták a szakértők hogy nagy gáz lesz, de amíg tele voltak a raktárak addig nem érződött az árakon a gyártók távozása. Pár hete aztán beindult a lavina. Először az USA-ban +50%, akkor még nálunk továbbra is a régi árakon lehetett kapni. Másfél hete kint már +100%, nálunk +50%, akkor gyorsan vettem még itthon. Ma már nálunk +130% körül tart az emelkedés, nálunk +80%. Talán látszik egy kis lassulás odakint. Vélhetően nem lett nulla a gyártás, és akkor előbb-utóbb beáll a kereslet-kínálat alapján az új árszint. Már csak azért is, mert idővel a DDR5-ön meghaladja a profit a szerverek szintjét, és akkor már érdemes lesz visszaállni a gyártására.Most azt mondják hogy hamarosan a GPU-k és az SSD-k következnek.
-
Shing
őstag
Elég fura sztori. Ehhez részleteket kellene tudni, mennyit esznek az AI rendszerek, mekkora szerverparkokat építenek, hány cég kezdett bele a háttérben amiről mi nem is tudunk, stb.
Új gyártósorokat valóban nem csinálnak vagy hirtelen csak így tudják megoldani? Még ha ez egy hirtelen berobbant lufi is, mindenképp ez a jövő, nem hiszem hogy ne mernének lépni a gyártók, mert ahol pénz szag van, arra irányulnak. Valamennyire biztos hogy biztos keresetet fog adni a piac. Szóval fura érv.
Ha eddig drága volt - gondolom még a giga cégek is korábbi árakkal számoltak -, akkor most mennyibe fog nekik kerülni az AI parkok felállítása? Ilyen árak mellett is tovább csinálják? Mert ami nekünk kicsiben 30 ezer forint helyett 75 ezer, az náluk mondjuk 30 milliárd helyett 75...
A lényeg, hogy megint valahogy az átlagembernek sikerül majd a legrövidebbet húzni, mert tippre itt fél év múlva nem az lesz, hogy drága a RAM brűhűhűhű, hanem nem lehet majd kapni egyáltalán. Volt már ilyen, a kriptobányászat idején a videokártyákkal.
-
xtremist
őstag
Hány csapás jöhet még szerencsétlen fejünkre? Örültem amikor lecsengett a bányász marhaság, erre mindig jön valami új.
-
Ixion77
addikt
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Profitorientált vállalatok, joguk van azt termelni amivel többet keresnek.
Vagy lehet választani a kínai/orosz rendszert, ahol az állam megmondja hogy mi a "közérdek", és azt termel a cég amit kell. Kérdés, hogy lesz-e cég amelyik fejleszt, termel ilyen körülmények közt.
#3 S_x96x_S
Bizonyára nagy üzlet lesz nekik az alacsonyabb haszonkulcsú terméket gyártani a magasabb helyett. Főleg úgy hogy semmi versenyelőnyük nem származik belőle, mivel a gyártósorokat bármikor vissza lehet állítani DRAM termelésre ha ismét az érné meg. -
S_x96x_S
addikt
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Majd jönnek a kínai memóriagyártók - és átveszik a piacot.
-
Wilks
aktív tag
A videokartyakat is eladtak 2x-3x-4x aron.
Ahogy a SSD-t,HDD-t,stb.
Most a RAMon a sor.
Mindig is lesznek olyanok,akik tularazottan megveszik ezeket "csakazertis".A kutya ugat,a karavan halad.....
-
kriszpontaz
veterán
így például a Samsung, az SK Hynix és a Micron sem dolgozik azon, hogy újabb gyártósorokat állítson csatarendbe
Ilyenkor kellene őket seggbe billenteni hogy mesterségesen rájátszanak az áremelkedésre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szép, dobozos MSI PRO Z790-S WIFI PCIe gen5 garival
- Dobozos Aorus B650 AORUS ELITE AX V2, újszerű, garanciával
- Dobozos új MSI B650 GAMING PLUS WIFI 6E antennával, io shielddel, garanciával
- ASUS TUF Z790-PLUS WIFI garival, mindennel, dobozos újszerű, PCIe gen5
- Dobozos Z790 AOURUS ELITE AX PCIe gen5, újszerű gyári antennával garival
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3527, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 240GB SSD I 14" HD+/FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-10300H - 8GB - 512GB - Win11 - GTX 1650 - MAGYAR
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 Dock
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Milyen obszcén haszon lehet ezen, te jó ég...