- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- DUNE médialejátszók topicja
- Steam Deck
- RX 6600 Aktív Displayport-VGA átalakító probléma
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Hisense LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
FABRICIUSZ #3681 üzenetére
Jó cuccok, de nekem nem jók sajna, hátha akad valaki akinek kell. Fonera-ert cserebe szvsz megéri, ugyhogy hajra sracok!
UI: lannet lesz hamarosan, azert lesz lecserelve a kicsi.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
FABRICIUSZ #3678 üzenetére
PÜ ment.
-
wwenigma
Jómunkásember
Régebben mondtam, problémáim voltak DD-WRT firmmel. Fagyott, nem indult, etc. Megoldódott.
Valamiért nem volt jó neki, ha WAN Traffic Counter/ttraff Daemon be volt kapcsolva, azt kikapcsolva, 12nap hibamentes uptime van már.
-
wwenigma
Jómunkásember
DD-WRT volt fenn nekem is, de érdekességeket produkált, ezért leszedtem. Fconfigban ugye telepiteskor at kell irni. De a dd-wrt wikiben ott van az eredeti is.
Ez elméletileg jó neked:
Boot script:
fis load -l vmlinux.bin.l7
execEz ami esetleg nem:
Boot script timeout (1000ms resolution): 10
Use BOOTP for network configuration: false
Gateway IP address:
Local IP address: 192.168.1.254
Local IP address mask: 255.255.255.0
Default server IP address: <blank>
Console baud rate: 9600
GDB connection port: 9000
Force console for special debug messages: false
Network debug at boot time: falsemod: esetleg még az lehet, hogy nem kap helyes infót DHCP-vel a szolgaltatotol, ezert fix ip-vel kellene eloszor inditani.
-
wwenigma
Jómunkásember
Hello friends,
the new version 0.9.6 of our FreeWLAN add-ons is available on our update server since September 18th, 2008. So the installation can be triggered via auto update using our last versions GUI. In addition we offer a tar.gz file for offline installation.
Changelog:
0.9.6
* DynDNS updated, OpenDNS service added.
* FreeWLAN Addon's availabe in French and Italian language.
* The fonera.be status sticker can be activiated via FreeWLAN addons. The information needed to insert the stickers as BB code (blogs, boards) and HTML code (web pages) are displayed. The mask und the help file are available in the languages DE, EN, ES, FR and NL.
* Show memory usage on status page.
* Show connected usernames on status page (instead of in popup).
* International time zones and daylight saving time configurable on the addon’s GUI setting page. Displaying the day of the week, date and local time on the status page.
* E-mail notifications use new date and time stamp.Regards, Kyros
-
wwenigma
Jómunkásember
Ja, tényleg copypaste.
Grat és szívesen.
ngabor2: nincs rola rendes leiras (legujabb dd-wrt) es igy nem tudom pontosan mit állítok. Ez az ami nekem nem tetszik elsosorban. Amugy biztos rendben van, stabil meg minden, csak nem dokumentált pontosan.
Ja, meg ez sem tetszik igazán vele kapcsolatban. Ezért is fogok tenni egy kitérőt OpenWRT+X-Wrt felé.
-
wwenigma
Jómunkásember
Szia!
Nos, épp a TE kérdésedhez kapcsolódó dologba futottam bele a minap. A megoldásod:
REDBOOT-ba menj bele.
fconfig enter
Ezt fogja kiírni valoszinuleg:
Run script at boot: false <- ird hogy true majd enter
[/OFF]
Es ide kell irni a scriptet, kidob egy ures sort, ird be:fis -l load vmlinux.bin.l7 enter
exec enterEgy ures sorral lehet lezarni a scriptet, ezert ez utan csak egy sima enter-t ütünk. Fog kérdezni még sok dolgot, le kell xarni, csak verni az entereket, amig ide nem érsz:
Update RedBoot non-volatile configuration - continue (y/n)? y majd enter
Ezutan dolgozik, majd visszadob a REDBOOT-ba, beirod hogy reset és kész.
Nig.
UI: ja, amugy a dd-wrt szoftot néztem meg, nem embernek való, túl sok minden beállítást tartalmaz a halandó számára. OpenWRT-t is meg kéne szemlélni, de majd maskor.
-
wwenigma
Jómunkásember
Volt szerencsém most egy érdekes esethez, a FON elé bekerült egy SMC Barricade router is. A kapcsolat UPC volt, a FON MAC addressét nem tudtuk beregelni. Nálam be lett regelve (nem UPC). A srác hazavitte, be ahogy volt, az istennek nem akar menni.
A megoldás annyi volt, hogy más subnetbe kellett tenni a FON-t, azaz átraktam a 10.1.1.1-be. (192.x.x.x-et oszt az smc)
Bridge módban az SMC ad a privat jelre csatlakozó gépre IP-t, fasza transzparensnek tűnik a fon... viszont VNC-vel nem tudok a gépre csatlakozni. 2 IP-t oszt ki, egyet a fonnak a webguihoz és egyet a gépnek ami bridgelve van a fonon keresztul. Valakinek 5let? Az smc dmz módot probaltuk kapcsolni minda2 IP-re eredménytelenül. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
old gray #3200 üzenetére
Kapcsold be a Fonerat, csak siman, ne dugd hálózatra, induljon el. Ha megvan, nézz rá wifi kariról, milyen jelek vannak, de ne csatlakozz. Ezután bekapcsolt állapotban reseteld 40mp-ig. Teljes alapszoftverre visszaáll.
ADSL modemed indítsd újra. Tárcsázz be, majd húzd le a géped. Várj egy kicsit, majd dugd rá a Fonerat az ADSL modemre. Ha minden jólmegy, oszt neki IP-t és utána a Fonera tud csatlakozni. Szerintem egyből felfrissíti magát. Várjál 20-30 percet, hátha.
Wifin nézz rá közben, van-e publikus jel (azon keresztül lehet csak beregelni)
Az alap probléma szerintem az, hogy az ADSL modem továbbadja az IP-t a gépednek, a másodikat pedig nem engedi a szolgáltatód. Nem ismerem amugy sem az adott modemet, sem az ADSL viselt dolgait. Kábelnetes vagyok.
Ha nem sikerülne, valaki ismerősnél kellene beregelni.
-
wwenigma
Jómunkásember
-
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
poffsoft #3159 üzenetére
A http://fonera.hu/ oldalról megy, a holcam már csak vagyogat. Több helyesírási hiba is lesz a magyarírásban, azt a szgépemről huzattam le kijavítva úgy, ahogy a Francofon telepitesnel a fileokat huztad at a szgepedrol. (Francofon telepites pillanatnyilag nem elerhető a netről)
-
wwenigma
Jómunkásember
Felmentek az árak a FON shopban... csekkoljátok...
5.16€ a router, 8.62€ a szállítás, 2.21€ az adó. A Fontenna 9.95€. Mindez promó kóddal.
-
wwenigma
Jómunkásember
Francofon és Freewlan elméletileg nem, dd-wrt igen, persze lehet rosszul tudom.
Egyébként megvan az első tapasztalat Francofonnal, elég érdekes kis cucc. "Párhuzamosan" fut a FON firmmel... ha másra nem, legalabb arra jo lett, hogy etherneten switch segítsegevel lehet SSH-t nyitni a foneran.
-
wwenigma
Jómunkásember
Gratu a sikerhez! (a LED-ek cseréjét én is tervezem, van ingyér
)
Freewlan teljes magyaritas a 0.9.4-es verzioban lesz, mostanaban kellene kijonni, bar csak ez ev januarjaban indult ujra a project.
Portforwarding pedig a jelenlegi 0.9.3a verzió Advanced/Port forwarding pont alatt található. Sajnos szimmetrikus NAT mögött vagyok, igy eselyem sincs ilyen dolgok használatára. -
wwenigma
Jómunkásember
Küldjetek privit ha szeretnétek névre szóló promo-kódot!
-
wwenigma
Jómunkásember
Nekem is az a firmware volt rajta, de ha lereseteled, meg kell nezni mi a gyári. Az pedig valszeg Kolofonium-mal "törhető" lesz.....
Csak elottet fel kell irni az ip-t, dns-szervert, meg a halozati maszkot, amit kapsz dhcp-val, mert direkt-ipre kell allitani, es oda kell kesobb a dns szerver ip. (először ugyebár a freewlan dns-re kell allitani, de olvass utana...
http://freewlan.info )
ha valaki akar irni logoutra, szoljon mar, mert akkor en nem csinalok.
mod: mi az az ipk csomag?
-
wwenigma
Jómunkásember
Freewlan egy hallgatólagosan elfogadott fonera ADDON. Csak azt kapcsolja ki, hogy webrol a routeredbe bele tudjon a FON nyulni. Ami nem hulyeség, mert ha pl. a fonnál feltorik a cuccokat, mindenki fonérájába ártó kódot, password loggert, vagy akarmit tudnak telepiteni... És mellékesen sokkal okosabb lesz a cucc igy.
-
wwenigma
Jómunkásember
Azt eszrevettetek, hogy ha sajat email cimre akartok kuldeni, akkor azt irja, hogy mar van arra a cimre free fon?
-
wwenigma
Jómunkásember
Hmm, jo ez a freewlan, most raktam fel. Leginkabb azert, mert alapelveket nem szegve tovabbra is megosztok, viszont ki van okositva a cucc...
-
wwenigma
Jómunkásember
Ma megjott vegre a FON-om, belőve, üzemel...
Kicsit szivtam, de miutan lecsereltem az alap wpa kulcsot, beindult a net full sebességgel... ? Most vagy 30 karakter random kisnagybetuszam....
Jo langyos...Van 19 meghivom, aki szeretne, privi!
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
kapcs-ford #2700 üzenetére
Megszivatott a leallast jelzo animacioja szerintem.
-
wwenigma
Jómunkásember
Valami készülődik a FON-on.....
-
wwenigma
Jómunkásember
Keresek LINUS fonost, aki kuldene meghívót LINUS módon
Címem adataimnál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Építő/felújító topik
- Formula-1
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Gurulunk, WAZE?!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Motoros topic
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest