- Megjött a Chieftec VEGA M szériás tápok legnagyobb teljesítményű kiadása
- 280 Hz-es, remekül felszerelt WOLED monitor jött a Gigabyte gondozásában
- Itt az AI videók TikTokja, az OpenAI új agymenése
- Rekordösszegért kerül szaúdi kézbe az Electronic Arts
- Nem saját tervezésű a Zhaoxin új szerverprocesszora
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Oroszok csomagolják ki a még be nem mutatott iPad Pro M5-öt
- OLED monitor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Steampunk hangulatú, nem túl drága, de fémházas klaviatúrát mutatott be a Yunzii
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen videókártyát?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
hát a resettel én is próbálkoztam, de nme tudok csatlakozni.
ilyenkor a wpa key is az eredetire áll vissza?
ami a cimkéjén van?
mert nekem se azzal se az én általam beállitottal nem műkszik.
illetve a dhcp-t kikapcsoltam benne, mert... jó lenne ha ez is visszaállna -
lehet resetelni valahogy ezt a fonerat?
abszolut teljesen totálisan elállitgattam, és most meg se nyekken.
a reset gombbal probálkoztam már, de nem nagyon van eredménye. -
net84
őstag
használ valaki Gaim-et (MSN-re vagy ICQ-ra) FON-nal kombinálva?
nálam nem műxik, nem tudok csatlakozni, ha a fon myplace csatornájára konnektálok -
tzs84
tag
nem tudom érdekel-e valakit, talán aki portforwardolni kénytelen rajta annak jó lesz:
ha egy megadott mac címhez mindig ugyanazt az ipt akarod rendelni dhcpvel
sshzz be a fonerára és
echo 'XX-XX-XX-XX-XX-XX yy.yy.yy.yy' >> /etc/ethers
több gép esetén csak simán ismételd ezt
persze egyszerűbb statikus ipt állítani a gépeken -
asbi_
tag
válasz
kapcs-ford #1790 üzenetére
ezek szerint akkor nem kell a szomszédnak fon.com tagnak lennie ahhoz, hogy netezhessen a publicon?
-
asbi_
tag
válasz
kapcs-ford #1786 üzenetére
köszi a választ
én is pont a terhelés miatt gondoltam erre, mert egyszer már megjártuk így a szomszédokkal (nem a jelenlegiekkel)
ott még a pass csere sem segített 20 percre, mert utána ugyanúgy folytatták..
de gondolom előbb-utóbb egy fw-ben benne lesz ez is. -
kapcs-ford
őstag
Lehet 5 accot jelszóval de ezeknek a sávszélességét még nem lehet szabályozni, de általában ezek a felhasználok barátok, családtagok, szomszédok akivel akár oszthatod is a havi netköltséget... ha nagyon terheli akkor átmész vagy büntetésből törlöd az accot egy 20percre... meg lehet oldani.
-
asbi_
tag
lehet, hogy volt már a kérdés (ha volt akkor bocsi): a privát hálón ugye lehet accokat adni, na már most ezeknek az accoknak lehet beállítani a sávszélességét?
válaszotokat előre is kösz -
Drótszamár
őstag
válasz
kapcs-ford #1783 üzenetére
2998 Ft ?
-
kapcs-ford
őstag
Kaptam meghívót, ha valaki keres éppen akkor írjon mert akciós.
-
tr00p3r
addikt
sztok,
én megválnék a FON routeremtől. sajnos nem tudom kihasználni a környéken az adottságokat.
akit érdekel, meghívóárban odaadom. mindenne megvan természetesen, CD, manual, matricák, doboz. aktiválva van ugyan, de ez nem lehet gond. meghívó az sajnos nincs rajta, mert pont abban az ominózus időben aktiváltam, amikor nem működött a meghívó rendszer..
akit érdekel írjon privit vagy mailt.
tr00p3r -
-
asbi_
tag
[link]
Ha ez a gif nagyjából reális értékeket mutat akkor szvsz sem kell hűtés -
tzs84
tag
válasz
kapcs-ford #1770 üzenetére
ezt pontosan hol olvastad benne?
-
ludus
aktív tag
válasz
kapcs-ford #1766 üzenetére
nem lehet hogy csak azt akarta prezentálni az arc hogy hőre lágyuló műanyagból van a fonera háza?
[Szerkesztve] -
SunBreeze
aktív tag
csak ez azért gáz, mert én csak 2 hetente vagyok otthon...
nem pedig állandóan...
-
ludus
aktív tag
én is megtapiztam reggel, kellemesen meleg de nem forró
-
Drótszamár
őstag
Nekem szombat este óta megy. Az egyik ''luknál'' van felakasztva egy szögre. A burkolat a legmelegebb helyen is csak 30-40°C-os.
-
tzs84
tag
ezek a képek pont abból a posztból vannak ami azt taglalja hogy kamu a videó az olvadásról
hőlégfúvóval olvasztotta meg a tetejét, azért égett meg (különben belül lenne égett)
persze ettől megolvadhat simán, de azért ennyire nem
ezen a blogon van a poszt, meg még sok más a fon számára kínos dolog
[link]
én is tervezem már a hűtést, már találtam egy elég lapos réz hűtőbordát, egy p1es prociról, csak a venti 12v-os. van valahol egy másik, amit még videokártyára vettem, remélem az 5ös lesz.
simán be lehet forrasztani az aljára és menni is fog rendesen
azt írják hogy a 12eseket meg kell lökni hogy beinduljon
viszont ha valaki megcsinálta beírhatná hogy hogyan tudta szépen leszedni a gyári bordát, úgy látom hogy oda van ''szegecselve'' két sarkán
azt csodálom hogy senki nem rakott a fesz.szab.ra hűtést még, ugyanis sima lineáris van benne, az meg melegedik, és pont ott van a kondik mellett.
látszik hogy a fő szempont a költség volt a tervezésnél (érthető is hogyha ingyen osztogatják)
érdemes elolvasni a meraki minivel való összehasonlítást
hasonló tudású, és nem melegszik
[link]
persze ezt nem ingyen dobálják hanem 50$ -
ludus
aktív tag
én is inkább a plussz hűtőbordás megoldást favolrizálnám mint ahogy a linkelt fórumban is tették, egy vga hűtőt pluszba bele lehet rakni...
mondjuk szerintem nem normális dolog hogy ennyire melegedjen, nekem kiegyenesített antennával felfelé áll - gyakorlatilag az előlapján - és igaz hogy elég meleg de azért attól messze van hogy elolvadjon, nem tudom nekiálljak e moddolni...
egy igényesebb megoldás, igaz ventillátorral: [link]
[Szerkesztve] -
net84
őstag
a hűtésen most már én is erősen elgondolkodtam
az alján nekem is összeugrott egy kicsit a marica, illetve az eszköz alsó felének a közepén (az s/n alatti részen) változott meg a fizikai felépítése a burkolatnak...
ludus - szerintem is eléggé ratyira sikeredett... én pl. pakolok rá szvsz egy-két memória hűtő bordát pluszba a gyári mellé (ha van rajt)
más:
hogy miért is megy pénzért? pl. mert én is azért vettem, és még mielött a következő támadófelületet megadnám, eddig 2 meghívót adtam oda ingyen és bérmetve, igaz olyannak, akiről tudtam, hogy be is regisztrálja, és nem veri át a búrámat... és ha valaki esetlegesen igyen meghívót szeretne, és nem egy 2 napja beregisztrált user, még kaphatna is, ha nem azzal kezdeni a topicban, hogy miért pénzért adjuk, ami egyébként ingyenes...de erről nem nyitok részemről vitát, kell, kell, nem kell, nem kell - evvan
[Szerkesztve] -
Marci_
tag
Inkabb beszeljunk net84 problemajarol, az kevesbe OFF...
Talaltam egy ilyen leirast La Fonera hutessel kapcsolatban [link]
Az en keszulekem nem melegszik annyira, egyelore az asztalon van, de majd a falra lesz felszerelve.
Itt van par kep, hogy miert kell ovatosnak lenni:
[Szerkesztve] -
Marci_
tag
Ez a topic arrol szol, hogy tajekozodjuk a Fon szolgaltatasairol es a La Fonera router-rol. Mindenki azt csinal a meghivojaval, amit akar, meg akkor is, ha masok nem ertenek vele egyet. Van aki ingyen adja, van aki nem, de mindig csak azt lehet penzert adni, amire van kereslet es van is, aki megveszi... Aki igenyel meghivot majd eldonti, hogy fizetni akar erte, vagy elfogadja ingyen.
-
logan7
csendes tag
Azért egy kicsit viccesnek találom, hogy pénzért árulja valaki a meghívóját, mondjuk ez az egész topic erről szól...
-
net84
őstag
tegnap kint voltam az ismerősömnél, akinél multkorában elég nehézkesen jött össze a fon eindítása. Most közbeiktattam egy routert, minekután visszakerült az asztali gépe is a ''rendszerbe'', és megdöbbentem, amikor átkábeleztem az eszközöket...
A fonera izzott, annak rendje, módja szerint - vagyis nem kellene neki, de ő bizony izzott rendesen...
Elsőre nem tünt fel semmi, csak később, amikor kellett az S/N, és megfordítottam...hát egy cseppet megolvatt a burkolatt egy 1x1cm-es ponton, pont a wlan egység alatt. Ennek ellenére tökéletesen mőködik, de amint lesz időm és energiám, szétszedem.
Remélem nem pukkanik el!
Továbbra is van egy meghívom a szokott áron... -
Merkjam
csendes tag
Még mindíg nagy szükségem van egy fon meghívóra! Ha valakinek van egy felesleges azt a kedves jószándékú embert meg szeretném kérni, hogy adja nekem! Előre is köszönöm!
-
biokill1
tag
válasz
Drótszamár #1745 üzenetére
Köszönöm szépen ez úton is Drótszamárnak a meghívást!
Már csak várnom kell
-
Marci_
tag
válasz
(Kolombusz) #1740 üzenetére
Hm, erdekes, ez nem tudom mitol lehetett, bar azt azert hozzatennem, hogy neten jatszani nem wlan-on keresztul szoktam, plane nem dupla wlan alol, bar en CS:S-al szoktam neha jatszani...
-
(Kolombusz)
veterán
Egy kisebb helyi vezetéknélküli szolgáltatóm van.
A gond az internetes játékoknál lenne, pont úgy, ahogy már egyszer szivtam vele, mikor egy noti miatt használtam wlan routert.
Tűzfalat kilőttem, dmz is az asztalira volt téve, mégsem mentek a multis játékok. Olyan volt, mintha laggolt volna az egész, pedig a pingek rendben voltak. Több routerrel is próbáltam. -
Marci_
tag
válasz
(Kolombusz) #1738 üzenetére
Abban az esetben, ha a szolgaltatod forwardol Neked egy port intervallumot, utana Te is tovabb iranyitod magadhoz, akkor a port tema letudva, vagy talan egyszerubb lenne egy DMZ. Gondolom nem DHCP, hanem fix belso IP-t kapsz szolgaltatodtol. Lehet nem latom jol, nem tudom, hogy milyen modon kapod a netet. Viszont, ha nincs szukseged ilyesmire, akkor szerintem semmi problema nem lenne, bongeszesre tokeletes.
[Szerkesztve] -
Marci_
tag
válasz
biokill1 #1734 üzenetére
Ez problemas lesz, mert en csak ingyen tudok adni, ingyenes dologbol nem csinalok penzt, de az is tuti, hogy nem most tudnek adni, mert elso korben szeretnem, ha minden havernak lenne lehetosege csatlakozni es nem tudom mennyi ideig tart az akcio, de addig gondolom meg sok embernek lesz meghivoja.
-
Marci_
tag
válasz
(Kolombusz) #1733 üzenetére
''De, ha megosztok 512kbit-et a sávszélességemből és épp senki nem kapcsolódik hozzám, akkor ki tudom használni a teljes sebességem, ugye?''
Igen, termeszetesen akkor nem erint, hogy a router csatlakoztatva van.
''A másik: a fonerahoz vezetéken bemegy a netkábel és hozzá tudom kapcsolni vezetéken a számitógépem?''
Nem, a La Fonera-n csak egy RJ-45 aljzat van, az pedig Internet kapcsolatot szolgal ki, tehat mindenkeppen kell hozza egy router a vezetekes kapcsolathoz, vagy egy WiFi adapter.
En itthon Nokia E61-en probaltam ki a wlan elonyeit, de szeretnem utkozben is, szal ahogy terjed a ''Fon laz'', egyre hasznosabb lesz, hogy Linus-kent en is csatlakoztam a mozgalomhoz.
[Szerkesztve] -
(Kolombusz)
veterán
De, ha megosztok 512kbit-et a sávszélességemből és épp senki nem kapcsolódik hozzám, akkor ki tudom használni a teljes sebességem, ugye?
A másik: a fonerahoz vezetéken bemegy a netkábel és hozzá tudom kapcsolni vezetéken a számitógépem?
Egyre időszerűbb lesz szereznem egy meghivót, ugyanis szemezek egy n80-as nokiával, az meg wlanos. -
Marci_
tag
válasz
biokill1 #1729 üzenetére
Csupan a meghivo megszerzese a komplikalt resze a dolognak, a tobbi megy, mint a karikacsapas. Regisztralsz, megrendeled a meghivo segitsegevel a La Fonera router-t es beallitas, aktivalas utan osztod vele a netedet az altalad megadott savszelessegen belul (legalabb 512Kbit/sec). Aktivalas utan kapsz egy meghivot Te is, a maradek kettot meg csak kesobb. Kikuldod az elso meghivodat az egyik haverodnak, regisztral, megkapja a router-t es amikor aktivalta, akkor hozzajutsz a kovetkezo meghivodhoz, de osszesen harom meghivot kaphatsz. Roviden ennyi, de kerdezz batran, ha meg valami nem tiszta.
-
biokill1
tag
Sziasztok!
Ne haragudjatok, de nagyon megszaladt a topik, úgyhogy csak az első pár 100 hsz-t tudtam elolvasni, de felmerült bennem pár kérdés.
Ha jól értem, akkor szereznem kell egy meghívót, és ezért küldenek nekem ingyen és bérmentve egy ap-t amivel, osztanom kell a netet. És kapok 3 meghívót amit tovább küldhetek.
Jól értem? Javítsatok ki pls ha tévedek.
A meghívó ''árán'' kívül nincs egyéb felmerülő költség?
Köszönöm szépen a válaszokat. -
-
Merkjam
csendes tag
Kérhetnék valakitől egy meghívót? mail: merkjam@hotmail.com Előre is kössz!
-
Marci_
tag
válasz
Drótszamár #1721 üzenetére
Gratu, en is tegnap uzemeltem be...
En is szivtam vele egy picit, meg most sem latni a privat halot, de majd megoldom kesobb. Nalam ujra kellett inditani parszor a router-t mire minden ugy mukodott, mint ahogy annak kell. Azt mondjuk nem ertem, hogy public halonal miert nem ker belepot a router, siman enged rajta netezni, de majd rajovok mindenre.
Talaltam egy ilyen antennat [link], elvileg ez jo lenne a Fonera-hoz, meg ugye mint mar irtam eleg korulmenyes lenne ilyen magassagban megoldani, hogy rendesen szorja lefele a netet mindenhova. Kicsit talan az ara az, ami zavar, ennyit nem igazan tudnek kolteni ra, de majd hatha talalok kesobb valami alternativat.
Meghivot elvileg en is kaptam...
[Szerkesztve] -
Drótszamár
őstag
Na újabb zöld ponttal gyarapodott az amúgy elég szegényes mo. térkép.
Eléggé megszenvedtem a regisztrálással, ugyanis a haverom usb-s kártyája nem volt hajlandó észrevenni a a hálózatokat amíg b+g módban ment a router. És ha a sima kábel modembe dugtam a fonerát, akkor nem látta a netet. Elő kellett kotorni az ő routerét, és azon keresztül ment csak (ja és a módot automatikusan b+g-re állítja a router beállítástól függetlenül)
Egy kérdés: a FON_AP jelerőssége majd kiverte a plafont, a privát hálóé viszont csak 2 csík volt. Ezt miért csinálja? Van valami ötletetek? (igazából mind1, otthon a sima routert használom csak)
Ja és asszem van 1 meghívóm -
zolij
tag
találkozott már valaki olyannal, hogy csak az egyik ap-t látta a gép? Ha a wpa -s ap-ra akarok felmenni, restartolni kell a la fonerat, mert egyszerre csak az egyiket látja (ubuntu 6.10)
[Szerkesztve] -
Drótszamár
őstag
Ideért a router
Múlt pénteken adták fel.
Honap du beregelem egy havernál -
ludus
aktív tag
csak ''nyálcsorgatás ügyileg'' : [link]
-
ludus
aktív tag
még mindíg nem lehet semmi közelebbit tudni a la fonera 2-ről? kéne már az a torrent kliens hogy ne a laptopomat nyírjam állandóan...
-
PrinczA
őstag
Még mindig megvan a meghivóm, akit érdekel privizzen!
-
shev7
veterán
válasz
(Kolombusz) #1706 üzenetére
ha tart meg az ingyenrouter akcio
-
shev7
veterán
válasz
(Kolombusz) #1704 üzenetére
de ha nem netezel mashol, attol meg oszthatod a neted
-
(Kolombusz)
veterán
válasz
kapcs-ford #1700 üzenetére
De amig nincs eszközöm amivel netezni tudnék és mozgatható, addig nem tudom használni.
-
net84
őstag
Volna nékem egy FON meghívóm, ha valakit érdekel, akkor a már megszokott áron, 3k-ért vihető... (elsőbséget élvez, aki kb. 2 hete privátba érdeklődött - jelentkezzen, ha még érdekli)
-
shev7
veterán
válasz
kapcs-ford #1700 üzenetére
de ha nincs wifi kepes eszkoze, akkor sehol nem tudja hasznalni
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 1 i7-10510U 32GB 512GB Nvidia Quadro P520 14" FHD Gar.: 1 év
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3163, 100% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest