Hirdetés
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen processzort vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Egérpad topik
- Abit is7-e-re passzív nb hűtőt de milyet?
- Mini-ITX
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
Én már használtam QRM-ben, igaz a 0.9.7-et. Sok idő, míg be lehet lőni, de ha egyszer jó, úgy marad. Áramtalanítás után viszont nem csatlakozik, fix IP-vel sem a már beállított hálózathoz. Nem tudom miért. Belépve, állítgatva egyszer csak megjavul, de ez változik, hogy mikor. Néha fél óra, néha kettő...
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Senkinek sincs ötlete, mi lehet ez? Mit kéne állítanom? A második képre gondolok. Szerintem a RedBoot az, ami elkúrálódott, mert hálókábellel még a RedBoot prompt előtt csinálja. Hálókábel nélkül pöpec és frankó minden.
RedBoot-ot lehet valahogy a Fonerán updatelni?
Másik: DD-WRT. A 2.4-nél van a letöltési könyvtár, amiben van 3 fájl. Egy flashing segítség, egy linux.bin, valamint egy fonera-firmware.bin, és ez a kettő ugyanakkora, illetve a fonera-firmware.bin az pontosan 28 bájttal nagyobb. Mi lehet a különbség?
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Na jó. Megőrjít ez a FON. A hiba ugyanaz. DD-WRT szépen felkúszott rá, mint utólag kiderült!
Viszont amint beledugom a LAN kábelt, akkor megbolondul az eszköz. Az fconfig, RedBoot környékén a hiba, mivel a gyári firmware-rel is csinálja, és ugyanezt. Ha a LAN kábel rá van dugva, akkor már a RedBoot sem jön be. Az Eth LED pedig villog, mint a meszes. Ilyenkor ezt látom konzolon:
Viszont, ha a LAN-t nem dugom be, szépen bebootol, és a WiFi része tökéletesen üzemel. A tünetek ugyanezek a Fonera firmware-rel is.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Jól van srácok, nem szóltam. Aki lusta TFTP, SSH trükkökkel baromkodni, és soros konzolon flashel, az legyen tisztában az átviteli sebesség fogalmával.
És ez pedig a DD-WRT-nél nem az alapértelmezett, 9600bps, hanem 115200bps...
És a fentebb linkelt kriksz-kraksz miatt 4 hetet b@xtam el az életemből.
De már rájöttem, és a DD-WRT csinosan üzemel. Az első pillanattól kezdve. Vááá. Tépem az amúgy is ritkuló hajam. Vááá. DD-WRT-re fel, kipróbálom, összeegyeztethető-e a DD-WRT + a Fon tagság megtartása. Fentebb linkelte valaki.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
-
04ahgy
nagyúr
Sziasztok!
2200-as FON esetén nem tudja valaki, hogy mi az alapértelmezett fconfig? (Még redboot-nál...) Vagy hol találom azt a fájlt a fájlrendszerben, ami az fconfiggal szerkesztődik?
Tönkrevágtam egy ilyen routert DD-WRT telepítéssel. A FON firm visszament rá, de az fconfig el van szexelődve még, az valahogy a gyári firm-mel nem állítódott vissza. Most dlágaszágom érdekes tüneteket produkál...
Bedugom a hálózatba, szépen, a maga 2-3 perces bootjával feláll, ad WiFi jelet (MyPlace), szépen a default WPA pass (sorozatszám) beáll. Tudok csatlakozni is. Ekkor még nincs beledugva a LAN kábel. Ha ezt megteszem (akár bekapcsolás előtt, akár utólag), akkor a router meghülyül. Villog a LAN LED, mint az atom, és ezt napokig csinálja, ha magára hagyom. Az fconfigban írtam át LAN adatokat, máshol nem, tehát erre gyanakszom. Valakinek van ötlete? Ha a fájl meglenne valakinek, hogy hol található, az megnézhetné, hogy SSH-n meg tudjam szerkeszteni. Vagy egyéb ötlet is jöhet.
Köszi: HGyu
-
04ahgy
nagyúr
poffsoft, neked a freewlan WLAN-on kapja a netet, vagy csak a nagyobb konfigurálhatósága miatt tetted fel? Nekem a WLAN-on csak nagy nehezen akar csatlakozni.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Sziasztok!
FON + freewlan. Érdekes tapasztalatok. Egy 2200-asra tettem fel, az online módszerrel. Ment is, egy ideig. Viszont kikapcsolás, ismételt bekapcsolás esetén két-három óra, és sok újraindítás volt, mire azt a hálózatot befogta, ahonnan a netet kapta. És ehhez is turkálni kellett benne.
Később, egy egy napos pihenés utáni bekapcsoláskor pedig freewlan sehol. Eltűnt egyszerűen a routerről...
Baromi érdekes, nemde?
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Lehet, hogy ezzel a módszerrel az újabb (ha jól hallottam macerásabb) FON routerek is kezes báránnyá varázsolhatók fw frissítés terén. Továbbá, ha már benn vagyunk a soros konzolban, még SSH is engedélyezhető, meg a FON Team külső beleturkálása is letiltható, addon firmware nélkül! Természetesen ezek a FONERO esküt nem befolyásolják, a router ettől üzemszerűen működik tovább...
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
wwenigma #2885 üzenetére
Sziasztok!
Elsőként szeretném wwenigma fórumtársnak megköszönni, hogy elindított a helyes úton.
Megcsináltam a linkeden leírt soros interfész csatlakozást. A legutóbbi, diszkrét áramkörös verzióra esett a választásom. Azzal tökéletesen működött a saját fonerám, a rossz azonban nem. Kis google keresgélés és egy-két forrasztás után a rossz fonerát is szóra tudtam bírni a soros konzolon, ezzel az eredménnyel.
Ezek után megint elakadtam. Reboot után reboot következett, mikor észrevettem ezt a sort:== Executing boot script in 1.000 seconds - enter ^C to abort
. Nem volt könnyű, mert viszonylag gyorsan túlszalad rajta. Itt a kért billentyűkombinációt megnyomva egy alap redboot konzol fogadott. Az általam ismert alapabb linux parancsokra nem reagált, nem is ismerte őket. Egy véletlenül beütött l-re pedig kiírta:
loading default protocol (TFTP)...
Áhháá, tehát ilyen egy betűs parancsok vannak, mondtam! Amúgy nem, csak l betűvel ez az egy kezdődik, és egyből futtatja.
Addig próbálgattam a betűket, míg lett egyfis
parancs, aminek egész használhatónak tűntek a parancsai, paraméterei: erase, free, load, reset, stb.
Újabb google, és kiderült, hogy épp ez kell nekem.
Webszervert csináltam (TFTP is jó, csak az valahogy bonyolultabb), és a soros konzolon IP címet rendelve a FON routernek, szépen leszedettem vele a szerverről a firmware image fájlt. Egyfis make rootfs
parancs, aztán egy újraindítás meg is oldotta. Üzemszerűen megy a FON!
Viszont, ha már szétszedtem, kicsit moddoltam is: kivezetve hagytam rajta a soros portot (pedig eleinte nem akartam), ha már megvettem az alkatrészeket hozzá. Így csak egy kábel kell már legközelebb. Továbbá a LED-eket is cseréltem: a power maradt zöld, az ethernet sárga lett, míg a WiFi piros. Így nagyon szépen néz ki.
Gondolkodtam a kék LED-eken is, de az majd' 4x olyan drága volt SMD kivitelben, mint a hagyományos színek. Később lesznek képek. Vagy írjak egy még részletesebb Logout cikket képestől?Ha valakinek ilyen jellegű problémája van, szívesen segítek. Ha pedig a forrasztáshoz egyáltalán nincs affinitása, akkor ha megveszi a szükséges alkatrészeket, akkor valami harapnivaló ellenében (csak a jelképesség jegyében) szívesen meg is csinálom neki.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Na, kicsit előrébb vagyok. Szétszereltem, és van odabenn egy 10 tűs tüskesor. Gondolom az az általad is említett soros interfész. Már csak azt kellene akkor kideríteni, milyen programmal lehetne beletölteni az új firmware-t, meg egy adatkábelt szerezni / kölcsönkérni / kreálni...
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Hello!
Az egyik legjobb barátom Foneráját épp az imént tettem tönkre. A 0712-es FW-t akartam volna ráflashelni, de meghalt szegény. Nem éled fel a WiFi jele, LAN-on meg világít ugyan a lámpája, de nem kommunikál a 169.254.255.1-es IPcímet beírva, 169.254.255.2-es IP-jű géppel. (Subnet 255.255.255.0)
A FW frissítés azért kellett volna, mert a 0711 FW-vel nem akart PPPoE csatlakozni.
De most semmit nem csinál!Valami megoldást tudtok, vagy az RMA marad?
Köszi mindent!
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Ma beléptem a FON oldalra kicsit nézelődni. Azt írja, hogy még 20 invitációm van.
Úgy döntöttem, hogy a napokban 5 promo kódot ebből közzéteszek, feltéve, ha van rá igény...
Tényleg, miért nem egyszerűbb a kérvényező címére kiküldeni egyből a meghívót? Hátrányokkal / előnyökkel járna-e?HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Hello!
Volt két Fonerám, de nemrégiben az egyiket átruháztam másra. Viszont gyakran van kikapcsolva (éjjelre áramtalanít teljesen.
). A fon oldalon még mindig az én routereim között szerepel, hogy lehetne onnan eltüntetni?
Üdv.: HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
repetix #1133 üzenetére
Na, nekem (látszólag) teljesen ugyan ez történt, mikor beüzemeltem. Kapcsolódott is gyorsan a gépem (x86) a WiFi-hez, és kész. Még csak nem is láttam a másik signalt. És képzeljétek, az volt, hogy a notim WLAN konfigurációs programja van pipogya módon megírva, ugyanis az istennek nem látta a másik WiFi jelet, amíg az egyikhez csatlakozva volt. Amint lecsatlakoztam, elkezdte láni mindkettőt. Ennyit tudnék hirtelenjében hozzátenni.
HGyu -
04ahgy
nagyúr
A Ti FON routeretek mekkora sebességgel dolgozik? Nekem ez az első WLAN-om, a FON routerre kötött másik (SMC) vezetékes routeren át kommunikál egy gép a WiFi-n a FON-hoz kapcsolódó géppel. A private jelen kapcsolódik, a vezetéknélküli gépben is SMC a WiFi kártya. Ennek monitorozóprogramja szerint a jelerősség 75%, a link minőség pedig 86%. Létesít is szépen-gyorsan 24-36MBites kapcsolatot a La Fonerával. Ennek ellenére, ha másolok egy fájlt a két gép között, akkor nem akar 600-700kByte/sec fölé (~5-6Mbit) menni a sebesség.
Ennyit ''tud'' ez a kis szépség, vagy ez a WPA-PSK titkosítás TKIP kódolása miatt van? (Azaz a kódolás foglalja le a router CPU-ját, azért ennyi a sebesség?) Még azért próbaképpen titkosítatlan WiFivel is kipróbálom, megnézem, mi lesz.
Amúgy nem is tudom, mi vitt arra, hogy megnézzem a filemásolást, egyértelműen nem erre lesz használva...
HGyu
[Szerkesztve] -
04ahgy
nagyúr
Nah, azért már elég jól bekonfiguráltam a kis szerkezetet. Először az asztali routerben (SMC 7004VBR) engedélyeztem a DHCP-t, majd elkezdtem ezt a kis csodát állítgatni. A LAN interfész statikus IP címet kapott, a routerben meg kilőttem a DHCP-t. Azt hagyom, hogy a Fonera a WLAN-t DHCP-n ossza ki, így nem kell a notit minden egyes WLAN-hoz konfigurálni. Már csak az a kérdés, hogy a DNS kiszolgálónak mit adjak az alsó rubrikában... A fonerás DNS működik, de megy az Externeté is. Az Externetét hagytam ott...
Kódolás: WPA/WPA2 mix, AES/TKIP vegyes titkosítással. Ez így a leg-kódoltabb, ugye?
A Fonera WLAN-ján keresztül alapból nem kell menniea a fáljmegosztásnak (private SSID-n), vagy csak nálam nem megy? De mindegy, Hamachival megoldottam egykettőre...
HGyu -
04ahgy
nagyúr
válasz
kapcs-ford #1078 üzenetére
Gond van...
A FON_AP-n nem jön be a wifi.fon.com...
Egyből loginolni akar. Azt vágom, hogy már regisztrált a outer, de akkor most mi a jelszavam? Mi a loginom? Mert én még nem csináltam semmit...
HGyu -
04ahgy
nagyúr
Nah... Megjött ma reggel a pakkom. Most fogok neki a beüzemeléséhez, majd beírom az eredményeket. A lapos kábel baromira tetszik
.
Én kaptam vele a matricákat is: egy kicsi szegleteset, és egy brutális nagy, kerek, kb. CD méretűt!
Nem megy már akkor ez a meghívósdi?
HGyu
[Szerkesztve] -
04ahgy
nagyúr
Király!
Nemsokára már a mi utcánkba is jöhettek netezni! (Remélem...)
#250-ig olvastam, #250-től csak átfutottam a totyikot... Senki nem geocache-el közületek? Ahhoz is jól jön ám egy Linus account...
HGyu -
04ahgy
nagyúr
Sziasztok!
Én is szívesen részt vennék ebben a dologban. Az a helyzet, hogy én nem várom el, hogy ingyen kapjak meghívót, hajlandó vagyok áldozni a szerkentyűre. Iletve a meghívóra. Garantálom, hogy aki tőlem kér meghívót, kiosztom neki az 1. HSZ-beli feltételekkel, a lehető leggyorsabban.
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
- Szuper áron eladó Lenovo ThinkPad T14 Gen 1 Touch /Ryzen 5 PRO 4650U/16GB/256 SSD/FHD/IPS
- Bontatlan Lenovo ThinkPad T14s Gen 4
- Samsung UE40NU7192 101 cm / 40 4K UHD Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- LG 65NANO81T3A 165 cm / 65 4K UHD NanoCell Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5510 - i5-10G I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 32GB - 1TB - RTX 4060 -3+ év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3121, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest