Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwenigma
Jómunkásember
-
poffsoft
veterán
válasz
old gray #3197 üzenetére
"Nem tudna dial-up kapcsolattal elboldogulni?
Ha DNS kiszolgálónak az externet 2 DNS címét adnám meg?
Vagy tunnelingel nem lehet megoldani a dolgot?
Esetleg mindezt csak "okosítással" lehet?"Tudom, nem értek hozzá, de ezeket nem teljesen értem...
Ha ninxcs public, akkor az azt jelenti,m nem talált internetet a bekapcsolásakor, amit Te is kitaláltál.
Nálam hasonló a felállás, de megy a dolog.
A modem jól van beállítva?
Ha az AP nem akar betárcsázni, próbáld a modemet fix állandó kapcsolatra konfigurálnod, akkor az AP értelemszerűen direkt.
Esetleg a modem-et hídba kell kapcsolnod, akkor az AP marad pppoe...DNS-t hol,kinek,minek akarsz beállítani?
(hülye kérdés, de biztosan jó az user/pwd?) -
old gray
addikt
Adott:
La Fonera, model FON2200, firmware: 0.7.1 r2
TP LINK WN551G wlan pci kari
DLINK ADSL modem
Externet net.előfiz.AP IP: 192.168.10.1
TP LINK IP: 192.168.10.154Admin felületet elérem, internet connection részen PPPoE és a hozzá tartozó login name / # beállítva. DHCP engedélyezve. WPA passpharse beállítva a Fonera hátulján található SN alapján. Myplace ok, Public nincs, a packetek csak a Foneráig jutnak el. Reset volt (előtte DHCP-vel 169.254.132.203 címet adott a wlan karinak, magának nem tudott....:S, sem admin felület, semmi)
Nem tudna dial-up kapcsolattal elboldogulni?
Ha DNS kiszolgálónak az externet 2 DNS címét adnám meg?
Vagy tunnelingel nem lehet megoldani a dolgot?
Esetleg mindezt csak "okosítással" lehet?Előre is thx az öteleteket.
-
poffsoft
veterán
-
kozmate
tag
Most 24.95€ a router postaköltséggel, amit egy kicsit sokallok. Ha szerzek ilyen promóciós kódot akkor mennyiért kapom meg?
-
hzcs
senior tag
köszönöm mindegyiteknek a választ! Viszont ha 169.254.xxxx az ip, akkor nem is fontos kézzel beírni, mert a win ezt osztja ki, ha nincs dhcp a környéken.
Holnap megpróbálom.
Egyébként azért sikerült kizárnom magam a private hálóról, mert olyan wep kulcsot adtam ascii-ként, aminek mindegyik karaktere hexa, és a számítógépen egyik program sem (intel proset wireless, dlink progija, win beépített) sem értette meg, hogy az ascii, sírt hogy nincs elég karakter -
poffsoft
veterán
nem, ha kábelen csatlakoztatod, más ip-je van a routerednek, itt a topikban is írják a frissítéseknél:
if connected via WLAN to MyPlace use IP 192.168.10.1, if connected via LAN use IP 169.254.255.1)
[link]/én is szívtam vele, mikor a wlan-on nem akart csatlakozni, és sehogy nem találtam a 10.1-en...
/
-
-
hzcs
senior tag
össze lehet valahogy hozni a fonerát és a pc-t kábellel, hogy a menüje elérhető legyen? (wan porton)
-
poffsoft
veterán
Azért az a gui settings fül nagyon kemény
-
poffsoft
veterán
na, megjött a 0.9.4 addon (fw 0.7.2 r4), 14:59-kor.... autoupdate-ban....
Megyek csekkolni...
-
hzcs
senior tag
Az normális, ha a fonera a freewlan addon-nal alaphelyzetben is majdnem maxon járatja a prociját?
-
ngabor2
nagyúr
igen, az alapból az.
HXY: igen, egy volt még, de azt nem is adom el, azon már freewlan van.
ehez kapcsolódik egy kérdésem is a freewlan felruházható sd/mmc olvasó képességgel? asszem a dd-wrt-ben van rá lehetőség. hogy ez mire lenne jó? pl. közvetlenül a routeren mehetne egy kis webszerver, esetelg ftp-szerver (2gb-os limittel természetesen), torrent, perverzebb esetben egyből tracker is.
a freewlan.info oldalon nem találtam rá utalást.
-
ngabor2
nagyúr
kívül sötét a hajam, de belülről szőkülök
elkevertem a régi fon adpterét. viszont volt itthon egy másik 5V-os cucc. csak épp a csatlakozója nem pont olyan volt. ígyhát kicseréltem... a fonon a csatlakozóaljzatot
működik
megy rá a dd-wrt valamelyik nap.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
ngabor2 #3167 üzenetére
igen, jól sejtettem... ha a wan porton nem engedélyezem az ssh-t,akkor a wan porton nincs ssh
viszont nem tudom miért, vagy a vezetékesen érem el ssh-val a routert, vagy wlanon a másik routert, és a netet. egyszerre a kettő nem megy. de most már valahogy nem is érdekel.
-
-
poffsoft
veterán
válasz
wwenigma #3160 üzenetére
na, megpróbáltam ,egészen a putty-ig jutottam el....
szóval, van a fon.txt (javított) file a szgpen, meg a fonera webdiag felülete, itt kellene gondolom linux módira rádumcsizni a településre a language pack-ot.
Pontosan hogyan kell akkor ezt csinálni?#3167: ip 192.168.1.254/255.255.255.0 ??? no gateway, no dns?
-
ngabor2
nagyúr
-
poffsoft
veterán
válasz
ngabor2 #3165 üzenetére
Asszem itt olvastam, valamelyik addon-nál tiltható a publikus ap, persze pont a lényeg vész el valóban. Persze van olyan firm is (dd-wrt???), ahol egyáltalán nincs publikus AP, szintén itt olvastam, asszem...
Titkosításra nem emléxem...
#3164: igazándiból router-ről ment nekem is, a routert kell megkérni a tárcsázásra, és megy a fix ip.
Ill. a modem-ben is beállítható a tárcsázás, de nekem az valamiért nem ment... -
ngabor2
nagyúr
válasz
poffsoft #3163 üzenetére
no, fele-fele dolgokkal talán ment valamire. gyárira visszavittem, 0.7.1-2.
# Connect La Fonera to the Internet and reboot it. Now the SSH access will be enabled and the FreeWLAN add-ons will be installed automatically. This takes about 10 to 20 minutes. So please be patient and don’t touch La Fonera and don’t disconnect it from the Internet. After all is done, don’t forget to change the Internet connection settings (IP address, subnet mask, gateway & DNS server) once more to fit your needs.
ez a pont nem tiszta nekem egyelőre...
beállítom fixre az ip-t, beállítok mindent, majd bedugom a dsl bridge-be... akkor az nem fogja kiengedni a netre, az biztos.
ha a routerbe dugom, ott meg vagy kap netet, vagy se, legalábbis első megközelítésben. vagy mit nem értek már megintmeglehetősen nyomott vagyok ma, ezért kérdezek ennyi lámaságot.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
poffsoft #3159 üzenetére
A http://fonera.hu/ oldalról megy, a holcam már csak vagyogat. Több helyesírási hiba is lesz a magyarírásban, azt a szgépemről huzattam le kijavítva úgy, ahogy a Francofon telepitesnel a fileokat huztad at a szgepedrol. (Francofon telepites pillanatnyilag nem elerhető a netről)
-
poffsoft
veterán
Megint kínlódom:
holcam-ról http 404 error-ral nem megy a magyarítás, viszont a freelan.info-n megvan maga a text fájl ([link])
namost ezt hogyan tudom installálni?
annyit kihámoztam a forrásból, hogy a
wget -q -O - http://fon.holcam.hu/hu.sh|sh parancsot akarja végrehajtani a
http://192.168.10.1/cgi-bin/webif/diag.sh oldalon, de sajna linuxból nulla vagyok...(ja, a freewlan közben a 0.9.3a-ra frissült...)
-
Szabacs
tag
Sajnos nem sikerül megoldanom a dolgot, tehát ha valakinek kell egy fon, akkor szóljon.
-
wwenigma
Jómunkásember
Felmentek az árak a FON shopban... csekkoljátok...
5.16€ a router, 8.62€ a szállítás, 2.21€ az adó. A Fontenna 9.95€. Mindez promó kóddal.
-
HXY
addikt
promó kód: B903238527154822
-
net84
őstag
egyelőre nem volt még időm foglalkozni a dologgal
úgy sikerült összehoznom, hogy küldtem nekik a fon.com-on keresztül egy üzenetet, hogy cseréljék ki a mail címemet, majd egy jóember válaszolt pár nap múlva, hogy csináljak egy új regisztrációt és átregisztrálja a routert, ha megvan az új login, akkor küldjem el annak az adatait, valamint a régibe beregisztrált fon adatait, hogy át tudja írni...
nemtom, miért nem lenne egyszerűbb nekik egy mail címet átírni, így irogathatok be újra minden infot.én annyit csináltam még, hogy amikor küldtem az üzenet, megjelöltem, hogy technikai segítséget kérnék, és asszem ott ki lehetett választani, hogy az adataimmal és a beállítással kapcsolatba (vagy valami hasonló volt, arra már nem emléxem)
-
petij
tag
Olyan már előfordult valakivel, hogy nem kültdték meg 3 hét alatt?
Mert holnap lesz 3 hete, hogy megrendeltem, és még nem jött meg! -
net84
őstag
vagy megy a mail cím a routerrel együtt, vagy az illető beregisztrálja magát újként, és utánna kéri, hogy a routert regisztrálják át hozzá - nekem egy rohadt mail cím változtatás miatt kell ezt megcsinálnom
-
Szabacs
tag
Ez mind szép és jó, de azt nem vágja valaki, hogy el lehet -e adni (éppen van egy érdeklődő itt a pH!-n)?
-
Thrawn
félisten
Bennem van a hiba nem regisztrálható kábellel. Mindenképpen kell neki net, szóval csak a WiFi-n keresztül lehet aktiválni
(ami meg is történt egy noti segítségével)
-
Szabacs
tag
El lehet adni a fonerát? Lassan letellik az egy hónap, és még nem sikerült élesíteni a cuccot, mert a telefonomon nem megy, és kellene neki valami wlan eszköz a regisztrációhoz. Mai nap viszont sajnos a draytekem elhullott, és vennék egy wlan routert a helyére. Tehát eladható vagy sem? Köszi
-
lorcsi
veterán
nektek menynire sűrűn szakad a fon-os net?
-
Skynet258
veterán
Na összeraktam a cuccost, kb 10 perc alatt megvolt minden, látszik a privát háló és a publikus is. A cucc langyos (pedig itteni tapasztalatok alapján számítottam rá, hogy meleg lesz, sőt, olvadékony...), szal minden szép és jó
Van 20 meghívóm, ha kell valakinek, sikoltson privibe -
ACE-
addikt
Promo kód: B504075142054718
-
ACE-
addikt
Prom kód: B039582972635523
Enyémeket sem nagyon viszik... leült a forgalom...
-
HXY
addikt
prom. kód: B338579552717409
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CSX 2x2GB (4GB) DDR 800 MHz kit
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 32GB 1000GB 14" FHD magyarbill 1 év garancia
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256 GB /Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest