- Megjött a Chieftec VEGA M szériás tápok legnagyobb teljesítményű kiadása
- 280 Hz-es, remekül felszerelt WOLED monitor jött a Gigabyte gondozásában
- Itt az AI videók TikTokja, az OpenAI új agymenése
- Rekordösszegért kerül szaúdi kézbe az Electronic Arts
- Nem saját tervezésű a Zhaoxin új szerverprocesszora
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Oroszok csomagolják ki a még be nem mutatott iPad Pro M5-öt
- OLED monitor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Steampunk hangulatú, nem túl drága, de fémházas klaviatúrát mutatott be a Yunzii
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
HXY
addikt
De jó dolguk van egyeseknek ...
-
róland
veterán
Hali!
Szerintem nem tudsz promóciós kódot használni, hiszen igen kedvező bevezető áron kínálják a LF2.0-át.
Ha jól tudom, akkor egy évre vállaltad, hogy üzemelteted a FON spotot. Így a régi szerződési feltételek már lejártak. (Szerintem telepítsd olyan helyre, ahol még hasznát veszed/mások hasznát veszik.)
-
amargo
addikt
Hi
Promotion code al mennyivel lehet kevesebbért kihozni a 2.0 font?
Van egy régi Fon-om azzal mi lesz ilyenkor a helyzet, mert azt nem használnám.. továbbá van-e valakinek Promo kódja?
-
róland
veterán
S egy nagyon barátságos gesztus:
"The moment you buy your Fonera 2.0, you get 3 weeks of free Internet access to all our FON Spots worldwide - so you don’t have to wait for it to arrive to start surfing at other FON Spots. "
azaz magyarul, tömören:
A La Fonera 2.0 megvásárlásának pillanatától 3 hétig ingyen hozzáférést biztosítanak a világ összes FON spotjához - így nem kell a router megérkezéséig várni, hogy más FON spotokat használhass.
-
róland
veterán
És hosszú várakozás után végre elérhető: La Fonera 2.0
-
Hülyesamu
csendes tag
-
ludus
aktív tag
Nincs valakinek fölös eladó FONERA 1.0-ja? Rögtön kettő is érdekelne
PÜ! -
-
-
ngabor2
nagyúr
a hard reset azt is leszedi, tehát ha benyomod a resetet, bedugod a tápot, és addig nyomod a gombot, míg el nem kezd villogni valamelyik led, akkor visszaáll az alap fw-re. és olyankor a hálózati jelszó a cucc sorozatszáma lesz, a bejelentkezési név és jelszó... az meg az 1. hsz alapján valahol megtalálható, fejből nem tudom.
-
tballa
csendes tag
válasz
ngabor2 #3579 üzenetére
Látom a privát hálót és ott nem tudok belépni a felhasználói névvel és a jelszóval.
Én úgy gondolom, hogy alap firmware van rajta, de rémlik valami a messze távolban, hogy próbálkoztam firmware frissítéssel. Most a munkahelyen vagyok, de majd otthon megnézem, hogy OpenWRT-s a bejelentkező ablak vagy sem. Ha véletlen OpenWrt, akkor mit kell tudnom?
-
ngabor2
nagyúr
nem biztos, hogy én egy személyben jobban tudom a megoldást, mint a topik többi látogatója. (a pü nem szakmai válaszadásra van, arra itt a topik.)
de hogy az eredeti kérdezőnek próbáljak segíteni: milyen szinten nem éred el az admin felületet? a privát hálót látja a gép, és oda nem jó az alap usernév/jelszó páros, vagy azt se látja?
gondolom alap firmware van rajta, nem pl. openwrt. -
tballa
csendes tag
Sziasztok!
Elég régóta használom a FON routeremet, és semmi baj nem volt vele. Eddig a koliban csak rá kellett dugnom a hálózatra, és hip-hop már ment is. Nem rég elköltöztem albérletbe. Végre lett net, gondoltam beállítom a routert, de nem sikerül belépnem a adminisztrációs felületre. Emlékeim szerint nem változtattam meg az alapértelmezett jelszót, de mivel nem vagyok benne biztos, hiszen már lassan két éve használom, és nem tartom kizárnak, hogy valamikor megváltoztattam, ezért resetelni akartam a kütyüt. A sima reset gomb nyomás semmi hasznosat sem csinált, így utána olvastam, hogyan kell „szakszerűen” resetelni, találtam több különböző leírást (hol 15mpig kell nyomni kikakapcsolva, hol 30 mpig bekapcsolva, hol megnyomom a gombot, és nyomvatartás közben helyezzem áram alá a kütyüt…). Sajnos semmi sem segített, még most sem sikerül hozzáférnem az adminisztrációs felülethez.
Van valakinek ötlete, hogy hogyan lehetne megoldani?
-
HXY
addikt
Használja valaki a Jasager-t?
Promó kódból nekem is van egy tucatom.
Ha kell vkinek, akkor dobjon PM-et! -
ludus
aktív tag
Ha valakit érdekel nekem is lenne egy...
-
Dodyboy
csendes tag
Hi!
La Fonera 1.0! -hoz kaptam promóciós kódot, érvényes március 31-ig.
Ha érdekel valakit (15 euró) nyomjon egy privit.link: https://shop.fon.com/FonShop/shop/HU/ShopController;jsessionid=E3D009472AD5B1BB02C5C13EF64B3413.BillingCluster
-
róland
veterán
Az 5 legjobb írás szerzőjét egy-egy La Fonera 2.0 beta routerrel jutalmazzák.
-
ludus
aktív tag
Na itt van az akció, 15EUR plussz posta a Fonera 1.0...
Hát az igazság az hogy valami kedvezőbbet vártam... -
róland
veterán
Pár érdekes adalékra leltem, miközben a Fonosfera blogot böngésztem. Tegnap megjelent az első End User firmware (Butterfly), azaz végleges állapotba jutott a La Fonera 2 fejlesztése.
Röviden a változásokról:
- pluginok közvetlenül a konzolból telepíthetők, tárolók használatával;
- a FONBackup és FTP felület összevonása, az azonos átvitel miatt, így 2MB/s is lehet az átviteli sebesség;
- a nyomtató és webkamera pluginok a konzolról eltávolításra kerültek, kihasználatlanság miatt; a jövőben telepíthető pluginként érhetők el;
- a konzol bal alsó sarkában verzió és firmware név megjelenítése;
- új nyelvi csomagok.Nem működik a régi firmware-rel a hard-reset: hibás failsafe firmware.
-
róland
veterán
Működik a torrent kliens: [link].
-
jerry311
nagyúr
fonera+ kérdések
- Az normális, hogy vezetékes hálózaton is csak kb. 15 Mbps a legnagyobb átviteli sebessége?- Szakadozik a net. Akkor is ha a fonera+ és a PC közt csak 1 méter van, meg akkor is ha 5 méter és két panel fal. Ezen valahogy lehet segíteni?
Szakadozás alatt azt értem, hogy egyszer csak megáll minden. Felvillan a buborék, hogy Wireless Network connected és fél perc múlva megy minden tovább. Kivéve ami megszakadt közben.
Régebben nem csinálta, illetve a laptop más hálózatokon szintén nem csinálja. Tehát csak a router? Vagy valami beállítás? -
róland
veterán
-
ludus
aktív tag
Na végre valami készülődik a FON háza táján... Levették a 2.0-át a shopból, remélem akció következik!
-
Skynet258
veterán
Sziasztok!
Tudom, nem apróhirdetés topik, de gondoltam beírom ide, hátha itt jobban megfordulnak az érdeklődők: eladó egy Fonera router, bő egy évet futott (tehát regisztrált darab).
Árat nem írok, majd aki érdeklődik, mondjon egy összeget, aztán kitaláljuk.
Köszi!Mod: lemaradt, hogy van hozzá plusz egy antenna is (szappantartó formájú cucc
), lehetőleg egyben szeretném eladni.
-
appel
őstag
úgy látom, már 2.0 beta-t sem lehet kapni, levették a shopból...
ez talán jelent valamit, hátha jön az akciós végleges -
róland
veterán
S épp most sikerült elindítanom a Transmission torrent-klienst a routeremen.
(2 hétig szenvedtem a beüzemelésével, de végre elindult a web felület.)
-
appel
őstag
hát, ha akad felesleges postaköltségért, vagy igen baráti áron, akkor én is szívesen látnék egyet, ha már a sajátom kinyítam
szóval nekem is nyugodtam lehet írni...thx -
ludus
aktív tag
Nincs valakinek fölös eladó FONERA-ja? Kéne a jelenlegi mellé még egy!
PÜ! -
róland
veterán
A nyerő egy Kensington PocketHub USB 2.0 lett.
A magyar oldalukon csak a 7 portos változat van fent.
-
appel
őstag
hidd el, hogy működnie kellene, ha ezzel bármit is lehetne vele kezdeni...
néhány napja raktam fel freifunk-winpcap-el a dd-wrt a fonerára (jól is működött), csak utána webes updattel akartam még újabbat, és elcsesztem. (ekkor még volt redboot)
redbootban döglött meg véglegesen egy fis -f init paranccsal, vártam egy darabig, és akkor a putty kidobott és azóta teljesen döglött.. -
hzcs
senior tag
-
hzcs
senior tag
feltettem a legújabb v24 pre sp2-t, ez már ment guin keresztül, plusz az autoap kiegészítőt.
Viszont a linksyshez képest a fonerás ddwrt sokkal butább. Pl nem működik repeaterként, és ha kliens módban van, de a virtuális interfészre be van állítva egy AP, akkor addig nem küld jelet a virtuális AP, amíg nem tudott csatlakozni egy másik routerhez. Ráadásul a site survey is elég ritkán tud frissíteni. Ha wifin csatlakozok egy hálóhoz, és wifin küldöm azt tovább, akkor kb 5 perc amíg tudok csatlakozni a fonerára, ráadásul az is elég sűrűn megszakad.
Csak én szívok vele ennyit, másnak minden megy rendesen? Vagy csak én szórakozok ilyenekkel? -
appel
őstag
hmm ez sem megy... jól sejtettem én, hogy nekem már ennél is döglöttebb
amúgy ezzel csináltam akkor is, amikor először tettem rá dd-wrt-t, de aztán frissíteni akartam a legújabbra..
nagyjából tudom hogy minek kéne kiírva lenni, de ez most stderr, és no packet
szóval soros kábel marad, mert más esélyt nem látok erre...no mindegy úgy látom hamarosan lesz 2.0-s foneraazért köszi...
persze egyéb soros kábel nélküli ötleteket is szívesen kipróbálok még. -
hzcs
senior tag
Hagyományos reset: fonera nincs áram alatt, nyomod a resetet, nyomva tartod, majd bedugod a villanyba, és még kb 2 percig nyomod a resetet.
0.7.1 r1: letöltöd az eredeti fájlokat az előző hozzászólásból, majd kicsomagolod. Lesz benne egy rootfs.squashfs és egy kernel.lzma. Ezeket a freifunkba betallózod (felülre a rootfs, alatta a kernel), bepipálod jobboldalt a felső négyzetet, és kiválasztod, melyik hálókártyára van a fonera kötve.
Kihúzod a villanyból a fonerát, de az utp kábel a gép és a fonera között marad. Minden más hálózatból kilépsz (wifi, másik lan, stb), megnyomod a go-t, bedugod a fonerát a villanyba. Így kéne mennie, elég sokáig tart, először felküldi a rootfs-t, utána mintha megállna a program, de a feladatkezelőben látni hogy 100%-ot használ a prociból (nekem legalábbis). Kb 10-15 percig tart. Ezután már 0.7.1 r1 lesz a fonera verziója. (Fon2200) -
appel
őstag
-
hzcs
senior tag
meg is van, v24 sp1 van a fonerán
Akit érdekel a hogyan:
Először 0.7.1 r1-re kell hozni a routert. Ha a hagyományos reseteléssel későbbi fw-re áll vissza (nekem 0.7.1 r2 volt), akkor EZEN az oldalon található Freifunk AP51 flasherrel kell visszaállítani a firmwaret. Eredeti fájlok ITT.
Ezután szimplán EZT a leírást kell követni. Az sshenable fájlok már nem elérhetőek az oldalon, de ITT megtalálható a forráskód és a leírás amit kezdeni kell velük.
Nekem az eredeti fw-ről kb 1 napomba telt, mire v24sp1 lett a routeren, de megérte
-
appel
őstag
a probléma valószínűleg azért merült fel nálad, mert szerintem az RC6.2-t akartad gui-n keresztül flashelni...sajnos szinte az az egyetlen verzió, amit nem lehet onnan (dd-wrt fórumon ki van emelve).
persze én is egy el**tt flash után olvastam csak részletesen utána, dehát ki gondolta volna, mert előtte is jó volt, és utána is jó
már nekem sincs redboot-om, úgyhogy én már feladtam...talán ha egyszer lesz energiám egy soros kábelhez...
Azért bármilyen sima utp-s megoldás érdekel ! -
hzcs
senior tag
A régebbi fonerával kapcsolatban lenne kérdésem:
Az egyik fonerát átflasheltem ddwrt v24 bétára, erre találtam leírást. Viszont nem a bétát szeretném használni, hanem a v24 sp1-et, és sehogysem akar sikerülni a frissítés. GUI-n keresztül a firmware upgrade menünél betallózom a letöltött fonera-firmware.bint, feltölti, de az eredmény egy sorozatos újraindulás lesz (pedig akárhol olvastam, mindenhol azt írják, hogy GUI-n keresztül kell frissíteni). Próbáltam v24 finallal is, sp1-el is. Letölthető lenne a linux.bin is, igaz azzal nem próbáltam, de a leírás azt csak a redbootban írja, viszont én már nem tudom a redbootot előhozni, mert ddwrt van fennt.A kérdés: hogy tudok v24sp1-et varázsolni a v24 betás fonerára? Esetleg visszaflashelni eredeti fonos fw-re, hogy legyen redboot?
-
bmpeter
csendes tag
Mikor neki álltam a fordításnak, komolyan gondolkodtam, hogy valaki használná-e Magyarul a Fonera 2.0 felületét.
Örülök neki, hogy hasznotokra vagyok -
bmpeter
csendes tag
Nagyon szívesen, bár maradt benne némi hiba
de még így is változtattam az eredetihez képest, hogy pl ha nincs nyomtató-kamera akármi csatlakoztatva, akkor pirossal jelennek meg az oldalakon.
Sok olyan javítás is belekerült, amit az angolban még nincs.
Viszont nincs mindenhez megírva még a kódban a fordítási lehetőség, ezért azok sajna nem fordíthatók, és angolul jelennek meg tobábbra is.
Bár mint tudjuk BÉTA a cucc, szóval simán belefér, de remek lesz, ha elkészül
-
róland
veterán
Jó így magyarul használni a La Fonera 2.0-át. Köszönet BMPeternek, aki fordította.
S javították az USB-s eszközök felcsatolását. Azaz most végre újra felismeri és felcsatolja azokat újraindítás nélkül.
-
róland
veterán
Újabb firmware: OktoPussy.
-
kapcs-ford
őstag
Eladó egy Fonera 2.0 USB-és (liberator), bontatlan csomagolásban! Egy ph-s tagnak volt félretéve de végül nem jelentkezett érte.
Az ára 40euro (vagy forintban, napi közép),( a FON shop-ban 50euro totál).
-
amargo
addikt
Szerintetek ez most mi? Vagy hogy? Vagy csak én nem látom a tájékoztatást? De akkor is miért kerül majd 4x annyiba, mint amiért vettem? vagy ez már egy új fon?
Sok a kérdés..
-
amargo
addikt
Belkin USB 2.0 Plus Hub (4 Port)
Ilyenem van, szerencsére egy áruház lánc elárazta és 3e jutottam hozzá.
Továbbá nagyon jó, csak azt tudom írni.Egy ilyenen még gondolkoztam volna:
Belkin Hub-To-Go
Ha több port kell. Igényes összeszerelés jellemzi, ha jól tudom a MAC is velük gyártat? -
róland
veterán
Hali!
Milyen aktív USB hub-ot érdems venni?
Eddig ezek a jelöltek:
Sweex US009
Logitech Premium 4-Port USB Hub
Belkin UBS 2.0 Plus Hub
Belkin Hi-Speed USB 2.0 4-Port Mobile Hub
Pleomax PUH-7000N Crystal USB 2.0 Hub (sajnos nincs közvetlen link a Pleomax oldalainka felépítése miatt)Ami biztosan nem jó az a Trust termékei. Sajnos nem működik együtt a La Fonera 2.0-val az általuk gyártott aktív HUB.
-
kataiv
csendes tag
A regelés nekem is sikerült, de utánna nem csinált semmit s fon
A FOn MAC címe volt beregisztrálva, megnéztem, de semmi.A routeren nem kell valamit beállítani, A T-online-os netnél: pppoe és felhasználó + jelszó , kellet, de mi kell a UPC-nél ?
DHCP, static ip, pppoe, pppt? mit hogy állítsak be ?
-
Rick4
félisten
Itt a megoldás, az ügyfélszolga regelje be a fonerád mac címét, és onnantól egy modem- router újraindítás után minden megy flottul. Tegnap a haver 10x hívta fel őket, ebből 9 csak azt hajtogatta, hogy ő, mint ügyfél menjen fel a regelős oldalra, és regelje, de mivel a fonera netkapcsolat hiányában (és itt a leglényegesebb a saját szerverével való kapcsolat) nem fog felmenni még a macreg oldalra sem, ez tuti nem járható út. Végül a 10.-nek összejött, hajlandó volt megcsinálni az ügyfélszolgálatos, neki 1 perc volt, és minden működik.
-
kataiv
csendes tag
Sziasztok
Nekem Is a fonom és a UPC net összepárosításával vannak gondjaim.
Már szereztem be pár infót: Regelni kell a Fon MAC címét, amit már sikerült is, A laptopom MAC címét átírtam a Fon MAC címére regisztráltam a UPC oldalán és már volt is net de csak kábelen. Ha beraktam a routert akkor már nem akart menni.Aki UPC kábeles nettel rendelkezik és Fon.t használ routernek akkor kérem segítsen nekem
Köszönöm.
Üdv
-
Rick4
félisten
Ki tudja a megoldást: egy Fonera és BP-i (aszsem 13. ker) UPC kábelnet összehangolását hogy lehet elvégezni?
-
Kdani_007
csendes tag
! E L A D Ó !
Sziasztok!
Van egy szinte vadi új Fonera 2100-es készülékem ami eladó. Regisztrálva van meg minden de azt pikk-pakk át lehet regisztrálni. Igazából régebben egy ismerősömnek rendeltem de végül nem kellett neki és utánna nem is használtam. Nekem meg van egy másik régebb óta amit használok mai napig. Dobozában mindennel együtt adom. Összesen 3500Ft-ot kérnék érte. Budapest és környéke. Tel.: 30-583-1960 E-mail: k_dani@citromail.huÜdv.: Dani
-
róland
veterán
Sajnos én nem vagyok programozó, de valami ilyen megoldás jól jönne az új La Fonera-hoz is:
-
róland
veterán
Változott a La Fonera 2.0 wiki-je: megjelent a torrent csomag! (TRANSMISSION)
-
petij
tag
Frissült a FreeWlan!
0.9.7
New Features:
Reboot page: Added periodic restart feature
Added mac change to DHCP and static internet connection also (/sbin/ifup)
Added choose QRM connection by BSSID only
Status page: Added site survey for AP mode
Status page: Changed site survey into graphical one (thx Kyros for graphics)
If WiFi? Uplink (QRM) does not connect to internet within 120sec, La Fonera will reboot into AP mode (DHCP) or into QRM mode without conncetion, if remote AP is available but no internet connection established.
Minor Changes:
Fonera.be heartbeat optimized and adjusted
Status page: If IP of connected client could not be determined, "unknown" will be shown instead of IP
Private WiFi? page: Added "how to disable signal hint" to webif page
Updated Hungarian language file, thx to gecsek
Status page: Improved time to load
Bugfixes:
Several javascript error fixed
Fixed a bug where DHCP name is required in spite of not choosing QRM (internet connection settings page)
GUI Settings page: Syntax error fixed
Fixed syntax error in /etc/crontabs/root, that causes fonera.be heartbeat not to work
DNS services menu item is not bolded if selected
OpenDNS is enabled by default fixed
Form.awk syntax error fixed
Fxed a bug where diagnostics page output is scrambled if output content contains html entities.
Statistics page: Uptime pattern determination rewritten (was faulty also).Végre működik normálisan a QRM, valamint a status ablakban megjelent egy kis grafikus felület, ami a megtalált hálózatokat mutatja.
-
amargo
addikt
Nem konkrétan a fon-nal kapcsolatban, bár implementálták hozzá
Azért ez ez lehet első ránézésre elég bugyuta, de csak az látszik mennyi lehetőség rejlik ezekben a dolgokban.
-
koma106
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy a La Fonera+ készülékhez felhasználható-e promóciós kód?
Ha igen, mekkora kedvezményt eredményez?Válaszokat előre is köszönöm.
-
róland
veterán
Egy hosszabb összefoglaló a La Fonera 2.0-ról: [link].
-
róland
veterán
Kicsit utánanézve a témának, ráleletem Kalóz Imrére az OpenWRT fejlesztői között.
S íme az adatlapja.
S végül a másik magyar OpenWRT fejlesztő, Juhos Gábor.
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- A Motorola is Air mobillal készül
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Battlefield 1
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Parkside szerszám kibeszélő
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3317
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3535
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest