- Októberi bevetésre indul a hardveralakulat
- Továbbfejlesztette az SP szériás, kompakt tápegységeit a Lian Li
- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- Olcsónak ígérkező, madzagos egér jelent meg az ASUS ROG-os portfóliójában
- Hobby elektronika
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple MacBook
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Lenovo Legion Go: a legsokoldalúbb kézikonzol
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freddy TNT
őstag
Hát, ez szomorú. Pedig remek kezdeményezés szerintem. Egyébként nem találom valami soknak a free hot spotok számát.
Ezt a kiöregedést nem igazán értem. 6 Mbps net is bőven elég informálódni, skypozni vagy bármi mást csinálni. 20Mbit már inkább masszív letöltéshez kell.
Van egyébként valami mód arra, hogy a FON-t üzemeltető kiszűrje pl: a szemközti szomszédot, aki éjjel-nappal az ő internetmegosztásán lóg ?
Tudom, hogy csak az lehet FOn tag akinek szintén van internete. De most arra gondolok, hogy valaki odaadja a FON azonosítóját valaki másnak az meg lóg EGY FON-os megosztáson.
Ki lehet az ilyesmit szűrni? account tiltás vagy MAC szűrés... ?
-
Freddy TNT
őstag
-
poffsoft
veterán
fon2200A
Van egy nálam, független, Gargoyle openwrt-vel. Az a kérdés lényege, van-e ok rá, hogy esetleg lecseréljem. A dd-wrt-ről olvasok állandóan mindenfélét. Mondjuk most is működik nekem, tudja a repeater-t ez is szépen.
A magyar menü viszont picit hiányzik...
A sajátomon freewlan van, eddig az is gond nélkül tette a dolgát, de hamarosan lejár a függése, érdemes-e firmet váltanom? -
Én legfeljebb az alap fonerával szemezgetek. A többi plusz funkcióra nincs szükségem.
Sőt, még annak is próbálok utánajárni, hogy egy fonera compatible softwaret felrakni x86os gépre. Mert nekem van itthon olyan eszközöm ami miatt kissé feleslegesnek érzem a fonerás eszköz megvételét.
Aztán ha ilyet nem találok, akkor szerintem az lesz hogy megvárom hogy az új router kijöjjön, és az hátha lentebb nyomja az árakat kissé. Majd meglátom :] -
Elolvastam az első hozzászólást, és említést se tesz a kérdésemről. Lehet megérett már egy szerkesztésre. Viszont helyette megtudtam pl. hogyan kellett beüzemelni a 6.10-es ubuntu alól a wireless hálózatot, úgy általában.
Ha jól értem attól hogy nem nyílt a firmware, az még cserélhető rajta 3. féltől származó softra. Vagy ez a 2.0 kiváltsága?
Erősen gondolkodom hogy beleugrok ebbe a fon dologba. Ez a meghívásos dolog konkrét előnyét nem látom kiírva sehol. Shopnál látom egyedül hogy a promo kódot oda tudom beírni (ha ez az egyáltalán). Kissé nekem kusza a fon oldala
-
g.gergo
senior tag
-
bolint
csendes tag
Kicsit el voltam tűnve,nem volt időm, ma belemerültem, de nem sok sikerrel.
Egy biztos a reset tényleg semmit sem ér, mintha nem is volna.
Ahogy írtam korábban wlan oldalrol sehogy sem sikerült elérni.
Lan felöl ugyan igen, találtam egy FonFlash programot, ami WinPcap segítségével el is kezdett garázdálkodni az eszközön.
Ez legalább annyit segített ill rontott, hogy úgy eltűnt lanról is, hogy sehogy sem sikerült megszerezni. mostmár wlan lámpa sem világít, sőtt nem is látszik az ssid.hegesztettem egy convertert soros portra HGyu cikke alapján.
Soros porton megy a kummunikáció szépen, a cikkben leírt helyreállítási infókon végig is mentem, rootfs.squashfs xmodemes feltöltés, tényleg működik de nem segít.
Legalább mostmár lett 192.168.1.1-n ping ügyileg.terminálon ezt közli:
RedBoot> +Ethernet eth0: MAC address 00:18:84:81:1e:7c
IP: 192.168.1.1/255.255.255.0, Gateway: 0.0.0.0
Default server: 192.168.1.254RedBoot(tm) bootstrap and debug environment [ROMRAM]
Non-certified release, version V1.00 - built 10:37:27, Dec 12 2006Copyright (C) 2000, 2001, 2002, 2003, 2004 Red Hat, Inc.
Board: FON1
RAM: 0x80000000-0x81000000, [0x80040aa0-0x80fe1000] available
FLASH: 0xa8000000 - 0xa87f0000, 128 blocks of 0x00010000 bytes each.
== Executing boot script in 2.000 seconds - enter ^C to abort
RedBoot> fis load -l vmlinux.bin.l7
No image 'vmlinux.bin.l7' found
RedBoot> exec
Can't execute Linux - invalid entry address
RedBoot>Nyilván No image 'vmlinux.bin.l7' found ez lesz az egész probléma alapja.
Ebben tudna valaki segíteni, sajnos nem vagyok otthon az ilyen parancsok önnálló kezelésére, de ha valaki tud konkrét utasítást írni, az nagyon nagy segítség volna.
Már annyit szenvedtem szegény kis fonnal, hogy mostmár mindenképpen életre akarom kelteni!!!
-
bolint
csendes tag
UPS van amúgy, de különben minek? Bizti nehogy újrainduljon táphiba miatt?
notebook is van, igaz éppen nem lanon, de nem lényeg a lényeg.
Most kicsit bonyolult a topológia, de a lényeg, hogy van egy gép ami eléri lanon és wlanon is.
169.254.255.1 csak ping sem telnet sem ssh sem semmiami érdekes, hogy wlanon ipscannerel találtam egy ip-t ami meg is jelenik arp-ben a fon macjával. (192.168.1.200)
Érdekes jelenségek vannak, próbáltam mindent kiirtani a hálóból, azaz "laptop eth-en a fonra" megfelő ip configgal, de úgyis ugyan ez a jelenség.
A Fonos segítséggel erre gondoltál?
"How do I reset my La Fonera router?
If your La Fonera router is not connecting you to the Internet or appears as offline in your My FON user area, we suggest that you “reboot” the router by performing a power cycling (unplugging the power cable and plugging it back in after waiting one minute).
However, if you would like to restore the La Fonera to its original factory settings, you can reset it by pushing the reset button located at its base for 15 to 60 seconds until the power light is the only one lit. Once the power light is the only one lit, release the button and wait for the reset process to be carried out, this might take up to 30 minutes since your La Fonera will be synchronizing with our servers. After that, the La Fonera has its default configuration."
Most nem vagyok fizikailag a közelében estére valahogy kinyomom a resetgombot, mert eddig csak üzem közben nyomtam, bazi sokáig vagy kevés ideig, de azok nem segítettek.
Kösziii!
-
appel
őstag
róland: Te most miért véded ennyire? Azért mert megvetted és fáj bevallani, hogy éppen torrentezésre a legalkalmatlanabb? Több külföldi fórumon is olvastam, hogy gyakorlatilag használhatatlan, és természetesen a hardverből is adódik, hogy 200mhz alatti procival senki nem fogja megváltani a világot...
na mindegy, azért kifejtenéd hogy mit jelent sebesség és kapcsolatszám függőség? max 200 kilobit és 5 peer? valami konkrét értéket nem tudnál mondani?thx
-
-
-
appel
őstag
Mondod addig, hogy nem hiányzik az N, amíg nincs N képes adaptered, notebookod, és kielégíti az igényeidet az 54M és a kis hatótávolság... nos sokaknak azért jól esett volna, és én is azt mondom, hogy ez az ár közel irreális, hiszen mindenhol azt spirázzák, hogy mennyi mindent tud (halkan megjegyzem, hogy azt is csak félig-meddig kompromisszumokkal) (nincs torrent seed letöltés után, iszonyat rotyi adatátvitel usb-n, stb), de azt már nem híresztelik, hogy mennyi mindent nem tud, amit egy 6-7.000 Ft-os router viszont igen. Gondolok itt a tűzfaltól a vpn-ig sok mindenre. És cirka 20.000-ért nehogymár napokig heggesszek rá egy transmissiont, ami gyanítom darabokra fagyassza a routert nagyobb terhelésnél... Ennyi erőből már inkább heggesztek az 1.0-ra sd kártyát, és torrent klienst... no mindegy én is azt mondom, hogy csak a buli kedvéért vennék egy ilyet, de csak akkor, ha cakk-pakk 10-ből kijön...
-
ngabor2
nagyúr
nem biztos, hogy én egy személyben jobban tudom a megoldást, mint a topik többi látogatója. (a pü nem szakmai válaszadásra van, arra itt a topik.)
de hogy az eredeti kérdezőnek próbáljak segíteni: milyen szinten nem éred el az admin felületet? a privát hálót látja a gép, és oda nem jó az alap usernév/jelszó páros, vagy azt se látja?
gondolom alap firmware van rajta, nem pl. openwrt. -
róland
veterán
A nyerő egy Kensington PocketHub USB 2.0 lett.
A magyar oldalukon csak a 7 portos változat van fent.
-
bmpeter
csendes tag
Nagyon szívesen, bár maradt benne némi hiba
de még így is változtattam az eredetihez képest, hogy pl ha nincs nyomtató-kamera akármi csatlakoztatva, akkor pirossal jelennek meg az oldalakon.
Sok olyan javítás is belekerült, amit az angolban még nincs.
Viszont nincs mindenhez megírva még a kódban a fordítási lehetőség, ezért azok sajna nem fordíthatók, és angolul jelennek meg tobábbra is.
Bár mint tudjuk BÉTA a cucc, szóval simán belefér, de remek lesz, ha elkészül
-
amargo
addikt
Belkin USB 2.0 Plus Hub (4 Port)
Ilyenem van, szerencsére egy áruház lánc elárazta és 3e jutottam hozzá.
Továbbá nagyon jó, csak azt tudom írni.Egy ilyenen még gondolkoztam volna:
Belkin Hub-To-Go
Ha több port kell. Igényes összeszerelés jellemzi, ha jól tudom a MAC is velük gyártat? -
róland
veterán
Kicsit utánanézve a témának, ráleletem Kalóz Imrére az OpenWRT fejlesztői között.
S íme az adatlapja.
S végül a másik magyar OpenWRT fejlesztő, Juhos Gábor.
-
amargo
addikt
Köszi, erre lettem volna kíváncsi
Még egy kérés kérdés t-mobile web'and'walk os (icon 225) usb stickje akinek van és ilyen Fonja is kitudná próbálni, hogy mennyire megy vele? Egy fórumon olvastam, hogy a támogatást éppen várják hozzá, de lehet azóta jött ki rá valami.
Esetleg Budapesten ha van valakinek, 1x kipróbálhatnánk vele.
Köszönettel
amargo -
-
ngabor2
nagyúr
elvileg nem illene, hogy egy ilyen passzív eszköz visszafogja.
ki kellene deríteni, hogy mire van állítva a fon (10, 100, vagy auto). az a baj, hogy linux alatt csak az mii-tool nevű cuccot ismerem ehez, ahoz meg egyrészt ssh kell, másrészt nem tudom, hogy fenn van-e a firmware-ben.
-
ngabor2
nagyúr
hááát, az nem valami vastag
azt jelenti, hogy legalább az egyik csati csak 10Mbitet tud.
csak úgy elméleti szinten: nem hinném, hogy sokkal többe került volna az előállítás, ha mindkét aljzat 100, vagy akár 1000Mbites. egy másik topikban azt fejtegetik, hogy filléres dolog manapság a gigabites vezérlő. nem tudom, de az elterjedtség és a tömeggyártás miatt valszeg igaz.
-
ngabor2
nagyúr
pendrive-ot ext2-re akarod formázni, semmiképp nem ext3-ra. azzal kb. fele idő alatt tönkremegy (vagy még hamarabb), illetve sokat lassít a naplózás.
amúgy igen egyszerű, bedugod a gépbe, megnézed a /var/log/messages-ben, hogy miként ismerte fel. vinyók számától függően /dev/sdb-től felfele valami. ha már van rajta partíció, akkor root-ként mke2fs /dev/sdx1.
ja, feltételezem, hogy linuxod van
win alól... passz. addig gyűjts be egy linux live rendszert, nálam mindig van egy pendrive-on
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest