- Windows: mi történik valójában Leállításkor, Alvó módban és Újraindításkor?
- Gyenge Wi-Fi otthon? – a leggyakoribb hibák és megoldások
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Új, belépő szintű Radeont kapnak az OEM-ek
- Hamarosan találkozhat az USA és az Intel vezetője
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen videókártyát?
- Házimozi haladó szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- ASUS notebook topic
- Asztrofotózás
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Béló
aktív tag
Hello
én is tagja szeretnék lenni a köösségnek: mit kell tennem ahhoz hogy kódot kapjak valakitől? -
sazabi
aktív tag
hi all
You have 19 invitations left
ha valakinek kell promó kód, az szóljon.. -
Rick4
félisten
válasz
poffsoft #3281 üzenetére
a gépnek hogy adom a külön ip-t? a helyi kapcs-nál tcp/ip tulajdonságoknál külön megadom a fix ip-t, és az alhálózati maszkot. ennyi, nem? onnantól a böngészőbe írom a másik ip-t... tűzfal nem volt kikapcsolva, de minden mehet-re van állítva (comodo) így attól nem jön zavarba...antenna is a helyén van, szét is kaptam, még a resetgombot is kimértem, hátha az nem resetel..
átjáróhoz és dns-hez nem kell írnom semmit, ugye? valami tuti nem oké, mert két gép van itthon, mennie kellene legalább annyira, hogy a két ssid-t látja, de semmi.
asszem aa lényegi rész már holnapra marad, jó éjt...
-
poffsoft
veterán
-
Rick4
félisten
válasz
poffsoft #3278 üzenetére
nagy reset volt, de arra semmi meggyőzőt sem csináltak a ledek, villogtak tovább, kb úgy, mintha rendesen be lenne dugva, power stabilan, wlan villog, lan is villog (vagy ez fixen világított) de komolyan, semmi rendellenesség..a wan porton összedugtam a géppel, átállítottam a fix ip-t, de nem jött be semmi..
ráadásul ezen fent vol 3-4 hónapja a freewlan, hibátlanul vette wifin a jelet, és osztotta is szépen a lakásban..ugyan kicsit szakadozott, de elfogadható volt...
-
poffsoft
veterán
nem egészen:
if connected via WLAN to MyPlace use IP 192.168.10.1, if connected via LAN use IP 169.254.255.1)
[link]A többi stimmel: lan kábel a net helyére, lankábel a pc-be, ip 169.254.255.1, és a rendes kezelőfelületére kell bejutnod(admin/admin), hacsak nincs megmakkanva a fonera....
Nagy reset-et próbáltad már (táp kihúz, 30 mp resetgomb nyomvatartás, netkábel bedug, táp bedug, vár,vár,vár (max 15 perc))???
-
Rick4
félisten
közben visszaolvastam, megtaláltam ezt a wan portos összedugós IP-t, d enem akar szuperálni, viszont a ledek frankón villognak...
-
poffsoft
veterán
netstrumbler-rrel nézzétek meg van-e valami jel. Ha van, akkor ringyóz makkant meg....
Esetleg kábellel felcsatlakozva a routerre, körül lehetne nézni rajta, valóban minden rendben van-e
-
Rick4
félisten
a cimbora 2200-as fonerája megmakkant, bedugva villog az összes led ahogy kell, de a gép nem lát semmilyen jelet, nem hajlandó műsort adni...Van valakinek valami ötlet, mi lelhette? egy freewlan volt fent rajta, ki lett húzva kb egy hétre, mert a srác saját netet köttetett be, most bedugta, eddig jó volt, innentől semmi...
-
jegmadar
csendes tag
Sziasztok, szeretnek en is belepni a fon tarsasagba es ha tud valaki kuldeni egy promocios kodot akkor megkoszonem rendeleseim@gmail.com
Csongor -
net84
őstag
Mai nap egy érdekes dolog fogadott... a fon-om nyílt részének megváltozott neve
korábban a "fon_ap" volt beállítva, most meg "FON_FREE_INTERNET" - ezt lehet, hogy a fon teem változtatta meg?
Vagy valaki nagyon ráért? -
HXY
addikt
A Fon oldalán olvastam, hogy még idén jön az új változat:
- 802.11n
- USB portAkik meg DD-WRT-t használnak:
Megjelent a végleges 24-es verzió.
Ez már egy teljesen új boot rendszert használ,
ezért böngészőn keresztül ne frissítsétek,mert hazavágja az eszközt. -
doors
tag
Nincs lehetőség saját routerrel csatlakozni a hálózathoz?
-
Hülyesamu
csendes tag
Van itt még pár meghívó-kód:
A209658840204041
B642095880465926
B425949325861556 -
ngabor2
nagyúr
érdekes ez... ha egyet rendel az ember, akkor 4k, ha kettőt akkor 7.7k promócióval. többet meg nem szokott az ember általában rendelni...
-
[MoRD]
csendes tag
Hali,
Van lehetoseg arra hogy ujra flasheljem a FON-om?
Ha valaki jartas az ilyen dolgokban vagy ismer valakit az kerem jelezze.Üdv.
-
Gergo8
csendes tag
Köszönöm megkaptam a kódot.
sajnos azt irja, hogy már lejárt.
The promo code has expired
Gergő -
ReFleXx
addikt
Hello,
Ha veszek egy ilyen La Fonerat es megosztom a netem akkor én is használhatom a másét. Mi van akkor ha senki nem használja a megosztott netem, akkor én sem a másét?
Vagy milyen megkötések vannak? -
ALI_G
veterán
van vkinek eladó FON?
-
Gergo8
csendes tag
Még egy kérdés
Milyen internet hozzáférés jó hozzá? Gondolom forgalomkorlátos csomaggal bajban lennék. Szereti-e az UPC? Az még nem tiszta nekem, hogy pl. pppoe-t fel tud-e építeni, vagy még kell egy router doboz is, ha a legmezeibb adsl modemre kapcsolódik?
Üdv
Gergő -
Gergo8
csendes tag
Sziasztok
tudna valaki egy promo kódot küldeni?
Köszi
Gergő -
wwenigma
Jómunkásember
Volt szerencsém most egy érdekes esethez, a FON elé bekerült egy SMC Barricade router is. A kapcsolat UPC volt, a FON MAC addressét nem tudtuk beregelni. Nálam be lett regelve (nem UPC). A srác hazavitte, be ahogy volt, az istennek nem akar menni.
A megoldás annyi volt, hogy más subnetbe kellett tenni a FON-t, azaz átraktam a 10.1.1.1-be. (192.x.x.x-et oszt az smc)
Bridge módban az SMC ad a privat jelre csatlakozó gépre IP-t, fasza transzparensnek tűnik a fon... viszont VNC-vel nem tudok a gépre csatlakozni. 2 IP-t oszt ki, egyet a fonnak a webguihoz és egyet a gépnek ami bridgelve van a fonon keresztul. Valakinek 5let? Az smc dmz módot probaltuk kapcsolni minda2 IP-re eredménytelenül. -
hzcs
senior tag
wepet nagyon sok progi felnyomja, de fonerán alapból wpa van. Ott a csatlakozáskori csomagokat kell elkapni, abból fejti vissza valahogy. Wepnél elég pár spéci (pl arp) csomagot elkapni, és azt ismételgetni.Jó kártyával 1 perc alatt összegyűlik a 40 ezer iv, és abból 1 mp alatt kiszedhető a wep kulcs. wpa bonyolultabb.
-
Rick4
félisten
most rántok le két live cd-t, megnézem mihez kezdenek a fonerával...
-
poffsoft
veterán
gyönyörű videó van a neten az aircrack működéséről, percek alatt megfejti a kulcsot. Persze lehet rosszul emléxem, és csak wpa1 nem wpa2 volt....
Kapcsolj be mac szűrést a fonerán, akkor nem fog sokra menni a wpa2 key-el sem...
Hacsak nem tudja a géped mac ip-jét, de akkor meg valszleg a házon belül kell keresned -
HXY
addikt
Csak azért kérdeztem, mert alapból az a WPA jelszava, és nekem valaki ezt kitalálta..
-
HXY
addikt
A Fon MAC címe alapján ki lehet keresni, hogy milyen SerialNumber tartozik hozzá?
-
ngabor2
nagyúr
folyton jövök itt a hülyeségeimmel... eccer régen láttam valahol, hogy usb-t tett a cuccba valaki, persze külön nyákkal, de gyakorlatilag teljes értékű usb-ként funkcionált. most egyszerűen nem találom. amit találtam, az usb kivezetés, de nem usb-port (csak soros). hátha itt más is megtalálta...
Billu: úgy látom, csak rá van pattintva, meg a ragasztás tartja. no, majd unalmas óráimban nekiesek.
-
ngabor2
nagyúr
inkább megkérdezem, mielőtt szétfeszegetem az egészet... a fon2100-nál az árnyákolás és a hűtőborda rá van forrasztva a nyákra, vagy csak rá van pattintva? le akarom cserélni egy picit komolyabbra, de ahoz le kellene műtenem.
-
hzcs
senior tag
Amióta felfrissítette magát a freewlan addon, azóta néha elmegy a net. routerig megy a csomag, de pingelni már se névre, se ip-re nem tudok. A pc-n a hálózati kapcsolatoknál a javítás gomb segít, de ezt eddig nem csinálta. Lehet összefüggés a frissítés és a net kimaradása között?
-
rankesz
veterán
Legyetek szivesek segíteni!
Elfelejtettem hogy milyen usert/jelszót adtam meg a Fonerámon belül! Próbáltam resetelni, vagyis 1 percig nyomva tartottam a reset gombot. Mikor újra bootolt ez a kis g***, akkor se történt semmi, admin/admin továbbra se jó. Mit csináljak?
Mod: poffsoft, ez új avatar?
-
poffsoft
veterán
válasz
old gray #3200 üzenetére
A fonera status ablakában mit mondd az internetkapcsolatról??
plusz nem lehet, hogy frissítgeti magát a reset után, azért nincs neted?Rick4: elvileg ennyi, gyakorlatilag nekem is sikerült 1 hétig bajlódnom vele, mert persze nem volt jó úgy ahogy először elindult
Persze olyankor jól jön egy hagyományos router.... -
Rick4
félisten
válasz
old gray #3197 üzenetére
ugyanezek voltak a havernak is, mondjuk TP-link 561-es volt a pci kari, de az meg mindegy..semmi gond nem volt vele. a fonerát ugye eleve átállítod pppoe-ra, ott felhasználónév- jelszó beállít, és a fonera betárcsáz, onnantól megkapja a netet, és osztja. semmit sem kell adni, dinamikus IP-t kap, és kész..annyi, hogy az inviteles, de nem hinném, hogy ilyen tekintetben van különbség.. a havernál kb 3 perc volt beállítani, azóta is megy..
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
old gray #3200 üzenetére
Kapcsold be a Fonerat, csak siman, ne dugd hálózatra, induljon el. Ha megvan, nézz rá wifi kariról, milyen jelek vannak, de ne csatlakozz. Ezután bekapcsolt állapotban reseteld 40mp-ig. Teljes alapszoftverre visszaáll.
ADSL modemed indítsd újra. Tárcsázz be, majd húzd le a géped. Várj egy kicsit, majd dugd rá a Fonerat az ADSL modemre. Ha minden jólmegy, oszt neki IP-t és utána a Fonera tud csatlakozni. Szerintem egyből felfrissíti magát. Várjál 20-30 percet, hátha.
Wifin nézz rá közben, van-e publikus jel (azon keresztül lehet csak beregelni)
Az alap probléma szerintem az, hogy az ADSL modem továbbadja az IP-t a gépednek, a másodikat pedig nem engedi a szolgáltatód. Nem ismerem amugy sem az adott modemet, sem az ADSL viselt dolgait. Kábelnetes vagyok.
Ha nem sikerülne, valaki ismerősnél kellene beregelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anime filmek és sorozatok
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Okos Otthon / Smart Home
- Battlefield 6
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Xiaomi 15 12/256Gb 3 év gari Fehér kivitel/csere csak iphone 15 pro/
- AM5 Gamer PC - Ryzen 5 8400F / RX 9060 XT / A620M / 16GB vagy 32GB RAM 5600MHz / 256GB M.2 + 1TB M.2
- GF63 Thin 11UD 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe + 1TB HDD magyar vbill gar
- Mamiya RB67, az eredeti kiadas + Mamiya - Sekor objektiv
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12GB RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- Eladó karcmentes Realme 8 4/64GB / 12 hó jótállással
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest