- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Mini kijelzős SSD-hűtő a Thermalright névjegyével
- Windows: mi történik valójában Leállításkor, Alvó módban és Újraindításkor?
- Gyenge Wi-Fi otthon? – a leggyakoribb hibák és megoldások
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Melyik tápegységet vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Lopakodva befutott a Radeon RX 9060
- Kiegészítette az öregedő professzionális Radeonokat az AMD
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple asztali gépek
- Milyen egeret válasszak?
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kapcs-ford
őstag
válasz
(Kolombusz) #1699 üzenetére
Az lenne a lényeg , hogy az otthonit osztod és máshol is lenne neted... a világon bárhol ahol van fon-hotspot.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
(Kolombusz) #1697 üzenetére
van egy eladó wifi kártyám
én is várnám, hogy márk barátom végre beizgassa a kütyüt, hogy legyen egy újabb meghívóm. -
(Kolombusz)
veterán
Hmm, tetszik ez a projekt, be is szállnék, csak mig én nem tudom használni a wifit, addig biztos nem szállok be.
Majd ha lesz egy wifis telefonom. -
tr00p3r
addikt
sziasztok,
időközben lett egy második FONERAM. ez még nincs aktiválva és nincs rá szükségem. ha esetleg valakit érdekel szóljon. -
tzs84
tag
itt azért nem csak ráérős buherátorokról szó, hanem a GPL kijátszásáról
''tivoizálásról''
[link]
ha gpl kódot használnak fel akkor a végtermék is gpl licenszű kell hogy legyen.
[azt ugye nem tehették meg hogy letagadják hogy gples szoftvert használtak fel (lásd kiss lejátszók)]
a gpl licenszben pedig benne van hogy bárki igénye szerint módosíthatja buherálhatja stb.
ha te valahogy próbálod megakadályozni hogy a módosított szoftver visszakerülhessen a hardveredre akkor tivoizálsz
ez jogilag nem ellenkezik a gpl_v2vel, csak az egész gpl szellemiséggel.
azért már dolgoznak a v3on hogy ki lehessen védeni ezt.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Billu
aktív tag
Szerintem is igen elenyésző azoknak a száma, akik a fw-t módosítgatják. A felhasználók 90-95%-a a windows-n nőtt fel. A linux-os parancsokhoz hozzá sem tudnak szagolni.
Majd ha később lesznek kipróbált, bevált, ingyen letölthető fw-k, akkor lehet, hogy majd többen kipróbálják.
Ja és ha fw csere közben bármi gond történik akár mehet is a kukába a router .
Jó hogy van rajta soros port, de az meg még egy kis műszaki ismeretséget is igényel.
Én amit a mostani fw-ben hiányolok az a MAC cím klónozás, ha azt a gyári frissítéssel megoldanák, máris kevesebben akarnák piszkálgatni. -
kapcs-ford
őstag
válasz
Rommel6600 #1688 üzenetére
Ne haragudj de azt kell hogy írjam hogy nagyot tévedsz..
Nem a nagyobb hányada a buherátor hanem az elég csekély hányada....
''Elvégre csak a hozzáértőbbek indították be ezt az egész közösséget, hiába nyomták és nyomják orrba szájba, mert többnyire az foglalkozik ilyennel aki valamicskét konyít is hozzá''
Ezt meg honnan vetted? a hozzáértőknek??beindulásakor ingyen osztogatták és nem tettek különbséget hozzáértő és nem hozzáértő között... ahhoz nem kell nagy ész hogy valaki rádugja a router-ére. (külföldön átlag alapból 4portos router-t adnak az előfizuhoz szóval nem kell még olcsó rutert keresgélni, agyalni etc..)
Tehát többnyire mindenkinek indították be ezt a közösséget... és nem b@sznak ki hosszútávon magukkal a fentebb említett okokból mert az átlag user egyszerű csinibini felületet akar és az meg is van. Van ahol nem divat módosítgatni, tuningolni meg agyalni ezeken, persze mindehol van pár ráérősdi aki ezen agyal de most azokért a fon nem fog egy újabb firmware-t legyártatni.... -
ngabor2
nagyúr
távoli példa lesz...
a linux kernel forrása szabad. mégis, a linux-használók igen kis része nyúl bele. még a hozzáértők is csak akkor, ha bíznak eléggé magukban. van egy kemény mag, akiknek a termékeit használják, és annyi. vagy pl. egyéb router free fw-i. bárki számára hozzáférhető, a google vagy fórumok segítségével pár perc, és egy nagytudású routert kap. mégis, asszem a routerek 99%-a a gyárival üzemel. a fonnál se lenne ez másként... csak még nem lépték meg. valóban nem kellene aktívan segíteni se, csak annyit mondani, hogy oké, ha egy részéhez nem nyúltok, akkor a többit át lehet szabni, mindenféle bünti nélkül. és ezután is a fonok 99%-a a gyári fw-vel menne, 1%-a meg a hackelttel, aminek a publikus része automatikusan nem frissülne, de az írók megkapnák a friss dolgokat, és hozzáigazíthatják a free részt. -
Rommel6600
őstag
válasz
kapcs-ford #1687 üzenetére
Ez szép és jó, de nem sokat jelent, ugye te is tudod?
Helyesbítek: Ha nem mindenki de elég nagy hányada (És valószínűnek tartom hogy a nagyobb hányada. Elvégre csak a hozzáértőbbek indították be ezt az egész közösséget, hiába nyomták és nyomják orrba szájba, mert többnyire az foglalkozik ilyennel aki valamicskét konyít is hozzá) a foneróknak szerintem képes lenne fw-t cserélni vagy esetleg tuningolni és ami a lényeg, kihasználni ezáltal jobban a Fonerát.
És innentől kezdve nincs miről beszélni, mert azáltal hogy észérvekkel megmagyarázhatalan módon elzárkóznak ettől, hogy akár egy kis részük is ezt megvalósítsa, hosszútávon magukkal b@sznak ki, akárhogy is nézzük. -
kapcs-ford
őstag
válasz
Rommel6600 #1686 üzenetére
''Úgy gondolom egyelőre a Fon is inkább a hozzáértőbbek között van elterjedve, nem pedig azok között akik felhasználói szinten használják a számítógépet.''
Épp az ellenkezője, olyan lapkban is hírdették magukat mint hasonló a cosmo-prolitán vagy mint a nők lapja olyan címszóval hogy legyél te is fonera/o mert az a trendi..Inkább az egyszerű userek vannak leginkább célozva az által is hogy minden háztartásban ott legyen ahol net van.
-
Rommel6600
őstag
válasz
ngabor2 #1684 üzenetére
''a buherátorok szemében óriásit nőne a fon, ha 1 év után saját maga engedélyezné az újabb, nagyobb tudású fw rápakolását. persze olyanét, amiben a publikus rész továbbra is a fon-t osztja.''
Ez az amitől a fon mereven elzárkózik és/vagy nem tudja/akarja felismerni ezt a lehetőséget.
Pedig amint említetted, ha nem várnák meg míg egy év után (vagy nem is kell addig várni) rengetegen fw-t cserélnek, nemcsak egy újabb jó pont lenne nekik, és egy jó érv mellettük, hanem úgyszólván nem csesznének ki magukkal. Már csak ezért is megérné nekik.
Aki meg azt se tudja mi az a firmware nyilván nem fogja piszkálni, mert örül hogy egyszer valahogy működésre bírta, de aki ért hozzá róluk szól most ugye a történet azt nem gátolni kellene a Fonera kihasználásában hanem legalább békénhagyni, ha már nem is segíteni ebben.
U.I.: Kíváncsi lennék hogy a fonera tulajok hány százaléka ''buherátor'' vagy legalábbis lenne képes fw-t cserélni és/vagy más, nagyobb tudású fonos fw-el feltuningolni a foneráját, mert szerintem elég sok. Úgy gondolom egyelőre a Fon is inkább a hozzáértőbbek között van elterjedve, nem pedig azok között akik felhasználói szinten használják a számítógépet. Ebből kiindulva szerintem elég sok emberrel tennének jót, illetve elég sok fonerót tarthatnának meg. -
tzs84
tag
ez kimaradt:
''The Fonera router is based on Linux GPL software and Fon complies with it by offering the source code, but cryptographic signatures hinder the modification by the device owners.''
[link] -
ngabor2
nagyúr
sőt, ha úgy vesszük, a buherátorok szemében óriásit nőne a fon, ha 1 év után saját maga engedélyezné az újabb, nagyobb tudású fw rápakolását. persze olyanét, amiben a publikus rész továbbra is a fon-t osztja.
esetleg ''pályázatot'' írnának ki, a győztes kapna egy fonera2-tvaló igaz, hogy valszeg a beleölt energia sokkal nagyobb lenne, mint a liberator értéke... de akkor is jónéhányan csak a kihívás kedvéért nekiesnének.
-
tzs84
tag
nem ezen múlna a népszerűség?
szerinted a linksys wrt-k annyira népszerűek lennének ha nem lehetne firmwaret buherálni benne? (meg a hardwaret is bővíteni?)
ha egy cég vállalja hogy opensource os-t rak a cuccára, akkor ne lepődjön meg ha érdeklődni kezdenek az emberek hogy mit lehetne még kihozni belőle, miket lehetne portolni rá, mondhatni ez ezzel jár
ha azt akarja hogy senki ne piszkálja belül akkor ne rakjon soros interfész tüskéket a végleges típusba, és rakjon rá valami teljesen zárt szoftvert, mint annyi másik cég teszi
ők úgy gondolták hogy kényelmesebb, szebb az openwrt-t portoltatni valakivel.
ha gpl szoftveren alapul akkor gpl-esnek kell lennie, tehát bárki szabadon módosíthatja továbbadhatja stb
http://www.gnu.org/copyleft/gpl.html -
Marci_
tag
válasz
ngabor2 #1679 üzenetére
''ketté kellene venni a publikus és a privát részt. a publikust ne lehessen módosítani, vagy ha módosítottad, akkor tiltódjon le a router (resetig)''
Ez szerintem csak hardware-es modositassal lehetseges, bar nem hiszem, hogy a Fon erre fel fogja kesziteni a router-eit.
''hidd el, sokkal népszerűbb lenne az egész''
A nepszeruseggel szerintem az a gond, hogy a legtobben szkeptikusan allnak a dologhoz vagy nem ismerik a Fon-t. A legtobb ember nem ert annyira a router-ekhez, hogy varialjon a firmware-el, szerintem a nepszeruseg nem ezen mulik. -
ArmadA
csendes tag
válasz
ngabor2 #1679 üzenetére
Köszönöm, hogy végre vki felfogja amit 1napja irogatok.
warez -> wares -> áruk. Warezt az illegális cuccok, programok stb forgalmazásából szármzatatjuk. Az meg hogy mivan benne a szerződésében és mi nincs, azt nem firatatom, sosem tagadtam h nem engedi a fon, csak azt állítottam, hogy ha megvan és itt eszi az áramot, és pluszba ki tudnám használni és így MÉG hasznosabbá tudnám tenni, és ezzel nem károsítom az eredeti elvet, akkor szívbaj nélkül megteszem. Azt meg hogy a moderátor hogy jött szóba, férfiasan bevallom, nem értem. -
ngabor2
nagyúr
válasz
kapcs-ford #1678 üzenetére
részben igazad van. viszont részben ArmadA-nak is igaza van. kaptál egy olcsó wlan routert/ap-t, amit egyszerűbb esetben magában is tudsz használni, cserébe osztanod kell a netet. pl. adsl-nél mindenki örül. de mi van, ha azt mondod, hogy ha már itt van ez a kis kütty, ami hardveresen több, mint pl. egy linksys wrt54g, miért ne lehetne kiokosítani, hogy amellett, hogy osztja a netet, még pl. mac klónozást, tűzfalat, port range forwardot, mac-szűrést (a privát oldalon), meg palacsintasütést is tudjon? ketté kellene venni a publikus és a privát részt. a publikust ne lehessen módosítani, vagy ha módosítottad, akkor tiltódjon le a router (resetig). a privátot viszont lehessen szabadon gyúrni, hogy a maximum kijöjjön a cuccból. hidd el, sokkal népszerűbb lenne az egész. ekkor nekem is csak 1 router lenne az előszobában, nem 2...
-
kapcs-ford
őstag
Úgy tudom hogy a mindenféle az eredetitől eltérő szoftmod. az az. Ez még egy mobilos szerződésben is benne van. de majd ezt egy moderátor eldönti.
Az hogy a Fonerában mi van és mi nincs az az ő dolguk és szerintem nem kértek fel senkit sem arra hogy házilag bárki bármit is módosítson. A fonerát nem másik routerhez kell hasonlítani hanem elfogadni úgy ahogy van ahogy azt a legtöbb rendes felhasználó teszi.
Ja és nyugi. -
ArmadA
csendes tag
válasz
kapcs-ford #1676 üzenetére
mi a f*szom warezolás? opensource programokat mióta lehet warezolni? pcmp tunnelt h lehet warezolásra használni? mac address cloneing minden rotuerbe van, fonba nincs ez WAREZ? aki nem ért semmihez, minek ír ide? elég fárasztó volt ez a nap, rájöttem hogy telefon supportos sem elszek soha.
-
ArmadA
csendes tag
kezdhetném ott h kapsz egy felkonfigolt linux-ot, amit saját szájízed szerint konfigolhatod tovább, ipkg-val pl. Forgathatsz rá új dolgokat, új kezelőfelületet rakhatsz a routerre, vagy épp a meglevő mellé.. (Valljuk be... az eredeti fonos felület elég szegényke). Szerintem ez pont elég indok.
-
Billu
aktív tag
válasz
kapcs-ford #1668 üzenetére
Ha esetleg 1év után nem járatnád vagy közben nonstop akkor meg elvész a tagságod és a routered.
Akkor nem ugyan ott vagyunk? -
net84
őstag
no nagynehezen szombaton összehoztam a regisztrációt az ismerősömnél
A poén az volt, hogy a regisztráció után egyből áttettem 1-es csatornára a wlan-t, és azóta minden tök frankón megy... mivel van a közelében egy wifi-s netszolgáltató, lehet, hogy kicsinyke zavart okozott a FON wireless adatátvitelében, és azért zakkant meg mindig a net.
Egyébként mi van olyankor, ha fw frissítés közben elszáll a tápellátás - helyre lehet állítani utánna valahogy? Elég instabil náluk a 230V-os hálózat, és pl. mielött bekötöttem volna a fonera-t, 3szor nyomta le a biztit a számítógép bekapcsolása (igaz ment még mellette egy-két nagyobbacska háztartási gép)-
-
ludus
aktív tag
szerintem ez valami olyasmi mint a mobilszolgáltatóknál a hűségnyilatkozat... őket csak az érdekli hogy a ''hűség'' idő alatt használd a szolgáltatásaikat, arról hogy utána mit csinálsz az nem igazán érdekes... mondjuk pont ugyanúgy arról sem szól a fáma hogy mi lessz az adott idő letelte után, ugyanúgy kezedben a döntés hogy használod tovább vagy nem (estleg a saját céljaidra fordítod a kis szerkezetet)...
de miért szűnne meg a Linus tagságod? ugyanúgy regisztrált fon-os vagy, csak már nem vagy köteles 24/7-ben osztani a netedet mint eddig...
[Szerkesztve] -
Billu
aktív tag
válasz
Rommel6600 #1657 üzenetére
Egy év után igen. De onnantól kezdve megszünik a Linus tagságod.
Annak jó aki akart magának egy olcsó routert, de aki pl. sokat utazik az osztani fogja utána is. -
kapcs-ford
őstag
Wow! Pontosan ! Frissült a FAQ!
[link]
'' What exactly does it mean to lose my privileges to use other Foneros Wifi access points (FONspots) for free?
As a Linus member of the FON Community you have free Wifi access everywhere thanks to the contribution of thousands of Foneros just like you that share their Wifi with other Foneros. For this reason to be able to enjoy the use of Wifi in the thousands of FON Access Points distributed all over the world the only thing we ask of you is to have your La Fonera switched on. In order to respect equal rights with all users and whilst you refuse to share your Wifi with the community you lose your right of the free Wifi connection. ''
Tehát az ismerősöm aki így járt (már csak Alien) az sopánkodhat és nem hiszem hogy a support többet fog neki válaszolni a fentieknél...
[Szerkesztve] -
ArmadA
csendes tag
Most nagyon sokan utálni fognak, mások szimpatikusnak fognak találni.
Attól mert vki moddolni akarja a fon-ját, annak ellenére hogy a szerződés talán nem engedi, ettől függetlenül még nem a poklok poklán fog elégni.
Egyesek el sem tudják képzelni, hogy mire is jó egy ssh-t felrakni a rotuerre, mert azt sem tudja mi az, és akkor jövünk azzal a dumával, hogy nem rendeltetés szerűen használjuk a routert. Mennyire is vagyunk aljasok? Mi a fonera célja? A fonera célja tudtommal kiépíteni egy világméretű wifi közösséget, akik egymás között ingyenesen, vagy olcsón osztják meg az internetet. Attól mert vki plusz szolgátlatást nyer ki egy olyan szerkezetből ami a polcán fekszik és megy a nap 24órájában (mert igen, ez is kötelező, ezzel is csak segítjük a közösséget és betartjuk a szerződést), még nem szegi meg a lefoglaltakat, nem követ el bűnt, csak azt az áramot ami nem sok, de vmi pluszba hasznosan is ki lehet használni akkor miért ne tegyük?
Én speciel tettem rá ssh-t (illetve aktiváltam) és letiltottam a frissítést. A netet szolgáltatom, a fon bejelentkezik mint ahogy illik, és a nap 24órájában működik. A közösség érdekeit ezennel szoláltatom, az hogy most én a konzolon mien plusz szolgáltatást nyerek, az kinek az érdekeit sérti? Nem értem ebben mi a rossz.
Az meg hogy vki 3000-ret elkér a meghívóért, annak elég racionális és érthető oka le volt írva a forumban (annyiért vette, annyiért adja, nincs haszon, nincs veszteség).
Ha vki újraflash-eli az egészet és saját routernek használja, megosztás nélkül azt én is elitélem. De azt is ugyanúgy aki nem tudja, hogy mi mit jelent és mi mire való, és ezekután is ugyanúgy, foggal körömmel védi az igazát (hamisát?). -
zolij
tag
Arra kérnék mindenkit, hogy ha aktiválja a routert és beírja a címet, figyelje már a térképet és ha Afrikában jelöli a helyet, manuálisan pontosítson. Ha nem látszik a térképen, hogy hol van fon hotspot, nem sokat ér.
-
róland
veterán
válasz
Gondolom, pontosan nyilvántartják, hogy kinek aktív a routere. Akié nem az majd koppan külföldön, mert visszaminősítik egyszerű Alien felhasználóvá.
-
zolij
tag
válasz
Egyáltalán miért kell a hűség lejártával lecserélni a firmware-t? Itt az elv a lényeg, hogy oszd a netet másoknak, meg persze te is kapj netet másoktól. Miért nem lehet ezt az eredeti célt követni?
-
Marci_
tag
Muszaj lesz dontenem pont azert, mert az antenna korsugarzo en pedig a 16dikon vagyok, tehat ha csak vizszintesen sugarozna az antenna, akkor keves ember lenne, aki tudna fogni, de a helikoptereken lenne WLAN.
shev7 is irta korabban [#834] , hogy:
''...fuggoleges iranyban csak egy adott szogon belul sugaroz. Tehat az antenna folott egy adott tavolsagban mar nincs jel, mikozben ugyanekkora tavolsagban tole vizszintesen meg eleg jo lehet a vetel...''
Meg nem probaltam, csak a logika ezt diktalja, de ugyis varialgatni fogok es letesztelem, hogy lent hogy a legjobb a vetel.
De ha arra gondolsz, hogy masoknak esetleg lesz vetel, nekem meg nem, akkor az nem gond, mert van egy WiFi router-em es itthoni vezeteknelkuli netre azt fogom hasznalni.
[Szerkesztve] -
Marci_
tag
Ha visszaolvastal volna, akkor latnad, hogy nem magamrol beszelek, hanem eppen azokrol, akik csak megvennek a router-t es minden tovabbi nelkul el akarnak adni valakinek, erre irta kapcs-ford, hogy azt nem lehet, mert letiltjak a router-t. Bar mar irtam, hogy lezarom a temat, de a kedvedert idezek par mondatot:
''Ertem en, de szerintem egyik nem zarja ki a masikat... Odaadsz valakinek egy meghivot, elkered a 3000HUF-ot es a user meg fogja magat, megrendeli a router-t es eladja reflexbol es nem aktival. Ebben az esetben Te koppansz, de legalabb meglesz a 3000HUF''
''Aktiválnia kell mert másképp nem tudja használni mert ugye ha letíltják akkor szappantartó se.''
''Ezt nem tudtam, azt hittem, hogy OpenWRT firmware-t ra lehet eroltetni.''
Remelem igy mar atlathato... -
Marci_
tag
Egy dolgot meg elfelejtettem, most jutott eszembe nagy lelkesedesemben
:
Ez uton szeretnek koszonetet mondani annak a sracnak, aki ingyen a rendelkezesemre bocsajtott egy Fon meghivot ingyenes La Fonera kuponnal, koszonom. -
net84
őstag
csak nekem lassúúúúú a fon.com, vagy esetleg más is tapasztal hasonló hibákat?
-
Marci_
tag
Hozzatennem, hogy szerintem a dolog lenyege az az, hogy az ember mindig aktiv legyen, az lenne a jo, ha minnel tobb lefedett terulet lenne. En ha tehetem folyamatosan bekapcsolva hagyom, ugyis olyan helyen vagyok, ahonnan igen nagy a ralatas es szerintem 2-300metert le tudok fedni vele 180 fokos szogben, ha az antenna dontve lesz, bar a tavolsag meg kerdeses, de majd ugyesen beallitom az antennat.
Tetszik kapcs-ford ablakra ragasztos technikaja is, szerintem az lesz nalam is az idealis. -
wdtwrd
tag
Lásd itt:
[link]
Bemásolva:
''Question:
Do I have any obligation as Bill or as Linus?
Answer:
The FON Ready router you have bought has a retail price of 80 euros. You’ve bought it at a subsidized price with only one purpose: Using it in the FON network as a Fonero. That’s why you must take into account that you have 30 days to install and activate the FON router, and that you also compromise to have it active during a year.'' -
Marci_
tag
Kozben sikerult beallitani szinte meterre pontosan, szal minden rendben van. Azert varialtam egy darabig, mire a helyere kerult a narancs potty, mert maps.fon.com -on jobban lehet latni, de ott nem lehet allitani, ezert kozben aprankent mozgattam a beallitasoknal a terkepen.
-
zolij
tag
loginra nem lehet valahogy keresni?
-
Marci_
tag
Kicsit fura, hogy a Personal Info-nal azt mutatja a fon.com, hogy Afrika mellett a tengeren elek, de majd megszokom
Meg nem kezelte teljesen jol az emelet/ajto adatokat, de korrigaltam, remelem nem lesz gond. -
Marci_
tag
Sikeresen megrendeltem a La Fonera-t, remelem mindent jol csinaltam, mert volt nehany aprobb felreertes...
Mar nagyon varom! -
SunBreeze
aktív tag
válasz
kapcs-ford #1633 üzenetére
na ja, meglehet érteni mind2 álláspontot, de pl ha felvennéd velem a kapcsolatot, napi szinten beszélnénk, akkor tudnál ügyelni arra hogy télleg a router kézhezvételekor aktiválom, és kapnál megint meghívót...
de ez a bonyolultabb megoldás -
kapcs-ford
őstag
A fonera nem fog elromlani, nem tudom miért kell rémhíreket terjeszteni... nálam az ablakban van már egy ideje a radiátor felett és semmi baja. Továbbá 2év garancia van rá nem csak sunyi 1 mint itthon a termékek nagy részére.
De visszatérve a lényegre és talán ezt kellene figyelem előtt tartani:
''Haveroknak elajándékozzuk és a felesleget meg felajánljuk itt mint LEHETŐSÉGET vagy ha ezt valaki nem díjazza az vegye a fon.com-ról.''
Tehát senki nem kényszerít senkit semmire, az hogy ki mit csinál azzal ami a tulajdonában van annak senkinek semmi köze rinya ide vagy oda. HA neked is van/lenne meghívód - mert anno vettél routert - és pl. sörözésre cserélnéd akkor abba se fogna senkisem beleszólni márcsak tiszteletből... na meg azért mert magánügy.
[Szerkesztve] -
róland
veterán
válasz
kapcs-ford #1 üzenetére
Ngabor2:
Kis javítás az első hozzászóláshoz.
A hibás rész:
''La Fonera2: a következő router, ami várhatóan augusztus/szeptember környékén jelenik meg. Alapja egy Accotn MR3202A, 2 portos USB csatolós mini router, melynek szoftvere már beépített FTP és .torrent klienst is tartalmaz.''
Helyesen:
''FON Liberator (a fórumban sokszor La Fonera2): a következő router, ami várhatóan augusztus/szeptember környékén jelenik meg. Alapja egy Accotn MR3203A, 2 portos USB csatolós mini router, melynek szoftvere már beépített FTP és .torrent klienst is tartalmaz.''
Előre is köszönöm a javítást, pontosítást. -
nagygabor679
csendes tag
Tombi! Rossz helyre címezted a szöveged, én nem ebből akarok megélni, csak vissza akarom szerezni a ”lovét”, amit kapcs-ford barátunk gyűjtött be tőlem. Ő ugyanis az expressz.hu -n (!) hirdette így: “1db Fonera router van jelenleg, csak 3k ! INGYEN POSTA! részletekért pm. Tovább info: http://prohardver.hu/f.php?mod=40&id=411642” Erre jelentkeztem, és tőle vettem. Amúgy ha jól látom most is ez van kiírva minden hozzászólása után. Én csak annyit csináltam, hogy a saját megvett routerem után egy meghívót küldtem az öcsémnek, egyet meg pluszban rendeltem saját névre, gondoltam egy dobozt könnyebb eladni, mint egy meghívót. Ezek után döntse el mindenki, hogy ki is akar ebből megélni?
(Éppen ezért kapcs-ford gúnyos #1577-es megjegyzését sem értem.)
[Szerkesztve] -
vtechun
veterán
én meg csak havernak es olyannak adok aki megbizhato es nem szedi szet meg ilyenek. Nagy ceg a google meg a skype, de akkoris etikatlan ha szetkapja az ember meg buheralja, stb. Haveroknak adok, ugy hogy az elso meghivojat nekem adja
igy megpróbálom Nyíregyházát jól beteleíteni FON-nokkal
-
Marci_
tag
válasz
kapcs-ford #1626 üzenetére
OFF
Ezzel mind nem lenne gond, ha figyelembe vetted volna, hogy ketszer is emlitettem, hogy szubjektiv velemenyrol van szo, ergo beleszolas nem tortent, felolem annyi meghivot adsz el, ahany jol esik, csupan arrol beszelek, hogy mi tartozik a magyar mentalitashoz es mi nem, mert ugy ereztem, hogy paran inkabb tartjak elfogadottnak, hogy penzt kerunk egy ingyenes dologert, minthogy szimplan orulunk neki, hogy ez mindenkinek ingyen van...
ON
''Aktiválnia kell mert másképp nem tudja használni mert ugye ha letíltják akkor szappantartó se. A lényeg az az hogy aktiválja és ne csak a szoba dísze legyen.''
Ezt nem tudtam, azt hittem, hogy OpenWRT firmware-t ra lehet eroltetni.
Reszemrol asszem ennyi, nem is akartam ilyen hosszan ecsetelni a dolgot, csak elmondtam a velemenyemet, ami most sem valtozott, de emberek vagyunk es nem egyformak, szerencsere...[Tenyleg bocsi az off-ert]
-
kapcs-ford
őstag
Aktiválnia kell mert másképp nem tudja használni mert ugye ha letíltják akkor szappantartó se. A lényeg az az hogy aktiválja és ne csak a szoba dísze legyen. Értem én nincs szükséged routerre, polszki26 kartársnak sem volt szüksége rá még is osztott itt mindenkit.
De visszatérve a lényegre és talán ezt kellene figyelem előtt tartani:
''Haveroknak elajándékozzuk és a felesleget meg felajánljuk itt mint LEHETŐSÉGET vagy ha ezt valaki nem díjazza az vegye a fon.com-ról.''
Tehát senki nem kényszerít senkit semmire, az hogy ki mit csinál azzal ami a tulajdonában van annak senkinek semmi köze rinya ide vagy oda.HA neked is van/lenne meghívód - mert anno vettél routert - és sörözésre cserélnéd akkor abba se fog senkisem beleszólni márcsak tiszteletből... na meg azért mert magánügy.
A témát meg légyszi tartsuk fent technikai kérdéseknek.. a többit meg privátban.
[Szerkesztve] -
Marci_
tag
válasz
kapcs-ford #1624 üzenetére
Ertem en, de szerintem egyik nem zarja ki a masikat... Odaadsz valakinek egy meghivot, elkered a 3000HUF-ot es a user meg fogja magat, megrendeli a router-t es eladja reflexbol es nem aktival. Ebben az esetben Te koppansz, de legalabb meglesz a 3000HUF
Erted, nekem nincs szuksegem router-re, van itthon 2Linksys, pusztan azert gondoltam, hogy beszallok ebbe a dologba, mert ez egy globalisan hasznos dolog.
[Szerkesztve] -
kapcs-ford
őstag
Végig lehet végigolvastad de megérteni szerintem nem értetted meg... Haveroknak elajándékozzuk és a felesleget meg felajánljuk itt mint LEHETŐSÉGET vagy ha ezt valaki nem díjazza az vegye a fon.com-ról.
(#1318) shev7 válasza polszki26 (#1317) üzenetére
''
namost ha idejosz es kersz tolem meghivot, en adok neked egyet, te meg majd megrendelem valamikor alapon felreteszed, akkor en megszivtam mert nem kuldhetek masnak meghivot. De ha meg is rendeled, megjon valamikor, akkor is fennall a lehetoseg arra, hogy felreteszed, es majd beregisztralod valamikor kesobb, igy en megint nem tudok meghivot kuldeni. Ha viszont fizetsz erte jelkepes 3k-t, akkor valoszinuleg tenyleg komolyan szukseged van ra, meg fogod rendelni es be fogod regisztralni.
Es kepzeld ingyen adom a meghivokat, olyanoknak akiket ismerek, igy ha nem regisztraljak be, akkor odamegyek es orrba vagom oket, hogy viselkedjenek normalisan. ''
[Szerkesztve] -
Marci_
tag
Udv Tisztelt Foumozok!
Nagy nehezen vegigolvastam az egesz topic-ot, de megerte...
OFF
Csak annyit fuznek hozza, hogy szerintem nem az a magyar mentalitas, hogy sajnalunk 3000HUF-ot kiadni egy alapvetoen ingyenes/akcios dologra, hanem az, hogy penzt kerunk erte, de ez szubjektiv. Meg annyit tennek hozza, hogy ha egyszer sikerul meghivohoz jutnom, akkor tuti nem fogok penzt kerni erte, mert nem ertek vele egyet, inkabb teljesen ingyen fogom adni es nem azert, mert tele vagyok penzzel, hanem mert ez az egesz kozossegi dolog pont errol szol, hogy ''Ingyen netet mindenkinek!'' es nem azert, mert kapsz erte valamit, arra ott van a ''Bill'', hanem azert, mert masoknak nyujtasz valamit es hozzatennem, hogy meg kapsz is erte internetet a vilag osszes lefedett pontjan. Csak ismetelni tudom magam, ez egy szubjektiv velemeny, de orulnek, ha mindenki igy gondolkodna, akkor nem lennenk ''tipikus magyarok'', ugysem az en velemenyem fogja megvaltoztatni masok nezeteit ezzel kapcsolatban, de azert leirtam...
ON
Regebben olvastam errol a kezdemenyezesrol, de nem hittem volna, hogy azota ennyire elterjed.Csak igy tovabb, remelem sokaig elvezhetjuk a Fon elonyeit...
Tisztelettel
Marci -
tzs84
tag
http://wirelessisfun.com/2007/03/19/la-fonera-to-die-in-one-year/
http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/LaFonera_Hardware -
net84
őstag
olvasgatom itt, hogy hűtőt aplikáltok a fonerára, én meg most néztem, hogy ez tényleg izzik. Függőlegesen lóg egy vas oszlopon, hosszú távon mennyire fogja megviselni ez a meleg? lehet, hogy ezért lassul be nálam a wlan? (csatorna ütközést kiküszöböltem, de időnként most is belassul 2-3 percre szabálytalan időközönként)
-
shev7
veterán
nem az a lenyeg, hogy a halozat fele milyen mac latszik. Amikor bekapcsolod, megprobal ''bejelentkezni'' a fon-hoz. Ha ez nem sikerul neki, akkor nem ad publikus halot, es a privat halon is csak a router konfigfelulete erheto el. Szted meddig tartott nekik egy tilto rendszert kesziteni? A router szempontjabol tokmindegy, hogy a fon.com azert nem valaszolt, mert nincs net, vagy azert nem valaszolt mert letiltottak, nem enged bongeszni...
-
SunBreeze
aktív tag
ekkor csak simán letilt, semmilyen más szankcióval nem jár? pl fizesd ki a routert... ?
-
ludus
aktív tag
válasz
kapcs-ford #1613 üzenetére
ha berakod egy vezetékes router mögé, akkor sem működik? mert akkor elvileg a álózat felé a vezetékes mac látszik nem?
-
róland
veterán
válasz
kapcs-ford #1606 üzenetére
A hír eredeti linkjét meg tudnád adni?
-
kapcs-ford
őstag
válasz
Rommel6600 #1612 üzenetére
Ha megtudod változtatni a mac-et akkor sok sikert. Szappantartónak eredetibb.
-
Rommel6600
őstag
válasz
kapcs-ford #1610 üzenetére
Na akkor ilyenkor flashelnék rá egy másik fw-t, nem néztem még utánna mert nem akarom átflashelni, de csodálkoznék ha nem találnék hozzá a neten
Szvsz a supportot elfelejtheti, átflasheli vagy használhatja levélnehezéknek -
ludus
aktív tag
válasz
kapcs-ford #1610 üzenetére
az korrekt... érdekes hogy többen mondták már itt hogy kisebb-nagyobb ideig nem üzemeltették a fonerájukat mégsem tiltották le őket... vagy ez is egy új kezdeményezés lenne?
-
ludus
aktív tag
válasz
kapcs-ford #1608 üzenetére
és ilyenkor totál nem tudja használni a routert vagy a privát háló megy rajta csak a public nem?
ha viszont így van akkor a fon gyakorlatilag magával meg a foneróival tol ki egy ilyen retorziónál...
[Szerkesztve] -
SunBreeze
aktív tag
válasz
kapcs-ford #1605 üzenetére
de miért kapcsolta ki?
meg ilyenkor mit lhet csinálni, ha fel lett függesztve? -
kapcs-ford
őstag
Hír:
Ingyen wifi napozás közben
Az andalúziai Malaga lehet az első nagyváros, amelynek minden pontja nyilvános, vezeték nélküli internet-kapcsolódási pont is egyben. A dél-spanyolországi városban már a nyári turistaszezonra 80 százalékos lefedettséget szeretnének elérni - közölte Francisco de la Torre polgármester szerdai sajtóhírek szerint.
A következő hónapokban kétezer wifi-routert telepít a Fon Espana nevű vállalat, és nemcsak középületekben, hanem magánházakban is, hogy ne legyenek lukak az ingyenes hálózatban, és az egész város valóban egyetlen nagy kapcsolódási pont, azaz hotspot legyen.
A 200 ezer eurót (csaknem 50 millió forint) felemésztő programmal a Costa del Sol turistaparadicsoma megelőzheti az ugyancsak az egész városra kiterjedő wifi-hálózatot tervező Londont és Párizst is. Ugyanakkor már most biztos, hogy nem Malaga lesz az első település, ahol minden sarokban lehet internetezni, Blanquefort, egy 15 ezres francia kisváros lakói ugyanis már régóta élvezhetik ezt a luxust. ''A milliós nagyvárosok kategóriájában azonban mi leszünk az elsők'' - mondta Martin Varsavsky, a Fon Espana szóvivője.
(MTI) -
kapcs-ford
őstag
Egy ismerős írt hogy 2hétig nem volt bekapcsolva a routere (sielni ment) és a kapott a fon-tól egy levelet hogy az accountja fel lett függesztve.. a láma még meghívót sem tud küldeni. Megérdemli.
( egy privát üzenetre... nem értem ha valakinek csak saját célra kell egy wifi router és még arra is kész lenne hogy alufóliával körbetekerje ''nehogy a környék rajta netezzen'' akkor az mi a faxé nem vesz egy normális routert magának? ja mehogy olcsó.. annak ajánlom akármelyik pc-s boltot) -
kew
senior tag
nekem is van egy, 2,5k csak hogy versenyképes legyek
-
ArmadA
csendes tag
Hello!
Beaktiváltam a routerem és kaptam egy meghívót! Akinek kellene 3k-ért egy meghívó keressen bátran! cím: earthquake@rycon.hu -
kapcs-ford
őstag
válasz
SunBreeze #1600 üzenetére
Egyszerre csak 1-et kapsz. Majd ha azt elküldöd és célba ér (aktiválva is lesz) majd csak akkor kapsz másikat.... nem csak 3-at hanem többet is ha mindenki regisztrálja, ha valaki nem aktiválja akkor nem kapsz több meghívót..
(A priviben erre értettem hogy ki lett vesézve hogy miért 3k)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG Z690 Extreme félkonfig
- MSI Vector GP76 16 Gamer Tervező Laptop -60% BRUTÁL i7-12700H 16/1TB RTX 3070Ti 8GB FHD 360Hz !!!
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% Bivaly i7-13700H 14Mag 16GB/1TB RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- Samsung Galaxy Watch 6 44mm GPS Fekete
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3055
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M-A R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Cooler Master MasterBox Lite5 500W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest