- OLED monitor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- iPad topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nikon DSLR topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
MichaelSD
őstag
válasz
Rommel6600 #872 üzenetére
Lehet két fonera. Sarokházból 2 utcát fedek le,
-
TexT-BoY
addikt
elkézültem én is, viccesnek is küldeném a meghivást ha tudnám az adatait.. nálam nemtudom hány nap volt de saccra 1hét
ma 2kor hivott egy jofej TNT-s forma hogy oda adná az eszközt..
Szóval lakihegyen kivillantunk.
-
kapcs-ford
őstag
-
turista
csendes tag
válasz
kapcs-ford #895 üzenetére
Flame ON
1. igen a gigaomról van szó. lehet, hogy neked van igazad, és csak USA, ebben az esetben én kérek elnézést. én még nem kaptam levelet a törlésről
2. nem én árulom az *ingyenes* routert
Flame OFF -
kapcs-ford
őstag
válasz
Rommel6600 #891 üzenetére
fox-clan te vagy az a csillag?
-
turista
csendes tag
ingyen fonera!
részletekért privi (limit 1500 db) -
kapcs-ford
őstag
válasz
Rommel6600 #863 üzenetére
Kapott meghívót aktiválás után az akitől kaptál? Ha nincs bejelölve a user a térképen akkor az is lehet indok arra hogy nem kap meghívót.. A zöld pötty vagy a csillag az jó pont.
-
shev7
veterán
válasz
Rommel6600 #884 üzenetére
''de miért az lenne a címe?
olyan ip-vel nem is lehetne (és nincs is) a hálón mert az nincs egy tartománnyban a routerével, külső ip-je meg ugye nincs.''
Azert mert egy portnak lehet tobb ipcime is. Biztonsagi okokbol vezeteken keresztul csak ebbol a tartomanybol (169.254.255.1) lehet elerni. Hidd el nem a levegobe beszelunk, probaltuk, mukodik. -
ngabor2
nagyúr
válasz
jól mondja ludus. a konfigfelület és a dhcp-vel osztott címnek nem sok köze van egymáshoz. állítsd be kézzel a win címét 169.254.255.10-re, mask 255.255.255.0, átjáró 169.254.255.1, dns nincs.
ezután böngészőbe írd be 169.254.255.1, és máris ott vagy. próbáld ki. -
Billu
aktív tag
válasz
169.254.255.1
Viszont a gépnek állítsd be a 169.254.255.2/255.255.255.0 címet.
A router lan portjai switchként üzemelnek, úgy hogy megfogják egymást találni. -
ludus
aktív tag
válasz
a router konfigfelületén nem igazán kell semmit beállítani ahhoz hogy működjön a dolog...
-
róland
veterán
''Bills are in business and so want to make some money from their WiFi. Instead of free roaming, they get a 50% share of the money that Aliens pay to access the Community through their FON Access Point. They can also advertise their business on their personalized FON Access Point homepage.''
Szerinted ebben az idézetben hol van az megfogalmazva, hogy a Bill-eknek fizetniük kell? -
Rommel6600
őstag
de miért az lenne a címe?
olyan ip-vel nem is lehetne (és nincs is) a hálón mert az nincs egy tartománnyban a routerével, külső ip-je meg ugye nincs.
Az én routerem dhcp-vel oszt ip-t, a 192.168.2.100 és 192.168.2.255 közötti tartományban.
speciel ezt a címet kapta meg a fonera: 192.168.2.189, de ezen a címen sem jön be a konfig felület, de legalább ping-re válaszol.
Nem lehet hogy be kellett volna lépni a konfig felületre még wifiről és beállítani egy két dolgot? -
wdtwrd
tag
válasz
Rommel6600 #877 üzenetére
Sziasztok,
Nem halt meg az egész, mert nem mindenki használhatja a megosztást!!!
3 féle user csatlakozhat:
-alien (ez olyan ember aki fizet azért, hogy használhassa a fon hálózatát)
-linus (ennek van valahol fonerája, ha a szomszéd, akkor te is használhatod az övét)
-bill (ez fizettet másokkal, de ő is fizet ha használni akarja más megosztását)
Szóval szerintem nem kell attól félni, hogy leterhelt lesz a hálózatunk (egyelőre)...
Ja azt el is felejtettem mondani, hogy mindhárom féle user regisztrált a fon-nál, szóval (elméletileg) nem névtelen emberkék...
Ha ez sem győzött meg, akkor olyan paranoid leszel, mint én
Azért kösz, hogy meghallgattatok
w.
ui: bocs, szerintem a legtöbben ezt már úgyis tudtátok
uii: nem voltam elég egyértelmű: az alien ''fonerátlan''; a bill-nek van de ő fizettet a használatáért, cserébe ő is fizet, ha másokét akarja használni; a linus pedig, mivel ingyen ad - ingyen is kap (ezért ő a legveszélyesebb szomszéd)
[Szerkesztve] -
ludus
aktív tag
na most aztán van kereslet a meghívóért... szépen gyarapodunk
[Szerkesztve] -
04ahgy
nagyúr
Sziasztok!
Én is szívesen részt vennék ebben a dologban. Az a helyzet, hogy én nem várom el, hogy ingyen kapjak meghívót, hajlandó vagyok áldozni a szerkentyűre. Iletve a meghívóra. Garantálom, hogy aki tőlem kér meghívót, kiosztom neki az 1. HSZ-beli feltételekkel, a lehető leggyorsabban.
HGyu -
Rommel6600
őstag
''lehetővé teszi, hogy az internetezők megosszák hozzáférésüket vezetékmentes hálózati eszközük révén. A hálózat kihasználásához pedig nincsen szükség arra, hogy az internetezni vágyó saját hozzáférését is használhatóvá tegye, szemben a korábbi kezdeményezésekkel.''
Na és szerintem itt halt meg ez az egész.
1: Semmi garancia arra hogy nem a szomszéd fog rajta lógni 24/7 szinten,
2: Minek ezzel szenvedni, ugyan ott vagyok ha nem állítok be titkosítást
Ehh, ez nem konkurencia a fon-nak -
ngabor2
nagyúr
válasz
Rommel6600 #870 üzenetére
jóvanna, ezt nem írtad az elején.
de én továbbra is azt mondom, hogy vezetéken a fenti címen el kellene érni az admin-felületet. én is ott állítottam át a titkosítást. -
róland
veterán
Még nem hallottak a FON-ról? [link] Vagy csak egyszerű konkurensei?
-
bbazsy
őstag
válasz
Rommel6600 #872 üzenetére
oksi, köszi
ha nem megy néha, az gondolom nem akkora gáz...
akkor esetleg ha vki megszánna egy meghívóval, azt megköszönném -
Rommel6600
őstag
nem kell ''átregisztrálni'' csak egyszer kell beregisztrálni az elején amikor megkapod.
Utánna oda viszed ahova akarod, csak a térképen át kell tenni a jelölést hogy hol is van fizikailag
2 fonerád meg nemtom lehetne-e, mert meghívni elvileg csak új embereket lehet, szóval lehet hogy a 2.ért már fizetni kéne ha azt akarnád hogy az is a Te neveden legyen.
De nemtom mi van ha vmi kamu névre rendelsz és te regisztrálod beelképzelhető hogy így megoldható
szerk: majd megmondják itt az öreg rókák, vagy akiknek több van
[Szerkesztve] -
bbazsy
őstag
hi
olyat lehet, h néha kihúzom?
itthon van NET, hét 5 napján senki nem használja, és jól jönne egy wifi router is a laptopokhoz. azt meg, h közbe ki használja, az annyira nem izgat...
meghívót tud küldeni valaki?
mod: címet átregisztrálni lehet? szal ha itthonra megcsinálom, de közbe elkerülök Pestre, akkor oda átregisztrálás megy, v az még1 acc? 1 ember kaphat 2t ?
[Szerkesztve] -
Rommel6600
őstag
Jaj istenem, miért nem lehet elhinni ha mondom, hogy beregisztráltam?
Igen azt írja you're linus
Nekem ugyan nincs wifi eszközöm, de elvittem egy haverhoz akinek viszont van. ennyi. tehát aktiváltam a fonerát
Konfigolni szeretném, az említett címen már próbáltam, de nem jött be semmi, mint arra a címre sem amit kiosztott neki a router. Na most akkor wifi nélkül hogyan érem el a konfig felületet, sehogy? -
ngabor2
nagyúr
válasz
Rommel6600 #868 üzenetére
a My User Zone-ban már azt írja, hogy you are linus?
-
Rommel6600
őstag
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Rommel6600 #865 üzenetére
Egyelőre wifi eszköz hiányában gondolom csak közvetlenül kábelről tudnám konfigolni
no most akkor van wifi, vagy nincs. mert wifi nélkül legjobb tudomásom szerint nem lehet aktiválni se.
konfigolni pedig az említett címen tudod kábelről.barra be kellene jönnie a beállítófelületnek.
gevike: nézz szét pl. az aprón. én még nem néztem ezügyben szét, de csodálnám, ha nem lenne.
lehet wlanozni pda-val is.
mindjárt megy egy pü egy címmel. 64kB-os a max upload, szóval türelem -
gevike
csendes tag
azt latja amit megosztok a gepeken nem? johet az a letoltos link, megprobazom meg1x. nekem csak 5.3 mega jott le. az a fele sincs.
cf wlan-t hol lehet kapni? pda-rol is lehetne netezni
mennyi idonkent kap uj meghivot az ember? -
Rommel6600
őstag
Már aktiváltam, ahogy írtam is
Konfigolni szeretném, a kettő nem ua
Meghívót továbbra sem engedi elküldeni: ''Your friend is probably already a Fonero. Please, verify the email address or send the invitation to another friend who is not yet a member of the FON Community.'' -
ngabor2
nagyúr
válasz
Rommel6600 #863 üzenetére
csak wlan-on keresztül tudod aktiválni. 3-4k-ért már kapsz egy normális wlan kártyát (2-ért egy 11 megásat is akár), és azza meg tudod csinálni. a regisztrációt csak wlanon keresztül tudod lezavarni.
ha valaki a privát hálódhoz csatlakozik, akkor eleve lát mindent. ha a publikushoz (ami a foneroknak van fenntartva), akkor a routolás a 2 háló között le van tiltva.
ha nem wlan cuccról lőtted be a hálót, akkor még nem aktiváltad. -
Rommel6600
őstag
Én lettem a jubileumi 3. fonera tulaj Szegeden, és az első Újszegeden
A fon.com-ról megváltoztattam a hálók nevét meg a jelszavakat, más nem is nagyon kell, azt viszont nem tudom hogy, ha a privát hálózatomra felcsatlakozik valaki, az látja e a helyi hálón a megosztásokat és a többi gépet? illetve miket ajánlatos/kell átállítani hogy az aki felcsatlakozik a privát hálómra teljes értékű tagja lehessen a hálónak, lásson mindent, el is érjen mindent egyszóval ne legyen korlátozva?
Egyelőre wifi eszköz hiányában gondolom csak közvetlenül kábelről tudnám konfigolni, lehetetlen helyi hálón kábelen keresztül?
A fonera aktiválása után nem tudtam meghívót küldeni az egyik havernak, vmi olyan szöveggel jött a hiba hogy ő már fonero. Akármilyen címre ment volna nem jött össze. Akitől én kaptam a meghívót, neki meg nem volt meghívója (nem kapott) pedig előtte aktiváltam a fonerát.
Ennyi volt? -
gevike
csendes tag
koszi, lassan belejovok, de addig meg kerdezek
az ip cimmel egyelore nem tud csatlakozni a gepem a fonerohoz, majd meg probazom. a wpa-t mindenkepp at kell allitanom wepre gondolom, nem mukodnek egyutt gondolom. ja es a manual se jon le az 1.hsz.-bol vmiert. illetve lejon aztan nem nyithato meg. pedig egy jo kis leiras jo lenne ehhez a gephez, nem az a kis pi-ar fuzet amit kuldtek vele. ja es meg vmi, hogy megy a firmware frissites? automatice? -
gevike
csendes tag
vegre nehezen sikerult beuzemelni a fonerot. azt mondjatok meg meg, hogy megadhatok a belso halomnak wpa kulcsot a user zone-ban, de ha a wifi kartyam csak wpe titkositast tud akkor mi van? kompatibilisek ezek vmennyire? a topicban latom, hogy a router tudja a wep-et, csakhogy wep jelszo beviteli lehetoseg nincs az oldalon. help
-
ngabor2
nagyúr
PoE (power over ethernet) rulez
mondjuk nekem 60cm-re van a konnektortól a cucc, de minden megoldható.
ha nincs PoE adapter, házilag is lehet csinálni: egyik vezeték a kék-kék/fehér párra, másik a barna-barna-fehérre, polaritásra ügyelve, és már mehet is. ha egyszer a 4 érpárból csak 2 van netre használva... és ekkor csak a 9VDC-t kell odavinni, egy olyan vezetéken, amit úgyis kihúznál. 10-15m-ig üzembiztos.
(ugyanitt PoE adapter eladó)
-
ufonauta
aktív tag
válasz
kapcs-ford #853 üzenetére
Ehe... már fél lábon is kibírom.
Csak belelkesültem, hogy többen milyen hamar megkapták.
A helyet is megcsináltam neki. Vettem egy 10 méteres utp kábelt oszt kivezettem a Linksystől az ablakhoz. Csak jobb lesz a jel a parkolóban, ha ablakközelben van a cucc, mintha a szoba másik végében lenne.És fel kellett szabadítanom egy LAN portot is a routeren, amibe bedugom a kicsikét. Mostmár csak meg kel jönnie és, ha nem bénázok sokat, akkor szórom a netet a parkolóba.
-
tibibi
őstag
válasz
kapcs-ford #841 üzenetére
na jó
-
tbs
addikt
Ööööö, nem találom torrentes hsz-em, vakvagyokma(is).
Tehát windows, utorrent, port 52626 -> wifi -> fon_priv -> madzag -> di-604, konzekvensen forwardolval megyik, fogadta a lekéréseket.
Más: nem vagyok képben meghívó ügyben... miez? A lapomon hol kell néznem? 2006.08-óta online a doboz, pár óra kieséssel. (Szerintem.) -
ufonauta
aktív tag
válasz
kapcs-ford #841 üzenetére
Nem jön a TNT.
-
tibibi
őstag
válasz
kapcs-ford #836 üzenetére
engem érdekel ha privátban leírod mit kell csinálni mire jó ,mert nem vágom
és nincs kedvem vissza olvasni
-
ngabor2
nagyúr
válasz
SolymossyBal #838 üzenetére
''veszel'' egyet 3k-ért... aztán egyet utána ''eladsz'' 3k-ért ugyan itt.
a linux alatti életrekeltés pedig az 1. hsz-ban van... csak még egy kicsit szépíteni kell rajta, ami nem tudom, mikor lesz meg (krónikus időhiányban szenvedek...) -
SolymossyBal
tag
No megkaptam, örültem, majd őrűltem. Kb 6 órámba telt, mire működésre bírtam úgy, hogy már a Linuom is műik újra.
) De megérte, mert aranyos és már pöccre megy.
Viszont csináltam egy nagy hülyeséget. Családban is elhintettem és barátok között is a meghívó lehetőségét... Édesanyámékat részesítettem előnyben, viszont András cimborám kissé berágott ezért rám. A kérésem/kérdésem a következő lenne:
Nem tudna valamelyikőtök ''kölcsönbe'' adni egy meghívót, amit amint visszakapom a sajátom, meghálálom? Plíz.)
-
értem.
akkor valszeg szinten belül működne a dolog,mert gondolom egy házon belül is működik.
Másik kérdés:Nekem úgy van netem,hogy belső hálóról jön,ahol ellenőrzik a mac-emet,a hálózati nevem.Úgy működik a dolog,hogy a routert berakom a gép és az aljzat közé,és radugom a gépem.Gondolom eddig nem lenne probléma.Amit viszont nem tudok,hogy a router lemaszkolná-e azokat az embereket,akik rámcsatlakoznak,azaz belső hálón nem látnák,hogy én mit csinálok... -
kapcs-ford
őstag
Nekem maradt egy meghívó a múlt hétről ami egy tuti ''nekem biztos kell'' foglalás volt kennyke-től aki azóta sem jelentkezik tehát jelenleg 2 meghívó keresi gazdáját, hajrá!
-
ufonauta
aktív tag
Nekem múlt hét hétfőn regisztrálta kapcs-ford kolléga.
Úgyhogy akkor lassan már én is várhatom, hogy rámtöri az ajtót a TNT? -
shev7
veterán
ezt igy nem lehet megmondani. Rengeteg minden bejatszik. A fonera antennaja sem a leg erosebb, de jopont az, hogy cserelheto...
raadasul az antennaja ''omni-directional'' antenna. Azaz korsugarzo, de fuggoleges iranyban csak egy adott szogon belul sugaroz. Tehat az antenna folott egy adott tavolsagban mar nincs jel, mikozben ugyanekkora tavolsagban tole vizszintesen meg eleg jo lehet a vetel. Persze lehet jatszani az antenna megfelelo iranyba allitasaval, ezt ki kell tapasztalni
[Szerkesztve] -
Rick4
félisten
válasz
kapcs-ford #827 üzenetére
töltésen kívül abszolút első vagyok....itt még áram sincs minden házban....
-
hát elolvastam az elejét a cumónak(100hsz),de nem találtam infót arra nézve,hogy egy háztömbön belül mennyit fog be?(10emelet,én a 2.on vagyok)
-
ngabor2
nagyúr
de úgy látom, kapcs-ford is elég sűrű forgalmat bonyolít le. ahoz képest, hogy tegnap szabadult meg az egyik meghívójától, ismét van neki 2
az én egyik meghívóm viszont lehet, hogy hamarosan elkel. -
Oly
őstag
Stavi-nak is 7 napra jött meg a TNT!
-
Rick4
félisten
válasz
Rommel6600 #824 üzenetére
nehogy annak vedd, de hamarosan beüzemelem a kicsikét....wifit Petőfitelepnek...
-
Rick4
félisten
válasz
Rommel6600 #821 üzenetére
hát, ha olyan sokáig húzod, lecsúszol a dobogóról...
-
Rommel6600
őstag
Nekem is 22-én adták fel (gondolom azért mert előtte péntek du rendeltem meg, és a kövi munkanapra csúszott), de már tegnap itt volt.
Már csak be kéne regizni, (előbb utób meglesz, talán 2 hét mulva jön erre haver notival) és én lennék a jubileumi 3. ap tulaj Szegeden -
Rick4
félisten
úgy néz ki, egy hét alatt ideért a kütyü, múlt héten 22.én vettem egy meghívót, ma már várt az üzi a postaládában, hogy próbálkoztak, de nem voltam itthon. Hívtam őket, holnap hozzák a motyót..
-
ludus
aktív tag
#808-ra valaki?
-
gevike
csendes tag
sziasztok egy kis surgos segitseg kene. van mar fonerom, csak nem tudom beizzitani. latja a gep mindket drotnelkuli halot, a fon-ap-ot es a myplace-t, de az explorer nem tud sehova eljutni, sose hozza be a wifi.fon.com oldalt, se semmi mast. amit nem ertek, hogy ebben a konfigban hova kell beirnom a szolgaltatomtol kapott usernevet, jelszot stb, hogy az adsl mukodjon, mert gondolom magatol nem fog. fel kell installalnom ppoe service-t a drotnelkuli halokartyahoz?? elore is thx.
-
MarKoo
addikt
Nincsen valakinek felesleges meghívója?
Elolvastam az 1 hsz-t, de kicsit késő van. Szóval akkor ez az egész ingyenes, max. akkor kell fizetnem ha valaki pénzt kér a meghívóért biztosítékként?
MOD: Már megemésztettem. -
kapcs-ford
őstag
válasz
Rommel6600 #807 üzenetére
A vásárlástól számítva de mivel regisztrált a küldemény ezért ha esetleg későn kapod meg akkor adnak haladékot.
-
ludus
aktív tag
válasz
Rommel6600 #807 üzenetére
igen
-
ludus
aktív tag
leíhatná valaki hogyan kell p2p programnak (történetesen utorrent) beállítani a kis fonerán a port forwardot hogy működjön is
[Szerkesztve] -
Rommel6600
őstag
a fonerát az átvételtől számított 30 napon belül kell beregizni, igaz?
-
gattodire
csendes tag
Ez a 3k probléma engem hidegen hagy. Nyilván jobban örülök, ha valaki ingyen hozzámvágja, mint én a barátaimhoz, de én találtam rá először a baráti körből. 3k-s pech. Túlélem
Így is bőven megéri, ha valóban használni akarod. -
TexT-BoY
addikt
Vicces kolega is ilyen szerette volna beszerezni a meghivót, én mondtam hogy oda adom neki 2-ért mert ismerem régebbröl. Aztán véletlen illetve a tudatlanásgom következtébe csak egy sima meghivót küldtem neki, de intelliges ember monjára elfogadta.. Jut szembe Linksys WRT54GC a routerem ezt be lehet regelni hogy hamarabb meglegyenek a meghivóim?
-
wdtwrd
tag
Szerintem mindenki úgy adja, ahogy akarja! De izibe!!!!! Terjedjen a ''kór''...
ui: Legyünk igazi KÖZÖSSÉG! (én még nem vagyok tag, de igyekszem - a magam tempójában ;) )
[Szerkesztve] -
Billu
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED monitor topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen TV-t vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xbox Series X|S
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Az AI megeszi a szoftverpiacot?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3107, 100% Akkumulátor
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961)
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest