Hirdetés
- Zsebre vágható Keychron billentyűzet a gyakran úton lévőknek
- Formálisan, de hivatalosan bejelentette a Clearwater Forestet az Intel
- Gyorsjavítást kapott a visszavont, majd újra kiadott GeForce driver
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Túl nagy alkatrészt vettél? Így kerülheted el a PC-építés legnagyobb hibáját
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- MWC 2026: leégsz, ha nem figyelsz a TCL 15 ezer nites panelje előtt
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Második villámcsapás: teszteltük a ROG Raikiri II Xbox kontrollert
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
btraven
őstag
Köszi, megvettem. Bedőltem a 7999-es árnak, végig azt hittem hogy 7 ezer lesz. Közben 8.
Borostyán van végig 50 méteres kerítésen. Elég egy kézi sövénynyíró olló hozzá 5 ezerért vagy inkább elektromos kábeles 12 ezerért? Az a baj hogy jobban szeretem a kézi dolgokat, egyszerűbb elővenni, kezelni, karbantartani. Elektromosba ennél is kell olaj?
Ezt a borostyánt mindig a szomszédom tartotta karban, de félek eljön az idő amikor rám fog maradni.
-
H-Zol
őstag
válasz
btraven
üzenetére
Nekem van , még a régi verzió, a szára más , az enyémnek a két csövet kell csavarni jobbra balra és úgy lazúl és szorul meg amit meg kell nézzek , mert nem szorul össze , ahogy vágnák vele összecsuszik , de amúgy nagyon jó , a nagy kajszi , alma , dió fák tetejét teszem vele rendbe!
A fűrészt is sokat használom a dió fáknál , csak annyi , hogy húzni lehet tolni nem
( mert inkább a galyat tolja fel ) , de karnyi vastag ágakat is levágok vele egy pár húzással ! -
btraven
őstag
Parkside/Lidl teleszkópos ágvágó+ágfűrész. Valakinek van ilyen? [link]
-
den89
tag
Szépek, ügyes vagy! Nálam is kb ilyen állapotban vannak most, pici pirosbimbó. Talán pár nappal lehetek visszább csak, mint te. Ha ilyen idő lesz, nem lesz megállás, szerintem 20-a körül már esélyes, hogy kezdik a virágzást. De ez nem olyan rossz, elfogadná ezt minden évben az ember. Most nekem is full be van rakódva a fa virágrügyekkel, előző években nem volt ennyire. Valószínűleg a nyári jelentősebb metszés miatt is, tápanyagellátásra is jobban figyeltem, meg nem volt most az a nagyon durván meleg nyár. Ahogy beszéltük is tavaszi erőteljes visszametszésnél a hajtásnövekedésre koncentrál inkább a fa, és sok vízhajtást hoz. Nyárinál pedig már nem hajt akkorát és a következő évi virágrügyekre koncentrál inkább. Ha akkor van jobban visszametszve, akkor jobban be is rakódik. Nekem ez most bebizonyosodott.
Metszéshez általánosságban: igen, sokan ott rontják el, hogy össze-vissza belevagdosnak. Lekurtítják az összes vesszőt, ágat, nem vágnak le tőből semmit vagy nagyon keveset, nagyon sűrű lesz a fa, össze-vissza nő, szétágazik mindenfelé. Ha csak annyit csinál az ember, hogy a látványosan rosszul/befelé növőket, egymással konkurálókat, egybeérőket levágja, illetve a vázágak végét irányítja, kitisztítja, akkor már sokat tett. De pl az őszi-kopaszbarackot muszáj jelentősen metszeni.
-
-
AssAssynn
addikt
-
H-Zol
őstag
válasz
ncc1701
üzenetére
Sokszor a rossz belenyulásokkal csinálja az ember a bajt , de ahogy te csinálod az így jó , befelé növőket ( árnyékolókat ) ki kell vágni , ameikek keresztezik egymást és vissza is lehet korlátozni , ebből még nem lesz baj , de ha elkezdik össze vissza vágdosni , csonkolni na azt a fa megbisszúlja
! -
H-Zol
őstag
Jövök a beígért képekkel , az első egy tavaji kajszi ( Újvidéki bőtermő ) metszés előtt , 5 karágas ( vázágas ) lessz !
a következő egy négyágu ( vagy 6 éves ) és ez az öreg törzsén is terem , nincs felkopaszodva !
a következő kettő meg rosszul indultak és drasztikusan vissza fűrészelem
amúgy szép piros bimbós állapotban vannak , és péntek szombatra -4 fokot mutatnak , remélem nem lesz bajuk mert addig meg 17 fokok lesznek ! -
6030D
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
Igen , ismerem, nekem pont ezért kellett a tárcsás (apróbbra darál és a vékony szálakat feltekeri a hengerkéses). Itt írtam az első tapasztalatokról. [link] Fiatal növények vannak, illetve az évelők. Ma daráltam le vele egy kb 2 m3-es kupacot a tavalyi virágokból. A díszfüvek és a gaura tudja megakasztani, de azt sem feltekeri, hanem nem tudja olyan apróra vágni, és a 10 cm szálak elakadnak a kidobó nyílásnál és feltelítődik. Aztán rájöttem, hogy azokat lassabban kell adagolni és úgy jó. 1 óra alatt végeztem, lett belőle kb 7 vödör apríték. Még megmetszettem gyorsan azt a pár örökzöldet is, ami van, meg a nyári orgonát, meg egy ágat levágtam a szomszédból átnyúló fügéből.
Mivel úgy néz ki idén nem kapunk ágdarálékot az önkoritól (rájöttek, hogy ők is tudják rakni a városi ágyásokba
), ezért apóséknál is le fogom darálni a tujákról lenyírt ágakat és megy az ágyásba. -
6030D
addikt
válasz
AssAssynn
üzenetére
Ha sövénynyíróval nyírod, mehet nyugodtan alá egyből, max lassabban bomlik le.
Olyan darálóm van, 2 cm ágnál nem etettem vele vastagabbat, azt vitte szépen. Minél frissebb, annál jobban boldogul vele.
Mint sok mást, ezt sem kell túlgondolni. Levágod, a nagyokat mögé dobod, a zöldjét előre. Többit a természet megoldja.v-man: nem használtál még ilyet, ugye?

-
v-man
őstag
válasz
AssAssynn
üzenetére
Ezek a kis, 30 körül kapható, általában körkéses ágaprítók nagyon jó minőségű mulcsot csinálnak, DE csak akkor ha kizárólag egyenes, legalább ceruza vastag, és maximum nagyujjnyi ágakat teszel bele, frissen (1-2 héten belül), koratavaszi metszés után.
Minden más esetben az eredmény bosszankodás
Tutira kerülni kell a leveles ágakat (eldugul szinte rögtön), a vékony oldalágakat, elágazásokat, amiket szintén inkább csak felteker és a motor könnyen túlhevülhet, akár elromolhat. Görbe, kanyargós ágak is könnyen elakadnak.
Időben megállítva, áramtalanítva, szétszedve jöhet a macerás tisztogatás hosszú percekig, és kb el is megy a kedv a folytatástól. -
AssAssynn
addikt
Korábban írta itt valaki, hogy a sövény növények aljára dob valami zöldhulladékot. Ha jól értettem.
Mondja már el valaki, hogy ez hogy működik. Sövénynyíróval megigazítod mondjuk a leylandit vagy a korallberkenyét, és ami leesett azt bedobod alá a töve mellé? -
soldi3r
veterán
válasz
Szilágyi84
üzenetére
Megoldható, nem te leszel az első, aki ilyenben csinálja. A mostani szenzon küzdelmes lett volna a párás idő miatt, a nagyobb légtér előnyösebb volt.
Mondjuk én raknék össze egy kicsit nagyobb alapterületű és magasabb dobozt CK lapokból, az viszonylag olcsó.#25670f4lcon, Azzal sincs gond, csak úgy nem tartható el olyan sokáig a portéka.
-
válasz
Csabroncka
üzenetére
a nagyapám ezt nem tudta, így ők meleg füsttel füstöltek.
-
Dorian
félisten
Fű, én ezekkel a fűtápokkal asszem kicsit túlvásároltam magam. Vettem 20kg MasterGreen-t, 50kg Biosol Green-t és most jötem rá, hogy maradt még egy csomó minden előző évekből is

-
ncc1701
veterán
válasz
Csabroncka
üzenetére
Alsó hangon 10 fokos talaj kell a fűnek.
-
ncc1701
veterán
válasz
Szilágyi84
üzenetére
Nagyfaternál egy sima bádog bodega volt. Én a hűtőből kiszórnám a műanyag belsőt (nano-mikro műanyag nem kell senkinek sem), és csak a fémet hagynám meg, esetleg némi deszkával megerősítve.
-
Csabroncka
addikt
válasz
f4lcon
üzenetére
A húst érő füst nem lehet meleg.... ez talán az egyik legfontosabb dolog, a fa vagy fűrészforgács/por minősége mellett.
#25662 Z_A_P
A gyep szellőztetés időpontja kb akkor van amikor már el lehet rakni a fűmagot (felülvetés is), itt már "meleg" talaj kell. Ez áprilisnál biztosan nem előbb, annak is inkább közepe. -
Dorian
félisten
Hát nem túl jó ötlet.
A szellőztetésnek az az értelme, hogy az elhalt fűből álló szőnyeget megszaggassa a talaj felszínén így ott később kevésbé pangjon nedvesség és sűrűsödhessen a fű. Eközben óhatatlanul megsérted a fű gyökérzetét is, aminek viszont célszerű minél hamarabb regenerálódnia, hogy ne a gyomok nyerjék meg a helyet. Amúgy is a korai gyomok kelnek előbb életre mint a fű, nem jó még segíteni is őket. -
válasz
Szilágyi84
üzenetére
jó lehet persze, de arra figyelj, hogy a füst hűlni fog, ha hosszan vezeted csőben.
de ha túl meleg, akkor megolvasztja a hűtő műanyag (belső) burkolatát
nagyapáméknak egy kiszuperált kinti (tégla) pottyantós volt a füstölője
-
Szilágyi84
senior tag
Sziasztok nem teljesen ide való, de talán mégis kicsit. Házi kolbász fűstőléssel próbálkoznék, de nincs kedvem építeni és venni se 2-300 ezerért kimondottan ehhez valót. Szerintetek egy régi magas 180cm-es nem működő hűtő a polcokat kivéve átalakítva megfúrva alúl ahol najd bemenne egy csővön a fűst és a tetején szintén egy csővön távozna az így használható lenne, mármint jó lehet? A tűztér egy külön valamiben 2-3 méterre arrébb és csővön érkezne a hűtőbe.
-
Dorian
félisten
Én lusta vagyok, egyszerűen nem akarnék 2x foglalkozni vele.
Gyep esetében a szervetlen trágya adja úgyis a tápanyag túlnyomó részét, a szerves kiegészítés inkább azért kell, hogy a talajélet is fennmaradjon. (a MasterGreen mellé én Boiosol Green-t vettem).
De bő 1 hónap még úgyis kell a megfelelő talajhőmérséklethez, nem csak a tápanyaghasznosulás szempontjából, hanem gyepszellőztetés után a megkínzott fű akkor tud regenerálódni. -
H-Zol
őstag
Én is csak loptam a szakmát
, és még mindég tanulok , négy éves kajszifáim rosszul indultak meg és mivel tavaly elfagyott a termés , drasztikusan visszafűrészeltem őket és így most tudok hagyni öt hat megfelelő karágat , de holnap bejutok a kertbe és csinálok egy pár fotót !
Hét nyolcéves kajszi fáim nagyon szépen be vannak rakodva a törzsei is lentről felig de arról is csinálok fotót !
Remélem nem fagynak el az idén is a gyümölcsök , mert rengeteg virág mutatkozik mindenen , a három éves körte fajaim is tele vannak virággal ( azokon csak kostolóba hagyok egy két darabot ) ! -
btraven
őstag
válasz
Chris0321
üzenetére
Ma szedtem ki egy ostorfát így. De 10 cm átmérő alatti törzse volt. Kegyetlen munka, ahogy ennek össze-vissza nőnek a gyökerei, direkt úgy hogy nem lehessen hozzáférni. Meg van egy függőlegesen lemenője is. Ekkora átmérőnél a törzset érdemes hosszabbra hagyni, mert akkor mint erőkar tud működni ide-oda döntésnél.
Mindig naiv vagyok, azt hiszem hogy gyorsan körbe ásom, fejszével körbe vágom aztán kész. Aztán lett 4-5 óra belőle. 2 részletben, mert belefáradtam közben
-
den89
tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Én is ezt írtam és szerintem H-Zol is. Szóval hárman írunk elég hasonlót, akkor talán annyira hülyeséget nem írunk.

f4lcon, ez szép és jó és igaz az őszibarackra. Te meg belinkelted a szálvesszős őszibarack metszést. De a kolléga egy kajsziról rakott be képet, nem? Vagy én vagyok vaksi?
astrojoe12: nem hiszem, hogy az árától függne milyen fajta. Én anno innen és ilyet vettem: [link] De elmentem személyesen, nincs olyan messze tőlünk és még adott is pár db-ot pluszban. Viszont egy pár darab sima valahogy belekeveredett... látványos a sövényben, hogy hol van az a pár darab.
-
astrojoe12
tag
A webáruházban a 40-60cm oszlopos leylandi 1500-3000 forintos árban van. Honann lehet megkülönböztetni a sima- és az oszlopos változatot?
Félek, hogy az 1500 forintos változat valójában sima leylandi.
A chatgpt ezt írja:
Oszlopos (Columnaris)
Már fiatalon szűk, felfelé törő habitus
Az oldalágak szorosan a törzshöz simulnak
Karcsú, „gyertyaszerű” forma
Nem terül szét🔹 Sima (általános leylandi)
Fiatalon is szélesebb, lazább
Oldalágak jobban elállnak
Inkább „kúp” vagy „piramis” formájú
Gyorsan szélesedik -
6030D
addikt
válasz
Dorian
üzenetére
A tiédre ment a válasz, csak aztán szerkesztettem, és neki írtam, hogy ne kezdje el a füvesítést meg a tápozást, majd 10 fokos talaj felett.
Z_A_P: én nem szórnám ki egyben, mert felesleges. A fűmagnak elég lesz a műtrágya. Majd annak a hatása amikor csökken, akkor adsz neki tribut. A többi növény alá addig mehet a tribu.
-
10 fokos talaj hőmérséklet alatt nem sok minden hasznosul a granulált gyeptrágyából, most felesleges kiszórni
levéltrágya mehet egyébként, lombon felszívódik.#25640 Z_A_P a "kell" meg az én miért csinálnám, az két külön dolog. én barack fákat akkorára metszek (van még vagy 30db) hogy ne kelljen létra ahhoz, hogy leszedjem a termést. a mai modern őszibarack termesztés egyik alap pillére a szálvesszős metszés. egy rendes termővessző legalább 40cm hosszú, ha magasan hagyom őket, akkor magasra kell értük majd mászni.
-
Z_A_P
addikt
Megjottek a cuccok:
-
MasterGreen High N gyeptrágya (25-5-10+2MgO) 20 kg
Tribu 3-3-3 pelletált szervestrágya 25 kg
Fehérhere-aprólevelű (microhere) Clover Seeds 0,5 kg Barenbrug
Fűmag Barenbrug Shadow Gazon (árnyéktűrő) 1 kg
-Hogy legyen a sorrend szerintetek tavasszal?
1) Gyepszelloztetes
2) Tribu + fumag+here kiszoras egyszerre
3) par het mulva MasterGreen
Ez igy jo? -
den89
tag
Nincs mit! Küldd nyugodtan, segítünk, ha tudunk. Én csak egy lelkes amatőr vagyok, de igyekszem. Az elmúlt pár évben valamennyire felhoztam magam a témában, de rengeteget kell még tanulnom. H-Zol nálam jóval profibb, az biztos!
Őszit most kora tavasszal metszd, szükséges/lehet zölden is, de azt nagyon fontos lenne tavasszal rendesen megmetszeni. Felsőbb részeken túlterheli magát a fa, alul pedig felkopaszodik. -
den89
tag
válasz
astrojoe12
üzenetére
Oszlopos leylandit tudom ajánlani. Írtam már róla itt többször, pl: [link] Igénytelen, gyorsan nő, de foghatóbb, könnyebben kordában tarthatóbb, mint a sima leylandi. Kb az első évben locsoltam csak, semmi baja 5 év alatt. 30-40 cm-es növényekből ~3 év alatt összefüggő ~2-2,2 méteres magasságú sövény lett. Egyébként én is tujákat cseréltem le.
Babérmeggy és korallberkenye sem rossz szerintem. Viszont ezeknek van 1-2 betegsége. Babérmeggyem van 1-2 bokor, azoknak 6-7 év alatt még semmi baja nem volt. Korallberkenye is van egy 10-15 bokor, egy részükön a levelek tél végére foltosak szoktak lenni, de ledobálják őket és hoznak újakat tavasszal. De Topasszal/Amistarral rá lehet segíteni tavassz elején, ha nagyon legatyásodott.
-
kugli
aktív tag
H-Zol , den89 köszönöm szépen, elfogadom a tanácsokat!
Van egyy 10+ éves őszibarack is,az szintén fel van kopaszodva (az én hozzánemértésrm miatt nyílván) azt is akkor nyár vége felé inkább? Most úton vagyok meló van,később azt is lefotóznám, hátha lehet vele még kezdeni valamit. -
astrojoe12
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni sövény ügyben. Van 30 darab öt méter magas tujám, aminek a fele kiszáradt az automata öntöző ellenére. (A száraz ágak alatt kis furat is van, ami kártevőre utal. A környéken az összes tuja tönkre ment) Nagyon sajnálom őket, mert sokat dolgoztam velük, állandó takarítás, permetezés, stb.. nagyon szomorú vagyok miattuk.
Szeretnék új sövényt ültetni, de bajban vagyok. Több tucat weboldalt elolvastam és jegyzeteltem, és rengeteg videót megnéztem. Az interneten a kertészeti weboldalak egymásnak ellent mondó információkat írnak a sövénynek való növényekről. Az egyik szerint nincs ismert kártevője az adott növénynek, a másik oldal szerint van több is. Az egyik szerint szárazság és napfény tűrő, a másik szerint egyáltalán nem.
Most hogyan döntsek?Tudnátok ajánlani gyorsan növő sövény növényt, ami szárazság tűrő és nem baj ha egyfolytában a tűző napon van? A talaj megült és kemény barna föld. Agyag és homok nincs.
Köszönöm, ha segít valaki!
-
its_grandpa
tag
Az történt, hogy egy emésztő tartályt elástak rendesen(?) a földbe és szépen letakarták gyepszőnyeggel.Majd jött egy felhőszakadás - úgy Ausztrál módra - és a tartály
sárgazöld tengeralattjárót játszott, annak ellenére, hogy volt benne már 2 m3 szennyvíz.Van olyan, hogy talajvíz térkép [link] , lehet címre keresni, nálam 4-8 mélyen van de én a topográfia térkép alapján 120 m magasan vagyok.
>> A műanyag vízóra aknákat is össze vissza emelgeti ....
Arkhimédész a hibás, más nem lehet
.
Nem tudsz annyi földet tenni egy ~ 1 m3-es üres műanyag tartályra, hogy magas talajvíznél ne jöjjön fel. -
H-Zol
őstag
Jól leírtad
, a tetejét így rendbe raknám
és így ahogy megrajzoltam , minden vázágon , és nyáron a három , négy elágazast is megszüntetném a tetején ( most hagynám , hogy teremben , mert lent fel van kopaszodva nagyon a fa ) !
Én is nyáron metszem már javarésze fát , és az újabban ültetett kajszijaim 5-6 karágon vannak indítva és a 4-5 éves fákat is újra gondoltam , tavaly vissza fűrészelem őket ( úgysem hoztak termést ) , majd csinálok később egy pár képet ! -
den89
tag
Egész jó a formája, szerintem nincs nagy gond vele. Távolítsd el a befelé növő, egymást keresztező, meredeken felfelé törő ágakat/vesszőket. Felső része elég sűrűnek néz ki, felül ne legyenek Y elágazások, a vázágakat vágd vissza kb 1/3-áva, külső rügyre (De ezt inkább nyáron). Esetleg még ahol laikusként is ránézve sűrűnek tűnik, ott ritkíts. Kajszinál jobb inkább tőből vágni a gallyakat/vesszőket, mert hajlamos az Y elágazásokra és több lesz a vízhajtás. Amúgy én a kajszit már július-augusztusban szoktam metszeni, ilyenkor max alakítgatom kicsit. Már csak azért is mert nagyon fagyérzékeny, simán lehet, hogy ott marad meg pár marék gyümölcs, amit most levágnál. Illetve így a betegségeket is jobban el tudod kerülni, ha nem most metszed meg jelentősen. Valamint nálam sokkal jobban berakódott virágrügyekkel, hogy olyankor metszettem. Tavaszi metszés után sok a vízhajtás, és nagyon felnyurgul a fa. Ha elfogadod a tanácsomat, most nem nagyon nyúlsz hozzá, csak ahol nagyon szükséges ránézésre. Inkább nyár közepe-végefelé a jelentősebb metszés.
-
Mika1227
őstag
Van egy teljesen legallyazott fám. Mivel lehetne kezelni, hogy ne hajtson ki?
-
6030D
addikt
válasz
its_grandpa
üzenetére
Itt az történt, hogy körbeásták félig az emésztőt, felengedték a gödröt vízzel, ami miatt megemelkedett, igaz?
Egy normális vízelvezetésű területen ez előfordulhat? Illetve esővízgyűjtésről volt szó, aminél feltételezzük, hogy ha körülötte áll a talajvíz a hirtelen esőtől, akkor a tartály már tele van, túlfolyik, így nem lesz benne levegő, ami megemelje.
Bemosni bemoshatja, de az megint kivitelezési hiba. A műanyag vízóra aknákat is össze vissza emelgeti az első özönvíz, ha rosszul tömörítik vissza. Az utcánkba is volt ilyen. -
kugli
aktív tag
Sziasztok!
Adott barackfát hogy hol vágjam vissza? Nem szeretnék ettől magasabb fát,így is a 10 fokos létra tetejéről bogarászom. Termés jelenleg másodlagos,ha drasztikusabb vissza vágás kell azt is bevállalom csak maradjon meg a fa és alakuljon ki egy normális korona ha lehet. -
gyulaszu
senior tag
válasz
bringasisti
üzenetére
Szerintem festékboltban is kapni oltott meszet...
-
bringasisti
őstag
Mikor tavasszal a fák törzsét mésszel festik, akkor milyen arányban kevernek mit mivel, és hol lehet 5 fára való meszet kapni ?
-
Dorian
félisten
válasz
ncc1701
üzenetére
A virágágyáson rajta szoktam hagyni, úgyis nemsokára csak a növenyek látszanak majd és előbb utóbb talaj lesz belőle de nem tavaszra. Nedvesség az érte bőven, elég csapadékos telünk volt.
A veteményesnél ugy szoktam ahogy írod, ültetések előtt összegereblyézem és megy a komposzt a. -
6030D
addikt
válasz
AssAssynn
üzenetére
Nem tudom, ki mit mond, én így csináltam, mert olyanoknál láttam/olvastam, hogy így csinálják, akiknek szép a kertje.
Eleve keverik sokan a trágyát és a granulátumot. Friss trágyára jó az, amit akartál, nem ér egyből a friss gyökérhez, de a pelletet rakhatod a gödörbe, mert nem perzsel.
Olyan nincs, hogy előre beteszed a földbe és évekig nem kell. Ez tápanyag a földnek, mint neked az étel. Amit ültetéskor beleraksz, azt egyből fel tudja venni, de utána a gyökere szétágazik, és mindenhonnan vesz fel tápanyagot. Amit a földre szórsz, azt bemossa az eső, és így tudja felvenni. Az erdőben a falevelek is a földön komposztálódnak, és az eső mossa be a földbe az abból keletkező tápanyagot.
Olyan sincs, hogy a gyökér nem megy ki az ültetőgödörből. Az ültetéskor persze, azért lazítod fel az ültetőgödröt, hogy a hajszálgyökerek el tudjanak indulni, de utána utat tör magának minden, ha a megfelelő növény a megfelelő helyre van ültetve.Kinek mi a drága, mennyit akar költeni. Idén vettem két zsák trágyát 12e Ft-ért, fogunk venni közösen nagy adagban huminsavat és amalgerolt, az is 13e Ft körül lesz, illetve ősszel veszek egy őszi gyeptrágyát, az talán 15e Ft. Ezen kívül mást nem kap, csak vizet, ágdarálékot meg a leveleket. Ez kb 250 m² fű, virágágyás és haszonkert költsége nekem. Szerintem nem sok, de pl a szüleim semmit nem költenek rá, és van fű, bokor és virág náluk is. Csak nem így néz ki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom mobilszolgáltatások
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Jövedelem
- Szerinted mennyi az ára...? (Közösségi beárazás)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Garmin topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- OLED TV topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Hankook Winter I cept evo téli 205/55 R16 91 H TL / Gyári acélfelni gumival 16x6,5 Salgótarjánban
- Secretlab MAGNUS Pro elektromos asztal - FULL EXTRÁS szett (2 monitor kar, PC tartó, kiegészítők...)
- Új Miele Triflex HX2 porszívó 2 év garancia
- iKEA Trotten állítható magasságú asztal 120x70
- Robotporszívó - Eufy Robovac L70 Hybrid
- Apple iPhone 14 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4052, 94% Akkumulátor
- Beszámítás! Apple Mac Mini M4 16GB 256GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Intel Ultra 5 245K / RTX 3080 10GB / 16GB DDR5 / 1TB SSD!
- iPhone 14 Pro 128GB 100% (3Hónap Garancia) - AKCIÓ
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
( mert inkább a galyat tolja fel ) , de karnyi vastag ágakat is levágok vele egy pár húzással !
A többit a fára bízom, nekem nem fontos, h rogyásig legyen gyümölccsel, nem ebből élek.
!
a következő egy négyágu ( vagy 6 éves ) és ez az öreg törzsén is terem , nincs felkopaszodva !
a következő kettő meg rosszul indultak és drasztikusan vissza fűrészelem
amúgy szép piros bimbós állapotban vannak , és péntek szombatra -4 fokot mutatnak , remélem nem lesz bajuk mert addig meg 17 fokok lesznek !
), ezért apóséknál is le fogom darálni a tujákról lenyírt ágakat és megy az ágyásba.
my bad!

, a tetejét így rendbe raknám
és így ahogy megrajzoltam , minden vázágon , és nyáron a három , négy elágazast is megszüntetném a tetején ( most hagynám , hogy teremben , mert lent fel van kopaszodva nagyon a fa ) !