Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Videós, mozgóképes topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Csendes és ultrakompakttá varázsolható Logitech egér, egyhónapos akkuval
- Nyáron hozza a Steam Machine-t és a Frame-et a Valve
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kirúgással fenyegeti mérnökeit az Intel vezére
- Még két évnyi memóriaparát jósol az AMD globális alelnöke
- Apple asztali gépek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
54825 - 54701
54825 - 54701 54700 - 54601 54600 - 54501 54500 - 54401 54400 - 54301 54300 - 54201 54200 - 54101 54100 - 54001 54000 - 53901 53900 - 53801 53800 - 53701 53700 - 53601 53600 - 53501 53500 - 53401 53400 - 53301 53300 - 53201 53200 - 53101 53100 - 53001 53000 - 52901 52900 - 52801 52800 - 52701 52700 - 52601 52600 - 52501 52500 - 52401 52400 - 52301 52300 - 52201 52200 - 52101 52100 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 04:52 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
bitpork
nagyúr
-
-secret-
Arcképgyáros
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
A képen látható horpi orvosolható szerintetek különösebb bontás nélkül?
Sajna, a belső oldalán van egy másik lemez, tehát nem csak a 'szimpla' részén van. -
czanga
őstag
Sziasztok. Párom új laufenn gumi oldalfala elkezdett barnulni. Erről eszembe jutott, hogy az itthoni K2 APC-vel le kellene pucolnom, illetve, hogy kellene valamilyen gumiápoló rá, mert a Wolf Black Out fogyóban van. Talán egy szett gumit lekenni még elég.
Tudtok mondani Wolf Black Out helyett mást ami jobb, és 2-3.000 Ft-os kategüria, vagy jóval drágábban lenne jobb? Igazából az is lehet, hogy ma már ez nem számít jónak, csak régebben ajánlott volt.
-
AIex
aktív tag
Surfex HD-val szoktam gumiszőnyeget tisztítani,
Hangszórórácshoz pedig ecsetet használnék.
-
kw3v865
senior tag
Na, úgy néz ki a Liquid Elements Insider belső tisztító cuccával szép eredményt elhet elérni a gumiszőnyegen is, csak hát ez drágább kategória.
Viszont amire nincs ötletem: ajtó oldalában a hanszóró rácsát ti hogyan tisztítanátok meg? Mikroszálassal + univerzális belső tisztítóval próbáltam, de nem lett sikeres. Nem akarom szétszedni az ajtót. Ti mivel próbálkoznátok? Kefével esetleg?
-
kw3v865
senior tag
Sziasztok !
Előmosót én is szeretném elkezdeni pumpás permetezővel felvinni, a gazdaságosabb felhasználás végett, emiatt Marolex pumpás permetezőjével szemezek.
Jelenleg 2 alternatíva van Ergo 3000 permetező (3l), vagy Axel 2000 habosító (2l),
Mivel árban szinte nincs különbség, így az lenne a kérdésem, ki melyiket venné ? 1l-nél több tisztítószert nem tennék bele amúgy sem, a súlya miatt, viszont a habosítótól kicsit félek, ha más tisztítószerrel is használnám, nem tudom mennyire lenne problémás.
@kw3v865
Azt hiszem @d4d használta, őt érdemes kérdezni. Ha esetleg még nem vásároltál, akkor Car Pro Perl-t is érdemes megnézni, elég nagy anyagkompatibilitással rendelkezik, sio2 tartalma is van.@zeus_2k14
Bilthamber Traceless mikroszálas kendővel. Hogyha húzós az ára, akkor lehet próbálkozni egy jobb ablaktisztítóval is, mellé egy magasabb gsm számú mikroszálas kendő.Köszi, megnézem a Car Pro Perlt is, bár megvettem már a Gummifix-et. Azonban még egyelőre még csak a tisztítás fázisnál tartok. Arra tudsz valami hatékony szert ajánlani? A sima háztartási Sanytol nem túl hatásos.
-
Tothgera30
veterán
Fényszóróra esetleg lenne ajánlott UV és kavicsvédő fólia?
-
zeus_2k14
senior tag
Ezt leginkább a pénztárcád szabja meg. Én nem vagyok profi, itt a fórumban olvasottak alapján állítottam össze a saját szettemet, és Bilt Hamber-ből csak előmosóm van, de ha az ablaktisztítója is ennyire jó, akkor be lehet vállalni a nagyobb kiszerelést is. Előtte amennyire csak lehet lecsapatni róla koszt, és a kisebb kiszereléssel is el lehet lenni egy darabig. Nem szoktam ismeretlen termékből rögtön nagy mennyiségben vásárolni, meg jobban szeretem a bekeverős dolgokat. Talán IPA-val is lehetne kezdeni, de ezt majd javítják a többiek, ha inkább ne. Mivel írtad, hogy kamion is lenne vele tisztítva, úgy gondolom ott gyorsan összeszedsz dolgokat, ezért lehet érdemes lenne egy védőréteget felvinni rá, hogy könnyebb legyen a takarítás. Azért várd meg a többiek mit mondanak.
Nem kívülről akarom pucolni, hanem belülről. Oda is jó az ajánlott termék?
-
Petyyyyy
addikt
Slims-en zseni akció van még a BH termékekre, de azt írja nem tudják az országba szállítani. Nem értem mi történt
Féláron van odakint a Double Speed Wax az itthoni boltokhoz képest.
-
Gabis
őstag
Ezt leginkább a pénztárcád szabja meg. Én nem vagyok profi, itt a fórumban olvasottak alapján állítottam össze a saját szettemet, és Bilt Hamber-ből csak előmosóm van, de ha az ablaktisztítója is ennyire jó, akkor be lehet vállalni a nagyobb kiszerelést is. Előtte amennyire csak lehet lecsapatni róla koszt, és a kisebb kiszereléssel is el lehet lenni egy darabig. Nem szoktam ismeretlen termékből rögtön nagy mennyiségben vásárolni, meg jobban szeretem a bekeverős dolgokat. Talán IPA-val is lehetne kezdeni, de ezt majd javítják a többiek, ha inkább ne. Mivel írtad, hogy kamion is lenne vele tisztítva, úgy gondolom ott gyorsan összeszedsz dolgokat, ezért lehet érdemes lenne egy védőréteget felvinni rá, hogy könnyebb legyen a takarítás. Azért várd meg a többiek mit mondanak.
-
zeus_2k14
senior tag
-
Gabis
őstag
-
zeus_2k14
senior tag
Köszönöm mindenkinek! A Bilt-hamber oldaláról lehet rendelni Magyarországra?
-
BigBlackDog
veterán
Frosch spirituszos ablaktisztítóját tudom ajánlani, 5 literes kiszerelésben az ára is tűrhető. Ha esetleg nemzetköziben kamionozol, érdemes lehet szvsz külföldön is megnézni, itthon nem sok helyen láttam a nagy kiszerelést.
-
AIex
aktív tag
Sziasztok !
Előmosót én is szeretném elkezdeni pumpás permetezővel felvinni, a gazdaságosabb felhasználás végett, emiatt Marolex pumpás permetezőjével szemezek.
Jelenleg 2 alternatíva van Ergo 3000 permetező (3l), vagy Axel 2000 habosító (2l),
Mivel árban szinte nincs különbség, így az lenne a kérdésem, ki melyiket venné ? 1l-nél több tisztítószert nem tennék bele amúgy sem, a súlya miatt, viszont a habosítótól kicsit félek, ha más tisztítószerrel is használnám, nem tudom mennyire lenne problémás.
@kw3v865
Azt hiszem @d4d használta, őt érdemes kérdezni. Ha esetleg még nem vásároltál, akkor Car Pro Perl-t is érdemes megnézni, elég nagy anyagkompatibilitással rendelkezik, sio2 tartalma is van.@zeus_2k14
Bilthamber Traceless mikroszálas kendővel. Hogyha húzós az ára, akkor lehet próbálkozni egy jobb ablaktisztítóval is, mellé egy magasabb gsm számú mikroszálas kendő. -
zeus_2k14
senior tag
Sziasztok
Normalis ablak pucolót keresek. Gondolok itt tisztító szerre és ilyen nyeles vagy nem tudom hogy fogalmazzam tisztítóra. Kamion ablakát is akarom pucolni vele, belülről. Jelenleg asszony Kärcher gépének a gyári adalékját használom
Tudtok ajánlani? Köszönöm
-
kw3v865
senior tag
Sziasztok!
A Koch Chemie Gummifix tényleg olyan vacak, ahogy az OCDaddy tesztjeiben ki van jelentve? Normál gumiszőnyegre használja valaki? Ha igen, akkor hogyan kezeli le, mire kell figyelni?
-
AIex
aktív tag
Abac, illetve a Fiac 2 normálisabb, nagyobb múltú gyártó, akik a lakossági belépő kategóriától kezdve, egészen az ipari igényeket teljesítő egységekig gyártanak kompresszorokat, illetve akár külön csak sűrítőegységeket is árulnak. Egyébként, már lehet egy cég. Van hozzájuk alkatrész is, úgyhogy ha valami problémája lesz, van rá esély, hogy gazdaságosan javítható, nem kell tákolni, esztergályoshoz szaladgálni.
-
attiss66
senior tag
Régen, mintha lett volna kéziszerszámos topik, illetve kettő "offtopik" a házi barkács, illetve az asztalos topik, ahol érintőlegesen felszokott merülni az elektromos szerszámok kérdésköre.
Ahhoz, hogy érdemben választ kaphass, tudni kellene, milyen levegőigénye van egy alvázvédős szórópisztolynak. Sűrített levegős eszközöknél, a gyártó megszokta adni, az optimális működéshez szükséges légszállítást, és ehhez kellene sokszor megválasztani a kompresszort, a légszállítási teljesítménye alapján. Ami fontos, hogy a kompresszor sűrítőegysége rendelkezik szívó oldali, és nyomó oldali adattal (jellemzően liter / perc). A legtöbb kompresszor gyártó, főleg a gagyibbak csak a szívóoldali adatot adják meg, mivel ez a nagyobb, levegős gépeknél pedig a megadott szállítási adatot, a kompresszor nyomó oldali teljesítményével kell összevetni.
Hogyha nincs egzakt adat, akkor asztalos topikban érdemes lehet megkérdezni, fényezés, lakkozáshoz milyen légszállítású kompresszort ajánlanak, mivel alvázvédőhöz is hasonló teljesítményű kellhet.
Én lehet hanyagolnám az olajmentes kompresszorokat, és inkább kifizetném egy belépő kat. abac - fiac árát, mivel ezekkel az olcsóbb, alapvetően noname modellekkel tud probléma lenni.
"belépő kat. abac - fiac"
ez mi?
-
AIex
aktív tag
A kompresszoroknak van külön topikja, vagy ide is lehet írni?
Olajmentes kompresszor 50 l 1500 W 290 l/perc KD4048 [link] Olajmentes kompresszor 24 l 1200 W 220 l/perc KD4099 [link]
A kérdés, hogy alvázvédelemhez, üregvédelemhez a 24 literes is elég, vagy jobban járok, ha az 50 literest veszem?[link] Az Allegro-n az 50 literes ottvan, szinte ugyanabban az árban Rimat-os. De összevisza írják, egyszer, hogy olajos, másutt, olajmentes(már feltettem nekik a kérdést email-ben). Persze szerintem olajmentes, mert ugyanaz a száma(4048), mint a Rimat-osnak. De azért várok tőlük egy megerősítést, nem szeretném, ha meglepetés érne.
Az Allegro-ról azért lenne jobb venni, mert 1490 Ft a szállítási költség, a Rimat-on meg 3000 Ft.Régen, mintha lett volna kéziszerszámos topik, illetve kettő "offtopik" a házi barkács, illetve az asztalos topik, ahol érintőlegesen felszokott merülni az elektromos szerszámok kérdésköre.
Ahhoz, hogy érdemben választ kaphass, tudni kellene, milyen levegőigénye van egy alvázvédős szórópisztolynak. Sűrített levegős eszközöknél, a gyártó megszokta adni, az optimális működéshez szükséges légszállítást, és ehhez kellene sokszor megválasztani a kompresszort, a légszállítási teljesítménye alapján. Ami fontos, hogy a kompresszor sűrítőegysége rendelkezik szívó oldali, és nyomó oldali adattal (jellemzően liter / perc). A legtöbb kompresszor gyártó, főleg a gagyibbak csak a szívóoldali adatot adják meg, mivel ez a nagyobb, levegős gépeknél pedig a megadott szállítási adatot, a kompresszor nyomó oldali teljesítményével kell összevetni.
Hogyha nincs egzakt adat, akkor asztalos topikban érdemes lehet megkérdezni, fényezés, lakkozáshoz milyen légszállítású kompresszort ajánlanak, mivel alvázvédőhöz is hasonló teljesítményű kellhet.
Én lehet hanyagolnám az olajmentes kompresszorokat, és inkább kifizetném egy belépő kat. abac - fiac árát, mivel ezekkel az olcsóbb, alapvetően noname modellekkel tud probléma lenni.
-
attiss66
senior tag
A kompresszoroknak van külön topikja, vagy ide is lehet írni?
Olajmentes kompresszor 50 l 1500 W 290 l/perc KD4048 [link] Olajmentes kompresszor 24 l 1200 W 220 l/perc KD4099 [link]
A kérdés, hogy alvázvédelemhez, üregvédelemhez a 24 literes is elég, vagy jobban járok, ha az 50 literest veszem?[link] Az Allegro-n az 50 literes ottvan, szinte ugyanabban az árban Rimat-os. De összevisza írják, egyszer, hogy olajos, másutt, olajmentes(már feltettem nekik a kérdést email-ben). Persze szerintem olajmentes, mert ugyanaz a száma(4048), mint a Rimat-osnak. De azért várok tőlük egy megerősítést, nem szeretném, ha meglepetés érne.
Az Allegro-ról azért lenne jobb venni, mert 1490 Ft a szállítási költség, a Rimat-on meg 3000 Ft. -
stuka20
senior tag
Az allegró lengyel tulajdon tudtommal. Bár ha kint élsz Angliában, akkor nem tudom oda szállít e és, ha igen, akkor milyen árban.
ADBL Ceramic Sealant-ról nem tudok nyilatkozni, de esetleg helyette egy Gyeon wetcoat-ot ajánlanék. Vagy egy fusso wax-ot. Utóbbi sokkal tartósabb (12 hónap, papíron) és nem nehéz a felvitele. A lényeg, hogy elemenként vidd fel és várd is meg elemenként.
-
troll81
addikt
sajnos onnan nem szoktam rendelni sose rendeltem ugye nem is Mo.rendelek.
de köszönöm
ADBL Ceramic Sealant ? vélemények?
-
BaLee
addikt
-
troll81
addikt
-
BaLee
addikt
-
troll81
addikt
Sziasztok.
Külső műanyag ápolót keresek.
Műanyag elemekre ami uv sugárzás ellen is véd van ilyen ami jó és bevált?
-
BaLee
addikt
Savas sampon amiatt kell időszakosan, hogy az esetlegesen betapad szennyeződéseket is eltudd távolítani, amit egy PH semleges sampon nem tud.
Bár a Ceramic QD elméletileg hibrid anyag, Sio2 és polimer keveréke, de ha tartalmaz Sio2-t, akkor érdemes lehet használni a meglévő kerámia mellett.
Köszi!
-
hdanesz
őstag
-
Fr3eWar
őstag
-
hdanesz
őstag
sziasztok,
Az alábbi pöttyökkel mit lehet kezdeni? Ioniq 5-ösön vannak...
-
AIex
aktív tag
A héten elvittem polírozni a kocsimat és kapott egy Fx Vision Pro kerámia bevonatot (~1 év élettartam). Gyönyörű lett.
Tudtok adni tippeket, hogy mosásnál / ápolásnál mire figyeljek?
Utánanéztem valamennyire, lúgos sampon nem jó neki (természetesen az volt otthon) abból rendeltem egy PH semlegest. Illetve azt mondta a srác, hogy 3-4 havonta egy savas samponnal át lehet rajta menni az regenerálja kicsit a bevonatot.
Korábban vettem ADBL Ceramic QD szert, ez esetben is kell az a savas samponos mosás, vagy elég a PH semleges és 3-4 havonta átmegyek rajta a Ceramic QD-val?Savas sampon amiatt kell időszakosan, hogy az esetlegesen betapad szennyeződéseket is eltudd távolítani, amit egy PH semleges sampon nem tud.
Bár a Ceramic QD elméletileg hibrid anyag, Sio2 és polimer keveréke, de ha tartalmaz Sio2-t, akkor érdemes lehet használni a meglévő kerámia mellett.
-
AIex
aktív tag
Köszönöm, hogy javítottál, a Wet Coat-ot szerettem volna javasolni,
Bár a Ceramic Detailer is használható kezeletlen felületen, viszont elsősorban kerámia bevonatok töltésére szolgál.
Kezeletlen felületen, a Wet Coat jobb választás.
-
BaLee
addikt
A héten elvittem polírozni a kocsimat és kapott egy Fx Vision Pro kerámia bevonatot (~1 év élettartam). Gyönyörű lett.
Tudtok adni tippeket, hogy mosásnál / ápolásnál mire figyeljek?
Utánanéztem valamennyire, lúgos sampon nem jó neki (természetesen az volt otthon) abból rendeltem egy PH semlegest. Illetve azt mondta a srác, hogy 3-4 havonta egy savas samponnal át lehet rajta menni az regenerálja kicsit a bevonatot.
Korábban vettem ADBL Ceramic QD szert, ez esetben is kell az a savas samponos mosás, vagy elég a PH semleges és 3-4 havonta átmegyek rajta a Ceramic QD-val? -
Drughi
addikt
-
AIex
aktív tag
-
Zoltn
senior tag
KC FSE vel valakinek van tapasztalata? Jó melós végigtörölgetni vele a verdát. Visszatörölni baromi nehéz. Mondjuk az eredmény pazar.
-
stuka20
senior tag
Helló
Balatonalmádi vagy Veszprém környékén nem tudtok véletlenül valaki megbízható és ügyes autokozmetikust? Új fekete színű autót kerámiáztatni, .ert azt az autót nem sűrűn fogják takarítani a talajok. -
Morris
veterán

Szállórozsda oldással fényezésen azért óvatosan. Mindenképp hideg legyen a felület, tehát vagy késő este vagy kora reggel érdemes felfújni a kocsira.
Én Bilt Hamber Korrosol-t használok annak nincs annyira gázos szaga mint a többinek. Illetve én úgy csinálom mikor csinálom fél évente a szállórozsda oldást hogy oldalanként. Bal oldalára felviszem a szert, majd várok vele hogy hasson és jöhet az öblítés. Érdemes minden kis résből kiöblíteni a szert mert utána ha esik vagy víz éri akkor ugyanúgy megfolyás lesz látható amikor hat a szer.Most használtam először, megvolt a bő vizes öblítés is. Utána meg jött a kontakt mosás. Szóval nem maradt rajta szer.
Durva hogy a vadonatúj felniken mennyi cucc volt. Pedig csak 2 hónapja vannak fent. -
Fr3eWar
őstag
Nekem van egy Dreame Z30, tök jó szívóerő meg a forgókefék is fainak, de nem autóra való, valahogy nem tud kézre esni az egész, még ha van egy kis flexi cső is meg ilyen olyan kiegészítő, a kábeles Miele C3-mat rendes flexibilis csővel nem lehet hozni kéziből.
Nem férsz be az ülések alá, a pedálok mellé stb.
-
jozsi252
veterán
Először is köszönöm a Marolex ajánlást. Hosszan tanakodtam rajta, végül úgy döntöttem, hogy rendelek egyet. És milyen jól tettem. Sokkal jobb mint a manapság a piacon fellelhető pumpás vackok. Polír után akkor ezt fogom használni előmosó felvitelére.
Aztán a minap kipróbáltam a k2 roton pro folyadékot is. Ami amúgy mocskos büdös. Már a csomag automata mellett is érezhető volt a szaga
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De a lényeg, hogy mire körbe értem azzal a pumpás szarjával az autón, a többi részén kezdett majdnem megszáradni és a fényezésen nem volt olyan hatékony mert idő előtt öblítenem kellett.
Közben arra gondoltam, hogy ezt is bele fogom tölteni egy marolex permetezőbe és így sokkal hatékonyabban tudom befújni vele az autót a következő alkalommal. Szóval rendeltem egy másik permetezőt is.
Szállórozsda oldással fényezésen azért óvatosan. Mindenképp hideg legyen a felület, tehát vagy késő este vagy kora reggel érdemes felfújni a kocsira.
Én Bilt Hamber Korrosol-t használok annak nincs annyira gázos szaga mint a többinek. Illetve én úgy csinálom mikor csinálom fél évente a szállórozsda oldást hogy oldalanként. Bal oldalára felviszem a szert, majd várok vele hogy hasson és jöhet az öblítés. Érdemes minden kis résből kiöblíteni a szert mert utána ha esik vagy víz éri akkor ugyanúgy megfolyás lesz látható amikor hat a szer. -
Macka
veterán
Akkumulátoros autópórszívót használ valaki? Melyiket érdemes megvenni, aminek van rendes szívó teljesítménye is?
-
marcusa
addikt
Én ahogy olvasgattam meg ahogy itt mondták, jóval gazdaságosabb ha nem habozol. Én az ergo alka-t vettem. Ez lúg álló. Viszont a wax (ha van az autón) nem szereti a lúgot annyira. Így érdemes ph semleges sampont használni, amihez természetesen jó az alka.
Van habosító permetezőjük is, de ez nem az.Köszi, látom már, nekem akkor az Axel alka kell. Ebbe milyen habósítószer való? Vagy csak simán a sampon kicsit sűrűbbre keverve?
-
Morris
veterán
Én ahogy olvasgattam meg ahogy itt mondták, jóval gazdaságosabb ha nem habozol. Én az ergo alka-t vettem. Ez lúg álló. Viszont a wax (ha van az autón) nem szereti a lúgot annyira. Így érdemes ph semleges sampont használni, amihez természetesen jó az alka.
Van habosító permetezőjük is, de ez nem az. -
marcusa
addikt
Először is köszönöm a Marolex ajánlást. Hosszan tanakodtam rajta, végül úgy döntöttem, hogy rendelek egyet. És milyen jól tettem. Sokkal jobb mint a manapság a piacon fellelhető pumpás vackok. Polír után akkor ezt fogom használni előmosó felvitelére.
Aztán a minap kipróbáltam a k2 roton pro folyadékot is. Ami amúgy mocskos büdös. Már a csomag automata mellett is érezhető volt a szaga
De a lényeg, hogy mire körbe értem azzal a pumpás szarjával az autón, a többi részén kezdett majdnem megszáradni és a fényezésen nem volt olyan hatékony mert idő előtt öblítenem kellett.
Közben arra gondoltam, hogy ezt is bele fogom tölteni egy marolex permetezőbe és így sokkal hatékonyabban tudom befújni vele az autót a következő alkalommal. Szóval rendeltem egy másik permetezőt is.Sziasztok! Rendelnék én is a pozitív visszajelzések alapján egy ilyen 2literes Marolex-et. Ebbe milyen szert kell tenni hogy körbe tudjam habozni vele az autót? Jó a sima autósampon csak kicsit kevésbé higítva? Samponból a KochChemie AS-t használom. Köszi!
-
Morris
veterán
Egy 2L-es bekevert adag bőven elegendő mondjuk egy Ford Focus méretű kocsihoz. Összesen 3-4 alkalommal szoktam felpumpálni. Igazából 3-4 perc alatt bőven végzek a kocsival. Természetesen te döntésed csupán kis segítséget adtam hogy jössz ki anyagilag jobban.
MJJC Pro 2.0 habosítóm van K7 magasnyomásúval amit nyilván sajnálom hogy ott áll a polcon, mármint a habosító, de így sokkal jobban megéri. 1L Touchless 25 mosásra elég.Sok sikert a cuccokhoz!

zeus_2k14
Marolexből ezt vegyed inkább mert ennek a tömítései jók lúghoz. Én is innen vettem.
https://allegro.hu/ajanlat/marolex-permetezo-industry-ergo-alka-line-2000-15648210947Először is köszönöm a Marolex ajánlást. Hosszan tanakodtam rajta, végül úgy döntöttem, hogy rendelek egyet. És milyen jól tettem. Sokkal jobb mint a manapság a piacon fellelhető pumpás vackok. Polír után akkor ezt fogom használni előmosó felvitelére.
Közben arra gondoltam, hogy ezt is bele fogom tölteni egy marolex permetezőbe és így sokkal hatékonyabban tudom befújni vele az autót a következő alkalommal. Szóval rendeltem egy másik permetezőt is. -
Emunem
őstag
nekem is van, csak bicikli mosásra használom. Mindig csapasd le a sarat magasnyomásúval érintéses mosás elött, utána mosd szivaccsal, kendővel, puha kefével... (bár a kefe is tud mikrokarcokat ejteni...)
-
ncc1701
veterán
Nem a kefe karcol, hanem a homok, ami a kasztnin maradt.
-
BaLee
addikt
Szerintetek mennyire hagy az automata autómosóhoz hasonló hajszálkarcokat egy ilyesmi slag-ra köthető kefe?

Én szeretem, mert ha koszos a kocsi, egy kis előmosás után ezzel tudom leghatékonyabban lemosni róla a koszt. De ha nagyon karcol akkor hanyagolnám.
-
Directors
senior tag
-
Qru
MODERÁTOR
-
Directors
senior tag
-
attiss66
senior tag
-
Morris
veterán
Érkezett csomika
-
Emunem
őstag
-
Fr3eWar
őstag
-
hdanesz
őstag
-
Emunem
őstag
szerintem felületi. Egyszerűi próba: nyálas újjal menj végig rajta, ha "eltűnik" a karc, akkor kijön, ha nem, akkor alapozóig ment, nem nagyon jön ki polírral.
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
A kép bal szélén (a szürke műanyag elemhez közeli) látható karcolások polírral javíthatóak? Vagy inkább hagyjuk?
-
Emunem
őstag
Kauffertől vettem. Általában mindent onnan veszek.
Sajnos nem viheted magaddal, nem fogják bele rakni.Nem tudom melyik márka, de VAG-nál 2 év a pollenszűrő csereintervalluma, de nyilván ők minden szerviz látogatáskor cserélni akarják. Én annó lehúzattam az árajánlatról, meg a levegőszűrőt is és kicseréltem magamnak itthon 10 perc alatt, negyed annyiért.
Én tized annyiért. €150+ a munakbér kint.+a szűrő…
15-20€ -ból megvan és 5 perc… -
tibbike01
addikt
Kauffertől vettem. Általában mindent onnan veszek.
Sajnos nem viheted magaddal, nem fogják bele rakni.Nem tudom melyik márka, de VAG-nál 2 év a pollenszűrő csereintervalluma, de nyilván ők minden szerviz látogatáskor cserélni akarják. Én annó lehúzattam az árajánlatról, meg a levegőszűrőt is és kicseréltem magamnak itthon 10 perc alatt, negyed annyiért.
-
Brandynew
őstag
-
zeus_2k14
senior tag
-
Emunem
őstag
ennyire mélyen nem mentem bele. Elvileg a karban tartott, frissen ápolt bör felületek nem sérülnek. De én letakarnám egy pokróccal, vagy valamivel, hogy ne legyen rá direkt hatással az ózon. (legalábbis azok a részek, amik a napfények is ki vannak téve) De biztos van valaki itt, aki ennek a mélységét is ismeri.
-
Laca1212
őstag
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
-
tibbike01
addikt
-
Laca1212
őstag
ahogy Petty írja, én kb 20-25 percet (széltöl függöen) szelllöztetek.
Fontos a bör/egyéb oxidációra érzékeny dolgok védése, gyerekek játéka, plédek stb kivétele. Nálam a kipakoláson kívül (gumiszönyegek is + tálca hátul) kimerült a kormány lefedésében.
utána ment még az ultrahangos párologtató is, biztos ami biztos alapon. Most konkrétan semmi, de semmi szaga nincs a rendszernek, eddig ha máshol csináltattam (néha elég drágán), mindig volt valami utószaga. (és itt nem a szerek szagára gondolok) Egyszeri ózonozás árából kijött az ózongép, az ultrahangosgép és a szürö is (mann FreciousPlus) is szer nélkül, de az se túl drága tétel ahhoz képest, amit elkérnek egy ózonozásért itt.

"Fontos a bör/egyéb oxidációra érzékeny dolgok védése"
Bőrös, műbőrös autót nem is szabad ózonozni? -
lacos001
senior tag
Ójajj...Már 4 éve nem irtam semmit, csak read only voltam néha
Mosáshoz mindig is Gyeon cuccokat használtam, néha Nanolex.
Kipróbálnék vmilyen removert is, sosem mókoltam még ilyennel.
Maradjak a Gyeonnál vagy van vmi újdonság is a piacon?
A lemaradásom is kb 4 év.
A régebbi [áldozat] ebből kimaradt, de az [új] megkapná...Látom van rengeteg "számomra" ismeretlen nevű/márkájú szárazoló is.
Arra is vevő vagyok, hátha vmi elkeni a Silkdryer száját... -
Morris
veterán
-
tibbike01
addikt
Fontos a bör/egyéb oxidációra érzékeny dolgok védése, gyerekek játéka, plédek stb kivétele. Nálam a kipakoláson kívül (gumiszönyegek is + tálca hátul) kimerült a kormány lefedésében.
utána ment még az ultrahangos párologtató is, biztos ami biztos alapon. Most konkrétan semmi, de semmi szaga nincs a rendszernek, eddig ha máshol csináltattam (néha elég drágán), mindig volt valami utószaga. (és itt nem a szerek szagára gondolok) Egyszeri ózonozás árából kijött az ózongép, az ultrahangosgép és a szürö is (mann FreciousPlus) is szer nélkül, de az se túl drága tétel ahhoz képest, amit elkérnek egy ózonozásért itt.

A Mann FP helyett majd próbáld ki a Mahle CareMetixet. Én átáltam rá, sokkal jobban szűr.
-
Emunem
őstag

-
Emunem
őstag
-
Morris
veterán
-
AIex
aktív tag
-
Morris
veterán
Ez nem 1400-as?
Ez is tök jó: K2 TWISTON 1200gsm 60x90 3,200huf
Amúgy én is Purestar Duplex Drying Towel-t használok. 1100gsm és tökéletes a mai napig.
-
AIex
aktív tag
-
stuka20
senior tag
Én liquid elements black hole-t használok. Szintén nagyon jó. De van ADBL twisted towel is, ami vékonynak tűnik, de jól szívja a vizet. Illetve van még egy kicsi FoxedCare Hoover-em, ami szintén nagyon jó cucc, de sajnos már nagyon régóta nem elérhető, pedig vettem volna belőle egy nagyobbatis .
Szóval nálam a a black hole a top, aztán a foxedcare követi. -
Fr3eWar
őstag
-
Brandynew
őstag
Ajánlanátok nekem egy konkrét kendőt szárazoláshoz?
-
zeus_2k14
senior tag
Sziasztok
Hosszabb tanakodás, kollégák segítsége alapján össze raktam, hogy mit akarnék venni
Allegroról lenne, azért kínai kicsit a fordítás. Cél, egy KGM Korando 4 hónapos autó ápolása. Illetve egy kamion belső terének tisztán tartása.
Az lenne a kérdésem, hogy bele raktam 2 fajta ABDL belső tisztítót. Az egyik, a sima, az megfelelő lenne a Korandonak a belső terébe, zongoralakkot és a króm részt mennyire bántaná? Ugyan ebből a 2in1 az pedig a kamionba lenne. Mi a vélemény ezekről?
Képen nincs rajta, samponnak Sonaxot használnék, mivel az van itthon, fogyjon el..
[kép] -
weiss
addikt
-
Petyyyyy
addikt
Menjen a klíma, járja át a teljes rendszert.
Nincs utólagos behatási idő, nyiss ki minden ajtót, hadd szellőzzön.
To all: 1L Koch Chemie RS sampon eladó bekerülési áron, bontatlan.
BP, részletekért PM. -
weiss
addikt
Helló, ózonozásra van valami konszenzus, hogy kell-e mennie az AC-nak vagy nem, ill. mennyi időt kell hagyni hatni miután leállt a generátor?
-
Petyyyyy
addikt
Valamennyi drágulást meg tudok érteni, de a 250K-t senki nem magyarázza meg. Akkor sem, ha +kerámia.
Üsse kő, legyen 100k egy polír. De nagy túlzással két óra munka és egy 40 ezres kerámia nem adja ki a maradékot. -
Morris
veterán
Sajnos nagy elszaladtak az árak. Vagy inkább a detailereket mondanám éhesnek. Nálunk Békéscsabán minimum 100k egy alap polír és még nincs benne a kerámia. Vicc.
Kell rá 15k-nyi anyag, meg 10 munkaóra. Én 50k-t fizetnék max egy polírra, szerintem ez lenne a "reális" ára. -
zeus_2k14
senior tag
Úúúúúú kollégák, 1 hét alatt annyi lett az info, hogy tépem a hajam
-
Petyyyyy
addikt
Fekete autó polírozásra mi a reális ár? (Tesla Model S, szóval egy üvegtetővel csökken a felület)
Használtan vettük és full hajszalkarc. Nem mély, de napon csúnya.
Meg akkor már valami kerámiát is rakatnék rá.
Első ember 250et mondott, picit soknak hangziky de lehet csak én nem vagyok képben.Tökéletesen mindegy milyen színű az autó, a lakk akkor is csak lakk marad. Sokallom a 250-et, szerintem ennyit nem tud drágulni a szakma. Kérj ajánlatot legalább két másik helyről is. 80k körül elkészül egy normális méretű autó.
-
WiZARD
veterán
Fekete autó polírozásra mi a reális ár? (Tesla Model S, szóval egy üvegtetővel csökken a felület)
Használtan vettük és full hajszalkarc. Nem mély, de napon csúnya.
Meg akkor már valami kerámiát is rakatnék rá.
Első ember 250et mondott, picit soknak hangziky de lehet csak én nem vagyok képben. -
Qru
MODERÁTOR
-
AIex
aktív tag
Mannol árához képest, alapvetően jó termékeket szokott kínálni. A felújítókészletnek is sok pozitív értékelése van Árukeresőn.
Amire figyelni kell, hogy szerintem olyan gép kell hozzá, ami tud legalább 1500-as fordulatot,
Amivel, szerintem eltudod rontani, hogyha a bizonyos lépcsőknél nem csiszolsz eleget, mivel akkor nem távolítod el teljesen az a réteget, amit az UV károsított, illetve a további lépcsőknél nem csiszolod ki, a korábbi lépcsők mélyebb karcait,
Alapvetően a legjobb megoldás szerintem a vegyszeres gőzölés, de amennyit kérnek a Mannol-os készletnél egy próbát megérhet,
Viszont ha olyan fényszóró, ami ritka, nehezen beszerezhető, inkább profira bíznám.
-
Nerazim
őstag
Udv!
Mannol-os fenyszoro felujito szett vallalhato minoseget ad? Abszolut 0 rutinnal mennyire tudom elbacni? Mas alternativa? -
dethroner
veterán
Ja, a kérdés fordítva szólt
A mosó már megvan, az lett volna a kérdés, hogy egy habosító mondjuk 1,1mm-es szűkítővel használható volna-e vele. De erre hamarosan válasz születik, rendeltem aliról egy szettet, majd beszámolok róla esetleg, ha van rá igény. De egy jófajta és olcsó szert így első próbálkozásnak javasolhatsz 
-
Zoltn
senior tag
-
Qru
MODERÁTOR
Sziasztok,
A kocsinak jelenleg újszerűek a lámpabúrái, szeretném ha ez így is maradna.
Viszont kevésnek érzem az izzók (Hagyományos foncsoros H7) teljesítményét, raknék bele valami erősebbet, de félek, hogy idővel kikezdi a búrát.Szerintetek?
LED annyira nem játszik, nem akarok temus ledet és társait, canbus-os mókolásnak sem vagyok híve, maradnék a hagyományos izzóknál. Egy Osram Night Breaker Laser idővel kikezdené vajon?
Pedig H7-ből vannak már legális ledek (Osram pl).
-
BaLee
addikt
-
Drughi
addikt
Nem fogja kikezdeni, csak sokkal gyakrabban kell majd cserélgetni. Az Osram Night Breaker az street legál így minimálisan tud erősebb lenni, mint egy normál izzó. Egy emelt fényerejű offroad izzó már kikezdhetné a foncsort vagy a búrát.
Ha újszerű búrát szeretnél szerintem fóliáztasd le a lámpákat, mert ha sokat áll napon a kocsi már 6-8 év alatt mattulni kezd.
Köszi!
Én inkább a belső mattulásától félek, amit az emelt fényerejű izzók extra hőmérséklete okozhat. -
BaLee
addikt
Sziasztok,
Viszont kevésnek érzem az izzók (Hagyományos foncsoros H7) teljesítményét, raknék bele valami erősebbet, de félek, hogy idővel kikezdi a búrát.Szerintetek?
LED annyira nem játszik, nem akarok temus ledet és társait, canbus-os mókolásnak sem vagyok híve, maradnék a hagyományos izzóknál. Egy Osram Night Breaker Laser idővel kikezdené vajon?
Nem fogja kikezdeni, csak sokkal gyakrabban kell majd cserélgetni. Az Osram Night Breaker az street legál így minimálisan tud erősebb lenni, mint egy normál izzó. Egy emelt fényerejű offroad izzó már kikezdhetné a foncsort vagy a búrát.
Ha újszerű búrát szeretnél szerintem fóliáztasd le a lámpákat, mert ha sokat áll napon a kocsi már 6-8 év alatt mattulni kezd.
-
Drughi
addikt
Sziasztok,
-
dethroner
veterán
-
Tomace91
senior tag
-
Fr3eWar
őstag
-
Tomace91
senior tag
Sok szert kipróbáltam hosszú évek alatt de eddig ez a legjobb minden téren. Nézz utána külföldi fórumokon illetve Youtubeon vagy TikTok-on, nagyon sok helyen tesztelik és nagyon meg vannak vele elégedve. De itt a fórumban is jó páran használják, majd írnak véleményt ők is hogy milyen.
zeus_2k14
Belsőre (műanyag) én az ADBL Interior Cleanert használom, bőr illetve szövetre valamint alcantara anyagra használom a Pol Star-t 1:10 hígításban. A Pol Star inkább textíliákra van, bőrre, meg alcantara anyag nagyon jó választás.
Előmosónak a Touch Less jó választás természetesen.
Műanyagra és gumira én a GYEON Preserve használom az nagyon jól bevált. Bőrre a Koch Chemie Leather Star-t. A Gummifixet nem ismerem.
Külsőre én nem használok semmi pluszt. GYEON Wet Coat amikor már szükséges, ez jó vízlepergető réteget hoz létre. Ez nagyon jól bevált nekem.
Permetezőből írtam akkor hogy melyik a jó lúgos szerekhez.
Samponnak nálam a GYEON Bathe+, a Wet Coat mellé hibátlan.
Kézi permetezőből én inkább 1L-es verziót vennék, viszont nem ezzel a szórófejjel hanem ha van lehetőség akkor Canyon szórófejjel, azok sokkal jobbak és tartósabbak.
Mikroszálasból szárazoláshoz én GYEON Silk Dryer-t használok, illetve van több magasabb GSM számú mikroszálasom is. Egyik legjobb az Auto Finesse Aqua Deluxe 50x70cm-es 1200gsm-es mikroszálasa. De pár hónapja vettem Parkside lombfúvót az nagyon frankón lenyomja a víz nagy részét, úgyhogy bőven elegendő egyetlen egy kisebb mikroszálas is a szárazoláshoz. Lényeg a lényeg hogy 2 félét használtam a lombfúvó előtt. A GYEON Silk Dryer-el lehúzom a víz nagy részét, egy magasabb GSM számúval meg szárazra törlöm és kész. De a lombfújó miatt bőven elég egy magasabb GSM számú azt kész.Milyen a Canyos fejes Marolex? Tudsz linket küldeni róla?
-
AIex
aktív tag
Az a baj, a Touch Less-nél nincs egzakt infó, hogy milyen PH-val bír. Ahifi PH12 ír, másik online shop-nál PH10.5-et, a Bilt Hamber honlapján semmi infó.
Gyeon a saját kerámia bevonatánál PH11-ig adja meg a bevonat PH tűrését, Wax-nál PH9-et ad meg. Vszont kerámiánál is kiemeli, hogy PH semleges történjen a mosás. Szóval elképzelhető, hogy minden degradálja az élettartamot, ami nem PH semleges, és a megadott PH érték felett pedig károsítja.
Soft99 Fusso-nál, illetve BH a Double Speed Wax-nál nem ad meg PH tűrést, Fusso-nál említést tesznek, hogy valamennyire rezisztens a kémia behatásokkal szemben.
Ebből én azt a következtetést vonnám le, hogy a Touch Less rendszeres használata tuti károsítja a waxot, csak a mértéke kérdéses. Valószínűleg célravezetőbb wax esetén PH semleges sampont / előmosót használni, Touch Less-t pedig akkor, hogyha waxolásra készítené elő az ember a felületet.
-
Morris
veterán
A hab valóban jobb, mintha "rálocsolnád", viszont szerintem ha permet formájában viszed fel, nincs különbség, csak gazdaságosabb lesz a felvitel.
Egyetlen esetben jobb a hab, szeles, napos időben sokkal később szárad rá a felületre, illetve talán jobb nedvesítő (áztató) képességgel rendelkezik, viszont mivel a Touch Less erősen lúgos, itt szerintem a nedvesítésnek kisebb szerepe van.
A lúg miatt nekem is az a félelmem, hogy bántani fogja a waxot.
-
stuka20
senior tag
A hab valóban jobb, mintha "rálocsolnád", viszont szerintem ha permet formájában viszed fel, nincs különbség, csak gazdaságosabb lesz a felvitel.
Egyetlen esetben jobb a hab, szeles, napos időben sokkal később szárad rá a felületre, illetve talán jobb nedvesítő (áztató) képességgel rendelkezik, viszont mivel a Touch Less erősen lúgos, itt szerintem a nedvesítésnek kisebb szerepe van.
Bántja a waxokat?
-
szőröscica
addikt
Elnezest, en a kezi dolgot ugy ertettem, hogy kezi habositoval viszem fel. Nem spriccelem mint egy ablaktisztito folyadekot, hanem van kezi habositom, amit felpumpalok, aztan habot fujok vele az autora.
-
BigBlackDog
veterán
-
ReSeTer
senior tag
Szerintem, tartós és szép eredményt nem fogsz tudni átlagos, otthoni eszközparkkal elérni. Ha nincs más opció, akkor én először megpróbálnám az alábbi lépéseket;
- Első körben lefejteném a "vágás" széléről a leváló fényezésmaradékot pl. tűheggyel óvatosan alányúlva (ha lejön).
- Kézzel, mikroszálas ronggyal és polírpasztával átmennék a sérülés környékén, hogy lejöjjön a ?rozsdalé? maradéka.
- Fogpiszkálóval, vagy gombostű hegyével leszedném a sérülésben lévő felületi rozsdát.
- Opcionálisan megpróbálnék valami rozsdapassziválót (pl. Noverox, Brunox) rákenni. Mivel igen kicsi a sérülés, így nem biztos, hogy erőltetném, szerintem nem igazán lehet igényesen felvinni úgy, hogy a festék is szép eldolgozható legyen.
- Ha az előző réteg megszáradt, akkor a javítófestéket fogpiszkáló hegyére kenve vinném fel aprólékosan.
Viszont arra készülnék, hogy 1-2 év múlva ugyanúgy el fog kezdeni rozsdásodni.
Köszönöm,
Mi a nem otthoni megoldás? Teljes elem újrafényezés kizárva, az autó minden elemén vannak ilyen sérülések...vékony gyári fényezés, országút....
-
AIex
aktív tag
-
BigBlackDog
veterán
Szerintem, tartós és szép eredményt nem fogsz tudni átlagos, otthoni eszközparkkal elérni. Ha nincs más opció, akkor én először megpróbálnám az alábbi lépéseket;
- Első körben lefejteném a "vágás" széléről a leváló fényezésmaradékot pl. tűheggyel óvatosan alányúlva (ha lejön).
- Kézzel, mikroszálas ronggyal és polírpasztával átmennék a sérülés környékén, hogy lejöjjön a ?rozsdalé? maradéka.
- Fogpiszkálóval, vagy gombostű hegyével leszedném a sérülésben lévő felületi rozsdát.
- Opcionálisan megpróbálnék valami rozsdapassziválót (pl. Noverox, Brunox) rákenni. Mivel igen kicsi a sérülés, így nem biztos, hogy erőltetném, szerintem nem igazán lehet igényesen felvinni úgy, hogy a festék is szép eldolgozható legyen.
- Ha az előző réteg megszáradt, akkor a javítófestéket fogpiszkáló hegyére kenve vinném fel aprólékosan.
Viszont arra készülnék, hogy 1-2 év múlva ugyanúgy el fog kezdeni rozsdásodni.
-
szőröscica
addikt
Nekem nincs mas valasztasom.
Tarsashazban elek, arra hasznalom a touch lesst, hogy telen tisztan tartsam a felesegem autojat. Igy sotetedes utan, ha mar nincs nagy forgalom a sarkon levo kezi mosoban, akkor beosonok es ott felfujom ra ezt kezi habositobol. Szepen leoldja a koszt.Urtartalom tekinteteben: Seat Leon kombira nekem kb. masfel liter lotyi kell, szoval szerintem eleg a 2 literes egy Q3-ra.
-
Morris
veterán
Egy 2L-es bekevert adag bőven elegendő mondjuk egy Ford Focus méretű kocsihoz. Összesen 3-4 alkalommal szoktam felpumpálni. Igazából 3-4 perc alatt bőven végzek a kocsival. Természetesen te döntésed csupán kis segítséget adtam hogy jössz ki anyagilag jobban.
MJJC Pro 2.0 habosítóm van K7 magasnyomásúval amit nyilván sajnálom hogy ott áll a polcon, mármint a habosító, de így sokkal jobban megéri. 1L Touchless 25 mosásra elég.Sok sikert a cuccokhoz!

zeus_2k14
Marolexből ezt vegyed inkább mert ennek a tömítései jók lúghoz. Én is innen vettem.
https://allegro.hu/ajanlat/marolex-permetezo-industry-ergo-alka-line-2000-15648210947Egy audi Q3-ra elég a 2 literes marolex vagy jobb a 3 lityós?
Köszönöm az eddigi hasznos infókat és segítséget! -
Morris
veterán
En is kezi pumpaloval hasznalok touch lesst, nagyon jo cucc. Nekem 7-8 perc korbeerni az auton, de megeri a munkat, mert telen nagyok hatekonyan oldja le a koszt a felesegem autojarol, sokkal jobb mint a kezi moso sajat habja.
Azt olvastam, jobb a hab, mert több ideig marad a felületen, de ha már te is azt mondod, hogy a kézi pumpás cucc jobb, én hiszek nektek.
-
szőröscica
addikt
-
ReSeTer
senior tag
-
AIex
aktív tag
Fusso wax van rajta. De nem a teljes szárazolás lenne a cél, mert annál a törölköző sokkal jobb szerintem. Hanem a résekből való kifújás. Na meg a portalanítás belül, illetve máshol, ami nem autó. Amit d4d ajánlott Makita az jónak tűnik, de nagyon sok videó nincs róla, illetve itthon is parkside cuccok vannak akkuval, emiatt sem adnék ki Makitára. Illetve van egy másik márka is, aminek most a neve nem jut az eszembe, azt hiszem az is sárga színeket használ a termékein. (vagy zöld)
Amit d4d használ Makita, az egyik legjobb a piacon, talán csak az új Milwaukee erősebb nála, de elég böszme jószág lett,
Vagy megveszed a Makitát, és nézel hozzá PS akku átalakítót, vagy amit még ajánlani tudok, Wolfbox MF100. Ha nézel róla pár videót, méretéhez képest, elég erős, falcokból, résekből történő vízkifújásra szerintem pont elég.
-
stuka20
senior tag
Szerintem a zöldet engedd el, csakis a fekete Performance dupla akkus kivitel legyen. Turbo üzemben zabálja az akkut szó szerint. Illetve ha nincs vízlepergető bevonat a kocsin akkor szintén engedd el a lombfújót.
Nekem csak annyi van amit a Bathe+ illetve GYEON Wet Coat ad, de azzal se tökéletes az eredmény. A lombfújó akkor a legjobb ha van egy jóféle kerámia bevonat, vagy bármiféle kemény wax a felületen ami nagyon jó vízlepergető hatást ad. Nekem ez a tapasztalatom a lombfújós szárítással.Fusso wax van rajta. De nem a teljes szárazolás lenne a cél, mert annál a törölköző sokkal jobb szerintem. Hanem a résekből való kifújás. Na meg a portalanítás belül, illetve máshol, ami nem autó. Amit d4d ajánlott Makita az jónak tűnik, de nagyon sok videó nincs róla, illetve itthon is parkside cuccok vannak akkuval, emiatt sem adnék ki Makitára. Illetve van egy másik márka is, aminek most a neve nem jut az eszembe, azt hiszem az is sárga színeket használ a termékein. (vagy zöld)
-
AIex
aktív tag
Na, úgy néz ki, nagyjából össze szedtem a cuccokat. Ide leírom, véleményt, tapasztalot elfogadok.
Belső ápoló, kárpittisztító (annyi, hogy ezzel merjem ápolni a műanyag elemeket, pl a zongoralakkot? ): Koch Chemie Pol Star 1 l
Aktív hab: Bilt Hamber Touch-Less
Gumiszőnyeg ápoló: Koch Chemie Gummifix gumiszőnyegfrissítő
Detailer: Infinity Wax Rapid Detailer Blue
Habosító ( gépem makita, ha nem muszáj, lehet nem veszek MJJC-t hozzá, ha ezzel meg tudom oldani
) : Marolex permetezőgép Master ergo 2000
Kicsi kézi pertemező 3 db, beltérhez: Tershine Tomflaska flakon (500 ml)
Sampon: Sonax Xtreme ( van itthon azért nem írtam ide
)Viszont, van még cucc, amit nem szedtem össze, ehhez véleményt kérnék. Kellene nekem kendő beltérre és kültérre is, főleg szárazoláshoz. Beltérre pedig a zonoralakk ápolásához. Veszek majd púderecsetet, de mindent sorjában
Végül mi a vélemény erről amiket ide leírtam? Kamionba is mehet? 
Beltéri kendőnek, ha Ahifi-ről rendelsz, akkor Liquid Elements, vagy a Pure Star 5db-os mikroszálas kendő csomagját venném,
Ecsetből Soft99 általános felhasználásra okés, Finomabb feületekre szintén Liquid Elements. Szárítótörölközőből szintén LE Black Hole (Evo),
Flakonokat cserélném Valet Pro flakonjaira,
-
jozsi252
veterán
Pont parkside fúvót nézegettem, de nem találtam róla infót, hogy autóra elegendő lenne e. Ami a május 7-i lidl újságban van lomfúvó az vajon jó lehet?
Van egy konnektoros kompresszorom, de az lófüttym kb. 10 centi messze fújja el a vízcseppeket. Résekhez jó, de vez.nélkülit keresek a kényelem miatt.
Szerintem a zöldet engedd el, csakis a fekete Performance dupla akkus kivitel legyen. Turbo üzemben zabálja az akkut szó szerint. Illetve ha nincs vízlepergető bevonat a kocsin akkor szintén engedd el a lombfújót.
Nekem csak annyi van amit a Bathe+ illetve GYEON Wet Coat ad, de azzal se tökéletes az eredmény. A lombfújó akkor a legjobb ha van egy jóféle kerámia bevonat, vagy bármiféle kemény wax a felületen ami nagyon jó vízlepergető hatást ad. Nekem ez a tapasztalatom a lombfújós szárítással. -
stuka20
senior tag
Sok szert kipróbáltam hosszú évek alatt de eddig ez a legjobb minden téren. Nézz utána külföldi fórumokon illetve Youtubeon vagy TikTok-on, nagyon sok helyen tesztelik és nagyon meg vannak vele elégedve. De itt a fórumban is jó páran használják, majd írnak véleményt ők is hogy milyen.
zeus_2k14
Belsőre (műanyag) én az ADBL Interior Cleanert használom, bőr illetve szövetre valamint alcantara anyagra használom a Pol Star-t 1:10 hígításban. A Pol Star inkább textíliákra van, bőrre, meg alcantara anyag nagyon jó választás.
Műanyagra és gumira én a GYEON Preserve használom az nagyon jól bevált. Bőrre a Koch Chemie Leather Star-t. A Gummifixet nem ismerem.
Külsőre én nem használok semmi pluszt. GYEON Wet Coat amikor már szükséges, ez jó vízlepergető réteget hoz létre. Ez nagyon jól bevált nekem.
Kézi permetezőből én inkább 1L-es verziót vennék, viszont nem ezzel a szórófejjel hanem ha van lehetőség akkor Canyon szórófejjel, azok sokkal jobbak és tartósabbak.
Mikroszálasból szárazoláshoz én GYEON Silk Dryer-t használok, illetve van több magasabb GSM számú mikroszálasom is. Egyik legjobb az Auto Finesse Aqua Deluxe 50x70cm-es 1200gsm-es mikroszálasa. De pár hónapja vettem Parkside lombfúvót az nagyon frankón lenyomja a víz nagy részét, úgyhogy bőven elegendő egyetlen egy kisebb mikroszálas is a szárazoláshoz. Lényeg a lényeg hogy 2 félét használtam a lombfúvó előtt. A GYEON Silk Dryer-el lehúzom a víz nagy részét, egy magasabb GSM számúval meg szárazra törlöm és kész. De a lombfújó miatt bőven elég egy magasabb GSM számú azt kész.Pont parkside fúvót nézegettem, de nem találtam róla infót, hogy autóra elegendő lenne e. Ami a május 7-i lidl újságban van lomfúvó az vajon jó lehet?
Van egy konnektoros kompresszorom, de az lófüttym kb. 10 centi messze fújja el a vízcseppeket. Résekhez jó, de vez.nélkülit keresek a kényelem miatt.
-
jozsi252
veterán
zeus_2k14
Mikroszálasból szárazoláshoz én GYEON Silk Dryer-t használok, illetve van több magasabb GSM számú mikroszálasom is. Egyik legjobb az Auto Finesse Aqua Deluxe 50x70cm-es 1200gsm-es mikroszálasa. De pár hónapja vettem Parkside lombfúvót az nagyon frankón lenyomja a víz nagy részét, úgyhogy bőven elegendő egyetlen egy kisebb mikroszálas is a szárazoláshoz. Lényeg a lényeg hogy 2 félét használtam a lombfúvó előtt. A GYEON Silk Dryer-el lehúzom a víz nagy részét, egy magasabb GSM számúval meg szárazra törlöm és kész. De a lombfújó miatt bőven elég egy magasabb GSM számú azt kész.
Új hozzászólás Aktív témák
-
54825 - 54701
54825 - 54701 54700 - 54601 54600 - 54501 54500 - 54401 54400 - 54301 54300 - 54201 54200 - 54101 54100 - 54001 54000 - 53901 53900 - 53801 53800 - 53701 53700 - 53601 53600 - 53501 53500 - 53401 53400 - 53301 53300 - 53201 53200 - 53101 53100 - 53001 53000 - 52901 52900 - 52801 52800 - 52701 52700 - 52601 52600 - 52501 52500 - 52401 52400 - 52301 52300 - 52201 52200 - 52101 52100 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Béta iOS-t használók topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Videós, mozgóképes topik
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Lian Li Hydroshift LCD-s 360mm-es vízhűtések akciós áron!
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G2 SFF brand - i7 6700 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB W10
- Samsung Galaxy S10 Lite 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 1300W Seasonic PX1300 tápegység garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI MAG Z790 i9 13900KF 64GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XT 20GB be quiet DARK BASE 701 850W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

Sajna, a belső oldalán van egy másik lemez, tehát nem csak a 'szimpla' részén van.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)