- Windows: mi történik valójában Leállításkor, Alvó módban és Újraindításkor?
- Gyenge Wi-Fi otthon? – a leggyakoribb hibák és megoldások
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Új, belépő szintű Radeont kapnak az OEM-ek
- Hamarosan találkozhat az USA és az Intel vezetője
- Házimozi belépő szinten
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen videókártyát?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- SSD kibeszélő
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunBreeze
aktív tag
ha beregisztrálok, hány meghívót kapok? 3-at?
és ennyi? többet nem is fogok kapni? -
Spada
tag
válasz
Drótszamár #1593 üzenetére
ahogy mondod
-
SunBreeze
aktív tag
válasz
kapcs-ford #1592 üzenetére
nah a 3. kérdéssel csak azt akartam kérdezni, hogy nincs szándékomban venni +wifis cuccot a pc-mbe, tehát a gépemet továbbra is kábelen szeretném hagyni, csak a notim lenne wifis
(a másik pc-be plusz noti-ba kéne venni wifit sajna, de nem akarok = semmi pénzt nem akarok költeni már gépre)
-
Drótszamár
őstag
Hi ****** You are the # 351675 member of the FON Community, and you're alien
Gondolom, ha megjön a router, és beüzemelem, akkor leszek linus. -
kapcs-ford
őstag
-
Rick4
félisten
válasz
kapcs-ford #1584 üzenetére
pedig arra az e-mailre regeltem, mire másra tettem volna? még a haver is kapott tőlem meghívót, tehát valószínű nem volt gond. asszem még aznap, vagy másnap meg is csináltam....
-
SunBreeze
aktív tag
hello
tehát ha jól olvastam,
1. van olyan hogy valakinek megy a net egy usb-s kábelmodemen keresztül, de nem támodgatják... ? (nekem motorola van)
2. van otthon pc (kábelen működik) és lenne egy laptop. (plusz még egy noti, meg még egy gép, ha vennék usb-s wifit)
a notit csak akkor használnám otthon ha hazamegyek, egyébként anyu használja a gépet... vagy tesó. megoldható lenne? (valamit olvastam ezzel kapcsolatban, de sötét maradt)
3. nem lehet fájlmegosztást csinálni? (vagy ezt is félreolvastam? )
4. megtudná olyas valaki is csinálni ezt az egész beállítást akinek még sose volt routere, és egyáltalán nem tud csak németül?sajna ez a helyzet
thx a válaszokat
jah és télleg fizetni kell egy meghívóért vagy mi a szösz? .. a routert meg úgy is kapok ingyen nem?
[Szerkesztve] -
-
shev7
veterán
-
Rick4
félisten
valamiért nem megy a fonerázás. a polcon pihizett a kicsike, mert nem volt meg a megfelelő infrastruktúra a gépnek, nem értem rá foglalkozni a wifizéssel. ma eljött a nap, eddig próbaszinten ment a dolog, regeltem is, neteztem is rajta, de most semmi, csak a router menüjében tudok kotorászni...mi lelte? kapott a gép új oprendszert, lehet, hogy ezért nem stimmel valami? ugyanolyan, mint korábban volt, hardverváltozás sem történt... valakinek ötlete? átolvastam a fórumot, de nem találtam megoldást..
-
Tombi
őstag
válasz
nagygabor679 #1567 üzenetére
ne ebből probálj megélni. miért vetted pénzért ha lehet ingyen is? Ha már ennyire láma voltál akkor add ingyen és ne probálj meg másokból is lovét kihuzni a te butaságod miatt.
-
shev7
veterán
válasz
nagygabor679 #1571 üzenetére
latod ez a baj. Ha nem regisztraltad volna be, akkor olyan userhez regisztralom amihez akarom...
-
shev7
veterán
válasz
nagygabor679 #1569 üzenetére
de a router mar ki van bontva/regisztralva van erre a freemailes cimre?
-
nagygabor679
csendes tag
válasz
kapcs-ford #1568 üzenetére
Igen, igaz, de egy teljesen semleges freemail-es email címet csináltam neki, amit nyugodtan átadhatok.
-
kapcs-ford
őstag
válasz
nagygabor679 #1567 üzenetére
Azt is említsd a leendő vevőnek hogy az email-cím az fix marad mert már regisztrálva van.
-
nagygabor679
csendes tag
Még mindíg van egy új, eladó routerem, ha valakit érdekel. Nem kell regisztrálni, nem kell 1-2 hetet várni, nálam van dobozbam, már mindent elintéztem, kipróbáltam, csak be kell dugni és használni. No meg előtte kifizetni Én is 3 eFt-ért vettem itt a meghívót, nem keresni akarok, csak visszakapni a pénzem, tehát fix 3000 Ft-ba kerül.
Ha érdekel e-mailt írj! -
Drótszamár
őstag
válasz
kapcs-ford #1565 üzenetére
Köszönöm
-
kapcs-ford
őstag
válasz
Drótszamár #1564 üzenetére
Igen
-
shev7
veterán
válasz
Drótszamár #1562 üzenetére
sot regisztralashoz a publikus ssid-t kell hasznalni, es arrol nem is erheto el az admin konzol.
-
Drótszamár
őstag
Nagyjából átolvastam a manualt (pdf). Ugye jól értelmezem, hogy csak az aktiváláskor feltétlenül szükséges a wifi kapcsolat. Ha már be van regelve, akkor a beállításokat kábelen keresztül is elvégezhetem.
-
shev7
veterán
''1./UPC-m van, és jelenleg vezetékes routeren keresztül használom ezt a pofás kis kütyüt, kérdésem az lenne, hogy lehet-e vezetékes router nélkül használni a Fonerát vagy sem?''
LEhet, es a megoldasi modja is le van irva a topicban. Fogsz egy gepet, aminek meg tudod valtoztatni a maccimet. Beallitod neki a fonera mac cimet(rajta van a dobozon). Csatlakoztatod a gepet kozvetlenul a modemre. Elvileg ilyenkor semmilyen oldal nem erheto el a geped szamara, csak a prov.chello.hu. Beregisztralod a maccimet. Ujrainditod a modemet, es a fonerat dugod ra. Fog kapni egy csinos ipcimet a chellotol. A vezetekes routerre a tovabbiakban csak akkor lesz szukseg, ha vezetekes gepet akarsz a halozatodba kotni.
''Aktiváltam, és megjött a meghívó, anyuéknak Datanet ADSL-t megrendeltem, de klassz lenne ha nem kellene egy vezetékes routert venniük hozzá...''
Adsl-nel nincs semmi trukk. A fonera tud pppoe kapcsolatot felepiteni, nincs szukseg masik routerre.
''2./ Szeretném tudni, hogy mi a ''WPA password'' (ezt kell beírnom a laptopomnál a wireless network'' részbe amikor nyomok egy ''Connect''-et?) és a''Router password:'', ill. mire jók ezek.(hogy más ne támadja meg/kódolja át?)''
WPA password azert kell, hogy csak az tudjon a privat jelre racsatlakozni, aki ismeri ezt a jelszot. A Router password meg azert van, hogy a configfeluletere csak az tudjon belepni, aki ismeri ezt a jelszot.
''3./Azt szeretném elérni, h. a privát hálózatom védve legyen...(gondolom a WPA-s történet erről szól)''
Mar el is erted. WPA kulcs nelkul nem lehet ra csatlakozni/lehallgatni
''4./ 'Friends And Family' - ('Friends and Family user #1' és a 'Password #1') nem értem, h. ezt majd a másik félnek majd hova kell beírnia...(pl. a szomszédomnak akivel megosztom a netet)''
A publikus jelre (FON_*) csatlakozva ezeket a user/pass-t hasznalva beenged, nem kell linusnak lenni hozza. (De csak a te routereden lehet hasznalni termeszetesen) -
Thrawn
félisten
Meg tudom nézni valahol hogy ha más routerjén keresztül neteztem? Travel log-ban csak azokat látom akik nálam neteztek.
-
robbp
csendes tag
Sziasztok Srácok/Lányok(ha van itt ilyen)
Nos, én is megkaptam annak rendje-módja szerint a kis routeremet, rengeteget tanultam innen, sikerült beüzemelnem, minden ok, azonban 1-2 dolgot szeretnék tisztázni...
1./UPC-m van, és jelenleg vezetékes routeren keresztül használom ezt a pofás kis kütyüt, kérdésem az lenne, hogy lehet-e vezetékes router nélkül használni a Fonerát vagy sem? (korábban írták páran, h. nem, de esetleg sw-csere sem segít?) Aktiváltam, és megjött a meghívó, anyuéknak Datanet ADSL-t megrendeltem, de klassz lenne ha nem kellene egy vezetékes routert venniük hozzá...
(ELNÉZÉST, ha már erre részben válaszoltatok, de számomra ez fontos lenne)
2./ Szeretném tudni, hogy mi a ''WPA password'' (ezt kell beírnom a laptopomnál a wireless network'' részbe amikor nyomok egy ''Connect''-et?)
és a
''Router password:'', ill. mire jók ezek.(hogy más ne támadja meg/kódolja át?)
3./Azt szeretném elérni, h. a privát hálózatom védve legyen...(gondolom a WPA-s történet erről szól)
4./ 'Friends And Family' - ('Friends and Family user #1' és a 'Password #1') nem értem, h. ezt majd a másik félnek majd hova kell beírnia...(pl. a szomszédomnak akivel megosztom a netet)
Tudom, hogy sokan e kérdések láttán totál debilnek néznek, (megértem őket) bocsi emiatt és köszi a segítséget.
-
net84
őstag
válasz
vtechun #1555 üzenetére
nálam is csinálja, de szinkronban van a router egyes ledjeivel
elbeszélgetnek egymással, meg a külvilággalmeg nálam zavarhat az is, hogy a másik wlan eszköz is ott van a közelben, és piszkálják egymást
(kb. 2 hete lusta vagyok megnézni, hogy min megy a nagy rendszer, a fonera meg automatán van) -
vtechun
veterán
na, nemtom hogy az normalis-e de a wlan ledje a fonomnak, 2-3 masodpercenkent kialszik fel masodpercre. Nektek is csinal ilyet ?
-
Sianis
addikt
Eladó 1 db FON meghívó! Ár a szokásos, de felfelé lehet licitálni.
Sianis -
Szergej011
csendes tag
Helo nekem kellene egy meghivo
-
ngabor2
nagyúr
válasz
kapcs-ford #1546 üzenetére
nagyon kötözködős hangulatodban vagy ma, úgy látom
-
PrinczA
őstag
Mostmár nállam is elérhető a net mindenki számára.
Én egy meghívó a szokásos áron kapható! -
ludus
aktív tag
válasz
kapcs-ford #1543 üzenetére
egy óriásplakátot mindíg sokkal többen olvasnak el mint a telefonfülke oldalára ragasztott cetlit
[Szerkesztve] -
kapcs-ford
őstag
Az aláírásokat tessék figyelni!
-
duracell89
senior tag
Üdv!
Nálam egy meghívó a szokásos áron kapható!
Privizzetek!
[Szerkesztve] -
vtechun
veterán
na, megjött, beregeltem
minden zsír
-
kapcs-ford
őstag
Tévedsz. Ha gáz van vele akkor előzetes egyeztetés után megy érte a futár. (ha a support azt jóváhagyja persze és ha megy érte akkor majd kiellemzik azt hogy mi történt a picurral)
A fonera firmware-t pedig nem kell manuálisan piszkálni, frissül az automatán nincs azzal gond. Arra kell használni amire ''szerződtünk'' és nem visszaélni a lehetőséggel.Ez egy közösség, vagy bent vagy kint.
[Szerkesztve] -
tzs84
tag
ezt elsősorban azért írtam le hogyha valaki elrontja, így még meg lehet csinálni
és hekkelés nélkül is így járhat
ez inkább használható javításra, hiszen ott vannak az sshbekapcsolós trükkök amit már belinkeltek, onnan meg már mindent lehet, szóval hekkeléshez fölösleges ez a kábel, enélkül is rá lehet tolni a dd-wrt ugyanúgy, viszont ha mondjuk manuálisan rárakod az új fon firmwaret és közben áramszünet lesz vagy más probléma akkor csak így lehet megcsinálni
de ti tudjátok
[Szerkesztve] -
Spada
tag
válasz
kapcs-ford #1530 üzenetére
Ez a frázis azt jelenti, hogy USB-n nem fogod a Fonerát rádugni a modemre. A srác által is említett USB+Ethernet portos Motorola modemek tudnak egyszerre mindkét médiumon keresztül is csatlakozni. Tehát valószínűleg, működni fog a Fonera az UTP-n, a gép az USB-n.
-
tzs84
tag
a hekkelésre visszatérve (bocs)
a hsz többi részét töröltem. ennyire ne menjünk bele a hackelésbe. ha már egyszer azért rendeltük a toutert, hogy a netet osszuk, akkor osszuk vele a netet. köszi. NG -
ludus
aktív tag
válasz
kapcs-ford #1532 üzenetére
okay
-
ludus
aktív tag
válasz
kapcs-ford #1530 üzenetére
mivelhogy csak utp csatlakozó van a fonerán
-
vtechun
veterán
a gépen természetesen semmi sem fut, de elképesztően lassu, a jelerősség kiváló, meg minden, néha jelzi hogy van ilyen ap neha nem, szoval erdekesen muxik egyelore, de melohelyen vagyok igy meg netre kotni nemtom csak notival probalgatjuk haverral. de hihetetlen lassu, nem hinnem hogy a haver 1,4 cerka notija miatt lenne ilyen lassu
-
rankesz
veterán
No kérem, Kecskemét újabb ingyenes hotspottal gyarapodott
Lenne pár dolog ami nem tiszta: Kapcsolódás a következő: La Fonera a kábelmodembe, modem USB-vel összekötve a géppel. Aktiváláshoz szereztem egy USB-s wifi kártyát ami hotspot keresőként is működik. Mind2 hálózatot látja a gép, de egyszerre csak az egyikhez tud csatlakozni. Csatlakoztam a FON_Public-hoz és aktíváltam a fonerát. Viszont ha a Priváthoz csatlakozok, akkor elmegy a net ,ezt onnan vettem észre hogy msn nem tud csatlakozni. Utána néztem egy firefoxot, a lapokat nem hozza be. Akkor ilyenkor most az usb-ről vagy wifiről kapom az adatot? Jó lenne szerezni egy wifi-s pda-t vagy egy laptopot hogy biztosra menjek hogy miközbe netezek műxik kifelé is a net.
[Szerkesztve] -
vtechun
veterán
admin/admin-t elfogadta, de nagyon lassu, ennek ilyennek kell lennie, természetesen a térerő nagyon jó, de mégis nagyon szenvedve megy...
ja amúgy a GLS futárszolgálat hozta
[Szerkesztve] -
vtechun
veterán
megjött a foneram, racsatlakoztunk myplacera, de ott vmi jelszot ker, az mi? sn-t nem fogadja el, ill. usernev es jelszo is kell a webes feluleten modositashoz, valami konkretumot irjatok léci, végigolvastam már a fórumot korábban, de most sürgősen kellene, hogy hamarabb megtudjam hivni haveromat. Köszi!
-
rankesz
veterán
válasz
kapcs-ford #1512 üzenetére
Tudom tudom de akkor meg én maradok net nélkül... nem? mert a Fiber Motorola kábelmodemet adott, amiről itt azt írták hogy azt kell összedugni a Fonerával, a fonera meg adja nekem a netet wifin keresztül
Arra is gondoltam hogy mi lenne ha a fonerát összekötném a modemmel hálókábel segítségével ugye, a modemet meg usb-vel a PC-hez... Lenne esély a működésre? -
rankesz
veterán
Megjött a La Fonerám!
Tegnap pedig megemele a fiber a sávom...
Szóval nemsoká megyek venni egy wlan karit (javítsatok ki ha az nem elég hozzá) és holnaptól már én is teljesértékű Linus-ként terjesztem a szélessávot a környéken. -
nagygabor679
csendes tag
válasz
kapcs-ford #1473 üzenetére
Igen, tök tiszta, 1 meghívó sem lett elhasználva rajta. (Ha válaszolsz inkább az e-mail címre légyszi, azt gyakrabban olvasom.)
-
kapcs-ford
őstag
válasz
kapcs-ford #1507 üzenetére
-
ludus
aktív tag
válasz
kapcs-ford #1504 üzenetére
pedig már azt hittem történik valami ez ügyben...
-
ludus
aktív tag
Kapott már vissza valaki a bugos időszakban elveszett meghívók közül? Többször is írtam már a supportnak ezügyben, egyszer már válaszoltak is, azt hittem lessz foganatja:
Hello Laszlo
I've created a bug report with the developers, they are going to investigate the issue and when t heygive me more information I will let you know.
Regards
David
FON Customer Care
De azóta se semmi
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Eladó egy wittings steel hr sport hibrid okos óra dobozával töltővel
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3130, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest