Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Most állítólag törölték a korábban pletykált GeForce RTX 50 Super sorozatot
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Haladó fotósok digitális fényképei
- Mini PC
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Steam Deck
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
most jutok el egy traceless rendelésig a carclean oldalról. az 5 litereset fogom választani, mert ahogy néztem, rengeteg másra is használható. ajánlotok bármi egyéb terméket amit érdemes rendelnem, kéne még valami az olcsóbb szállításhoz
spoiler: nem vagyok egy nagy autótakarító, két éve van meg a kocsi, most porszívóztam ki először és érett meg a gondolat az ablaktisztításra
szóval bármi egyéb hasznis kis perk, amit használhatok nagy ritkán, az jól jöhet. köszi 
-
AIex
tag
válasz
-Solt-
üzenetére
Tegyél egy próbát, K2 Roton Pro-val, talán ez az egyik legjobb, ha nem a legjobb alternatíva, ha árban szeretnénk a földön maradni.
-
-Solt-
veterán
A szűkebb részeken talán 4-5 cm hely lehet.
Megpróbálom megragasztani ahogy a kolléga írta, nem is tudom ez miért nem jutott eszembe... ha nem sikerül, akkor kipróbálom valamelyiket amit írtál, de valószínűleg a legkeskenyebbet mert ezek szerintem mind ragasztottak és ha megszorul akkor előbb-utóbb elengedi a ragasztás.@Alex: A ragasztás jó ötlet, köszi. Most nem használok semmit, beállok a mosóba, magasnyomásúval körbe mosom, utána hab, szivaccsal áttörlöm, öblítem. Amíg jó volt a felnikefe azzal végig szaladtam a felniken amíg dolgozott a hab...
-
AIex
tag
válasz
-Solt-
üzenetére
Esetleg 2k epoxy ragasztóval nem tudod megragasztani ?
Jelenleg milyen felnitisztítót használsz ? Magasnyomású mosóval öblíted, vagy tömlővel ?
@stuka20
Wolfbox-ra vess egy pillantást, amúgy ha bevállalod az akksit, illetve a töltőt is, @d4d által linkelt Makita elég erős versenyző.@d4d
Kevés dolog miatt sajnálom, hogy nincs Makita akkumlátorom, ez a gép az egyik. -
d4d
aktív tag
válasz
-Solt-
üzenetére
Mennyire szűkek azok a küllők?
Ha jól el vagy eresztve,
levehető, mosható v cserélhető mikroszálas huzat (szárazoló verzió is van hozzá) rozsdamentes acél szár, nyilván bevonva vmi puhább anyaggal. Ők voltak az elsők akik ilyesmit csináltak. Utána kezdte el őket másolni boldog boldogtalan.
- Microfiber Madness Incredibrush (Flat verzió) made in Germany.
Másik,
Wheel Woolies. Van három féle méretű "keféjük" és elég egyszerű a felépítésük, nem tudom ezeknél mi tudna leesni vagy eltörni. Szintén létezik mindenféle hasonló, de a wheel woolies az eredeti. Made in USA.

A madness még ha a flat verzióról van is szó, nem kis meretű, azért kérdeztem mennyire szűk a hely. -
d4d
aktív tag
válasz
stuka20
üzenetére
Beltér tisztításhoz vettem elsősorban (maradék habot kifújni a résekből, ezt nevetve megoldja), de az általad említett célokra is tökéletes. Kb másfél éve használom. De lufifújásra, medence, úszógumi, strandlabda stb felfújására is tökéletes. Otthon is nagy hasznát veszem. Sok olyan kisebb tárgy van, ami nyilván egy idő után poros lesz, amiket elmosni ugyan könnyű, de szárazra törölni kendővel annál nehezebb, sokszor lehetetlen a hozzáférhetelen szűk rések miatt. Ezzel másodpercek alatt végzek a szárítással, érintésmentesen. Nagyon nem szívesen mondanék már le róla, a beltértisztítást már el sem tudom képzelni enélkül. Mondjuk kicsit lehetne halkabb, tud visítani rendesen..
-
-Solt-
veterán
Üdv Urak,
Tudtok ajánlani valami jó masszív és strapabíró felnikefét? Jelenleg egy ilyen Sonax kefém van, de a szűk küllők között pár alkalommal megszorult és le is jött a feje...
Esetleg van valami olyan felnitisztító amivel 1-1 alkalommal megspórolható a kefézés?
-
bekiss
csendes tag
válasz
stuka20
üzenetére
Szia igen! Nekem van egy temus kis fúvóka az ha gyorsan akarok végezni és nem sokat pepecselek akkor kb a tükrökre jobb mint a semmi de én csináltattam anyóssal tükör alá mágneses mikroszálast reggelig a garázsba szépen felszedi a kifolyó vizet😃! Meg van egy nagy blow air gépem na azzal ki lehet fújni mindet is
-
stuka20
senior tag
A résekben megbúvó és csöpögő helyekről víz ellen használtok valamilyen fújó vagy lombfúvó készüléket? (pl.: visszapillantók, rendszámtábla, orr rész)
-
Petyyyyy
addikt
Ha elő van készítve a felület és kap pár órát beivódni, a hónapokig bírja a PSS.
Április végén csináltam meg a műanyagokat, sajnos nem tudtam hagyni száradni, de ezzel együtt is még mindig tart. Hétvégén volt érintéses mosás, leszedtem amennyire tudtam és felvittem egy új réteget. Azóta is garázsban. PSS rulez.
-
d4d
aktív tag
-
Tomace91
senior tag
d4d mi a véleményed külső műanyagok és kéder gumik ápolására? Mit ajánlasz? Koch Chemie PSS vagy Car Pro Perl vagy esetleg bármi más? Bármit meghallgatok!

Kerék gumik Gyeon Q2 Tire-t használok. -
d4d
aktív tag
válasz
bekiss
üzenetére
kis segítséggel, a teljes folyamat
1. lépés – Terminator: célzott folteltávolítás
A Terminator egy professzionális előkezelő és folteltávolító, amely a makacs, zsíros, fehérje- vagy cukoralapú szennyeződéseket (pl. étel-, ital-, olaj-, vér-, smink- vagy háziállat okozta foltok) bontja le.
Ez a lépés megtöri a szennyeződések szerkezetét, és előkészíti a felületet a mélytisztításhoz.2. lépés – Carpet Bomber: mélytisztítás
A Carpet Bomber mélyen behatol a szövetrostok közé, és aktív tisztító hatásával eltávolítja a Terminator által fellazított szennyeződéseket.
Hatékonyan tisztítja a nagyobb felületeket, miközben biztonságos az autó belső anyagaihoz (szövet, műanyag, gumi stb.).
Ezzel a lépéssel a látható szennyeződések és a beágyazódott kosz nagy része eltűnik.3. lépés – Finisher: oxidációs tisztítás és szagtalanítás
A Finisher Peroxid Kezelés a rendszer befejező, finomhangoló szakasza.
A benne található aktív oxigénes komponensek oxidációs reakcióval lebontják a szagokat okozó molekulákat és organikus maradványokat, amelyeket az előző lépések fellazítottak, de még nem távolítottak el teljesen.A Finisher:
- Megszünteti a kellemetlen szagokat (pl. doh, penész, étel, háziállat stb.)
- Csökkenti a penész- és baktériumképződést
- Világosítja és felfrissíti a szövet színét
- Elősegíti a gyorsabb száradást
- Nem hagy hátra vegyi maradványt, mert oxigénre és vízre bomlikA Terminator és Carpet Bomber elvégzik a látható munka nagy részét, míg a Finisher biztosítja, hogy sem szennyeződés, sem szag, sem vegyi maradvány ne maradjon a felületen.
Corsa, szerintem nyugodtan de várom mit mond a gyártó, ha jön válasz megírom.
-
Petyyyyy
addikt
Sziasztok nép!
Segítségetek kérem, nem vagyok hajlandó a kiskorú GPT-vel.
Koch Chemie kínálatából keresek egy "reset" autósampont, arra az esetre, ami pl most is fennáll:
Egy éve waxoltam utoljára a taligát és látom, hogy néhol már el van tömődve a bevonat. Valami savas(?) megoldás kellene, ami nem rántja le a felületről, csak tisztítja és visszaállítja a hidrofób hatást.És ha már itt tartunk, kellene egy PH semleges megoldás is maintenance wash célra.
-
d4d
aktív tag
Kb egy hetes kifolyt csoki maradványa.
P&S Terminator + Carpet Bomber + Finisher. Porszívó, kendő és egy Vikan kefe.
Minimális vegyszer felhasználás, ezért elég volt a porszívó. Ami esetleg maradt, azt a finisher semlegesíti. -
stuka20
senior tag
Egy rászáradt ringlót rosszul kezdtem el letakarítani a hátsó szélvédőről és ilyen karc keletkezett: Lehet ezzel kezdeni valamit?
-
Alpachino
veterán
GyeonGyeon Q2 Pure EVO kerámiát raktam fel ma az autómra, de sajna több helyen a fekete fényezésen látható csikózódás lett, ami valószínüen nem időben és nem kellőképpen a mikroszálas visszapolírozásból keletkezett. Persze ez a rossz látási viszonyoknak is betudható ahol csináltam....de mindegy is.
A kérdésem annyi lenne, hogy van e rá esély valamivel eltávolítani ? Főként az oldalsó szélvéő üvegek csíkosak. -
Petyyyyy
addikt
válasz
maximilian4
üzenetére
[link] + Carpro TarX
-
Tomace91
senior tag
válasz
stuka20
üzenetére
Nem akarom addig kipróbálni amíg nem írja meg itt valaki, addig marad csak belülre a Trace Less és kívülre hagyományos üvegtisztítók. 1 hete tettem fel kb kb a Ultra Glacot szélvédőre és az összes többi üvegre a Glaco roll on-t. Nem szeretném kockáztatni, hogy leszedjem

Belső üvegfelületek alapján azért azt tudom mondani amit d4d is írt itt többször is. Brutál a többihez képest.
Pl. a Fa gyantát gyorsabban szedte le mint a 70%-os IPA. -
maximilian4
addikt
Tudtok ajánlani makacs aszfalt kátrány eltávolítására hatásos szert?
-
JHONNY 79
aktív tag
Sziasztok, allegro-ról rendelt már valaki autóápolási szereket? Adbl műanyagápolót kb. féláron talátam: [link]
-
Tomace91
senior tag
Nem tudja esetleg valaki, hogy a Bilt Hamber Trace-Less a Soft99 Ultra Glaco bevonatot is leszedi?
-
-
Alpachino
veterán
GyeonGyeon Q2 Pure EVO kerámia bevonat van az autómon, kb. 1 éve lett felrakva...eddig cure-al frissítettem 4-5 mosás után de kezdem unni...arra gondoltam, hogy így az 1 éves kerámiát a Gyeon Q2 CanCoat EVO val frissíteném a tartósság miatt. Működhet a dolog ? Ill. Felület előkészítés, samponos kézi mosás ,zsírtalanítás (gyeon prep) az ez esetben is lenne.
-
Fandango
veterán
Turtle Wax Scratch Remover
Ha valaki ilyet akarna venni, akkor NE tegye, semmit nem ér!

-
d4d
aktív tag
válasz
polonic
üzenetére
A fékport egy jó apc is (surfex hd) is viszi, azt pedig 1:10 arányba keverve kb 250ft/literből is ki lehet hozni. És ez még nem a legolcsóbb opció. A beleégett szennyel, ami a komolyabb probléma, pedig nem nagyon tud mit kezdeni a hideg zsíroldó sem, plusz nem csak sérült felnin lehet káros.
-
polonic
félisten
Felnitisztításhoz a legjobb a hideg zsíroldó. 1300 Ft egy flakon és jó sok van benne.
A tavasz óta rajta lévő fékport és kátrányt is leoldotta, csillog-villog, mint a vadiúj. -
Emunem
őstag
az a másik véglet, azokat meg sem nézem. Szerk: Ahogy egy ismerösöm mondta: Annyi pénzem nincs, hogy más törölje ki...
De a
vibrátorosnyakmasszírozós ötlet az egyik videóból tetszett, a hónapban vettem egyet Aldi/Hofer-ben olcsón, hétvégén kis is próbálom a szőnyegeken és a csomagtartóban.
-
d4d
aktív tag
válasz
Emunem
üzenetére
Igen láttam pár ilyet, le a kalappal azok előtt akik mindenféle hányást, rohadó kajákat vagy szőnyegbe taposott kutyaszart vakarnak ki autókból, ilyet még profi eszközökkel se vállalnék. Ugye az eszközöket is el kellene takarítani utána..az se leányálom.
Másik véglet. Star wars jelenetet idéző, nem is műhely, hanem stúúdióó. Bent a két hetes Porsche GT3, behozták mer hát poros lett az embléma a kormány közepén, meg összefogdosták a kijelzőt. Két szösszenet egy kendőre, törölgetés, aztán elő van adva hogy micsoda profi detailer a fickó. Persze lehet, hogy az, de akkor minek ez a bohóckodás.. -
Emunem
őstag
YT-n szoktam még videókat nézni, ez az autó még tiszta ahhoz képest, hogy amcsiban mi van egy “átlagcsaládi” autóban… ott mondjuk tetanusz frissítéssel kezdeném a takarítást…
(Most nem a munkád akarom le kicsinyelni, hanem csak spontán eszembe jutott
)
De kétség kívül nagyon nagy a kontraszt itt is.Én most a héten csináltam egy “gyors” belső takarítást, aztán vendég kölyköt is szállított a párom, az meg valami kekszet kent el a székre, ajtóra mire minden megint patika volt (kb 2 hónapja nem csináltam semmit az autóban, szóval az is hozzájárult) eltelt 3 óra. Azt hittem sosem végzek, este meg még fa pakolás volt, pótoltam a benti tartalékot a kandallónak.
-
d4d
aktív tag
Éjjel fél 1ig fejlámpával szöszmötöltem kb 2 órát vele. Nem tudtam befejezni 100%ra (kivették alólam az autót), de a lényeg, hogy mikor átadásra került már nem úgy nézett ki, mint egy vadásztársaság mozgó budija.
Sajnos nem dokumentáltam megfelelően, kár hogy az első képen nem látszik a váltó környéke, de el lehet képzelni..P&S Xpress Interior Cleaner 1:1

-
Tomace91
senior tag
Amúgy mit kell csinálni vagy hogyan kezeljem a Glacoval kezelt szélvédőt?
Hétvégén felraktam, most esőben jöttem haza, szépen pörögtek is lefelé a cseppek, de mire beálltam a garázsba azért mindenhol vízcsepp es maradt, ilyenkor mit kell vele csinálni? Meg hogyan kell kezelni a mindennapok során? Mert most úgyis rá fognak száradni az esőcseppek, mert inkább megvárom itt a segítséget, mint hogy hülyeséget csináljak.
-
d4d
aktív tag
válasz
Tomace91
üzenetére
Habosítókban
- MZR (1:10)
- P&S Xpress Interior Cleaner (1:1)A fehér/fekete szórófejesben (Koch Chemie gyári, literes flakon) Trace Less. A feketében (Work Stuff 750 milis flakon) DM-es desztillált víz. Utóbbival az MZR esetleges maradékat tüntetem el, mosom le.
A zöld szivacs egy Microfiber Madness, mikroszálas"scrub pad"
Detail Factory Drill Brush a fúróban
A másik nagy szürke, a kék/narancs apró ecsetek és a hátára fordított fekete/zöldeskék beltér kefe is Detail Factory.
A narancs fekete ecset a Carpro-tól jött. Extrém lágy, puha szálai vannak.Az alsó kefe egy Labocosmetica V.P.L. brush
Felette egy Koch Chemie kefe (lószőr)A fekete ecsetek Valetpro-k, úgy van.
Papírtörlő, Zewa Premium Jumbo Expert. Trace Less-el üveghez használom, jól viselkedik, nem szöszöl.
De lehetne még hozzátenni egy két dolgot, ez nem egy fullos szett.
-
d4d
aktív tag
Egy kis összeállítás beltérhez, olcsó kendőkkel, ilyesmi piszkos munkákhoz teljesen jók, ha nincs kedved ki se kell mosni, szinte nem érnek annyit.

-
AIex
tag
válasz
chopin42
üzenetére
Keverhető, de akkor koncentrátummal kellene. Hogyha sima -20 fokos szélvédőmosót keversz 1:1-hez, kb -10 fokost fogsz kapni. Ami hátrány, hogy lehet ahol nem törli le az ablaktörlő, ott lehet nyomot fog hagyni, a töménysége miatt, mivel szélvédőmosóval hígítottál szélvédőmosót.
Esetleg egy lopócsővel lehetne megpróbálni lefejteni.
-
chopin42
őstag
Üdv! Talán amatőr kérdés: keverhető a nyári szélvédőmosó folyadék a télivel?*
*Alany: Octavia 1u2 és Fabia 6y2. Nekem max félig, másiknak szinte tele nyárival. Leeresztő nincs (tudtommal).
Sonax mindkettő .
Köszönöm! -
Franky2Ster
senior tag
Vegán bőr belső tisztításával kapcsolatban kérnék tanácsot.
Ki milyen tisztítót vagy kendőt használ a vegán bőr ülésekhez és műszerfalhoz?
Fontos lenne, hogy biztonságos legyen az anyagnak és ne károsítsa/koptassa azt hosszú távon sem.
Colourlock terméket néztem régebben, de úgy látom, már nem forgalmazzák ezt a vonalat vegán bőrre.
– Milyen terméket ajánlotok tisztításhoz?
– Kell-e külön ápoló vagy elég egy gyengéd tisztító? -
-
d4d
aktív tag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
A Koch Chemie gyári literes szórófejes flakonja a fekete fehér Canyon szórófejjel nekem nagyon jól bevált. A Trace Less-t is ilyennel használom. Masszív hdpe flakon és a mérete ellenére kényelmesen használható, formája miatt jó a súlypontja is, elég stabil.
Ecset téma. Ugye alapból körecsetben kellene gondolkodni szerintem. A lapos ecsetek normális takarításhoz kb alkalmatlanok, max a porszívó cső felé "lapátolni" a port, arra jók. Plusz jellemzően fém alkatrészt is tartalmaznak amiről egy valamit tudni kell. Hiába gondolod hogy majd vigyázol és nem karcol meg semmit, de.. sajnos fog. Körbe lehet tekerni szigszalaggal vagy vmi hasonlóval, de ez már bárkács téma, az ilyesmit sose szerettem és csak plusz gondot jelent amikor el kell mosni az ecsetet.
Nem vagyok egy bőrszakértő, de a koszradír gyakorlatilag egy csiszoló hatású dolog, ezt mindenképp kerülném, pláne rendszeres használatra.
A valetpro ecsetei nagyon jók, de a sörtéket körbeölelő gyűrű hajlamos megadni magát idővel (repedhet). Ezért nem ajánlott durváskodni velük. Az ecset ált ilyenkor is használható marad csak nem túl esztétikus.. a vaddisznó sörtés kicsi (dash brush) és a nagy (large sash brush) ecset remekül használható beltérben.Detail Factory ecsetek, kefék. Csak fanatikus felhasználóknak, akik hobbiként tekintenek erre a tevékenységre és hajlandóak többet is áldozni extrább, tartós, akár éveken keresztül használható eszközökért.
-
konci79
őstag
Sziasztok!
Hétvégén céges autó beltér takarítás lesz, annyira nem vészes, de azért ráfér.
Van Adbl APC, mikroszálas kendő, egy ecset, + ápolásra KC Top Star+ pad kombináció.
Az APC-t a kendőre, meg az ecsetre fujjam és úgy használjam? Vagy a felületre ?
Régi D Corsa Van az alany..Szerk: az APC be van keverve pár hete, az nem gond?
-
d4d
aktív tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Gyártási dátum lesz az. Pár évig még nyugodt lehetsz, olvastam 5 éves perlről is ami tökéletes volt. Csak normális körülmények között tárold, értsd ne valami fáskamrában ahol télen nyáron ki van téve magas hőmérséklet ingadozásnak. Stabil szobahőmérséklet vagy hűvösebb közeg, fénytől főleg napfénytől védve. Használat előtt mindig rázd fel alaposan. Amíg az állaga, szaga nem gyanús addig valszeg rendben lesz.
-
stuka20
senior tag
Van valami viszonylag olcsó vízlepergető üvegre, amihez nem kell magasnyomású? Tehát felviszem és mondjuk egy ablaktisztítóval lemosom. Nem saját autóra lenne, de elég nagy a szélvédő

-
d4d
aktív tag
válasz
hentes555
üzenetére
Valószínű a pol star is megoldaná ezt, de több munkával járt volna, esetleg kefét is elő kellett volna venni. Az mzr viszont nagyon gyorsan dolgozik mindenféle erőlködés nélkül.
Jól látod, ha egyszer tisztességesen ki van takarítva belül vagy a felni meg van csinálva normálisan, pláne ha valami kis védelem is kerül rá, utána sokkal könnyebb szinten tartani lightosabb szerekkel is. Egyébként erősen kerülendő, hogy valaki apc-kkel és egyéb erős lúgos szerekkel takarítsa rendszeresen, heti szinten az autó belsejét. Ilyen célra való pl.a Carpro InnerQD, P&S Swift, Gyeon Interior Detailer és társai vagy ahogy írod pl vannak akik rinseless mosószerekkel oldják ezt a rendszeres lightos takarítást. Ettől független a dedikált beltértisztítók mint a gyeon trim cleaner, p&s xpress, labocosmetica omnia stb is alkalmasak a rendszeres karbantartó tisztításra, ezek nem erős lúgos szerek.Felnihez csak akkor jó a rinsless cucc ha át is tudod törölgetni. Érintés nélküli mosáshoz szerintem több kakaó kellene, pl a fenti bilberry.
-
Sziasztok!
CarPro Perl dobozán a gyártási dátum szerepel?
Mennyi ideig használható? 2024.10.hó van rajta. -
BigBlackDog
veterán
Megjött a Trace-Less nemrég, teljesen meg vagyok elégedve. Hozza nálam is mindazt, amit írtál; mindent visz minimális erőbefektetéssel, egy ronggyal gyakorlatilag végig lehet menni mindenen, nem kell folyamatosan váltogatni és szenvedni.
Összességében kellemes(ebb) az illata, erős -talán- rágógumi szagú minimális maró aromával.Illetve az ajánlott forrás is korrekt volt, Wax-It a rendelés napján feladta és a 4. munkanapon már a csomagautomatában volt ingyenes szállítással.
Viszont kérdeznék is kettőt...
1. Normális, esetleg állítható szórásképű permetező flakonból mit és honnan érdemes rendelni?
2. Beltér műanyag/műbőr takarításhoz dedikált ecsetnek mennyire van értelme (pl. egy minőségibb festőecsethez képest)? Ha érdemes beszerezni, akkor mi az ami bevált? Eddig keményműanyagok, műbőr felületek esetében GreenStar (1:10) és koszradír párosa vált be, ha elhanyagolt autóról volt szó, de a rések takarítása nem volt ezzel egyszerű. -
hentes555
senior tag
És ehhez képest a Pol Star kb. mennyit tud?
Mostanában elkezdtem gondolkodni, hogy le kellene csökkenteni minél kevesebb termélre a palettát, mert már annyi féle van hogy számon tartani is nehéz és sok dolognak van átfedése egy másikkal vagy hogy fogalmazzak, és költséghatékonyabb lenne "összevonni" a dolgokat.
Tehát pl. egy Rinseless wash szert lehet használni felni karbantartásra, itt is csak akkor kell inkább dedikált felni tisztító, hogyha mondjuk olyan a kerék, hogy hónapok óta nem volt megtisztítva és már beleégett fékpor meg ilyenek vannak, de ha egyszer ez meg van csinálva, akkor már nem kell ilyen erősségű dolog.
Ugyanez a beltér, hogyha egy munkás autót akarsz rendbe rakni, ami nem látott soha normális takarítást, akkor hasznos egy dedikált beltér tisztító, de amúgy onnantól megint nem kellenek ilyen durva szerek. Legalábbis én így látom.És pont ezért is gondolkodom a jelenlegi paletta egyszerűsítésén, mert én viszonylag gyakran, 2-3 hetente szoktam tisztítani/ápolni az autót és ehhez abszolút nem kellenek ilyen top tisztítási hatékonyságú cuccok.
-
d4d
aktív tag
Mzr 1:10 + ecset, semmi erőszak, habosítóval
-
d4d
aktív tag
válasz
Tomace91
üzenetére
Mzr nagyon bitang, 1:10-ben is erősebb mint pl az xpress 1:1-ben vagy töményen, haladósabban lehet vele dolgozni, viszont ajánlott alaposabban visszatörölni. Én átmegyek utána nem csak nedves kendővel, hanem van bekészítve szórófejes flakonba dmes desztviz is. Habosítóval kombinálva nagyon szeretem az mzr-t és szerintem kellemes friss illata van.
-
d4d
aktív tag
válasz
Tomace91
üzenetére
Mindhárom, de a Surfexxel belső térben szinte zéró tapasztalatom van. A Pol Star áll legközelebb az Xpresshez ezek közül. Azzal a plusszal hogy a pol star eredeti feladata elsősorban a bőr, a szövet ülések vagy pl tetőkárpit tisztítása. De sokan használják műanyagokon, vinylen stb.
-
d4d
aktív tag
P&S Xpress Interior (1:1)

-
d4d
aktív tag
Hivatalos info ezzel kapcsolatban,
"A Korrosol és az Auto-Wheel közötti különbség
Bár mindkét termék ugyanazt a célt szolgálja – vagyis a fékpor és más fémes szennyeződések eltávolítását –, mindkettőt a saját, speciális feladatára fejlesztették ki.
A Korrosol a fényezéshez készült, ezért könnyebben szétterül a felületen, míg az Auto-Wheel úgy lett megalkotva, hogy jobban megtapadjon a szennyezettebb, függőleges felületeken, például a kerekeken.
A termékek használata egyszerűbb és gazdaságosabb lesz, ha a rendeltetésüknek megfelelően alkalmazod őket. Ugyanakkor az sem okoz kárt, ha időnként felcserélve használod őket."
Plusz (auto wheel)
"Több felületaktív anyagot tartalmaz, amelyek a zsíros, olajos és fékporral kevert szennyeződéseket is hatékonyabban fellazítják.
Tehát nemcsak tapadósabb, hanem erősebben tisztít"
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Horgász topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos autók - motorok
- Gitáros topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kutya topik
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3281, 100% akkumulátor
- AKCIÓ! Apple Pro Display XDR 32 6K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3405
- Katonai Rugged laptopok Panasonic Toughbook és Getac S410 6-11.gen gar.
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

spoiler: nem vagyok egy nagy autótakarító, két éve van meg a kocsi, most porszívóztam ki először és érett meg a gondolat az ablaktisztításra
szóval bármi egyéb hasznis kis perk, amit használhatok nagy ritkán, az jól jöhet. köszi 
Köszi az ajánlást. Ez tényleg jó cucc.

)