- Panorámás, E-ATX-es toronyház a Thermaltake-től, akár "lopakodó" alaplapokhoz is
- Sokrétű segédkijelzővel gyarapodott a Corsair portfóliója
- Többféle belsővel jönnek a Kysona 50 gramm alatti, akciós egerei
- Világelső, 321 cellarétegű QLC-s 3D NAND-ot hozott az SK Hynix
- USB portok garmadája az ASRock AMD-s alaplapján
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ngabor2 #3735 üzenetére
Időközben én is megtaláltam itt. Már benne voltam a dolgokban, mikor kiderült, thome-os speedtouch routerben poweruser nem tud dns-t átírni. Így járás :S
mod: ez a 2 éves post még korábbi firmwarere vonatkozik. Ezt írja is freewlan oldala.
mod2: mára vége a játéknak. Haza jött húgom, és ilyenkor leül a gép elé...ami fonera private részéből táplálkozik. Majd holnap azért rápróbálok a "natúr" trükkre, de nem fűzök hozzá reményeket.
-
válasz
ngabor2 #3733 üzenetére
freewlan doksijában azt írják, hogy
"If your La Fonera's firmware version is 0.7.2r1 or higher you need a flash cable to gain SSH access to your La Fonera and to install the add-ons. Go on with Offline installation by using a flash cable."
Most az aktuális firmware, az 0.7.2 r3. Így valamikor muszáj leszek szétszedni, és applikálni hozzá egy szintillesztős soros portos mókát. Még szerencse hogy direkt erre (com és lpt piszkálásra) van félrerakva egy laptopom
-
-
tballa
csendes tag
válasz
ngabor2 #3579 üzenetére
Látom a privát hálót és ott nem tudok belépni a felhasználói névvel és a jelszóval.
Én úgy gondolom, hogy alap firmware van rajta, de rémlik valami a messze távolban, hogy próbálkoztam firmware frissítéssel. Most a munkahelyen vagyok, de majd otthon megnézem, hogy OpenWRT-s a bejelentkező ablak vagy sem. Ha véletlen OpenWrt, akkor mit kell tudnom?
-
róland
veterán
válasz
ngabor2 #3471 üzenetére
Most épp szenvedek.
Buta módon elkezdtem feltölteni egy ~800 MB-os .avi-t a pendrive-ra, s bizony szörnyű lassú.
S megszakítani se lehet.
Pedig tud elég problémát okozni egy ilyen. Gyönyörű interferenciát a házunk kábeltévés rendszerében, ha ezen keresztül kötöm be a gépemet.
-
róland
veterán
válasz
ngabor2 #3469 üzenetére
Ez engem is érdekelne?! De még csak most kezdtem a tesztelést.
Konfigom az adatlapomon, kis kiegészítés hozzá itt:
- 1 db APC SurgeArrest túlfeszültség védő elosztó, minden azon át kötve (LAN is). AZaz a Fonera-ról ide jön be az UTP kábel és innen megy tovább a gép felé.
Lehet ez a "hiba" oka?
-
róland
veterán
válasz
ngabor2 #3461 üzenetére
WUBI-val dual bott-os a gépem.
Szóval akkor ext2 legyen? Köszönöm a segítséget a pd formázáshoz.
Első tapasztalatok a Liberatorral:
- vezetékes net szépen megy a gyári erősen post-alfa/pre-beta (2.0.1 r1) firmware-rel is;
- pendrive-ot felismerte, mountolta (Kingston DataTraveller 1GB), a router adminisztrációs felületén keresztül elérhető annak tartalma;
- sajnos a fent említett firmware-rel nem lehet vezetékes kapcsolaton keresztül regisztrálni/aktiválni.Minden Házigazda/Moderátor "sapkás" lett?!
-
kapcs-ford
őstag
válasz
ngabor2 #3407 üzenetére
Jó lenne... kinek van olyan fonerája hogy szétkapja?
(#3408) róland:
A 7/24-re és még sokmindre találtam az Aspire One-t (ssd verzió) nézd meg a témáját ha gondolod.A wind az nekem nem jött be, gyengus bill. és kijelző, venti nem szabályozható ezért éjszaka zümi, túl nagy kijelző/gép és drága.(#3409) amargo
Valóban, csak a hardware-t néztük, elvégre a fonera2.0-ból szinte bármit lehet faragni.
Már vannak modemek melyek kezelik az hsdpa etc..usb modemeket csak drágák. -
ngabor2
nagyúr
válasz
ngabor2 #3167 üzenetére
igen, jól sejtettem... ha a wan porton nem engedélyezem az ssh-t,akkor a wan porton nincs ssh
viszont nem tudom miért, vagy a vezetékesen érem el ssh-val a routert, vagy wlanon a másik routert, és a netet. egyszerre a kettő nem megy. de most már valahogy nem is érdekel.
-
poffsoft
veterán
válasz
ngabor2 #3165 üzenetére
Asszem itt olvastam, valamelyik addon-nál tiltható a publikus ap, persze pont a lényeg vész el valóban. Persze van olyan firm is (dd-wrt???), ahol egyáltalán nincs publikus AP, szintén itt olvastam, asszem...
Titkosításra nem emléxem...
#3164: igazándiból router-ről ment nekem is, a routert kell megkérni a tárcsázásra, és megy a fix ip.
Ill. a modem-ben is beállítható a tárcsázás, de nekem az valamiért nem ment... -
Fonos
csendes tag
válasz
ngabor2 #2804 üzenetére
Elég furcsának találom a "kis haszonnal" értékesítem az akciós Fonera projektet. Ha árulni akarod, akkor vedd meg teljes áron, ha meg szimplán "jófej" vagy, hogy ne kelljen hetekig várni, akkor ne nyerészkedjél rajta.
Amikor beváltod az akciós kódot nem azt vállalod, hogy kis haszonnal továbbadsz rajta.Szépen kérek mindenkit, hogy lépjünk túl a piti 1500 Ft-os (etikátlan) haszonszerzésen és inkább arra fordítsuk az energiát, hogy minél több emberhez eljusson a 11 Eurós Fonera.
-
-
ngabor2
nagyúr
válasz
ngabor2 #2652 üzenetére
még ez is itt van, valaki vigye el. valamire kiváncsi vagyok vele kapcsolatban. aztán lesz a többi 19 is.
sőt, pü-ben dobhattok e-mail-címet is, és akkor közvetlenül arra küldöm a kódot. meg ne penészedjen ez a lehetőség, ki tudja, mikor jön hasonló, vagy jobb
segítsünk nekik raktárt takarítani
-
net84
őstag
válasz
ngabor2 #2663 üzenetére
ahogyan nézegettem a netet volt egy ilyen fűtős széria
Úgy vettem észre, hogy nagyon be volt lassulva, én meg kihúztam és visszadugtam. Furcsa volt a matrica az alján, vissza volt pöndörödve, amikor meg rányomtam, éreztem, hogy izzik és látom is, hogy kicsit el van szineződve a műanyag és össze van ugorva a szellőzőrésznél.
De hál istennek azóta is működik. -
pvojnisek
csendes tag
válasz
ngabor2 #2658 üzenetére
Köszi az inót..
Volt már példa arra, hogy routert cseréltem (kb fél éve), akkor nem kellett változtatni semmin sem.
Hogyan tudom regisztráltatni a fonera mac-jét? Ha jól tudom, a regisztrációhoz be kell lépnem a netre. De mivel nem tudok a netre lépni a routerrel, nem jön elő a regisztrációs website..
Ezek szerint Te UPC-vel használod?P
-
Tonyo
őstag
válasz
ngabor2 #2589 üzenetére
nem úgy értem,h a saját wireless eouteremet használom erre a célre.Próbáltam de nekem nem jönnek be a pöttyök.Elképzelhető,h csak akkor látom ha rendelek routert?
Az egész azért érdekel mert "egyszer" veszek egy iphonet és kiváncsi vagyok,h mennyire lehet ezzel a megoldással a városban netezni.Tonyo
-
Rick4
félisten
válasz
ngabor2 #2406 üzenetére
a foonos funkció nem csak abban merül ki, hogy kér jelet ad, a fonera és a központ között kapcsolat van, gondolom logolják, hogy mennyit van a fonerád bekapcsolva...ezt a funkciót gondolom az alap firmware látja el, ha ez nincs, nincs log sem...kérdés, a hack firmware hogy van megírva, és mi az amitől jobb lesz...
-
danielh2
tag
válasz
ngabor2 #2404 üzenetére
Én a HWSW-n olvastam róla, de itt biztos leírják: http://trac.freewlan.info/
Igen, a fonos funkciók megmaradnak, továbbra is szór mindkét SSID.
(Ha valaki nagyon elvetemült, akkor a public szignált 1 júniksz paranccsal le tudja kapcsolni, és aztán bármikor visszakapcsolni. De ezt nem ajánlom
)
-
ReJim
őstag
válasz
ngabor2 #2378 üzenetére
akcióban volt, és lejárt. vagyis először megolvadt a műanyag, többször lefagyott, és el lett téve dobozba fél évre... utánna meg nem akarta a netet osztani szépen. így ment rá dd-wrt...
csak a véleményetekre voltam kiváncsi, hogy mennyire volt etikus. (így legalább nem kihasználatlan a dolog.)
-
Drótszamár
őstag
válasz
ngabor2 #2323 üzenetére
csv-ben letölthetők az adatok, amiket így nagyon könnyű feldolozni. Ha tud az IGO fogadni külső file-ból adatokat, és tud kezelni ''pontokat'', akkor nem nagy cucc írni hozzá egy programot.
19.054637908936,47.473381042480,''Irinyi J. U. 0 Budapest 1117 HU''
19.070344924927,47.497005462646,''BLAHA L. TéR BUDAPEST HU''
...
szerk:
Itt találtam ezeket: [link] (http://www.w-lantech.hu/speedcam/)
Az itt látható (legenerált) adatokat egy TXT állományba kell lementeni, majd az SDcard/iGO/POI/Speedcam könyvtárba kell bemásolni.
X,Y,TYPE,SPEED,DIRTYPE,DIRECTION
7.2770000,51.3550000,5,70,0,0
13.6017800,45.9150400,5,50,0,0
17.8906774,47.1091852,2,50,0,0
19.0412400,47.4984500,1,50,0,0
19.0366000,47.4898000,1,50,0,0
17.8392400,46.8274300,1,50,0,0
19.0388000,47.4931900,1,50,0,0
17.9001600,46.8320300,1,50,0,0
19.0433900,47.4939900,1,50,0,0
17.9052600,46.8224000,1,50,0,0
...
Szal valami hasonló file-t fel tu dolgozni.
Ez elvileg valami szerkesztő: [link]
Nekem nincs iGO-m szal nem tudok kisérletezni. De minden jel szerint megoldható a dolog.
[Szerkesztve] -
Marci_
tag
válasz
ngabor2 #2302 üzenetére
Most vettunk havernak, en meg korabban vettem, akkor meg akciosan 17900HUF volt.
Ez a router is ver 1.1-es volt, mar eleg reg ota ez a verzio van forgalomban, korabban en is ezt a verziot vettem. Megvetel utan fw frissites, mert nemet nyelvu volt rajta, azota vigan megy kikapcsolas nelkul mar kb fel eve.Lord-ban a nemet nyelven kivul meg annyi a kulonbseg, hogy az adapter is mas, ki lehet huzni a halozatba vezeto kabelt belole es jobban is nez ki, szal en inkabb erre szavazok.
[Szerkesztve] -
ALI_G
veterán
válasz
ngabor2 #2289 üzenetére
Az eszközre gondolok természetesen.
és a közösség lényege is átjön, csak az 5k amit jelenleg sokallok (főleg mivel nem olyan régen még ingyen lehetett hozzájutni, meg mert egy egyetemista mindig le van égve
). Szóval azért kérdeztem, hogy ha olcsóbban lehet itthon, még ha ezressel is, akkor is nem min. 2 hét még itt van,és rá tudom tenni az oprendszert én is (bár az nem tiszta, hogy alapból ezzel gyártották :S vagy ez a fon-os OS miben tér el). Mekkora sugarat lehet ezzel lefedni szabad térben?
Ha veszek itthon egy wifi routert (olyat amihez van fon-os OS), akkor ha felrakom az OS-t akkor továbbra is fog tudni mindent, vagy lehet h vmi feature elveszik az OS miatt? Ha már wifi router, akkor tudjon többet. -
-
Rommel6600
őstag
válasz
ngabor2 #2263 üzenetére
Idéznék a DD-WRT fórumából:
''i just reflashe done of my foneras wioth this freewlan thing, and i must admit, its far more easier than dd-wrt. i think 80% on this forum dont even need all features of DD-WRT, the most asked feature is a bridge. This does the Freewlan more then good.
Recommend this! Also much easier for newbies to reflash and your FON_AP will still be intact and act like it should, so no problems with FON and the promise whatsoever.''
Lehet megvan a megoldás? -
gonsoz43
csendes tag
válasz
ngabor2 #2223 üzenetére
Köszi a tippet!
most úgy tűnik, hogy okés a dolog.. végigpróbáltam majd' az összes pipálási variációt (10/100/auto) és végül kiszedtem a felső pipát az 1. oszlopból, a többi 3-at meg bennhagytamremélem ez tényleg jó lesz...
más valakinél javaslat? (#2222) valami tudományos alapú? ;)))) ..nem pókeres-blöffölős? ;) -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore café
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Gaming notebook topik
- Sokrétű segédkijelzővel gyarapodott a Corsair portfóliója
- Elektromos autók - motorok
- HThomas: Az ideális home office monitor nyomában
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Eladó Ryzen 7 7700X, 7800 XT, 1Tb M.2, 750W, 32Gb DDR5 AM5 gamer pc!
- MINI PC HP PRODESK 600 G2 G3 G4 G5 i3 és i5 6-9. gen gar. Budapest MPL Foxpost
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Asus P8H61-M LX R2.0 LGA 1155 alaplap, + Quad Core i5-2500 CPU
- LEGO Technic - Bugatti Chiron (42083)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF X570-PLUS WiFi X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest