- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Papíron már készül a PCI Express 8.0
- Home server / házi szerver építése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
wdtwrd
tag
Szia,
Már írták előrébb (szép méretes lett a fórum ;) ), szóval röviden:
Közvetlen kábelkapcsolat kell, tcp/ip beállításoknál géped ip-je legyen 169.254.255.1-nél nagyobb (ez lesz ugyanis a foneráé), átjáró legyen az előbbi ip! Ha kész, böngészőbe írd be az említett ip-t és bejön a konfigfelület. (ha user/pass kell, az alapban admin/admin) Itt a privát wifi résznél lehet a titkosítást wep-re állítani és kulcsnak 26 számjegyet vagy 13 karaktert megadni...
Remélem sikerül!
[Szerkesztve] -
shev7
veterán
válasz
Rommel6600 #1195 üzenetére
jol feltetelezed. Forumban is, es supportnak is. Egyikre sem valaszoltak
-
gevike
csendes tag
1db meghivo elado
1db mar megerkezett fonera elado
valaki linkeljen mar egy jo reszletes hasznalati utasitast, ip cimekkel meg minden. meg a wpa /wep atirasrol is. koszi -
Rommel6600
őstag
válasz
kapcs-ford #1193 üzenetére
Oké, eddig kettő, és nem hiszem hogy sokkal tovább kéne számolnom
.
+1 Még talán így kapásból Shev-ről feltételezem hogy írt nekik... -
ludus
aktív tag
válasz
kapcs-ford #1193 üzenetére
ezen ne múljék, holnap én is írok nekik majd egy levelet amire válaszolhatnak...
-
kapcs-ford
őstag
válasz
Rommel6600 #1192 üzenetére
Írok nekik én is naponta... mivel azt írják hogy 24órán belül válaszolnak...
-
Rommel6600
őstag
Nem tudom, de nem is érkekel
ugyanis:
Én kikapartam magamnak a gesztenyémet (és itt jön a képbe hogy ha mindenki ír nekik legalább egy pár sort, lehet már rég megoldották volna. Elhiszem hogy másképp állnak a dologhoz ha 1, 2, 3 vagy 5 levelet kapnak az ügyben mintha 50et...), a többi akinek szintén ilyen problémája van és nem írt nekik vagy még a topicomba a fórumon sem - az esetleg: így járt, nem fogom tudni sajnálni
ne vedd személyeskedésnek
[Szerkesztve] -
ludus
aktív tag
válasz
Rommel6600 #1190 üzenetére
remélem az összes bugos esetet felülvizsgálják majd
-
Rommel6600
őstag
válasz
kapcs-ford #1187 üzenetére
nah, a csak simán visszaküldött levelemre is jött válasz -méghozzá bullshit nélkül- a supporttól
''Hello Tamas
I createda bug report with the developement team for your case.
As soon as I get their information I will let you know.
Regards
David
FON Customer Care''
Nah talán most már lesz vmi, nagyon-nagyon remélem... -
Billu
aktív tag
Van egy meghívóm.
-
Rommel6600
őstag
válasz
kapcs-ford #1187 üzenetére
Ott írtam nekik én is, de az utólsót egyszerűen a válasz gombbal küldtem el a gmail-ről, ha volt megadva a levélben válaszcím akkor oda ment, ha nem akkor csak egyszerűen vissza. Nem tudom ha így visszaírok nekik azt megkapják-e és/vagy foglalkoznak-e vele, lehet hogy csak a kezelőfelületről beérkezett leveleket nézik, de nem is érdekel, ha megkapták megkapták, ha nem akkor nem.
Érdembeli választ - mint kiderült - nem várhatunk tűlük, azért csak, hogy jól felidegesítsenek, nem kell hogy visszaírjanak vmi sablon választ aminek köze sincs a témához vagy teljesen ellentmondjon a tényekkel. -
kapcs-ford
őstag
válasz
Rommel6600 #1184 üzenetére
Hol kezdtél el a support-tal levelezni? A fon kezelőfelületéről írtam nekik pár levelet de baxtak méltatni válaszra.
-
Rommel6600
őstag
válasz
kapcs-ford #1185 üzenetére
aha, persze...
-
kapcs-ford
őstag
válasz
Rommel6600 #1183 üzenetére
Nem érdekli őket, a lényeg hogy a rendszer most tökéletes.
-
Rommel6600
őstag
válasz
Rommel6600 #1183 üzenetére
ja, erős idegzetűek el is olvashatják ebben a fonos fórum topicban a levélváltásaim a ''support''tal
[link] -
Rommel6600
őstag
A support egy kalap szart nem ér, szóval el is felejthetjük azokat a meghívókat.
Komolyan, olyan érzésem támadt mintha nem is support hanem vmi politikus írt volna vissza.
-Nincs meghívóm, pedig mindent jól csináltam
-Biztossss... nem jól regisztrálta a fonerát...
-Rossz helyre kültem a meghívómat.
-Mostmár úrja elküldheti a rossz címre az újra kiküld gombbal, tök jó kedves felhasználó, nem?? -
shev7
veterán
válasz
kapcs-ford #1178 üzenetére
remelem minnel hamarabb megoldajak...
-
shev7
veterán
válasz
kapcs-ford #1174 üzenetére
aki aktivalta a fonerat annal a listaban activated van?
-
ludus
aktív tag
válasz
kapcs-ford #1174 üzenetére
hát igen, korrektül odaírja hogy kinek küldtem meghívót meg hogy az elfogadta, de arról mélyen hallgat hogy ezért épp nem küldött nekem meghívót mert éppen bugos volt a rendszer
-
kapcs-ford
őstag
Milyen jó változások mennek végbe a meghívók küldésénél, mostmár kiírja azt is hogy kiknek lett küldve és hogy elfogadta-e illetve aktiválta-e a fonerát! Nagyon nem úgy néz ki hogy egyhamar vége lesz a meghívóknak!
-
ludus
aktív tag
válasz
kapcs-ford #1172 üzenetére
egyszer majd csak összejön neki
-
c*
aktív tag
Sziasztok valaki tudna szamomra bocsajtani egy meghivot ?!
Szivesen atruhaznam ra az en meghivoimat ha ugy all az uzlet!
koszi -
kapcs-ford
őstag
HÍR
A fonera 2.0 szeptemberre várható. (úgy volt hogy tavaly karácsony, idei február majd augusztus és most szept.) -
-
repetix
csendes tag
ha behívom a prov.chello.hu oldalt, a következőt látom:
ha itt belépek, akkor látom az aktuális informaciókat:
ahol aztán két választásom van. ha a yes-t klikkelem, eljutok a harmadik oldalra:
ha pedig a no-t, akkor akkor vissza a legelejére...
[Szerkesztve] -
ufonauta
aktív tag
válasz
repetix #1158 üzenetére
Ludus és én is írtam, hogy próbáld meg a géped hálózati kártyájának beírni a fonera MAC-ját, majd UTP-n csatlakozz a chellohoz. A prov.chello.hu-n felismeri a MAC-et, elfogadod és onnantól az a MAC is regisztrálva van. Utána már a fonera is tud csatlakozni.
Ha ez nem megoldható, akkor valakitől kérj kölcsön egy vezetékes routert, amin klónozod a fonera MAC-ját, addig amíg regisztrálod. Mondjuk legjobb ha veszel egyet. Ma már nem olyan drága egy vezetékes router. -
repetix
csendes tag
ha behívom a prov.chello.hu oldalt, a következőt látom
ha itt belépek, akkor látom az aktuális informaciókat /Users/Peter/Desktop/Picture 2.png
ahol aztán két választásom van. ha a yes-t klikkelem, eljutok a harmadik oldalra: /Users/Peter/Desktop/Picture 3.png
ha pedig a no-t, akkor akkor vissza a legelejére...
[Szerkesztve] -
ludus
aktív tag
-
ufonauta
aktív tag
válasz
repetix #1149 üzenetére
Biza a MAC klónozás ez esetben igencsak hiányzik a fonerából. Én is chellos vagyok, de én egy Linksys routeren keresztül csatlakozom, így nincs gond a MAC-el.
A laptop vezetékes hálókáryáján sem tudod átírni a MAC-et? (eszközkezelő/hálókártyán duplakatt/speciális fül) Mert, ha igen, akkor annak kéne beírni a fonera MAC-ját és azzal csatlakozni a prov.chello.hu-ra UTP-vel. Azt elfogadja és utána már a fonerának is működnie kellene. -
repetix
csendes tag
elvileg a prov.chello.hu oldalra erkezik az ember egybol, ha uj kutyut dug az ethernet kabel vegere, legyen az szamitogep, vagy router. de en sajna nem jutok el odaig sem, talan azert, mert a la fonera pedig a wifi.fon.com-ra jelentkezne be elsokent... viszont sem a la fonera modemen, sem a laptopomon nem lehet klonozni a mac addresst. hm.
a prov.chello.hu viszont automatikusan erzekeli a mac addresst, nem lehet csak ugy beirni neki barmit... -
ufonauta
aktív tag
Noha a firmware miatt villog, akkor had villogjon.
Már azt hittem tegnap megjött az első netvendégem. Pislogtam is ki az ablakon, hogy nem látok e valakit a parkolóban netezni, de csak a szomszédok kocsijai parkolnak odakint.
Pedig megkináltam volna egy kávéval az illetőt.
[Szerkesztve] -
ludus
aktív tag
válasz
kapcs-ford #1145 üzenetére
nálam kb. egy hete éjszaka művelte ezt, reggel konnektor ki, 2perc várakozás, konnektor be és működött
-
ludus
aktív tag
válasz
repetix #1133 üzenetére
a chello-s kábel modem MAC alapján ad IP-t... mivel valszeg nem a fonerád MAC címe van beregelve a chello-nál ezért nem megy a net... tehát vagy regeltesd be a fonerád címét a chellonál (van olyan felület ahol ezt be lehet állítani, vagy hívd az ügyfélszolgálatot) vagy pedig egy olyan routeren keresztül menjen a cucc ami tud MAC címet klónozni a hálózat felé... én egyébként az utóbbit használom mert így tudok több akár nem wifis gépet is használni egyidőben...
remélem érthető volt, ha nem kérdezz nyugodtan! -
Thrawn
félisten
válasz
repetix #1133 üzenetére
A Fon routerem cimbim MacBook-jával lett beaktiválva, és mind a két háló látszik rajta. Esetleg próbálj ki rajta egy firmware frissítést. Ha manuálisan megadod milyen hálót keressen akkor sem találja meg? A Chello-s modem nem MAC cím alapján azonosít? Mert akkor nem fog menni a net rajta szerintem.
A led villogása az új firmware miatt van, nekem sem villogott amíg fel nem frissítettem a legújabbra. -
kapcs-ford
őstag
válasz
Rommel6600 #1137 üzenetére
Akkor pislákolt mikor detektált wlan-hálót a közelben az új firmware-rel úgy néz ki hogy szimpla állapotjelzés..
-
Rommel6600
őstag
-
ufonauta
aktív tag
Újabb érdekesség.
Tegnap óta a fonera wlan lámpája lassan, de folyamatosan villog. Olyan 3-4 mp-ként elalszik egy kicsit. Teszi ezt olyankor is, amikor nem forgalmazok semmit. Internet lámpa és power folyamatosan világít. És a linksys LAN portjának (amibe a fonera van kötve) a LED-je is folyamatosan világít. Ebből gyanítom, hogy forgalom nincs ilyenkor a fonerán, ami amúgy rendesen működik.
Hiba ez, avagy sem? -
kapcs-ford
őstag
Jóváírtak egy meghívót , akinek kell az privi!
-
04ahgy
nagyúr
válasz
repetix #1133 üzenetére
Na, nekem (látszólag) teljesen ugyan ez történt, mikor beüzemeltem. Kapcsolódott is gyorsan a gépem (x86) a WiFi-hez, és kész. Még csak nem is láttam a másik signalt. És képzeljétek, az volt, hogy a notim WLAN konfigurációs programja van pipogya módon megírva, ugyanis az istennek nem látta a másik WiFi jelet, amíg az egyikhez csatlakozva volt. Amint lecsatlakoztam, elkezdte láni mindkettőt. Ennyit tudnék hirtelenjében hozzátenni.
HGyu -
repetix
csendes tag
Szijasztok Fonerak.
Van itthon egy La Fonera routerem pár napja, de sehogy sem sikerül öszelőni a Chellos modemmel és az Apple Powerbookkal. Csak a MyPlace látszik, hiába nyomok resetet, ki és bekapcsolás sem segít és természetesen az internetet sem érem el. Írtam a supportnak, de egyrészt rettentő lassan válaszolnak, másrészt használhatatlan a válaszuk: pl idéznek a használati utasításból és a modem ki-be kapcsolását javasolják. Természetesen az útmutató alapján próbáltam összehozni a rendszert, de tegyük hozzá, hogy az csak a pc-s felhasználókon segít.
Szóval ha valakinek van építő jellegű ötlete, 'neadjisten mac-es tapasztalata, akkor az ne tartsa magában.
Köszi
[Szerkesztve] -
04ahgy
nagyúr
A Ti FON routeretek mekkora sebességgel dolgozik? Nekem ez az első WLAN-om, a FON routerre kötött másik (SMC) vezetékes routeren át kommunikál egy gép a WiFi-n a FON-hoz kapcsolódó géppel. A private jelen kapcsolódik, a vezetéknélküli gépben is SMC a WiFi kártya. Ennek monitorozóprogramja szerint a jelerősség 75%, a link minőség pedig 86%. Létesít is szépen-gyorsan 24-36MBites kapcsolatot a La Fonerával. Ennek ellenére, ha másolok egy fájlt a két gép között, akkor nem akar 600-700kByte/sec fölé (~5-6Mbit) menni a sebesség.
Ennyit ''tud'' ez a kis szépség, vagy ez a WPA-PSK titkosítás TKIP kódolása miatt van? (Azaz a kódolás foglalja le a router CPU-ját, azért ennyi a sebesség?) Még azért próbaképpen titkosítatlan WiFivel is kipróbálom, megnézem, mi lesz.
Amúgy nem is tudom, mi vitt arra, hogy megnézzem a filemásolást, egyértelműen nem erre lesz használva...
HGyu
[Szerkesztve] -
ludus
aktív tag
válasz
kapcs-ford #1128 üzenetére
vagy ha nincs szerencséd, akkor nem
-
c*
aktív tag
hogy van most a meghivo mindenki 3k ert osztogajta ?!
-
ngabor2
nagyúr
válasz
kapcs-ford #1125 üzenetére
kaptál meghívót most ezért a bereggelt foneráért? csak mert nem azzal az e-mailcímmel lett regelve, ahova küldted.
-
Rommel6600
őstag
Megjött a mail a supporttól, szerintük tök jól működik a rendszer semmi gáz nincs.
Ja és a havernak azért nincs meghívója mert vagy rosszul regisztráltam be a fonerát, vagy nem arra az amail címre amire a meghívót kaptam...
no comment
ment egy második levél is nekik, mostmár linkeltem a fórumban a topicomat is ahova már többen beírták hogy ugyanez a bajuk.
hátha -
ngabor2
nagyúr
kollégám beregelte a cuccost, ami sikerült is. meg is jelenik a térképen... mindjárt 2 példányban. az egyiket szeretné kiírtani, de nem tudja. ötletek?
-
MarKoo
addikt
válasz
kapcs-ford #1121 üzenetére
Tényleg, a .pdf egy mínuszos számla 0 Eurora kihozva.
-
SolymossyBal
tag
Ugyan buktam 1 meghívót, de van mégegy, ha valakit érdekel!
)
-
ufonauta
aktív tag
Ez egy Atheros AR5005G hálózati cuccos a notimban. Találtam a beállításainál egy olyant, hogy Power Save Mode. Ezt lehet OFF, Normal és Maximum módra kapcsolni. Más energiatakarékossággal kapcsolatos dolgot nem találtam, úgyhogy ezt OFF módba kapcsoltam.
Csak azt nem értem, hogy ez eddig miért nem jelentkezett? Van egy Linksys routerem is és annak a wifijére csatlakozva anno ezt nem csinálta. Meg eddig a Fon sem csinált ilyent. -
ufonauta
aktív tag
Érdekes jelenség ütötte fel a fejét nálam.
Ha egy darabig nincs hálózati forgalom (mondjuk, mert épp egy fórum oldalt olvasgatok), akkor előfordul, hogy eltűnik a net (csak akkor veszem észre, amikor tovább akarok lépni). Ilyenkor elég, ha egy pillanatra elindítom a netstumblert, majd bezárom és már ki is írja alul az óra mellett, hogy vezeték nélküli hálózat csatlakoztatva. És megy minden tovább. Ez a jelenség csak pár napja tapasztalható a privát hálózaton.
Mi az isten lehet vele? -
Thrawn
félisten
Megnéztem a Fon Maps-on, fent vagyok zöld jelzéssel ott ahol kell. Mivan?
-
Thrawn
félisten
válasz
kapcs-ford #1109 üzenetére
A Configure your FON Social Router oldalon ott van a jel ahol lennie kell, a My Personal Info-nál hiába teszem oda visszaugrik az egyenlítőre
a fenti üzenettel.
-
Thrawn
félisten
-
Thrawn
félisten
válasz
ngabor2 #1103 üzenetére
Fogalmam nincs most látok OS/X-et először A gépén elsőnek bejött a wifi.fon.com megcsináltam a regisztrációt, megjött a visszaigazoló e-mail, a fon honlapon jelezve van hogy van 1 db routerem. A számítógépemen beléptem a fon honlapon az adataimhoz, beállítgattam a dolgokat amik kellenek és kiléptem. Lehet nincs jelszó rajta?
FON_AP-n lépett beMy_Space-re nem tud belépni.
[Szerkesztve] -
Thrawn
félisten
válasz
ngabor2 #1101 üzenetére
Ezek szerint kaptál
De akkor (elvileg) jól csináltam, csak a fon nem jegyzi rendesen Magyarországot.
Más: cimbi itt ül mellettem, és simán tud csatlakozni a routeren keresztül a netreNem kéne jelszó hozzá vagy valami? (MacBook-ja van és fogalmam nincs hogy kéne megnézni rajta, megvan-e mind a két jel
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Thermaltake Toughpower SFX Platinum 1000W
- Gigabyte B650M Aorus Elite AX ICE + 3 év garancia
- Sony DSC-HX300 digitális fényképező + 3 extra akksi + 8GB memóriakártya + Hama Star 700 állvány
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- Honor Pad X9 / 4GB RAM 128 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest