Hirdetés
- Reagált a leégő Ryzenek ügyére az ASUS
- VR topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Toshiba notebook topic
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen egeret válasszak?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Megkezdte az idei cicaharcot az AMD és az Intel
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Petyyyyy
addikt
válasz
tibbike01
üzenetére
Az eddigi tapasztalat alapján jobban esik a megfelelő vegyszerrel dolgozni - mert kevesebbet kell vele dolgozni.
A mosogatószeres víz is lehozza a koszt a műanyagokról odabent (és van hogy első körben inkább azzal megyek rá), de teljesen más az élmény egy műanyagtisztítóval.
De pl. egy felni tisztítása is ég és föld tud lenni. -
AIex
tag
válasz
tibbike01
üzenetére
Szart sem ér. Már bocsánat. Sok évvel ezelőtt, mielőtt jobban elkezdtem nyitni az autókozmetika iránt, főleg a kemény műanyagokat előszeretettel mostam meleg szappanos vízzel, és kb addig szép a felület míg vizes volt. Sok betapadt szennyeződést hagy maga után. Aztán anno elkezdtem Mannol Universal Cleanert használni, egyfajta APC gyanánt, és kb. egy új kapu nyílt meg, miközben a szer amúgy ~900Ft. A Surfex HD pedig ismét egy ugyan ekkora lépés.
Az alapos munka mellett, a jó eszközpark is fontos, legyenek ecsetek, rongyok, illetve egy eszköz, amivel a tisztítószert lehet kifújni a falcok közül. Főleg kapcsolóknál, műanyagoknál sokat számít az is, hogy habosított formában vigyük fel, lehetőleg ecsettel dolgozzuk be, majd töröljük vissza.
A pontos precíz munkát nem lehet kiváltani semmivel sem, de az, hogy milyen eszközökkel, anyagokkal végezzük, nagymértékben befolyásolják a végeredményt is.
-
d4d
aktív tag
Ai
A szappanos víz nem ideális autóbelső felületekre, mert általában lúgos, maradványt hagy a felületen, ami csíkosodást, ragacsos érzetet és hosszú távon kiszáradást vagy károsodást okozhat a műanyagok, kárpitok és bőr felületeken.
Ezzel szemben a dedikált autóbelső-tisztítók pH-kiegyensúlyozott összetételűek, nem hagynak maradványt, kontrollált tisztítóerőt biztosítanak, és kifejezetten a járműipari anyagok biztonságos tisztítására és állagmegóvására készültek.
Léteznek ugyan erősen lúgos (pl. pH ~12,5) beltértisztítók is, de ezek célzottan formulázott termékek: a magas pH ellenére szabályozott felületaktív anyagokat és védőkomponenseket tartalmaznak, így rövid behatási idő mellett hatékonyan tisztítanak anélkül, hogy kárt okoznának. A különbség nem pusztán a pH-ban, hanem a teljes formulában és a felhasználás kontrolljában rejlik.
-
d4d
aktív tag
válasz
tibbike01
üzenetére
Nem tudom miben más. Erre talán olyan tud választ adni aki jobban vágja a kémiát. Egy biztos, profi autókozmetikáknál még nem láttam szappanos vizet. Igazából egy középszar autómosóban sem, pedig ott egész biztos fogják a fillért ahol tudják.
Amit mondasz a munkáról az nagyon igaz. Ahhoz hogy látványos legyen a végeredmény, kell a preciz, alapos munka. Ez a fogok egy "rongyot" áttörlöm a műszerfalat ilyen autóknál nagyon nem működik. Esetleg hirdetéshez, fotón aránylag jól fog mutatni, de előben rögtön leveszed, hogy itt valaki nagyon összecsapta a munkáját.
És ilyen szennyeződésnél simán benne van az is hogy többször át kell menni a felületen vagy legalábbis érdemes. Vagy elővehetném az mzr-t.. az eléggé tud hasítani, csak az 12,5 ph az xpress meg kb 8,5, és nem kell higitással foglalkozni. -
tibbike01
addikt
A sima szappanos víz vajon miben lenne más?
Ne érts félre, csak pont szembe jött velem egy tiktok video, ahol egy faszi 4-5 márkás szert és egy mezei általános otthoni tisztítószert próbált ki és a végéredemény ugyanaz volt. Valami olyasmi jött ki a végén belőle, hogy ne a szerekre feszüljünk rá, hanem az alapos, korrektül elvégzett munka a lényeg.
-
d4d
aktív tag
Igen Opel, 14 éves. Melós autó volt, de a kosz alatt nem egy rettenet szerencsére. Érdemes vele foglalkozni. Nagy előny, hogy viszont nem dohányos. Gondolkodtam hogy mzr-rel essek e neki, de egyelőre elvagyok az xpressel. Nem tudok róla, hogy lenne itthoni forgalmazó. Az automosowebshopnál amikor jártam, talán tavaly, beszéltem velük, tervben volt, de aztán nem tudom mi történt.

-
d4d
aktív tag
P&S Xpress Interior, habosítóval

-
attiss66
senior tag
Ismeri ezt itt valaki?
Crepex , korróziógátló bevonat , vízzel hígitható diszperzió alapú [link] Ez egy FÉLISTEN
, ha igaz, amit írnak róla.
Kérdeztem a céget, azt írták, hogy lehet vele az alvázat kezelni.
Ha többször egymás után le van kezelve erősebb a védőréteg, ami kialakul a fémen? Akkor erre nem is kell mást még rákenni? Azt elfelejtettem megkérdezni, hogy a kipufogócsövet és a kipufogódobot is lehet e vele kezelni(merthogy ez nem festék , ha jól értelmezem) -
Petyyyyy
addikt
Áve nép!
Óhajt-e valaki csatlakozni egy Autobirodalom rendeléshez?
Legkésőbb a hét végén leadnám, BP lesz a kézbesítési cím.Egy ezres a Foxpost, nem izgi, de adott esetben annyival is kevesebb.
-
stuka20
senior tag
Helló!
Nem rég amikor végeztem a munkával és indítottam az autót, észrevettem hogy belül párásodik. Ez nem meglepő hisz majdnem minden reggel párás, de viszont most az ujjammal végighúztam amolyan "már megint párás vagy?" gondolattal és nem pára volt, hanem megvolt fagyva. Ez hogy lehetséges, mi válthatta ki? Leírom miket csináltam:
Szombaton lemostam az autót és wet coat is ment rá. Ezután szárazolás és kipróbáltam a bilt hamber trace less üvegtisztítót, majd ezután kipróbáltam a re-view-et is a szélvédőn a hozzákapott kendőkkel. Szépen levitt mindent és haza fele is olyan volt a kilátás, mintha nem lett volna szélvédő előttem. Az eredeti tutorial videó alapján csináltam. Felvittem, aztán letöröltem, viszont ezután azzal a mikroszálas kendővel végigtisztítottam a többi üveget is a trace-less-szel. Nem azzalé a kendővel amivel felvittem, hanem amivel utána letöröltem, azt használtam az ablakok tisztítására is, kívül belül.
Na most a jelenség belül a szélvédőn és a hátsó szélvédőn jelentkezett ma délután.
Ez a tisztítás szombaton történt. Vasárnap és Hétfőn is fagyok voltak, hajnalban keltem, nem tapasztaltam ilyet.
Viszont, ma hajnalban szintén használnom kellett a jégoldót, ezt most egy Sheron márkájú volt. Általában adbl frost eatert használok, csak elfogyott és nem volt elérhető az automatában sem, így gyorsba rendelnem kellett alzáról valamit. A sonax illata nagyon jó és jól is teszi a dolgát, de hamar elfogy. A sheron emg büdös és elég jól megmarad a szaga.
Na most. Én szinte mindig mikroszálassal vagy autós törölközővel letörlöm utána, hogy ne fadjon vissza, meg legyen utána tiszta az üvegfelület is nagyjából. Na ezek a mikroszálasokat általában az anyóson hagyom "száradni".
De ugye ennek annyira nem lehet köze hozzá, mert hátul nem volt semmi, meg a belső ablaküvegek sem voltak párásak vagy fagyottak.
-
attiss66
senior tag
válasz
szimi57
üzenetére
Jó lenne róla egy szakrajz, vagy akinek van ilyen , lemásolni méretekkel, minden részlettel együtt. Így is sokminden megvan, de nem tudom az összes pontos méretet, úgy lenne a legkényelmesebb. Mindenesetre az szuper, hogy már én is átlátom, hogy ezt pár tizezerből profin meg lehet csinálni, van hegesztőtrafóm 100A és 50 A, békebeli, bírja a strapát
, 2.5 pálcával megoldható 100 A-en. Ehhez a munkához voltaképpen ez a kettő kell, hegesztőtrafó és flex. -
szimi57
őstag
válasz
attiss66
üzenetére
Egy nagyon egyszerű szerkezet, aminek a lelke egy köteles kézi csörlő. Már ez is jó lehet. 50x50x3 zártszelvény, valszeg elég 1 szál (6m). A tengelytáv alapján pontosan számítható, és egy kb. 10 cm 60x60x3 zártszelvény, amit mozgat a kötél, plusz még pár apróság. A kerekek rögzítése is egyszerűen megoldható, ahogy a képen is látszik. [kép] 45 fokos billentést simán tud. A kar tekerésekor érezhető, hogy meddig merészkedhetünk.
-
attiss66
senior tag
válasz
szimi57
üzenetére
"De megoldható pár 10 ezerből."(gondolom a házi készítésre gondolsz, zártszelvények hegesztések stb)
ezt tudnád részletezni? okos kis szerkezet, akinek kocsija van, jó, ha van egy ilyenje
csak úgy kell megcsinálni, hogy használatban nehogy átbillenjen a másik oldalára, mert akkor mindenki lefagy

-
-
szimi57
őstag
válasz
attiss66
üzenetére
"Én se akarok az autó alatt feküdni." Ilyen kell neked!
-
szőröscica
addikt
Touchlessbol eleg volt masfel liter vizhez keverni 30ml-t, pont korbeertem vele az auton. Nyilvan egy erinteses mosast nem potol, de sokkal jobb lett vele az eredmeny mint a landzsas automoso sajat habjaval.
-
attiss66
senior tag
Én se akarok az autó alatt feküdni. De van még egy verzió, a házunk előtt van egy betonkockákból lévő vízelvezető árok. Arra álltam rá a pólóval(keresztben 2 db teherautóplató oldala volt lerakva, azokon gurultam át az árok másik oldalára), amikor az alját hegesztettem. Mivel az uncsiöcsém garázsát nem akarnám szétvágni a porfuvással és a sterimózással
, arra jól megfelel ez a csatorna, ott lehet koszoskodni nyugodtan.
De ez majd tavasszal lenne, ha jó idő lesz, süt a Nap és száraz az idő.
Addig pedig be lehet szerezgetni a szerszámokat stb, ami az alvázvédelmi munkákhoz kell. Hosszabítókkal ki tudom vinni odáig az áramot. -
AIex
tag
válasz
attiss66
üzenetére
Fúrógépbe fogható fejeket nem vennék, mivel alacsony hozzá a fordulata. Ha lesz lidl-ben, érdemes venni egy egyenescsiszolót, az nagyjából 20-30e fordulaton dolgozik, az pont elegendő,
Kelleni fog egy kompresszor, és magasnyomású mosó,
Pacsálás alatt arra gondoltam, amikor mosod az autó alját, és akaratod ellenére zuhanyzol Te is, mivel az autóról is visszafröccsen a víz, de ami nem fröccsen vissza, az úgy is a nyakadba folyik vissza, az autó aljáról,
Négertárcsa ; Bristle disch / süntárcsa
Ezeknek az a lényege, minden szennyeződést, festéket, rozsdát, oxid réteget el tudsz távolítani, anélkül, hogy magát a fémet károsítanád, munkálnád le,Kompresszort tudod használni moderáltan szemcseszórásra is, finomabb területekre akár szódabikarbónával, viszont ezt csak a nehezen hozzáférhető helyeken életszerű, mivel ahhoz, hogy az egészet szemcseszórással csináld, egy ipari kompresszor kell,
Hogyha van családon belül akna, én mindenek előtt, ráállnék, és megnéznem hogyan férek hozzá az autó részeihez. Sokkal kényelmesebb, mint az autó alatt feküdni, viszont a küszöböktől befelé, lesz 2db 20-30cm széles sáv, amihez továbbra is nehezen fogsz tudni hozzáférni.
-
attiss66
senior tag
Nem összkerekes, ez egy 1.6 sima benzines, de nekem direkt ilyen kellett, ezt kerestem, ezt az egyszerű motort.

Az unokaöcsémnek van aknája indulásnak. Van sok szerszámom/flex, fúrógép(most fogok rendelni többféle fúróba fogható drótkorongot, drótkefét és flexbe fogható drótkorongot/, de nincs kompresszor(pl homokszóráshoz) és sterimó.
Idő, türelem van bőven, ha van értelme(ennek a tudatában van
), a precizitás is van bőven, tehát sokminden adott, hogy elvégezzem a munkát.
pl a Polo Classic-omnál a karosszériás azt mondta, hogy 400e-ért teszi rendbe a hibákat az alvázon, 3 hetembe került, de megoldottam, 30e Ft-ból kijött minden.
pacsálni, az mit jelent?
csápos emelő se ismert
négértárcsa-ez megint az ismeretlen terület
egyenes csiszoló-ez is mi(faipari egykezes csiszológépem van famunkákhoz)?"de az sosem lesz 100%-os munka, ha csak az van lefújva, amihez bontás nélkül hozzáférsz"
hát bizony
Pedig én házilag akarom megoldani, csak sok pénzbe ne kerüljön
idő, munka nem számít. -
AIex
tag
válasz
attiss66
üzenetére
Ha a környéken, tudsz olyan helyet bérelni, ahol van csápos emelő, és tudsz pacsálni is, akkor megpróbálhatod.
Szerintem ez egy olyan művelet, amihez elsősorban, nem magasfokú szakértelem, és műszaki tudás szükséges, hanem eszközök, célszerszámok (csápos emelő, kompresszor, négértárcsa, sarokcsiszoló, egyenes csiszoló), és temérdek mennyiségű idő, türelem, és precizitás.Megemelni az autót, magasnyomású mosóval lemosni, utána egy röprozsda eltávolítóval lemosni.
Száradás után ha szükséges, mechanikai korrózió eltávolítás, ha ez megvan, akkor passziválás. Ha megvagy ezzel is, akkor jöhet a "rücsi".
Arról nem is beszélve, ha az asx esetleg összkerekes, akkor kardántengely, osztómű, féltengelyeket biztosan le kell szedni, esetleg hátsó segédkerettel együtt leengedni a futóművet. Ok, ezt most fingreszelésnek tűnhet, de az sosem lesz 100%-os munka, ha csak az van lefújva, amihez bontás nélkül hozzáférsz, főleg, ha már most 10+ évre tervezel egy autóval.
-
Morris
veterán
válasz
attiss66
üzenetére
Ne mondj ilyet, hogy örökre tervezel. Annak idején én is így voltam ezzel, aztán nagyon sokat változott a hozzáállásom. Szintén ilyen helyzetben voltam én is. Bár az enyém már 10 évesen elkezdett rohadni az összes kerékjárati ívnél.
Az azt megelőző autóm meg motorikusan és külalakra volt nagyon patent. Csak jöttek folyamatosan a zár problémák, climatronik gondok stb stb. Szóval egy idő után rájöttem, hogy inkább fizetek havi részletet, minthogy állandóan költsek az autóra, a szerelőnél töltött időkről nem is beszélve. Így 12 évnél idősebb autót már semmiképpen sem szeretnék birtokolni. Itt már csapatokban jönnek a problémák -
attiss66
senior tag
válasz
Morris
üzenetére
Ja, az lehet. A VW polo Classic 24 évig volt használatban nálunk, 30 évesen tervezem az ideiglenes forgalomból való kivonást. Ha sikerül megjavítani a hengerfejtömítéssel, hogy ne folyjon be a hűtővíz a hengerekbe(amitől 10 perc indítózás kell, hogy beinduljon), akkor eladom. Ha ez nem sikerül, akkor bontva lesz és alkatrészenként lesz eladva vatera, jófogás stb. A mostani Mitsubishi ASX-et örökre tervezem+1 nap.

Alex54258: az jó, ha 6 évig bírja, aztán megint egy védelem és megint 6 év?
/ezt mind házilag lenne jó megoldani óccsón

-
AIex
tag
válasz
Morris
üzenetére
Ha valaki nem akarja lecserélni, akkor érdemes vele foglalkozni,
Gyárilag csak karosszéria kap rücsis alvázvédelmet, segédkeretek, hátsó híd, egy valamilyen festéket, amit tud kb 3-5 évet, aztán elkezd rohadni. Karosszériánál pedig fontos az üregvédelem, sok típusnál, amikor a külső elemen látsz egy golflabdányi lyukat, az üregben jellemzően 2-3 tenyérnyi területen csámcsog a vasoxid.
@attiss66
Dinitrol-os alvázvádelemnek 6 év élettartamot szoktak megadni. -
-
attiss66
senior tag
A debreceniek(rozsdakommandó ) 15e-ért vizsgálnák ki, hogy mennyibe kerülne az alvázvédelem. Ahogy én számoltam, kb 1 milla lenne(de lehet, hogy nem). Kérdés az, hogy vajon máshol(nem Pest, nem Debrecen) mennyiért tudnák szakszerűen lekezelni az alvázat. Ha az egyharmadáért, kb 350e-ért meg lenne, azzal kiegyeznék. Talán még a fél millával is(mintha a fogamat húznák
). De kérdés, hogy tudják e azt a minőséget.54252szőröscica: a kérdés az, hogy mennyi időre ad tutti védelmet egy ilyen kezelés. Ha pl 10 évre(aztán még egy olyan kezelés és még 10 év), az teljesen jó, szerintem 500e-et megér, mert motorikusan simán tervezem 10 évre, de inkább 20 évre(a magyarok nem 5 évre terveznek egy kocsit, hanem egy életre
). 
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szőröscica
üzenetére
Nem vagy kcsg, en is ezert engedtem el a dolgot. Egyszeruen nem eri meg ezen az arszinten.
-
szőröscica
addikt
-
attiss66
senior tag
"Ha teheted, inkább spórold rá össze a pénzt, próbálj máshol is érdeklődni"
Hát igen, ha azt akarom , hogy le legyen kezelve szakszerűen, akkor szakértőkkel kell kezeltetni, mert máskülönben lehet felesleges nekifogni, ha nem tökéletes, ezt csak 100%-osan lehet, mert máskülönben el kezd rohadni a kihagyott helyeken. És főleg az üregvédelmet nem hiszem, hogy házilag patentul végre lehet hajtani. -
AIex
tag
válasz
attiss66
üzenetére
Szia !
Ha teheted, inkább spórold rá össze a pénzt, próbálj máshol is érdeklődni, Debrecenben pl. a lakásárak vetekedni tudnak a BP.-i árakkal, lehetséges, a szolgáltatóipar árai is hasonlóan viszonyulnak, szóval kicsit autózva, találhatsz olyan céget, akik olcsóbban, de jó minőségben megtudd csináltatni,
Lásd mekkora szívás, csatolok egy videót , és itt minden felszerelés adott. Garázs, csápos, célszerszámok,
Csápos, és garázs nélkül hatalmas szívásfaktor,
Felhasznált anyagoknál, érdemes megnézni a Bilt Hamber-t is, van rozsda passziválójuk, és üregvédő viaszuk is, akár aeroszolos kivitelben. Ismerve, hogy autókozmetikában, a legtöbb termékük TOP minőséget képvisel, nem lennék meglepődve, ha az itthon ismert termékeket kenterbe verné. Továbbá, látom, hogy itthon a legtöbb helyen Dinitrol-t használ, kíváncsi lennék, hogy ez a termék ténylegesen jó-e, vagy ezt használják, mert ezt ismerek. Sajnos ez a mentalitás, az ipar más területein tapasztalható, és elég idegesítő.
-
attiss66
senior tag
Az előző gazda nagyon gondos volt, így nézett ki a kocsi 2020-ban, autokozmetikázás után.
-hővédő fóliázás
-sötétítő fóliázás a hátsó üvegnél és oldalt hátul
-belső takarítás
-autófényezés és waxolás
Az alja nem ennyire gondos állapotban van, de ott is látszik, hogy foglalkoztak vele. Sok helyen az eredeti gyári alvázvédő van rajta.
-
attiss66
senior tag
Hát bizony, ez bonyolult.
Már attól elfáradtam, hogy olvastam, amit írtál.
Szerintem, ha én állok neki, nem bontogatok, csak amihez hozzáférek, De nincsenek azon nagy hibák, csak látni kéne, ami nem látszik ugyebár, a rejtett rozsdák(ha vannak)Más: venni akarok majd egy szubot, egy autóülés alá valót. [link] Suzuki Vitara ülése alá befért,(kommentben írták) akkor a Mitsubishi ASX ülése alá is vajon?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
attiss66
üzenetére
Munka és időigényes. Sok összerohadt csavar lehet, azokat macera leszedni. Ha lebontottál mindent le kell pucolni (zsírtalanítás, az esetleges felületi rozsda eltávolítása).
Ha ezzel megvagy, akkor mehet az alapozó aztán a védő bevonat. Majd újra össze kell legóznod a kocsit. Kellhet pár új csavar, meg nem árt tudni, hogy mennyi a gyári meghúzási nyomatékuk, stb.Ja és akkor még az üregvédelemhez hozzá sem szagoltunk...
-
attiss66
senior tag
Egyik videó, amiből próbál az ember tanulgatni valamit.[link] Mondjuk az lenne az optimális, ha valaki egy 2010-es(vagy akár újabbat is) Mitsubishi ASX-et alvázvédőzne(mert látszana, hogyan kell bontogatni ezt-azt), de olyat eddig nem találtam.
Az üregvédelemhez pedig komolyabb felszerelést kell beszerezni.
Ez is jó kis videónak néz ki, de ez a homokszórós cucc vajon milyen árat képvisel házilag [link] ,(összevág mindent a homok, nem okoz az gondot a kocsinál valamiben?!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
jozsi252
üzenetére
Száraz só mentes időben kicsit odalépek hazafele és leszárad magától (140+ és elég pár km). Azon kívül mikroszálassal nyomom én is (LotusClean). Aztan a csomi ajtót is nyitva hagyom, hogy onnan is kicsöpögjön a víz rendesen (saját garázs powa). Meg a tankajtó... Na ott nekem megáll a víz. El is kezdett rohadni szépen...
-
jozsi252
veterán
Idáig én is mindig mikroszálassal csináltam. Van egy GYEON Silk Dryer mikroszálasom ami már vagy 6-7 éves lehet de még mindig hibátlan. Azzal lehúzom a víz nagy részét a kocsiról, majd utána már elegendő egy puhább mikroszálas a teljesen szárazra törléshez.
Most annyival lesz jobb hogy elsőre a víz nagyon nagy részét le tudom fújni a kocsiról, plusz falcokból is ki tudom nyomni, aztán csak egy mikroszálassal kell végigszaladni a kocsin ha marad valahol víz aztán kész.
Szélvédőnél nálam legjobban az vált be hogy a GYEON kendővel lehúzom a vizet amennyi lejön, majd utána egy úgynevezett szöszmentes ipari törlőkendővel addig törlöm amíg teljesen száraz nem lesz. Én idáig teljesen mindegy hogy csináltam milyen direkt üvegre való mikroszálassal, de szöszök mindig maradtak az üvegen ami nagyon zavart. De mióta áttértem erre, semmi gondom a szöszökkel. -
jozsi252
veterán
A sima zöld Parkside az 230V-os, a fekete meg ugye akkus. A simát el is fogom adni szerintem mert nincs értelme megtartani a fekete mellett.
Remélem a Parkside akkuk tartósak lesznek. FB csoportokban nagyon sok negatív véleményt olvasok a Smart Parkside akkukról, nagyon gyorsan lehalnak. De ezekről a normál akkukról közel se lehet annyi negatív véleményt találni.
Részemre amúgy se látnám nagyon előnyét a BT-on keresztüli állítgatási lehetőségeknek.Vannak jó pár éves 5.0Ah Milwaukee akkuim FPD2 meg FID2 gépekhez, azok nagyon durva hogy még mindig mennyire jól működnek. Alig lehet érezni üzemidő csökkenést, pedig azért van időszak amikor sokat vannak használva. Remélem a Parksideos akkuk is hasonlóan jók lesznek.
Szárazolás azért sok időt el tud venni, főleg ha mindenhonnan ki akarom törölgetni a vizet, ez azért majd remélhetőleg jól lecsökkenti a szárazolás idejét.
Szerintem külön bevonat nélkül is hatásos lesz a lombfúvó hogy "csak" a Bathe+ meg GYEON Wet Coat általi bevonat van a felületen. -
jozsi252
veterán
-
attiss66
senior tag
Iilyen terveim vannak első körben az alvázvédelemmel.

Jó lenne persze profi helyen (pl Debrecenben a "rozsdakommandó"- val, facebook-on olvastam róluk). Csakhogy az nagyon zúzós a zember pénztárcájának. Ha jól vettem ki a leírásból, az én használt 2010-es Mitsubishi ASX-emnek ehyhén rozsdacsipkelődős alját kb 1 milláért pofoznák ki. Egy vadiúj kocsit is, ami nem SUV, több, mint félmilláért kezelik. Biztos megéri, mert utánaolvasgattam a technikájuknak és biztos nagyon alapos. Házilag nem gondolnám, hogy el lehet érni olyan minőséget. Dehát a pénztárca azt mondja, hogy nem vállalja, csak a DIY alvázvédelmet.
Két nevet jegyeztem meg eddig, a Korant-ot és a Dinitrol-t. És nézegetem a youtube-os videókat.
-
chopin42
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
Én nem touchless, de 2 liter egyéb cuccal marolexből 2 liter nagyjából elég egy 1-es oktávra. Ha felnire külön megy, akkor újra kell töltenem. Én olyan 3,5 liter cuccot nyomok el egy teljes mosásnál (de lehet, sokat használok)
-
szőröscica
addikt
Kezi habositoval mennyi bekevert touchless szukseges egy auto lefujasahoz? 1 liter eleg, vagy inkabb masfel/2?
-
polonic
félisten
Köszi mindenkinek. Akkor próbálok performancet szerezni külföldről is akár.
Egyébként autómosáshoz kell, terasz takarításhoz és pince/garázs műgyanta padlójának takarításához. -
AIex
tag
válasz
polonic
üzenetére
Első tipp, német, osztrák Lidl shop, és ismerőssel, vagy csomagküldő szolgáltatással hazahozatni, ugyan ez igaz a Szlovák webshop-ra,
Helyettesítő terméket, ebben az árkategóriában, kb lehetetlen találni, asszem a Performance-nak már indukciós motorja van, 100e Ft alatt, alu pumpafejes, indukciós motorral szerelt gép (itthoni forgalmazótól), talán nem is létezik a piacon. Tovább bonyolítja a dolgot, hogy a legtöbb nevesebb gyártónak, semmi köze a magasnyomású mosó gyártáshoz, megrendelik a pumpafejet, a motort, pisztolyt, tömlőt, és fröccsöntenek hozzá egy házat. Ez már a jobbik eset, rosszabbik esetben, teljes egészében 3. féltől jön a gép.
Akik biztosan gyártanak magasnyomású mosót, illetve pumpafejet :
Karcher
Nilfisk
Comet
KranzleKarcher az elmúlt pár évben, irgalmatlan drága lett, K5 alatt, nagyon nem érdemes foglalkozni a gépeikkel, K5-K7 okés, de azért ott is akadhatnak problémák, és ezeket 100e Ft alatt, nehéz megvásárolni. Az ipari gépekről az elmúlt időszakban sok jót nem hallani, és más takarítógépeikkel sem feltétlenül elégedettek. Takarítógép forgalmazó cégtől van információm, hogy több olyan ügyfelük van, akik idáig Karchert használnak, de már nem elégedettek a gépek minőségével.
-
AIex
tag
válasz
polonic
üzenetére
2-3 havonta beszoktam nézni, ha arra járok, eddig még egyszer sem láttam. Most viszont 2-3 hónap múlva ismét lesz az üzletekben, szerintem. Tavasszal szokták elkezdeni árulni a magasnyomású mosókat, kérdés Performance mikor lesz, mivel azzal szoktak szórakozni, azt a 3-4 típust, ami van a kínálatban, különböző heti akciós újságokba "illesztik" be.
-
polonic
félisten
Azt tudjátok, hogy a parkside outletben lehet kapni a performance magasnyomású mosót?
-
AIex
tag
válasz
forceberg
üzenetére
Bocsánat, annyival kiegészíteném, hogy ez nem törvényszerű, csak egy eshetőség. Főleg bézs belterű autóknál találkoztam azzal a jelenséggel, B oszlop takaró műanyagján volt sötétszürkés szennyeződés, fejmagasságban, amit sikerült eltávolítani, viszont a tisztított területen kb 1 árnyalattal vált világosabbá a műanyag.
-
AIex
tag
válasz
forceberg
üzenetére
Autókozmetikai kefével, illetve egy kíméletesebb APC-vel próbálnám meg fellazítani, majd jó nedvszívású mikroszálas ronggyal visszatörölni. Csinálhatod akár textil tisztítóval is, viszont akkor a műszerfalat érdemes lehet takarni, ha lecsöppenne a szer, nehogy világosabb foltokat hagyjon. Arra is fel kell készülni, ha régebbi az autó, a tisztított területen megjelenik egy világos folt, mivel azok a részek is "koszosak" amiket most nem látsz annak.
-
Az A oszlopok tövénél van némi kosz, ahol már hajlik a műszerfalra kicsit.
Világosabb szürke szövetszerű az anyaga, hogy érdemes tisztítani, vagy mindenképp le kéne pattintani az elemeket? -
troll81
addikt
Sziasztok valakinek tapasztalata ultrahangos tisztítóval .
Van e?
10-15 Liter amit keresek alkatrész mosásra.
Köszönöm
-
erik365
senior tag
Sziasztok!
Off, de hátha tud segíteni valaki valami jó ötlettel.
Van egy Adidas túra cipőm, aminek a talpa Continental, arra gondoltam, hogy az élettartam növelése miatt lefújnám valami gumiápolóval.
Szerintetek ez működhet, hogy tovább puha maradjon a talpa?
Most épp Sonax gumiápolóm van itthon az mehet rá? -
válasz
jozsi252
üzenetére
Tudom druszám!!
Én is használtam most hóeltakarításra, ha friss a hó nincs elenfele, sokkal egyszerűbb vele. Bár én az autó szárítására "optimalizáltam", rövidebbre vágtam a csövét, így egy kicsit görnyedve kell havat takarítani, de még így is egyszerűbb és mókásabb mint a lapát. -
jozsi252
veterán
válasz
simonjoe
üzenetére
Hóeltakarításra is fasza. Hatalmas tujáról pillanatok alatt lenyomta azt a rengeteg havat ami rajta volt, főleg turbó módban. Kocsi szárításra egy darabig nem tudom még tesztelni, de várom nagyon azt is hogy hogyan teljesít.
Lengyelből megjött a BH Touchless is, hát egy darabig azt se tudom tesztelni hogy milyen. 5600ft volt az 1L ingyen szállítással úgyhogy nagyon jó áron tudtam hozzájutni. Így meg hogy nem habosítóba használom hanem pumpás flakonnal, sokáig elég lesz. Ahogy számoltam kb 25 kocsimosásra elegendő ha 2L-hez 40ml (2%) teszek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Specialized Levo SL Comp
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Új (kibontott) Sage Express Impress SES876BSS
- Yurbuds Ironman fülhallgató
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5420 - i7 1185G7 ,16-32GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3630
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Kérdeztem a céget, azt írták, hogy lehet vele az alvázat kezelni.