- Izmos, RTX-es NUC géppel jelentkezett az ASUS
- Papíron már készül a PCI Express 8.0
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oly
őstag
válasz
kapcs-ford #697 üzenetére
Meleg biztos, hogy nem volt!
Reset? Eccerűen csak húzzam ki a konyektorból és dugjam vissza? -
Sianis
addikt
#221-re mi a válasz?
-
Billu
aktív tag
elvileg a notebook lathatja a vezetekes routerrre kotott eszkozoket, sot alapbeallitason latnia KELL, de visszafele nem megy sajna... baaaar, ha visszafele a fon router vezetekes routertol kapott cimet hasznalod, es a megfelelo portok forwardolva vannak, akkor meg mukodhet is...
Hamachi-val megoldottam, a külön hálón lévő gépek már látják egymást.
A NAS-t meg a notebook-ról a Sajátgép címsorába beirt \\10..0.x.x ip-vel elérem.
[Szerkesztve] -
róland
veterán
válasz
kapcs-ford #692 üzenetére
Nekem pont ilyen lenne jó. Nem kellene 2. routerre beruházni, bár, valószínűleg nem úszom meg anélkül.
-
RedAnt
aktív tag
Bezöldültem
8 nap alatt itt volt a router, múlt hét szerdán rendeltem...
Azért megszenvedtem rendesen mire sikerült beregisztrálnom, pár óráig nem akart FON_AP jelet adni bármit csináltam, aztán egyszer csak jó lett -
róland
veterán
válasz
kapcs-ford #639 üzenetére
Huhh, nagyon jónak tűnik ez a nagytesó. Mikor lesz ez elérhető?
-
róland
veterán
válasz
kapcs-ford #685 üzenetére
Tudsz linket a nagy tesóhoz?
-
TexT-BoY
addikt
lehet 1 postázási cimre több routert rendelni más névvel? rendelnék még ide mert 2lakás van meg 1iroda de az a baj hogy itt tartozkodunk csak mindig ahova kértem az elsőt is...
Jah amugy köszönöm a meghivót és a rugalmasságot shev7 társunknak.Én most elkezdem gyorsan szétszorni a magokat
Amig még akciós a dolog aztán Csepelen lesz +2hotspot a Szenimretéren meg lesz egy Lakihegyi is.. asszem itt a lakihegyin egy yagi antennát is kap és akkor az Auchan sziget prakolóbol nyomhatjátok a netelést 3héten belül
-
ludus
aktív tag
válasz
kapcs-ford #685 üzenetére
akkor nosza valaki jelentkezzen nálam egy meghívóért mielőtt késő lessz!
-
Spada
tag
válasz
kapcs-ford #683 üzenetére
Egészen felgyorsult a kiszállítás ezek szerint.
Egyébként az a meglátásom, hogy azért akciózzák a La Fonerát, mert jön a nagytesója, és addig el akarják passzolni az összes ''régi'' routert.
Nekem is van 1 meghívóm vigye már el veleki... -
róland
veterán
válasz
kapcs-ford #681 üzenetére
Csak nem megérkezett újabb pár router?
-
kapcs-ford
őstag
2meghívó gazdát keres!
-
gattodire
csendes tag
Hello kapcs-ford!
Csak megerősítésként írok, tényleg te vagy e! -
shev7
veterán
banyek az ''elos sorozatbol'' en uzemeltem be leghamarabb a routerem, es az en meghivom nem kell senkinek? ejnyebejnye
-
shev7
veterán
elvileg a notebook lathatja a vezetekes routerrre kotott eszkozoket, sot alapbeallitason latnia KELL, de visszafele nem megy sajna... baaaar, ha visszafele a fon router vezetekes routertol kapott cimet hasznalod, es a megfelelo portok forwardolva vannak, akkor meg mukodhet is...
[Szerkesztve] -
ludus
aktív tag
válasz
kapcs-ford #673 üzenetére
aham... ezt pl. nem tudtam
-
ludus
aktív tag
válasz
kapcs-ford #671 üzenetére
az miért jó ha csak b only módban van?
-
kapcs-ford
őstag
A wireless settings-nél már többször próbáltam átállítani ''b only'' módba de mindig csak reset-eli magát és nem hagyja ott a beállítást a köv. újraindításnál ismét b/g van.. nálatok hogy megy?
-
ngabor2
nagyúr
válasz
kapcs-ford #664 üzenetére
huh, ez tényleg gyorsan elkelt
a tegnapi nap tényleg a fonera napja volt
-
TexT-BoY
addikt
Sziasztok!
Valaki megtisztelne engem is egy ilyen meghivással? meg pontosan kinek kéne fizetni és mennyit? látom a 3k-s árat de azt is látom hogy 1ph-snak meg xD nem értem.
A cucc viszont eléggé tetszik .. sőtNagyon jó a kezdeményezés
-
duracell89
senior tag
* Hi Márton Sándor !
* You are the # 249899 member of the FON Community, and you're alien...
thx kapcs-ford!! -
-
ngabor2
nagyúr
hehe, zöld csillaggal vagyok jelölve debrecenben
lehet, hogy hétvégén viszont elmozdul onnan kelet fele a csillagocska...
-
ngabor2
nagyúr
a router beállításainál (192.168.10.1) advanced/network settings, a private->wan allow legyen. most próbáltam ki, így ssh-val elérem a másik gépet.
az is kellhet, hogy port/ip legyen az egyes eszközökhöz rendelve, legalábbis nem árthat. nálam a routerben van, amibe a fonera csatlakozik. tehát elvileg nálad is el kellene érnie. valami hibaüzenet? -
Billu
aktív tag
Van egy vezetékes router, rákapcsolva több vezetékes eszköz: NAS, ip camera, 1 pc.
Most ha a negyedik szabad portjára rádugom a Fon-t, akkor én a Fon Privát hálózatán lévő még + 2pc-met, hogy fogom egy hálózatban látni? Mert ugye eddig azt a feldatot egy sima Ap látta el, ami semmi mást nem csinált csak rádiójelekre ültette az adatokat, az ip-t a routertől kapták, és egy közös hálóban voltak a többi cuccal.
Modem---->Router---->1. Pc 2. Nas 3. ---------------------->Fon Router--------Priváton 1Notebook
A notebook-ról elérem a Fon routert és a vezetékes routert. Pingelni is tudom őket.
Viszont a vezetékes routeren lévő Pc megosztásait és Nas-t nem erem el. De pingelni azokat is tudom. (vissza felé is ugyan az a helyzet)
Nas-t ftp-n is elérem.
Miért nem látom őket?
((Ja és van egy meghívóm))
[Szerkesztve] -
Thrawn
félisten
You are the # 249532 member of the FON Community, and you're alien
Most már csak várnom kell -
ngabor2
nagyúr
válasz
kapcs-ford #652 üzenetére
be is tettem az 1. hsz-ba.
liquidmoon: pü ment.
mod: a meghívó elkelt. -
kapcs-ford
őstag
Kell majd mikor nem lesz...
Többen kérdezték ezért a válasz: a meghívó megszerzése után semmilyen más összeget nem kell fizetni se a fon-nak se a postásnak tehát a fonera eredeti 34eurós árát SEM kell fizetni!
Megy házhoz ingyen a cucc csak a meghívó kell hozzá! Igen ez valóban egy lehetőség mivel nem lehet tudni azt hogy meddig tart az akció. -
liquidmoon
aktív tag
Ha van vkinek meghívója, ne kíméljen, írjon 1 privit a részletekkel plííz
-
ngabor2
nagyúr
úgy látszik, mindenkinél hóvége és éveleje van... senkinek nincs szabad 3k-ja egy meghívóra. remélem alakulni fog a helyzet. ha nem, akkor rendelek még egyet magamnak, hogy kinn is legyen egy, ''vidéki birtokaimon''
-
MichaelSD
őstag
válasz
Ez nagyon aranyos. Ha kijön akkor majd 3 routerrel fogom nyomni
-
ludus
aktív tag
válasz
kapcs-ford #647 üzenetére
majd kiderül...
-
ludus
aktív tag
válasz
kapcs-ford #642 üzenetére
és valyon ha majd kijön az új rúter, hogyan lehet majd hozzájutni? visszaküldöm a régit? vagy az marad nálam ingyé? mondjuk a második jobb lenne
-
ludus
aktív tag
válasz
Igazad van, nem jól emlékeztem, nem a firware-t hanem a rajta futó kernelt írták:
„Magyarországon még időbe telik, mire elterjed a Fon: az emberek többsége még csak most vesz magának routert” – mondja Kalóz Imre fejlesztő, aki Magyarországról vett részt a Fon-fejlesztésekben: ő írta az apró routeren futó szoftver magját, a kernelt.
Link: [link] -
shev7
veterán
válasz
es ezen mar van egy lan port is, nagyszeru
-
kapcs-ford
őstag
válasz
kapcs-ford #637 üzenetére
-
ludus
aktív tag
openwrt van rajta az tuti... az említett dolog arra jó hogy sshval be tudj lépni a router rendszerébe... ki is próbáltam amikor megjött a foneram mert meg akartam változtatni a mac címét hogy ne kelljen egy másik router hogy felcsatlakozzak a netre (a szolgáltatóm mac alapján azonosít), az openwrt-s hozzáférés ment, csak a címet nem tudtam átírni - béna vagyok
úgyhogy maradt a kábeles routeren keresztüli fonera csatalakozás ami végülis nem baj...
azért lehet ha ráérek megnézem ezt az openwrt-s dolgot...
ja egyébként úgy tudom hogy a la fonera firmware-ét egy Magyar srác írta...
[Szerkesztve] -
Spada
tag
válasz
kapcs-ford #629 üzenetére
Én angolul olvastam, akkor viszont tényleg másról beszélünk.
Amit én néztem, ott sem hekkelés, a firmware lecserélése vezérelte az írókat, hanem a kíváncsiság. Mit miért hogyan küldözget a Fonera a központnak, stb... tehát inkább paranoia. Meg állítólag a Fon közzétette a Fonera firmware forráskódját, és azzal próbálták összehasonlítani, hogy valóban az fut-e a routeren. -
ngabor2
nagyúr
no, benn van a linux alatti életrekeltés egyik módja az 1. hsz-ban. a másik módot ha lesz időm, kipróbálom.
nomeg felnézek majd a fonera fórumára, lehet, hogy ott már előttem jóval megcsinálták, és nem kell feltalálnom a spanyolvigasztha viszont nem, akkor megpróbálom lefordítani, és kitenni oda is.
-
wdtwrd
tag
-
gattodire
csendes tag
Sziasztok!
Kezdő, reménybeli fonerás vagyok, ha nagy hülyeségnek tűnik a kérdés.
Ha 3kért megveszem a meghívót, akkor ingyen kapom a routert vagy ezen kívül még fizetnem kell azt a bizonyos 30$-árt?
(A többi feltétel világos, csak ez nem egyértelmű) -
kapcs-ford
őstag
Itt sincs szó a telnetről azt csak az ssh-linkből idéztem. Ebben a cikkben be is lép, aktiválja az ssh-t egy script-tel. Milyen nyelven olvastad a cikket mert ha angolul akkor valszeg nem egyről beszélünk.
Ebben a cikkben nincs szó a firmware cseréjéről, csak az ssh barátságos aktiválásáról.
Másik, a router admin menüben a wireless settings-nél már többször próbáltam átállítani ''b only'' módba de mindig csak reset-eli magát és nem hagyja ott a beállítást a köv. újraindításnál ismét b/g van.. nálatok???
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
tehát ha akarnád, a teljes openwrt-t le tudnád cserélni egy másikra (pl- máshogy megírt, fon-tól független, tehát bárhol használható openwrt-re)? mert gondolom ebben is ''kommersz'' chip van, szabványos eszközökkel, nem 100%-ban a fon-nak tervezve.
(továbbra se akarom a fw-t lecserélni, hisz ennyiért simán vállalom, hogy osztom a netet, mivel úgyis megy 7x24-ben.) -
Spada
tag
válasz
kapcs-ford #626 üzenetére
Lehet, hogy nem OpenWrt van rajta? Mindegy. Én úgy értelmeztem, amit olvastam, hogy be szeretnének lépni a routeren futó oprendszerbe SSH segítségével, nem pedig aktiválni az SSH-t, Telnet helyett.
-
Spada
tag
válasz
kapcs-ford #624 üzenetére
Szerintem félreértetted egy részét ennek. (Olvastam eredetiben)
SSH belépésen itt azt érni, hogy te be tudsz loginolni a routered OpenWrt oprendszerébe, és ott szabadon tevékenykedhetsz. -
kapcs-ford
őstag
Én is kíváncsi lettem volna arra hogy mire jó és azt reméltem hogy majd ti részletezitek..
-A srác valami olyasmit ír hogy tudjon Bridge-ként menni és leginkább azért mert az automata firmware update-en keresztül a fon-nak hozzáférése van az adminhoz(root) és ezen keresztül a géphez is(az egész hálózathoz). Ne azé hogy paranoiás legyen -írja valaki kihasználhatja valamelyik hibáját a fon-nak és beléphet root-ként.-
Szóval valami biztonsági szösz lehet...
[Szerkesztve] 2szeris
''Az SSH hasonló aTelnet-hez, a legfontosabb különbség az, hogy titkosítva viszi át az egész adatforgalmat, így a jelszót is. Egy fontos plusz szolgáltatása a port forwarding, amivel a TCP felett futó egyszerû protokollokat (POP3, IMAP) titkosítva vihetjük át a kliensgép és a Unix szerver között. Ha szerencsénk van, akkor az FTP parancs-csatornáját - ahol a jelszó megy - is titkosítani tudjuk vele. ''
További infó:
[link]
Majd az előbbi linkből:
''2.2 Why should I use it?
The traditional BSD 'r' - commmands (rsh, rlogin, rcp) are vulnerable to different kinds of attacks. Somebody who has root access to machines on the network, or physical access to the wire, can gain unauthorized access to systems in a variety of ways. It is also possible for such a person to log all the traffic to and from your system, including passwords (which ssh never sends in the clear).''
Tehát benne van az ssh mint tudjuk csak nincs aktiválva .. elvileg ez hasznos lenne, de vajon miért van ez blokkolva a kütyüben?
[Szerkesztve] -
Rick4
félisten
nah, látom, hamarosan jönnek majd a hűtőbordák a fonerára...komolyabbak vízzel is próbálkozhatnak..
-
Spada
tag
válasz
kapcs-ford #620 üzenetére
Az, hogy ssh-n belépsz a routerbe
miért illegális? Ha nem hekkeled szét az OpenWrt-t, körül lehet nézni...
-
ngabor2
nagyúr
válasz
kapcs-ford #620 üzenetére
félreértettél... valóban kiváncsi vagyok, hogy miért jó, ha életre lehet kelteni az ssh-t a routeren.
amúgy sincs moderálnivaló benne, hisz nincs benne link, csak egy ténymegállapítás. -
ngabor2
nagyúr
válasz
kapcs-ford #616 üzenetére
miért jó, ha az ssh engedélyezve van rajta? ki lehet iktatni az eredeti fw-t? vagy mi?
a fon oldaláról nézve ez nem illegális, pontosabban törés? -
ludus
aktív tag
válasz
kapcs-ford #615 üzenetére
hát jó forró így is az biztos, de remélem azért nem fog megolvadni...
-
kapcs-ford
őstag
Találtam egy új cikket avagy leírást arról hogy hogyan lehet engedélyezni az SSH-t a fonerán...
-
ngabor2
nagyúr
ööö... vincellér 4?
mondjuk hogy az alumínium kaput, vagy a kb. 5 db 60cm-es téglafalat viszi-e át könnyebben a jel, azt nem tudom. unalmas óráimban majd letesztelem, megsétáltatom a notit.
de ez a cuccos lehet, hogy nem sokáig lesz debrecenben, megy ki acsádra. a 3. meghívót magamnak fogom megtartani, mert ugyebár mégiscsak legyen itt is egy, de acsádon se árt, ha van. -
ludus
aktív tag
válasz
kapcs-ford #611 üzenetére
én egyszerűen fogtam és állítva raktam a router tetejére kiegyenesített antennával felfelé... szerintem így járja körben legjobban a levegő...
szerintem... -
kapcs-ford
őstag
Nincsmit!
Az antenna elvileg 2dbi-es de gyakorlatban olyan 5dbi-es lehet szerintem!
Majd arra vigyázzatok hogy ne szőnyegre tegyétek (vagy ha igen akkor hanyatt) mert eléggé melegszik... elsőnek egy másik router tetejére tettem és lett is amperszag na meg összerezzent (megolvadt) a fonera alján a kis fólia amin a mac meg a serial van. -
ngabor2
nagyúr
válasz
kapcs-ford #606 üzenetére
köszi, most már működik
hamarosan beírom a linux alatti felébresztés módját.
mondjuk az érdekes, hogy ez a pici antenna erősebb, mint a wrt54g 2 nagyobb antennája... ezzel látok egy olyan hálót is, amit azzal nem láttam... -
ngabor2
nagyúr
válasz
kapcs-ford #604 üzenetére
sajnos azzal én nem sokra megyek
próbálom vezetéken keresztül is elérni, de a 192.168.10.1 nem igazán akar bejönni. vagy nem is annyi az ip-je?
-
Billu
aktív tag
1 db meghívóm van, 3k.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Izmos, RTX-es NUC géppel jelentkezett az ASUS
- Papíron már készül a PCI Express 8.0
- sziku69: Szólánc.
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- SSD kibeszélő
- Spórolós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Thermaltake Toughpower SFX Platinum 1000W
- Gigabyte B650M Aorus Elite AX ICE + 3 év garancia
- Sony DSC-HX300 digitális fényképező + 3 extra akksi + 8GB memóriakártya + Hama Star 700 állvány
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest