Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
HXY
addikt
Igazságtalanságnak tartom, hogy kishazánkba nem lehet rendelni!
-
-
róland
veterán
válasz
kapcs-ford #3394 üzenetére
Itt a hír is a LaFonera2.0-ról.
-
lapsang
csendes tag
Sziasztok!
Ma jött meg a La fonera+, beüzemeltem, látom a public és a private hálózatot is, mindkettőbe be tudok menni, a priváton megy a net a publikuson pedig a fon bejelentkezőablaka fogad a díjakkal meg passokkal.
A gond az, hogy nem tudom regisztrálni a routert.
Beírom a wlanos privát hálózaton a 192.168.10.1-et, bedob a status oldalra, ott kattintok a register your fonera háromszöges-felkiáltójeles képre, és már a fon oldalán is vagyok, még jól látható a routerem MAC címe is az url végében. Ok, belépek az alienes accountomba hogy de jó most akkor majd linus leszek, de semmi ilyen hogy specify your router location és hasonlók, sima alien maradok.
Az admin jelszót rögtön megváltoztattam és a két hálózat SSID-jét is átneveztem, a titkosításokon nem változtattam semmit.
Mit ronthattam el?
Összesen három órája aktív az eszköz, lehet hogy várnom kéne még fél napot....?
Nem türelmetlenségből írok ide, csak nekem úgy tűnt hogy a leírásában kb. 45 percet kell adni neki és utána rögtön jöhet a regisztráció. -
kapcs-ford
őstag
válasz
kapcs-ford #3394 üzenetére
Németben,franciáabn stb.. is lehet kapni.
Postaköltséggel:
EUR49.95 -
róland
veterán
válasz
kapcs-ford #3391 üzenetére
Én koncentrálok, de akkor se látom ezen a képen.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
kapcs-ford #3391 üzenetére
lehet, hogy a szemműtét ellenére én vagyok vak, de nem látom sehol
nem lehet, hogy te hispániából látod, mi meg magyarhonból nem?
-
róland
veterán
válasz
kapcs-ford #3389 üzenetére
A La Fonera+, soha nem volt egyenlő a Liberatorral.
Ez csak annyival tud többet, hogy plusz egy RJ45 csatlakozó van rajta, így nem kell külön vezetékes router a beüzemeléséhez, hanem simán beköthető a meglévő hálózati eszközök közé. -
kapcs-ford
őstag
Fonera liberator:
[link]Jó hogy 2 évet csúszik a product és még mindig nincs egyben. elavult lesz az egész.
-
ngabor2
nagyúr
ha ssh-val be tudsz lépni, akkor a redboot konfigfile-ját kellene megnézni mind a működő, mind a nem működő cuccban.
ha mélyebben érdekel, akkor lehet, hogy egy teljes fs-mentést meg lehetne ejteni (szintén ssh-val, dd-vel, hisz linux), majd alapos összehasonlítás. majd írok részleteket, csak most meló.
-
04ahgy
nagyúr
Senkinek sincs ötlete, mi lehet ez? Mit kéne állítanom? A második képre gondolok. Szerintem a RedBoot az, ami elkúrálódott, mert hálókábellel még a RedBoot prompt előtt csinálja. Hálókábel nélkül pöpec és frankó minden.
RedBoot-ot lehet valahogy a Fonerán updatelni?
Másik: DD-WRT. A 2.4-nél van a letöltési könyvtár, amiben van 3 fájl. Egy flashing segítség, egy linux.bin, valamint egy fonera-firmware.bin, és ez a kettő ugyanakkora, illetve a fonera-firmware.bin az pontosan 28 bájttal nagyobb. Mi lehet a különbség?
HGyu
-
ngabor2
nagyúr
no, most már kiváncsi vagyok, hogy mi történt a fonerámmal. napok óta azt játsza, hogy elszívja a netet. router után van kötve, de hiába korlátozom le a max. sebességet 512k-ra, hiába állítom be, hogy a fonera is max annyival osszon... villog a lan és wlan led, mintha forgalmazna, villog a routeren a forgalom led, villog a dsl-modem, és a 8Mb-ből nem jut másnak semmi. ha kihúzom a fon-t, akkor megy a net rendesen
asszem kap egy jólszituált resetet, úgyse használom ki a freewlan-t rajta.
-
04ahgy
nagyúr
Na jó. Megőrjít ez a FON. A hiba ugyanaz. DD-WRT szépen felkúszott rá, mint utólag kiderült!
Viszont amint beledugom a LAN kábelt, akkor megbolondul az eszköz. Az fconfig, RedBoot környékén a hiba, mivel a gyári firmware-rel is csinálja, és ugyanezt. Ha a LAN kábel rá van dugva, akkor már a RedBoot sem jön be. Az Eth LED pedig villog, mint a meszes. Ilyenkor ezt látom konzolon:
Viszont, ha a LAN-t nem dugom be, szépen bebootol, és a WiFi része tökéletesen üzemel. A tünetek ugyanezek a Fonera firmware-rel is.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Jól van srácok, nem szóltam. Aki lusta TFTP, SSH trükkökkel baromkodni, és soros konzolon flashel, az legyen tisztában az átviteli sebesség fogalmával.
És ez pedig a DD-WRT-nél nem az alapértelmezett, 9600bps, hanem 115200bps...
És a fentebb linkelt kriksz-kraksz miatt 4 hetet b@xtam el az életemből.
De már rájöttem, és a DD-WRT csinosan üzemel. Az első pillanattól kezdve. Vááá. Tépem az amúgy is ritkuló hajam. Vááá. DD-WRT-re fel, kipróbálom, összeegyeztethető-e a DD-WRT + a Fon tagság megtartása. Fentebb linkelte valaki.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
-
wwenigma
Jómunkásember
DD-WRT volt fenn nekem is, de érdekességeket produkált, ezért leszedtem. Fconfigban ugye telepiteskor at kell irni. De a dd-wrt wikiben ott van az eredeti is.
Ez elméletileg jó neked:
Boot script:
fis load -l vmlinux.bin.l7
execEz ami esetleg nem:
Boot script timeout (1000ms resolution): 10
Use BOOTP for network configuration: false
Gateway IP address:
Local IP address: 192.168.1.254
Local IP address mask: 255.255.255.0
Default server IP address: <blank>
Console baud rate: 9600
GDB connection port: 9000
Force console for special debug messages: false
Network debug at boot time: falsemod: esetleg még az lehet, hogy nem kap helyes infót DHCP-vel a szolgaltatotol, ezert fix ip-vel kellene eloszor inditani.
-
04ahgy
nagyúr
Sziasztok!
2200-as FON esetén nem tudja valaki, hogy mi az alapértelmezett fconfig? (Még redboot-nál...) Vagy hol találom azt a fájlt a fájlrendszerben, ami az fconfiggal szerkesztődik?
Tönkrevágtam egy ilyen routert DD-WRT telepítéssel. A FON firm visszament rá, de az fconfig el van szexelődve még, az valahogy a gyári firm-mel nem állítódott vissza. Most dlágaszágom érdekes tüneteket produkál...
Bedugom a hálózatba, szépen, a maga 2-3 perces bootjával feláll, ad WiFi jelet (MyPlace), szépen a default WPA pass (sorozatszám) beáll. Tudok csatlakozni is. Ekkor még nincs beledugva a LAN kábel. Ha ezt megteszem (akár bekapcsolás előtt, akár utólag), akkor a router meghülyül. Villog a LAN LED, mint az atom, és ezt napokig csinálja, ha magára hagyom. Az fconfigban írtam át LAN adatokat, máshol nem, tehát erre gyanakszom. Valakinek van ötlete? Ha a fájl meglenne valakinek, hogy hol található, az megnézhetné, hogy SSH-n meg tudjam szerkeszteni. Vagy egyéb ötlet is jöhet.
Köszi: HGyu
-
poffsoft
veterán
meg ilyen is van
-
poffsoft
veterán
-
wwenigma
Jómunkásember
Hello friends,
the new version 0.9.6 of our FreeWLAN add-ons is available on our update server since September 18th, 2008. So the installation can be triggered via auto update using our last versions GUI. In addition we offer a tar.gz file for offline installation.
Changelog:
0.9.6
* DynDNS updated, OpenDNS service added.
* FreeWLAN Addon's availabe in French and Italian language.
* The fonera.be status sticker can be activiated via FreeWLAN addons. The information needed to insert the stickers as BB code (blogs, boards) and HTML code (web pages) are displayed. The mask und the help file are available in the languages DE, EN, ES, FR and NL.
* Show memory usage on status page.
* Show connected usernames on status page (instead of in popup).
* International time zones and daylight saving time configurable on the addon’s GUI setting page. Displaying the day of the week, date and local time on the status page.
* E-mail notifications use new date and time stamp.Regards, Kyros
-
lac019
tag
válasz
sutykuru #3371 üzenetére
sziasztok.
Nem nagyon értek a témához
. Gondolom sokan akkor internetmegosztásra használják a routert. De a másik fél, nem csak Alienként tud felcsatlakozni? szóval 15 perc, vagy fizetős, esetleg ő is vesz egy lafonerát, s úgy lesz tag? Itt a közelembe van egy Fonos My place, igy tudnék vele netet osztani? Ha Bill valaki, kb mennyi pénzt kap? Bocsi a sok amatőr kérdésért.
bájzz
-
marosi2
csendes tag
Hali! Ha valakinek lenne esetleg meghívója... ha egyáltalán van még... előre is köszönöm . Az e-mail címem marosi2@freemail.hu
-
jerry311
nagyúr
Beüzemeltem a La FOnera-t.
Speed Test
A 4 Mbps a router max letöltési sebessége WiFi-n. Az 1 Mbps meg a netem max feltöltési sebessége.
Egész jó, ettől a tenyérnyi eszköztől. -
poffsoft
veterán
válasz
Dr.Ádám #3364 üzenetére
az usb és a laptopok ip kiosztása jó az átjáróhoz?
mit jelent, hogy nem tudod megosztani a netet? nem engedi bepipálni, vagy minden jó, csak nem megy a megosztás???amúgy nem átjáró lesz, hanem az internet lesz megosztva -szvsz
Amúgy ez nem pontosan az a topik, ami neked kell
-
Dr.Ádám
tag
Lenne egy problémám.: van három asztali pc amik utp routeren osztoznak a neten. Van két laptopom amiben wifi van. És egy usb wifi-m. Van egy szerver asztali pc-m ami routerként működne, ebbe raknám az usb wifi-t. A LAN megy a wifi-n, de internetátjárót nem tudok varázsolni rá.
Valami megoldás?
-
jerry311
nagyúr
Kb. mennyi idő alatt érkezik meg a router?
-
sutykuru
aktív tag
Ha kell még valakinek privizzen rám.
-
oak
tag
Szeretnék csatlakozni én is a közösséghez, küldene nekem vki egy promo kódot? Köszönöm.
-
Rick4
félisten
skypre-pal próbáltam itthon, és a másik gépre 56KB-tal tudtam áttolni a cuccokat, sokszor csináltam, mindig ennyi volt a max. mindketten a myplace jelre voltunk felcsatlakozva. Most nemrég lecseréltem nemrég egy 6K-s TP-link routerre, most próbálam, kb 20X-os a sebesség.
-
ALI_G
veterán
ti milyen sebességgel tudtok másolni egyik gépről a másikra?
Én 1,1 MB körül tudok csakde néha csak 900k/s A max olyan 1500 körül szokott lenni.
ja, a két gép és a FON 3 méteren belül vannak. -
Zsiguli
tag
FreeWlan alatt, ha a netet wlan.on kapom, és wlanon is osztom tovább, akkor milyen mac címet használ a másik routerhez való csatlakozásra?
-
04ahgy
nagyúr
poffsoft, neked a freewlan WLAN-on kapja a netet, vagy csak a nagyobb konfigurálhatósága miatt tetted fel? Nekem a WLAN-on csak nagy nehezen akar csatlakozni.
HGyu
-
ngabor2
nagyúr
jól látom, hogy már nem lehet kapni fonerát, csak fonera+-t?
-
ALI_G
veterán
ti milyen sebességgel tudtok másolni egyik gépről a másikra?
Én 1,1 MB körül tudok csakde néha csak 900k/s A max olyan 1500 körül szokott lenni.
ja, a két gép és a FON 3 méteren belül vannak.
-
04ahgy
nagyúr
Sziasztok!
FON + freewlan. Érdekes tapasztalatok. Egy 2200-asra tettem fel, az online módszerrel. Ment is, egy ideig. Viszont kikapcsolás, ismételt bekapcsolás esetén két-három óra, és sok újraindítás volt, mire azt a hálózatot befogta, ahonnan a netet kapta. És ehhez is turkálni kellett benne.
Később, egy egy napos pihenés utáni bekapcsoláskor pedig freewlan sehol. Eltűnt egyszerűen a routerről...
Baromi érdekes, nemde?
HGyu
-
wwenigma
Jómunkásember
Ja, tényleg copypaste.
Grat és szívesen.
ngabor2: nincs rola rendes leiras (legujabb dd-wrt) es igy nem tudom pontosan mit állítok. Ez az ami nekem nem tetszik elsosorban. Amugy biztos rendben van, stabil meg minden, csak nem dokumentált pontosan.
Ja, meg ez sem tetszik igazán vele kapcsolatban. Ezért is fogok tenni egy kitérőt OpenWRT+X-Wrt felé.
-
-
ngabor2
nagyúr
válasz
wwenigma #3338 üzenetére
ja, amugy a dd-wrt szoftot néztem meg, nem embernek való, túl sok minden beállítást tartalmaz a halandó számára.
nekem a "rendes" routeren dd-wrt van, nagyon szeretem, hogy mindent be lehet állítani. a több, mint 1 éves fonerámra is azt tettem, és unokatesóméknál teljesít szolgálatot, legjobb tudomásom szerint teljesen jól.
-
wwenigma
Jómunkásember
Szia!
Nos, épp a TE kérdésedhez kapcsolódó dologba futottam bele a minap. A megoldásod:
REDBOOT-ba menj bele.
fconfig enter
Ezt fogja kiírni valoszinuleg:
Run script at boot: false <- ird hogy true majd enter
[/OFF]
Es ide kell irni a scriptet, kidob egy ures sort, ird be:fis -l load vmlinux.bin.l7 enter
exec enterEgy ures sorral lehet lezarni a scriptet, ezert ez utan csak egy sima enter-t ütünk. Fog kérdezni még sok dolgot, le kell xarni, csak verni az entereket, amig ide nem érsz:
Update RedBoot non-volatile configuration - continue (y/n)? y majd enter
Ezutan dolgozik, majd visszadob a REDBOOT-ba, beirod hogy reset és kész.
Nig.
UI: ja, amugy a dd-wrt szoftot néztem meg, nem embernek való, túl sok minden beállítást tartalmaz a halandó számára. OpenWRT-t is meg kéne szemlélni, de majd maskor.
-
[MoRD]
csendes tag
Feltettem egy openwrt-t a foneramra, de nem akar elindulni csak ha redbootbol futtatok ezt:
fis -l load vmlinux.bin.l7
execÁramtalanitas utan mindig el kell ezt jatszani vele. Hogy allithatom be hogy inditsa az openwrt-t bekapcsolasnal?
Illetve ugy vettem eszre hogy eleg instabil a cucc.
-
róland
veterán
Mikor jön végre már a Liberator?
-
ngabor2
nagyúr
ha az osztó rendes, és olyan helyre teszi az antennát, hogy a noti rendesen lássa, akkor jó jel lesz. ha technikai okokból nem tudja olyan helyre tenni, az szívás, vagy gyengén, vagy sehogy nem fogod látni.
a gép alapesetben mindegy, a hálókártya, és az antennája a lényeg, az veszi a jelet.
-
Paszko
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon kezdő vagyok a témában!Tegnap olvastam erről az egész wifi megosztásról bővebben,és lenne pár kérdésem róla,ezt a fórumot most találtam és látom sok a profi hozzászóló aki esetleg tudna válaszolni.Először is küföldön,többnyire Spanyol,Francia,Németország és néha Anglia területén használnám.A Fontérképet nézegetve elég sok olyan elérésipont van ami útba esne nekem, ugyanis sofőrként dolgozom. Mielőtt megrendelném,persze a segítségetekkel,azt szeretném tudni hogyha egy ilyen térképen jelölt pont környékén megállok,az autóban ülve mennyire jó a vétel és hogyan tudom használni?Egy ősrégi COMPAQ ARMADA E500-as noti-val és MSI kártyával használnám! Franciában,pihenőhelyen fizetős wifin már próbáltam és működött ez a konfig. csak kérdés az így menne-e?Email-ezésre és max. msn-ezésre lenne jó a családdal tartani a kapcsolatot.
Előre is köszi a válaszotokat és bocs a hosszú írásért! -
sazabi
aktív tag
volt valakinek mostanában problémája promóciós kód küldéssel? jerry311-nek próbálok küldeni és amit kapott arra asszongya, hogy invalid promo code, vagy "The promo code does not exist" (eddig 2ből 2 szar volt..)
-
HXY
addikt
dd-wrt-n az ssh távoli elérését ki lehet kapcsolni?
-
Huszarmam
csendes tag
Sziasztok!
Tud valaki küldeni nekem egy működő promociós kódot, amivel tudnék venni Fon routert?
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv mindenkinek
-
kgyuri
tag
Hali,
Kellene segítség:
Próbáltam egy Nokia E51-el elérni a Myplace ssid. Beírtam a kulcsot ,de nem engedett fel.
A FON_AP-val sikersen tudtam csatlakozni és böngészni.
Mi lehet a gond?Másik kérdés:
Hol és hogyan tudom a sugárzott csatorna számát megváltoztatni? (Most a 2-n jön a jel, és a környéken is van egy fon, így néha bekavar).Köszi Gyuri
-
Rick4
félisten
gyerekek. mondjatok már árat, mennyiért leher eladni egy fonerához való antennát, ami egyszer volt 3 percre kipróbálva, onnantól vissza van csomagolva, karcmentes a cucc.
-
kalman1
csendes tag
La Fonerához keresek antennát.
-
commanDOS
senior tag
Üdv!
Elég láma vagyok a hálózati dolgokhoz és a fórum is hosszú, így lehet nagyon bagatel és többször elhangzott kérdésem lenne.
Megoldható az, hogy ezt a kis routert (AP-t) rácsatlakoztatom egy vezetékes Router egyik Lan portjára és csupán antennaként használom? vagy erre való?
Vagy létezik erre megoldás? tehát egy vezetékes router egyik LAN oldali csatlakozójáról a jelet v.mi kütyüvel WLAN jelként továbbítani? -
Béló
aktív tag
Ha igy állsz hozzá az már régen rossz: ne ezen akarj pénzt keresni...
Amúgy meg nem tudsz tul sokat keresni vele hiszen aki netezni akar az nem hinném h a te házadnál akar állni mig letölti a mailjeit és fizetni érte: hanem inkább elmegy egy kávéházba ahol van wifi és rendel valamit és igy ingyen netezhet lényegében...(vendégeknek ingyenes internethasználat hirdeti egyre több üzlet/kávézó/kocsma)
-
cocska
tag
Tegnap este találtam rá erre a fórumra. Eléggé megtetszett az ötlet.
De rögtön felmerült bennem egy pár kérdés.Az alap szettel ami gondolom csak az A.P. milyen távolságot hatósugarat lehet kb lefedni?
Én pl egy társasház 2. emeletén lakom (nem panel így vasbeton nincs).Láttam a FON oldalán, hogy pénzkereseti lehetőséggel is kecsegtetik a felhasználókat.
Mennyit lehet ezzel durván keresni. 1-2-3 euro / alien kapcsolódás?A nagy antenna kb milyen sugarat fed le? Gondolom függ attól, hogy panel ház vagy tégle stb?
1-2 megosztott tapasztalatnak örülnék.
by
-
Rick4
félisten
a saját tesztjeim szerint panelben 2 fal után eléggé legyengül a jel (többféle pci-os wifikari, és noti beépített antennával több fonerával több helyen próbálva is ugyanaz), saccra egy szobában elhelyezve a két falon át 6-7 méternél még nincs gond. szobában, nem ablak mellett elhelyezve odakint működik, de saccra 20-30 méter a normálisan használható hatótáv..abszolút szabad térben persze lehet ennél lényegesen több is.
-
Béló
aktív tag
Többször végigzongoráztam de amikro beirom akártyaszámom automatikusan nem a maestrot hanem a discover-t jelöli ki
Most haveri körben keresek olyan embert akinek van netes vételnél is jol működő kártyája.Amugy megéri megvenni a kiegészitő antennát is?
Kb mennyivel viszi tovább a jelet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16G 256GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3021, 91% Akkumulátor
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest