- Windows: mi történik valójában Leállításkor, Alvó módban és Újraindításkor?
- Gyenge Wi-Fi otthon? – a leggyakoribb hibák és megoldások
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Új, belépő szintű Radeont kapnak az OEM-ek
- Hamarosan találkozhat az USA és az Intel vezetője
- Bluetooth hangszórók
- Fujifilm X
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Az érkező Call of Duty is megnehezíti a csalást
- Autós kamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
HXY
addikt
Az új N-es fon szeptember 15-től lesz elérhető . 25 000 Ft-os áron.
(ebben már benne van posta, vám, adó, stb.)Szerintem egy "hangyányit" túlárazták...
-
róland
veterán
Ha valaki a Linksys vagy Buffalo routerjét kívánná FOn Psot-tá alakítani:
-
ReFleXx
addikt
Van egy FON2200-am, de az istennek nem birok racsatlakozni a MyPlace-re a WPA kulccsal ami ha minden igaz a 10jegyu SN. Pls help.
Anno mukodott egyszer. -
róland
veterán
Mit talált valaki a FON-hoz kapcsolódva Martin Varsavsky oldalán:
-
róland
veterán
Komoly fejlesztések az új firmware-ben:
- végre működő gyári torrent-kliens (Transmission), mely WAN felől is elérhető
- feltöltések sorba állítása, mivel a korábban alkalmazott párhuzamos feltöltések nagyon leterhelték a routert
- jobb memóriakezelés, nem használt folyamatok leállítása, kevesebb alapértelmezett szolgáltatás betöltése a memóriába
- Firefoxhoz Fonera Download kiegészítő, hogy a letöltéseket kedvenc böngésződből kezelhesd (torrent, rapidshare, megaupload, http)ld.: Fonosfera Blog
-
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
FABRICIUSZ #3681 üzenetére
Jó cuccok, de nekem nem jók sajna, hátha akad valaki akinek kell. Fonera-ert cserebe szvsz megéri, ugyhogy hajra sracok!
UI: lannet lesz hamarosan, azert lesz lecserelve a kicsi.
-
FABRICIUSZ
tag
válasz
FABRICIUSZ #3680 üzenetére
PÜ ment.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
FABRICIUSZ #3678 üzenetére
PÜ ment.
-
FABRICIUSZ
tag
Sziasztok
TP-LINK 54M Wireless AP Client Router tartozékaival vagy Air Live 54 M Wireless Access Point tartozékaival ,
elcserélhető Fonera 2100-ra -
bolint
csendes tag
Sziasztok!
Kezdem feladni ahogy írtam is korábban mi a probléma nem igazán jutottam tovább.
Ha valakinek van ötlete kérem segítsen, szóba jöhetne felőlem, hogy összedobok egy gépet amit el lehetne érni távolról vnc-vel vagy távoli asztallal oda csatiznasoros porton a kis fon akár onnan is bűvészkedni...Igérem nem leszek hálátlan! ;)
Aki vállalkozna kérem keressen akár priviben is!
Köszi-köszi!
-
g.gergo
senior tag
-
róland
veterán
Rijeka környékén tud valaki wifi-s netet? (FON-ról álmodni sem merek. Ránézve a térképre hatalmas fehér folt Horvátország.)
-
FLeMiNG
tag
Tudna valaki adni egy meghívót? Fizetnék is érte, ha bebizonyosodik, hogy a legolcsóbb verziónál is működik.
-
HXY
addikt
-
FLeMiNG
tag
Sziasztok!
Olvastam, hogy létezett, vagy létezik meghívó. Egyrészt szeretném tudni, mihez van? Ha kap az ember egy meghívót, azzal mit tud kezdeni? Küldenek neki Fonerat (sima? +? 2.0? ) ? Vagy kedvezményt kap ezekre a routerekre?
És ugyanúgy kap hozzáférést az összes ponthoz, mintha megrendelné neten a cuccot?Másrészt egy ilyen routert lazán bele lehet dugni egy másik router lan-jába?
Harmadrészt kitől lehet kérni meghívót? Van valaki itt aki tud adni?
Köszi a válaszokat!
-
HXY
addikt
Ha valakinek van eladó Fon routere, akkor az írjon nekem privit!
Csak az érdekel, amin 1 db WAN port van, és típusszáma: 2200.
-
bolint
csendes tag
Kicsit el voltam tűnve,nem volt időm, ma belemerültem, de nem sok sikerrel.
Egy biztos a reset tényleg semmit sem ér, mintha nem is volna.
Ahogy írtam korábban wlan oldalrol sehogy sem sikerült elérni.
Lan felöl ugyan igen, találtam egy FonFlash programot, ami WinPcap segítségével el is kezdett garázdálkodni az eszközön.
Ez legalább annyit segített ill rontott, hogy úgy eltűnt lanról is, hogy sehogy sem sikerült megszerezni. mostmár wlan lámpa sem világít, sőtt nem is látszik az ssid.hegesztettem egy convertert soros portra HGyu cikke alapján.
Soros porton megy a kummunikáció szépen, a cikkben leírt helyreállítási infókon végig is mentem, rootfs.squashfs xmodemes feltöltés, tényleg működik de nem segít.
Legalább mostmár lett 192.168.1.1-n ping ügyileg.terminálon ezt közli:
RedBoot> +Ethernet eth0: MAC address 00:18:84:81:1e:7c
IP: 192.168.1.1/255.255.255.0, Gateway: 0.0.0.0
Default server: 192.168.1.254RedBoot(tm) bootstrap and debug environment [ROMRAM]
Non-certified release, version V1.00 - built 10:37:27, Dec 12 2006Copyright (C) 2000, 2001, 2002, 2003, 2004 Red Hat, Inc.
Board: FON1
RAM: 0x80000000-0x81000000, [0x80040aa0-0x80fe1000] available
FLASH: 0xa8000000 - 0xa87f0000, 128 blocks of 0x00010000 bytes each.
== Executing boot script in 2.000 seconds - enter ^C to abort
RedBoot> fis load -l vmlinux.bin.l7
No image 'vmlinux.bin.l7' found
RedBoot> exec
Can't execute Linux - invalid entry address
RedBoot>Nyilván No image 'vmlinux.bin.l7' found ez lesz az egész probléma alapja.
Ebben tudna valaki segíteni, sajnos nem vagyok otthon az ilyen parancsok önnálló kezelésére, de ha valaki tud konkrét utasítást írni, az nagyon nagy segítség volna.
Már annyit szenvedtem szegény kis fonnal, hogy mostmár mindenképpen életre akarom kelteni!!!
-
róland
veterán
válasz
Capricornhun #3656 üzenetére
Sikerült promó kódot szerezned?
-
koma106
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy mennyiből jön most ki egy fonera+ (promóciós kóddal, postaköltséggel, minden járulékos költséggel együtt, fon antennával és anélkül).
Lehet (vagy érdemes?) venni ilyet használtan?
DIGIkábeles netem van és a jövőben egy asztali gépet és egy eeePC 1000H-t üzemeltetnék.Válaszokat előre is köszönöm.
-
bolint
csendes tag
UPS van amúgy, de különben minek? Bizti nehogy újrainduljon táphiba miatt?
notebook is van, igaz éppen nem lanon, de nem lényeg a lényeg.
Most kicsit bonyolult a topológia, de a lényeg, hogy van egy gép ami eléri lanon és wlanon is.
169.254.255.1 csak ping sem telnet sem ssh sem semmiami érdekes, hogy wlanon ipscannerel találtam egy ip-t ami meg is jelenik arp-ben a fon macjával. (192.168.1.200)
Érdekes jelenségek vannak, próbáltam mindent kiirtani a hálóból, azaz "laptop eth-en a fonra" megfelő ip configgal, de úgyis ugyan ez a jelenség.
A Fonos segítséggel erre gondoltál?
"How do I reset my La Fonera router?
If your La Fonera router is not connecting you to the Internet or appears as offline in your My FON user area, we suggest that you “reboot” the router by performing a power cycling (unplugging the power cable and plugging it back in after waiting one minute).
However, if you would like to restore the La Fonera to its original factory settings, you can reset it by pushing the reset button located at its base for 15 to 60 seconds until the power light is the only one lit. Once the power light is the only one lit, release the button and wait for the reset process to be carried out, this might take up to 30 minutes since your La Fonera will be synchronizing with our servers. After that, the La Fonera has its default configuration."
Most nem vagyok fizikailag a közelében estére valahogy kinyomom a resetgombot, mert eddig csak üzem közben nyomtam, bazi sokáig vagy kevés ideig, de azok nem segítettek.
Kösziii!
-
bolint
csendes tag
Sziasztok!
Én éppen egy 2200-ával szívok.
valamitől befordult, lehet nem telepítette rendesen a fw-t.wifin sugároz FON_private ssid-t, nem dhcpzik, 192.168.10.1-en 1.1-en, 169.254.255.1-en nincs jelen sem wlanon, sem lanon.
sem ping, sem ssh, sem http semmi, ip scanner-er bő maskkal sem látni sehol.Reset gomb 40mp sem segít.
power, wlan, lan zölden megy, tápelvétel után szépen bootolni látszik, kb 20 mp-ig csak power, majd lan, majd még kb 60 mp mulva wlan is.
Van valakinek erre ötlete, vagy kezdjem forrasztani a cikkben leírt soroskábelt?
Köszi előre is!
-
rebugra
aktív tag
"veszel egy megfelelő WiFi routert a boltban és letöltöd a FON ingyenes szoftverét rá."
Ezt hol lehet???
-
róland
veterán
Jelenleg a letöltésem 200 kB/s-re van korlátozva egy 2Mbps/128 kbps-es internetkapcsolat mellett. Így bőven tudok netezni is a letöltések mellett. Ilyen beállítások mellett a kész torrenteket 1 MB/s sebességel át tudom tölteni a gépemre, aközben, hogy azokat seedeli, másokat esetleg épp letölt.
A több hónapos használat alatt pedig azt vettem észre, hogy inkább a kapcsolatok számának emelkedése miatt fagy le a torrent. (Sajnos a Transmission routerre telepíthető verziójában nem lehet a kapcsolatok kezelését szabályozni.) Mellesleg azokkal a torrentekkel, melyek a routert lefagyasztották, a gépem is szenvedett, melynek paraméteri az adatlapomon fellelhetők, s bizony nagyságrendekkel jobbnak számít a routerhez képest.
Amúgy nem letöltőszervernek vettem, így az én igényeimet kielégíti.
-
appel
őstag
róland: Te most miért véded ennyire? Azért mert megvetted és fáj bevallani, hogy éppen torrentezésre a legalkalmatlanabb? Több külföldi fórumon is olvastam, hogy gyakorlatilag használhatatlan, és természetesen a hardverből is adódik, hogy 200mhz alatti procival senki nem fogja megváltani a világot...
na mindegy, azért kifejtenéd hogy mit jelent sebesség és kapcsolatszám függőség? max 200 kilobit és 5 peer? valami konkrét értéket nem tudnál mondani?thx
-
gma
csendes tag
Szeretnék csatlakozni a Fon-hoz és rendelni egy Fonera2 kütyüt, tud valaki adni egy promo kódot? Köszönöm előre is.
-
djszido
tag
Tudna valaki leírást adni egy adatkábel elkészítéséhez?
Vagy elég lenne csak egy alkatrészlista is.
Köszi! -
ACE-
addikt
Ja ez számomra is kérdés, hogy nekem van egy Sima Fonerám, és lecserélném Fonera 2.0-ra, a régit eladnám valakinek, hogyan lehet átregisztrálni az Ő nevére, és az én nevemről leszedni? Tudja ezt valaki?
-
cocska
tag
Üdv!
Tesómék külföldön kaptak egy "nem használt" Fonera+ -t ajándékba.
Állítólag nem volt használva. Arra lennék kíváncsi, hogy ha én még nem vagyok regelve a
http://www.fon.com -on és megkapnám a tesóméktól a kütyüt...akkor itthon életre tudnám -e kelteni úgy hogy nem a fon-os honlapról rendelném meg a készüléket, hanem beregelnék és úgy használnám, ha "ajándékba" kaptam.
Egyáltalán, ha valaki már használta korábban, esetleg beregelt ezzel a készülékkel, akkor én használhatom -e az én user nevemmel. (Lehet, hogy ez nem is így működik...csak én spirázom túl :S )Köszi!
-
-
róland
veterán
Kérem olvassa el a téma első hozzászólását! - Ez Tel Eleknek és ACE-nek is szól.
Amúgy röviden:
- amennyiben Linus-ként osztod meg a saját sávszélességed, akkor bármely FON elérést ingyen használhatsz a világon;
- amennyiben Bill-ként, úgy a jelenlegi szabályozás szerint szintén ingyen használhatod a FON spotokat. (A Billek részesülnek az Alien-ek által fizetett összegekből, viszont korábban ők is fizettek a többi FON spot használatáért9;
- az Alien-ek fizetnek a FON spotok használatáért.S egy újdonság: A La Fonera 2 router vásárlói, a fizetés pillanatától 3 hétig ingyen használhatják az összes FON spotot, még ha routerük érkezésése várva saját netjüket nem is tudják megosztani.
Amúgy nem lehet csak úgy a FON firmware-t feltenni a routeredre. Korábban a Linksys WRT54G routerekre volt firmware, de a La Fonera-k érkezésével azt már nem igazán fejlesztik. (Bár komoly programozói tudás és megfelelő OpenWRT ismeret birtokában lehet kísérletezni a La Fonera2 firmware portolásával.)
-
törölt tag
Üdv!
Jól értelmezem?
Ha én felrakom a routeremre a FON firmware-ét, és megosztom a netem, akkor a másik FON tagok által sugárzott wifi-t szabadon foghatom? Pl a mobilomról? Vagy hogyisvanez? -
Balage^
tag
Sziasztok!
Már több mint 2 éve vagyok fon felhasználó, most viszont lenne egy problémám. Eddig teljesen flottúl ment a wifi, viszont a hetekben elkezdett meghülyülni és folyamatosan elveszti a jelet. Egyszerűen eltünik a jel, aztán a laptop nem lát semmit, de más eszköz sem. Ha közelebb ülüök arouterhez akkor működik rendesen, de 5 méternél nagyobb távolságban már nem működik, van ötletetek, hogy mi lehet a probléma? -
7Heads Drago
veterán
Milyen wi-fi -t ajánlottok megvételre? Azt mondták hogy a pénz nem számít. Csak az hogy egy 60 métere az épülettől is fogható legyen egy falon keresztül.
-
ACE-
addikt
válasz
Szabacs #3618 üzenetére
Azzal nem biztos, de nekem van egy 2100-esem, amivel tökéletesen működne, fel van rakva rá ez a firm: link
Ha gondolod megegyezés szerint átadom Neked, mert én be akarok újítani egy fonera 2.0-ra.
Tudtommal a 2200-ra nem lehet új firm-et felrakni, de lehet igen, ezt nem tudom. Asszem az SSH hiánya miatt nem lehet.
Ha ezt: link meg tudod csinálni a tiéddel, akkor műkszik. -
Szabacs
tag
Sziasztok! Tud a fon bridge-ként működni (alap vagy más firmmel). Egy általam szórt wlan jelet szeretnék elkapni vele a másik házba, és a fonhoz csatlakozni egy mobiltelefonnal. Működik ez így? Egy fon2200 lenne az áldozat. Köszi
-
ACE-
addikt
válasz
Shia-ko #3616 üzenetére
Szerintem valami olyat kéne keresned, hogy Acces Point-ként (AP) üzemeljen a fon, tehát ne NAT-oljon, ne osszon ki IP-ket, hanem továbbítsa a kéréseket egyszerűen a routered felé. Olyat keress, hogy Acces Point (AP) vagy Bridge WAN/LAN.
Így hogy NAT-ol, így úgy kéne elvileg egy portot átirányítani, hogy a router külső ponrtját irányítod át a Fonera egyik külső portjára, és a fonera azon külső portját irányítod át a gépedre. Ez kissé problémás. Lehet úgy is működik, hogy bekapcsolod azt a "Assign WAN Port to Switch" funkciót, mert elvileg ha swich-ként üzemel, akkor a router DHCP-je lesz aktív, és az fog kiosztani Neked is IP-t. -
Shia-ko
aktív tag
válasz
Shia-ko #3615 üzenetére
Felraktam a 24sp1 dd-wrt-t és beállításban szeretnék segítséget.
A fon egy routerbe van dugva és a fon wifijén lóg a noteszem. Jelenleg alapállásban megy a fon, csak a wireless titkosítást állítottam be. Van netem, elérem a routeren lévő nyomtatókat, boldogság.
1 dolog kellene nekem, hogy egy portot natoljak a noteszre.
A notesz jelenleg DHCP kapott adatai:
IP: 192.168.1.116
Maszk: 255.255.255.0
Gateway/DHCP kiszolgáló: 192.168.1.1
DNS-kiszolgáló: 84.2.44.1fonban a dd-wrt (alap) beállításai:
WAN Connection Type --> Connection Type: disabled
Network Setup --> Router IP: 192.168.1.1. Maszk: 255.255.255.0
Network Address Server Settings (DHCP) --> DHCP Type: DHCP szerver, DHCP szerver: enabled, strat IP: 192.168.1.100, Max users: 50Van egy ilyen:
WAN Port --> Assign WAN Port to SwitchPipáljam ki, és akkor fog switchként üzemelni a fon, vagy mit állítsak?
Mivel a routert nem érem el a fon mögül így nem tudom abban a NATot beállítani a kapott IP-re. Jelenleg a 192.168.1.6-ra van köüldve az általam igényelt port a routerből.Mit tegyek?
hink:
Előre is köszi! -
Shia-ko
aktív tag
-
Shia-ko
aktív tag
válasz
Shia-ko #3613 üzenetére
Megint tovább, de most kissé tényleg elakadtam:
Make sure that linux.bin (Note: root.fs and vmlinux.bin.l7 for pre-RC7) is in the same folder as the Tftpd32 program (or in the folder that is listed in “Current Directory” in Tftpd32).
Letöltöttem az elkejéről midnent, de nincsenek ezek a filok.
-
Shia-ko
aktív tag
Hali!
Próbálnám én is flashelni, mert bridgeként kéne használjam az egyik foneramat (azon routeren lévő nyomtatókat kéne elérjem, amire a fon van dugva és nem tudom az alhálózatokat egyeztetni).
Ott elakadok, hogy leszedtem a ap51-flash-fonera-gui-1.0-42.exe-t, de hiányolta a wpcap.dll, majd a pocket.dll-t. Leszedtem őket a netről, most meg belépési pontot nem talál (packetgetreadevent). Szeretné, ha újratelepíteném az alkalmazást, de csak nem az XPre gondol? :Đ
Vna ötletetek, mi lehet a bibi? -
-
róland
veterán
Épp egy b/g/n-es wifivel szerelt MSI Wind-del használom. Jelenleg az internetem sebessége (2048/196 kbps) a szolgáltatóm részéről bőven a router képességei alatt marad.
az igaz, hogy a Platero firmware-ben nem igazán működött a torrent seed, viszont bizonyára javították már a Flipperben. Amúgy a leírásom alapján nem ördöngösség egy Transmission-t telepíteni (kb. 1-1,5 óra), ami viszont nagyon jól kezeli a torrenteket.
Tűzfal van, egész jól konfigurálható, mindenféle hozzáférési szabályokkal LAN/WAN irányból (amit viszont nagyon sok router nem tud). Van ezen felül DynDNS plugin, ha nem fix IP-s netet használ valaki.
VPN nincs, viszont a nyílt szoftvernek köszönhetően bárki készíthet hozzá plugint. Akár te is.
Transmission fagyasztotta már le a routerem, viszont olyan torrentet fogtam, amivel még a nagyságrendekkel erősebb asztali gépem is megizzadt. Jól beállítva a torrentklienst, s tudomásul véve, hogy nem letöltő és seed szerver, nem lesznek fagyások.
Én nem bántam meg, hogy annak idején 13.000,- Ft-ért megvettem. (Szintén 50,- EUR volt, postaköltséggel együtt.)
-
appel
őstag
Mondod addig, hogy nem hiányzik az N, amíg nincs N képes adaptered, notebookod, és kielégíti az igényeidet az 54M és a kis hatótávolság... nos sokaknak azért jól esett volna, és én is azt mondom, hogy ez az ár közel irreális, hiszen mindenhol azt spirázzák, hogy mennyi mindent tud (halkan megjegyzem, hogy azt is csak félig-meddig kompromisszumokkal) (nincs torrent seed letöltés után, iszonyat rotyi adatátvitel usb-n, stb), de azt már nem híresztelik, hogy mennyi mindent nem tud, amit egy 6-7.000 Ft-os router viszont igen. Gondolok itt a tűzfaltól a vpn-ig sok mindenre. És cirka 20.000-ért nehogymár napokig heggesszek rá egy transmissiont, ami gyanítom darabokra fagyassza a routert nagyobb terhelésnél... Ennyi erőből már inkább heggesztek az 1.0-ra sd kártyát, és torrent klienst... no mindegy én is azt mondom, hogy csak a buli kedvéért vennék egy ilyet, de csak akkor, ha cakk-pakk 10-ből kijön...
-
róland
veterán
Mit linkeljek róla?
Mondjuk a hivatalos Wiki-t?
A saját leírásomat?
A Torrent 7/24 cikkemet?Esetleg a Fonosfera Blog-ot?
Amúgy a gyári torrent kliens (Enhanced CTorrent) letöltésre jó, de feltöltésnél csak áll és vár. Ezért használok inkább Transmission-t rajta.
-
ACE-
addikt
Nem tűnik túl olcsónak ez a Fonera... 18ezret szerintem még annyira nem ér meg. Valaki tud róla miket tud a cucc? Nincs valami demo róla? Milyen a torrentes felülete, mennyire testre szabható, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3085, 100% Akkumulátor
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Legion Pro 7 RTX 4090-es laptop 999.000Ft-ért, HP, DELL, Lenovo dokkolók 12.300Ft-tól
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest