- Windows: mi történik valójában Leállításkor, Alvó módban és Újraindításkor?
- Gyenge Wi-Fi otthon? – a leggyakoribb hibák és megoldások
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Új, belépő szintű Radeont kapnak az OEM-ek
- Hamarosan találkozhat az USA és az Intel vezetője
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
válasz
kapcs-ford #599 üzenetére
az ap tud wepet, az látszik is. de egyrészt a noti hálókártyája tud-e, illetve linux alatt életre kelthető-e... ez itt a nagy kérdés.
ha az ap-t át lehet ezekre állítani, akkor az jó. csakhogy ahoz be kellene lépni. ahoz meg a MyPlaces-ben kellene lenni -
ngabor2
nagyúr
válasz
kapcs-ford #597 üzenetére
kínálati piac
viszont... a myplace-t nem bírom belőni linux alá.
miket lát a gép:
root@ngabor-laptop:/etc/network# iwlist eth1 scan
eth1 Scan completed :
Cell 01 - Address: 00:40:10:10:00:03
ESSID:''dd-wrt''
Protocol:IEEE 802.11bg
Mode:Master
Channel:6
Encryption key:off
Bit Rates:1 Mb/s; 2 Mb/s; 5.5 Mb/s; 6 Mb/s; 9 Mb/s
11 Mb/s; 12 Mb/s; 18 Mb/s; 24 Mb/s; 36 Mb/s
48 Mb/s; 54 Mb/s
Quality=96/100 Signal level=-32 dBm Noise level=-32 dBm
Extra: Last beacon: 11340ms ago
Cell 02 - Address: 00:18:84:19:6A:15
ESSID:''FON_AP''
Channel:1
Encryption key:off
Bit Rates:1 Mb/s; 2 Mb/s; 5.5 Mb/s; 11 Mb/s; 6 Mb/s
9 Mb/s; 12 Mb/s; 18 Mb/s; 24 Mb/s; 36 Mb/s
48 Mb/s; 54 Mb/s
Quality=92/100 Signal level=-39 dBm Noise level=-39 dBm
Extra: Last beacon: 1636ms ago
Cell 03 - Address: 00:18:84:19:6A:16
ESSID:''MyPlace''
Channel:1
Encryption key:on
Bit Rates:1 Mb/s; 2 Mb/s; 5.5 Mb/s; 11 Mb/s; 6 Mb/s
9 Mb/s; 12 Mb/s; 18 Mb/s; 24 Mb/s; 36 Mb/s
48 Mb/s; 54 Mb/s
Quality=92/100 Signal level=-39 dBm Noise level=-39 dBm
IE: WPA Version 1
Group Cipher : TKIP
Pairwise Ciphers (1) : TKIP
Authentication Suites (1) : PSK
Extra: Last beacon: 1684ms ago
próba belépés a MyPlaces-re:
root@ngabor-laptop:/etc/network# iwconfig eth1 essid MyPlace key s:xxxxxxxxxx
root@ngabor-laptop:/etc/network# iwconfig
lo no wireless extensions.
eth1 unassociated ESSID:''MyPlace''
Mode:Managed Frequency=2.412 GHz Access Point: 00:18:84:19:xx:xx
Bit Rate:0 kb/s Tx-Power:16 dBm
Retry limit:15 RTS thr:off Fragment thr:off
Encryption key:3836-xxxx-xxxx-xxxx-xxxx-0000-00 Security mode:open
Power Management:off
Link Quality:0 Signal level:0 Noise level:0
Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
Tx excessive retries:0 Invalid misc:2202 Missed beacon:0
sit0 no wireless extensions.
eth0 no wireless extensions.
próbáltam s: nélkül, próbáltam enc open, restricted-del, semmi.
ötletek?
jelenleg a FON_AP megy, az titkosítás nélkül van.
lehet, hogy a kártya nem tud wep-et? -
ngabor2
nagyúr
megkaptam a cuccot, be is lőttem. érdekesség, hogy a az internet led villog, és nem folyamatosan világít. ez lehet attól, hogy mellette van egy másik wifi router is?
linux alól vagyok, egyelőre a public ágon, ami meglehetősen lassú. mindjárt beleásom magam a részletekbe, illetve belövöm a privát ágat.
többen kérték tőlem a meghívót. most azt mondom: aki leghamarabb küld pü-t, azé. az ára a szokásos 3k. no hajrá, a végeredményt megírom
és asszem kapcs-ford is kapott egyet, hisz aktiváltam. -
Billu
aktív tag
válasz
kapcs-ford #594 üzenetére
PÜ ment.
És talán lesz egy szabad meghívóm -
Spada
tag
válasz
kapcs-ford #590 üzenetére
hiába resetelem, nem történik semmi. ugyanott van a narancs pötty és a zöld alapon fehér csillag. most tegyem arrébb egyiket, hogy ne legyenek fedésben?
-
Spada
tag
Sehogysem lehet a narancssárga pöttyöt eltüntetni? Amikor leveszem a térképről a személyes adatoknál, akkor nem enged menteni. Így kitakarja a szép csillagomat...
-
ludus
aktív tag
válasz
AdamNorthWes #584 üzenetére
-
kapcs-ford
őstag
válasz
AdamNorthWes #584 üzenetére
Írd be a ''narancs'' szót a keresőbe itt jobbra fent.
(valóban az első 2-3oldalon le van írva minden)
[Szerkesztve] -
AdamNorthWes
tag
Még annyit szeretnék kérdezni hogy ha a térképen nem ződ a karikám hanem narancssárga akkor mi van? És hogy birom ződé tenni?
-
wdtwrd
tag
Sziasztok,
Nagyon szimpatikus, egyre jobban tetszik, de valaki mondta, hogy csak http-t tudja kezelni, ez igaz?
w. -
ngabor2
nagyúr
válasz
kapcs-ford #579 üzenetére
szerintem az, hogy valakinek van meghívója, mehet sima hsz-ba, de utána kellene írni, hogy részletek kizárólag pü-ben! ha meg elvitték, akkor az is mehet, hacsak nem 5 percen belül történik meg.úgyis tele lesz ilyenekkel, bármit tennénk is ellene. a címet meg már nem kellene tovább nyújtani.
-
ludus
aktív tag
válasz
AdamNorthWes #571 üzenetére
ja az más...
-
Spada
tag
válasz
kapcs-ford #576 üzenetére
csak a meghívóért akartam cserébe egy kábelrútert. közbe már bizniszeltem egyet pénzért. az kell a fonérám elé.
tehát megmarad a meghívó, lehet jelentkezni érte...
-
sanyesz01
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is van egy meghívóm a szokásos árért (3000ft) -
Spada
tag
van 1 meghívóm szokásos árért
-
kapcs-ford
őstag
válasz
AdamNorthWes #573 üzenetére
Itt írta lentebb emlékszem.
Asszem ezaz #527
The one user manuál is!
[Szerkesztve] -
shev7
veterán
válasz
AdamNorthWes #571 üzenetére
''biztonsagi okbol'' nem is fogod... azt mar leirtam, hogy a routert hogyan lehet elerni, gep eleresre nem talaltam meg megoldast...
-
AdamNorthWes
tag
Érdekes...
Nálam: kábelmodem > ''mezei'' 4 portos router > La Fonera >>> Laptop
A laptopról Wifin keresztül elérem a La Fonera és a kábeles router konfig felületét is...
Ez nálam is így van csak visszafelé nem műkszik tehát az asztali pc-vel nem érem el a Fonera konfig felületét se a laptopot! -
Rick4
félisten
remélem, még ma meglesz a regem, meghívót már vettem...
-
MichaelSD
őstag
Beüzemetlem a Fonera Nomero 2-t. Mondjuk a PDAmról (FS N560) kellett mert nem volt nálam a notit, de sikerült.
-
kapcs-ford
őstag
aszta, ez a fonera hete lesz.
-
kew
senior tag
nekem is meghozták épp most
igaz, most megyek el, de ha hazaértem beélesítem -
Spada
tag
Végre itt is tiszteletét tette a TNT, szóval megjött a router.
Nemsokára regelem.
Ugyanitt: Fon meghívót adok [vezetékes|mezei|sima] routerért.
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
ha minden igaz, ma meg fogom kapni a cuccosomat. holnap belövöm, tehát megint lesz meghívó.
-
kapcs-ford
őstag
válasz
duracell89 #560 üzenetére
Aláírást olvasd lentebb vagy fentebb.. azért lett ez kitalálva mert minden második hozzászólás csak kérés lenne....
-
duracell89
senior tag
Sziasztok!
Bocs, nem naon olvasom a topicot, de ha most van valakinek eladó meghívója, megvennéééém!!Riasszatok priviben!
Üdv! -
shev7
veterán
válasz
kapcs-ford #557 üzenetére
errol irtam korabban, ha ''megfelelo'' az ip-d akkor elered
De a masik iranynak tutira mukodnie kene... marmint wifirol lafoneran keresztul a masik routert... -
ludus
aktív tag
válasz
AdamNorthWes #556 üzenetére
Érdekes...
Nálam: kábelmodem > ''mezei'' 4 portos router > La Fonera >>> Laptop
A laptopról Wifin keresztül elérem a La Fonera és a kábeles router konfig felületét is... -
kapcs-ford
őstag
válasz
AdamNorthWes #556 üzenetére
A konfig menü az csak a fonera-ról érhető el tudtommal. Amolyan biztonság.
-
shev7
veterán
válasz
AdamNorthWes #553 üzenetére
tehat router->kabel->fon->wifi->gep
es a geprol nem tudod elerni a router konfigfeluletet? pedig elkene. nallam minden gond nelkul mukodik... (persze a private->wan az allow, de az alapbol is az volt...) -
Billu
aktív tag
válasz
AdamNorthWes #553 üzenetére
Pü ment.
-
Billu
aktív tag
válasz
AdamNorthWes #550 üzenetére
Wifi-ről?
Szerintem onnan nem is fog menni. -
Billu
aktív tag
válasz
AdamNorthWes #548 üzenetére
Szerintem az alsót ''Private WiFiWAN port:'' kell engedélyezni.
És persze minden gépnek egy munkacsoportba kell lennie. -
Billu
aktív tag
válasz
AdamNorthWes #545 üzenetére
Na én is valami ilyentől tartok.
De ezt már nézted?[link] -
AdamNorthWes
tag
Sziasztok!
Na srácok nekem is így van hogy egy sima routerre rávan rakva a fonera!
Na már most viszont a baj az hogy a wifi-s gép és a sima routerre kötött gép között nem tok hálózatot létrehozni!
Tudna ebben valaki segíteni?
Előre is köszönöm a segítséget! -
-
Billu
aktív tag
válasz
kapcs-ford #537 üzenetére
Te így használod?
Vagy van itt valaki aki router után használja a fon-t?
Azért kérdezem, mert most elpasszoltam minden cuccomat.
És most nem tudom, hogy a Fon elé milyen routert vegyek, vezetékest, vagy inkább wifi- t?
Mert,ha veszek egy wifi-t akkor a saját otthoni hálom csak arról menne, viszont drága.
A vezetékes olcsóbb, de még mindig nem látok tisztán.
Már több fórumban is szó volt róla, hogy egymás mögé lehet kötni több routert, csak egymás belső hálóit nem fogják látni. -
Billu
aktív tag
válasz
kapcs-ford #535 üzenetére
Speciel én nem erre gondoltam.
Van egy vezetékes router, rákapcsolva több vezetékes eszköz: NAS, ip camera, 1 pc.
Most ha a negyedik szabad portjára rádugom a Fon-t, akkor én a Fon Privát hálózatán lévő még + 2pc-met, hogy fogom egy hálózatban látni? Mert ugye eddig azt a feldatot egy sima Ap látta el, ami semmi mást nem csinált csak rádiójelekre ültette az adatokat, az ip-t a routertől kapták, és egy közös hálóban voltak a többi cuccal. -
shev7
veterán
-
shev7
veterán
''A Fonera tűzfala szerintem abban külöbözik, hogy olyan portokat tilt ami miatt a public és a privát oldal nem látja egymást.''
Nem tilt semmilyen portokat. Egyeszeruen kulon alhalozatban van a public es a privat halozat, es a ket halozat kozott nem biztosit atjarasi lehetoseget. -
Billu
aktív tag
értem, csak a routerhez ugye nem fogok hozzáférni, ha nem rajta keresztül netezek. max nem látom, hogy ha megállt valamiért.
Azért van rajta a három kis led. Ami még az élő internet kapcsolatot is mutatja.
a gép elbírja a tűzfalprogit, csak nyilván jó lett volna erőforrást felszabadítani...
Most ha veszel egy vezetékes routert abban ugyan olyan tűzfal van mint egy wifis-be.
A Fonera tűzfala szerintem abban külöbözik, hogy olyan portokat tilt ami miatt a public és a privát oldal nem látja egymást.
A számoláshoz:
Ha a fonera jól be van állítva akkor neked másik routerra sincs szükséged, csak egy plusz wifi kártyára. 3k+(2x5700)=1440
wireless router 11360, wifi kari 1X 5700= 17060 píz. és a router csak router marad.
Ez a megoldás eleve drágább és nem leszel a fon közösség tagja.
Neked szerintem egy vezetékes olcsó routerra van szükséged + a Fon routerra.
[Szerkesztve] -
tr00p3r
addikt
válasz
kapcs-ford #521 üzenetére
szia,
asszem megtörtént az aktiválás
t -
shev7
veterán
''értem, csak a routerhez ugye nem fogok hozzáférni''
Ez igy ebben a formaban nem igaz. Ha jol ertem, lenne egy router, amire menne a te geped kabelen, es erre a routerra lenne racsatlakoztatva a fonera is. Ha igy van, akkor el lehet erni a fonera konfig feluletet, ha megfelelo az ipcimed. De mint mondtam ez le van irva a user guideban. De roviden: ha a vezetekes kartyadon beallitod a kovetkezoket:
IP address: 169.254.255.2
Subnet mask: 255.255.255.0
Akkor a 169.254.255.1-es cimen el lehet erni a fonera konfigfeluletet.
[Szerkesztve] -
Rick4
félisten
értem, csak a routerhez ugye nem fogok hozzáférni, ha nem rajta keresztül netezek. max nem látom, hogy ha megállt valamiért. nincs ezzel gond, a gép elbírja a tűzfalprogit, csak nyilván jó lett volna erőforrást felszabadítani...akkor már csak a haver antennájára kell megoldást találni...
-
ufonauta
aktív tag
OFF
Sajnos V7-es van. Mivel egy SMCWBR-G2-őm volt és ledobálta a netet, amikor a kölök torrentezett, ezért visszavittem. És bár a nagykerben piszok normálisan álltak hozzá és szó nélkül becserélték, csak ez a verzió volt náluk raktáron. Én inkább GL-est szerettem volna.
ON
Megvárom a kis fonerámat időm, mint a tenger. Gondolom 2-3 héten belül megjön.
[Szerkesztve] -
shev7
veterán
válasz
ufonauta #515 üzenetére
elvileg a routeredbol is csinalhatsz fonerat (bar ket ssid ha jol tudom nem lesz, igy biztonsagi szempontbol kicsit erdekes) mindenesetre ehhez a routerhez van fonera firm a honlapon.
persze csak akkor ha a linsys routered nem wrt54g v4 vagy kisebb. A v5 mar nem wrt-s.
[Szerkesztve] -
shev7
veterán
a webes felulet alatt arra gondolt kapcs-ford, hogy belepsz a fon.com-on a profilodba, es onnnan tudod beallitani a routered nehany parameteret. (persze van olyan amit csak kozvetlenul a routerbol tehetsz meg (kapcsolat tipusa) de azt eleg egyszer megcsinalni) masreszt ha nincs wifid, attol meg kabelen radughatod a gepet a routerra (elvileg van rola leiras mit kellhet meg ehhez beallitani, nekem nem volt ra szuksegem)
masreszt, olyan, hogy tuzfalas router nem nagyon van. Vagyis olyan tuzfal amilyet a gepedre telepitenel nincs a routerekben. (Igen az smc belepo modeljet ugy hirdetik, hogy beepitett szoftveres tuzfallal, ez talan igaz is lehet, de inkabb kikapcsoltam, mert meg kikapcsolt tuzfal mellett sem birja szegeny router a nagyobb terhelest) Inkabb azt mondanam, hogy a NAT miatt egy alapszintu vedelemed van. A tuzfal leginkabb abbol all, hogy korlatozhatod, melyik gep mikor ferhet hozza a nethez, illetve nehany url-t mac-cimet blokkolhatsz. (plusz a portforward, de az nem igazan sorolhato a vedelmek koze) -
kapcs-ford
őstag
válasz
kapcs-ford #517 üzenetére
Pontosabban ilyesmi fog kijönni:
[link] -
Oly
őstag
válasz
kapcs-ford #517 üzenetére
És arról van valami infód, hogy hol lehet fizetni a fon-os netért?
Tehát, ha valaki akarja használni az én netem (Alien), akkor hol/hogy fizet? -
MichaelSD
őstag
Igen, rádughatod. Nekem pont u.a. a routerem van.
-
kapcs-ford
őstag
Viheted akárhova, csak majd cseréld a jelölést a térképen hogy ne legyen félreértés ha netán valaki ott autózna fonspot-ot keresve és az már elköltözött..
Az ASUS WL-500gP routerhez hasonló fonera fog megjelenni a jövőben (tavaly karira ígérték) amire usb-lehet majd hdisk-et kötni az ára valami 80-90euro lesz talán már meglevő tagoknak lesz valami kedvezmény. Kb. így fog kinézni legalább is a paraméterei ezek lesznek: [link]
[Szerkesztve] -
Oly
őstag
válasz
ufonauta #515 üzenetére
Nekem is így van!
Én is kérdeznék!
Nekem jelenleg is van egy fain routerem (ASUS WL-500gP)...
Viszont fateréknél nincs!
Most, hogy beaktiváltam ide... Nem lehetne ''átköltözni'' oda?
Mert most gondoltam bele, hogy oda jó lenne... Ha kint vagyok, tudjam használni a notim is...
Vagy egy meghívómat adjam nekik? -
ufonauta
aktív tag
válasz
kapcs-ford #509 üzenetére
kapcs-ford!
Látom te vágod a témát, ezért érdeklődnék, ha meglesz az én foneram is, akkor azt simán rádughatom a mostani ruoterem (Linksys WRT54G) egyik lan portjára? Pont egyszabad portom van még. És akkor mégiscsak router mögül menne a fonera. -
Rick4
félisten
válasz
kapcs-ford #509 üzenetére
értem én, hogy a webes felületen, de a wifis fon, és az én gépem a routeren- kábelen keresztül nem is fog találkozni egymással. vagy csak nem értem?
-
kapcs-ford
őstag
Mikor aktiválod akkor adminolod és kész is utána nem nagyon kell ott matatni ráadás a további felhasználókat; sávszél szabályozás, router jelszavat stb.. a webes fon accountodban tudod intézni. Nézd meg a manuált hogy mi is van pontosan ott az admin menüben.
[Szerkesztve] -
Rick4
félisten
válasz
kapcs-ford #507 üzenetére
jelige: minden megoldás érdekel..
csak ekkor még mindig van egy gond: mivel én nem a wifin (a fonerán) keresztül fogok netezni, nem is fogok tudni hozzáférni az admin részhez..na, erre találjatok ki valami okosat,
mert 1 napom van megoldani.
-
Rick4
félisten
jó az nekem, ha most megy a net, minden gond nélkül, a havernak kell egy, meg egy wireless router, és akkor már tűzfalas routerem is van, nem?
1: fonera 3000, 2X wifi kari 2x5700=14400 magyar konvertibilis buznyák
2: wireless router 11360, wifi kari 1X 5700= 17060 píz. és a router csak router marad. nem? -
Rick4
félisten
jó kérdés: kábelnetem van, egy db gép összekötve a kábelmodemmel utp kábellel. ha veszek egy ilyen kütyüt, az hogy oldható meg, hogy a haver wifi kártyával netezhessen kb 100 méterre tőlem, de ugye valahogy nekem is a nethez kell férnem, viszont wifim nincs......
-
Oly
őstag
válasz
kapcs-ford #502 üzenetére
Barcelona! Imádom azt a várost!
Menni is akarok oda a közeljövőben! -
kapcs-ford
őstag
Példaváros
#351:
''Wifin bárkinek bejön alapból a bejelentkező oldal (ahol ha te mint tulaj vagy) egy googlevideót; fényképalbumot és a tetszőleges weboldalad oszthatod meg bárkivel ingyen. ''
Ha megváltoztatod a profilodban akkor csillag leszel.
[Szerkesztve] -
Oly
őstag
válasz
kapcs-ford #500 üzenetére
Azt hogy kell?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szuper áron DELL XPS 13 9380 /i7-/16 GB Ram/512 GB SSD 4K Touch/IPS/
- Apple Watch Ultra S1 49mm 1év garancia.
- Dell Latitude 7280, 12,5" FHD IPS, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Latitude 7280, 12,5" FHD IPS, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( olvas
- Dell Latitude 7280, 12,5" FHD IPS, I7-7600U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 16GB RAM 512GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- Eladó karcmentes Moto G31 4/64GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest