- Monitortrió a Samsungtól, köztük egy 500 Hz-es QD-OLED-del
- AI-alapú felskálázót fejleszt az ultramobil piacra az ARM
- Új Vulkan implementációt hoz az Apple rendszerchipekre a LunarG
- Az OpenAI szerint Musk zaklatási kampányt indított, a bíró nem állt Musk mellé
- Kiválthatja az AI az egeret és a billentyűzetet?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házimozi haladó szinten
- Tuningmesterek, teszterek, figyelem! Itt a Thermal Grizzly spéci tesztpadja!
- Milyen videókártyát?
- AI-alapú felskálázót fejleszt az ultramobil piacra az ARM
- Drága lesz a terméktámogatáson túl használni Windows 10-et
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- OLED TV topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
ALI_G
veterán
válasz
danielh2 #2399 üzenetére
ah, köszi.
egyébként ma mikor magyaráztam faternak (ja mert hazavittem neki a FON-t, mivel gyanítom hogy a PDA-val nem fogom tudni összehozni), hogy miért nem tudtam megcsinálni, akkor rájöttem, hogy én már egyszer ezt eljátszottam nyáron és arra a következtetésre jutottam, hogy MAC regel a szolgáltatóm otthon. Tehát ezért nem votl rajta net...
majd ha legközelebb hazamegyek, elviszem haverhoz, és megcsinálom azt az upgrade-et amit írtatok. -
danielh2
tag
Ezt látom a kártya speciális pontjában:
http://kepfeltoltes.hu/071007/p1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
És ezt írja ki az access connections a kapcsolatról:
http://kepfeltoltes.hu/071007/p2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
@ALI_G: ha nem látod a FON_AP-t az azt jelenti h nem kap internetet a fonera.
-
Rick4
félisten
válasz
danielh2 #2389 üzenetére
csak ennyi van a tulajdonságokból? pedig ott még rendeget dolognak kellene lennie...fogjuk fel, hogy akkor mindene jó, több ötletem nincs..nem tudom, miért nem megy feljebb, nekem 8 Mbites netem van, 7600K-val szokott jönni, és ez megvan két gépen is ( asztali asus usb-s wifivel, és noti beélpítettel) de megnéztem, kábellel, közvetlenül a modemből is ennyivel jön, tehát tuti nem a fonera a szűk keresztmetszet, csak valami beállítás lesz. resetelj egyet..
-
ALI_G
veterán
köszi srácok, i'm trying - i'm trying.
-
danielh2
tag
Tedd fel a freewlan-t azzal tudsz mac címet klónozni a fonerán is
Itt 2 posttal feljebb van belinkelve a HWSW-s topic, az első hsz-ben leírják a 4 egyszerű lépést amivel felmegy. És emellett megmaradnak a fonos funkciók, teljesen "legális"
(más kérdés h aktivál egy SSH szervert is, amivel aki akarja "rossz" célra is tudja használni, de nem kell akarni)
-
danielh2
tag
Az eszközkezelőben hol keressem? Mert a wifi kártya tulajdonságai között csak egy "Speciális" fül van, ott pedig az a/b/g transmit rate-t lehet állítani meg van olyan hogy auto transmit rate on/off
Amikor kapcsolódik akkor 54 Mbps-t szokott kiírni ez pedig a g-t jelenti tudtommal
Infrastructure módban szokott kapcsolódni
Igen kimondottan a myplace jelre kapcsolódtam, az h "beszereztem egy fonerát" azt jelenti h megjött nekem a fontól, azaz én vagyok az első tulaj, a public hálón unlimitedre tettem a sávszélt. -
Rick4
félisten
válasz
danielh2 #2387 üzenetére
nem mindegy, hogy a wifi kari 802.11 a/b/g- n teremt kapcsolatot, az eszközkezelőben meg tudod nézni hogy mi van neki beállítva, az sem mindegy, hogy ad- hoc, vagy infrastructure hálózatot létesít. kimondottan a myplace jelre kapcsolódtál? mert ha a fon_ap-re, akkor lehet, hogy az előző tulaj leszedte ott a sávszált, be kellene menned a router konfigjára is körülnézni...
-
danielh2
tag
Ahoj,
Tegnap én is beszereztem egy fonerát , az a gondom vele, hogy az istennek se tudok 800 kbps-nél nagyobb down-t kicsikarni belőle (az adslem 4 megabites)
A firmware verzióm 0.7.1 r5 freewlan 0.9.0-val
Próbáltam a ház különböző pontjaira rakni a fonerát, a signal strength mindenhol max volt, de a down mindenhol csak 800. Az up annyi amennyi vezetéken át.
Vezetékes nettel tökéletesen megy, a wlan kártya más wlanokon simán csinál 10+ megabites down-t, ugyanez a probléma a fonerát közvetlenül a routerbe (smc 7004abr) és közvetlenül az adsl modembe dugva.
A tesztelt kártyák: atheros AR5001X+ és vmi centrinos intel (hugomé volt) --- > mindkettő produkálja a problémát
Próbáltam a wlan kártya power saving módját kikapcsolni, semmi nem változott (fon fórumon olvasottak szerint ez is befolyásolhatja a teljesítményt)
Találkozott már valaki ezzel a problémával?
-
-
ALI_G
veterán
ha a fon-t egy switch-be dugom ami egy kábel modemből kapja a netet, akkor miért nem tudom megcsinálni a netet a laptopomon?
igaázból még 1x sem sikerült hozzá úgy csatlakozzak, hogy netet is kapjak rajta. Ráadásul a PDA-mal a wifi.fon.com se jön be, a laptopon meg nem látom a FON_AP-t csak a myplace-t.ha bedugom csak a kábel modembe, akkor sincs rajta net, hiába csatlakozok (a WPA kódot persze beírom, de amúgy a kombinált védelem mit takar?). Egy helyi netszolgáltatól kapom a netet, lehet hogy regelik a MAC címet, ilyenkor mi a teendő?
-
ReJim
őstag
válasz
ngabor2 #2378 üzenetére
akcióban volt, és lejárt. vagyis először megolvadt a műanyag, többször lefagyott, és el lett téve dobozba fél évre... utánna meg nem akarta a netet osztani szépen. így ment rá dd-wrt...
csak a véleményetekre voltam kiváncsi, hogy mennyire volt etikus. (így legalább nem kihasználatlan a dolog.)
-
Thrawn
félisten
Most vettem észre, hogy van új firmware, 0.7.1 rev 5
-
ALI_G
veterán
PDA-val miért nem tudok csatlakozni a publichoz? (egyébként a privathoz se, de el tudom képzelni, hogy a titkosítás miatt van, eddig WPA-s hálózathoz nem tudtam csatlakozni értelmesen)
-
ngabor2
nagyúr
-
ReJim
őstag
a fon router fw cseréje mennyire legalizált?
valaki csinált már ilyet? dd-wrt-vel próbálkozott már vki? -
ALI_G
veterán
megjött a FON-om, csuda szép kis szerkezet
holnap try, meg regisztrálás. -
Balage^
tag
No sikerült összehoznom a hely hálózatot cd \\ -el
De 1,4Mb/s-nál nagyon többet nem visz ki. Pedig itt a laptop mellettem kb. Ez akárhogy is nézzük max 12-13 mbit, ami eléggé távol áll az 54mbit half duplexétől is :\ Kb 2x ennyit kéne vinnie számításaim szerint.Másnak is ennyit visz ki?
-
róland
veterán
válasz
kapcs-ford #2365 üzenetére
Pedig nagyon jól jönne egy USB-s hordozható HDD-vel összekötve.
-
Rick4
félisten
-
Balage^
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a "Myplace"-re rá lehet e varázsolni a helyi hálót, vagy csak netet tud ott is szolgáltatni?Üdv: Balage
-
róland
veterán
Valami hír a Liberatorról?
-
Rick4
félisten
tudom, anno mikor egyszer épp pesten voltam, megáltam egy nagy többemeletes társasház előtt, kerestem wifit, és épp Ufonauta
foneráját találtam meg..mondjuk volt ott másik 6-8 is...de a lényeg pont az lenne, hogy ezek a fonerák egymás hegyén- hátán legyenek, akkor lenne érdekes mindenki számára. most már ott tartunk, hogy vesz az ember egy HSDPA kártyát, és használja vele a mobilinternetet...perpill annak érdekes, aki mondjuk Olaszországba megy, vagy nyugat-európába, mert ott tényleg ingyen lesz a netje...
-
Rick4
félisten
Tplink router, 5K-ért vadi új...emellett megéri vacakolni a fonnal? 5 év garival..
-
ALI_G
veterán
A fon-t feladták ma, elvileg holnap idér, ha a posta is így akarja.
meg küldött nekik e-mailt Salex1, hogy csináljanak vmit, mert eladta
Holnap megpróbálok itthon lenni, hogy átvegyem a csomit. Pár hete mikor jött csomagom pont a folyósón futottam össze a postás nénivel, már ismer -
ALI_G
veterán
ha gazdát cserél egy router akkor lehet változtatni a dolgokon, vagy azok fixek?
-
ludus
aktív tag
válasz
kapcs-ford #2344 üzenetére
no majd meglátjuk...
-
ludus
aktív tag
levettem a sávszélt 512-re, aztán majd meglátom... remélem így már leszokik róla az ingyenélője
ui.: kár hogy nem lehet lejjebb venni mert leraknám 56k-ra, emailt nézni meg msn-re az is elég lenne ha valakinek szüksége van rá...
[Szerkesztve] -
ludus
aktív tag
válasz
kapcs-ford #2339 üzenetére
ez lessz aztán majd meglátom... kár hogy nem lehet egyszerűen csak kitiltani...
-
kapcs-ford
őstag
Rakd ki a bejelentkező oldaladra az email címed és írd oda hogy nem élősködőknek van hanem csak arra akinek nagyon fontos, ha pedig komolyan szüksége van a nagy sávszélre akkor vegye fel veled a kapcsolatot emailen.
adj neki 2napot és utána szüneteltetsz.
(Nálam is kint van egy email-cím)
Mikor utaztam akkor találtam olyan user-t aki azért írta ki az email-jét hogy ha valakinek netán lassú akkor írjon és kirakja az ablakba.
[Szerkesztve] -
ludus
aktív tag
basszus valaki nagyon rátalált a routeremre... a fon logja szerint hetek óta napi szinten többszáz megát tölt le én meg csodálkoztam hogy miért esett le a sávszélességem
mit tudok ez ellen tenni? nem tudom őt kitiltani a routeremről? azért ez a mozgalom nem hiszem hogy erről szólna de jó szokás szerint itt ez is így megy -
Salex1
őstag
Eladó egy FON router. 4000HUF
-
róland
veterán
Úgy látom, kihalóban a FON közösség.
-
ludus
aktív tag
liberatorral mi a helyzet? tudni már vmit?
-
Rick4
félisten
válasz
Drótszamár #2327 üzenetére
nekem van igom, és ezek a speedcamok fent is vanak, kiválóan működik. saját érdekes pontként (POI) el tudsz tárolni egy csomó helyet, csak ugye tudni kell a koordinátát. az is megoldás, hogy akinek van otthon fonerája is, meg igoja is, az megjelöli a helyet, és a koordinátát beküldi, ugyanígy elclehet menteni.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Drótszamár #2327 üzenetére
köszi, kipróbálom.
-
Drótszamár
őstag
válasz
ngabor2 #2323 üzenetére
csv-ben letölthetők az adatok, amiket így nagyon könnyű feldolozni. Ha tud az IGO fogadni külső file-ból adatokat, és tud kezelni ''pontokat'', akkor nem nagy cucc írni hozzá egy programot.
19.054637908936,47.473381042480,''Irinyi J. U. 0 Budapest 1117 HU''
19.070344924927,47.497005462646,''BLAHA L. TéR BUDAPEST HU''
...
szerk:
Itt találtam ezeket: [link] (http://www.w-lantech.hu/speedcam/)
Az itt látható (legenerált) adatokat egy TXT állományba kell lementeni, majd az SDcard/iGO/POI/Speedcam könyvtárba kell bemásolni.
X,Y,TYPE,SPEED,DIRTYPE,DIRECTION
7.2770000,51.3550000,5,70,0,0
13.6017800,45.9150400,5,50,0,0
17.8906774,47.1091852,2,50,0,0
19.0412400,47.4984500,1,50,0,0
19.0366000,47.4898000,1,50,0,0
17.8392400,46.8274300,1,50,0,0
19.0388000,47.4931900,1,50,0,0
17.9001600,46.8320300,1,50,0,0
19.0433900,47.4939900,1,50,0,0
17.9052600,46.8224000,1,50,0,0
...
Szal valami hasonló file-t fel tu dolgozni.
Ez elvileg valami szerkesztő: [link]
Nekem nincs iGO-m szal nem tudok kisérletezni. De minden jel szerint megoldható a dolog.
[Szerkesztve] -
daveslim
csendes tag
Sziasztok!
Kellene nekem egy ilyen fonera router, de sehol nem találok eladót... Vagyis találtam, de azt már eladták
plz ha valakinek van, keressen meg mailban. sürgős!
köszi -
ngabor2
nagyúr
igo-ra rá lehet valahogy tenni a fon-ok helyeit? letölthetők a poi-k, de hogy hogyan lehet rátenni, egyáltalán valamelyik típust az igo-ra rá lehet-e tenni, azt nem tudom.
-
lorcsi
veterán
láttátok az új fon-t: [link]
hogyan lehet hozzájutni (azon felül, hogy megrendelhető)
a régi tulajoknak vajon van kedvezmény? -
Marci_
tag
válasz
kapcs-ford #2319 üzenetére
Hat ez nem tul jo hir. Itt nem logna be fa, vagy barmi mas, de igy nem merem megvenni...
-
kapcs-ford
őstag
A távolság az kb. 150-200méter lenne , 4-5fa van és troli kábelek. A gyári antennával nyitott ablaknál 5.5 - 11Mbps folyamatos sebesség van.
Fontennát rárakva és célra irányítva a nem volt hálózat! még a netstumbler sem jelezte! Rámértem az antennára és minden rendben nincs benne szakadás, forrasztás ok.
Lehet az a pár fa zavar be vagy nem tudom mi de visszatettem az omnit és marad is így. -
Marci_
tag
válasz
kapcs-ford #2317 üzenetére
Kifejtened bovebben? Csak mert korabban gondolkoztam rajta, hogy veszek en is, de eddig meg kimaradt, szal erdekelnenek a tapasztalatok...
-
kapcs-ford
őstag
válasz
kapcs-ford #2316 üzenetére
Nálam megy valami jó ez az antenna... nagyon rossz. Most levágtam a kábelt 1 méteresre de így sem vált be. Vissza a gyári omni.
-
kapcs-ford
őstag
A la fontenna megjott nekem is.. ti teszteltétek már?
-
DeusHun
őstag
válasz
kapcs-ford #2312 üzenetére
Access Connections megoldotta, rátettem, hogy ne kímélje az akksit, nyugodtan mehet a wifi teljes erővel és most nem dobál, megy az msn is.
Bár azt a ''kulcsfontosságú portok'' témát ez nem magyarázza... Azt még mindig nem értem/tudom mi okozta. -
DeusHun
őstag
válasz
kapcs-ford #2310 üzenetére
Uhh. Kicsit véges megoldásnak tűnik. Előtte letesztelem, hogy leszedem a powerManagement-et a gépemről és úgy hátha. Meg közben kérdeztem a gépem topikjában is, holnap letesztelem az ajánlott programmal, hátha.
Ha nem jön be akkor marad a reset.
Kösz a tippet! -
DeusHun
őstag
Üdv!
Kis segítséget szeretnék Tőletek kérni FON-nal kapcsolatban.
A bajom az, hogy ha fon-ról netelek akkor néha nem tudok msn-re menni. Ha kábellel csatlakozom a hálózathoz akkor nincs baja semminek. De ha a LaFonera-t használom...
Weblapokat behozza (igaz kicsit lassan, de müxik. Most is úgy írok), e-mail-t tudok olvasni, msn-t pedig néha nem engedi. Mikor rámegyek a probléma megoldása gombra akkor a ''kulcsfontosságú portok'' résznél szokott hibát jelölni amit persze javítani nem tud.
A hálózat felépítése: modem -> D-Link DI-604 router -> LaFonera
Ami érdekes, hogy mindenki másnak aki próbálta működött. Öcsémnek is, a szomszéd hölgynek is (lásd logout írásom) elsőre sikerül bejelentkeznie.
Sem eseményhez, sem időhöz nem tudom kötni, hogy mikor engedi és mikor nem.
Ha porttovábbítás kéne akkor másnak sem működne, nem csak nekem.
Találkozott már valaki ilyennel? Tud valaki megoldást?
U.I.: Ja és szokása 5 percenként bontani a kapcsolatot... -
ngabor2
nagyúr
válasz
kapcs-ford #2305 üzenetére
hw-ileg is ugyan az, mint a fon, csak ráügyeskedtek egy másik csatit, vagy újabb fajta alap-hw? ebből azt akarom kihozni, hogy egy kis forrasztással bárki rá bírna tenni egy 2. rj45-öt, ami működik is?
amúgy nem rossz lépés, de a liberatort jobban várja a nép szerintem
megj.: a fon oldalán keresgéltem... nem találtam infót erről eddig. -
Rommel6600
őstag
DD-WRT-t futtató fonerán lehetne-e egyáltalán SSH-val WAN MAC címet klónozni, és ha igen milyen parancsal?
Mert havernak odaadtam h használja, és azt mondja az istennek se akarja klónozni a címet, pedig már a legfrissebb DD-WRT figyel rajta -
kapcs-ford
őstag
La Fonera+ a shopban.
U.az mint az eredeti csak ezen 2lan-port van. -
Marci_
tag
válasz
ngabor2 #2302 üzenetére
Most vettunk havernak, en meg korabban vettem, akkor meg akciosan 17900HUF volt.
Ez a router is ver 1.1-es volt, mar eleg reg ota ez a verzio van forgalomban, korabban en is ezt a verziot vettem. Megvetel utan fw frissites, mert nemet nyelvu volt rajta, azota vigan megy kikapcsolas nelkul mar kb fel eve.Lord-ban a nemet nyelven kivul meg annyi a kulonbseg, hogy az adapter is mas, ki lehet huzni a halozatba vezeto kabelt belole es jobban is nez ki, szal en inkabb erre szavazok.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- BestBuy topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Házimozi haladó szinten
- Óvodások homokozója
- Elektromos autók - motorok
- Nők, nőügyek (18+)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- KBDFans Tofu 60 Redux, custom, angol feliratozású, PBT kupakos, hot swap, programozható billentyűzet
- Keychron Q0 Plus, kiterjesztett numpad kiosztású, halkított, PBT kupakos makropad billentyűzet
- Samsung Galaxy s24 Dual sim 8/128GB Független
- Keychron Q8 halkított, magyar feliratozású PBT kupakos billentyűzet + második csere belső
- Vegyes szimulátoros kiegészítők
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i7-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest