- Házimozi haladó szinten
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen TV-t vegyek?
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Gaming notebook topik
- 3D nyomtatás
- Hobby elektronika
- Acer notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
róland
veterán
válasz
Freddy TNT #4088 üzenetére
Sokan felhagytak vele. A régi modellek nem bírják a maiszélessávú net sebességét.
A 2.0n-es egész jól muzsikál (2,5 MB/s, ami 20 mbps-es nethez még jó lehet), s most végre új firmwaret is kapott.
Másik ok, hogy egyre több helyen elérhető nyilvános ingyenes wifi. Ezért kevésbé életképes ma ez az üzleti modell.
-
róland
veterán
válasz
Freddy TNT #4086 üzenetére
fon.com oldal térképét nézd meg. Az az aktuális állapotot mutatja.
-
róland
veterán
-
róland
veterán
Beruháztam egy La fonera 2.0n-re. Kiváncsi vagyok mit tud torrnetben. (Sajnos a 2.0g mostani firmware-je lehal torrent alatt, az új pedig szeptember vége óta csak RC2, s épp egy általam jelzett hiba miatt nem is lehet feltenni a 2.0g-re.
)
-
róland
veterán
Új beta a 2.0-ás La Fonera-khoz. (S végre a 2.0g is kapott beta-t.)
-
róland
veterán
Talán végre a 2.0g-re is jön az új firmware. [link]
-
róland
veterán
válasz
eddie303 #3924 üzenetére
Mai poszt a fonosfera blogról:
"Finally, I’ve also been doing some early testing with the most recent firmware on 2.0g hardware. There has been a focus on getting 2.0n stable in the last few firmware releases, but now it is really time to get 2.0g up to speed again. I hope to have the next release support 2.0g again (though there might be one more bugfix release for 2.0n first, to fix some import bugs, more about that soon). Note that the next 2.0g release will probably not have bridge mode yet, due to different hardware capabilities…)."
Végre!
Ha valakit érdekel az egész bejegyzés.
-
róland
veterán
válasz
Garga Pitics #3917 üzenetére
A wrt54-re talán még elérhető a régi FON firmware. (Érdemes átböngészni a fon oldalait.)
-
róland
veterán
Melyik multifunkciós nyomtató lenne jobb a Fonera-hoz?
HP vagy EPSON?
-
róland
veterán
válasz
poffsoft #3857 üzenetére
Jelenleg ez az egyetlen fotó. De jövő héten jönnek az infók, mert Barcelonában bemutatják a nagyközönségnek.
(Még szerencse, hogy a 2.0g routerem utolsó RC firmware úgy működik, ahogy szeretném, különben nagyon bosszanta, hogy nem tudnak hozzá új véglegest készíteni, hanem mindig újabb eszközökre megy el az energiája a fejlesztőknek. [Most a 2.0n birtokosok is hiába várnak a megújult fw-re.])
-
róland
veterán
Újabb FONERA érkezik:
Bemutató: Barcelona Mobile World Congress
Forgalmazás kezdete: 2010. május
várható vételár: 39,- Euró -
róland
veterán
Kezdek belejönni a RedBoot-os firmware telepítésbe. - De úgy kell nekem, nem bírja a sok egyidejű torrentet a 2.0g.
-
róland
veterán
Több mint 14 napja fut a torrent kliens, s seedel folyamatosan, ha van aki vigye.
-
róland
veterán
Van valakinek itthon La Fonera2.0n routerje?
-
róland
veterán
Mit találtam neked!
Régebbi leírásomat a Transmission torrent kliens telepítéséről a La Fonera 2.0g-re.
Ha megnézed, van pár kép, amin 40 feletti peer van.
-
róland
veterán
A legfrissebb hír a 2.0g blogjából:
S az egyik lényege:
"So we have announced great discounts (we mean great, not small) for those who have bought a Fonera 2.0g and are willing to upgrade it!", azaz szabad fordításban, a 2.0g tulajok nagy kedvezményt kapnak, ha "váltani" szeretnének 2.0n-re.
-
róland
veterán
Valóban igazad van. Az első hozzászólás csak a La Fonera-t és a La Fonera2g-t mutatja be.
Nekem egy La Fonera2g-m van 2.2.3.0 firmware-rel és saját telepítésű Transmission klienssel. Ha végre kijön a 2.2.6.0 firmware, akkor már gyári Transmission kliens lesz a routeren.
-
róland
veterán
Most hivatkozzak a témanyitó hozzászólásra?
Gyorsan összefoglalva:
La Fonera - a FON első saját fejlesztésű közösségi routerje.
La Fonera+ - a La Fonera2 elődje, még nincs rajta USB port, s nem nyílt a firmware sem.
La Fonera2g - korábbi nevei: Liberator, La Fonera2.0; nyílt, fejlesztői firmware-rel érkező router, USB porttal, torrent klienssel s egyéb hasznos alkalmazásokkal.
La Fonera2n - ősszel megjelenő új router: 4 db LAN porttal, gyorsabb processzorral, WiFi draftN támogatással. -
róland
veterán
válasz
zfarkas #3719 üzenetére
Kb. 1MB/s az elérhető maximum. Ha jól emlékszem akár NTFS-sel is ennyi volt. Ext2 helyett inkább ext3-at használok.
Napi használat során olyan 600-800 KB/s az átlagos, persze ilyenkor megy mellette a torrent és a net is.
Létezik Samba megosztás, de egyszerűbb valamilyen FTP programot használni. (Pl. Firefox beépülőjeként a FireFTP-t, aminek egyetlen korlátja, hogy 4 GB-nál nagyobb fájlt nem tud kezelni. Ezért gFTP és FileZilla is jó ha van.)
-
róland
veterán
válasz
FABRICIUSZ #3711 üzenetére
Létezik SMD kivitelben is kék LED.
-
-
róland
veterán
Ha valaki a Linksys vagy Buffalo routerjét kívánná FOn Psot-tá alakítani:
-
róland
veterán
Mit talált valaki a FON-hoz kapcsolódva Martin Varsavsky oldalán:
-
róland
veterán
Komoly fejlesztések az új firmware-ben:
- végre működő gyári torrent-kliens (Transmission), mely WAN felől is elérhető
- feltöltések sorba állítása, mivel a korábban alkalmazott párhuzamos feltöltések nagyon leterhelték a routert
- jobb memóriakezelés, nem használt folyamatok leállítása, kevesebb alapértelmezett szolgáltatás betöltése a memóriába
- Firefoxhoz Fonera Download kiegészítő, hogy a letöltéseket kedvenc böngésződből kezelhesd (torrent, rapidshare, megaupload, http)ld.: Fonosfera Blog
-
róland
veterán
Rijeka környékén tud valaki wifi-s netet? (FON-ról álmodni sem merek. Ránézve a térképre hatalmas fehér folt Horvátország.)
-
róland
veterán
válasz
Capricornhun #3656 üzenetére
Sikerült promó kódot szerezned?
-
róland
veterán
Jelenleg a letöltésem 200 kB/s-re van korlátozva egy 2Mbps/128 kbps-es internetkapcsolat mellett. Így bőven tudok netezni is a letöltések mellett. Ilyen beállítások mellett a kész torrenteket 1 MB/s sebességel át tudom tölteni a gépemre, aközben, hogy azokat seedeli, másokat esetleg épp letölt.
A több hónapos használat alatt pedig azt vettem észre, hogy inkább a kapcsolatok számának emelkedése miatt fagy le a torrent. (Sajnos a Transmission routerre telepíthető verziójában nem lehet a kapcsolatok kezelését szabályozni.) Mellesleg azokkal a torrentekkel, melyek a routert lefagyasztották, a gépem is szenvedett, melynek paraméteri az adatlapomon fellelhetők, s bizony nagyságrendekkel jobbnak számít a routerhez képest.
Amúgy nem letöltőszervernek vettem, így az én igényeimet kielégíti.
-
róland
veterán
Kérem olvassa el a téma első hozzászólását! - Ez Tel Eleknek és ACE-nek is szól.
Amúgy röviden:
- amennyiben Linus-ként osztod meg a saját sávszélességed, akkor bármely FON elérést ingyen használhatsz a világon;
- amennyiben Bill-ként, úgy a jelenlegi szabályozás szerint szintén ingyen használhatod a FON spotokat. (A Billek részesülnek az Alien-ek által fizetett összegekből, viszont korábban ők is fizettek a többi FON spot használatáért9;
- az Alien-ek fizetnek a FON spotok használatáért.S egy újdonság: A La Fonera 2 router vásárlói, a fizetés pillanatától 3 hétig ingyen használhatják az összes FON spotot, még ha routerük érkezésése várva saját netjüket nem is tudják megosztani.
Amúgy nem lehet csak úgy a FON firmware-t feltenni a routeredre. Korábban a Linksys WRT54G routerekre volt firmware, de a La Fonera-k érkezésével azt már nem igazán fejlesztik. (Bár komoly programozói tudás és megfelelő OpenWRT ismeret birtokában lehet kísérletezni a La Fonera2 firmware portolásával.)
-
róland
veterán
Épp egy b/g/n-es wifivel szerelt MSI Wind-del használom. Jelenleg az internetem sebessége (2048/196 kbps) a szolgáltatóm részéről bőven a router képességei alatt marad.
az igaz, hogy a Platero firmware-ben nem igazán működött a torrent seed, viszont bizonyára javították már a Flipperben. Amúgy a leírásom alapján nem ördöngösség egy Transmission-t telepíteni (kb. 1-1,5 óra), ami viszont nagyon jól kezeli a torrenteket.
Tűzfal van, egész jól konfigurálható, mindenféle hozzáférési szabályokkal LAN/WAN irányból (amit viszont nagyon sok router nem tud). Van ezen felül DynDNS plugin, ha nem fix IP-s netet használ valaki.
VPN nincs, viszont a nyílt szoftvernek köszönhetően bárki készíthet hozzá plugint. Akár te is.
Transmission fagyasztotta már le a routerem, viszont olyan torrentet fogtam, amivel még a nagyságrendekkel erősebb asztali gépem is megizzadt. Jól beállítva a torrentklienst, s tudomásul véve, hogy nem letöltő és seed szerver, nem lesznek fagyások.
Én nem bántam meg, hogy annak idején 13.000,- Ft-ért megvettem. (Szintén 50,- EUR volt, postaköltséggel együtt.)
-
róland
veterán
Mit linkeljek róla?
Mondjuk a hivatalos Wiki-t?
A saját leírásomat?
A Torrent 7/24 cikkemet?Esetleg a Fonosfera Blog-ot?
Amúgy a gyári torrent kliens (Enhanced CTorrent) letöltésre jó, de feltöltésnél csak áll és vár. Ezért használok inkább Transmission-t rajta.
-
róland
veterán
Hali!
Szerintem nem tudsz promóciós kódot használni, hiszen igen kedvező bevezető áron kínálják a LF2.0-át.
Ha jól tudom, akkor egy évre vállaltad, hogy üzemelteted a FON spotot. Így a régi szerződési feltételek már lejártak. (Szerintem telepítsd olyan helyre, ahol még hasznát veszed/mások hasznát veszik.)
-
róland
veterán
S egy nagyon barátságos gesztus:
"The moment you buy your Fonera 2.0, you get 3 weeks of free Internet access to all our FON Spots worldwide - so you don’t have to wait for it to arrive to start surfing at other FON Spots. "
azaz magyarul, tömören:
A La Fonera 2.0 megvásárlásának pillanatától 3 hétig ingyen hozzáférést biztosítanak a világ összes FON spotjához - így nem kell a router megérkezéséig várni, hogy más FON spotokat használhass.
-
róland
veterán
És hosszú várakozás után végre elérhető: La Fonera 2.0
-
róland
veterán
Az 5 legjobb írás szerzőjét egy-egy La Fonera 2.0 beta routerrel jutalmazzák.
-
róland
veterán
Pár érdekes adalékra leltem, miközben a Fonosfera blogot böngésztem. Tegnap megjelent az első End User firmware (Butterfly), azaz végleges állapotba jutott a La Fonera 2 fejlesztése.
Röviden a változásokról:
- pluginok közvetlenül a konzolból telepíthetők, tárolók használatával;
- a FONBackup és FTP felület összevonása, az azonos átvitel miatt, így 2MB/s is lehet az átviteli sebesség;
- a nyomtató és webkamera pluginok a konzolról eltávolításra kerültek, kihasználatlanság miatt; a jövőben telepíthető pluginként érhetők el;
- a konzol bal alsó sarkában verzió és firmware név megjelenítése;
- új nyelvi csomagok.Nem működik a régi firmware-rel a hard-reset: hibás failsafe firmware.
-
róland
veterán
Működik a torrent kliens: [link].
-
róland
veterán
-
róland
veterán
S épp most sikerült elindítanom a Transmission torrent-klienst a routeremen.
(2 hétig szenvedtem a beüzemelésével, de végre elindult a web felület.)
-
róland
veterán
A nyerő egy Kensington PocketHub USB 2.0 lett.
A magyar oldalukon csak a 7 portos változat van fent.
-
róland
veterán
Jó így magyarul használni a La Fonera 2.0-át. Köszönet BMPeternek, aki fordította.
S javították az USB-s eszközök felcsatolását. Azaz most végre újra felismeri és felcsatolja azokat újraindítás nélkül.
-
róland
veterán
Újabb firmware: OktoPussy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest