Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bump3r111
tag
Lehet hülye kérdés de IPA-ból mit vesztek? Mindegy csak 99,9% IPA?
-
1stVikman
senior tag
-
Cseri0058
őstag
Sziasztok.
autómon keletkezett a tetőn egy ilyen sérülés.
Ez a kép makróban készült. A hiba kb. 5mmx2mm tehát nagyon apró, viszont láthatóan rozsdásodik alatta.
Ma lesz színkód alapján festékem hozzá, illetve valami lakkot is veszek. Elég ha kicsit megcsiszolom előtte? Vagy ti mit javasoltok?[ Szerkesztve ]
-
Blindmouse_
aktív tag
Eladásra ráadásul 3M.el polírozzák, mert az egy hónapig szép fényt ad, aztán utána nyomtalanul eltűnik.
Figyi.. a '89-es szaladgálósomon egy szó szerint 40 ezres telifény van, mert megvettem annyiért anno az anyagokat, és lefújtam a kocsit elemenként behordva a garázsba. azt se vinném be gépi mosóba.
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz
Mauzes #52948 üzenetére
Nemrég átvett új autó nem egy helyen van hologramosra polírozva.
Aztán nem az adott márka belépő terméke.
Blindmouse_: Miról van szó? 15 éves, itt-ott már fújt, de egységes fényezésű szaladgálóst én is áttoltam néha a Molos gépi mosón, soha nem lett szemmel láthatóan rosszabb tőle, nem is kellett emiatt az árából engedni.
De megvigyázott, szép fényezésű autót én sem viszek gépibe.
-
Mauzes
addikt
válasz
Motion_Blur #52946 üzenetére
A legjobb, hogy amikor veszel egy zsír új autót egy szalonban, akkor átadás előtt adnak neki egy gépi mosást. Úgy veszed át újonnan, hogy már karcos.
Persze szólhatsz előre, hogy ne csinálják, de a legtöbb ember nincs is tisztában vele. Ráadásul még ha szólsz is, akkor is lehet, hogy úgy megy át a kereskedésben dolgozók láncolatán, hogy mégis bekerül mosásba.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Safranek #52945 üzenetére
Nem szabad!
Nekem anno amikor szervizben volt az autóm, miután végeztek vele, ajándék gyanánt kapott egy gép mosást.. Erről persze nem tudtam, de amikor megláttam az autót, azt hittem lerobban az fejem a helyéről... egyszeri alkalommal is telerakja az autó minden elemét a tipikus körkörös mosókarcokkal.
-
Safranek
aktív tag
Egyszeri alkalommal autó gépi mosása mennyire ördögtől való?
Nagyon nincs most időm vele szöszmötölni és jön egy érdeklődő megnézni a portékát.
Nem makulátlan már , bizonyos szögből nézve itt-ott már látok karcokat , de alapvetően semmi komoly.
Mit javasoltok?[ Szerkesztve ]
-
jozsi252
veterán
válasz
kw3v865 #52937 üzenetére
Legközelebb ne így csináld mert feleslegesen kidobod a pénzed.
- A habfürdő arra van hogy fel oldja a szennyeződést, ha száraz felületre viszed fel akkor jobban megtapad mint a nedves felületen. Tehát nyugodtan hagyd ki az öblítést. (én a habozást is kihagynám)
- A samponos mosás az rendbe van, viszont utána nem kell öblítés hanem mehet egyből a cseppmentes öblítés.Ha tényleg rendesen fel applikált kerámiáról van szó amihez a felületet rendesen előkészítették akkor a habfürdő is totál felesleges. Szerintem következő alkalommal próbáld ki a samponos mosást illetve utána a cseppmentes öblítést. Nekem a kocsin nincs kerámia de enyémnél is bevált ez a módszer, amin meg van kerámia ott meg bőven elégnek kellene lennie.
Amikor itthon mosom akkor GYEON Bathe+ illetve GYEON Wet Coat-ot használok, nálam ez bőven elegendő bevonatot ad, nem kell több.[ Szerkesztve ]
-
kw3v865
senior tag
válasz
tibbike01 #52938 üzenetére
Innen vettem az ötletet: [link]
Egyébként igazad lehet. Talán felesleges az öblítéssel kezdeni, mert egyébként is nagyon gyorsan lepergetni a cseppeket. Legközelebb kipróbálom úgy, hogy a habbal kezdek.
Köszi a tippet az ablakra, ez elég olcsó cucc, ki is próbálom. Milyen mikroszálas kendőt használsz hozzá? -
bump3r111
tag
segítsetek légyszi eligazodni a Colourlock termékeken.
Ezer éve autoglym tisztító+ápoló kombót használok de kipróbálnék vmi újat, nem vagyok 100% megelégedve, csak sosem fogyott el
Egy ilyen pakkot szeretnék kefével. Addig megvan hogy a tisztító az mild leather cleaner legyen tőlük, de utána bekavar a Colourlock Leder Versiegelung (bőrzáró réteg?) és a Leder Protector. Melyikkel rendeljem?
Ezt néztem:
[link]a cél az lenne hogy egy tiszta és matt felületet kapjak (Autoglym jól tisztított, túl jól is, simán lekapta néhol a bőr felső rétegét, de az ápolója nagyon fényes maradt hiába töröltem vissza)
[ Szerkesztve ]
-
tibbike01
őstag
válasz
kw3v865 #52937 üzenetére
Először öblítés, utana hab? Miért?
Azokat a száraz porszemeket és sarat sima vízzel vereted a kasztnin? A hab pont ezért lenne jó, hogy adjon egy kis síkosságot, illetve feloldja a száraz port, piszkot.
Habbal kezd!
Igazából a mosót is úgy találták ki, hogy az aktív hab az első program, nem hiába.Üvegre évek óta ezt használom, az egyik legjobb:
[ Szerkesztve ]
-
kw3v865
senior tag
válasz
jozsi252 #52936 üzenetére
Na meg is volt az első teljes mosás a kerámia telepítése óta. Végül a sorrend az volt, hogy először öblítés, hogy feloldja a szennyeződéseket, aztán a habfürdő, 2,5 perc várakozással, majd rendes samponos mosás, sima öblítés, végül cseppmentes öblítés.
Rögtön jól ltászott, mennyire lepergeti a cseppeket a fényezés, úgy néz ki nem kamu ez a kerámia (nem vertek át, remélhetőleg tényleg bírni fogja 2 évig). Sokkal könnyebb volt így lemosni, igaz nem is volt nagyon retkes.
Utána rögtön szárazolás, speciálisan erre a célra szolgáló, elég drága törölközővel. Bár közben elkezdett besötétedni, igyekeztem alapos munkát végezni. Majd reggel kiderül mennyire lett szép.
Az üvegfelületeket majd külön, specális szerrel itthon akarom tisztítani. Bár még nem döntöttem el milyen szert veszek erre a célra. -
jozsi252
veterán
válasz
kw3v865 #52929 üzenetére
Én télen járok csak önkiszolgáló mosóba, akkor magasnyomású forró vizes samponos mosást kap elsőnek, ez általában szépen leviszi a koszt, majd egy cseppmentes öblítést és ennyi. 1200-1400ft környékéből meg is szoktam lenni.
Sokszor csak mosolygok azokon akik rányomják a habot a kocsira majd egyből mossák le. Nincs ideje a vegyszernek hatni a felületen. Totál pénzkidobás.
Inkább akkor azt kellene hogy bedobnak 200ft-ot, rányomják a habot, majd 3-5 percet várnak vele hogy a hab hasson. De ugye amikor sokan vannak akkor ezt nem nagyon tudod megtenni mert megskalpolnak érte..
Ha normális a mosó akkor elégnek kell lennie egy forró vizes samponos mosásnak elsőre. Mostanában a Jászberényi úton levő Mobil Petrol-nál mosom a kocsit, nincs rá panaszom. -
Mauzes
addikt
válasz
Motion_Blur #52931 üzenetére
Egy habozásnak szerintem ár/érték arányban sok értelme van. 200 Ft-ból megvan a teljes habozás, bőven emgéri, hogy kicsit feloldja a koszt.
-
tibbike01
őstag
-
Motion_Blur
félisten
válasz
kw3v865 #52929 üzenetére
Én úgy szoktam hogy:
- forró vizes samponos mosás (~800 Ft)
- cseppmentes öblítés (~800 Ft)Semmi egyébnek nincs értelme egy önki mosóban, főleg ha kerámia vagy keménywax is van az autón, ennek elégnek kell lennie.
A kerámia ellenére én nem szárazolnék, csak érintéses mosás után.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
kw3v865 #52929 üzenetére
Én aktív habbal szoktam kezdeni, kicsit várok, ha nincs sor (max. 1-2 perc), majd magasnyomású mosás és végén cseppmentes öblítés. A kendővel való áttörlés ne erőltesd, azt hagy meg a kétvödrös mosáshoz szerintem!
Önkiszolgálóban nem jön minden le a kocsiról és ami rajtamarad, az azért karcolhat.
[ Szerkesztve ]
-
kw3v865
senior tag
Sziasztok!
Önkiszolgáló autómosóban mi a helyes sorrend a mosáskor (kerámia bevonatos az autóm)?
Ezek a lehetőségek:
- kisnyomású aktív előmosás
- magasnyomású habsamponos mosás
- habkefe (gondolom ezt inkább ne...)
- magasnyomású öblítés
- kisnyomású lakk konzerválás, waxolás (ezt sem ajánlották...)
- cseppmentes öblítésA végén természetesen szárazolás erre a célra kifejlesztett törölközővel. Más eszközöm nincs.
[ Szerkesztve ]
-
weres78
senior tag
válasz
bump3r111 #52927 üzenetére
Több autó is van amit csináltam és csillaggarázsos. Mondjuk sok éves tapasztalatom nincs még a konkrét termékkel, mert a pure-t kb egy éve használom. Amit látok a saját autómon (amit direkt csak mosok, nem kap ápolót, hogy lássam mit bír a bevonat), hogy eddig teljesen korrekten fent van mindenhol. Nincs még egy éves, úgyhogy ez elvárt.
Bármelyik szakember simán meg kell oldjon bármilyen színt, ha polírozni kell. Azt a színt javítani (fújni) kicsit nehezebb, mint egy sima gyöngyházat, de polírozni olyan mint a többit.
-
bump3r111
tag
Van itt olyan aki kültéren tárolja kerámiázott autóját? Bírja? (Pl. Gyeon pure)
illetve tudtok-e olyat aki elboldogul Mazda Soul Red Crystal szín polírozásával? Legendásan nehéz vele bánni.[ Szerkesztve ]
-
d4d
tag
Tisztítóerőben amúgy a gtechniq jobb, mint a soft99, nem sokszor használtam eddig, de amikor igen elégedett voltam és az illata tényleg az a higiénikus, tisztaság illat, nem tudom máshogy leírni.
Ami viszont szintén jó, elég biztonságos és van vírus/baktériumölő hatása is, az a labocosmetica omnia 2.0[ Szerkesztve ]
-
d4d
tag
"Nem igazán találtam tisztító és fertőtlenítő szert egyben"
Gtechniq triclean
Soft99 wash mist plusEsetleg, bár ez orvosi cucc
[ Szerkesztve ]
-
lajo
senior tag
Belső felületek fertőtlenítésre mit érdemes használni? Nem igazán találtam tisztító és fertőtlenítő szert egyben. Nem szeretnék kockáztatni foltokkal/fakulással/hasonlóval. Első körben a higiénia számítana.
-
weres78
senior tag
válasz
koxkids #52917 üzenetére
Mehet a fényszórókra, lámpákra, fényezetlen műanyagra is. Megjegyzem fényszóróra csak a Trimet használom, de ez lehet csak az én becsípődésem.
A fényezetlen műanyag és gumi alkatrészek jobban fogyasztják az anyagot, ezzel számolj, ha kenni akarod. Illetve ha valahol belekened a műanyagba, akkor ott lesz egy folt, ahol újszerű lesz a műanyag. És kenheted az egészet... 🙂
Arra az autóra elég kell legyen a 30ml,főleg tető nélkül! -
MrSealRD
veterán
válasz
WiZARD #52900 üzenetére
Én is csak a feltartást látom ebben valós problémának... A többit kevésbé... Mi van ha egy egy jobban engedi az olajat valami roncs...vagy ha sok ilyen mosódik egy időszak alatt. Szerintem ez nem jósolható, hogy mennyi káros anyagot engednek ki ezek a mosók. Inkább általány díjban tudom elképzelni amit amúgy is fizettetnek velük...
-
ginola
addikt
Üveg felületek tisztításához, amin olajszerű réteg van elég az IPA+víz fele fele arányban keverve.
Az ADBL automata Fehérváron hol található? -
weres78
senior tag
válasz
koxkids #52909 üzenetére
Én egy 100ml-es kiszerelésből 4 s-crosst megcsináltam és egy note-ot. X6-ra simán elég volt egy 30ml-es, maradt belőle egy kevés. Mondjuk sokat megcsináltam, kevesebb tapasztalattal több anyagot fogyasztottam.
Szerintem, mondjuk nem tudom mekkora kombi, de elég kell legyen a 30ml, főleg ha a tető (ami viszonylag sok anyagot visz ha fényezett) üveg.
Esetleg egy tipp, amikor jó áron van veszel egy 50ml-est, bőven elég az autódra, és még egy kicsire a családban, baráti körben.Cure nálam szettben jött, azért vettem a boxot, mert úgy volt akciós. De vettem külön is.
Egyébként 100ml kerámiához 100ml volt csomagolva.És itt is szeretném megköszönni FeRRaR1 fórumtársnak, hogy ajánlotta ezt az anyagot. Azóta nem használtam mást.
-
-
aktív tag
válasz
Motion_Blur #52908 üzenetére
Láttam már olyat, aki még a sorban állva ezt így komolyan megcsinálta.
-
Blindmouse_
aktív tag
válasz
Motion_Blur #52908 üzenetére
Az se rossz.
-
Sziasztok!
Jelenleg Fussot használok évente 2x az autóra, de elgondolkodtam hogy idén kapna egy Gyeon kerámiát
Ahogy itt olvasom, a Pure EVO Q2-vel nagyon nem nyúlok mellé, szinte élmény lesz felvinni
Kérdésem az lenne hogy elég a Lightbox, vagy jobb a sima csomag a plusz Cure szerrel?
Továbbá a 30ml elég egy átlagos kombira ahol a tető üveg?[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Blindmouse_ #52907 üzenetére
Pro tipp: mielőtt begurulsz a mosóba, a parkolóban mehet a felnikre, fényezésre a kátrány-, rozsdaoldó és társai
-
Blindmouse_
aktív tag
válasz
Motion_Blur #52906 üzenetére
Vidd haza a mosóból a büdösvizet vödrökben.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
WiZARD #52904 üzenetére
"Minden tizedik ember nem fog extrákat vinni. Minden százazik ember ha visz, és kezd ott alapos autómosásba. Abból minden sokadik fog felnitisztítót vinni. Azt is milyen gyakran, évente 1x?"
Én kb. minden második mosásra viszem magammal a röprozsda, fékpor eltávolítót, és a kétvödröt, sampont, bogároldót stb. Szóval kb. havonta, másfél havonta.Vagyis tettem mindezt eddig, mert nem akarok bíróságra járni.
Otthon tudnék mosni, csak 40-es NK keménységű vízzel nem fogok..
-
WiZARD
addikt
válasz
tibbike01 #52903 üzenetére
Minden tizedik ember nem fog extrákat vinni. Minden százazik ember ha visz, és kezd ott alapos autómosásba. Abból minden sokadik fog felnitisztítót vinni. Azt is milyen gyakran, évente 1x?
Mind1, értelmetlen vita, de lássuk be, hogy se feljelentés se galiba nem lesz belőle. Max megkérnek hogy máskor ne.
-
-
aktív tag
válasz
WiZARD #52900 üzenetére
Tudtommal nem is azzal van a gond, hogy tönkretesz bármit az idegen vegyszer. Ezeknek a mosóknak van egy meghatározott szennyvízterhelésük, amit a saját vegyszereikhez igazítanak. Ha egy ellenőrzés során kiderülne, hogy más is a csatornába kerül tőlük, akkor borsós büntetést kapnának.
De nem üzemeltetek mosót, nekem így magyarázták. Feljelentésről én sem hallottam még sosem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ingyenes lesz a Delta Force egyjátékos kampánya
- Autós kamerák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen program, ami...?
- Akciókamerák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen videókártyát?
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- További aktív témák...