Új hozzászólás Aktív témák
-
sziasztok!
kérés törölve, rendelés elküldve
a telefonszámot nme adtam meg
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
-
Sianis
addikt
Sziasztok!
Ha egy kábel mögő kötöm be a La Fonera-t, akkor hogyan lehet üzembe helyezni? Mert ez a DHCP funkció dolog nem akar működni. Vagy a Wireless részlegnél is mögé kéne igazítani? Vagy mi?
Sianis -
ngabor2
nagyúr
válasz
kapcs-ford #1093 üzenetére
tegnap az enyém úgy döntött, hogy most inkább nem ad jelet. pontosabban jelet ad (95/100 az erőssége), de nem tudok a MyPlace-re csatlakozni. ezelőtt ment, a titkosítást nem állítottam át azóta.
-
kapcs-ford
őstag
válasz
ngabor2 #1092 üzenetére
de ha családban marad vagy ajándékba kapja mint kisninja
...
Ezt próbáltátok már?
'A wireless settings-nél már többször próbáltam átállítani ''b only'' módba de mindig csak reset-eli magát és nem hagyja ott a beállítást a köv. újraindításnál ismét b/g van.. nálatok hogy megy?+
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz
kapcs-ford #1091 üzenetére
1x3k-t, mert az elsőt ő is 3k-ért vette. az első eladása után van egálban. az utolsót meg talán elajándékozza, mint én.
-
donw3ga
őstag
akit érdekel van egy meghívóm ph-s árfolyamon
-
Rick4
félisten
válasz
kapcs-ford #1083 üzenetére
nah, még mindig szenvedek a fonerámmal, itt van egy edimax router (BR- 620 WG) ugyanoda van téve, mint a fonera, és érdekes, ugyanolyan gyenge a jel 6 méterről ....fene sem érti ezt....a haver azt mondja, 80 méterre próbálták, gond egy szál sem volt..
-
04ahgy
nagyúr
Nah, azért már elég jól bekonfiguráltam a kis szerkezetet. Először az asztali routerben (SMC 7004VBR) engedélyeztem a DHCP-t, majd elkezdtem ezt a kis csodát állítgatni. A LAN interfész statikus IP címet kapott, a routerben meg kilőttem a DHCP-t. Azt hagyom, hogy a Fonera a WLAN-t DHCP-n ossza ki, így nem kell a notit minden egyes WLAN-hoz konfigurálni. Már csak az a kérdés, hogy a DNS kiszolgálónak mit adjak az alsó rubrikában... A fonerás DNS működik, de megy az Externeté is. Az Externetét hagytam ott...
Kódolás: WPA/WPA2 mix, AES/TKIP vegyes titkosítással. Ez így a leg-kódoltabb, ugye?
A Fonera WLAN-ján keresztül alapból nem kell menniea a fáljmegosztásnak (private SSID-n), vagy csak nálam nem megy? De mindegy, Hamachival megoldottam egykettőre...
HGyu -
04ahgy
nagyúr
válasz
kapcs-ford #1078 üzenetére
Gond van...
A FON_AP-n nem jön be a wifi.fon.com...
Egyből loginolni akar. Azt vágom, hogy már regisztrált a outer, de akkor most mi a jelszavam? Mi a loginom? Mert én még nem csináltam semmit...
HGyu -
04ahgy
nagyúr
Nah... Megjött ma reggel a pakkom. Most fogok neki a beüzemeléséhez, majd beírom az eredményeket. A lapos kábel baromira tetszik
.
Én kaptam vele a matricákat is: egy kicsi szegleteset, és egy brutális nagy, kerek, kb. CD méretűt!
Nem megy már akkor ez a meghívósdi?
HGyu
[Szerkesztve] -
kisninja
őstag
Aki úgy érzi adakozna és örülne, hogy bővűl a hálózat akkor megdobat egy meghívóval.
intel-815ep@freemail.hu -
Rommel6600
őstag
válasz
gyongyosim #1074 üzenetére
PPPoE-t
-
ludus
aktív tag
válasz
kapcs-ford #1071 üzenetére
hát igen én is elbuktam ezekszerint a meghívóm ami járt volna...
mindegy, egyet vettem, egyet eladtam így végülis ingyé itt van az én kis fonerám -
ufonauta
aktív tag
válasz
kapcs-ford #1071 üzenetére
Igen sajna várhattunk volna. De én múlt pénteken aktiváltam és csak utána tudtam meg, hogy nem műxik a meghívóküldés. A fene gondolta volna.
Ha tudom, biztos várok pár napot, hisz nem volt létszükség. (itt a linksys wifije) -
kapcs-ford
őstag
Jelentem hogy ma aktiválva lett egy ruti és jött meghívó tehát the system is on.
Ami a napokban aktiválva lett azért bizony kár....
A rossz helyre ment meghívót pedig lesexaxják, már volt olyan topic és semmi nem lett belőle..
[Szerkesztve] -
Rommel6600
őstag
Beszéltem a fórum modjával, és a bugot illetően azt mondta írjak a technical supportnak mert ő nem tud mit tenni, de azért létrehoztam egy ilyen topicot a fórumban is. Ti is írjátok be hogy ugyanez a bajotok.
A rossz helyre ment meghívó ügyében is remélem tud majd mit tenni a support mert beleírtam a mailbe
btw, FON boards: Mindenki aki regisztrál ne várjon megerősítő levelet hogy elfogadta az admin a regisztrációját mert sosem fog kapni! Amint az admin elfogadta (azt mondta jellemzően még aznap elszokta, mert 8-20ig nézi) akkor be fog tudni lépni és használhatja, de levél sohasem fog megérkezni erről mert szar a rendszer. -
Rommel6600
őstag
Ha rossz (nem létező) címre ment a meghívó akkor mi van?
-
Rommel6600
őstag
válasz
kapcs-ford #1062 üzenetére
Valahogy szólni kéne nekik hogy meg tudják ezt is oldani, regisztráltam a fórumra, remélem hamar visszaigazol az admin.
-
ludus
aktív tag
válasz
Rossz hír: A bug időszakában aktivált router-ek után valszeg nem kapunk új meghívót tehát azt a vonalat buktuk sajnos.
na ettől féltem -
ufonauta
aktív tag
Noh a meghívót elküldtem a bátyámnak és sikeresen megrendeltük neki a cuccot. Most várakozó állásponton vagyunk.
Más:
Kiváncsi lennék, hogy van e olyan valaki, akinek csatlakoztak már rá a fonerajára. Noh nem haverok és rokonok próbából, hanem másik fonerás, aki éppen arra járt. -
Thrawn
félisten
válasz
kapcs-ford #1064 üzenetére
Értem. Vasárnapig/hétfőig mindenképpen várnom kell, addig remélem a többi része is megjavul a rendszernek, és akkor oszogathatom itt a meghívókat
Arra mondjuk kíváncsi leszek, mikor derül ki, hogy a meghívó ugyan elmegy de aktiválás után nem generálódik újabb helyette. Lesz itt még nemulass -
kapcs-ford
őstag
A meghívóküldés tuti megy mert próbáltam.
Az aktiválás utáni meghívó jóváírás pedig még (szerintem) mindig bug mivel azt nem vették figyelembe mert nem volt róla szó... Ha biztosra akarsz menni az aktiválással és hogy meghívót is kapj akkor javaslom hogy várj még pár napot...
Akinek meg volt meghívója eddig és nem tudta elküldeni az most küldheti. -
Thrawn
félisten
válasz
Ezt azután az egy hsz után mondod, ami a fon fórumon van? Vagy valahol hivatalosan is megerősíteték? Épp ma kérdeztem ngabor2-t meddig lehet kézhezvételtől számítva aktiválni a Fonera-t, és mivel még van rá időm, inkább megvárnám amíg biztos lesz. Ha minden jól megy vasárnap vagy hétfőn tudnám aktiválni, remélem addig kitart a meghívózás...
-
kapcs-ford
őstag
Jó hír: ismét megy a meghívózás! Tehát akinek kell az írjon privit mielőtt elkapkodják.
Rossz hír: A bug időszakában aktivált router-ek után valszeg nem kapunk új meghívót tehát azt a vonalat buktuk sajnos. -
ludus
aktív tag
egyébként volt ez már itt téma a fórumon, sőt azon is csodálkoztunk itt néhányan hogy egyszerre megy a modem UTP meg az USB portja is
de akkor is bebizonyosodott hogy vannak még csodák és van hogy megy
viszont ha a kollégának nem megy, akkor az első számú megoldás valószínű -
ludus
aktív tag
jó rendben...
mondjuk ha már így idézgetünk, bizonyosan elkerülte a figyelmed a ''kábeles szolgáltatóknál általában (pl. UPC v. HdsNET)'' mondatrész
egy szóval sem mondtam hogy nem mehet egyáltalán, ezek szerint nálad is megy...
a tékábelt nem ismerem, a fenti két szolgáltatónál TUTI nem megy!
[Szerkesztve] -
Rick4
félisten
tehát hiába dugod rá fonerát, nem megy
ennek ellenére én rádugtam a fonerát, és ment, mint az atom, tehát vagy velem kivételeznek, vagy te beszélt böszmeségeket... de bárki hozta ide a gépét, rádugtam, ment. sosem kérdezte senki a mac címet, főleg, hogy a modemnek van usb kimenete is. azt is rádugom, még hálókari sincs a gépben, ésrekes, mégis megy. 2 év alatt legalább 50 gép volt rádugva. a tékábelnél ez senkit sem érdekel, a kábelmodemnek van mac címe, ennyi...
-
ludus
aktív tag
válasz
Rommel6600 #1056 üzenetére
ez való igaz, viszont ha a fonera MAC-ét regeled be utána nehézkes lesz esetleg kábelen keresztül is használni a gépet - mondjuk át lehet írni a hálókártya MAC-át is tudom...
meg ha több gépet is szeretnél használni pl. és nincs mindegyikban wifi...
szóval tényleg nem feltétlenül kell a router, csak jó ha van
[Szerkesztve] -
Rommel6600
őstag
''hiába dugod rá fonerát, nem megy mert nem az a MAC van regisztrálva szolgáltatónál''
Aha, de azt csak azt a címet a szolgálatódnál át is lehet lehet állítani (asszem chellonál prov.akármi), vagy átállíttatni. Egyszerűen be kell szólni hogy hálókártyát cseréltél és diktáld be a mac címet. Az én szolgáltatómnál (TvNetWork) legalábbis így megy, ott ahol nem pppoe-t (az adsl-től jól ismert betárcsázós marhulás) használnak.
Szóval szerintem van megoldás, nem feltétlen kell router! -
ludus
aktív tag
kábeles szolgáltatóknál általában (pl. UPC v. HdsNET) a gép háéókártyájának beregisztrált MAC címe elepján kapsz IP-t... tehát hiába dugod rá fonerát, nem megy mert nem az a MAC van regisztrálva szolgáltatónál ...
megoldás: kábeles router és MAC klónozás > máris sereg a cucc -
kapcs-ford
őstag
válasz
Rommel6600 #1053 üzenetére
Szimplán az utóbbi.. mivel a tulaj az argentín és neki is írtam pár napja a bug-ról...
[Szerkesztve] -
Rommel6600
őstag
válasz
kapcs-ford #1052 üzenetére
nah basszameg, majdnem csúnyát mondam
Azért értékelhetjük ezt is, most már legalább közölve lett velük a bug, ha így halad jó esélyel párhónap múlva meghívózhatunk ismét.
Ez a spanyol mentalitás vagy csak szimplán a szarunk bele mentalitás? -
kapcs-ford
őstag
A meghívók küldésével kapcsolatban:
''Wed Feb 07, 2007 18:25
Its a BUG.
(Confirmed by FON, thanks HelloFon)
They are working on it.
please see GENERAL
Tehát csak maismerték el a hibát a gyökérpalánták, na és mi lett azzal az emil-el amit a support-nak írtam/írtunk 2-án? Arról nem is beszélve hogy a fórum account-ot még mindig nem sikerült aktiválniuk.
Ha bármi gond van akkor a support-ot el lehet felejteni ezekszerint... -
Rick4
félisten
válasz
nyirzoz #1046 üzenetére
nálam trékábel van, motorola surfboard modemmel. mivel a koaxkábelt dugom a modembe, és onnan csak a hálókábel vagy usb jön ki, elvileg tökmindegy, mit dugok rá, a modem alapján azonosít be. ennyi, mást nem tudok. összedugtam, a wireless kapcsolatnál rákerestem, és a myplace hálózatnál beírtam a fonera serialját. ment, és kész....nem is értem, hogy egy modem után mit kell még a rendszernek azonosítania....
-
ludus
aktív tag
válasz
kapcs-ford #1043 üzenetére
de legalább meghívót kapott! én még azt sem
-
SolymossyBal
tag
válasz
A 700át...
-
ufonauta
aktív tag
válasz
(#1032)
Ehe... most, hogy így mondod. Erről valahogy lemaradtam. -
Rick4
félisten
válasz
kapcs-ford #1037 üzenetére
nincs router, legalábbis itthon semmi, közvetlenül a motorola kábelmodemre, a saját gépem kapott egy PCI wireless hálókarit, és így oldottam meg, hogy legyen nekem is másnak is net.
-
SolymossyBal
tag
Szervusztok!
no, barátaim is megkapták a Fonerájukat és be is izzították, úgyhogy van egy azaz 1db meghívóm! Részletekért pm! -
wdtwrd
tag
válasz
nyirzoz #1039 üzenetére
Ha a fon.com-ra belépsz, a ''My Personal Info''-nál és a ''Configure your FON Social Router'' résznél is van egy kis térkép, az elsőnél a narancssárga pötty helyét adod meg, a másodiknál a Foneráét... Nekem elsőre ment
(Ha megvan a hely (nagyíts-nagyíts-nagyíts és húzd a térképet egérrel a jó irányokba) akkor csak egy szimpla egérklikk azon a ponton...)
(Ja és lehet hogy várni kell egy kicsit, amíg frissül...)
(a csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!)
[Szerkesztve] -
wdtwrd
tag
válasz
ngabor2 #1028 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Most már a privát szférából jönnek a jelek
Közvetlen kábelösszeköttetés után: alapértelmezett WPA-t, áttettem WEP-re és pár perc múlva működött (illetve működik) is!
THX ngabor2 (és mindenki, aki úgy érzi segített)
(Most már csak a határait akarom feszegetni a elérhetőségnek, ehhez azonban majd mindenképpen notebook, vagy pda kell...) -
Rick4
félisten
válasz
kapcs-ford #1035 üzenetére
áhhh. semmi nem volt, nem ért rá. hoztam tőle egy usb sticket, ugyanazon gyenge jelek. kapok majd egy linksys pci karit, azzal kiderül, mit tud. vagy mit nem..
-
wdtwrd
tag
Hát pont ezt a gépet sajnos nem tudom arrébb vinni, mert ez desktop, a Fonera-t meg a szobából nem tudom kivinni (nincs olyan hosszú utp kábelem), de tegnap egy notebook-al lett beregisztrálva, azzal 6-8m-re voltunk 2 szobával arrébb, és 54mbps-el csatlakozott, a jelerősség kiváló volt (valami 1hónapos lenovo, de nem volt itt sokat - fél órát, szóval részleteket nem tudok róla...)
ui: azért 3-4m-re megpróbálom elvinni, de így is szobán belül lesz
[Szerkesztve] -
kapcs-ford
őstag
válasz
Rommel6600 #1018 üzenetére
Csak egy reset és már érvénybe is lépnek a változtatások..
-
ngabor2
nagyúr
Most akkor a WPA-WEP eltérés okozhat valami zavart?
igen. a titkosításnak azonosnak kell lennie, hisz mindkét oldalnak értenie kell, amit a másik mond, és úgy is kell küldenie a cuccot, hogy a másik értse. tehát ha csak wep-et tud a ''gyengébbik fél'', akkor wepre kell átállítani a fonerát is. -
wdtwrd
tag
válasz
Rommel6600 #1018 üzenetére
Az ASUS adapter saját utilityjével próbáltam kapcsolódni priváthoz:
''Could not connect to the specified wireless network.
The reason may be the mismatched WEP encryption settings.''
Most akkor a WPA-WEP eltérés okozhat valami zavart? Mert ugye WPA pass van, de ez az adapter meg csak WEP-et tud... (régi motoros, havertól kaptam, hogy ő már nem használja)
Közben néztem a sebességet is és legfeljebb 61 KByte/sec-el megy - szóval átírta 512kbit-re, csak tényleg kellett kb 1 óra, hogy módosuljon (legrosszabb esetben)
A public hálón keresztül is engedheti szerintem a módosítgatást, hogy akár külföldről is tudj állítgatni...
ui: Itt chello-ról megy modem és router mögül...
[Szerkesztve] -
ludus
aktív tag
válasz
Rommel6600 #1021 üzenetére
hopp, lecsúsztam
-
lorcsi
veterán
a Fonera csak bekapcsolt gép mellett múködik?
úgyértem ha a gépem nincs benyomva nem is tudnám oszani a netet?
(nincs fon-om csak érdeklődöm) -
Rommel6600
őstag
Hát ha neked hamar átírta a Myplace-t akkor szerintem nem telhetne sokkal több időbe a bandwidth limitet is érvénybe léptetni... Szerintem gondok vannak a rendszerük ezen részével is
Holnap lesz firmware update, nem tudom mi fog változni mert persze a change log-ban nem írjákigaznán beletehetnék a bandwidth limiting állítását a fw-be is, remélem előbb-utóbb sort kerítenek rá. Mert az a biztos amit a konfig felületen állítasz be nem a fon.com-on keresztül... Szóval holnap biztos kapcsolódni fog a központhoz
De amúgy a térképeken ha megnézed a fonspotokat, azokat elvileg óránként ellenőrzik hogy tényleg aktívak-e.
Ami nekem feltűnt hogy először én is a fon.com-on kereszül neveztem át a hálókat, de aztán a konfig felületen ezt megváltoztattam, de még mindig ha belépek a ''configure your social router'' részre ott a régi elnevezés szerepel... -
wdtwrd
tag
válasz
Rommel6600 #1016 üzenetére
Úgy tűnik igaz, mert most szedtem le egy 3MB-os progit és igencsak hasított 300k-val a letöltés (bár a publikus hálón keresztül átállítottam kétszer is 512kbit-re a megosztott netet)
(vagy csak nem frissült még, de akkor viszont alapban unlimited...)
(de a többi viszont változott, pl a MyPlace-t nekem átírta elég hamar)
(ja és mindez public-on keresztül, mert a privát még mindig nem müxik)
Azt nem tudjátok milyen gyakran kapcsolódik a központhoz a La Fonera? Gondolom nem állandóan... (Esetleg ha egy routerhez csatlakoztatnám, az naplózna valamit?)
[Szerkesztve] -
Rommel6600
őstag
hmm engem nem kicsit lepett meg reggel ez a, jó kis bug: A new bug was founded by a FONERO, about the bandwidth limit control in THE FONERA.
tömören a lényeg: ''If you didnt touch the bar, the limit is un-limit.
if you move it upper and then lower, is the limit that you select.''
Azonban nem is ez a lényeg hanem ez, remélem Ti meg tudjátok cáfolni:
''configure social router'' via www.fon.com doesn't work...
Changes are only guaranteed when connected via MyPlace on 192.168.10.1 ... tested with several Fonera's doing their website multiple times... waiting for days... with fonera connected... It never changed from MyPlace to YourPlace''
forrás: [link] -
Rommel6600
őstag
''A fon.com-on a ''configure your FON social router'' résznél a WPA pass-t meg a Router pass-t át lehetett írni, én ki is próbáltam (lehet hülyeség volt). Bármikor újra meg lehet változtatni?''
Igen, bármikor. Csak ahogy írja is beletelhet kis időbe mire érvénybe lép a változtatás. -
wdtwrd
tag
Sziasztok,
Megjött, regisztráltam, működik, imádom!
A public hálózat pikk-pakk megy!
Jöjjön a feketeleves: privát hálóra nem akar csatlakozni...
USB-s adapter: Asus WL-140 (csak 11MBit-es és WEP-et tud, ahogy eddig láttam)
Elérhető hálózatoknál mindkettő látszik:
[link]
S/N-t beírtam a ''Hálózati kulcs'' mezőbe, de nem akar csatlakozni.
A nem 5 vagy 13 hosszúságú karaktersorozatnál hibát ír, hogy nem jó a hossz, de az S/N az 10, ennek ellenére elfogadja, de nem csatlakozik...
Valakinek volt hasonló problémája?
Kösz,
w.
ui: A fon.com-on a ''configure your FON social router'' résznél a WPA pass-t meg a Router pass-t át lehetett írni, én ki is próbáltam (lehet hülyeség volt). Bármikor újra meg lehet változtatni?
[Szerkesztve] -
ludus
aktív tag
az jó, akkor lehet majd nekem is lessz
nem lehet hogy nem jelölted be magad a térképen azért nem látszol? továbbmegyek, ha jól tudom ez is feltétele annak hogy a téged meghívó is kapjon meghívót...
most nézem hogy enyém volt az 1000. hozzászólás a topikban és pont a FON születésnapján! -
gevike
csendes tag
szasztok,
meg mindig nem ertek dolgokat, plz help
1. a fonerot az adsl modemhez kene kotni. akkor honnan tudna az isp nevemet, jelszavamat? van benne vmi script ami lekerdezi a gepem?
2. ha rakotom az adsl modemre ,csak egy halozatot latok, az meg wpa-s, nem tudok fellepni ra. ha a gepbe kotom az adsl-t onnan megy a kabel a fonerohoz, akkor minden ok. nem ertem a dolgot.
3. linkeljetek be ide egy jo reszletes leirast amit le is tudok szedni
koszi -
ufonauta
aktív tag
válasz
kapcs-ford #996 üzenetére
Ha a dolog technikai probléma, akkor valószínü, hogy menni fog az aktiváltak után is a meghívó. Akár utólag is. (reméljük)
Ha nem technikai, akkor meg úgyis mindegy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- új MacBook Pro 16 hüvelykes M1 Max 2TB SSD 64GB Apple space gray asztroszürke ajándék
- Nagyon szép állapot!! MacBook Air i5-5250U 4GB DDR3 125GB SSD 13 hüvelykes - 2015 eleje
- P14s Gen5 14" FHD+ IPS Ryzen 7 PRO 8840HS Radeon 780M 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ASUS ROG Zephyrus G14
- iMac 2019 21,5 Retina 4K
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB ZALMAN I3 NEO Chieftec 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest