- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mini kijelzős SSD-hűtő a Thermalright névjegyével
- Azonnali fotós kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple asztali gépek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Marci_
tag
#2000. hsz.
-
DeusHun
őstag
A privát hálózatos így már világos, kössz!
-
Marci_
tag
válasz
DeusHun #1996 üzenetére
La Fonera router-nek ket jele van, egy privat es egy publikus. A privat jel arra valo, hogy otthon tudjad hasznalni egy autentikalt halozaton keresztul a netet, shev7 arrol beszelt, hogy mas router-ere hogyan tudsz csatlakozni. Otthon barki ra tud csatlakozni a Fonerara, aki tudja a privat halozat WPA kodjat, publikusnal meg biztosithatsz elerest ismeroseidnek, ha letrehozol nekik hozzaferest nev es jelszo megadasaval a fon.com -on.
-
shev7
veterán
válasz
DeusHun #1996 üzenetére
ugylatom eleg lusta voltal utananezni a dolgoknak. Ajanlom az elso hozzaszolast. De roviden: sajat routerrel ''azt csinalsz amit akarsz''. Annyian csatlakoztok amennyit csak elbir, amit irtam az a kozosseg tobbi routerere vonatkozott, ami nem a tied, de szeretned hasznalni,
-
shev7
veterán
válasz
DeusHun #1993 üzenetére
''Egy ideje hallok dolgokat erről a FONról, le is reggeltem magam (routerem nincs kifutottam az időből ), viszont nem tudom, hogy hogyan tudok csatlakozni más FON routeréhez''
Ingyen, amig nincs routered sehogy. Ha meg fizetned kell erte, akkor mindegy, hogy reggelve vagy-e vagy nem. Ha lenne routered, akkor igen, az emaileddel es a jelszavaddal azonositanad magad. -
kapcs-ford
őstag
Igen ez a FGF kezdete óta ki van írva az account-nál a meghívóknál. A kérdés az hogy mikor és meddig... ezek szerint szó nélkül bármikor befejezhetik azt amit még el sem kezdtek.
Ezeknek egy szavát sem szabad elhinni... páran már itt regényeket írtunk a support-nak és nem sokan kaptunk választ.. semmire.... -
DeusHun
őstag
Hali mindenki!
Egy ideje hallok dolgokat erről a FONról, le is reggeltem magam (routerem nincskifutottam az időből ), viszont nem tudom, hogy hogyan tudok csatlakozni más FON routeréhez. Ha pl elmegyek egy megjelölt helyre a wifi látja, hogy ott van a FON-router, de hogyan tudok csatlakozni hozzá? Hogy tud azonosítani engem az az eszköz? Elvileg az e-mail-címem és a weblapon használt jelszavam. Vagy félreértettem?
-
tzs84
tag
na meg is találtam egy fórumon a szöveget:
''When your friend register the La Fonera WiFi router, we might give you additional invitations so you can continue to invite other friends into the FON Community. Soon we will be offering new ways that you can invite friends join the FON Community for free!''
remélhetőleg be is tartják ezt az igéretet -
shev7
veterán
attol, hogy a dhcp-t kikapcsoltad vele fix ip-vel lehet hozza kapcsolodni. Ha nem, akkor kabelen biztos, es lehet jol allitani.
Illetve jo lenne tudni melyik jelet veszti el. Mert a public jel akkor nem ''latszik'', ha nincs rajta net. Ez nem feltetlenul a fonera hibaja, lehet, hogy a szolgaltatodnal van gubanc.
Nem akarlak megbantani, de azokbol amit irtal inkabb ugy tunik nem nagyon ertesz a temahoz, tudod, hogy a kacsa nem tud uszni, nem a viz a hulye. De lehet veletlen, hogy szinte mindenkinel hibatlanul megy, nallad pedig ketto rossz. -
tzs84
tag
Az FGF oldalon azt írták hogy új meghívórendszer lesz (már elég régóta ott volt, csak senki nem olvasta el sztm)
szóval szerintem átdolgozzák, aztán lesz megint
meg eléggé megtorpanna a terjeszkedésük, ha nem osztogatnák -
válasz
kapcs-ford #1985 üzenetére
az egyiket én barmoltam el, mert a dhcp-t kikapcsoltam benne, és most nem lehet kapcsolódni, illetve az egyik signál megszünt. viszont ezt nem értem hogy miért. bár biztos összefügg a kettő.
de a másik router nem értem, hogy miért nem jó.
vagyis most épp jó, csak a sebessége csökkent le a béka feneke álá..és néh aez is elhagyja az egyik szignált..ezt direkt nem piszkáltam, mert örültem, hogy van még egy, és nem kell emiatt is költenem.
szóval szerintem nem hiába osztogatják ezeket ilyen könnyen. a fon.comnak se kerülhet valami nagy összegbe. gondolom pár száz forintra rúghat a beszerzési áruk.
jah igen 40 euro. gondolom ez az összeg már csaka marketing eredménye. a fenéket kerül ez ekkor nagyságrendű összegbe.
[Szerkesztve] -
kapcs-ford
őstag
40euro az ára, azt hogy te olcsón megszerezted az csak egy dolog mint az is hogy nálad egyik sem megy.
(Kolombusz): igen megkapod valszeg. hatótáv sok mindentől függ. átlag 200méter szabadtéren.
10méteren és 3téglafalon keresztül jó a jel minősége és használható is.
[Szerkesztve] -
(Kolombusz)
veterán
De amit még a lefújás előtt megrendeltem, azt megkapom ingyen, ugye?
Más: mekkora a hatótáva a foneranak, illetve 1db irányított (egy irányba szóró) antennával milyen távolságból használható még? -
hát ugy néz ki, hogy kénytelen leszek venni egy rendes routert.
ez a wacak tényleg olyan mint az ára volt. ólcsó..
2 routerem is van, de egyik sem akar müködni.
ha esetleg valakinek kell az szóljon
[Szerkesztve] -
shev7
veterán
válasz
Rommel6600 #1977 üzenetére
teljesen igazad van. a forum engem is jol ''megszivatott''
-
D4rkm4n
őstag
válasz
kapcs-ford #1976 üzenetére
Akkor nincs több ingyen router?
-
ngabor2
nagyúr
válasz
a topik alcímét megváltoztattam, pár nap, és ki is veszem onnan.
-
ludus
aktív tag
válasz
mondjuk a karácsonyhoz képest egész sokáig húzták
[Szerkesztve] -
Rommel6600
őstag
Aha, azt tudom, de az ilyen apróságokra gondolok, hogy például ne küldjünk ki már nem aktuális leveleket a frissen regisztrált usernek, hogy ezzel ne hülyítsük meghívó ügyben...
Erre céloztam a fórummal is. Mindenki vár a megerősítő levélre, és közben nem is létezik ez a funkció, de gondolom jó vele szivatni a fórumra regisztrálókat, mert más tippem nincs azon kívül hogy le se sz@rják. -
kapcs-ford
őstag
Akció lefújva!!!!
[link] -
shev7
veterán
válasz
Rommel6600 #1974 üzenetére
Mar nincs kinn a FGF link a fooldalon...
-
Rommel6600
őstag
válasz
kapcs-ford #1973 üzenetére
Vagy csak nem cserélték le a szabvány emailt amit küldözgetnek.
Mint a fórum, ami elvileg küld egy emailt ha jóváhagyta az admin a regedet, azonban maga az admin mondta hogy ilyen soha nem is volt és nem is lesz.
Szóval simán el tudom képzelni, hogy csak lazán leállították a meghívósdit, de a többi részével már b@sztak foglalkozni, amolyan jó fonos szokás szerint. -
kapcs-ford
őstag
Egy haverom ma kapta meg a cuccost és átjött aktiválni, de nem kapott meghívókat sőt még én se utána! Pár perc múlva jött neki egy email hogy lépjen be mert tud küldeni meghívókat a barátainak amivel stb...
Belépett megint és semmi változás! Egy darab meghívó sincs neki!!! Tehát úgy néz ki hogy megint bugos a rendszer ezek szerint!!
Tehát aki teheti az NE aktiválja a router-ét addig ameddig ki nem derül hogy mi a gáz! -
net84
őstag
azt meg lehet nézni belépés után, hogy küldik-e FON-t? Én úgy emléxem, hogy regszitráció után kaptam egy levelet, amiben benne volt a számla. Akinek most ment a regisztráció, ő csak egy mail-t kapott, hogy ellenőrizze az adatait.
-
net84
őstag
fejlemény! pár perce sikerült bereggelni az utoljára kiküldött meghívómat - remélem meg is kapják a FON-t...
-
kew
senior tag
válasz
kapcs-ford #1966 üzenetére
hjaja láttam
3 kiküldött accepted meghivom áll, ugyhogy mind elment, remélem meg is érkeznek a fonok -
-
net84
őstag
válasz
kapcs-ford #1962 üzenetére
gondoltam már rá
-
ludus
aktív tag
válasz
kapcs-ford #1959 üzenetére
az usb-s torrentes cajg jöjjön már
-
moonguru
őstag
Sziasztok!
Azt hiszem hogy egy kis pihenő következik...
Eltünt az FGF banner az oldalról!
Egyébként itt még megvan:https://www.fon.com/en/userzone/FGF -
SunBreeze
aktív tag
válasz
kapcs-ford #1949 üzenetére
az ímélcím mind2 esetben ugyan az volt...
(csak a nick nem, mert nem engedte...) -
-
biokill1
tag
sziasztok!
drótszamárnak hála megjött a routerem.
segítségével mindent be is állítottam, úgyhogy remekül működik és kaptam meghívót is.
magát a routert átvittem a barátnőmhöz és ott üzemel. szeretnék azonban itthonra is egyet. a shopból nem tudok ismét rendelni ingyen? küldjem a meghívót el a bnőm email címére? (a probléma hogy ők napközbennincsenek otthon. pedig a ups akkor szállít. emiatt nem gond ha az ő nevét adom meg, de az én címemet, ahová már jött egy router?)
köszi a segítséget
[Szerkesztve] -
ludus
aktív tag
válasz
SunBreeze #1946 üzenetére
a fon logo alatt van hogy ''You are the # .......... member of the FON Community...'', erre mondtam én hogy user id, de igazán nem látom hogy bárhol is használná a rendszer...
akkor lehet gebasz ha ez alapján vagy nyilvántartva a rendszerben, mert akkor nem egyezik a 2 regisztrációnál ez a szám... -
Thrawn
félisten
Találtam egy hírt: [link]
E szerint, ha valaki 30 napon túl nem szórja a netet akkor, nem csatlakozhat ingyen másokhoz. Ezt hogy értik hogy a korai modellek, nem jeleztek vissza a Fon-nak, hogy működnek-eMeg ez az ingyen Linksys router is érdekelne, e-mailt viszont még nem kaptam
-
SunBreeze
aktív tag
csak ez mind azért volt furcsa, mert mikor rendeltem a routert alapból ott volt a címem, tehát be voltam regelve...
viszont nem kaptam accunt megerősítő ímélt, és a főoldalon ezt ki is írta hogy ha ide kattintok akkor elküldik, nem küldték, azután nem is tudtam belépni
úgyhogy újból regisztráltam ... -
SunBreeze
aktív tag
amúgy nemtom mi történt, én simán regisztráltam aztán TÖRLŐDÖTT A REGISZTRÁCIÓ MÍG MEGREDNELTEM A ROUTERT!!! ... és sztem emiatt nem kaptam ímél értesítést
-
Drótszamár
őstag
válasz
kapcs-ford #1937 üzenetére
Közben megjött az email. (én legalábbis kaptam)
-
D4rkm4n
őstag
Nem kaptam semmilyen e-mailes értesítést arról, hogy a rendelés sikeres lett volna.
-
D4rkm4n
őstag
Na a helyzet az, hogy amikor regeltem, elfelejtettem egyből megrendelni a routert. Most meg nem találom azt a kódot, amivel elvileg ingyen lehetne rendelni.
Amikor bemegyeek a SHOp-ba, akkor le akar rántani 34.44€-val. -
Drótszamár
őstag
válasz
kapcs-ford #1925 üzenetére
Már de.
-
shev7
veterán
haveri korben elfogyott az igeny az ingyen routerre, lehet jelentkezni.
-
D4rkm4n
őstag
Na regisztráltam én is. 1000 köszönet a meghívóért Drótszamárnak!
Nem láttam a regisztráció végeztével egyetlen arra irányuló információt sem, hogy küldik-e az ingyen routert.
Automatikusan kiküldik, vagy rengelni kell, vagy hogy megy ez? -
SunBreeze
aktív tag
válasz
kapcs-ford #1921 üzenetére
oks, köszi
-
SunBreeze
aktív tag
válasz
kapcs-ford #1919 üzenetére
dánke, kezdek végre megnyugodni...
megvan a rendelési szám is, meg még a pdf-ben a szállítási cím is... cask meg jön, meg ahogy olvastam >5 munkanapon belül jött meg a többieknek... majd azután fogok elkezdeni izgulni
csak még egy kérdés hogy volt e valami megerősítő link a ímélbe amire rá kellett e kattintani? hogy életbelépjen a megrendelés? avagy nem?
[Szerkesztve] -
SunBreeze
aktív tag
válasz
(Kolombusz) #1917 üzenetére
de én ma rendeltem meg..
-
SunBreeze
aktív tag
válasz
kapcs-ford #1910 üzenetére
a megrendelés után írt valamit, hogy a számlához itt van egy pdf le is mentettem mi az...
de nem jött válasz ímél...
és nincs spem között sem... -
lorcsi
veterán
válasz
tr00p3r #1905 üzenetére
találtam egy olyat hogy Locate your FON Social Router itt oldalt van egy picike map és egy piros valami, ez lesz az
felete van 2 dolog:
Configure your FON Social Router
gondolom itt a public és a nem public háló nevét lehet megváltoztatni
Password
a wpa ami a dobozon és a fon alján van s\n
de a Router password-jét honnan lehet előszedni? -
SunBreeze
aktív tag
nos van egy kis problem... a rendelés ímélje nem jött meg
ilyenkor mit lehet tenni? -
Thrawn
félisten
Egy meghívó várja gazdáját!
-
róland
veterán
válasz
kapcs-ford #1893 üzenetére
Ezért várok én is a Fonera Liberatorra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Battlefield 6
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mini kijelzős SSD-hűtő a Thermalright névjegyével
- Azonnali fotós kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple asztali gépek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3102
- iKing.Hu - Motorola G86 5G Dark Blue Használt, karcmentes állapotban 8 GB RAM / 256 GB tárhely
- iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3089, 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest