-
PROHARDVER!
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
t.imi
addikt
válasz
forceberg
üzenetére
07.12 lett cserélve, 0 % ütés/vágás. Természetesen idő/km függvénye, bár fél év messze van a gyári 24 hónaptól, kb20400km a köv olajcsere óra szerint.
Eddig az is fogyott becsülettel, ahogy öregedett az olaj, most csak a mennyiség.Csöpögés nincs, autó alatt reggel nem látok semmit a földön, mélygarázs is száraz.
Tele van töltve, kb 4.8 liter amikor maxon van.
Sajna akna foglalt hónapok óta, így olajcs szervizben.
Mivel nem a hivatalos forgalmazótól veszem, lehet bármi a flakonban. -
Vedd hozzá, hogy öregszik is és mennek bele a km-ek.
Nálam mindből csipegetett valamennyit, de a váltó alja azért olajos volt, szóval én arra a szimeringre fognám. 2T/kuplung problémáig én nem szándékoztam hozzányúlni. A vezérlés felőli oldalon meg anno Robi cserélte.
Ha a10-12 ezres csere alatt a 4,5l-re rátöltöd a kannában maradt fél litert, majd a végén lefolyik legalább 3,8-4l, akkor én még nem foglalkoznék vele, csak minden olajcserekor átnézném a szivárgásra hajlamos helyeket. -
t.imi
addikt
Kb 8000km-t toltam bele - 90% pálya - Petronas Syntium 5000 RN 5-30 0720 szabvány.
Eddig 10 fölött kezdett el fogyni az olaj, most félig van a nívó.
Prof megnézte kompresszió és egyéb értékek jók.
Ez az olaj nem az igazi ehhez a motorhoz. -
rob210
Topikgazda
válasz
BigBlackDog
üzenetére
1.33 as motor nissan renault mitsu merci közös fejlesztés, közös felhasználás.
Van pár dolog amit máshogy oldottak meg, csövek, kábelek, de ugyan az a motor.
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Nissanokban lévő 1.3-as, "DIG-T" néven futó motor azonos a Renault-Dacia 1.3 TCe motorával? Hasonlóan megbízható, ajánlott motor az is?
-
angyalpc2
aktív tag
Segítséget kérnék ...Clio 2 benzin
Mi ennek a gumi dugó cikkszáma? Hátul a lengőkar becsatlakozása körül. A tank is kissé takarja. Négyzet alakú lyuk, és kerek gumi volt benne...nem a klasszikus 7703074635 záródugónak tűnik .
-
sesomaru1989
aktív tag
válasz
sesomaru1989
üzenetére
Hulyeseget irtam, ez nem a tank hanem a potkereknek a kialakitása.

-
rob210
Topikgazda
válasz
sesomaru1989
üzenetére
A tankban nincs tőcsavar az tuti biztos!
-
sesomaru1989
aktív tag
Hova lehetne akkor? Sztem mindenem megvan hozzá új tőcsavart rakjak be.
Ahogy én láttam az eredetiek ugye a műanyag tankbol jönnek ki. -
rob210
Topikgazda
válasz
sesomaru1989
üzenetére
Nagyon nagyon kell oda, nem véletlen van ott!!!
Oda kell tlán a legjobban.
Fel lehet azt fogatni, csak nézni kell pár nem gyári pontot ahova lehet.
Meg kell fúrni, menetelni festeni tőcsavar bele és pobámmm
Persze én könnyen írok ilyet, mert elég sokszor találkoztam már ezzel a jelenséggel.
-
válasz
rob210
üzenetére
Azon se lepődnék meg, ha azokon az utakon az EGR és a fojtószelep megcserélődött volna
Aztán lehet, hogy köze nincs az útnak hozzá és csak most ért el oda, hogy lekormolódjon valamelyik. Mindegy is, első körben a csatikat kell megsasoljam, sanszosan hétvégén fogok tudni pár percet rászánni. Kontaktspray-t kéne addig beszerezzek.Köszi a kódok megerősítését, ezen páros alapján én is ezekre gyanakodtam és vettem a bátorságot tovább autózni haza még 300km-t (nyilván visszaindulás után 30km-rel dobta ki
). -
rob210
Topikgazda
válasz
sesomaru1989
üzenetére
Ez kérlek elporladt tőcsavar.
Azok a kiálló menetes részek amik nálad már nem látszanak azok a karosszéria részét képezik.
Arra megy rá a rugóacélból készült karmos alátét, ami nálad már szintén felismerhetetlen.
[link]
Ez a legelterjedtebb, de a renault nem ezt használja eredetileg. -
t.imi
addikt
Sziasztok!
Gyors kérdés, Megan 3 1.5 / 110 k9k836 melyik üzemanyag szűrő kell bele?
Filtront néztem, van négy fajta.... Köszönöm!
PP988/2/B
PP988/2/L
PP971/6/B
PP988/9/B -
Nagya21
addikt
válasz
sesomaru1989
üzenetére
Hali!
Sztem ez nem csavar, hanem rugólemezalátét, csak fel van nyomva a ricnis rúdra. ( legalábbis így ránézésre)
Üdv Nagya -
sesomaru1989
aktív tag
Sziasztok,
Tudja esetleg vki, hogy a kipufogó dob feletti lemez milyen csavarral van felfogatva? M2 2004 1.6 benya.
Lásd képekHa nem tudom kiszedni kulcsal mivel lehetne ezt megoldani?
Ha jol látom ezeknek a menetes része a üzemanyag tankba van, azt nem biztos h kellene melegitgetni, fúrni:)
Köszi előre is.
-
Na, utolért engem is a villáskulcs ikon a műszerfalon. 90 tempomat, majd kidobta a következő két kódot:
P0488
P2101
Anyóséknál voltunk hétvégén és Földes előtt olyan szuper az út (na nem mintha ott a környéken máshol sokkal jobb lenne....), hogy 30-cal is folyamatosan felütött a felfüggesztés. Van egy sanda gyanúm, hogy ennek hatására valamelyik csatlakozó meglazult, a hibakódok nem törölhetők. Ha valaha lesz rá időm, felnyitom a motorháztetőt és körbenézek. Nagy gond nem lehet, mert egyébként szépen húz továbbra is, nem ingadozik az alapjárat, igazából nem változott semmi és pályán is gyorsan felugrott 150-re előzéseknél. -
válasz
FRENK1988
üzenetére
Nekem is az volt a turbos elott. 230 ezernel sajnos a 88 lovas nyelestengelyes lett. Szoval gazdasagi GTK. Nagyon hianyzik, mert a Grand Modus uttartasa es vezetesei elmenye nem olyan, mint a 88 LE-s Moduse volt (mellesleg a legjobb 0-100 alatt az osszes Modus kozul
) -
tycon
tag
válasz
zaskar
üzenetére
Nekem mondjuk volt hozzá Clipem. Ha nem forrt a víz, akkor én megpróbálnám letörölni a hibát. Ha lehet. És bocsánatot kérnék tőle és mennék tovább.Most már mini VCI J2534 interfészem van, de AI mondott olyat, hogy valami reg átírással az RLT 2002 átírható erre az interfészre. És akkor a régi Clip megy. De már Toyotám van.
-
zaskar
senior tag
Sziasztok! Restellek leírni ekkora balf.szságot, de kíváncsi vagyok, hogy esetleg milyen kárt okozhattam.
Szombat hajnalban indultam a 2.0 dci Laguna 3-al egy 2 x 220 km-es útra. Ezért még péntek reggel munkába indulás előtt ránéztem a hűtőfolyadék szintjére, mert mostanában nem ellenőriztem. Lecsavartam a kupakot, és egy kisebb tölcséren keresztül öntöttem némi folyadékot a kiegyenlítő tartályba. Nem kellett sokat pótolni. Elraktam a kannát a szekrénybe, de késésben voltam és már vártak rám. Így csak gyorsan lecsaptam a motorháztetőt, és már indultam is dolgozni. A tölcsér meg ott maradt a tartályban, mellette a kupak...
Pénteken 2 x 20 km-t mentem, semmi rendelleneset nem tapasztaltam. Szombaton lenyomtam a 2 x 220 km-t, ráadásul elég erős tempóban. Semmi gond nem volt, a vízhőfok mérő végig a szokott állásban volt.
Ma reggel indítás után jött egy "Check Antipollution System" hibaüzenet. 11 éve van nálam az autó, még sose láttam ilyet. Ma még mentem 50 km-t, majd felnyitottam a motorháztetőt. Ekkor döbbentem rá a mulasztásomra, ott figyelt a tölcsér a nyílásban, mellette a kupak. A tartályban a hűtőfolyadék a maximumon áll.
Okozhatott ez a dolog valami maradandó kárt? Az autó működése egyébként hibátlan, csak a hibaüzenet van (bár miután visszacsavartam a kupakot, már nem indítottam be újra). -
sarkany01
tag
Sziasztok. Laguna 2 (1.8 16v) vezérlés cserében tud valaki segíteni? Esetleg tudtok valakit ajánlani ? Jász -nagykun vagy Hajdu Bihar megye környékén.
-
Találós kérdés?
Mitől kelhet néha önálló életre a hátsó ablaktörlő?
Aztán amikor megáll, akkor nem alapállapotban.
Kacsa M2, a 24. !!! évében jár, igazából ez az első misztikus elektromos jelensége. -
rob210
Topikgazda
válasz
sesomaru1989
üzenetére
Emlékeim szerint tud klónozni ilyet Bulcsú.
-
valaki_xy
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
-
rob210
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Kb. ezért mondtam, hogy emgedd el.
Kevés van belőle, nagyon gyerekcipőben volt még a technika akkor.
Valamint a szervizelése horror és nem is sokan vállalják. -
rob210
Topikgazda
Nem fogalmaztam pontosan!
Ha minden ugyan az, akkor nem kell tanítani.
De neki nem ugyan az , csak hasonló.
Azaz programozva fog működni, programozás nélkül nem.
Ha minden karakter ugyan az, akkor a felszereltségi szintnek megfelelő alvázszám van benne.
MAgyarán többféle alvázszám van ugyan azzal a felszereltséggel és azok ugyan azt a UPC egységszámot kapták. Ha van karakter eltérés, akkor funkció eltérés is van.
Talán így 100%os a leírás.
-
Wiz Khalifa
veterán
Kérdeztem. Azt mondták, hivatalosan csak Budapesten a Duna auto vagy melyik csinálhat ilyen javítást, 1-1.5 misi kb a vége. Lehet cellákat külön cserélni, de ki tudja a meglévők milyen állapotban vannak tekintve, hogy az akkupakk eredeti teljesítményének 40%-át tudja kb jelenleg.
A legjobb opció az lenne, hogy egy 48-52kW körüli akku pakkot kapjon custom BMS-el meg pluszban gyorstöltés funkciót. Csak ezt itthon senki nem csinálná meg, így az össz költség meghaladná az autó vételárát ami 1.9 misi.
Pluszban a Fluence ZE-nek szokott olyan baja lenni, hogy valami testelési pont elmegy, de úgy, hogy viheti magával az elektromotort. Jobb esetben csak az elektronikai részt. Annak a javítása se olcsó, főleg, hogy ritka az elektromos Fluence.
-
cimby
újonc
válasz
norbert1998
üzenetére
Rob és a te leírásod kicsit különbözik, ha
alváz alapján feltanítani
kell, akkor nem lehetett csak plug and play a csere, hiszen tudtommal, nincs két ugyan olyan alvázszámmal rendelkező autó.
Vagy csak mázli volt hogy a bontott vezérlő ugyan olyan típusból volt kiszedve mint amibe később beépítetted és az alvázszámtól pedig független ? -
norbert1998
nagyúr
Hát mi csak kicseréltük cikkszám meg minden kiegészítő karakter alapján azonosra, tesztelve nem volt egy újabb balesetben
Kódolást ő nem kért konkrétan, mert hibakód se semmi nem volt utána.99501 és 99502: Ha a fentebb írtak szerint a matrica teljes tartalma megegyezik, akkor is? Bár sokmindent nem cseréltünk ilyen jellegűt, szerintem kétszer légzsák modult. Egyikben csak betojt, másikban meg baleset után.
-
rob210
Topikgazda
válasz
sesomaru1989
üzenetére
Tudtommal alvázkódra kell tanítani.
Ellenkező esetben nem minden funkció fog működni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- iPad topik
- Jövedelem
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Új Honor X7d 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Használt Sharkoon Skiller SGK3 német mechanikus billentyűzet / 12 hó működési garancia
- Surface 3 - 13,5" 2k érintő, i5 1035G7, Iris Plus, 16GB RAM, SSD, jó akku, újszerű állapot, számla
- 214 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4050 (ELKELT)
- Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Akkor, ha jól értem, azon a vonalon sincs nagy akna.

).

mycso