- Apple asztali gépek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Fujifilm X
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oly
őstag
Bezöldültem!
-
Oly
őstag
válasz
kapcs-ford #497 üzenetére
Meg van!
Megtaláltam a mail-t amit küldtél!
Asszem sikerült! -
Oly
őstag
válasz
kapcs-ford #492 üzenetére
Elakadtam az installnál!
Nemtom a jelszavam! -
shev7
veterán
válasz
kapcs-ford #490 üzenetére
kozben rajottem, hogy hiaba updatelem a cuccot, nem frissul azonnal a terkepen a modositas, gondolom varni kell mig attolti sajat adatbazisba. Remelem azert hamar eltunik a cimem mellol a nodata.
-
shev7
veterán
válasz
kapcs-ford #488 üzenetére
Teljesen ugyan igy csinaltam. Te megtalalod a sajat routered ha cim alapjan rakeresel a maps.fon.com-on? HA igen, milyen formatumban keresel ra?
Illetve mi a helyzet az ekezetekkel?
[Szerkesztve] -
kapcs-ford
őstag
Az apartment numbert is kitöltötted ? save changes majd lent a kis térképen kikeresni helyet és save placement changes. Majd ugyanezt megismételni itt ''Configure your Fon... router..'' és szintén menteni, utána jó kell hogy legyen.
3 meghívó jár egyesével de a 3. után ezt írja:
''You have used up your available invitations.
When your friend registers the La Fonera WiFi router, we might give you additional invitations so you can continue to invite other friends into the FON Community.'' -
shev7
veterán
válasz
kapcs-ford #486 üzenetére
aha bejeloltem, de ez nem valtoztat azon, hogy ha a maps.fon.com on rakeresek arra a cimre amit megadtam, nem talalja meg
illetve a narancssarga pottyomre ramutatva a cimemben van olyan, hogy nodata. Mit kene kitoltenem, hogy ne legyen ott? elvileg mindent kitoltottem...
MOD: illetve egy teljesen mas kerdes. Hany meghivo jar? Marmint osszesen 3, vagy ha tart meg az akcio, akkor a harmadik aktivalasa utan is kapok meghivokat? Mert ha lehet szeretnem tobb mint harom haveromat meghivni...
[Szerkesztve] -
shev7
veterán
gondolom az a google maps hianyossaga, hogy hiaba adom meg a cimemet azt mondja, hogy nem valid...
-
ludus
aktív tag
válasz
kapcs-ford #483 üzenetére
Én is gondolkodtam hogy rárakom a vezetékes routerem tetejére, de szerintem összeolvadnának egy hálózati eszközzé olyan krva forró mindkettő
Most csak úgy lóg nekem az adapter kábelén, de majd kitalálok vmit! -
kapcs-ford
őstag
Majd vigyázni mert kicsit melegszik a cuccos ezért jobb nem a szőnyegre rakni vagy ha igen akkor háttal. Van gyártva neki direkt 2 akasztónak a hely tehát mehet a falra is vagy pl. nálam az ablakban van.
-
ngabor2
nagyúr
-
ludus
aktív tag
válasz
kapcs-ford #479 üzenetére
kafa az a kábel, mint ahogy az egész cucc is... nem az a dzsunka kínai minőség bár ez is madeinchina
-
Billu
aktív tag
Látom lassan érkeznek a ''kütyük''.
Valaki lemérné milyen hosszú a hozzá kapott utp kábel? -
ludus
aktív tag
válasz
kapcs-ford #476 üzenetére
Aham... Tudod érdekes egy ház ez, van itt kb. 3-4 router de senki nem keresett meg senkit hogy nem lene egyszerűbb osztozni? Ez van
-
ludus
aktív tag
válasz
kapcs-ford #474 üzenetére
Most megfogtál... Hogyan?
-
ludus
aktív tag
Mostantól eggyel több Fon Hotspot van a belvárosban, beüzemeltem a cuccot...
Mint azt már kitalálhattátok meghívóm is van, feltételek a szokásosak...
[Szerkesztve] -
kapcs-ford
őstag
válasz
Rommel6600 #471 üzenetére
3 fonera 3 meghívó, egy család 4 kerék, 2 testvér 6 telefon
Mellesleg az is le volt írva hogy a meghívók egyáltalán nem garantáltak mert az ok hogy most még de 1-2hét alatt sok minden változhat mialatt egy router úton van.
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz
Rommel6600 #469 üzenetére
ha visszaolvasol, akkor rájössz, hogy mindig csak 1 meghívót kap, és ha az is érvényesítve van, akkor jön a következő. tehát ''ez nem bug, ez feature''.
-
Rommel6600
őstag
válasz
kapcs-ford #460 üzenetére
Az én voltam! pontosabban a haverom
Viszont amint haver beregisztrálta, már csak egy meghívót kapott
szerk: 9 nap alatt érkezett meg a cucc
[Szerkesztve] -
tototos
addikt
Az a baj hogy már van egy ap-m. Meg még beszélnem kellene a netesekkel hogy valami gazdaságosabb bridge-t rakjanak be hozzám, mert a msotani p2 gép kicsit áramfogasztó ezért estére ki szoktam kapcsolni.
-
róland
veterán
válasz
kapcs-ford #463 üzenetére
Köszönöm! Remélem, mások is követik a példát!
Tehát, akinek van Fonera meghívója, az az aláírásában jelezze, hogy hány db vár gazdára. Aki pedig ilyet szeretne az küldjön privát üzenetet. -
kew
senior tag
válasz
Nekem még mindig nem jött meg
Jan 3-án rendeltem. Remélem azé jövőhétre megérkezik
-
shev7
veterán
válasz
kapcs-ford #463 üzenetére
Megkaptam a router, beuzemeletem, meg vagyok vele elegedve. Gondolom mar kitalaltatok, hogy meghivoval is rendelkezem, szoval ha valakinek szuksege van egyre, akkor pm, az ar a szokasos.
-
Oly
őstag
válasz
Én majd csak holnap fogom belőni!
-
róland
veterán
válasz
ufonauta #457 üzenetére
Rosszul értelmezted kapcs-ford mondandóját. Ő azt kérte, hogy ne a topic hozzászólásaiban kérjük a meghívókat, mert akkor csak a meghívókérésről fog szólni a topic.
Tehát, akinek van meghívója az jelezze, ezt a tényt. (Javaslom az aláírásában feltüntetni, hogy hány meghívója van a közösség számára.) Akinek pedig kell iulyen meghívó az küldjön privát üzenetet valaki meghívóval rendelkezőnek. -
kapcs-ford
őstag
Van egy meghívó mert valaki már aktiválta is a fonerát.
Akinek kell az pm.
[Szerkesztve] -
kapcs-ford
őstag
válasz
ufonauta #457 üzenetére
Elfelejtettél visszább olvasni és akkor értenéd hogy miért NINCS meghívó.
Akinek van az majd beírja ide és majd őt kell privizni. Egyébként meg kétlem hogy valaki az első meghívóját csak úgy elosztogatná akár egy ufónak is mivel ha nem lesz aktiválva akkor az illető sem kap több meghívót ezért általában az első meghívó az a családban marad...
[Szerkesztve] -
ufonauta
aktív tag
válasz
kapcs-ford #452 üzenetére
''Ide most azt kell írni hogy ne kérjetek meghívót mert csak ezzel lesz tele a téma és senkisem fogja végigolvasni az elejétől mint ahogy te sem tetted.''
Bár ezt nem nekem írtad, mert eddig én ebbe a topkba nem is írtam. Most is csak azért, hogy meghívót kérjek.Magam sem olvastam vissza. csak egy oldalnyit.
Hisz, ha nincsenek szétküldve a meghívok, akkor nincs fonera közösség sem, így a topik is okafogyottá válik. Ebből kifolyólag igencsak jó helyen van itt a meghívók kérése.
Tehát elvtársak, akinek van kiküldhető meghívója az dobjon meg egyel legyen szives.
Előre is kösz. -
ludus
aktív tag
Megjött a La Fonera-m, pedig ha jól emlékszem 8.-án rendeltem...
-
pzatya
csendes tag
Szeretnek csatlakozni a fon kozosseghez!
Ha valaki tud meghivot akkor legyen szives szolni illetve meghivni!
Elore is koszonom!
[Szerkesztve] -
én is elfogadnék egy meghivot
viccesrobi kukacka freemail.hu
ha jol látom a mapen vácon is van már 2 ember, csak a pontos helyét rossz helyre rakta valaki az utcáknak
[Szerkesztve] -
tr00p3r
addikt
Kedves Jövőbeli FONERO-Kollégák,
Örömmel tudatom veltek, hogy 1 hét + 1 nap várakozás után megjött a FONERA-m! Ezúton is köszönet kapcs-ford kollégának! A TNT most hívott, hogy a futár a ház elött van és nem találja a nevem a csengőn (a cégünkhöz kértem a szállítást és rá is írtam a cég nevet)
[link][link][link][link][link][link] -
donw3ga
őstag
Ha már korábban regisztráltam a fon.com-on akkor is tudnak nekem meghívót küldeni és én azt felhasználni?
-
Spada
tag
válasz
kapcs-ford #430 üzenetére
Kár... már keztem reménykedni.
A statisztika honnan származik? Elég szép számok. -
shev7
veterán
válasz
kapcs-ford #433 üzenetére
de minek neki ilyen router ha nem akarja, hogy mas hasznalja a netjet? vagy csak nincs vele tisztaban, hogy nem kapcsolodhat barki?
-
Billu
aktív tag
válasz
kapcs-ford #364 üzenetére
Itthon sokkal több a fon-spot mint ami látszik csak azért nincs bejelölve mert kötsög magyar felfogás az hogy ''nehogymá látszódjak me akko majd mindenki idegyün netezni'' pl. ott szegeden is volt sokkal több csak ott még gyöpesebbek azt levették a pöttyöt me majd jön az avh, hát akko tessék bejelölni de ne tessék oda írni az emeletet meg az ajtót a pötty adatainál. Nem hiába ez egy közösség és egy ilyen nehezenen azonosítható országunkkal
Sajnos ez nem csak ennél a közösségnél működik így, a www.hotspotter.hu -n kapásból mondok 8-10 elérési pontot ami kb. másfél éve nem üzemel. Már irtam több emailt nekik és az üzemeltetőnek (HuWiCo).
Nekünk az volna a közös érdekünk, hogy tényleg mindenki folyamatosan üzemeltesse a FON hotspot-ot, azon a címen amit beregisztrált, és úgy, hogy azt a közterületről el is lehessen érni megfelelő térerővel. És ez főleg a vidékre vonatkozik, mert ott egy előre kinézett hotspot hiánya, nem megfelelő működése igencsak kellemetlen helyzetbe hozhatja a felhasználót. Mondjuk este, éjszaka egy másik elérési pont keresése igencsak feladná a leckét.
[Szerkesztve] -
ludus
aktív tag
válasz
kapcs-ford #430 üzenetére
Hú akkor sose jön meg az a csomag
-
Spada
tag
válasz
kapcs-ford #428 üzenetére
Ezek az újabb meghívók azt jelentik, hogy az első kuncsaftoknak megérkezett a készülék?
-
ReJim
őstag
ha majd lesz meghívó, egyet vennék...
-
shift+ő
senior tag
Ha 2 LAN-t akarsz vezeték nélkül összehozni, akkor ez egyik egyikbe egy AP, a másikba egy BRIDGE.
Ludus: A router képes más dologkra is, pl. képes PPoE protokolt használni. Az AP-nak nincs WAN portja csak LAN, ezt lépes WiFi-n szórrni. A routerek általában képesek AP-ként viselkedni, de fordítvea ez nem igaz. -
-
shift+ő
senior tag
Pontosítanék
bridge: (híd) Olyan WiFi ezköz, amely képes egy másik Wifi Hálózathoz kapcsolódni, tehát a bridge-en állítod be a másik wifi hálózat paraméterit (SSID,titkosítás, kulcsok...)
AP: Acces Point, hozzáférési pont, ha van egy LAN (vezetékes) hálózatod, ezt beiktatva tudod kiterjeszteni WLAN-á. Ezen a ponton férhetnek hozzá a hálozathoz a WiFi ezközök.
HUB: hálózati elosztó, minden portján megjelenik ugyan az az információ, a vevő dönti el, hogy ő-e a címzett
Switch: hálózati elsosztó - az eszköz tudja, melyik portjám milyem eszköz lóg, csak a címzettnek küldi a csaomagot
Router: utválasztó, már meghatározható melyik port melyik uton kommunikálhat, pl. az internet routernél beállítható a WAN porton az kapcsoloódás protokol, és a beállítható, hogy melyik portja forgalmazhat erre.
WiFi router: ua. mint a router, de ven egy beépített AP benne. -
Thrawn
félisten
Mikor bekötötték a netet, külön kihangsúlyozták, hogy LEHET használni az kábelmodem USB és Ethernet portját is egyszerre. Semmi MAC cím nem kellett hozzá, a szolgáltatónál csak a kábelmodem van regisztrálva, az nem érdekli őket ki mennyi gépet csatlakoztat hozzá. Ha akarnánk, a kábelmodem után tennénk egy routert és akár háromszázezer-harmincezer gépen neteznénk. Sőt az sem érdekli őket, hogy a 2 TV és egy TV tuner van az albiban, nekik ez természetes, nem kell mind a 3 után külön fizetni. Bekötéskor vagy 25 méter kábelt ''fektettek'' le, kicserélve a régieket, külön kábelt kapott a kábelmodem csak a 3 TV van egy kábelen.
Hiába no, ilyen szolgáltató is létezik Magyarországon
szerintem Thrawn kolléga azt szeretné megtudni, hogy amikor ő elköltözik az albérletből, viheti-é magával a szociális routerét. azaz a router névhez kötött, vagy címhez?
MajdnemEz nem kérdés, mert miért is ne vihetném magammal ha már egyszer megvettem? Sokkal inkább az izgat, hogy ha már nem szolgáltatok netet ezzel a FON routerrel (mert pl olyan helyre költözök ahol hallani sem akarnak netről) akkor mi történik? Letiltják a routert és az accomat? Visszaküldhetem? Másra átruházhatom? Eladhatom?
kábelről van szó és T-kábel szolgáltatja
Rugaszkodjunk el egy kicsit a kedvenc T betűs szolgáltatónktól, nem csak ő van a világon (szerencsére) Itt erről van szó: [link] (Keszthelynet) Ezt leírhattam volna előbb is, a félreértések elkerülése végett
házigazdák nem tartanak igényt a netre miután innen elköltözünk, mi lesz a routerrel?
Szerintem viheted magaddal és az új címen beregisztrálod. Valahol le volt írva, hogy 1 évig kell folyamatosan működtetni. Ha nem osztod a netet akkor te sem kapod ingyé.
Ezzazz! Az 1 évbe még simán beférek, szóval meghívót kérnék/vennék! -
shev7
veterán
válasz
kapcs-ford #408 üzenetére
sztem igen...
-
shev7
veterán
Akkor tisztazzuk a fogalmakat
ha rosszul tudom tessek kijavitani
na jol gondolom nem teljesen pontos amit irok, de legalabb szemleletes
Alapok:
bridge: egy olyan eszkoz ami ket kulonbozo halozatot kapcsol ossze
switch: ugye ezt mindenki ismeri
AP: gyakorlatilag egy vezetek nelkuli switchnek is tekinthetjuk
vezetekes router: bridge+switch
vezetek nelkuli router: bridge+switch+AP
Fon ''kutyu'': bridge+AP
Tehat gyakorlatilag tekinthetjuk routernek, hiszen megoldhato vele a szolgaltatohoz valo kapcsolodas, es az internet megosztas. Ha vezetekesen is tovabb akarjuk osztani a netet, akkor viszont tenyleg szukseges ele egy router. -
Billu
aktív tag
Akkor előbb tisztázzunk valamit, ez a FON kütyü AP vagy router?
Mert szerintem AP. Úgy hogy mindenképp kell elé egy router.
házigazdák nem tartanak igényt a netre miután innen elköltözünk, mi lesz a routerrel?
Szerintem viheted magaddal és az új címen beregisztrálod. Valahol le volt írva, hogy 1 évig kell folyamatosan működtetni. Ha nem osztod a netet akkor te sem kapod ingyé. -
ludus
aktív tag
Igen ezért írtam én is hogy nem lehet kábelmodemnél mert általában MAC alapján azonosít a rendszer... Ezért is kérdeztem annak idején hogy meg lehet e változtatni a la fonera MAC címét hogy ne kelljen a szolgáltatómnál egy másik MAC adresst regisztráltatni... Tudom a plussz router is jó megoldás de ha nem kell akkor nem vennékk...
[Szerkesztve] -
Spada
tag
kábelről van szó és T-kábel szolgáltatja. biztos nem MAC alapján azonosít. legelőször csak hülyeségből dugtam rá két gépet, és lám, működött. megnéztem a modem használati útmutatóját, és kitér erre a lehetőségre. akkor még olyan csomagunk volt, amit háztartásonként csak 1 gépen lehetett volna használni, ezért azt hittem, hogy észreveszik és figyelmeztetni fognak, de nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Revolut
- BestBuy topik
- Apple asztali gépek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Autós topik
- Okos Otthon / Smart Home
- ARC Raiders - Új előzetesen a hamarosan induló tech teszt
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Xbox Series X|S
- Arc összefoglaló szerkesztés
- További aktív témák...
- 3x ASUS Turbo RTX 2080 Ti (11 GB) / Frissen pasztázva / Igény esetén + EKWB vízesblokk.
- LG 75QNED87T 190 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- Legion 5 Pro 16ACH6H 16" QHD+ IPS Ryzen 7 5800H RTX 3070 16GB 512GB NVMe gar
- Turtle Beach Stealth Ultra kontroller
- Benq xl2410t e-sport monitor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3019, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 16 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3095, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3136, 95% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest