- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Mini kijelzős SSD-hűtő a Thermalright névjegyével
- Windows: mi történik valójában Leállításkor, Alvó módban és Újraindításkor?
- Gyenge Wi-Fi otthon? – a leggyakoribb hibák és megoldások
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Spada
tag
Ehhez mit szóltok kedves Fonero-k?
''Wifizésért kapták el az utcán'': [link] -
tzs84
tag
válasz
kapcs-ford #2196 üzenetére
mi lesz az uj fwben?
-
kapcs-ford
őstag
válasz
Drótszamár #2195 üzenetére
Az uj firmware-t várom nagyon.... méghogy melegszik... bírja ez a strapát... ma 237ezer klikk 6szálról.
[Szerkesztve] -
Drótszamár
őstag
Kéne hegeszteni rá egy firmware-t ami automatikusan klikkel
Ha már megy 7/24-ben, akkor dolgozzon is
-
ludus
aktív tag
válasz
kapcs-ford #2189 üzenetére
rajta vagyok az ügyön
-
Thrawn
félisten
válasz
kapcs-ford #2191 üzenetére
Elírtam, nem 2 hanem 20
Mindegyik külön felhasználó alatt ofkorsz. -
Thrawn
félisten
válasz
kapcs-ford #2189 üzenetére
Nyomom 2 ablakban is
-
shev7
veterán
válasz
biokill1 #2184 üzenetére
teljesen jo a beallitasod, csak a csatlakozast kell maskepp csinalnod. (De errol mar volt szo korabban a topicban) szoval fonerara csatlakoztatott geppel siman elered a masik halozatban levo gepet a \\gep.ip.cime vagy \\gep.neve paranccsal (ezt a cimsorba kell irni) totalcommanderben mukodik a cd \\gep.ip.cim illetve a cd \\gep.neve modszer.
probalj ki egy sima pinget elotte, ha megy, akkor annak is mennie kell amit leirtam. Ha nem megy, akkor a tuzfal blokkolja. -
biokill1
tag
Akkor leírom kicsit részletesebben. Tehát van a linksys és a fonera. A ház egyik végében a linksys, a másik végében a fonera, így le van fedve teljesen wlannal a ház. A fonera természetesen a linksys egyik utp portjára csatlakozik.
Ha a laptopommal a linksyshez kapcsolódok wlanon, akkor megy az internet, és elérem az asztali gépeimet is, mivel egy munka csoportban vagyunk. Csatlakozni is simán tudok a hálózati meghajtóhoz.
De ha átmegyek a ház másik végébe,és ott a fonerához kapcsolódok, akkor csak netezni tudok, a helyi hálót nem érem el.
A beállításokról:
a fonera dhcp módban van, tehát a linksys oszt neki ip címet. De a laptopomnak már a fonera oszt, mivel az ő belső dhcpje is engedélyezve van.
Átjáróként a laptopon a fonera jelenik meg. Azt is próbáltam hogy a fonera dhcpjét kikapcsolom, és a laptopon állítottam be fix ip-t, és átjárónak pedig megadtam a linksys ipjét. de semmi... Így még net sincs, sőt asszem a ping sem akart működni...
Remélem tudtok vmi 5letet.. -
biokill1
tag
Sziasztok!
Remélem nem fogtok megkövezni a következő kérdésemért
A Fonerámról szeretném leirtani a gyári frim-et. Ugyanis már nagyon idegesít, hogy csak netezni tudok róla, de helyi hálót nem érem el. Úgyis 2 üzemel otthon, ezért nem probléma ha az egyik accountom elveszik.
Szóval milyen lehetőségeim vannak? esetleg dd-wrt rámegy? Utp-n keresztül lehet frissíteni, vagy csag JTAG-en?
Köszönöm a válaszokat előre is.
Egyébként egy Linksys wrt54gl után van kötve, amin ddwrt van, ezért is az lenne a leg szimpatikusabb frim. -
Thrawn
félisten
Úgy látom más is lusta megnézni milyen firmware dohog a Fonera-jában
-
Thrawn
félisten
-
Thrawn
félisten
Nálatok melyik firmware van fent a routeren? Most látom hogy letölthető a 0.7.1.3-as.
-
Blaise
veterán
ha fon mögül netezek akkor a cFosSpeed-et kell használni vagy a sima cFos-t ?
-
Sianis
addikt
Sziasztok!
Mit kell beállítani, hogy a nagyvilág is lássa a web kiszolgálómat? A port forwalding nem elég?
Sianis -
Billu
aktív tag
Na, sikerült elérnem a routert ssh-n keresztül.
Mit kell átírnom, hogy az ssh meg is maradjon.
Légyszi szájba rágósan. -
lorcsi
veterán
eléggé figyelik a központból mikor vagyok aktív és mikor enm. Kb. egy hete elfelejtetttem visszadugni a font az áramba, és most jött egy üzi, hogy ha valami baj van szóljak vagy kérdezzek, de legyek aktív mert baj lesz
-
ludus
aktív tag
válasz
Drótszamár #2163 üzenetére
aham... tök jó
-
ludus
aktív tag
válasz
kapcs-ford #2161 üzenetére
ezmiez?
-
kapcs-ford
őstag
Frappáns új fon-tool
[link] -
net84
őstag
válasz
SunBreeze #2159 üzenetére
szintén asus noti - sajátom pöcre indult, ismerősnél meg majd 1 órát szarakodtam, kétszer reset-eltem a notit vagy 5-ször indítottam újra, hol nem volt myplace sem, hol volt, de vagy nem tudtam rá csatlakozni, vagy nem volt rajt net
egy reset + áramtalanítás a ruteren, vele szinkronban a notin is, majd mérgemben elszívtam egy cigit, addig elgyökölt a router valamin, mert ezután egyből tudtam csatlakozni, és elindult a fon.com, végigvágtáztam az aktiváción (előfordult, hogy korábban is be tudtam lépni a fon.com-ra, de az adatok elfogadtatása közben mindig megszünt a net) és azóta is működik
ha áramtalanítom, akkor a sajátom is néha elszórakozik, és 515 perc közötti intervallum kell neki, hogy a myplace megjelenjen az asus notin.
Ezért is állítottam vissza a DI-624-et a saját hálozatomnak, a fon pedig csak osztja a netet a nagyvilágnak, nem is használom a myplace-t... -
Marci_
tag
válasz
kapcs-ford #2151 üzenetére
Baratnom mobiljaval tudnek csak fenykepezni, de o most tanul es vizsgazik, szal majd kesobb tudok csak kirakni fotot a tartorol, amikor majd o is at tud jonni. Amugy nem volt egy bonyolult mutatvany megcsinalni, csak egy plexi lap kell hozza. Az egesznek csak annyi volt a lenyege, hogy barmikor at tudjam helyezni a router-t es ne kelljen falat furni a rogzitesehez, no meg a melegedesi problema kikuszobolese, de mindenkeppen kozlok majd kepeket, ha lesz ra modom...
Az antennakeszitessel kapcsolatban egyetertek Veled, pont ezert nem lattam en se neki, annyira nem surgos a dolog, hogy penzt invesztaljak a dologba, inkabb varok meg picit, ameddig olcsobb lesz, vagy esetleg ingyen adjak.
[Szerkesztve] -
ludus
aktív tag
válasz
kapcs-ford #2156 üzenetére
meghívósdi ne is legyen, de azért a hűségünk remélem jutalmat érdemel
mondjuk azért a 80 euro elég húzós ár - szerintem annyiért nem fogják nagyon kapkodni...
[Szerkesztve] -
róland
veterán
válasz
kapcs-ford #2153 üzenetére
Az elég drága mulatság. Remélem, meghívóval feléért is odaadják!
-
ludus
aktív tag
válasz
kapcs-ford #2153 üzenetére
FONtenna:
végülis így is nézhetjük a dolgot, egyszerűbb a gyárit megrendelni, meg szebb is meg így még lehet hogy olcsóbb is....
FONliberator:
mutatvány már hogy mennyit késik
remélem ennek ellensúlyozására lessz vmi jó kis akció régi FONosoknak
[Szerkesztve] -
róland
veterán
válasz
kapcs-ford #2151 üzenetére
Liberator-ról semmi hír?
-
kapcs-ford
őstag
@ (#2150) ludus
Nekem sikerült magam lebeszélnem az ilyen farigcsálásról a következők miatt:
Konzerv doboz vagy pringles: 0 FT (illetve xxx forint mivel a csomagolást is fizeted)
Kábel: kb. 250Ft /méter.
Csatlakozó: 500ft
Ha nincs krimpelő fogód amivel rányomatod a csatit a kábelre akkor az 7500 Ft
Ha szintén nincs de jobbára lehet kölcsönszerezni pákát akkor az plusz költség.
Idő a pötsöléssel na meg az anyagok beszerzésével....
Tehát ez az ''olcsó'' antenna ez annak olcsó akinek már megvannak hozzá a cuccai meg az ideje.
Ha kijön a fontenna (2-3méter kábellel) kb. 20euroból akkor az egy jó húzás lesz és még házhoz is jön... ''Fontennas will probably sell for 9,95 plus shipping''
@ (#2149) Marci_ ,
Fényképet plíz!
@ (#2147) net84
Sajna pedig a lehetőség megvolt.Ha megér neki 20jurcsit akkor annyiért házhoz is viszik.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Marci_
tag
válasz
kapcs-ford #2144 üzenetére
Na igen, en is arra varok...
Par napja csinaltam plexibol egy FON spot tarto lapot FON matricaval meg mindennel, jol mutatna rajta ez az antenna. A lenyege a dolognak nem csak a design volt, hanem az is, hogy a router jobban szellozzon es ugyebar azt mar letisztaztuk, hogy ha az oldalara van forditva, akkor nem melegszik annyira. A masik dolog meg az, hogy az epulet, ahol van az egyseg annyira magas, hogy hiaba van ralatas, megsincs kielegito terero odalent es gondoltam, hogy egy iranyitott antenna sokat segitene, de nincs 8e HUF-om erre.
-
net84
őstag
válasz
kapcs-ford #2146 üzenetére
valahogy én is így gondoltam...
-
net84
őstag
az ingyenrouteres téma megszünése elötti pár napban kiküldtem egy meghívót, az illető meg is kapta, bereggelt, de nem kapott számlát, mail-t semmi. a fon.com-ra be tud lépni, de routert azóta sem kapott. Gondolom azért, mert számlát sem kapott, hogy routere fog érkezni.
A poén az, hogy nálam meg ott van listába, hogy küldtem neki egy meghívót, állapota függőben, ha emlékeztetőt nyomok rá, akkor meg közli, hogy pénzes lesz a téma...
Ezt akkor már bukta, hacsak nem fizet?
Egyébként mi alapján határozzák meg, hogy $ vagy € ? Ugyebár a kettőnek nem ugyanaz az árfolyama...vagy ez egyszerű, európa euró, ámerika dollár? -
kapcs-ford
őstag
Azt lesem hogy mikor dobják be a shop-ba a fontennát
-
p126
csendes tag
válasz
kapcs-ford #2126 üzenetére
Szia,
ne haragudj, de az első hozzászólást nem változtatod meg?
2.) Veszel itt egy meghívót vaalkitől 3.000,- Ft-ért és a FON küld neked egy La Fonera-t ingyen.
Bocs, tudom ,hogy leírtátok, már többször a fórumban. -
SunBreeze
aktív tag
most beszéltem a netszolgáltatómmal, és azt mondta hogy a routert látja a modem helyett és valamit csinálnom kell a port forwarddal... remélem ezután már télleg jó lesz
-
SunBreeze
aktív tag
kitöröltem minden ssid-t a xp-s előnyben részesített hálózataiból, valamit letöröltem a asus gyári wifis progiját is.
semmi eredmény. hiába írom be a kódot nem lesz netem a myplace alatt csak a fon ap-n
olyan mintha myplace nem kapna netet csak a fon_ap.
van még egy routerem, de azt csak akkor tudnám használni, ha beregisztrálom... lehet hogy most megpróbálom azzal hogy hogy megy...
[Szerkesztve] -
SunBreeze
aktív tag
-
SunBreeze
aktív tag
mennyire biztonságos, ha csak fon_ap-t használom? mert a myplace-n nincs net hiába csatlakozok...
[Szerkesztve] -
-
ngabor2
nagyúr
válasz
kapcs-ford #2122 üzenetére
egy kicsit vitatkoznék veled (bár a lényegen nem változtat...)
láttunk már olyat, hogy teljesen nyílt forrásból, lelkes programozók igen jó dolgokat hoztak össze (gimp, OOo. bár ez kicsit kilóg, vagy pl. a linux). ki lehetett volna tenni a specifikációt, hogy no, itt a router, mittomén 100 db-ot kiküldök önkénteseknek, feltéve, hogy fejleszt rá. ha nem fejleszt, akkor vagy visszaküldi, vagy 50€... ha meg összehoz a csapat egy jó fw-t, ami nyílt, kielégíti a fon és a közösség igényeit is, akkor nyert. igen, nagy a kockázat, és valszeg macerásabb, mint egy helyen fejleszteni az egészet. de könnyen lehet, hogy a szétszórtság ellenére mégiscsak gyorsabb és eredményesebb lett volna a fejlesztés. ezek az emberek egymással szakmailag kommunikáltak volna, és ha a 100-ból 50 keményen nekiesik, akkor valami értelmes csak kijött volna. -
kapcs-ford
őstag
Részben igazad van de részben a Fon-nak van igaza... lehetne vitázni ezen.
Kétségkívűl ha nem nyílt forráskód szoftver alapját írták volna át ----(aminek az átíratása egy vagyon volt na meg idő, sőt a fonera2 azért csúszik tavaly október óta idén szeptemberre mert a szoftvert fejlesztik, tesztelik stb... mivel a hardware az már meg van csak ugye bittorrent kliens is lesz benne etc.)--- akkor nem lenne olcsó.
Persze az lenne a művészet ha az egész router-alapját ők tervezték volna mindenestől csak akkor valószínűleg nem ilyen olcsóra jött volna ki és cseppet sem lett volna ingyenes posta etc...
Azt hogy a tulaj Martín Varsavsky az álmát valósította meg ezzel a Fon-nal és hogy belerakott pár millió eurót az mindenesetre figyelemreméltó és tisztelendő.
Jelenleg a csatlakozott befektetőkkel együtt 18millió euros a tőke (Google , Skype, Sequoia Capital, and Index Ventures, Ebay)
[link]
Mellesleg a Zudeo és az Azureus is az ő nevéhez fűződik...
[link]
Martín Varsavsky az utóbbi 20évben már indított pár sikeres vállalkozást, elsőnek ingatlan Urban Capital Corporation majd 1986-ban a Medicorp Services ami az első biotechnikai cég volt ami az AIDS és PSA tesztelésével foglalkozott! Majd ''pár'' távközlési vállakozás (Viatel,Ya.com y Jazztel).
És említésre érdemesek a délamerikai oktatási projectek, alapítványok stb....
Érdemes az életrajzát elolvasni : [link] -
s7rangR
csendes tag
Hali!
Van még ez a fonerás meghívós dolog? Mert azt olvastam, hogy nem ingyenes már, csak olcsóbb meghívóval... Valaki tájékoztatna erről az egészről és küldene egy meghívót?
Köszi szépen! -
SunBreeze
aktív tag
sikerült beüzemelnem a routert ... de mint gondoltam biztos nem fog sikerülni valami.
a myplace-ra nem tudok csatalkozni, csak a fon_ap-re.
így nem tudom a router config felületét sem behozni.
valaki tud segíteni?
-
tzs84
tag
Azt sem tartom helyesnek ha valaki ráhúz egy dd-wrtt és használja otthon, mert nem ezért kapta ingyen, de ettől még nem kell elhallgatni ezeket a dolgokat és egyből megkövezni mindenkit aki szeretne valamit alakítani rajta, ami egyébként jogában áll.
Az én véleményem az, hogy egy cég csak akkor használjon szabad részeket a szoftveréhez, ha szeretné hogy egy aktív közösség alakuljon ki körülötte, akik mindenféle trükközés nélkül tudják kedvükre fejleszteni. Ha ennek épp az ellenkezőjét akarja, NE használjon sz.sz.-t, ugyanis pont nem erről szól az egész.
kicsit az az érzésem hogy némely cégek úgy döntenek sz.sz. mellett hogy fogalmuk sincs mi is a lényege az egésznek, csupán azt látják hogy van egy szoftver amit néhányan évekig fejlesztettek, és vannak akkora balekok hogy ezt ingyen odaadják nekünk, hogy mi átalakítsuk és üzletet csináljunk belőle. -
tzs84
tag
válasz
kapcs-ford #2115 üzenetére
én nem buzdítok senkit semmire. én is a sima fw-t használom, de amint valaki megoldja, hogy egy rendes, nem lebutított openwrtn vagy dd-wrtn menjen a chilispot, tehát lehessen fon hotspotként üzemelni, egyből váltani fogok.
szerintem felesleges szerződésszegésről beszélni ha már eleve kb midenki megszegte.
a szabad szoftver pedig szabad szoftver, ha nem fekszik nekik akkor nem kell openwrtt használni ennyi, nem a gpl megkerülésén kell dolgozni a'la tivo, hanem írni szépen sajátot nulláról. -
kapcs-ford
őstag
Megnyugatlak hogy a világon csak pár ISP engedélyezi de ez más téma.
Szabad szoftvert módosítottak, fizettek a programozóknak hogy legyen Fon-os a firmware de attól még mégis mit akarnak húúú akkor hackeljük meg, módosítsuk de jóóó! Érdekes hogy szinte mindig te hozod fel ennek a lehetőségét (már szinte beteges szinten) - legutóbb #2098.. de a végén csak a redboot meg a terminalozás lett említve hátha valaki rákérdez és akkor majd lehet okoskodni... hát akkor miért nem nyitsz egy topikot ''fonera hack'' vagy ''fonera mod'' -néven?? -
tzs84
tag
válasz
kapcs-ford #2112 üzenetére
az azért kicsit erős lenne, tekintve hogy ők is szabad szoftvert módosítottak, így a végtermékükre is gpl licensz vonatkozik
''This firmware is free software. You may redistribute and/or change it according
to the terms of the GNU General Public License as published by the Free
Software Foundation, in its current version 2.''
[link]
az tény hogy a fw lecserélésével a szerződést a fonnal megszeged, de a firmwarejükkel azt csinálsz amit akarsz, GPL_v2 kereteken belül.
de egyébként igazából MINDEN MAGYAR FONERO megszegi a fon szerződést.
''The user that opts for the Linus or Bill category, should, prior to accepting these
T&Cs and before registering with the FON Community:
(i) have a FON Social Router or a router that is compatible with the FON
Software and (ii) have a contract with an ISP that permits the FONero to share
bandwidth.''
[link]
kinek van szerződése a szolgáltatójával ami engedélyezi a továbbosztást?
[Szerkesztve] -
LordX
veterán
válasz
kapcs-ford #2112 üzenetére
Hm, és a lecseréléshez? Pl. teszek rá egy OpenWRT-t? (Btw, mi az, hogy nem járul hozzá? Nem OpenWRT-ből való a gyári FW? Ami meg GPL-es..)
-
Blaise
veterán
üdv !
Hogyan tudom beállítani a routert, h működjön a Hamachi nevű progi ? -
Rick4
félisten
válasz
kapcs-ford #2109 üzenetére
a nyílt forráskód miatt eleve nem beszélhetünk warezről. mint pl: ennek : [link] az esetében sem..
-
kapcs-ford
őstag
Sőt a PH-alapelvét olvasva tiltott is...
# ''Wareztevékenység'', vagyis a szerzői és szomszédos jogok (vagy általában a hatályos magyar jogszabályok) által védett bárminemű szoftver/adat/hanganyag/filmanyag/stb. jogosulatlan
* használatának elősegítése (pl. regisztrációs szám, crack megosztása, linkelés ezeket tartalmazó weblapokra)
* használatára buzdítás,
* segítségkérés ezek beszerzésében, használatában; -
ludus
aktív tag
válasz
kapcs-ford #2103 üzenetére
jóvanna
-
realkubi
csendes tag
válasz
kapcs-ford #1 üzenetére
Hali!
Én kaptam egy ingyen meghívót, de a cuccos azóta sem érkezett meg. kb 2 hónapja. amikor megrendeltem, rá pár napra szünetelt a szolgáltatás. tudsz valamit mondani? -
ludus
aktív tag
válasz
kapcs-ford #2100 üzenetére
azt írja hogy 7.5V/1A-es a tápja, tehát meg kell nézni az adaptert így könnyen megkülönböztethető a két cucc...
-
Volkov
senior tag
válasz
kapcs-ford #2097 üzenetére
a selejt sohasem ment, azon nem volt mi melegedjen.
ami szépen megolvadt, az müködik gond nélkül, most is arról írok
egyik haver csinált rá aktív hűtést, nekem is kelleni fog asszem egy venti rá, mer ez így.. háát. vicces
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó 2db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
- Dell Optiplex 7050 SFF + Quadro K620
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest