Új hozzászólás Aktív témák
-
radio100jozs
őstag
válasz
poffsoft #4144 üzenetére
Fon-ra csatlakozni csak mobillal, számítógéppel, tablettel..stb lehet, azaz olyan eszközzel, amin a hálózatra lépés után felhasználónév/jelszó párossal be tud jelentkezni. A router erre nem képes. Az más kérdés, hogy mondjuk a Tabletje tudja-e, hogy WiFi hálón lóg, és közben azt tovább osztani WiFi-n.
-
Freddy TNT
őstag
válasz
poffsoft #4091 üzenetére
A "nincs" és a "van" között óriási különbség van szerintem. Azzal, hogy te egy ilyen rendszert fenntartottál akkor is sikernek könyvelhető el ha 0 vendéged volt.
Ha korábban tudtam volna a dologról akkor szerintem nekem is lenne ilyenem. Ettől függetlenül nagyon agyalok most rajta.
Ha utcánként lenne egy akkor te is többet használnád másokét és pro kontra. Szerintem sz@r a marketingje és kész.
Az ötlet önmagában kiváló. A térkép tanúsága szerint sok város sikeresen élt a lehetőséggel
-
válasz
poffsoft #4067 üzenetére
van fent vmware, és a sok közül rossz interfészen állítottam be a helyi ip-t.
most a vezetékes hálón lóg a fon, a gépnek 192.168.1.x tartományú ip-je van, a foné .1.1, a vezetéknélküli hálón van az internet 192.168.2.x címmel, a netes router pedig .2.1. és minden ip kézzel beállítva, így internetezni is lehet, meg font weben vagy ssh-n elérni is.
most küzdök, hogy wireless client vagy bridge legyen belőle
-
válasz
poffsoft #4063 üzenetére
naja, de ha client, akkor nem is fog soha netkapcsolatot látni wifi nélkül...
az 1-2 perc is necces, alapvetően az lesz a feladata (amit eddig egy asus wl500gp csinált, csak az erre kicsit túlzás), hogy nyomtatóval együtt bekapcs, mire a nyomtató felfűti magát addig a hálózat is felépül, nyomtat, kikacccs.dd-wrt-vel eddig client módokkal nem voltam sikeres, de még megpróbálom bridge-ként
-
Maximusz
aktív tag
válasz
poffsoft #4040 üzenetére
szia
valóban!
mindenkinek csak ajánlani tudom! és flashelés után ne lepődjön meg (mint én), hogy nincs wifi (és így nem elérhető a router), mert akkor állítson be a gépen fixen 192.168.1.2-es ip-t /24-es net maskkal, és 192.168.1.1-es gateway-el, így már simán elérhető a router
Maximusz
-
Maximusz
aktív tag
válasz
poffsoft #3835 üzenetére
Sziasztok!
egy kis segítséget szeretnék kérni a hozzáértőktől
A felállás a következő:
Van egy már nagyon sok éves fonera 2200-asom, 1,5 év után DD-WRT-t tettem fel rá (v24-es, ha jól emlékszem), szeretnék rá OpenWRT-t tenni.
Kérdés : Lehet-e direkt DD-WRT-ből frissíteni OpenWRT-re, vagy elősször vissza kell tennem a fon gyári szoft-ot, majd arra OpenWRT-t? - esetleg valaki már csinált ilyet? - hogy érdemes elindulni?
Köszönöm a megtisztelő figyelmet : Maximusz
-
-
lorcsi
veterán
-
Onedinkenedi
csendes tag
válasz
poffsoft #3976 üzenetére
Akkor viszont tényleg kérnék egy kódot; úgy tűnik, hogy van promó (szerintem febr. 28.-ig bezárólag). Zajlik épp ez a Catch the Code megmozdulás, múltkor sikerült egyet gyorsan beírnom, és a Fonera SIMPL + Fontenna kombó 66.50EURO-ról hirtelen leugrott 9-re. Csak nem tudtam végigvinni a vásárlást, későbbre meg már elvitték a kódot. Úgyhogy akinek van fölösben, kérlek küldjetek; nem akarok erről lemaradni.
Kösz.
-
Onedinkenedi
csendes tag
válasz
poffsoft #3976 üzenetére
Ja, akkor ez azt jelenti, hogy a promó kód nem mindíg csökkenti a várható költségeket??
Mert ahhoz képest, hogy ez egy "olcsó" módja a WiFi publikussá tételének, kicsit viccesnek találom a 66.50 EURO-s árat egy viszonylag primitív routerért és jel-erősítő antennáért (ami az én esetemben kizárólag FONerás célokat szolgálna, mert másik router mögé tenném).
Ez így nem tűnik túl meggyőzőnek...
-
ludus
aktív tag
-
róland
veterán
válasz
poffsoft #3857 üzenetére
Jelenleg ez az egyetlen fotó. De jövő héten jönnek az infók, mert Barcelonában bemutatják a nagyközönségnek.
(Még szerencse, hogy a 2.0g routerem utolsó RC firmware úgy működik, ahogy szeretném, különben nagyon bosszanta, hogy nem tudnak hozzá új véglegest készíteni, hanem mindig újabb eszközökre megy el az energiája a fejlesztőknek. [Most a 2.0n birtokosok is hiába várnak a megújult fw-re.])
-
poffsoft
veterán
válasz
poffsoft #3829 üzenetére
Alakul...
szóval, openwrt gargoyle-vel.
Az első nagy kérdés, hogy vajon miért a 192.168.200.1 a címe 192.168.1.1 -helyett. A doksik szerint 1.1-nek kellene lennie...
A másikgond , hogy a 'password' jelszót nem fogadja el. és ssid-t sem látok, tehát asszem a wifi csatlakozás kizárt... -
sazabi
aktív tag
válasz
poffsoft #3809 üzenetére
Hátha más is így jár, poffsoft privijéből egy részlet.:
"Vettem egy másik font, éppen árulták itt.
Ekkor kiderült, hogy az enyémnek a tápja halt meg (. Sajnos azóta sem sikerült egy helyettesítő tápot beszereznem (7.5V, 1A)."Szóval elvileg táphiba is okozhat ilyen power led villogós se kép se hang hibát. Majd megírom ha sikerült cseretápot szereznem..
-
sazabi
aktív tag
válasz
poffsoft #3751 üzenetére
Egy szép reggelen arra ébredtem, hogy a fon2200a-m nem műkszik. Csak a power led villog szaporán. Reset, mélyreset nem csinál semmit, továbbra is villogás.
Tippetek van, mi baja ilyenkor?
(p.s: nem, NEM flashelés miatt halt meg)Hi all
A fenti problémába futotam bele tegnap. Semmi reakció a fonerától..mi a teendő ilyenkor? Vehetek újat? -
ACE-
addikt
válasz
poffsoft #3751 üzenetére
Európai országokba (a Fon asszem belga) 3000 Ft az 1 kg-ig küldött levél, plusz 700 Ft az Ajánlott. Asszem ha Ajánlottan adod fel és elveszik a csomag, akkor a feladási díj 10szeresét kapod meg. De ebben nem vagyok biztos, egyszer a postán mondták ezt. Lehet hogy kell még a Tértivevényes kézbesítés ehhez, az plusz 300 Ft.
-
róland
veterán
válasz
poffsoft #3459 üzenetére
Hali!
Sajnos elakadtam az aktivációnál, mivel vezetékes neten nem megy - ráadásul fogalmam sincs, hogy miért. Talán holnap egyik kollégám notebookjával sikerül aktiválni, s akkor kezdek bele majd a szoftveres tuningba.
Én pendrive-ban gondolkodom, ahhoz nem kell neki külső táp. (A kérdés csak az, hogy lehet-e egy pendrive-ot ext2/3 fájlrendszerre formázni? Még nem néztem utánna, de amennyiben igen úgy tavasszal-nyáron szeretnék venni hozzá egy 32-64 GB-os modellt.)
HDD-hez pedig egy USB-s tápot tudok jelenleg használni, amit tavaly vettem egy MP3 lejátszó töltéséhez.
S boldog karácsonyt még így a végén is!
Természetesen megosztom a tapasztalataimat, remélem már hamarosan.
-
ALI_G
veterán
válasz
poffsoft #3443 üzenetére
zeroconfig?
a laptop (ibm r51) sajátját leszedtem, mert úgy sejtettem az gubancol, jó is volt egy hónapig utána
XP saját cuccát használtam eddig.
Tegnap este valahogy a külső hálóról is ledobott, nézegettem a beállításokat, nem csináltam semmit és csatlakozott a saját hálózathoz. -
Rick4
félisten
válasz
poffsoft #3281 üzenetére
a gépnek hogy adom a külön ip-t? a helyi kapcs-nál tcp/ip tulajdonságoknál külön megadom a fix ip-t, és az alhálózati maszkot. ennyi, nem? onnantól a böngészőbe írom a másik ip-t... tűzfal nem volt kikapcsolva, de minden mehet-re van állítva (comodo) így attól nem jön zavarba...antenna is a helyén van, szét is kaptam, még a resetgombot is kimértem, hátha az nem resetel..
átjáróhoz és dns-hez nem kell írnom semmit, ugye? valami tuti nem oké, mert két gép van itthon, mennie kellene legalább annyira, hogy a két ssid-t látja, de semmi.
asszem aa lényegi rész már holnapra marad, jó éjt...
-
Rick4
félisten
válasz
poffsoft #3278 üzenetére
nagy reset volt, de arra semmi meggyőzőt sem csináltak a ledek, villogtak tovább, kb úgy, mintha rendesen be lenne dugva, power stabilan, wlan villog, lan is villog (vagy ez fixen világított) de komolyan, semmi rendellenesség..a wan porton összedugtam a géppel, átállítottam a fix ip-t, de nem jött be semmi..
ráadásul ezen fent vol 3-4 hónapja a freewlan, hibátlanul vette wifin a jelet, és osztotta is szépen a lakásban..ugyan kicsit szakadozott, de elfogadható volt...
-
-
ngabor2
nagyúr
-
ngabor2
nagyúr
válasz
poffsoft #3163 üzenetére
no, fele-fele dolgokkal talán ment valamire. gyárira visszavittem, 0.7.1-2.
# Connect La Fonera to the Internet and reboot it. Now the SSH access will be enabled and the FreeWLAN add-ons will be installed automatically. This takes about 10 to 20 minutes. So please be patient and don’t touch La Fonera and don’t disconnect it from the Internet. After all is done, don’t forget to change the Internet connection settings (IP address, subnet mask, gateway & DNS server) once more to fit your needs.
ez a pont nem tiszta nekem egyelőre...
beállítom fixre az ip-t, beállítok mindent, majd bedugom a dsl bridge-be... akkor az nem fogja kiengedni a netre, az biztos.
ha a routerbe dugom, ott meg vagy kap netet, vagy se, legalábbis első megközelítésben. vagy mit nem értek már megintmeglehetősen nyomott vagyok ma, ezért kérdezek ennyi lámaságot.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
poffsoft #3159 üzenetére
A http://fonera.hu/ oldalról megy, a holcam már csak vagyogat. Több helyesírási hiba is lesz a magyarírásban, azt a szgépemről huzattam le kijavítva úgy, ahogy a Francofon telepitesnel a fileokat huztad at a szgepedrol. (Francofon telepites pillanatnyilag nem elerhető a netről)
-
sazabi
aktív tag
válasz
poffsoft #3072 üzenetére
kód jó..laptop(intel wlan) simán kap ipt, asztali gép nem kap
na dhcp off:
asztali gépben smc hálókártya van, most olyat csinál, hogy csatlakozik statikus ipvel, adatforgalom is van, aztán megszakad(2-3 sec után)..most játszok, olyat hogy más fajta kódolással kipróbálom..
mellesleg laptop statikus ipvel is megy..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3007, 91% Akksi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest