Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ludus
aktív tag
válasz
kapcs-ford #1893 üzenetére
asziszem
és akkor majd nem a notimat kell végre nyúznom letöltésileg -
C0pp3rM!n3
csendes tag
mindegyik FON 24/7-ben működik, az ország különböző részein.
-C0pp3rM!n3- -
kapcs-ford
őstag
válasz
C0pp3rM!n3 #1894 üzenetére
Majd az ilyenek miatt kezdenek el korlátozni... (ki beszélt itt a magyar mentalitásról? ) a 30napos offline utáni letiltás csak a kezdet volt...
-
C0pp3rM!n3
csendes tag
ok, csak érdeklődtem. van már 3fon-om, most jön a negyedik.
-C0pp3rM!n3- -
C0pp3rM!n3
csendes tag
mennyiért is szórjátok a meghívókat errefele ?
-C0pp3rM!n3- -
lorcsi
veterán
Szombaton beregisztráltam és nem vagyok a térképen
tegnap reggel pedig használta valaki a fon-os netemet -
róland
veterán
Ez egyre bosszantóbb. Most néztem meg a FON oldalán Martin Varsavsky videóját, melyben a tervekről beszél, és a La Fonera 2-t csak októberre ígérik.
-
kapcs-ford
őstag
válasz
SunBreeze #1886 üzenetére
Pár napja már rajta van (mint rendes 24/7 user-nek)
, nincs észlelhető változás hőmérséklet ügyben (langyos az ablakban), kétlem hogy bármit is tudnának azon szoftveresen változtatni... Nem kell szőnyegre vagy másik elektromos motyóra rakni hanem inkább állítva vagy hanyatt...
-
SunBreeze
aktív tag
állítólag mostanság kell hogy rátelepüljön a rc3 firmware amitől nem fog annyira melegedni
majd kiderül -
válasz
kapcs-ford #1868 üzenetére
akkor én uy tűnik, hogy megusztam.
valamivel több mint 1,5 honappal később regiztem, de múködik -
lorcsi
veterán
eléggé melegszik ez a cucc, ma egész nap ment és az alját nem tudom megfogni oylan meleg
-
SunBreeze
aktív tag
oks, thx
[Szerkesztve] -
SunBreeze
aktív tag
koliban a portás át tudja venni a routert?
-
D4rkm4n
őstag
válasz
De csak akkor jön a pénz, ha az adott helyen valaki igénybe veszi a wifimet nem?
Tehát ha csak úgy vagyok és nem használja senki, akkor nem fizet ezért a Fon... (?) -
ludus
aktív tag
válasz
(Kolombusz) #1872 üzenetére
szerintem a lakcímes trükkre gyorsan rá fognak jönni/fel fog tűnni nekik és lessz nemulass!!!
kábeles routert vehetsz bármilyet, nekem pl. a legolcsóbb smc van, itt a ph-n vettem 4 vagy 5 ropiért és működik (általában)... -
(Kolombusz)
veterán
válasz
kapcs-ford #1871 üzenetére
A meghívó dolog szerintem a lakcimes trükk miatt már nem annyira lényeges, de igyekszem minél hamarabb beszerezni valami normális routert.
Még 1x megkérdem: ha 30 nap alatt nem regelem be, akkor soha nem fogom tudni beregelni?
Bár úgyis beregelem.
Milyen vezetékes routert ajánlotok? Tűzfal nem lényeg, ki lesz kapcsolva, a router összes portja nyitva lesz és 1 gép kerül rá. -
kapcs-ford
őstag
válasz
(Kolombusz) #1869 üzenetére
Évi két lehetőség van, Andi három.
Na, azért ezt ne írjad mert még az illető akitől kaptad a meghívót az megharagszik amiért ilyen felkészületlenül megrendelted... ameddig nem aktiválod addig ő sem kap utánad új meghívót. -
shev7
veterán
válasz
(Kolombusz) #1869 üzenetére
evente egyszer asszem...
-
(Kolombusz)
veterán
válasz
Szóval, ha a megérkezés utáni 30 napban nem aktiválom, akkor cseszhetem az egészet.
Fasza.
Remélem ezzel nem lesz olyan bajom, mint a korábbi routeremmel. Netszolgáltatónál belső hálón vagyok, routert bekötöttem, dmz az asztalira, aztán nem mentek a netes játékok rendesen. A ping jó volt, de mégis laggolt a játék.
Bill: hát, ööö, izé, na a központban lakom, úgy, hogy a főutca 100 méterre, a pláza is 100-ra, de mégis eldugott helyen.
Mellettem tékom irodaház, úgyhogy itt nem lesz nagy forgalmam.
Lehet Linus kéne legyek, aztán ha utazok legalább használhatám a többi fon hálózatot.
Át lehet állni amúgy Bill módról Linusra később? -
kapcs-ford
őstag
válasz
(Kolombusz) #1867 üzenetére
Nem haragszanak meg csak letiltják ha 30nap eltelt és nem aktív illetve ha aktivált és 30napig nem online. A fon.com account belépéskor már ott is van ez a figyelmeztetés.
Bill,
Attól függ hogy hol laksz... mondjuk hotel mellett, forgalmas parkkal szemben etc... ha aktiválnak a hálózatodon egy 10euros passt akkor abból kicsivel több mint 3euro üti a markod.
A saját hálózatodat persze használhatod ingyen de másét ugye nem mert Bill vagy. -
(Kolombusz)
veterán
válasz
kapcs-ford #1866 üzenetére
Azért nagyon megharagszanak, ha megérkezés után egy ideig még nem kötöm be a fonerat?
Mert kell vennem még valami normálisabb routert hozzá.
Bill-ként üzemelnék, körülbelül mennyi pénzre lehet számítani egy hónapban?
Ha billként üzemelek, attól még a saját foneraval szórt netemet használhatom mondjuk egy telefonnal? -
D4rkm4n
őstag
Spanyolból küldik a routert ugye?
Kb/átlag mennyi idő míg megérkezik? -
kapcs-ford
őstag
Valóban nem erősebb, mivel irányított ezért könnyebben lefedsz vele egy bizonyos területet tehát ha eddig egy parkot sugároztál az omnival akkor abból ment minden irányba (hátrafele is az épületbe), ezzel a direkcionálissal pedig lefedheted abban a szögben (amiről még nincs adat) tehát koncentrálod és ezáltal nő a hatótáv akár 250-300méterre is.
-
lorcsi
veterán
válasz
kapcs-ford #1860 üzenetére
ez a plussz ethernet kimenetes fon nagyon jó ötlet
, főleg ha a mostani tulajok valami jó kis áron jutnának hozzá
-
kew
senior tag
válasz
kapcs-ford #1860 üzenetére
ez mennyivel erősebb, mint a sima antennája? nekem az adatai sokat nem árulnak el
én egy belső udvaros házban vok, kivinné ez a jelet a zuccára?
-
kapcs-ford
őstag
Hírek, újdonságok
Pár hét múlva kerül a piacra a fonantenna ami egy panel antenna lesz, az ára a már meglévő fonera tulajdonosoknak kb.15euro lesz.
Június környékén jön egy másik fonera router a piacra amin lesz pluszban egy antenna kiemenet + 1 ethernet port.
Októberben (tavaly karácsonyra ígérték majd idén februárra, majd augusztusra, szeptemberre...)pedig érkezik a fonera 2.0 amin lesz usb-port is és torrent client a firmware-ben, tehát jó móka lesz.
Fontenna infók:
Specifications:
Frequency Range: 2400Mhz to 2500Mhz
Antenna gain: 7~8dBi
VSWR: 2.0 : 1 MAX
Polarization: Linear, vertical
Impedance: 50 ohms
Temperature: -10 to +55 Celsius
Connector: R/P SMA PLUG
[link] -
tr00p3r
addikt
válasz
(Kolombusz) #1848 üzenetére
nekem fölös routerem van, meghívó árban, ha érdekel.
-
captain81
csendes tag
Sziasztok!
Net megosztás témában nem vagyok újonc, de a fonerából eddig kimaradtam.
Jelenleg 2 helyen osztom a netet rádióval, és szeretnék egy meghívót kapni, hogy esetleg bővíthessek. Ismétlem, fonera nélkül osztom és ezért kellene!
Köszönöm előre is.
[Szerkesztve] -
(Kolombusz)
veterán
Regeléskor az address name-hez mit kell irni?
Gondolom a cimemet.
[Szerkesztve] -
kew
senior tag
válasz
(Kolombusz) #1848 üzenetére
küldtem
-
Hülyesamu
csendes tag
Ölég macerásan dugtad őket össze, mert nem tudom, hogy a Te gépeden van-e port forwarding, (ha nincs/nincs jól bekonfigolva, a fonera nem tud kommunikálni a szerverükkel) Meg ha ki vagy kapcsolva, akkor nem fog menni a router, ez így nem annyira jó, annak 7/24-ben kellene mennie...
Sztem várd meg a routert/Wifi-karit, és akkor tedd össze korrekten.
[Szerkesztve] -
lorcsi
veterán
válasz
kapcs-ford #1847 üzenetére
nem jön be az oldal
ez mit jelent? nem a fonnal csatlakozom?
[Szerkesztve] -
(Kolombusz)
veterán
Na, ha valakinek van egy fölös meghivója, azt elfogadnám!
-
lorcsi
veterán
most regisztráltam be és miért vagyok alien?
-
Tufa_
aktív tag
Van még szabad meghívó?
-
lorcsi
veterán
húha...két ellentétes vélemény, várok még néhányat hátha azoktól határozottabban tudok dönteni
-
ngabor2
nagyúr
ha chello, akkor a mac-címmel kell szarakodni, és a fon elég lassan áll fel. én a vezetékes routerre szavaznék, mert abba vezetékkel lehet csatlakozni, ha kell. aztán idővel esetleg wifi kártya az asztaliba, ez nem zárja ki.
nálam a fon nem a stabilitásáról volt híres, jelenleg csak áll, és próbálja osztani a netet. -
lorcsi
veterán
szerintetek mit érdemesebb?
1) a fon és a modem közé tenni egy routert (így az asztalin is lenne)
2) asztaliba tenni egy wifi-kártyát
kb. 3k-ba kerül mind a kettő -
Hülyesamu
csendes tag
Úgy tűnik, mégis müxik
-
Hülyesamu
csendes tag
válasz
(Kolombusz) #1828 üzenetére
Amennyire én tudom, még a tavasszal elég durva cuccokat hoznak ki, mondanom sem kell, ezek nem az FGF program ingyé' cuccai lesznek. Lesz USB-s, meg 2 UTP-s (egy ki, egy be) stb router.
-
nekem is már 3 lett
ha kell valakinek, szóljon;) -
Hülyesamu
csendes tag
Azt a poént ismeritek, hogy a lakhelyet megváltoztatjátok USA-ra, mentés, majd vissza Magyarországra, és lesz két új meghívótok?
-
Billu
aktív tag
-
tényleg megy a totalcommanderrel. azt hittem, hogy ugyan azt csinálom ezzel a cd papranccsal amit a parancssorban is. mert ott hibát kapok.
szóval totalcommanderrel megy
/viszont ha a hálózatoknál próbálnám megkeresni a mappákat akkor nem látom őket, csak akkor láttam amikor egy hálózatba voltak a gépek. csak azt nem értem ott mért nem tudom betallózni.. -
shev7
veterán
a kerdesem nem a forwardolasra vonatkozott mint mar irtam, hanem hogy melyik iranyban nem tudod elerni a megosztott mappakat.
Valamit nem jol csinalsz mert a fonera->vezetekes iranynak mukodnie kell. Egyreszt a remote eleres mukodik nalad is, masreszt totalcommanderben a cd \\ipcim modszer nallam is bejon. Tuzfal beallitasi problema lehet peldaul. -
nem nem nem!
nem forwardolni akarok. az okés.
a fonera a notebookomhoz kell, hogy tudjak netezni bárhol a házban.
viszont van egy d-link routerem. ami osztja a netet az asztali gépek között.
és van egy harmadik notim ami a foneraval megy a netre.
viszont a fonera csinál még plusz egy alhálózatot.
azt szeretném elérni, hogy a notiról tudjam vezérelni az egyik asztali gépet. ez megy is remote desktoppal. tökéletes.
viszont ha filmet akaork nézni a notin, amikor is a film egyik gépen van, na az nem megy.
csak akkor ha a letöltő gépet is ráküldöm a fonerára. /van benne egy fölös wifi hálókari/ viszont nincs kedvem mindig ezt megcsinálni.
ha játszok akkor az asztali gépen teszem ezt. foneran keresztül viszont nem jó játszani, mert a ping jó, viszont lagol a játék.
tehát:
az asztali marad a vezetékesen, közvetlenül a routerbe dugva.
és igy szeretném a megosztásait elérni a notival, ami viszont a ház körül mobil - fonera által.
nem hiszem, hogy másnak még nem jutott ez még eszébe.. -
tzs84
tag
-
azt szerintetek hogy tudom megcsinálni, hogy a fonon keresztül el tudjam érni a másik sz.gépem megosztott mappáit?? a másikk gép a rendes router 1. portjába van a fonera mellett, azaz nem egy álózatban vannak. a remote desktop megy csak a mappákat nem tudtam még ugy megosztani, hogy a foneran keresztül is elérjem őket a notebookkal.
és ugy kéne megcsinálni, hogy a net az maradjon mind a két gépen... -
deviers66
csendes tag
válasz
kapcs-ford #1806 üzenetére
Hogyan? Működik sima AP-ként is?
-
ludus
aktív tag
hát igen... nekem is volt már olyan ogy resetelnem kelett, a 30mp-es dolog működött de már azt hittem hogy elromlott a cucc mire magához tért - kíváncsi lennék azért hogy mi a francot tud csinálni 10 percig
a publichoz csak regiszrált fon felhasználók tudnak kapcsolódni, a többiek a fon nyitóképernyőjén kívül mást nem látnak ha rácsatlakoznak a routeredre... -
net84
őstag
ahogyan kapcs-ford is mondta, reset után várni kell vele jó sokat, mire újra normálisan beindul. Utánna meg kell neki egy ''reboot'', a gépnek nem kötelező.
egyetlen egyszer reset-eltem a FON-t, akkor kb. 5 perc volt, mire normálisan elindult, és akkor sem szórta még a netet, kellett neki egy kikapcs
a gépen meg csak újra rákerestettem a wlan eszközökre (azért szeretem az új sw-t, amit az asus adott a notihoz, mert minden keresés megkezdése elött kitörli a listát).
Az én Gaim-es problémámra valakinek valami ötlete? Lehet, hogy csak valami beállítás a Gaim-be, hogy csak azzal a hálóval működik, amivel először elindítottam és bekonfigoltam a fiókokat? A poén, hogy a cégben sem megy mindig a wlan hálón...
Hogy is van most a megosztásnál?
A publikos wlan hálót csak a FON tagok használhatják, vagy bárki ''jötment''?
[Szerkesztve] -
deviers66
csendes tag
A meglévő AP-m mellé tudok tenni fon routert?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad Tablet X1 Gen 3
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3076, 100% Akkumulátor
- Ryzen 7 5800XT: Gyorsabb, Erősebb, Tiéd lehet még ma! Rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest