- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Mini kijelzős SSD-hűtő a Thermalright névjegyével
- Windows: mi történik valójában Leállításkor, Alvó módban és Újraindításkor?
- Gyenge Wi-Fi otthon? – a leggyakoribb hibák és megoldások
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Lopakodva befutott a Radeon RX 9060
- Kiegészítette az öregedő professzionális Radeonokat az AMD
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sianis
addikt
Újabb AP-vel és egyben Nyíregyháza első FON routerével bővült ma a lista! Nem tudom mikor jelenik meg a térképen, de működik az biztos! Aki erre jár és csatlakozik, az lökjön egy e-mailt, beengedem egy teára!
-
ngabor2
nagyúr
válasz
kapcs-ford #996 üzenetére
mivel a te meghívottad, ezért megmondom neki.
-
kapcs-ford
őstag
Eddig a pillanatig nem megy, sőt még a múlt heti 2 meghívót sem írták jóvá az aktiválás után és valszeg nem is fogják
A support-tól meg semmi válasz ahogy azt illik.
Azt ajánlom hogy a haverod várjon pár napot (vagy ameddig helyre nem állnak) az aktiválással ha látni akarsz meghívót belőle...
Fonék ma a buliznak és majd jó esetben péntekre összeszedik magukat.
#995) Rick4 , február 2-án indult a yenkiknek az akció [link] (vasárnap már zárult is) , valami 8424 darabot osztottak ki nekik amiből jó ha majd 2ezer eljut addig hogy tudja majd aktiválni ezt a bonyolult távirányítót.
Akció ide vagy oda, a rendelést és a kiosztást a kinti staff végzi. 10esével sem lehet vinni mert egy házhoz egy mehet csak, sőt ha már eleve fon-tag (bill vagy linus) akkor nem is vehette igénybe ezt az akciót.
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
haveromnak megérkezett a cucca. este megpróbálja belőni, aztán kiderül, megy-e a meghívás.
Thrawn kollégának még nem érkezett meg? -
ludus
aktív tag
válasz
kapcs-ford #992 üzenetére
Éljen sokáig!
-
kapcs-ford
őstag
Ma pont 1éves a Fon.com! Happy Birthday!
[Szerkesztve] -
Stavi
aktív tag
sziasztok!
lenne nékem egy fonos meghivom, amit el szeretnék küldeni az egyik barátomnak, de hibaüzenetet kapok, még pedig ezt:
Gets Fonero
Sorry, but we could not deliver your invitation
alert Your friend is probably already a Fonero. Please, verify the email address or send the invitation to another friend who is not yet a member of the FON Community.
próbáltam más emailre elküldeni, ugyan ezt az üzenetet kaptam...
ez miért van? Tud valaki segíteni?
köszi, Stavi
[Szerkesztve] -
ufonauta
aktív tag
válasz
Rommel6600 #988 üzenetére
Ezen én is csodálkoztam és bontottam a kapcsolatot. Akkor egyformán 5 pálcika volt mindkettőnél. De amint csatlakoztam a privátra azonnal leesett 2 vonalra.
Ezt én betudom a lwindows pontatlanságának. Ilyen távolságon és ennyi fal mögött még ez is szép. Egyébként a Network Stumbler közel azonos értékeket mutatott a két hálóra. -
-
Rick4
félisten
válasz
ufonauta #983 üzenetére
szerváltam egy usb wifit, ez 24 megán menne, de fél órája vacakolok vele, ugyanott van minden, és a jel szintén 2 pöcök...win által rossznak minősítve....lehet, hogy az a baj, hogy ez is TP-LINK gyártmány lenne?? Este jön még egy linksys cucc, azzal kiderül, mit kell széttaposnom...
.
most olyat játszik, hogy a FON_AP látszik, a másik hálózat meg nem...
[Szerkesztve] -
ufonauta
aktív tag
Viszont, ami érdekes, hogy gondoltam próbálok csatlakozni a fonerához és a pulikhoz megy is. 70-80K-val tudok letölteni. (768-ra állítottam a fonon), de a priváthoz nem enged. Ezt írja:
Reggel otthon a laptopról simán ment.
WPA2 van beállítva neki. Most mi a manó van? A lentebb belinkelt képen látható, hogy sem a Linksysnél, sem a fonera privátnál nincs ott a (WPA2), pedig otthon laptopon mellé írja a biztnságos hálózat mellé. Lehet, hogy ez az USB stick valami gagyi? (SMCWUSBT-G2) -
ufonauta
aktív tag
Nos három betonfalon és három helyiségen keresztül kb. 17-18 méter.
ilyen a jelerősség. Látható, hogy a linksysemnél is jobb a fonera. (az a kifestett nem az enyém, az csak bejött a képbe) A három helyiségből az egyik egy villanyóra szoba, ahol a ház 60 villanyórája és a T-com telefonközpontja van. Azért gondolom ez a sok elektromos kütyü is zavarhatja a jelet. Így árnyaltabb a kép, mert lehet, hogy egy üres szoba esetén még erősebb is lenne.
Íme:
[Szerkesztve] -
Rick4
félisten
válasz
kapcs-ford #974 üzenetére
na, ez bejött, de érdemlegeset állítani nem tudok...most is wifiről megy, jelerősség nagyon gyenge....6 méterről..holnap kiderül az igazság..
-
Rommel6600
őstag
Valaki írta itt a fórumon hogy a fonera antennája jobb mint az ami a linksys routerén van neki (fejből írom, lehet nem router volt, csak kari, de routerre emlékszem. linksys volt az biztos), pedig az nagyobb is (mind mérteben mind teljesítményben). Talán azt írta több hálót lát vele.
szerk: ha megy a meghívó- küldés/kapás. okvetlenül jelezzétek, köszi
[Szerkesztve] -
Rick4
félisten
válasz
Rommel6600 #971 üzenetére
na ezt hol kell?
mert ha beírom a böngészőbe a http://169.254.255.1et, addok hozzáférhetnék a fonerához, de nem jövök rá mi a jelszó. sem a serial, sem a fonos regemmel nem megy.. -
Rick4
félisten
válasz
ufonauta #970 üzenetére
azért a linksys az mégsem fonera, holnap dugom én is a gépbe az usb sticket, hogy pontot tegyek a dolog végére...viszont, ha leveszem a PCI-s wifi kariról és a foneráról is az antennát, csak a szabad csatlakozó marad, nem változik semmi. csak az snr megy picit fel-le, de a signal nem mozdul...
-
Rommel6600
őstag
tényleg lehet hogy vmi másik jel kavar be neki
esetleg a csatornát állítsd át auto-ról vmelyik szélső értékre -
ufonauta
aktív tag
Ott valami bibi lesz a foneraval. Vagy valami másik jel piszokul bezavar neki.
Nekem most kb 4 méterről 5-ösön van a jel és kíválónak írja. Most notiról nézem itthon, de holnap kiváncsiságból kipróbálom az üzletből (3 panelfal és egy villanyóra szoba 60 villanyórával van közte és a szobám között) egy USB stick-el, ott a linksysem még 2-es jelerőt produkál. Mostmár én is kiváncsi vagyok, hogy a fonera, hogy muzsikál. -
Rick4
félisten
válasz
kapcs-ford #967 üzenetére
2 méterről a winfos skálájá 5ből 5, a strumbler pedig a mindkét ssid-n 55-56 Db-t mér. ha távolabb viszem, akkor a winfosé romlik, a strumbleré kb ugyanannyi, max 1-2vel kevesebb.
-
kapcs-ford
őstag
a fonerára gondoltam (arról beszélünk),amit linkeltél kép az az antennával van vagy anélkül. olyan mintha antenna nélkül lenne legalábbis nálam mikor leveszem az antennát akkor kb. olyan.
A network stumbler milyen erősségű jelet mér mikor kb. 1méter közelben van?
''holnap kipróbálom egy másik wifi karival, esetleg usb stick-kel..''
Majd akkor holnap kiderül biztosra hogy mi hibádzik..
[Szerkesztve] -
Rick4
félisten
válasz
kapcs-ford #965 üzenetére
mit resetlejek, és kapcsoljak ki? a gépet, a modemet a fonerát? ha leveszem a foneráról az antennát, totál elmegy a térerő...
-
Rick4
félisten
válasz
Rommel6600 #963 üzenetére
nem lesz egyszerű, az tuti. 3 méterre nekem is tökéletes, most is megy kb 6 méterről, de épphogy jön:
2 megás netnél harmad akkora sebbességgel, mint kellene, ami azért gáz. holnap kipróbálom egy másik wifi karival, esetleg usb stick-kel.. -
Rommel6600
őstag
Wifi eszköz hiányában még nem próbáltam igazán ki, de majd később azért lesz használva (haver, rokon, ismerős notival majd hasznát fogja venni a vezeték nélküli hálónak, nameg előbb utóbb csak lesz nekem is vmi).
Annyit viszont tudok mondani hogy a regisztrálásnál a fonera a földön volt, a noti amivel beregisztráltuk bedig egy asztalon kb 2 méterre. Szóval volt kb. 1 méter szintkülönbség köztük, és a jelerősség maximális volt.
supportnak írtál már? asszem 2 év garit vállalnak a fonerára, szóval ha tényleg rossz ki kéne cserélniük. Már csak az a kérdés hogyan tudod majd ezt elintézni -
kapcs-ford
őstag
válasz
Rommel6600 #958 üzenetére
Németországon a török zászló kellene hogy legyen.
-
Rick4
félisten
válasz
kapcs-ford #954 üzenetére
ha neked több falon, sőt még emeleten is átment, akkor nekem az az 1 méter felfelé vagy lefelé teljesen mindegy. más baj van itt...
[Szerkesztve] -
Rick4
félisten
válasz
Rommel6600 #958 üzenetére
neked működik rendesen a kütyü? milyen hatótávval próbálkoztál már?
-
Rommel6600
őstag
Észrevettétek már hogy a FON térképén néhány ország zászlója elég érdekes helyen van?
Németországban van pár zászlócska, például: Szenegál, Fehéroroszo.,Botswana, Palesztin terület?!, Libanon, és a Maldív szigetek
Ezek a németek tudnak valamit
Aztán Albánia és Gabon (egy afrikai ország) Spanyolban van
[Szerkesztve] -
SLYM
veterán
ezmiez? olvasgattam a topic elejét és abból nekem nem ugrik be
[Szerkesztve] -
-
Rick4
félisten
válasz
kapcs-ford #951 üzenetére
konkrétan mire gondolsz? pár napja raktam újra, hálókarival gond nélkül megy minden...mértem vele 7-800Kb/sec-et is, pedig a 2 megán kellene futnia..sőt, próbáltam azt is, hogy hosszabbítón van a modem és a fonera bedugva, a koax is jó hosszú, és hurcoltam a lakásban. nem volt jelentős változás...
ha 2 méterre volt, akkor oké, ha többre, akkor nem oké.
[Szerkesztve] -
Oly
őstag
Itt vagyunk Pesten a PH!-talin...
és szomorúan vettem tudomásul, hogy nincs fonera... -
Rick4
félisten
na mindegy, visszapakoltam mindent a helyére, mert 6 méteren túl rossz minőséget jelzett a rendszer, és kb harmada volt a sebességem, mint ami kábelen jön....visszapakoltam a routert is szépen a dobozba...
[Szerkesztve] -
Rick4
félisten
válasz
kapcs-ford #944 üzenetére
persze, hogy van antennája, kilóg, és fel is van állítva..
a fal tégla, de a másik szobában van a fonera, tehát nem hermetikusan elzárt. érdekes, kicsit piszkálgattam a fonerát, linusnak jelöltem magam, most megy a 2 mega, és 4es a térerő...most megint 2es, és 700kB a sebesség....fizikailag nem mozdítottam semmit..
[Szerkesztve] -
Rick4
félisten
próbálkozom összelőni a kábelmodem- fonera- gép kapcsolatot, vettem a gépbe egy wifi karit, amikor ott van 2 méteren belül a fonera, kiváló a jel, és a sebesség is jó. egy fal, nyitott ajtóval, és 6 méter távolságnál azonban a jelszint csökkent, és a sebesség is 0.7Mega a 2 mega helyett. mi lehet a gond?
-
kapcs-ford
őstag
válasz
gyongyosim #941 üzenetére
Ezt olvastad már?
*** FONERA DISCONECTING *** PLEASE READ THIS. ***
[link]
Hátha segít... -
gyongyosim
csendes tag
válasz
kapcs-ford #940 üzenetére
Sziasztok!
van egy La Fonerám, hozzákötöttem a kábelmodemhez, és a laptopommal akartam használni tőle max.7 méterre (szóval a távolság nem lehet akadály). Normálisan bejön a Myplace és a FON_ SSID is. viszont akármelyiket használom, az internet megszakad. van úgy, hogy 1 perc, 2 perc, de néha 5 perc után, változó..... miután megszakadt, magától visszacsatlakozik, majd utána megint megszakad, és kezdi előlről. szóval 5-10 percnél tovább nem igazán tudom használni internet-megszakadás nélkül. a kábelmodem cat5-tel simán megy a pc-hez, az internet működik. A laptop beépített wifi kártyája is kifogástalan (Intel PRO/Wireless 2200BG (802.11b/g)), eddig akárhol használtam, nem volt vele probléma. Nincs semmilyen más routerem, vagy AP-m, csupán a Fonera és a modem, de a kettőnek együtt is kellene működnie, nem?! mit csináljak? milyen beállítások kellenek? a fonerának megadtam dhcp-t, de nem tudom, annyira nem értek hozzá. interferencia lehet? de annak nem adok nagy esélyt. segítsetek kérlek!!!! -
kapcs-ford
őstag
Semmi, a fon board-on végre gyülekeznek a post-ok de semmi megoldás... szerintem eljött náluk az a pillenyalat mikor feltorlódtak a rendelések és így legalább összetudják magukat kapni kicsit... elvégre ha nincs meghívósdi akkor napi 800-1000darab rendelés sincs.
(vagy most az usa bicnicre koncenrálnak mert ott 1,5nap alatt lett 6ezer rendelés) -
ngabor2
nagyúr
no, megy tovább a meghívósdi? sikerült már az érintetteknek meghívót küldeni? illetve kapott már meghívó újabb meghívót?
-
kapcs-ford
őstag
Hír:
A Fonera2 augusztusig késik... -
ufonauta
aktív tag
''jól mondja ludus. a konfigfelület és a dhcp-vel osztott címnek nem sok köze van egymáshoz. állítsd be kézzel a win címét 169.254.255.10-re, mask 255.255.255.0, átjáró 169.254.255.1, dns nincs.
ezután böngészőbe írd be 169.254.255.1, és máris ott vagy. próbáld ki.''
Nálam így bejön a konfig felület, de egyedül a status felületet tudom megnézni, mert a többihez jelszót kér
Próbáltam a fon-on megadottat és a serial numbert is, de nem enged be.
Van valami rafinációja ennek?
Amúgy Kelenföldön már vigyorog egy zöld csillag.
De most még nincs a helyén a kicsike, mert gépről be akarnám konfigolni, de nem engedi. -
ngabor2
nagyúr
válasz
gattodire #927 üzenetére
wifi kártyával olcsóbban megúszod szerintem is.
de ha egyéb miatt is kellene a router (tűzfal, port forward, dyndns, stb), akkor van választék bőven. én egy linksys wrt54g v5.1-et nyúzok mellette (wlanon azt is).
egy vezetékes router tudástól függően 2-6k-tól kezdődik. egy 11mbites wlan kértya 3-4k-ért a tied, használtan még annyi se. egy wlan-képes vezetékes router 12-16k-nál kezdődik (márka, típusfüggő). -
gattodire
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Megjött a router! Igaz már tegnap, csak a szomszéd felejtett el szólni, hogy átvette.
Kb 600 hsz, és a technika tanulmányozása után arra jutottam, kell vennem egy vezetékes routert is, ha használni akarom mindkét gépet.
Nem túl jó hír, de milyet ajánlotok? -
TexT-BoY
addikt
szerintem a fon akkor járna a legjobban ha nem fejezné be az ingyen routerek kiküldését.. mert igy sokkal jobban fejlődik a fonera ap-ok száma.. Szerintem pl magyarországon nem is lenne több
Ami most is van az 99%ban az ingyen akciónak köszönhető..
Amugy az elöbb kérdeztétek: igen én kaptam 1 meghivót de nem küldtem még el viccesnek.. majd este. -
ngabor2
nagyúr
válasz
kapcs-ford #923 üzenetére
a regisztrálás ''elvileg'' megy, csak várni kell az admin válaszára. lehet, hogy sose fog megjönni?
azért ennél valamivel rugalmasabbaknak gondoltam őket...
-
kapcs-ford
őstag
válasz
Rommel6600 #922 üzenetére
Angol nem gáz, a problem az hogy nem tudunk regisztrálni a fórumon, habár már van ott egy téme ezügyben. Maradt az emil a supportnak. Így tényleg nem illene befejezniük...
-
Rommel6600
őstag
válasz
kapcs-ford #894 üzenetére
Jelentem, igen!
ja és még mindig nem kapott meghívót akitől én kaptam, én meg az enyémet nem tom elküldeni.
Remélem hogy csak vmi gebasz van náluk és helyre fog jönni hamarosan, a helyükben nem lenne pofám így befelyezni egy akciót.
Én sem vagyok nagy angolos (nyelvtan nem az erősségem mással nincs gond), de jobb híján akár segíthetek Én is, végülis nem Shakespeare-t kell fordítani, hanem csak leírni nekik hogy mi a szitu, ami meg 3 sor. Ezt szerintem meg tudnám csinálni.
Ha kellek vegyetek fen msn-en -
kapcs-ford
őstag
Hát az sajnos nem a legjobb az esetedben. November óta várok egy email-átírásra és a végén ráhagytuk mert válasz sem jött.. Azért próbáld meg hátha.
shev7 : Valahogy arra a forumra én sem tudtam reggelni, egyszersem aktiválták az accountom, mikor újra próbáltam akkor azt írta hogy az emil már regisztrált ezért 2emilem vár jelenleg az aktiválásra.
[Szerkesztve] -
shev7
veterán
elvileg lehet olyat hogy atregisztralni egy fonerat masik cimre, de ehhez sztem a supporttol kerj segitseget.
MOD: irnek en a fonera forumra, hogy mi va a meghivokkal, de az admin meg nem hagyta jova a regisztraciomat, pedig azt hittem, hogy a foneras acc jo lesz oda is, de nem...
[Szerkesztve] -
donw3ga
őstag
Ma megjött a la fonera, tr00p3r jóvoltából
Hogy tudom megváltoztatni az e-mail címem, a fon oldalon? Ez azért lenne fontos mert internet szolgálatót váltottam és meg fog szünni a fon.com-on megadott mail címem. -
ngabor2
nagyúr
ha valaki jobban tud angolul, mint én, akkor beírhatna egy hsz-t ta topikjába. van hasonló problémával egy. ha estig nem vállalja senki, akkor megírom én.
-
ludus
aktív tag
válasz
kapcs-ford #912 üzenetére
pedig a fon.com-on az van hogy megy a dolog, olyannyira hogy a szövegből már kivették a karácsonyi részt is:
If you are already a Fonero and share your WiFi with the FON Community, we want to celebrate the Holidays by letting you give a free La Fonera to your friends.
In order to take advantage of the Fonero Gets Fonero offer all you need to do is go into your FON User Zone and send your invitations. Your friends will receive an email inviting them to order a La Fonera WiFi router completely free including all shipping and handling charges.
Invite a friend to get a free FON WiFi Router
most akkor mia van??? -
kapcs-ford
őstag
Hát sajna nálam sem megy a meghívó küldése sehova illetve az aktiváltak után sincs jóváírás, asszem akinek jutott az örülhet mint majom a farkának mert innentől lehet a fon-comról rendelni 35euróért.
Ha csak nem műszaki hiba lehet... mindenestre várok választ ez ügyben... -
ufonauta
aktív tag
Noh meggyütt a szerkentyű, de lázasan melózom, így csak este felé fogom belőni.
-
ngabor2
nagyúr
You get 1 invite when you live in the EU, and 3 when you live in the USA:
remélem csak félreértelmezett valaki valamit...
Steve Ross viszont azt írja:
Update: In Europe you will receive 1 invite at a time. When your friend activates La Fonera your next invite will appear!
tehát nem tudom... -
tgabi
tag
Hali!
Nekem is van egy meghívóm de akárkinek próbálom elküldeni azt írja hogy már tagja a fon közösségnek. -
shev7
veterán
lehet, hogy vege a meghivosdinak? TexT-BoY beregisztralta a routeret, de en nem kaptam meghivot
-
04ahgy
nagyúr
Király!
Nemsokára már a mi utcánkba is jöhettek netezni! (Remélem...)
#250-ig olvastam, #250-től csak átfutottam a totyikot... Senki nem geocache-el közületek? Ahhoz is jól jön ám egy Linus account...
HGyu -
wdtwrd
tag
Puff neki, azt hiszem ezt a két fényérzékelő (i)diódát az orrom felett le kell cserélni valami újabb modellre...
Rommel6600: ha még nemkéső, kérlek bocsáss meg
róland: te se gondolj rólam nagyon rosszakat, csak a jó szándék vezérelt (s mint tudjuk a pokolba vezető út is...) -
TexT-BoY
addikt
NA mostmár sikerült a térképen is bejelölni házra pontosan a dolgot.. Lakihegyen megkezdődött a cuccos sugárzása.. 10.1dBa-s bot antennárol
bár csak 512őt tudok osztani.. Hazsnáljátok egésséggel. Még ha marad az akció lesz 1-2helyen fonero-s ruter általam. Jut eszembe. Lehet az én nevemmel több routert beregelni vagy különböző neveken kell?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Alkoholista nevelde
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- BestBuy topik
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Suzuki topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3027
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7470 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
- Eladó karcmentes Realme 8 4/64GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest