Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
boost
veterán
Sziasztok!
Akinek van kedvezményes fonera2n kódja, és nem használja fel, el tudná nekem ingyen küldeni?
Amennyiben utána nekem is lesz, természetesen visszaosztom a közösségnek.
Köszi
-
róland
veterán
Van valakinek itthon La Fonera2.0n routerje?
-
róland
veterán
Mit találtam neked!
Régebbi leírásomat a Transmission torrent kliens telepítéséről a La Fonera 2.0g-re.
Ha megnézed, van pár kép, amin 40 feletti peer van.
-
ludus
aktív tag
Hú itt mindenből pénzt lehet csinálni? Akkor nekem is van eladó kódom!
-
zfarkas
senior tag
Sziasztok!
Van egy Fonera 2.0n "jóárasító" kódóm, amivel mindennel együtt 57,4 EUR (15300) a szokásos 89 EUR (23800) helyett az ár november 30-ig, amit valszeg nem fogok kihasználni. Akit némi cash ellenében érdekel, keressen meg privátban!
Üdv,Zoli
-
rankesz
veterán
válasz
Konflikt #3773 üzenetére
Másik fórumon láttam, hogy ott is feltetted a kérdésedet. Láttam a mostani Asus routered eredményeit is, szerintem az is lehet a "gyenge" eredmény okozója hogy CAT5-ös kábellel van összekötve a router és a gép, az pedig nem tud ennél nagyobb sávot.
Ha cserélsz modemet ha nem mindenképp érdemes CAT7 kábelt betenni a helyére. -
-
zfarkas
senior tag
Itt mindenre fény derül!
-
Konflikt
addikt
válasz
rankesz #3763 üzenetére
en meg abban sem vagyok biztos h lan-ra at tudja routolni a 80 mbitet wan oldalrol, nemhogy wlanra. amugy pont ezert kerdeztem h mit bir, mert pont ma emeltem 80/25-re a diginket 30/20-rol. holnap reggel elesedik, es van egy olyan megerzesem, hjogy a kis asus rx3041 nemfogja tudni atnyomni a 80 mbitet. szval valszeg kell uj router.
szval tudja vki mitbir a 2.0n wan-lan on?
-
rankesz
veterán
Én is kaptam szuperkedvezményes mailt, engem inkább az érdekelne hogy ki tudja-e majd szolgálni a jövő év elején induló 80/25 diginet megosztását?
Arra gondolok hogy ha max-al jön a cuccos a digi felől, akkor ha pl a notin netezek wlan-on keresztül akkor meg lesz-e vajon a max sávszél... -
-
poffsoft
veterán
Most kaptam egy szuperajánlatot fon-éktól: 47,9 júró plusz shipping... fon 2.0n
-
Konflikt
addikt
Fonera 2.0N -rol kene nemi info.
mert mar valaki lan-wan throughputot? ha nem, akk tudtok esetleg olyan tesztet/oldalt ahol kimerik? -
ACE-
addikt
válasz
poffsoft #3751 üzenetére
Európai országokba (a Fon asszem belga) 3000 Ft az 1 kg-ig küldött levél, plusz 700 Ft az Ajánlott. Asszem ha Ajánlottan adod fel és elveszik a csomag, akkor a feladási díj 10szeresét kapod meg. De ebben nem vagyok biztos, egyszer a postán mondták ezt. Lehet hogy kell még a Tértivevényes kézbesítés ehhez, az plusz 300 Ft.
-
poffsoft
veterán
Egy szép reggelen arra ébredtem, hogy a fon2200a-m nem műkszik. Csak a power led villog szaporán. Reset, mélyreset nem csinál semmit, továbbra is villogás.
Tippetek van, mi baja ilyenkor?
(p.s: nem, NEM flashelés miatt halt meg)Amúgy foneráék supportja háááááát......
Az egy munkanapot nagyon nem tartották be (3 nap után megUPoltam, akkor válaszoltak percek múlva...), a megoldás: postázzam vissza, megvizsgálják, és ha tényleg rossz (???), kicserélik...
És ezzel megoldva a probléma (szerintük). A postaköltség (ha minden igaz 8-9k közt) több, mint amennyiért egy routert vehetek itthon bárhol... Plusz az idő.... -
djszido
tag
Van 2 db 2100-m. Az egyik nem bootol be, a másikon új firm van amit nem tudok visszaállítani. Valaki esetleg meg tudná csinálni soros kábellel? Írjatok privátban!
-
róland
veterán
A legfrissebb hír a 2.0g blogjából:
S az egyik lényege:
"So we have announced great discounts (we mean great, not small) for those who have bought a Fonera 2.0g and are willing to upgrade it!", azaz szabad fordításban, a 2.0g tulajok nagy kedvezményt kapnak, ha "váltani" szeretnének 2.0n-re.
-
Nahar
tag
Meghívóra van még vmi kedvezmény?
-
válasz
SunBreeze #3737 üzenetére
"pár éve van meg a router, de mostanság hiába van bekapcsolva folyamatosan a hálóira nem lehet csatlakozni és a wlan ledje nem villog, ilyenkor kihúz vissza és működik."
Ugyanez itt is. Most hogy fent van freewlan, egyik gép rendszeresen nem tud rá csatlakozni, csak ha reset után közvetlenül felmászik. Akkor viszont stabilan megy amíg nincs a gép újraindítva pl. Ezt a gépet meg nem merem addig restartolni amíg rá nem jövök a megoldásra
-
Noh...sikerült.
A már említett lapon elkezdtem a műveleteket.
Mindössze annyi változást eszközöltem, hogy a 188.40.206.43 címet használtam dns-nek, mivel módosult a kolofonium server címe.
Már az első lépés után 0.7.0r4 firmware fogadott...úgyhogy itt módosítottam a lépési sorrenden, és felraktam a 0.7.1r1 firmwaret, majd offline installáltam a freewlant.Szép és jó is volt...de egyik gép nem tudott csatlakozni egyik ssid-re se. Másik pöccre ment mind a két ssid-re. Aztán restartoltam fonerát, fel tudott menni a második is. Értetlenül állok ez előtt.
De most működik.A kevésbé stabil üzem miatt gondolkodok még rajta, hogy az ütemezett újraindítást kihasználjam-e.
-
SunBreeze
aktív tag
pár éve van meg a router, de mostanság hiába van bekapcsolva folyamatosan a hálóira nem lehet csatlakozni és a wlan ledje nem villog, ilyenkor kihúz vissza és működik.
kb minden 2-3. napon meg kell ismételni.
másik probléma, hogy néha "megszakad" a netkapcsolat, ilyenkor a wifi kulcsot kihúzom, bedugom és működik (vagy a notin kikapcsolom majd bekapcsolom a wifit és működik) -
válasz
ngabor2 #3735 üzenetére
Időközben én is megtaláltam itt. Már benne voltam a dolgokban, mikor kiderült, thome-os speedtouch routerben poweruser nem tud dns-t átírni. Így járás :S
mod: ez a 2 éves post még korábbi firmwarere vonatkozik. Ezt írja is freewlan oldala.
mod2: mára vége a játéknak. Haza jött húgom, és ilyenkor leül a gép elé...ami fonera private részéből táplálkozik. Majd holnap azért rápróbálok a "natúr" trükkre, de nem fűzök hozzá reményeket.
-
válasz
ngabor2 #3733 üzenetére
freewlan doksijában azt írják, hogy
"If your La Fonera's firmware version is 0.7.2r1 or higher you need a flash cable to gain SSH access to your La Fonera and to install the add-ons. Go on with Offline installation by using a flash cable."
Most az aktuális firmware, az 0.7.2 r3. Így valamikor muszáj leszek szétszedni, és applikálni hozzá egy szintillesztős soros portos mókát. Még szerencse hogy direkt erre (com és lpt piszkálásra) van félrerakva egy laptopom
-
ngabor2
nagyúr
van egy még újabb módszer, aminél "csak" át kell írni az id-t meg a dns-t, és automatikusan frissíti. 0.7.2-vel is működik. hogy hol lehet megtalálni a pontos leírást... azt nem tudom, elég sokat googliztam én is utána. (talán próbáld meg a fonera 0.7.2 freewlan kombót a google-ban, hátha...)
-
Lassan befejezem a monológot. Úgy látszik flash kábel kell majd. Túl új a rajta lévő firmware :s
-
Időközben megtaláltam a linkelt lapon a firmwaret.
Viszont fonera azt írta rá hogy ez update a 0.7.0-ás firmwarehez, és nekem 0.7.2 van, és mit képzelek magamról :s -
Hmm..
Az itt leírtak alapján gondoltam felrakok egy freewlant én is a saját eszközömre. Leginkább a bridge miatt.Ám hogy a Kolofonium hack működjön, régebbi firmwarre lenne szükség, ami a linkelt oldalon nincs. Valakinek van elfekvőben egy valid megfelelő firmware?
Plusz ez az automata installnál mennyire jöhet elő hasonló? Hogy már egyéb okok miatt nem fog menni a hack?Sorry ha nem helytálló a kérdésem. Fonerában még nem vagyok erős
-
g.gergo
senior tag
Üdv,
Van egy FON2100-asom, amin vagy egy freewlan, amit le szeretnék szedni, de nem tudom. Nyomtam egy 2 perces resetet, de fenn maradt, tanács?
-
MichaelSD
őstag
Van 2 felesleges Foneram SMC antennával és Fontenával. Ha kell valakinek Bp-en a Móricz környékén elviheti.
-
Én legfeljebb az alap fonerával szemezgetek. A többi plusz funkcióra nincs szükségem.
Sőt, még annak is próbálok utánajárni, hogy egy fonera compatible softwaret felrakni x86os gépre. Mert nekem van itthon olyan eszközöm ami miatt kissé feleslegesnek érzem a fonerás eszköz megvételét.
Aztán ha ilyet nem találok, akkor szerintem az lesz hogy megvárom hogy az új router kijöjjön, és az hátha lentebb nyomja az árakat kissé. Majd meglátom :] -
róland
veterán
Valóban igazad van. Az első hozzászólás csak a La Fonera-t és a La Fonera2g-t mutatja be.
Nekem egy La Fonera2g-m van 2.2.3.0 firmware-rel és saját telepítésű Transmission klienssel. Ha végre kijön a 2.2.6.0 firmware, akkor már gyári Transmission kliens lesz a routeren.
-
Elolvastam az első hozzászólást, és említést se tesz a kérdésemről. Lehet megérett már egy szerkesztésre. Viszont helyette megtudtam pl. hogyan kellett beüzemelni a 6.10-es ubuntu alól a wireless hálózatot, úgy általában.
Ha jól értem attól hogy nem nyílt a firmware, az még cserélhető rajta 3. féltől származó softra. Vagy ez a 2.0 kiváltsága?
Erősen gondolkodom hogy beleugrok ebbe a fon dologba. Ez a meghívásos dolog konkrét előnyét nem látom kiírva sehol. Shopnál látom egyedül hogy a promo kódot oda tudom beírni (ha ez az egyáltalán). Kissé nekem kusza a fon oldala
-
róland
veterán
Most hivatkozzak a témanyitó hozzászólásra?
Gyorsan összefoglalva:
La Fonera - a FON első saját fejlesztésű közösségi routerje.
La Fonera+ - a La Fonera2 elődje, még nincs rajta USB port, s nem nyílt a firmware sem.
La Fonera2g - korábbi nevei: Liberator, La Fonera2.0; nyílt, fejlesztői firmware-rel érkező router, USB porttal, torrent klienssel s egyéb hasznos alkalmazásokkal.
La Fonera2n - ősszel megjelenő új router: 4 db LAN porttal, gyorsabb processzorral, WiFi draftN támogatással. -
Lehet hogy ez egyeseknek evidens, de számomra nem egészen, úgyhogy megkérdezem tőletek.
Mi a pontos különbség a Fonera, Fonera+, és Fonera 2g közt? Ezt a 3 típust látom a weben elérhetőnek.Amennyi kiderül a leírásból, Fonera az alap. Fonera+ egy switchel már routernek is használható, a Fonera 2g pedig már egy alap nas funkciót is ellát usb-n át.
Ezen kívül mi ami elkerülte a figyelmem? -
róland
veterán
válasz
zfarkas #3719 üzenetére
Kb. 1MB/s az elérhető maximum. Ha jól emlékszem akár NTFS-sel is ennyi volt. Ext2 helyett inkább ext3-at használok.
Napi használat során olyan 600-800 KB/s az átlagos, persze ilyenkor megy mellette a torrent és a net is.
Létezik Samba megosztás, de egyszerűbb valamilyen FTP programot használni. (Pl. Firefox beépülőjeként a FireFTP-t, aminek egyetlen korlátja, hogy 4 GB-nál nagyobb fájlt nem tud kezelni. Ezért gFTP és FileZilla is jó ha van.)
-
zfarkas
senior tag
Sziasztok!
Kérdés Fonera 2.0 USB HDD megosztás kapcsán...
Szóval ha van egy ext2 fájlrendszerem pl., akkor hogyan tudják érik ezt el a kliens gépek? Valamilyem Samba share, ha jól sejtem?
Másik kérdés, mekkor átviteli sebességet lehet elérni, FAT, Ext2, illetve NTFS (esetleg HFS+) esetén? A Wiki kb. 1 Mbyte/s-et ír, NTFS-re pedig 200 Kbyte/sec-et. Ezt alátámasztják a tapasztalatok?
Köszi,Zoli
-
poffsoft
veterán
válasz
FABRICIUSZ #3717 üzenetére
nekem is új.
Érdekes.... -
FABRICIUSZ
tag
Lehet hogy csak nekem új.
[link] -
zfarkas
senior tag
Sziasztok!
Fon 2.0g megéri a 60 EUR-t (mindent beleszámolva), vagy vehető itthon hasonló tudású router olcsóbban?
Köszi,Zoli
-
róland
veterán
válasz
FABRICIUSZ #3711 üzenetére
Létezik SMD kivitelben is kék LED.
-
FABRICIUSZ
tag
FON
[link] -
amper880
csendes tag
Sziasztok,
Él még a kedvezményes vásárlás? Tudna valaki egy kódot küldeni? Köszönöm előre is!
Üdv,
Amper -
FABRICIUSZ
tag
FON router egy kicsit másképp .
[link] -
g.gergo
senior tag
Üdv,
Van egy FON2200-as készülék. Úgy néz ki, egyik napról a másikra megadta magát. Csak a power led villog, szabályosan, olyan ms-ként 3-at. Lehet vele még vmit kezdeni vagy kuka?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Apple MacBook
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Parkside szerszám kibeszélő
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Nagyon szép állapotban!! Dell Latitude 5400 i5-8365U 16GB RAM 256GB SSD Magyar vbill
- Szép állapot!! Dell Latitude 5300 i5-8365U 8GB RAM 512 SSD Magyar vbill
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Mini PC! I5 10600KF / RTX 3060 12GB/ 16GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy S25 / 25 Ultra 5G 256GB - 512GB / - Bontatlan - 3 év gari
- Megkímélt állapot!! Samsung Galaxy S10+ 128 GB SM-G975F/DS - fekete
- Apple Watch SE 40mm 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Kodak PD460 Instant Dock Printer / Számla és Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest